Samenvatting

 

Altijd al was Amerika een geheime liefde voor Geert Mak. Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met nieuwe ogen kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf. In Reizen zonder John volgt Mak het spoor van de legendarische schrijver John Stein beck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Die tocht beschreef Steinbeck in de klassieker Reizen met Charley. Precies vijftig jaar later vertrok Geert Mak vanaf het oude huis van Steinbeck. Het was het begin van een inspectietocht in het voetspoor van Charley en John, maar nu met de ogen van 2010. Wat is de afgelopen halve eeuw in de Amerikaanse steden en dorpen veranderd? Waar is Main Street USA gebleven? Welke dromen joegen de Ameri kanen al die eeuwen na? Wat is ervan terechtgekomen? Wat rest er nog van het Beloofde Land waartegen ooit de hele wereld opkeek? En wat bindt Amerika en Europa nog in de eenentwintigste eeuw?

 

 

 

Het luisterboek is nieuw. Zit nog in het plastic folie.

Productbeschrijving

Alex en zijn vrienden hebben veel last van de bende van Riboet. Steeds worden ze lastig gevallen. Soms worden ze zelfs in elkaar geslagen. Ze weten niet goed wat ze tegen Riboet en zijn bende moeten doen. Maar dan ontmoeten Alex en zijn vrienden een meisje. Zij wil hen wel karate leren, zegt ze..

Uitverkocht

Biels en Co 6 CD Luisterboek

€ 2,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Biels en Co 6 CD Luisterboek

€ 2,50

Samenvatting

 

Voor degelijke uitvoering en verantwoorde vormgeving, beleefd aanbevelend: Biels en Co!
Uitgeverij Rubinstein brengt een selectie van afleveringen uit de komische hoorspelserie Biels en Co.
De AVRO-serie werd tussen 1968 en 1972 wekelijks uitgezonden en ging over de beslommeringen van aannemersbedrijf "Biels en Co" waar aan het begin van de werkdag de belevenissen van het afgelopen weekeinde of de vorige dag ter sprake kwamen. Ko van Dijk is de bulderende aannemer August Biels die altijd in de problemen komt omdat hij op alles en iedereen commentaar heeft. In de serie waren altijd slechts vier personages te horen. Alle andere figuren werden besproken, maar kwamen zo regelmatig terug dat het leek alsof ze echt aanwezig waren. De hoorspelen werden, voor publiek, opgenomen in Theater Pepijn in Den Haag.
Teksten: Jan Moraal. Regie: Jo Visser jr. Met de stemmen van Ko van Dijk, Mathé Verdaasdonk, Fiet Koster en Frans Koster. In samenwerking met Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.Een radiostrip.

 

Bij meerdere boeken en DVD's gelden er andere verzendkosten( pakketpost)

Uitverkocht

Samenvatting

 

Lijmen en Het been behoren tot de essentiële boeken van de Nederlandse literatuur, en bovendien tot de geestigste boeken die er ooit zijn geschreven. ‘Nu ja, lijmen. De mensen bepraten en dan doen tekenen. En als zij getekend hebben, krijgen zij het ook werkelijk thuis.’ Met deze cryptische zin probeert Boorman, de hoofdpersoon uit Lijmen/Het been,zijn nieuw verworven assistent in het vak in te wijden dat hij bij uitstek beheerst: lijmen.Boorman heeft Laarmans van de straat opgepikt, hem zijn pijp laten vermorzelen en hem zijn flaphoed ontnomen en maakt hem van de ene op de andere dag medeplichtig aan zijn wereldtijdschrift. een tijdschrift dat in hoge oplages speciaal wordt geschreven en gedrukt voor maar één afnemer. Het blad heeft geen abonnees, geen losse verkoop, alleen maar incidentele cliënten. Als die een nummer hebben besteld zullen zij niet gauw nog een keereen bestelling plaatsen. Daarom moeten er steeds nieuwe klanten worden ‘gelijmd’. Els-schot weet een overtuigende werkelijkheid neer te zetten die even absurd is als vermakelijk.

 

 

Omslag heeft een kleine beschadiging.

 

Bij meerdere boeken of DVD's gelden er andere verzendkosten ( pakketpost)