In `Sterren der Zee` beschrijft Trevor Norton de verwoede pogingen die de mens in de loop der eeuwen heeft gedaan om onder water te werken en te leven. Met veel humor gaat hij in op (zee)mijlpalen als de uitvinding van de duikklok, het persluchtapparaat en de ontwikkeling van de snorkel. `Publishers Weekly` noemde dit hilarische werk, dat al eerder in Engeland, Italië, Amerika, Japan en Duitsland verscheen, een `verrukkelijke portrettengalerij` van uitvinders, excentriekelingen en onderwaterarcheologen die `zelfs de grootste angsthaas in de verleiding brengt om een rubberpak en zwemvliezen aan te schaffen.`

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Een boek dat je stil doet staan bij de wonderen van de natuur.

In deze overzichtelijke encyclopedie van de natuur worden alle rijkdommen van onze planeet op een eenvoudige manier uitgelegd. De prachtige foto's en duidelijke tekeniongen maken het verhaal compleet. In dit boek leer je hoe onze planeet is ontstaan en waar wij ons bevinden in het zonnestelsel. 

 

Het boek is las nieuw.

Samenvatting

 

Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, orkanen, droogte en tsunami's: natuurrampen zijn zo oud als de aarde zelf. Natuurkrachten laten zich niet beteugelen. De techniek en de wetenschap stellen de mens in staat te voorspellen, te analyseren en hooguit schade en slachtoffers te beperken. En daar houdt de invloed van de mens op en resteert slechts de onmacht. Want tegen zulke oerkrachten kan de mens niet veel meer doen dan zijn beperkingen erkennen en toegeven hoe kwetsbaar hij is.
De natuur, zo zegt men, maakt geen onderscheid tussen arm en rijk. Maar bij veel van de in dit boek beschreven rampen zijn het toch vooral de armere bevolkingsgroepen die vaak het hardst getroffen worden door de rampspoed. Maar dit boek beschrijft niet alleen tragedies en desastreuze verwoesting vrijwel elk van de honderd natuurrampen in deze uitgave is ook een verhaal van wederopbouw, hoop en veerkracht van de inwoners van de getroffen gebieden. En van het herstellend vermogen van de natuur zelf, als in de sporen van haar eigen verwoesting weer nieuw leven ontluikt.

 

Produktinformatie:

Het boek is goed. Lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het eerste boek dat een overzicht geeft van de ruim 200 nationale parken in 24 Europese landen.

 

Het boek is goed, heeft kleine beschadigingen aan de hoeken van de omslag, 

Samenvatting

De Larf 1e druk is een boek van Midas Dekkers uitgegeven bij Uitgeverij Contact. ISBN 9789025412968

Kinderen leven in een wereld van crèches, scholen en clubs. Ze lezen hun eigen kinderboeken en bezoeken een eigen boerderij, voor kinderen. Tot ze in een explosie van popmuziek en pukkels verpoppen.
Veel volwassenen verlangen terug naar de andere kant van de generatiekloof. Met een kleurig petje op skaten ze over de stoep, eten bij McDonald's of spelen met een bal. Thuis lezen ze Kuifje en Harry Potter.
In De larf onderzoekt Midas Dekkers welke rol het kind speelt in natuur en cultuur. Het kind en de volwassene zijn volkomen verschillende wezens, met belangen die soms overeenkomen - maar lang niet altijd. Groei gaat in de natuur altijd ten koste van iets anders, en de mens is daarin geen uitzondering.

 

Produktspecificatie:

Het boek is als nieuw.