Samenvatting

 

In Sapiens boog Yuval Noah Harari zich over het verleden, in Homo Deus over de toekomst; nu laat hij zijn licht schijnen over het heden. Wat zijn de uitdagingen van onze tijd? Hoe beschermen we onszelf tegen een nucleaire oorlog, ecologische rampen en technologische bedreigingen? Wat is de oorzaak van de opkomst van populisten als Donald Trump? Hoe weren we ons tegen fake news? Moeten we ons voorbereiden op een nieuwe wereldoorlog? Wat moeten we denken van het opkomend nationalisme? Vragen de mondiale problemen die op ons afkomen om andere politieke systemen? Is het een goed idee dat we onze data overdragen aan enkele grote commerciële spelers, of wordt het tijd om het eigendom van data te reguleren? En wat wordt de grote nieuwe wereldmacht, Amerika, Europa of China? In dit boek beantwoordt Yuval Noah Harari de 21 meest urgente vragen van onze tijd.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Hoe klein ons land ook is, het biedt een ongekende verscheidenheid aan landschappen. In dit schitterende natuurboek neemt de bekende illustratrice Marjolein Bastin u mee op een tocht langs tientallen landschapsvormen in een opeenvolging van verschillende seizoenen. De tekeningen tonen in detail de kleine rimpelingen in de huid van Moeder Aarde. Ze vertellen een eigen verhaal over grote en kleine dieren, hun ingewikkelde relaties en geheimzinnige drijfveren. Frans Buissink schreef het met veel inlevingsvermogen op. Zo komt landschap tot leven!
Recensie(s)
Volgens het bekende recept 'een plaatje en een praatje' dat iedereen kent uit damesbladen en andere publicaties in boekvorm, is ook deze uitgave tot stand gekomen. Het duo Bastin/Buissink is er opnieuw in geslaagd een prachtig ogend boek samen te stellen over wat er door de seizoenen heen in de natuur valt waar te nemen in duinen, bossen, weiden en tuinen. Eigen land staat centraal al zijn ook enkele bladzijden aan de Provence, de Alpenweiden en zelfs aan Noord-Amerika gewijd. Op enkele tekeningen zien we ze ook allemaal weer terug: de oude bloempotten, de roestige gieters en verweerde mandjes, waartussen allerlei diertjes genoegelijk rondscharrelen. Zo mooi zie je het zelf nooit! Ondanks al dit bekende zeker een 'feest der herkenning'. De tekeningen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt, de teksten munten uit in gemakkelijke leesbaarheid, waardoor een heleboel wetenswaardigheden op plezierige wijze door de lezer kunnen worden opgenomen.

 

Conditie; Goed.

In `Sterren der Zee` beschrijft Trevor Norton de verwoede pogingen die de mens in de loop der eeuwen heeft gedaan om onder water te werken en te leven. Met veel humor gaat hij in op (zee)mijlpalen als de uitvinding van de duikklok, het persluchtapparaat en de ontwikkeling van de snorkel. `Publishers Weekly` noemde dit hilarische werk, dat al eerder in Engeland, Italië, Amerika, Japan en Duitsland verscheen, een `verrukkelijke portrettengalerij` van uitvinders, excentriekelingen en onderwaterarcheologen die `zelfs de grootste angsthaas in de verleiding brengt om een rubberpak en zwemvliezen aan te schaffen.`

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Een boek dat je stil doet staan bij de wonderen van de natuur.

In deze overzichtelijke encyclopedie van de natuur worden alle rijkdommen van onze planeet op een eenvoudige manier uitgelegd. De prachtige foto's en duidelijke tekeniongen maken het verhaal compleet. In dit boek leer je hoe onze planeet is ontstaan en waar wij ons bevinden in het zonnestelsel. 

 

Het boek is las nieuw.

Samenvatting

De Larf 1e druk is een boek van Midas Dekkers uitgegeven bij Uitgeverij Contact. ISBN 9789025412968

Kinderen leven in een wereld van crèches, scholen en clubs. Ze lezen hun eigen kinderboeken en bezoeken een eigen boerderij, voor kinderen. Tot ze in een explosie van popmuziek en pukkels verpoppen.
Veel volwassenen verlangen terug naar de andere kant van de generatiekloof. Met een kleurig petje op skaten ze over de stoep, eten bij McDonald's of spelen met een bal. Thuis lezen ze Kuifje en Harry Potter.
In De larf onderzoekt Midas Dekkers welke rol het kind speelt in natuur en cultuur. Het kind en de volwassene zijn volkomen verschillende wezens, met belangen die soms overeenkomen - maar lang niet altijd. Groei gaat in de natuur altijd ten koste van iets anders, en de mens is daarin geen uitzondering.

 

Produktspecificatie:

Het boek is als nieuw.