Samenvatting

In het boek Boudewijn Büch, Markante herinneringen aan Ootmarsum blikken Paul Westgeest en Fans Mouws terug op een gelukkige periode uit het leven van Boudewijn Büch. Samen zoeken de schrijvers, ieder op hun eigen manier, naar een moment in het leven van Büch waarin grenzen (letterlijk) nog niet waren overschreden. De periode speelt zich af in de omgeving van Ootmarsum, waar Paul Westgeest en Boudewijn Büch op vijftienjarige leeftijd samen hun vakanties doorbrachten. Bij het boek is een unieke DVD gevoegd met opnames gemaakt in Ootmarsum in 1965. Op de DVD is een stukje vakantie van de jonge Boudewijn en Paul vastgelegd.

 

Het boek is als nieuw. incl. dvd

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten

( pakketpost)

Samenvatting

 

Lion is de indrukwekkende verfilming van Mijn lange weg naar huis, met Nicole Kidman, Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Rooney Mara in de hoofdrollen

Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht.

Zonder zijn familie en zonder te weten uit welk dorpje hij komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit.

Als hij bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden…

 

 

Het boek is goed.

 

Samenvatting

 

Vrouwen van de generatie van Stella’s moeder Marijke Braam mochten nietdoorleren; er was geen geld voor een studie. Het krijgen van kinderen was eenmanier om aan het ouderlijk huis te ontsnappen. En dat terwijl Marijke over literairetalenten beschikte en graag Nederlands was gaan studeren. Na een huisvrouwenbestaanen een scheiding wordt zij een veelgevraagd spreekster methaar lezing ‘Tussen recht en aanrecht’. Totdat een ernstig herseninfarct haar bijnafataal wordt. Vanaf nu is ze aangewezen op intensieve zorg, maar voor geengoud wil ze naar een verpleeghuis.Ik blijf thuis! is een aangrijpend verhaal over de ervaringen van Marijke Braam envan de strijd van haar dochter om haar moeder thuis te houden; de beschrijvingook van hun beider gevecht met hogere instanties en het ‘instellingsdenken’. Hetis niet het verhaal van één moeder, maar dat van vele vaders en moeders. Deauteur komt met onorthodoxe ideeën voor het probleem van de ‘bejaardenberg’:hoe houden we onze ouders betaalbaar thuis?

 

 

Het boek is als nieuw.

 

Bij meerdre boeken gelden andere portokosten!! (pakketpost)

 

Wie is Paul de Leeuw? Wat is de oorzaak van zijn enorme populariteit? En waar haalt hij zijn grappen vandaan? In dit biografisch essay leest u, kortom alles over de opkomst van dit fenomeen.

 

Het boek heeft wat kleine vlekjes, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten!! ( pakketpost.)

 

 

Samenvatting

Het leven van de schrijver Jon Katz wordt finaal op zijn kop gezet door de komst van Devon, een lastige border collie, prachtig en intelligent maar in het verleden zwaar mishandeld. Devon raast door alle kamers, hij plundert de koelkast en terroriseert zijn huisgenoten. Met veel liefde en geduld probeert Jon zijn ongehoorzame hellehond ervan te overtuigen dat het zó niet langer kan. De filmrechten van Een hondenjaar zijn inmiddels verkocht.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Twintig jaar geleden beleefde André Rieu zijn grote doorbraak. Sindsdien breidt zijn imperium zich gestaag uit. Wat is het geheim van Rieu’s overweldigende succes? Drie Maastrichtse wetenschappers analyseren in Rieu, maestro zonder grenzen zijn performance, zijn muziek en zijn bedrijf. Ze laten zien hoe hij de kloof tussen hoge en lage cultuur overbrugt, hoe zijn concerten ware volksfeesten zijn en waarom zijn muziek wereldwijd zo aanslaat. Ze reizen mee met Rieu’s orkest, ontrafelen zijn nieuwe arrangementen van klassiek repertoire en duiken in de historische achtergronden en de muzikale tradities waarin Rieu staat.

Rieu, maestro zonder grenzen is een fascinerende zoektocht naar het verhaal achter een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten ooit.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

In een serie gesprekken met zijn vriend en muziekjournalist Michka Assayas vertelt Bono over de carrière van U2, zijn rol als woordvoerder voor de Derde Wereld, het geloof, faalangst en de dood van zijn vader. Bono is het gezicht van U2 en dit is dan ook een boek dat iedere fan zal willen hebben.

Een openhartig portret van een unieke rockster. Eerlijk, vol humor en persoonlijk.

'There are stories to tell that aren't songs...'

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

1000xBono

€ 5,00

1000xBono

€ 5,00

Samenvatting

De grootste rockster van de 20e en 21e eeuw: Bono.
Als zanger van een van de belangrijkste bands van de laatste twee decennia weet Bono al jarenlang wereldwijd de aandacht van miljoenen fans vast te houden. U2 wordt tot de bestverkopende rockbands aller tijden gerekend en hun albums staan garant voor miljoenenverkopen. Sinds hun debuut in 1980 zijn ze niet weg te slaan uit de hitlijsten en de media.
Maar wie is die rockster nu echt? Paul David Hewson of toch liever Bono? Popster of wereldverbeteraar? Multimiljonair of weldoener?
Achtung Baby! 1000x Bono is een portret van de man die de grootsten der aarde tot zijn vrienden mag rekenen. De meest invloedrijke popster ter wereld, nu samengevat in duizend prikkelende citaten.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

In En zij noemden hem Bono zijn de interviews van 1982 tot heden bijeengebracht. Van de Kamp sprak met Bono over zijn jeugd in Dublin, de Ierse muziekscene in de vroege jaren tachtig en de rol van geloof en politiek als drijfveren voor U2s muziek. Tezamen vormen de gesprekken het verhaal van de geëngageerde schooljongen die een superster werd. Naast de interviews met Bono zijn ook gesprekken opgenomen met mensen om hem heen, zoals gitarist The Edge, collega-artiest en boezemvriend Gavin Friday en fotograaf/ regisseur Anton Corbijn. Niet eerder verscheen zo'n persoonlijk, intiem portret van Bono. Hij toont zich een rasverteller en een groot en gedreven levenskunstenaar die, ondanks de wereldroem die hem ten deel is gevallen, nooit heeft verloochend waar hij vandaan kwam.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het hartverwarmende verhaal van de ergste maar ook de liefste bond van de wereld
John en Jenny zijn net hun leven samen begonnen. Ze zijn jong en verliefd, en hoeven zich nergens zorgen over te maken. Dan nemen ze Marley in huis, een wriemelend geelachtig wolbaaltje van een puppy. Het leven zou nooit meer hetzelfde zijn.
Marley groeit al snel tot een niet te stoppen, vierenveertig kilo zware stoomwals van een Labrador retriever. Hij stormt door hordeuren, steelt vrouwenlingerie en juwelen, en sloopt bijna alles waar hij zijn tanden in kan zetten, met inbegrip van het meubilair. Hoewel hij vaak de boel op stelten zet, zijn zijn betuigingen van liefde en aanhankelijkheid grenzeloos. Marley neemt deel aan de vreugde van het paar over de eerste zwangerschap en als kreten van een meisje dat op straat wordt aangevallen de nacht doorsnijden, is hij er ook. Door alles heen blijkt hij een toonbeeld van standvastigheid, ook als het gezin aan het eind van zijn Latijn is. Marley leert de Grogans dat er vreugde gevonden kan worden in de simpele dingen van het leven, en in de pure kracht van onvoorwaardelijke liefde.
John Grogan schrijft columns voor The Philadelphia Inquirer in Pennsylvania. Met Marley & ik schreef Grogan een weergaloze bestseller waarvan er meer dan anderhalf miljoen exemplaren zijn verkocht. Bezoek ook zijn website: www.marleyandme.com
'Grogans avonturen met hun energieke en vertederende hond zijn geschreven met een enorm gevoel voor humor.' – PUBLISHERS WEEKLY
'Een grapping, aandoenlijk eerbetoon aan een Lab die even loyaal en liefdevol was als ongehoorzaam.’ – PEOPLE
'Lach, huil en schudt uw hoofd als u dit boek leest. Marley is een geweldige en gedenkwaardige hond, en Grogan kan scherp, niet-sentimenteel en doordringend observeren.’ - Jon Katz, auteur van Een hondenjaar

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

 

In Voor het eerst schrijft Herman van Veen over het onbarmhartige proces van het ouder worden. Wanneer begint dat, ouderdom? Op welk moment besef je dat die jonge man is afgelost door een man op zekere leeftijd? De geest is vitaal, maar het lichaam hapert soms. De kloof tussen nu en vroeger wordt steeds groter. De ervaringen stapelen zich op, de herinneringen verdringen elkaar. Onverschrokken gaat Van Veen de confrontatie aan met zichzelf en schrijft hij over zijn leven van toen en nu. Over vriendschappen en vergankelijkheid, verlies en levenslust en de troost van de verbeelding. Steeds verbindt hij zijn verhalen met zijn theater- en liedteksten, waarin wonderlijk genoeg de ouderdom en de dood al sinds jaar en dag alom aanwezig blijken te zijn.
Voor het eerst is een zoektocht naar betekenis, speels en filosofisch, om tot het besef te komen dat je ouder worden steeds weer voor het eerst doet. Het gaat vanzelf en gaat vanzelf weer over.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Er is een eeuwenoude, ongeschreven wet dat geisha nooit naar buiten treden. Mineko Iwasaki is de eerste Japanse geisha ooit, die haar levensverhaal vertelt. Tot in detail beschrijft zij het leven in de okiya en hoe de wereld van Gion Kobu bleef bestaan in een Japan dat na de Tweede Wereldoorlog snel geïndustrialiseerd en gemoderniseerd raakte. Met dit boek hoopt zij het mysterie en onbegrip die rond geisha hangen weg te nemen, door te vertellen hoe het werkelijk was.

 

Het boek heeft wat kleine beschadigingen. Het lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft de afgelopen drie jaar exclusieve en unieke gesprekken voerde met Jobs, zijn familie en vrienden, om een beeld van de mens Steve Jobs te krijgen. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega's bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?

 

Boek is goed, bladzijden iets verkleurd.

Hoe was het zo'n vijfyig, zestig, zeventig jaar geleden in katholiek Maurik en omgeving. Hoe ging het in die tijd als je asls protesrtant met een katholiek ging trouwen?

 

Historische Reeks Rivierenland. 

Het boekje is goed. Niet gelezen

Samenvatting

 

Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist, mediaspecialist en songfestivalcommentator. Hij schrijft voor Volkskrant magazine de veelgelezen serie 'Trotse ouders' en voor Linda en VARA TV Magazine. Eerder publiceerde hij Engelen zijn in de mode (1994), TV.NL (2001), en Nou en wow! Roem in Nederland (2004).
Het leven begint bij veertig. Maar intussen raast de tijd voort, lijkt de onbevangenheid te verdwijnen, en moeten er - v r het te laat is - belangrijke beslissingen genomen worden over de toekomst. Rond het veertigste levensjaar komen ze onherroepelijk op: vragen en twijfels over ambities en oude idealen, werk, vriendschappen en de zorg om ouders. Wel of niet een carri move? Op de valreep toch nog kinderen? Wordt alles relatief omdat vader of moeder overlijdt? Heb je zelf nog tijd van leven?
Cornald Maas voert in Op de helft openhartige gesprekken met uiteenlopende bekende (bijna-) veertigers als Femke Halsema, Paul de Leeuw, Theo Maassen, Wim Kieft, Manu Kemp, Ruud Gullit, Viggo Waas, Laetitia Griffith, Hans Kesting, Humberto Tan, Erik van Muiswinkel en Ellen ten Damme.
Ze spreken zich uit over hun generatie en filosoferen over hoop, liefde, dood en leven.
Op de helft biedt inzicht - en misschien zelfs troostaan iedereen die veertig is, was of wordt.
'Op de helft is een uitnodiging aan de lezer om zelf de balans op te maken - in welke levensfase deze zich ook bevindt.' SUSAN SMIT
'Tweehonderdveertig pagina's gestileerd intimisme.' HUGO CAMPS
'prachtige verhalen' DAPHNE BUNSKOEK, RTL BOULEVARD
 
Produktinformatie:
 
Het boek is goed.