Samenvatting

 

'En alweer bleven we ongedeerd' is de derde en laatste bundeling columns van Hanna Bervoets uit Volkskrant Magazine.

In strakke overpeinzingen beschrijft Bervoets alledaagse rituelen en herkenbare sociale situaties op geheel eigen wijze. Soms kritisch, vaak troostend en altijd verhelderend. Waarom schamen we ons na een nacht stevig doordrinken? Zijn de Disneyprinsessen écht zo seksistisch? Wat is de functie van nostalgie? Waarom gaan we op vakantie?

Vaker dan eens blijken we te handelen vanuit een hang naar authenticiteit; naar echtheid. Maar waarom eigenlijk? Zouden we niet gelukkiger zijn wanneer we ons verlangen naar een authentiek bestaan zouden laten varen? In 'En alweer bleven we ongedeerd' geeft Bervoets op humorvolle wijze antwoord op zulke vragen. Angsten en dilemma's worden op een sokkel gezet, zodat we ze goed kunnen bekijken. En zullen inzien dat we, uiteindelijk, ongedeerd zullen blijven.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Katten zijn net vrienden: ze jatten eten van je bord, ze willen aandacht als je geen zin hebt en vice versa, ze liggen te slapen op een krant waar je al anderhalf uur naar zoekt en ten slotte gaan ze dood, met achterlating van een diep en machteloos verdriet.
Na vele vergeefse bezoeken met haar stokoude witte kater Harry aan een dierenarts die ‘geen dier kan doodmaken’ legt Harry begin deze eeuw toch nog op nogal curieuze wijze het loodje. Nooit meer een nieuwe, besluit Witteman, want verdriet is er immers al genoeg. Maar haar kinderen blijven steeds snerpend zeuren om een huisdier, en die twee ‘tamme’ ratten in Den Haag blijken bepaald niet de oplossing. Met veel omtrekkende bewegingen weet Witteman de aanschaf van een kat nog jaren uit te stellen, maar eenmaal beland in een groene buitenwijk van het verre Washington komt het er toch van, zelfs met twee katten tegelijk: de inmiddels legendarisch domme, dikke Lola, en haar schrandere, atletische broertje Ziggy.
Ziggy wordt al spoedig doodgereden en begraven in de zonnige achtertuin, het gezin radeloos van smart achterlatend. Jarenlang regeert Lola vervolgens haar imperium alléén; slapend, in de weg liggend, of scheel kijkend van onbenulligheid. Dan arriveert het kleine streepjespoesje Siepie, en ontvouwt zich een koningsdrama dat door 100 000 volgers op Twitter gevolgd wordt.
Kattenliefde is een klassiek literair thema. Tijd voor een bundeling van Wittemans kattenobservaties, aangevuld met een keur aan dierenverhalen.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

hardcover.

Samenvatting

 

Waar andere Nederlanders in de zomervakantie kiezen voor een bestemming met een zo laag mogelijk Nederlanderrisico – vergeefs natuurlijk – brengt Sylvia Witteman haar vakanties door op rondvaartboten met luidruchtige all you can eat-braadworstbuffetten, bezoekt feestelijke fopmusea met tentoonstellingen als ‘Coca-Cola door de eeuwen heen’ en koopt lelijke, dure souvenirs zoals een brokje van de Berlijnse Muur dat eigenlijk helemaal niet uit de Berlijnse Muur komt, maar uit een wat verloederde Audi-garage in Wiesbaden. In Wat heet! zijn Wittemans zo-merse hoogtepunten verzameld uit haar columnbundels: over de liefde voor ratelende rolkoffers over Venetiaanse kasseien, topless zonnen na je dertigste en daadkrachtig de schappen van een Shell-paradijs aflopen op zoek naar een incourant flesje nagellak. Want ach, het is zomer. Wat heet! is een bundeling van Wittemans beste, eerder verschenen zomercolumns.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback

Samenvatting

Iemand moet het doen. Een gesprek voeren met een verbijsteringsrobot. Op zondagmiddag naar een café chantant en rondhangen met hoofdstedelijke oude meisjes, uitgewoede corpsballen en gepensioneerde beau garçons. Aandachtig kijken naar een ongesubsidieerd ballet van lepelaars. Twee sappige bierpaarden bewonderen in de Breitnerende avondschemering. Iemand moet op de bres springen voor de trouw roffelende rolkoffer die symbool dreigt te worden voor toeristenhaat. En wat zou er van de halfharde potloodventer worden als niemand naar hem keek? Iemand moet het doen. Gelukkig is er Sylvia Witteman.

 

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback

Samenvatting

 

Er is een hoop te zeggen voor thuisblijven. Je kunt tegenwoordig alles laten bezorgen, van roti speciaal tot kattengrit, bh’s in moeilijke maten en obscure oude meisjesboeken. De Chinezen laten zelfs westerse steden nabouwen. Die krijgen windmolens, trapgeveltjes en de Brug der Zuchten zonder dat roteind te hoeven vliegen. Lekker kijken naar al die uitheemse wereldwonderen, een kommetje rijst met kippenknietjes onder handbereik, en daarna fijn slapen in je eigen bed. Naar buiten gaan heeft echter ook zijn bekoring. Naast vrijuit zeuren kun je dan bijvoorbeeld zelf je bloemen uitzoeken, of eens naar een snoeivormpark om een levenslange fascinatie voor keurig in vorm geknipt struweel uit te leven. Of veldonderzoek doen bij de Hema wanneer de worst in zijn geheel in de ban lijkt te zijn gedaan, en spieden naar horden terneergeslagen prille worstweigeraars. In deze nieuwe bundel een keur aan binnen- en buiten observaties, niet eens allemaal somber getoonzet.

 

 

 

Condie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback

Samenvatting

Eerst begeeft de ijskast het, lekkend van ouderdom. Dan het internet. De kinderen in de nabijgelegen speeltuin gaan steeds scheller krijsen. Een lek kruipt langs de badkamermuur naar beneden. Buiten zwiept een storm de bomen omver. Waarom kijkt ze al een hele avond naar The Voice? En hoe is ze op een winderig treinstation in Krommenie beland? Dan blijken het allemaal voorboden voor de natuurramp die niemand had verwacht en die haar aan huis kluistert waar de katten elkaar de oorlog hebben verklaard.
Overdag bang en ’s avonds dronken spookt Sylvia Witteman door een verdeeld huis, en probeert ze er met humor het beste van te maken.

 

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback.

Samenvatting

 

Met de apocalyps viel het mee afgelopen jaar chez Witteman, al leidde een val van oma tot de app-groep ‘heup doet leven’. De röntgenfoto van het bekken waar Witteman ooit uit tevoorschijn was gekomen bracht kitscherige gevoelens met zich, en navenante tranen. De avondklok bleek ook te omzeilen zónder de aanschaf van een geit, al was dat misschien juist wel aardig geweest omdat Artis dicht was; een van de weinige écht akelige bijverschijnselen van corona. Ook werd de shampoo voor normaal haar afgeschaft, een gril van het grootkapitaal die ongetwijfeld zal worden teruggedraaid als iedereen er net aan gewend is. Er zijn de nodige luxeproblemen rond tompoucebier en een tuinkaboutertekort, maar ook stadsconversaties zijn alom te beluisteren, van vileine uitwisselingen tussen de verwende spes patriae tot een visgraatjas met een haaiengrijns of een oude dame die genuanceerd onderhandelt met haar oppashond. En zelfs als zich een echt noodgeval aandient – bijvoorbeeld een even aantal bloemen – komt alles toch nog goed. Want God helpt hen die zichzelf helpen, en anders doen de eendjes het wel.

 

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback

Samenvatting

 

Dat dit jaar behalve een paar kleine hoogtepunten ook flink wat dieptepunten kende bleek maar weer toen Sylvia Witteman tot haar schrik ontdekte dat haar geliefde, beschimmelde bungalowpark (geheel terecht Vacantievreugd geheten) tot de grond toe was afgebroken – op de plaats van de poepbruine treurhut waar ooit een aangekoekte frietpan lustig bruiste, draafden nu levenslustige jongelui rond in truitjes met het opschrift ‘qrew’. Met weemoed denkt Witteman terug aan haar eigen jeugd. Aan ravioli uit blik, papgaar gekookt en bestrooid met poederkaas uit een strooibus. ‘Vroeger had je potloodventers...’ zei Sylvia’s moeder laatst. Het kan verbeelding zijn, of was zij op haar beurt, ook een tikje weemoedig? Dit klinkt allemaal nogal Dickensachtig, maar als je in de jaren tachtig een Levi’s 517 kocht ging hij wel mooi een heel decennium mee. En als je in de snackbar een ‘Jos Brinkie’ bestelde, wist iedereen wat het was. Reden genoeg dus om naar Rome te vluchten om daar stiekem jarig te zijn, want voor je het weet ben je te oud om nog romantisch jong te sterven, en te jong om waar dan ook pocherig prat op te gaan.

 

 

 

Conditie; zeer goed lijkt niet te zijn gelezen.

paperback

Samenvatting

 

Het leven schotelt ons dagelijks ingewikkelde vraagstukken voor. Wat bezielt de beertjes in Kosovo die liefhebbend op elkaars oren sabbelen? Weet die vrouw op het strand niet dat haar kuis bedoelde boerkini júíst al haar vormen prijsgeeft? Hoe kan het dat Wittemans oude vader in steeds grotere huizen woont? En wat moet die mismoedige Bulgaar daar? Wie verlost de wiskundeleraar die een piepjonge seksbom in zijn klas krijgt, met een glimlach als een opgaande zon? Wie troost de moeder die na achttien jaar zelfdiscipline alsnog tegen haar kroost krijst: 'het is hier geen hotel'? Hoe moet je kijken als iemand je 'een goed mens' noemt? Moet je je schamen als je rammelt van de honger op een begrafenis? Bestaat er zoiets als luchtvaartporno? Mag je je vrolijk maken over een Hitlerkerstbal?

 

 

Conditie; Zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback

Samenvatting

 

Met enige onderbrekingen – een jeugd te Haarlem, en verblijven te Moskou, Berlijn, Den Haag en Washington – vertoeft Sylvia Witteman al haar leven lang te Amsterdam. Een belangrijk deel van de tijd banjert ze over straat en tekent ze op wat ze ziet: een poedersuikerdebat bij de oliebollenkraam; het horecaleed van twee argeloze chique oude Franse meisjes die denken dat je in Amsterdam zomaar iets kunt bestellen op een terras; en de doorlopende theatervoorstelling die het openbaar vervoer is, vol verdwaalde toeristen op zoek naar een plein (is het Leidseplein wel een plein?), en goedgebekte locals. Dit alles gelardeerd met de mooiste beschrijvingen van weersomstandigheden (‘Het was een mooie, gouden nazomerdag, zo’n dag waarop je uit louter onverhoedse levensvreugd bloemen koopt terwijl je thuis nog bloemen hebt stáán’) en hedendaagse architectuur (‘Van buiten is het nieuwe Stedelijk Museum een monsterlijk stuk Gamma-sanitair, maar, zoals dat ook voor mensen schijnt te gelden: de ware schoonheid zit vanbinnen’).

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen 

Paperback

Samenvatting

We zijn in een fout vakantiepark in Zuid-Europa, in een postkantoor, in een ziekbed, op de markt, in een spookcafé, in een beschimmeld Limburgs huisje, het station van Maastricht, een volle tram, de slijmerige regen. Sylvia Witteman kijkt om zich heen en verwondert zich over de merkwaardigheden van het dagelijks leven. Waarom verkoopt de Hema geen shirts met ‘Cute little vakkenvuller’ erop? Waarom zou iemand in godsnaam een tatoeage nemen van een verwarmingsradiator? Of een opgezette kat in een bruidsjurkje hijsen? Waarom zijn er al oliebollen in oktober? Op deze vragen is geen antwoord, behalve: tragiek is overal. Niemand is later prinses, sinterklaasgedichten worden verhaspeld en als je een dode poes begraaft dan krijgt ze zand in haar oogjes. Het enige dat je kunt doen is een saucijzenbroodje eten en verder met je leven.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback.

Samenvatting

 

Zoals we weten ziet Witteman de zaken scherp. De gevolgen zijn niet altijd te overzien; dan wint de hebzucht het een keer van de verlegenheid, maar blijkt de aangesproken vrouw in de felbegeerde jas juist in diepe rouw. En zeker, ánderen maken stellig misbruik van de zelfscanner, door het prijsje van een zak ordinaire uien op de rijkeluistomaten te plakken, maar wat heb je daaraan als je de braafheid zelve bent?

Gelukkig zijn er ook volslagen eenduidige observaties. Jarig zijn is alleen leuk als je jóng bent, bijvoorbeeld. Hiphop kan best aardig zijn, maar wel uitsluitend met inzet van de juiste lidwoorden, en in Brussel laten ze je bij Vlaamse calamiteiten gerust in het Frans doodbloeden. Ook verdient het aanbeveling sommige mensen altijd gelijk te geven, vooral als ze een kop groter zijn dan jij en twee keer zo zwaar; en ja, mannen kunnen ontzettend ontroerend zijn, maar een weerzien met een jeugdliefde wordt misschien toch teveel van het goede.

En dat alles zonder leesbril!

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt nie te zijn gelezen.

paperback.

Samenvatting

 

Het leven zit vol gevaar en droefenis maar biedt6 soms ook onverwachte troost en vermaak. Ligt de dood weer eens grijnzend op de loer vanaf een Amsterdams fietspad? Jammer, maar je ontkomt dan wél aan het schoonmaken van een balkon vol kattendrollen. Ja, David Bowie, ooit de aantrekkelijkste man ter wereld, is onherroepelijk oud geworden en zingt zijn beverige zwanenzang. Maar de geur van versgebakken vis op de Dappermarkt maakt veel goed. Of anders een afgeluisterd gesprek over koek en trouw tussen verliefde eenvoudigen van geest.
Soms lijkt alles wel mee te vallen, tot je de boze inwoners van Rectum over je heen krijgt. Of tot je kinderen je ritmisch ‘Yo, fat bitch’ toezingen, met een vrolijk muziekje erbij, dat dan weer wel; of tot je oude foto’s van jezelf terugvindt en ontdekt dat je vroeger jong en mooi was. Zonder het te weten. En nu is het te laat.
Niet iedereen heeft oog, neus of oor voor de vaak absurde smarten en emolumenten des levens, laat staan de woorden. Gelukkig is daar altijd weer Sylvia Witteman, weergaloze stadsflaneur en chroniqueur van het leven van alledag.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

paperback. kleur cover is groen in plaats van blauw op de foto.

Samenvatting

Een nieuwe worp Witteman-columns: felrealistisch proza met een lach en een traan, een bron van genoegen voor boekenwurmen en ongeschoolde arbeiders van alle leeftijden. Over eetgedrag van reizigers in de eerste klas; Disneydwergen op kindergraven en de gedroomde inrichting van publieke toiletten (uniseks en met een loket met warme kroketten). Geen mens kan zonder!

 

Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.

paperback

Samenvatting

 

We volgen het leven van drie vrouwen: Gijsje (27), Saskia (41) en Elise (63). Ze wonen bij elkaar in de buurt, drinken vaak koffie samen en praten over elkaars leven en huishouding: over ontploffende wasmanden, houdbaarheidsdata, kindertraktaties en het verschonen van beddengoed. Gijsje moet nog aan kinderen beginnen, Saskia heeft een huis vol en Elise een leeg nest. Het leven van deze vrouwen neemt algauw een belangrijke wending. Hoe verschillend ook, het gevolg ervan is voor alle drie dat ze gedwongen worden om na te denken over het huishouden dat ze voeren
'O, en weet je wat ook zo erg is? Van die etentjes op school, of op de sportclub. Dan hangt er weer zo n intekenlijst bij de deur, en dan weet je t al: paasontbijt. Of sinterklaaslunch. Of kerstdiner. Dan moet je gehaktballetjes gaan braden. Of kipkluifjes. Of gevulde eieren maken. Of fruitspiesjes. Dat is écht erg. Een hele middag mandarijnpartjes en stukjes appel en banaan aan zo n satéprikker rijgen. En dan kun je driekwart weer mee naar huis nemen, want fruit vinden ze veel te gewoon. Dat krijgen ze thuis elke dag al. Maar te ongewoon is ook niet goed. Maak je mini-tramezzini met artisjok, garnalen en geitenkaas, no way dat ze het eten. Of pompoengembersoep met amandelcroutons, ludiek opgediend in de uitgeholde pompoen. Vergeet het maar.'
 
 
 
 
Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.
 
paperback.

 

Samenvatting

Hebt u een ex-fruitschaal? Kunt u geen pompstation passeren zonder een frisbee, een kilo winegums en een verdorde frikadel aan te schaffen? Zit er altijd blauw pluis op uw pasgelakte teennagels? Hoe gaat het met uw staafmixer? Wat vonden uw kinderen van de homevideo van hun eigen geboorte? Verwaarlozen ze hun cyberhuisdier, op úw laptop? Vervoert u in uw bagage weleens massavernietigingswapens, levende slakken, geheime rookworsten of vijf identieke IKEA-teddybeertjes?

Vást wel. Maar bent u ook halsoverkop verhuisd naar een véél te zonnige Amerikaanse buitenwijk? Waar de poezen blauwe plaknagels dragen maar het verboden is een alligator aan een brandblusser vast te ketenen?

 

Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.

paperback.

 

Samenvatting

'Mama, wil je even wat Chinees voor me opwarmen?' zegt Boelie. Het is half twee 's nachts, op zich een uitstekend tijdstip om Chinees op te warmen, daar niet van. Maar als je pas vier bent liggen zulke zaken genuanceerder. Hij staat naast mijn bed met zo'n overdreven wakkere, glinsterende oogopslag die bij nadere beschouwing gevoed blijkt te worden door hevige koorts. De damp slaat van zijn blote lijfje als een gloeiende radiator vol nat wasgoed, en uit zijn bekje walmt de beruchte ziekekindertjeskegel van de betere Franse kazen. 'Ik wil nog wat pekingeend met saus!' schettert hij, en begint vervolgens overvloedig te braken, uiteraard net naast het prullenbakje dat ik hem snel onder de kin probeer te schuiven.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.

paperback

Samenvatting

Hoe is het om na een jarenlang verblijf in een zonnige Amerikaanse suburb terug te keren naar Nederland? Opeens zit je weer zonder eekhoorntjes, Hand Sanitizer, ijsblokjesautomaten, afvalvergruizers, ontzettend lekkere augurken, Bottomless Coffee, lieve, gele schoolbussen, Pumpkin Pie, mormoonse kolonisten zonder wifi, tandenpoetsende beren zonder broek, zwembaden waar alles verboden is, Bake Sales, halloweenjurkjes voor honden, jaarkaarten voor Disney World, orthodontistische hulp voor kleine knaagdieren, hertrouwen in Las Vegas, spierwitte tanden, en een president die nooit slaapt. Dat is allemaal wel weer even wennen.
Maar in Nederland zijn wél kroketten. En je kunt er eindelijk weer eens gewoon lekker door een rood stoplicht lopen.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.

paperback.

 

 

Samenvatting

 

Er is niet leukers dan afluisteren. Wie goed oplet kan op straat, in winkels, in het openbaar vervoer of waar dan ook de vreemdste gesprekken opvangen. Willekeurige passanten die zich onbespied wanen voeren vaak absurde, groteske of hilarische conversaties. In deze bundel wisselt Witteman haar gebruikelijke uitzinnige uiteenzettingen af met het bespioneren van mensen in haar omgeving. Dat levert hilarische, maar vaak ook ontroerende taferelen op. Wat hebben die keurige dames in het seksmuseum te bespreken? Hoe loopt het af tussen die twee Marokkaanse jongens en de ligfietser? Wat gebeurt er als er een auto op een Amsterdamse tram knalt? Waarom is het zo verschrikkelijk in pretpark Duinrell? Wanneer gaat die stokoude dame nou eindelijk eens dood? In Tot dusver niets aan de hand legt Witteman de humor en het verdriet van het menselijk tekort weer eens genadeloos bloot.

 

 

Conditie; zeer goed,lijkt nieuw.

paperback

Samenvatting

Waarom bent u eigenlijk (niet) getrouwd? Wat doen al die boodschappenwagentjes op de zeebodem? Kunt u het woord `douchegel nog lezen zónder aan een stekelig diertje te denken? Hoe kan ramen lappen ontaarden in Bikram-yoga en corrigerend ondergoed? Waarom verdient de uitvinder van de minibar de Nobelprijs voor de Vrede? Wat is `hulp, ik ben in de orkestbak gevallen in het Italiaans? Waar is toch dat zebrahondje voor? Op deze en vele andere fascinerende vragen vindt u het antwoord in Staatsieportret van een stofzuiger.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.

paperback

Samenvatting

De gehaaide schoolpleinmoeder, de wandelende wijnfles, de zeikerd, de bemoeimoeder, de tijd voor mezelf-moeder, de bescheidenheid zelve, de begrijpende echtgenote, de kandidaat-stiefmoeder, de goedbedoelende vriendin, de poezenmoeder, de betweter, de vermoeide juf en de vrouw met smetvrees. De gekke wijven-columns die Sylvia Witteman voor LINDA. schrijft, werden in korte tijd uiterst populair. Witteman neemt de Nederlandse vrouw in al haar onthutsende varianten kritisch onder de loep. En dat doet ze op een manier zoals we van haar gewend zijn: met onnavolgbare humor en een venijnig oog voor de pijnlijke details.

 

 

Conditie; Goed, lijkt nieuw.

paperback.

Samenvatting

 

Geliefd columnist Aaf Brandt Corstius laat zich inspireren door uitspraken die ze in het dagelijks leven tegenkomt en die haar raken of aan het denken zetten – een perfect cadeauboek

Haar hele leven hunkert Aaf Brandt Corstius al naar wijze raad, en die doet ze en passant op bij vrienden en vreemden en uit boeken, kranten en afgeluisterde gesprekken. Zo’n wijs advies is vaak één enkel zinnetje waar je je hele leven wat aan hebt. Katja Schuurman die zegt dat je kunt kiezen tussen ouder worden of doodgaan – dan weet je het wel, als je zit te zeuren over je rimpels. Maar ook: het ultieme advies waardoor je nooit meer met tegenzin de afwasmachine zult uitruimen.

Aaf noteert elk verstandig zinnetje in haar notitieblok, om later op te schrijven hoe ze het zelf toepast in haar leven. En hoe het misschien wel behulpzaam kan zijn in ieders bestaan. Want wie wil nou niet weten wat een honderdjarige je na een eeuw aan ervaring met klem zou aanraden, wat het ezelsbruggetje is bij grote beslissingen die onmogelijk te nemen lijken, of met welke uitspraak je je altijd kunt onttrekken aan irritante groepsactiviteiten? Dit boek staat vol verhalen over deze wijze zinnen, verzameld door jaren goed opletten. Ook over die kabouter en zijn muts.

 

 

Conditie; zeer goed, lijkt nieuw.

paperback

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

 

Over MOE is MOE maar voldaan

Het valt niet mee om een Goede Moeder te zijn, zeker wanneer je jezelf vergelijkt met Andere Moeders. Als Home-manager heb je o.a. te maken met races tegen de klok, multitasken, Hulp-Moederen, schuld- en sloofjesgevoelens, Ongestelde –Hormonen, nachtelijk gepieker en Baby-Kriebels.
In dit boek komen taboes binnen het moederschap boven tafel. Bovendien laat het zien dat je kéuzes kunt maken in de manier waarop je Moeder bent.
Herken, lach en mopper mee bij de ervaringen van een Gewone Moeder. Het maakt niet uit of je betaald werkt of thuis als moeder werkzaam bent, ook vrouwen die geen moeder zijn en vaders, blijken dit boek te waarderen.

Irene Wing Easton is Gewone Moeder van vier kinderen, ervaringsdeskundige. 
 
 
Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen. 

 

Samenvatting

Paul Witteman (1946) is de jongste uit een gezin van zeven kinderen. Ruim tien jaar beschrijft hij wat er met hemzelf en om hem heen gebeurt. Het jongste kind is de neerslag van zijn zeer persoonlijke waarnemingen en gedachten.

 

Het boekje is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

In Sterrenstof beschrijft Daphne Deckers openhartig hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd.
 
De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje is goed. paperback.

Samenvatting

Er is geen columnist in Nederland die zo goed de vinger aan de pols van de moderne tijd houdt als Daphne Deckers. In haar humoristische, relativerende stukken houdt ze ons een spiegel voor van ons jachtige leven met onder andere: helderziende kontkijkers, biologische groentetuinen, winkelende mannen, vrouwen in uggs en wippende paashazen. Daarnaast neemt ze met veel ironie en zelfspot de verhouding man-vrouw-seks onder de loep. En natuurlijk kijkt ze nog steeds met liefdevolle verbazing naar haar man en haar opgroeiende kinderen.

Laat maar waaien is opnieuw een heerlijke bundel van Daphne Deckers waarin veel vrouwen zich zullen herkennen, maar waar ook mannen wat van zullen opsteken!

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet ze zijn gelezen.

 

Samenvatting

Decksels! is de tweede columnbundel van duizendpoot Daphne Deckers. 65 van haar beste columns uit TV Weekeinde van De Telegraaf zijn gebundeld in deze nieuwe uitgave. Met veel humor beschrijft Deckers niet alleen haar leven als moeder van twee kinderen, maar ook allerlei opvallende zaken uit het nieuws. Van broccolibillen tot 'de plooi van het Gooi', in deze 'deckselse' bundel passeert alles de revue.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

OPWAARTSE DRUKTE, Daphne Deckers.

Als auteur van de bestsellers De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin heeft Daphne Deckers (1968) haar naam als schrijfster gevestigd. Naast boeken schrijft Deckers ook columns en comedyscenario's. Haar columns dienden als uitgangspunt voor het RTL-4-programma 101 Vrouwen.

Sinds 2000 schrijft Daphne Deckers een wekelijkse column in TV-Weekeinde, de zaterdag-kleurenbijlage van De Telegraaf. Haar beste columns zijn nu gebundeld in Opwaartse drukte. Met de humor en zelfspot die zo kenmerkend voor haar zijn, beschrijft Deckers een breed scala aan onderwerpen: van heupbroeken tot helderzienden, van Wimbledon tot WTC, van filmpremières tot hangborsten, van koekjesmoeder tot hakmaniak - het passeert allemaal de revue in deze grappige maar ook ontroerende bundel.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

GEBOORTE VAN EEN GEZIN, Daphne Deckers

Na het succesvolle zwangerschapsboek 'De geboorte van een moeder' is Daphne Dekkers nu terug met het vervolg: 'De geboorte van een gezin'. Dit nieuwe boek is een humoristische en vooral openhartige kroniek van de eerste vier jaar met haar kinderen Emma en Alec.
Deckers bespreekt aan de hand van de talloze anekdotes de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby, de dreumes, de peuter en de kleuter. Daarnaast doet zij verslag van haar eigen, even geestige als emotionele zoektocht vol twijfels en startproblemen, waarin veel jonge moeders zich zullen herkennen.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Na het succes van haar eerdere columnbundels komt Daphne Deckers nu met Manlief, waarin zij haar beste columns over mannen, seks en relaties heeft gebundeld. Op haar bekende humoristische wijze bespreekt Deckers een breed scala aan onderwerpen, zoals…
…seksuele fantasieën: ‘De favoriete seksuele fantasiefiguur van mannen? Dat blijkt de verpleegster te zijn. Op de tweede plaats komt het kamermeisje en op de derde plaats de stewardess. Verzorgen, zuigen en bedienen: de mannelijke belevingswereld in een notendop.’
…de fascinatie van vrouwen voor mooie handtassen: ‘Er zijn veel overeenkomsten tussen een goede handtas en een goede man. Je wilt er liefst één met veel inhoud en een uiterlijk dat jaloezie oproept bij andere vrouwen. Als de klep niet meer dicht wil en hij begint te plakken of uit te zakken, is er ieder seizoen weer een nieuw model.’
…de (mis)communicatie tussen mannen en vrouwen: ‘Voor een man is een gesprek een soort Scrabble: als de ander iets zegt, moet hij daar min- stens met de dubbele woordwaarde overheen.’

 

Het boek heeft een vouw in de cover, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

 

Samenvatting

 

Na het succes van haar eerdere columnbundels komt Daphne Deckers nu met Manlief, waarin zij haar beste columns over mannen, seks en relaties heeft gebundeld. Op haar bekende humoristische wijze bespreekt Deckers een breed scala aan onderwerpen, zoals…
…seksuele fantasieën: ‘De favoriete seksuele fantasiefiguur van mannen? Dat blijkt de verpleegster te zijn. Op de tweede plaats komt het kamermeisje en op de derde plaats de stewardess. Verzorgen, zuigen en bedienen: de mannelijke belevingswereld in een notendop.’
…de fascinatie van vrouwen voor mooie handtassen: ‘Er zijn veel overeenkomsten tussen een goede handtas en een goede man. Je wilt er liefst één met veel inhoud en een uiterlijk dat jaloezie oproept bij andere vrouwen. Als de klep niet meer dicht wil en hij begint te plakken of uit te zakken, is er ieder seizoen weer een nieuw model.’
…de (mis)communicatie tussen mannen en vrouwen: ‘Voor een man is een gesprek een soort Scrabble: als de ander iets zegt, moet hij daar min- stens met de dubbele woordwaarde overheen.’

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

De geboorte- en moederbundels van Daphne Deckers zijn al jaren verplichte kost voor iedere aanstaande moeder. Honderdduizenden vrouwen herkenden in het werk van Daphne veel van hun eigen twijfels, problemen en verwachtingen. Geen enkele auteur wist de afgelopen jaren de gevoelens van de aanstaande moeder zo perfect te verwoorden.

De dikke van Daphne brengt nu voor het eerst drie bestsellers bijeen. In De geboorte van een moeder beschrijft Daphne Deckers op openhartige wijze haar ervaringen met zwanger zijn en moeder worden en bevat ook veel praktische informatie en handige tips voor de zwangerschap en de kraamtijd. De geboorte van een gezin is een humoristische en vooral openhartige kroniek van de eerste vier jaar met haar kinderen. Deckers bespreekt aan de hand van de talloze anekdotes de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby, de dreumes, de peuter en de kleuter. Pedagoochelen geeft een goed beeld van het hedendaagse moederschap met al zijn lusten en lasten.

De lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen in groep 1, groep 2 en groep 3 is perfect materiaal voor de scherpe observator Daphne Deckers

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.