Samenvatting

 

Uniek onderduikverhaal, bezet Amsterdam in contrast

Nadat Nederland door de Duitsers is bezet, moet acteur Géza Weisz met zijn gezin onderduiken. Hij vindt onderdak bij zijn vriend Fritz Rimathé, een Zwitserse arts en psycholoog, die een bovenhuis aan de Amstel in Amsterdam bewoont. Fritz en zijn vrouw, de actrice Georgette Rejewski, leiden een rijk sociaal en cultureel leven met hun huis als bruisende ontmoetingsplaats – tot de bezetting alles verandert. Zowel Fritz als Géza houdt een dagboek bij. Fritz doet nauwgezet verslag van het oorlogsleven: van de razzia’s in zijn buurt tot het kunstenaarsverzet en de invallen in zijn huis. Géza beschrijft de oplopende spanningen binnenshuis, maar ook zijn huwelijkscrisis en het ontroerende weerzien met zijn elders ondergedoken zoon Fransje. Aan dit beklemmende bestaan komt in augustus 1944 door verraad een noodlottig einde. Mede dankzij een schat aan gevonden egodocumenten is Amstel 278 behalve een indringende vertelling een authentiek verslag van vijf jaar oorlog in het hart van Amsterdam.

 

 

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

 

Maryam Hassouni, die op haar vijftiende furore maakte met de televisieserie Dunya en Desie, won voor haar rol in Offers als eerste Nederlandse actrice een Emmy. Ze kroop in de huid van vele karakters, van zelfmoordterrorist tot slachtoffer van de Marokkaanse cultuur, en alles wat daartussenin zit. Vaak met veel plezier, maar vaker nog met verbazing over steeds weer dezelfde clichématige verhalen die werden geschreven. Nooit herkende zij hier zichzelf in.
Langzaam dringt het tot Maryam door: in haar beleving staat de filmindustrie voor destructie en ellende. Het wordt haar onmogelijk gemaakt om te acteren, ondanks haar verlangen ernaar. Ze gaat studeren en besluit haar eigen verhalen te schrijven. Als ze toch nog een keer zwicht voor een grote rol in een televisieserie loopt dat fataal af. Pas als ze na jaren het onderzoeksdossier naar aanleiding van haar klachten durft te lezen en de feiten onder ogen ziet weet ze het zeker. ‘Ik ben niet het monster: het systeem is ziek. 
 
 
 
 
Conditie; als nieuw.
 

Samenvatting

 

Een gloedvol, hoopgevend pleidooi voor een betere toekomst

Op pragmatische en visionaire wijze schetst Amos Oz in De laatste lezing een perspectief voor de toekomst van het Midden-Oosten, gebruikmakend van lessen uit het verleden. De belangrijkste auteur van Israël overleed in december 2018 en liet met deze lezing zijn erfenis na. Zijn centrale gedachte is dat de mens van nature open is, waardoor er ook een oplossing voor het Midden-Oosten mogelijk is, maar dan wel een die staat of valtmet de goede wil van de mens.
In juni 2018 gaf Oz zijn laatste lezing aan de universiteit van Tel Aviv, waarin hij op gepassioneerde wijze pleit voor zowel een Joodse als een Palestijnse staat in Israël. Hij waarschuwt, maant tot kalmte en biedt hoop. Het Israëlisch-Palestijnse conflict moet overwonnen worden, maar wel zonder geweld. Het zal tijd kosten en vereist een ander, helend taalgebruik, niet een van onderdrukking, zo stelt Amos Oz.

 

 

 

Conditie; als nieuw.

hardcover

Samenvatting

Een ontroerend essay over leven, dood en vrijheid

Een persoonlijk essay over leven, dood en vrijheid.
Provocatief en ontroerend.

Als Antiboy vanwege een genafwijking een borstamputatie moet ondergaan beseft hij: nu hoef ik niet langer als vrouw te leven. Dit stuit op verwarring bij artsen, vrienden, familie en zijn geliefde. Was dit verlangen altijd al aanwezig? Het veroorzaakt harde confrontaties met het verleden en zijn naasten, die niet los kunnen komen van de persoon die zij dachten te kennen. Omgeven door rouw en verlies gaat Antiboy op zoek naar de ultieme vrijheid om zichzelf te mogen zijn.
Antiboy is een coming of gender, een poëtisch verhaal over verlies en vrijheid vinden in verandering. Antiboy speelt zich af op het slordige kruispunt tussen gender en geaardheid, rollenpatronen en relaties.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

Van de schrijver van ErfgoedAugustin Mouchot was de zoon van een slotenmaker en werkte als docent wiskunde toen hij in het midden van de negentiende eeuw als eerste ontdekte hoe zonne-energie omgezet kan worden in mechanische stoomkracht. Mouchot geloofde dat de wereldvoorraad steenkool ooit uitgeput zou raken, en in 1866 ontwikkelde hij een door zonneenergie aangedreven machine. Zijn uitvinding was haar tijd ver vooruit, en werd tot aan het hof van Napoleon iii bejubeld en onder grote belangstelling gepresenteerd op de Wereldtentoonstelling in Parijs. De uitvinding van Mouchot slaagde erin om pompen en drukpersen aan te drijven. En dat niet alleen: Mouchot verbaasde vriend en vijand door blokken ijs te maken met de kracht van zonlicht.
Op het toppunt van zijn roem en met een keizerlijke toelage, vertrok Mouchot naar Algerije om daar ‘de woestijn te laten bloeien’. In De uitvinder schetst Miguel Bonnefoy een weergaloos portret van een bijzondere man die in de loop der tijd zijn roem en rijkdom voor zijn ogen zag verdampen.
 
 
 
Conditie; Als nieuw.

 

Samenvatting

 

Een zinderend en openhartig autobiografisch boek

In een bocht van een slingerende weg tussen bos en olijfgaarden in Noord-Italië staat het huis dat Alma’s ouders als ruïne kochten. Al in haar eerste levensjaar namen ze haar mee, en sindsdien ging er geen zomer voorbij zonder het huis waar alles zich intenser af lijkt te spelen dan in Nederland. Alma’s vader werd er ziek en overleed het jaar daarna, een maand voordat ze naar Italië zouden gaan. Het huis dat zo vervlochten was met hem, symboliseerde zijn afwezigheid, en in de zomers daarna werd het gemis steeds heviger.
Op verschillende momenten in Alma’s leven liet de taal haar in de steek, nu wendt ze juist die taal aan om grip op de gebeurtenissen te krijgen.
In Bewaar de zomer neemt Alma Mathijsen de lezer mee naar de zomers in het huis waar ze haar rouw leerde verstoppen tussen de spleten en waar ze ontdekte hoe ze zichzelf moest laten vallen van de hoogste brug in de vallei. In dit zinderende en openhartige autobiografische boek reflecteert Mathijsen op verlies, volwassen worden, taal en liefde.
 
 
 
 
Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

Welke nacht heeft zich ongemerkt kunnen plooien rondom alles wat ik doe zodat ik, als vrolijk opgevoede volwassen vrijgevochten vrouw, alsnog met strakke boeien in deze trein zit? De 39-jarige actrice Ada Peeters neemt de trein naar de stad waar ze die avond op het podium zal staan met een zelfgeschreven monoloog. Herinneringen aan de oudere theaterdocent met wie ze als studente een verhouding had, wellen ongewild in haar op. Het is zijn stad waar ze gaat spelen. Ook op het podium, terwijl ze oog in oog staat met de volle zaal, is er geen houden meer aan de razende vaart waarmee de diep weggestopte beelden van ontmoetingen met getrouwde mannen, leraren en andere figuren met autoriteit aan de oppervlakte komen. Na de voorstelling volgt een terugrit met een mysterieuze taxichauffeur die Ada nog dieper doet afdalen in het verleden dat ze nooit echt onder ogen heeft willen zien. Zij. is een urgente roman over intimiteit, over grenzen die overschreden worden zelfs wanneer er wederzijdse instemming is, over het woord nemen en het vertrouwen vinden in de noodzaak van het vertellen van je eigen verhaal.

 

 

Condiie; Als nieuw

Samenvatting

 

De nachten van de pest vindt plaats op het eiland Minger, in de 29ste provincie van het Ottomaanse Rijk, tijdens de derde pestepidemie in 1901. De moslims en christenen op het eiland beschuldigen elkaar van de uitbraak van de ziekte. Wanneer sultan Abdülhamit samen met Engeland en Frankrijk besluit het eiland te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen, staan de eilandbewoners er alleen voor. Wel stuurt de sultan zijn geliefde gezondheidsinspecteur Bonkowski Pasha om meer te weten te komen over de epidemie. Wanneer korte tijd later Pasha’s dode lichaam wordt gevonden, is het onduidelijk of het een willekeurige moord betreft, of dat deze daad onderdeel is van een groter plan. De sultan vraagt zijn nichtje en haar echtgenoot, de jonge, veelbelovende dokter Nuri, om naar het eiland te gaan om dit uit te zoeken.
In De nachten van de pest beschrijft Orhan Pamuk niet alleen hoe de epidemie en quarantaine de levens van de eilandbewoners verstoren, maar hij schrijft ook op onnavolgbare wijze over nationalisme en romantiek en over de eeuwige tegenstellingen tussen het Oosten en het Westen.
 
 
Conditie; Als nieuw.
hardcover

 

Samenvatting

 

De grote nieuwe roman van Édouard Louis

‘Eén vraag kwam centraal te staan in mijn leven, vormde het middelpunt van al mijn gedachten, nam alle momenten in beslag waarop ik alleen was met mezelf: hóe kon ik revanche nemen, met welke middelen?’

Jarenlang heeft Édouard Louis slechts één alomvattende wens: hij wil ontsnappen aan zijn verstikkende en achtergestelde jeugd in Noord-Frankrijk. Hij droomt ervan om rijk te zijn en op straat herkend te worden, en om dat te bereiken zal hij tot tweemaal toe zijn leven totaal veranderen; hij laat zijn kansarme geboortedorp achter voor een nieuw leven op de middelbare school in Amiens, om daar vervolgens zijn beste vriendin in de steek te laten om toegang te krijgen tot de elite van Parijs.
Maar nu, op het moment dat hij wereldwijd succesvol is, wil hij eigenlijk alleen maar in een hoekje blijven liggen, weg van alles. Een gat graven en erin verdwijnen om nooit meer te hoeven spreken en bewegen.

In Veranderen: methode vertelt Édouard Louis zijn eigen verhaal, zijn odyssee, op nietsontziende wijze. Hij bewijst hiermee eens te meer waarom hij een van de belangrijkste en meest toonaangevende schrijvers van zijn generatie is.
 
 
 
conditie;Zeer goed.

 

Een heel leven gaat over de arbeider Andreas Egger. Een man die lief heeft, treur en droomt, en die aan het eind van zijn leven met verbazing terugkijkt op alles wat hij heeft meegemaakt.

 

Conditie; Als nieuw.

Hardcover.

Samenvatting

 

Na een onverwacht telefoontje laat Gemma haar dagelijks leven achter zich en vliegt zij met haar zestienjarige puberzoon Pietro naar Sarajevo. Daar gaan zij op zoek naar sporen van Diego, Pietro's vader, die hij nooit heeft gekend. Diego was de grote liefde van Gemma, maar hun relatie eindigde abrupt tijdens de belegering van Sarajevo in de jaren negentig. Nu Gemma terug is in de verscheurde stad, komen onbeantwoorde vragen weer naar boven en doet ze een verschrikkelijke ontdekking.

 

 

Conditie; goed

 

Samenvatting

 

Roma Tearne PorseleinSri Lanka, in de jaren veertig van de vorige eeuw. De gegoede Grace De Silva is erfgename van verschillende theeplantages, maar haar man Aloysius, bon vivant die wel van een borrel houdt, heeft een groot deel van de bezittingen vergokt. Hun huwelijk wordt er niet beter op en ook hun vijf kinderen ondervinden de gevolgen van het afbrokkelende bezit. Hun oudste zoon Jacob wil niets liever dan naar Engeland vertrekken. De knappe Thornton droomt ervan dichter te zijn, en Alicia wil concertpianiste worden. Alleen Frieda lijkt zonder ambitie, haar wens is om de familie bij elkaar te houden. Maar er heerst opstand in Sri Lanka en Christopher, de jongste zoon en de rebel van het gezin, raakt betrokken bij de onlusten.De etnische conflicten en het geweld nemen toe en Grace moet hulpeloos toezien hoe haar mooie leven in stukken uiteenvalt. Ook haar gezin kan ze niet bij elkaar houden, een voor een vertrekken vier van haar kinderen naar Londen om een nieuw leven op te bouwen.
 
 
 
Conditie. Goed.

 

Samenvatting

 

Twee oorlogen, één familiegeschiedenis
Lene Wertheim wordt geboren aan het begin van de vorige eeuw in Frankfurt, een rijke stad, sociaal, cultureel en artistiek hoogontwikkeld. De gevestigde Joodse familie Wertheim hanteert eigen principes. Zo wordt Kerstmis elk jaar uitgebreid gevierd, tot ontzetting van de orthodoxe familieleden. Eduard Wertheim, de oom van Lene, is bankier, kunstverzamelaar en pater familias. 'De Joden zijn als ieder ander,' zegt hij, 'en zo niet, dan zouden ze het moeten worden.' Terwijl de familie vecht voor sociale erkenning tijdens de overgang naar de moderne tijd zoeken Lene, haar zus Emma en hun jongere tweelingbroers naar liefde en geluk. Dan vallen met de komst van Hitler alle zekerheden weg. In de strijd om te overleven valt de familie uit elkaar. In 1938 vertrekt Lene met haar man en kind naar Amerika. Niet alle Wertheims zijn echter in staat aan de nazi's te ontsnappen.
Het grootse familieverhaal van Silvia Tennenbaum na jaren herontdekt
Off the record
Dit is mijn favoriete good read. Het is Een lot van de familie Meijer, maar dan chiquer en echt gebeurd! Mij gaf het een prachtig, interessant beeld van een verloren tijdperk, op een soepele en soms heerlijk bijtende manier verteld. Gelukkig had Silvia ook direct een goed gevoel bij onze uitgeverij. In 1938 is ze namelijk met De Nieuw Amsterdam naar Amerika vertrokken.
 
 
 
Conditie; In goede staat.

 

Samenvatting

 

​Midden in een reportage vanuit India wordt een Newyorkse tv-verslaggever de linkerhand afgebeten door een leeuw; miljoenen kijkers zijn getuige van het incident. In Boston wacht een vermaarde handchirurg op een gelegenheid om ‘s lands eerste handtransplantatie uit te voeren. Een getrouwde vrouw uit Wisconsin wil de eenhandige tv-verslaggever de linkerhand van haar man geven, dat wil zeggen: zodra deze dood is. Maar de man leeft nog en is gezond.
Zo begint John Irvings tiende roman, een komedie, zo lijkt aanvankelijk, misschien een satire, vrijwel zeker een scabreuze klucht. Maar uiteindelijk is De vierde hand even realistisch en ontroerend als Irvings voorgaande werk - waaronder De wereld volgens Gap, Bidden wij voor Owen Meany en Weduwe voor een jaar.

De vierde hand is een nieuw bewijs voor Irvings briljante verteltrant. Naast enkele van zijn vaste thema’s - verlies, rouw, de verlossing van de liefde - ontgint het boek ook nieuw terrein; het geeft een indringend beeld van wat een nieuwe kans en de wil om te veranderen kunnen bewerkstelligen.

 

 

Conditie; De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Na het verschijnen van haar eerste dagboek werd Bridget Jones een voorbeeld voor velen. Met haar hilarische dagboeknotities veroverde Bridget een internationaal miljoenenpubliek. In Bridget Jones: Het nieuwe dagboek schrijft Fielding op humoristische wijze over het bewogen leven van Engelands meest geliefde heldin, haar knipperlichtrelatie met Mark Darcy en het eindeloos wachten bij de telefoon, de krankzinnige maar goedbedoelde adviezen van haar beste vriendinnen, en haar altijd bemoeizuchtige moeder. 

 

 

Conditie; goed.

In 'het oneindige plan' vertelt meester-vertelster Isabel Allende het verhaal van Gregory Reeves. Als kind trekt hij dwars door Amerika met het gezin waarin hij opgroeit. Zijn vader is een soort predikant die 'Het oneindige plan' (een soort geloofsleer) verkondigt. Als ze wegens gezondheidsklachten van vader Reeves het rondtrekkend bestaan op moeten geven, komen ze in Los Angeles terecht, waar Gregory opgroeit in de Mexicaanse gemeenschap. Het boek verhaalt over het opgroeien van Gregory. Hij leidt een turbulent leven van vallen en opstaan, waarin veel kleurrijke figuren de revue passeren, met als vaste kern de familie Morales en in het bijzonder Carmen Morales, die levenslang zijn steun en toeverlaat zal blijven.
Hoewel het bepaald geen 'action-packed' verhaal is, verveelt het boek geen seconde. Allende beschrijft op indringende en aangrijpende wijze de eenzaamheid en de strijd van Gregory om zich aan het milieu van arme Mexicanen te ontworstelen. Als dat uiteindelijk lukt, blijkt dat daarmee zijn problemen eerder groter dan kleiner worden. Wel heel bijzonder is de aangrijpende wijze waarop Allende de periode beschrijft waarin Gregory in de Vietnam-oorlog strijdt. Zelden heb ik een beschrijving van deze oorlog gelezen die zoveel indruk op me heeft gemaakt.
Intrigerend is dat het boek grotendeels in de derde persoon geschreven is, maar dat af en toe delen van hoofdstukken in de ik-vorm geschreven zijn, vanuit het perspectief van Gregory. Wat me daarbij nog extra intrigeerde is dat in het laatste 'ik-deel' Gregory verwijst naar een schrijfster die hij heeft leren kennen en aan wie hij zijn levensverhaal heeft vertelt. Hoewel niet duidelijk wordt wie die schrijfster is, ga je bijna denken dat hij Allende persoonlijk kent en haar zijn levensverhaal verteld heeft.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

Evelien is inmiddels een klassieker. Wat begon – en nog altijd voortduurt – als feuilleton over een vrouw van midden dertig, een moeder van twee dochters, in Amsterdam-Zuid, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen waar tienduizenden lezers en televisiekijkers elke week naar uitkijken. Hoe gaat het met Evelien, wat gaat zij deze week meemaken, welk geluk of ongeluk valt haar ditmaal ten deel?

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

Het indrukwekkende levensverhaal van Oskar Schindler, een Duitse industrieel en zwarthandelaar, die meer dan duizend joden van de dood redde. Verfilmd door Steven Spielberg als Schindlers List.

(POD) Schindlers lijst is het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van de Duitse industrieel en zwarthandelaar Oskar Schindler, die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog een fabriek had in de schaduw van het concentratiekamp Auschwitz. Op slimme wijze wist Schindler meer dan duizend van zijn Joodse arbeiders van de dood te redden. De getuigenissen van deze ‘Schindlerjuden’ verwerkte Keneally in Schindlers lijst. Het boek won de Booker Prize, de hoogste Engelse literaire onderscheiding, en werd verfilmd door Steven Spielberg met Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley in de hoofdrollen. 'Dit boek heeft mij toch het dichtst gebracht bij de mensen die deze verschrikking hebben ondergaan.' De Morgen `Diep ontroerend, een roman die zich strikt houdt aan de werkelijkheid.’ Opzij 'Er zijn weinig boeken die zo beeldend de sfeer weten te treffen van de misdadigheid en krankzinnigheid van de Jodenvervolging.' Biblion ‘De belangrijkste regie uit mijn carrière.’ Steven Spielberg
 
 
Conditie; bladzijden zijn verkleurd verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Jonathan D. Spences prachtige nieuwe boek beschrijft de talloze aspecten van een land dat westerse waarnemers heeft gefascineerd en soms zelfs geobsedeerd sinds de publicatie van Marco Polo's reizen. - The New York Times Book Review Zoals alles geschreven door Spence is dit boek een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in China. 

 

Conditie; een klein vouwtje in de cover. verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Lou is twaalf, Eva zesendertig, Elsie tweeënveertig, Casper zesenveertig, en Jos eenenzeventig. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over obstakels die bergen worden, amper te beklimmen, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan. In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Een jonge actrice heeft een onstuimige en geheime relatie met haar agent Panc. Als bij hem een ongeneeslijke ziekte wordt geconstateerd, begint de verwarring.

Pancs vrouw en medewerkers organiseren kort na zijn overlijden een groots galafeest. De actrice (en vertelster van dit verhaal) gaat ernaartoe met haar trouwe vriend Fräser - en wordt meegezogen in een maalstroom van hilarische verwikkelingen.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Marina is twintig jaar, beeldschoon en een talentvol zangeres. Ze groeide op met een kwetsbare moeder en een afwezige vader naar wiens genegenheid ze altijd bleef hunkeren. Daarom eist ze genoegdoening van het leven, en dat betekent het achterlaten van haar geboortegrond, een vallei in de provincie Biella in Piëmont, naar de stad vertrekken, de wereld aan haar voeten krijgen. Wie ook een droom heeft is de zevenentwintigjarige Andrea. Hij wil terugkeren naar zijn wortels, naar de bergen, om daar net als zijn opa vee te hoeden en kaas te maken. Twee contrasterende dromen, maar diep vanbinnen verlangen ze allebei te ontsnappen aan hun verleden.
Evenals Staal is Marina Bellezza een sociaal bewogen roman die een genadeloos beeld geeft van de huidige crisistijd in Italië. Het is ook een liefdesgeschiedenis en een coming-of-ageroman over de onvergetelijke Marina en Andrea, die met vallen en opstaan hun dromen blijven najagen.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

NIEUWE MAN, Thomas Rosenboom

De scheepsbouwer Berend Bepol, doener en denker, is een vooruitstrevend en sociaal voelend man. Hij wil niets liever dan het wegkwijnende gebied rond het Groningse Damsterdiep opstoten in de vaart der volken. Voor zijn dochter Ilse heeft hij een stralende toekomst uitgestippeld. Als het huwelijk van haar met zijn meesterknecht Niesten doorgaat heeft hij bovendien het voortbestaan van de werf veiliggesteld. Maar de immer zwijgende Niesten wordt voor Bepol een helse obsessie. Er kan geen woord van dank af, hoe Bepol ook zijn best doet het hem naar de zin te maken. Als zijn schoonzoon en spectaculaire order uit Duitsland in de wacht sleept, groeit Bepols wantrouwen nog verder. Voor de bouw van diens moderne zeesleper wil hij geen plaats op de helling afstaan. Niesten moet uitwijken naar het naastliggende weiland. De argeloze afwijzing en de onvoorziene gevolgen ervan leiden tot een even magistraal als fataal hoogtepunt zoals alleen Rosenboom dat weet te schrijven.

 

 

Conditie; redelijk goed.

Samenvatting

 

Liefde in tijden van cholera is het onvergetelijke liefdesverhaal van Florentino Ariza en Fermina. Op ongeëvenaarde wijze worden grote thema's als liefde, dood, ouderdom, noodlot en begeerte samengebracht in een mild en menselijk universum.

 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Opa past drie dagen op zijn vierjarige kleinzoon. Dat levert 72 uur vermakelijke machtsstrijd op.

‘Geintje’, de nieuwe roman van Domenico Starnone. De ouders van de kleine Mario moeten naar een congres, of misschien hebben ze gewoon tijd met z’n tweeën nodig om ongehinderd ruzie te kunnen maken. Dus wordt hun kind overgelaten aan de zorg van een vrijwel onbekende opa. De oude, ooit beroemde illustrator Daniele woont al jaren in Milaan maar groeide vroeger op in de Napolitaanse woning waar Mario nu alleenheerser is. Tussen de vier muren van Danieles ouderlijk huis (waar bepaalde schimmen uit zijn jeugd nooit ver weg zijn) ontwikkelt zich in een tijdspanne van tweeënzeventig uur een vermakelijke machtsstrijd tussen een vermoeide, verstrooide oude man en een vierjarige, wijsneuzige ondeugd. Ondertussen wordt Daniele bestookt door beelden uit zijn verleden, en houdt hij zijn hart vast wat betreft zijn toekomst.

 

 

Conditie; goed.

Katharina, een jonge danseres uit Warschau, wordt onverwacht de moedige hoofdrolspeelster in een drama dat zijn weerga niet kent, een spookachtig gebeuren vol hoop en bedrog.

 

Conditie; Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed. softcover.

Samenvatting; Wie de stenen dagboeken heeft gelezen, zal het gevoel hebben Madelief Goedewil te kennen als een dierbare vriendin. Carol Shields weet het leven van deze 'gewone'vrouw uit de Canadese provincie zo te beschrijven dat het mysterie in het alledaagse voelbaar en zichtbaar wordt.

 

Conditie; Als nieuw. Hardcover.

Samenvatting

Liefdesverhaal dat verteld móet worden. Voor fans van Kate Morton, Elizabeth Gilbert.

1951. In de schaduw van WOII wordt Esther Durrant denkend dat ze samen op vakantie gaan door haar man naar een inrichting voor geestelijk zieken gebracht. Het ziekenhuis voelt aanvankelijk aan als een gevangenis, maar al snel wordt het Esthers toevluchtsoord.
2018. Zeewetenschapper Rachel Parker start een onderzoek op de Scilly-eilanden, voor de kust van Cornwall. Wanneer ze een verzameling verborgen liefdesbrieven ontdekt, besluit Rachel, geboeid door de passie en de tederheid, de ontvanger op te sporen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die diep begraven geheimen dreigt te onthullen.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Clover, Addison, Mia en Jane waren in 1989 kamergenoten op Harvard. Sindsdien hebben ze elkaar, net als de andere afgestudeerden, gevolgd via het jaarboek, een verslag dat iedere vijf jaar wordt gepubliceerd met korte autobiografi sche beschrijvingen van alle alumni. Dat zijn de verhalen die iedereen graag wereldkundig maakt, maar in werkelijkheid zijn ze minder rooskleurig, zoals de studiegenoten ontdekken tijdens een reünieweekend. Hun levens zijn onlangs in een vrije val geraakt. Clover, eerst effectenmakelaar bij Lehman Brothers, is haar baan kwijt en hoopt nog zwanger te raken voordat het te laat is. Addisons relatie is uitgedoofd en ze komt maar niet toe aan het maken van een nieuw schilderij. Mia heeft haar leven als Hollywoodster opgegeven om zich fulltime aan haar vier kinderen te wijden, en heeft een gat in haar hand. Jane, die in Parijs als hoofdredacteur bij een Amerikaanse krant werkt, weet sinds kort dat alle buitenlandse vestigingen worden gesloten. De reünie, met echtgenoten en kinderen, maakt veel los: herinneringen, vervlogen dromen en verborgen verlangens.

 

 

Conditie; zeer goed.

Hugh Lofting was tijdens de eerste wereldoorlog een jonge vader die ver van huis - in de loopgraven van Frankrijk-brieven schreef aan zijn beide kinderen en daarbij grappige tekeningen maakte. Dat waren zijn eerste getekende verhalen over dokter Dolittle, de wonderbaarlijke dokter die met dieren kon praten in hun eigen taal. 

 

Conditie; Het boek is wat verkleurd, verder is het goed.

 

Samenvatting

 

Grace Williams spreekt zich uit is een originele roman over het leven van een moedig meisje. Grace kan niet praten maar ze vertelt prachtig en vol humor over haar teleurstellingen, overwinningen en verlies. Maar dit is vooral een verhaal over die ene grote liefde.

Grace is sinds haar geboorte gehandicapt: ze is spastisch en kan nauwelijks praten. Op haar elfde wordt ze in een tehuis geplaatst, waar ze een speciale band opbouwt met de innemende Daniel, een medepatiënt die aan epilepsie lijdt. Daniel ziet een andere Grace dan de rest van de wereld: iemand om geheimpjes mee te delen, om te knuffelen, iemand om voor te vechten. De goedgehumeurde Daniel vult het hoofd van Grace met verhalen over Parijs en over verre landen. Door de verhalen van Daniel kan Grace ontsnappen aan de grauwe werkelijkheid van de instelling; met hem verkeert ze in een wereld waar de hindernissen van hun handicaps wegvallen. Bij hem is Grace een gewone jonge vrouw, die verliefd wordt, avonturen beleeft en geniet van hun ontmoetingen.

 

 

Conditie; zeer goed.

Samenvatting; Eileen, enig kind van eenvoudige Ierse  migranten, wil de amerikaanse droom van haar ouders waarmaken. Wanneer ze als jonge verpleegster Ed ontmoet, een talentvolle hersenonderzoeker die in  niets lijkt op de mannen die ze tot dan toe heeft gekend, verwacht ze dat hij haar het kosmopolitische bestaan zal geven waarnaar ze zo verlangt. Eenmaal getrouwd en moeder geworden koestert Eileen grote ambities over zichzelf en hun zoon Connell, en ze moedigt Ed aan om steeds meer te willen; ee n belangrijke baan, prominentere kennissen en een mooier huis in een betere buurt.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Marie van Walheim, een beeldschone jonge theologe van eind twintig, brengt vanuit de Elzas een spontaan bezoek aan haar adoptiebroer Johann, die zojuist is geïnstalleerd als dominee in de Cevennen. Zij verkeert in de veronderstelling dat het prachtige landschap het enige is wat er voor haar te ontdekken valt. Bij aankomst blijkt dat Johann zojuist plotseling is overleden. De gebeurtenis ervaart Marie als een schok, en ze besluit te blijven in de streek waar haar wortels liggen. Die beslissing maakt onder meer dat ze wordt gedwongen te kiezen tussen het geloof, dat ze altijd heeft afgewezen, en haar liefde voor haar Amerikaanse verloofde, die ze, tot dan toe, als onwankelbaar beschouwde.Marie put haar kracht en inspiratie bij het nemen van haar zware besluit uit het van historie doortrokken gebied, en de oeroude kastanjebomen.

 

 

Conditie; Als nieuw. 

Samenvatting

 

'Strijdbaar, scherp en altijd menselijk. In een ambitieuze, veelstemmige roman beschrijft Slimani de pijnlijke ontstaansgeschiedenis van het moderne Marokko' **** de Volkskrant

'Prachtige Frans-Marokkaanse familiekroniek van Ferrante-achtige allure.' VPRO

1946. De jonge, Franse Mathilde valt als een blok voor Amine, een Marokkaanse officier in dienst van het Franse leger. Ze trouwen en vertrekken naar zijn familieboerderij in een klein dorpje, uren rijden van Rabat. De liefde wordt constant op de proef gesteld maar houdt stand en ze krijgen een dochter, Aïcha, en een zoon, Selim. Mathilde vecht tegen de armoede en het heersende patriarchaat, soms met succes. Zo ontwikkelt ze zich tot dokter voor de plattelandsbevolking. Dit kleurrijke familieverhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een steeds grimmiger wordende onafhankelijkheidsstrijd van protectoraat Marokko tegen Frankrijk, waarin Mathilde en Amine geen partij willen kiezen. Maar dan komt de dag dat de strijd ook hun afgelegen streek bereikt.

Mathilde is het eerste deel van de trilogie Het land van de anderen. Het verhaal is gebaseerd op Slimani's eigen familiegeschiedenis, met een oma uit de Elzas, een opa uit Marokko, en een moeder die opgroeide op het arme boerenbedrijf van haar ouders maar toch de eerste vrouwelijke gynaecoloog van Marokko werd.

 

 

Conditie; Als nieuw. 

Samenvatting

 

De roman "Ochtendkoorts' van Péter Gárdos speelt zich net na de Tweede Wereldoorlog af en is een tijdloos liefdesverhaal. In "Ochtendkoorts' wordt Miklos, een Hongaarse overlevende van Bergen-Belsen, verscheept naar een vluchtelingenkamp in Zweden. Hij heeft te horen gekregen dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Miklos wil iets achterlaten, een bewijs dat hij bestaan heeft, en stelt een lijst op van 117 vrouwen die afkomstig zijn uit hetzelfde gebied als hij, eveneens een kamp overleefd hebben en nu in Zweden zitten. Hij schrijft ieder van hen aan in de hoop op een reactie en een echtgenote.
In een ander vluchtelingenkamp leest Lili zijn brief. Ze ligt op bed, heeft niets omhanden en besluit terug te schrijven. Met elke brief raken ze verliefder. In december 1945 besluiten ze elkaar te ontmoeten, en in de drie dagen die ze samen doorbrengen raken ze ervan overtuigd dat ze willen trouwen. Ze moeten alleen nog een manier vinden om dat voor elkaar te krijgen…
"Ochtendkoorts' is een prachtig liefdesverhaal, gebaseerd op het leven van de ouders van de auteur. Voor de lezers van "Haar naam was Sarah', Arthur Japin en "De bakkersdochter'. Het boek is een bestseller in meerdere landen.

 

 

Conditie; Als nieuw. 

Samenvatting

 

Een meeslepend verhaal over de dromen en verlangens van een gebroken familie, verscheurd door een duister geheim. Moeiteloos geeft Palomas aan Rodolfo, Martina, Lucas en Veronica ieder een eigen, unieke stem om te vertellen over het familieverleden.
 
 
Conditie; als nieuw. Hardcover.

 

Samenvatting: In nhet Duitsland van vlak voor de tweede wereldoorlog heeft een jonge lerares de klas overgenomen van haar geliefde docente-en grote voorbeeld. De jongens dragen Thekla op handen. Omdat ze hen graag wil blijven begeleiden, past ze zich steeds meer aan aan het nattionaal-socialistische klimaat van die dagen.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

De hoofdpersoon is gebaseerd op een figuur die echt bestaan heeft, Domingo Zárate Vega, ook wel bekend als de christus van Elqui. Hij was een prediker die als een soort nieuwe Christus door Chili zwierf - daarmee deed hij een belofte gestand aan zijn moeder, dat hij gedurende 20 jaar een zwervende prediker zou zijn. Hernán Rivera Letelier, zelf de zoon van een amateurprediker - 'Mijn vader was prediker en ik ben opgegroeid met een Bijbel onder mijn hoofdkussen' - heeft dit gegeven gebruikt om er op zijn geheel eigen wijze een invulling aan te geven in opnieuw een prachtig portret van een gemeenschap op een van de meest extreme plekken op deze aarde, de Atacamawoestijn.

 

 

Conditie; Als nieuw. Hardcover

Samenvatting

Op zijn eerste vrouw was Eulálio wonderbaarlijk verliefd. Maar van de een op de andere dag verliet ze hem en hij heeft nooit begrepen waarom. De details van hun liefde kan hij zich niet meer herinneren maar de overdonderende emoties wel. Nu is hij honderd jaar oud en vertelt vanaf zijn sterfbed aan iedereen die wil luisteren over haar verdwijning, zijn bijzondere familie en de Braziliaanse geschiedenis. Hij worstelt met de vraag waarom hij in zijn leven keer op keer te laat heeft gehandeld en foute keuzes heeft gemaakt. Zal hij rust vinden voor het te laat is? In trefzekere bewoordingen schreef Chico Buarque de Holanda een krachtige roman over liefde en bezit, het geheugen en de geschiedenis.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

De Engelse Saira Shah luisterde als kind graag naar de prachtige verhalen van haar Afghaanse vader over zijn geboorteland. Als eerste westerse journaliste werd zij Kabul ingesmokkeld (verkleed als man) toen de stad in handen viel van de Taliban. Ze interviewde regeringsfunctionarissen en rebellen en rapporteerde over het leed van de uitgeputte bevolking. Altijd op zoek naar de waarheid en naar eigen culturele identiteit, heeft Saira Shah een aangrijpend en onvergetelijk verhaal geschreven.

 

Conditie; goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

In het Toscaanse stadje Saronno woont de weduwe Simonetta, die haar landgoed probeert te verdedigen ten tijde van de vele oorlogen die er in Zuid-Europa woedden.Bernardino Luini, een jonge leerling van Leonardo da Vinci, komt naar Saronnona dat hij in Florence in de problemen is geraakt door een affaire met een rijke dame. De flamboyante schilder staat Simonetta in eerste instantie helemaal niet aan, maar ze gaat in op zijn verzoek om als model te figureren voor het fresco van de madonna. Ze worden verliefd en Simonetta ontwikkelt haar eigen ‘kunstwerk’:ze destilleert uit het vocht van amandelen een tongstrelend drankje, het inmiddels welbekende Amaretto di Saronno. Maar als het fresco en de likeur bijna voltooid zijn, raakt het paar verstrikt in een reeks religieuze schandalen die niet alleen hunliefde maar zelfs hun levens bedreigen.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

'Even daarvoor was ze nog gewoon een meisje dat aan het kletsen was; en toen, plotseling, was ze helemaal vrouw en lente, de belichaming van de ideale schoonheid...'
Twee meisjes, Gi en Il-sun, werken in een troosteloze kledingfabriek in Noord-Korea. Hun dagen zijn grimmig en uitzichtloos. Tot de vriend van Il-sun hun de kans biedt te vluchten. Maar eenmaal in Zuid-Korea worden de jonge vrouwen verkocht als seksslavinnen en naar Amerika gebracht. Daar weten Gi en Il-sun uiteindelijk aan hun wrede lot te ontsnappen.

 

Conditie; goed. hardcover

Samenvatting

Voor een witte vuurtoren, die ooit schepen en zeelui behoedde voor een schipbreuk op de rotsen van het Hellegat, zit Viggo Larssen op een bankje te lezen. Hij zal dadelijk gezelschap krijgen van de vrouw die hem nu gadeslaat vanaf de bosrand, een vrouw die hem van vroeger kent en hem bezoekt om een belangrijke reden. Zij is gestuurd door de Weduwe, moeder van de twee machtigste mannen van het land, die zojuist is verdwenen uit het verzorgingstehuis waar ze woonde. Terwijl het halve land naar haar op zoek is, ontstaat er een voorzichtige vriendschap tussen de twee mensen bij de vuurtoren en komen de oude geheimen die hen verbinden langzaam aan de oppervlakte.

Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de gecompliceerde relatie tussen ouders en kinderen.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Dit boek redt je leven is een even geestig als ontroerend portret van een man die besluit zichzelf te veranderen. Met precisie en compassie en met een bijzonder gevoel voor humor schrijft A.M. Homes over wat er in het leven het meest toe doet: onze dromen en verlangens, en onze diepdoorvoelde, maar altijd tot mislukken gedoemde behoefte aan oprecht contact met anderen.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Alba, 41 jaar, is zwanger van de veertien jaar jongere Seth. Haar ongeplande zwangerschap gooit haar leven compleet overhoop. Binnen tien dagen moet ze beslissen wiens leven voorgaat: dat van haarzelf of dat van haar ongeboren kind.

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover

Samenvatting

Gelukkige Sally met haar eerzuchtige dromen. Haar hart is vervuld van de wens om het Kanaal over te zwemmen en zo gebeurt het ook: Sally Bauer maakt in augustus 1939 de oversteek.
Vele jaren later leeft Ellen met dezelfde ambities en ze wedt met haar man Viktor: als het haar lukt, mag ze al haar tijd aan het zwemmen wijden.

 

Conditie; zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover

Samenvatting

Het is laat in de zomer in het Deense dorpje Hvium. Birgitte, een alleenstaande schrijfster, reist van Kopenhagen naar Hvium om haar jeugdvriendin Lisa voor het eerst in lange tijd op te zoeken. Lisa is de dominee van het dorp.

Die dag wordt Lisa's zoon Gustav zeven en hij krijgt voor zijn verjaardag een nieuwe, blauwe fiets. De zon schijnt gloeiend heet over de velden en de smalle wegen. Alles lijkt vredig.

 

Conditie; goed, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover

Samenvatting

 

In het voorjaar van het roerige jaar 2020 verruilden Pieter Waterdrinker, zijn vrouw en drie poezen hun appartement in Sint-Petersburg voor een tijdelijk onderkomen in de Franse Tarn. Wanneer Waterdrinker in november van dat jaar enkele weken in het Schrijvershuis aan het Spui in Amsterdam verblijft, beleeft de coronapandemie inmiddels zijn hoogtepunt. Op een dag verschijnt de dertigjarige Jeva Harms in het Schrijvershuis, die daar eerder verbleef met de zwarte rapdichter Winston Wow. Als dan ook nog eens Waterdrinkers succesvolle en schatrijke oude schoolvriend Otto Brons opduikt, ziet de schrijver zich geconfronteerd met een geheim uit zijn verleden dat zijn bestaan volledig op zijn kop zet. Biecht aan mijn vrouw is een even hilarisch als weemoedig relaas over de zin van het leven, over liefde, kinderen, trouw en ontrouw, over het verstrijken van de tijd en het onherroepelijke ouder worden. Met schwung en milde spot becommentarieert Waterdrinker de huidige tijd, waarbij hij de lezer wederom tot de laatste bladzijde weet te boeien.
Net als in zijn bestseller Tsjaikovskistraat 40 neemt Waterdrinker ons wederom mee op een flaneertocht door zijn leven.

 

 

Conditie: goed, hardcover

Samenvatting

 

Een aangrijpende en tijdloze roman over de verbindende kracht van verlies en de onverwachte troost van vreemden, van de auteur van het veelgeprezen debuut De vlucht

Aan het begin van de twintigste eeuw is Spanje ingelijfd bij het grootste imperium dat Europa ooit heeft gekend. Nadat de rust is hersteld, krijgen de militairen die het bevel voerden bij de bezetting een dorp in Extremadura toegewezen om zich te vestigen. Eva Holman, de echtgenote van een van hen, leidt in die idyllische omgeving een teruggetrokken bestaan, totdat een zwijgzame man ongevraagd zijn intrede doet en geleidelijk steeds meer invloed op haar leven krijgt. Beiden delen een verlies groter dan ze kunnen dragen, bij elkaar vinden ze de kracht om op zoek te gaan naar de ware zin van het leven.

De grond onder onze voeten verkent onze verbondenheid met de aarde – de plek waar we geboren zijn, waar we vandaan komen, onze wortels. In hetzelfde rijke proza als in De vlucht bezingt Jesús Carrasco de eindeloze weerbaarheid van de mens, de verwondering over ons inlevingsvermogen wanneer de ander in onze ogen niet langer een vreemde is. Een aangrijpende en overweldigende leeservaring, een boek dat je blik op de wereld voorgoed zal veranderen.

 

 

Conditie; goed. hardcover

Samenvatting

"**** Sue Klebold schreef een erg moedig boek. […] eerlijk, […] aangrijpend. IJzingwekkend relaas van de moeder van een van de jongens die 13 mensen doodden op Columbine High School. 

"Ontroerend en aangrijpend.

"Sue Klebold durft in Het besef van een moeder ambigu te zijn, en dat is wat haar boek zo boeiend maakt.' 

 

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Na Rivka een nieuwe, krachtige roman van Femmetje de Wind

Sophie valt als een blok voor kunsthandelaar Max, telg uit een orthodox Joodse familie, die de interesse in haar eigen Joodse achtergrond wekt. Ze weet niet veel meer dan dat haar vader - een oorlogswees - het gezin verlaten heeft toen zij klein was. Het verleden speelt ook bij Max een rol. Familietradities dwingen hem te kiezen voor een écht Joods meisje.
Ze besluiten dat Sophie naar Israël gaat om daar een overgangsprogramma te volgen aan een Orthodox Joodse meisjes-jeshiwe. Haar moeder ziet haar met een zorgelijk hart vertrekken. Maar wordt Sophie wel de vrouw op wie het thuisfront hoopt?

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Het is 2010. De succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton spreekt een professor van Columbia University, die experimenteert met het menselijk geheugen. Tien jaar later geeft Bix’ nieuwe technologische programma Greep op uw onbewuste toegang tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt velen – hoewel niet iedereen. Egan weeft de verregaande gevolgen van het programma door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen. In haar spectaculaire verbeeldingswereld bestaan er ' tellers' die menselijke verlangens opsporen en uitpluizen, en 'ontduikers', die het collectief bewustzijn ontduiken omdat ze inzien wat de prijs is van ‘een hapje van het snoephuis’.

 

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

Yasmins broer is 23 en zijn leven is verre van rooskleurig. Omdat zijn ouders zijn overleden, woont hij weer thuis om voor zijn autistische zusje Yasmin te zorgen. Zijn leven wordt nu beheerst door orde en routine. Yasmins zus is het huis ontvlucht en zet zich af tegen hun moeilijke jeugd. Ze fladdert van man naar man, van baantje naar baantje en is geobsedeerd door haar uiterlijk. En dan is er Yasmin, die geen idee heeft van de wrokgevoelens van haar broer en zus. Een meisje dat muziek hoort in kleuren en zich zoveel herinnert dat haar hoofd pijn doet. Een meisje dat niet gelukkig is en een verwoestend plan heeft bedacht.

 

 

 

Conditie: goed.

Samenvatting

Wat als je je kinderen alleen kunt vasthouden door ze los te laten?
Ella is getrouwd met haar grote liefde Joe. Ze houdt van haar leven met hem en zijn twee kinderen, Annie van zes en Zach van vier. Dan sterft Joe plotseling en slaat Ella's geluk om in chaos en verdriet. Wanneer Paige, Joe's ex-vrouw, op de begrafenis verschijnt, gebeurt waar Ella bang voor is: Paige eist haar kinderen op.
Ella vecht om Annie en Zach bij zich te houden, maar ontdekt ook dat Joe niet alles heeft verteld over zijn verleden. Wie is de beste moeder voor de kinderen?

 

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

 

Nora Eldridge is altijd een good girl geweest; een goede dochter en collega. Ze geeft les aan een basisschool in Cambridge, Massachusetts en wordt op handen gedragen door de kinderen en hun ouders. Maar haar passie ligt bij kunst. En kunstenaar zijn is haar wérkelijke roeping, daarvan is ze overtuigd. Dan komt Reza Shasid in haar klas, acht jaar oud. Reza s vader werkt aan Harvard; Sirena, zijn moeder, maakt kunstinstallaties en staat op het punt internationaal door te breken. In het jaar waarin het gezin Nora op sleeptouw neemt, verandert alles voor de lerares. Of, althans, dat denkt ze. De bevrijding van haar oude leventje met de ingesleten gewoonten is echter niet zoals ze had gehoopt en dan blijkt dat niets meer privé is. Urgent en met snijdende emotie verteld, gaat De vrouw van hierboven over obsessie, kunst, jezelf vinden én over de prijs die betaald moet worden om een droom na te jagen.

 

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Saira Qadar, een vrijgevochten en opstandige Amerikaanse moslima, probeert al haar hele leven een weg te vinden tussen familietradities en haar verlangen naar onafhankelijkheid. Terwijl Saira haar verhaal vertelt, verweeft
ze hierin de betoverende geschiedenis van haar familie. Maar De hand van mijn moeder is vooral Saira"s eigen verhaal ¿ van haar jeugd tot haar volwassenheid ¿ en het verhaal van de hartverscheurende keuze die ze moet
maken op het moment dat haar verleden haar toekomst inhaalt.

 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Geboren op 9 december 1959 in Paramaribo en, na een verblijf bij de nonnen, naar Nederland overgeplant op haar dertiende. In Maureen stroomt een mengsel van hindostaans, indiaans en creools bloed; ze erfde het opstandige van haar Surinaams-Guyanese vader en het lakse van haar moeder, en ze maakte zich de Nederlandse omgangsvormen snel eigen. Boos van de mavo weggelopen omdat ze gediscrimineerd werd, en jong moeder geworden omdat 'er eigenlijk niks was wat me weerhield kinderen te krijgen; ik heb me mijn leven nooit groots voorgesteld'.

Nu is Maureen moeder van vier leuke kinderen waar ze alleen voor zorgt. Ze vindt altijd weer een manier om rond te komen van haar uitkering. Ze is bekomen van een depressie en is een vat vol sterke emoties en meningen. Een typische Surinaamse is ze niet, maar wel een voorbeeld van wat er kan gebeuren als verschillende culturen elkaar ontmoeten in één persoon.

 

 

Conditie; zeer goed.

Samenvatting

 

Een aangrijpend relaas over lotsbestemming en ware liefde in de roerige jaren van de Tweede Wereldoorlog

Edward Cohen hoort al sinds zijn jeugdjaren hoeveel hij op zijn oudoom Adam lijkt, een man die hij nooit gekend heeft en het zwarte schaap van de familie. Op het moment dat Edwards leven in Berlijn uiteenvalt, krijgt hij Adams nalatenschap in handen: een stapel brieven uit het vooroorlogse Berlijn, gericht aan ene Anna Guzlowski.
Adam komt in de brieven naar voren als een dromer. Maar als joodse jongen ten tijde van het oprukkend nazisme heeft hij geen tijd om te dromen. Als Adam achttien is leert hij Anna kennen, zijn grote liefde. Terwijl de familie Cohen een emigratie naar Engeland voorbereidt, verdwijnt Anna tijdens de Kristallnacht in 1938. Geheel tegen het verstand in, besluit Adam haar achterna te reizen. Met alle gevolgen van dien, zo leest Edward meer dan zestig jaar later, gevolgen die ook hem niet onberoerd zullen laten.

 

 

Conditie; zeer goed.

Samenvatting

14 reportagereizen naar het domein van het onwaarschijnlijke


Moord en doodslag op Spitsbergen, bezien vanuit de ijsbeer.
Overlevingskunst in Auschwitz.
Venetië dat met paleizen en al verzuipt – of toch net niet.

‘Echt gebeurd is geen excuus’, zegt Reve: de werkelijkheid is te mooi om waar te zijn. Of is het omgekeerd?

Te waar om mooi te zijn bundelt veertien tijdloze, onvergetelijke verhalen van meesterverteller Frank Westerman. Door haarscherp de uitzondering uit de werkelijkheid te knippen, toont hij de lezer de contouren van de regel.

 

 

 

Conditie: goed, als nieuw.

Samenvatting

 

Het waargebeurde verhaal van Mala die, vergezeld door een zwerfkat, tegen alle verwachtingen in WOII overleefde

Mala Szorer groeide op in het Poolse dorp Tarnogrod, aan de rand van een dennenbos, en had de gelukkigste jeugd die iemand zich kan wensen. Maar wanneer de Duitsers Polen binnenvallen, wordt het geliefde dorp van de twaalfjarige Mala een getto en heerst er hongersnood. Mala neemt het heft in eigen handen, verwijdert dapper haar Jodenster en sluipt naar een nabijgelegen dorp om te ruilen voor voedsel.

Op de terugweg ziet ze hoe haar dierbaren gedeporteerd worden en vindt ze een brief van haar zus die haar waarschuwt om weg te blijven. Om te overleven verschuilt ze zich diep in het bos, vergezeld door een zwerfkat die niet van haar zijde lijkt te wijken. De kat is niet alleen een welkom maatje tijdens een angstige en eenzame periode, maar ook een gids en een herinnering om hoopvol te blijven.

 

 

 

Conditie; Goed.

Lea Ypi; Vrij

€ 3,50

Lea Ypi; Vrij

€ 3,50

Samenvatting

 

Wat is de ware betekenis van vrijheid?Lea Ypi groeit op in Albanië, een van de meest geïsoleerde landen ter wereld, waar communistische idealen de plaats van religie innemen. Deze laatste stalinistische uithoek van Europa wordt geteisterd door schaarste en politieke executies, maar voor Lea is het haar thuis. Een plek waar mensen gelijk zijn en buren elkaar helpen – een plek van saamhorigheid en hoop. Een jaar na het neerhalen van de Berlijnse Muur komt het socialisme in Albanië in een vrije val terecht. Verkiezingen, kledingkeuze en religie worden ineens vrijgegeven, maar fabrieken sluiten, banen verdwijnen en het land gaat failliet. Terwijl de droom van haar ouders’ generatie verwordt tot de desillusie van de hare en familiegeheimen aan het licht komen, begint Lea zich af te vragen wat vrijheid nou echt betekent.

Vrij is een onvergetelijk boek over volwassen worden te midden van politieke onrust. Ypi verkent op ingenieuze wijze de grenzen van vooruitgang en de last van het verleden, belicht de dunne lijn tussen idealen en werkelijkheid en onderzoekt waar onderdrukking en vrijheid elkaar raken.
 
 
 
Conditie; Goed.Softcover

 

Samenvatting

 

Maart 1913. Moskou maakt zich op voor het begin van de lente. Er zit verandering in de lucht, en nergens is dat duidelijker te merken dan op Lipkastraat 22, het huis van Frank Reid, een Engelse drukker.
Zijn vrouw Nellie heeft van de ene op de andere dag de trein terug naar Engeland genomen. Zomaar, zonder uitleg. Frank is compleet van slag; hij moet nu alleen voor hun drie kinderen zorgen.
Maar dan komt Lisa Ivanovna in zijn leven, een betoverend, mysterieus meisje van het platteland. Wat voert zij in haar schild? En welke rol speelt Selwyn, Franks tolstojaanse boekhouder, die haar bij hem aanbeveelt?
Ondertussen blijft de vraag knagen waarom Nellie is weggegaan, en of ze elkaar ooit terug zullen zien.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Maart 1913. Moskou maakt zich op voor het begin van de lente. Er zit verandering in de lucht, en nergens is dat duidelijker te merken dan op Lipkastraat 22, het huis van Frank Reid, een Engelse drukker.
Zijn vrouw Nellie heeft van de ene op de andere dag de trein terug naar Engeland genomen. Zomaar, zonder uitleg. Frank is compleet van slag; hij moet nu alleen voor hun drie kinderen zorgen.
Maar dan komt Lisa Ivanovna in zijn leven, een betoverend, mysterieus meisje van het platteland. Wat voert zij in haar schild? En welke rol speelt Selwyn, Franks tolstojaanse boekhouder, die haar bij hem aanbeveelt?
Ondertussen blijft de vraag knagen waarom Nellie is weggegaan, en of ze elkaar ooit terug zullen zien.

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

 

‘Als ik terugkijk op mijn jeugd vraag ik me af hoe ik het eigenlijk overleefd heb. Uiteraard was het een beroerde jeugd: aan een gelukkige jeugd valt geen eer te behalen. Erger dan de doorsnee ongelukkige jeugd is de ongelukkige Ierse jeugd, en de ongelukkige Ierse katholieke jeugd spant de kroon.’

Frank McCourt wordt geboren als oudste zoon van een doodarm Iers gezin in het New York van de jaren dertig. Zijn vader is een onverbeterlijke alcoholist die er niet in slaagt zijn gezin te onderhouden. Nationalistisch als hij is, laat hij zijn zoontjes stram in de houding Ierse liederen zingen. Maar de magische klank van het woord Ierland gaat al snel verloren als het gezin door geldnood gedwongen remigreert naar Limerick, de geboorteplaats van Franks moeder Angela.

 

Conditie; goed.

Samenvatting;

Twee vrouwen door vijf eeuwen gescheiden. Een lang bewaard geheim.

Een prachtig onroerend verhaal over liefde en hoop in donkere tijden. 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Amsterdam, de jaren dertig. Caspar-Jan, een aankomend journalist, moet voor de krant een kort verhaal schrijven, maar het wil hem niet lukken. In een café overpeinst hij moedeloos zijn situatie tot zijn leven plots een onverwachte wending neemt.

Onder het pseudoniem C.J. van der Sevensterre publiceerde Hella S. Haasse in 1 950 het feuilleton Sterrenjacht in Het Parool. Samen vormen de teksten een spannende en geestige roman zonder literaire pretenties, die bijna zestig jaar na dato voor het eerst in boekvorm verschijnt.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Liesbeth groeit op in een Zeeuws dorp in de jaren vijftig en zestig. Ze is de dochter van de bovenmeester. Ze moet een voorbeeldig kind zijn want wat zouden de mensen er wel niet van zeggen al ze dat niet was? Als ze wat ouder wordt komt ze af en toe even in opstand. Heel even maar, want de starheid van haar vader belemmert haar. Als later de zorg voor haar oude vader op haar neerkomt, loopt ze tegen dezelfde onbuigzaamheid aan. Hij dementeert en is voortdurend alles kwijt, hij wil auto blijven rijden en niet naar een bejaardentehuis. 'Alles gaat toch goed. Ik hoor goed, ik zie goed en mijn verstand is ook nog goed.'Liesbeth moet een uitputtende strijd voeren, niet alleen met haar vader maar ook met het brave kind in zichzelf.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Het eiland onder de zee is het verhaal van Zarit‚, een Caribische vrouw in de achttiende eeuw, die op haar negende als slavin wordt verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een van de grootste suikerplantages in Ha‹ti. Ze werkt voor zijn twee echtgenotes, verzorgt zijn zoontje en wordt zijn concubine.
Als de slaven in opstand komen tegen hun onderdrukkers, kan Zarit‚ zich ontdoen van het juk van haar meester, maar omwille van zijn kinderen helpt ze Valmorain het eiland te ontvluchten. Ze doen eerst het levendige Havana aan, om zich vervolgens in het opbloeiende New Orleans te vestigen. Daar zal Zarit‚ de liefde vinden en de weg vrijmaken voor het geluk waarnaar ze zo lang heeft verlangd.

 

 

Conditie; Heeft hele lichte gebruikssporen.

Samenvatting

Water en vuur 1e druk is een boek van Hugo Brandt Corstius uitgegeven bij Gottmer Uitgevers Groep B.V.. ISBN 9789068341669

Water en vuur

Samenvatting

Carice van Houten en Halina Reijn zijn vriendinnen die een buitengewoon bestaan leiden dat toch vol vraagstukken zit die iedere vrouw herkent. In Antiglamour, een persoonlijk stijlboek, geven Carice en Halina zich bloot. Beautytips, de favoriete adressen van de actrices, hun carrière, hun dromen en hun grootste verlangens: niets blijft onbesproken.

Antiglamour is een uitzonderlijk vormgegeven, draagbaar koffietafelboek met prachtige foto's, handgeschreven pagina's en zelfgemaakte snapshots. Halina en Carice geven hun uitgesproken visie op stijl, mode, liefde en mislukte relaties, hun vakgebied en - niet te vergeten - elkaar.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Uilenspiegel is ongeveer vijf eeuwen oud. Door de jaren heen hebben heel wat mensen zich met hem beziggehouden: schrijvers, componisten, illustratoren, drukkers, regisseur, lezers en vertellers. De Uilen spiegelverhalen bieden immers uitgelezen vertelstof voor jong en jong. Er werd om gelachen, gegrijnsd en geknarsetand. We kunnen het ons nu niet voorstellen, maar voorstellen, maar in de late middeleeuwen werd Uilenspiegel als opruidend en zelfs als gevaarlijk beschouwd, precies omwille van zijn spottende en kritische toon, zijn gevatheid en listig woordenspel. Uilenspiegel spreekt immers een natuurlijke, volkse taal en neemt geen blad voor de mond. Hij is behendig, sympatiek, brutaal, maar ook weerzinwekkend. Hij gaat vlot om met bisschoppen en pastoors, met koningen, hertogen en graven, met geleerden en kooplieden. Hij is knecht bij bakkers, smeden en kleermakers en hij treedt zelfs op als dokter, schilder en soldaat. Dat ook gewone mensen het mikpunt werden van zijn schelmenstreken,

 

 

Conditie; zeer goed, als nieuw.

Bob de Rooy, kan terugkijken op een grillige carierre, wanneer hij zijn dagboeken schrijft.

 

Conditie; Goed.

Niets is zo belangrijk als de eerste indruk, daarom wil ieder mens er mooi en aantrekkelijk uitzien. In Haute couture zoeken bekende Nederlandse en Vlaamse auteurs naar het antwoord op de vraag waarom mode en uiterlijk zo belangrijk voor ons zijn. In de vaal vlot geschreven verhalen worden situaties beschreven die voor ieder mens die de trends willen volgen herkenbaar zijn. 

 

Conditie; Goed. 

 

Samenvatting

 

‘Dit is het verhaal van mijn moeder, prinses Selma, die geboren werd in een paleis te Istanbul.’ - Kenizé Mourad
Het immense Ottomaanse Rijk stort in 1918 ineen en de keizerlijke familie moet naar Libanon vluchten. Selma, gewend aan de pracht en praal van het Turkse hof, gaat voortaan door het leven als ’de Hoogheid met de verstelde kousen’.
Een verboden liefde drijft haar in de armen van een Indiase maharadja. In India ontwaakt in haar een intens verlangen naar virjheid, geïnspireerd door de door Gandhi geleide onfhankelijkheidsstrijd.
De maharadja verafschuwt deze voor hem zo bedreigende houding en verstoot haar. Selma vlucht naar Parijs, waar zij-opnieuw ballinge en vreemdelinge - haar dochter Kenizé ter wereld brengt: de schrijfster van dit boek.
Kenizé Mourad werd in 1940 in Parijs geboren als kind van een Ottomaanse prinses en een Indiase radja. Naast haar werk voor Le Nouvel Observateur en als bijzonder verslaggeefster in het Midden-Oosten en zuidelijk India verwerkte ze haar familiegeschiedenis tot een roman. Ook schreef ze diverse artikelen voor onder andere Match, Elle, Le Monde diplomatique, Le Journal de Genève en werkte ze mee aanuitzendingen van France Culture.

 

 

 

Conditie; Goed.

In de bloei van haar leven, kort na haar huwelijk, verliest Contessa Carolina Fantoni da Fivizzono haar gezichtsverlies. Alleen 's nachts, in het donker, voelt ze zich weer normaal. In haar dromen herschept zij de verdwijnende wereld om haar heen. Daar kan ze vliegen, daar is ze vrij. De enige die Carolina begrijpt en met haar blindheid kan omgaan is haar buurman Turri, een miskende uitvinder die haar met zijn geschenk, een schrijfmachine, zijn liefde verklaart.

 

Conditie; Goed.

 

Conditie; Goed. 

J.J.Voskuil;

€ 3,50

J.J.Voskuil;

€ 3,50

Samenvatting

 

Nergens wordt zoveel gewandeld als in het werk van J.J. Voskuil (1926–2008). Vanaf de jaren vijftig maakte de schrijver met zijn vrouw Lousje jaarlijkse wandeltochten in voornamelijk Frankrijk, en het liefst in de Auvergne. Van iedere vakantie werd een uitvoerig dagboek bijgehouden dat later werd gebundeld onder de titels Terloops, Buiten schot en Gaandeweg. Maar ook in de romans Bij nader inzien en Het Bureau laat Voskuil zijn alter ego Maarten Koning veelvuldig wandelen. Eind jaren vijftig beginnen de dagelijkse wandelingen naar en van zijn werk aan het Instituut voor Dialectologie, Volks- en Naamkunde. Tussen de middag maakt Maarten meestal een wandeling over de grachten of een ‘ommetje’ naar de Amstel. Er wordt ook geregeld ‘buiten’ gewandeld: op weg naar de ‘Boerenhuisclub’ door het Arnhemse Sonsbeekpark, na een vergadering van de Zeemuseumcommissie over de dijk van Enkhuizen naar Hoorn. In de weekends trekken Maarten en Nicolien er samen op uit. Voor Maarten is het vaak een vlucht naar buiten. Pas op afstand van het Bureau en andere mensen vindt hij geheel zichzelf en voelt hij zich bevrijd. Had je nog willen wandelen? - een bloemlezing met de mooiste wandelfragmenten uit Bij nader inzien en Het Bureau - is een feest der herkenning voor Voskuillezers van het eerste uur en voor anderen een ideale kennismaking met zijn werk. Het werd samengesteld en ingeleid door Wim Huijser.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Het eerste deel in de Rosie-serie. Maak kennis met het meest fascinerende personage: Don Tillman.

'Spannend, nerdy, lief en grappig. Het Rosie Project wordt een wereldwijde hit.' NRC Handelsblad

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

'McGregor maakt op kalme wijze indruk, een erg goede schrijver. Zorgvuldig lezen, dit boek.****' NRC

Wanneer een onderzoeksexpeditie in Antarctica spectaculair misloopt, zijn de gevolgen ingrijpend - voor de deelnemers én voor hun families. Robert 'Doc' Wright zou opheldering moeten kunnen geven over het ongeluk, maar hij is na terugkomst niet langer in staat om te communiceren zoals hij dat gewend is. Terwijl zijn vrouw Anna worstelt met haar nieuwe rol als mantelzorger, moet Robert een compleet nieuwe manier van leven leren, een nieuwe manier van zijn.
Deze meesterlijke roman van Jon McGregor ontrafelt op ontroerende wijze onze voorstelling van heldendom, en onderzoekt de onbedwingbare menselijke neiging om verhalen te vertellen - zelfs als woorden ons in de steek laten. Het woord voor rood gaat over de grens tussen opoffering en egoïsme, en over de moed die soms nodig is om de dag door te komen.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Liza Miller hoopt modeontwerpster te worden, maar slentert voorlopig nog van voordeur tot voordeur om kaartjes voor een liefdadigheidsvoorstelling te slijten. Zo ontmoet ze de Raidings: een succesvolle, uiterst welgemanierde en ietwat wereldvreemde familie. Na een gewaagd doch welgemikt modeadvies aan de vrouw des huizes wordt Liza liefdevol opgenomen in hun excentrieke kringen. Nu schrijft ze regelmatig stukjes voor diverse modebladen, en haar talent blijft niet onopgemerkt bij de familie. 'Schrijf een boek over ons, de Raidings,' spoort Daniel, de vader van het gezin, haar aan. 'Iets, waarmee je je het voorrecht ons zo van nabij te hebben mogen beschouwen, waardig toont. Het nageslacht zal je dankbaar zijn voor een goed ooggetuigenverslag.' De eerste hoofdstukken zijn af wanneer Liza plotseling sterft. Haar teksten laat ze na aan Daniel, die verslagen, maar overtuigd van Liza's bijzondere gave, een drieluik componeert. Zo ontstaat een caleidoscoop van verhalen die ons langs de jeugd van Liza, de volwassen Gittel, de bizarre familie Raiding en een keur aan veelkleurige personages voert. Luchtig en humoristisch als Een dwaze maagd, maar met scherpe randjes en een niet te miskennen vleugje ironie, bewijst Simons opnieuw haar uitzonderlijke talent.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Een vrouw krijgt onverwacht de zorg voor een kind én de moeder. Daar begint een reis door een duistere wereld, met een rechercheur, een pooier en zijn slachtoffer. ‘Een ijzersterk boek’ - Kunststof.

In ‘Naar Lillehammer’ van Vonne van der Meer vraagt een moeder op een kinderspeelplaats een wildvreemde vrouw even op haar driejarige dochter te passen. Wanneer de moeder niet meer komt opdagen, neemt de kinderloze Cécile eerst alleen de zorg voor het kind op zich, maar algauw krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Zelfs in een afgelegen vakantiehuis in de bossen bij Lunteren ontkomt ze niet aan de macht van haar pooier. Gaandeweg wordt het Cécile duidelijk waarom naar Lillehammer vluchten zo moeilijk voor Gladys is. ‘Naar Lillehammer’ is geen thriller. Toch komt er een rechercheur in voor, een mortuarium en een verhoor. Het is een andersoortig boek in Van der Meers oeuvre en tegelijk ook helemaal niet, want het stelt vragen over goed en kwaad. Waar de één dodelijk bevreesd is voor ‘de vloek’ moet de ander haar eigen demon in de ogen kijken.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

'En uit het donkere bos komt Mr Toppit, en hij komt niet voor jou, of voor mij, maar voor ons allemaal.'

Als The Hayseed Chronicles – een tot dan toe onbekende serie kinderboeken – in één klap wereldberoemd wordt, ontstaat onder miljoenen lezers grote ophef over de betekenis van die raadselachtige laatste zin en het mysterieuze personage Mr Toppit.
De auteur Arthur Hayman wordt in Soho door een betonwagen overreden en plukt helaas nooit de vruchten van zijn succes. De erfenis gaat naar zijn weduwe Martha en haar kinderen – de mentaal fragiele Rachel en Luke, tegen zijn zin in als hoofdpersoon vereeuwigd in de boeken van zijn vader. Maar er zijn meer kapers op de kust.
Laurie – de onbekende dikke vrouw uit Californië – heeft het ongeluk van Arthur zien gebeuren en krijgt toevalligerwijs een deel van The Hayseed Chronicles in handen. Zij zorgt voor het succes in Amerika door de boeken op de lokale ziekenhuiszender voor te gaan lezen aan patiënten. Ze blijkt haar eigen motieven te hebben, motieven die de levens van alle anderen zullen veranderen. Want in de boeken liggen geheimen verborgen, geheimen die dreigen te worden onthuld als de familie bezwijkt onder de zware last van hun erfenis.
Mr Toppit is een meeslepend verhaal over de onverwachte effecten van plotselinge faam en rijkdom. Het boek beslaat tientallen jaren, van de hoogtijdagen van de naoorlogse Britse filmindustrie tot de genadeloze showbizzwereld in het Los Angeles van de eenentwintigste eeuw.

 

 

Conditie; Er staat een stempel in de binnenkant, verder is het boek goed.

Samenvatting

Monica Metz staat sinds jaar en dag in een kleine, maar niet weg te denken hoek op de achterpagina van NRC Handelsblad, waar zij beschrijft wat ze met een alziend oog in de stad en tijdens vakanties heeft gezien.
De lezer ontmoet in deze verhalenbundel een zwartrijder in de metro die net niet gesnapt wordt en de kokkin van een eetcafé, die al jaren wacht op 'een man van verre'. Ook leest hij over de verhuizing van 'een man alleen' die geen enkel meubelstuk blijkt te bezitten.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

'Ik wil proberen de liefde te schilderen die ik niet kon aanvaarden.'

Terwijl hij, door spijt verscheurd, terugblikt op zijn leven, werkt de 75-jarige Austin Fraser aan een serie schilderijen. Hoewel hij een beroemd schilder is, woont hij in beklemmende eenzaamheid in zijn grote huis te Rochester, New York. Hij herinnert zich de mensen die belangrijk voor hem waren - zijn wonderlijke moeder; zijn vriend George, porseleinschilder en verzamelaar, zwaar getekend door de lichamelijke en geestelijke wonden van de Eerste Wereldoorlog; de aan morfine verslaafde verpleegster Augusta; de bekende Amerikaanse schilder Rockwell Kent; en Sarah, een serveerster die zijn model en minnares werd. Vijftien jaar lang heeft Austin haar bezocht en geschilderd. Toen verstootte hij de vrouw van wie hij hield op vermeend kunstzinnige gronden.

De onderschilder is een meesterlijke roman over die ene grote kunst: de kunst lief te hebben - en het falen daarvan. De draagwijdte en zeggingkracht van de onderschilder, en urquharts briljante verbeelding van het landschap en van de geografie van ons voorstellingsvermogen, maken deze roman tot een voorlopig hoogtepunt in haar veelgeprezen oeuvre.

 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Op een gure winterdag daalt Mevrouw Verona de heuvel van Oucw e af, in de wetenschap dat de terugtocht voor haar fysiek niet meer haalbaar is. In het dal gaat ze bij de rivier zitten, in afwachting van haar laatste moment, aan haar voeten een trouwe hond. In een terugblik op haar leven passeren de dorpsbewoners van het afgelegen Oucw e, van Mme Lunette, de dokter die eigenlijk dierenarts is, tot Rosetta Courth x, in wier kruidenierswinkeltje ingeblikte haring rustig zeventien jaar op een koper kan wachten. Maar alle gedachten en herinneringen leiden uiteindelijk terug naar de gelukkige momenten met haar grote liefde, de veel te vroeg gestorven Meneer Pottenbakker, die haar ook na zijn dood immer vergezelde.

 
Conditie; Goed. 

 

Samenvatting

Het verhaal van Malik Solanka, een historicus die een moeizaam huwelijk ontvlucht door zich in New York te vestigen waar hij zich bezighoudt met zijn hobby: poppen maken. (Boekenweekgeschenk 2001)

 

 

Conditie; Bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Liefde, anders niet

verhalen van Maarten 't Hart, Marion Bloem, Paul de Wispelaere, Nelly Heykamp, Joost Zwagerman, Mensje van Keulen, Ton Anbeek, Mischa de Vreede, F.B. Hotz, Tessa de Loo, Guus Kuijer, Dorinde van Oort, Koos van Zomeren, Marijke Höweler, Hans Hoenjet, Hilde de Bresser.

 

Conditie; Iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

VerschrikkelijkeLiefde Tweede bundel verhalen van Herman Adèr  (1940). Bij het schrijven past Adèr een procedé toe waarbij eerst belevenissen rond een thema worden geselecteerd. Dat materiaal wordt van een plot voorzien. In het eindresultaat ligt de nadruk op het thema, de oorspronkelijke ervaringen zijn bijzaak geworden. De gebeurtenissen waarop hij dit keer de verhalen baseerde vonden plaats in de periode 1980-2005.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

In de bundel `De vader en Michiel en andere oude verhalen'
van Herman Adèr  (1940) worden verhalen gepubliceerd
die hun oorsprong hebben in de zestiger en zeventiger jaren
van de vorige eeuw. Gebeurtenissen uit dat verleden worden
geselecteerd rond een bepaald thema. Dit materiaal wordt verdicht,
verdraaid en van een plot voorzien.

 

Conditie; Goed.

Austin Barclay is sterk, aantrekkelijk en voorkomend en Dolores Meredith knap levendig en dapper. Ze wonen in een heel gewoon klein stadje in Amerika. Het verhaal van hun liefde is geschreven in een rijke, gevoelige stijl en opgeluisterd met prachtige gedichten van Emily Dickinson. 

 

Conditie; er staat een naam in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Na een podiumstilte van zeven jaar komt Herman Finkers met een nieuwe avondvullende voorstelling: Na de pauze. De manier waarop humor en ernst tot een nieuwe eenheid worden versmolten brengt bij publiek en pers enthousiaste reacties teweeg. In dit boek naast de volledige theatertekst, de belangrijkste verhalen uit het programmaboek, waaronder een opmerkelijk essay over Gerard Reve.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Joni Sigerius, de stiefdochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, het is ook de zomer dat de enige en echte zoon van Sigerius vrijkomt uit de Scheveninger strafgevangenis. Bonita Avenue is een weergaloos verhaal over idylle en schoonheid, noodlot en verval.

 

Conditie; Staat een naam ingeschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Aan de hand van de gebeurtenissen op het Griekse eilandje Kefallinía toont Louis de Bernières de gevolgen van oorlog, economische vooruitgang en natuurgeweld voor de levens van gewone mensen.
Pelagia, de mooie dochter van dokter Iannis, maakt zich op om te trouwen met Mandras, een visser. Hun plannen worden in de war geschopt door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het geweld grijpt diep in het leven van Pelagia in. Maar zij raakt niet alles kwijt. Een Italiaanse legerkapitein en zijn mandoline, die ervoor zorgen dat de eerste fase van de bezetting op Kefallinía toch menselijk blijft, blijken een belofte voor de toekomst te zijn.
Een wijze en geestige roman die al vele lezers diep heeft ontroerd.

 

 

Conditie; Staat een stempel in, verder is het boek goed. 

Samenvatting

Coco en haar moeder Elisabeth zien elkaar sporadisch en lopen elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf. De moeder vertelt tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco blijft in verwarring achter. Bij haar vriend en haar vader vindt ze geen steun. Coco zal het zelf met haar moeder moeten oplossen. En laten ze daar nu geen van beiden goed in zijn.

 

Conditie; Goed.

Koos Spee, officier van justitie en auteur van dit boek, weet maar al te goed tot welke vaak onplezierige situaties ons gedrag op de weg kan leiden. In effe gas terug vertelt hij anekdotes over de verkeersperikelen die hij dagelijks in zijn werk, en ook als weggebruiker tegenkomt.

Humoristisch, luchtig maar ook informatief.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Reis mee naar de Himalaya in een op waarheid gebaseerd en bijzonder levensverhaal. Voor Angie lijkt haar leven op jonge leeftijd al over te zijn als ze haar vader op tragische wijze verliest. Pas na het lezen van een boek met lang vergeten kennis en wijsheden komt de ommekeer in haar leven en besluit ze op reis te gaan. In de Himalaya ligt het mysterieuze Kopan-klooster. Een negentig jaar oude boeddhistische lama leert haar de kracht van Ki en vertelt haar het geheim van een energiek en wervelend leven. Dit boek staat voor kracht, jezelf vinden en worden wie je bent, zelfs als het leven zwaar is en het je tegenzit. Want pas wanneer je jezelf hebt gevonden, ben je klaar om de ander te helpen. De kennis van onze levensenergie Ki komt uit de Himalaya, die vele heilige plaatsen kent. Al duizenden jaren lang wordt er gemediteerd en is het de regio waar duizenden lama’s en heiligen verlicht zijn geraakt. De levensenergie Ki is nergens zo sterk voelbaar als in dit gebergte. In de Himalaya is het onmogelijk om het gevoel van spiritualiteit te ontlopen. Hans Peter Roel schrijft op een praktische en begrijpelijke manier. Hij heeft als missie mensen sterk te maken zodat ze het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.

 

 

Conditie; Goed.

Na een heftige ruzie met zijn ex-vrouw, besluit Eugene H., een tekstschrijver, zijn vijfjarig dochtertje Franny te ontvoeren. Hij vlucht met het kind naar Jamaica en maakt de daaropvolgende achtien uur een otreddende zwerftocht over het eiland, terwijl hij het kind slapend op een hotelkamer heeft achtergelaten.

 

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Vierduizend jaar geleden. 

In de welvarende staat Ur woont de twaalfjarige Sarah. Ze wenst niet door haar machtige vader uitgehuwelijkt te worden, en neemt gif in waardoor ze onvruchtbaar wordt. Vervolgens maakt ze carierre als hogepriesteres van de Godin Isthar. Maar ze kan haar jeugdliefde, de nomadenjongen Abram, niet vergeten en trouwt alsnog met hem. Een leven van reizen begint.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Hal Treherne is een jonge, vastberaden soldaat die hoopt op een prachtige carrière in het leger. Hij weet zich gesteund door zijn mooie vrouw Clara, en wanneer hij wordt uitgezonden naar de mediterranee, volgt zij hem met hun twee jonge kinderen. Cyprus blijkt niet het vriendelijke, zonnige eiland waarop Hal en Clara gehoopt hadden.
De Britten verdedigen hun kolonie tegen opstandige Cyprioten, die strijden voor een Grieks Cyprus. Clara probeert voor haar gezin een warm thuis te creëren in deze vijandige omgeving, maar het blijkt steeds moeilijker de
illusie in stand te houden.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

De dertienjarige Henry woont met zijn moeder Adele in een slaperig Amerikaans stadje. Vrienden heeft hij niet, en zijn vader ziet hij alleen op zaterdagavond als hij verplicht moet eten met diens nieuwe gezin. Hoe hij ook zijn best doet, Henry weet dat hij met al zijn grapjes en zijn goedbedoelde ¿echtgenoot voor één dag¿-coupon zijn labiele moeder niet gelukkig kan maken. Dat verandert allemaal op de dag voor Labor Day, als een geheimzinnige gewonde man Henry aanspreekt en om hulp vraagt. De daaropvolgende dagen leert Henry een aantal waardevolle levenslessen: hoe je een honkbal werpt, het geheim van een perfecte taartbodem, de adembenemende pijn van jaloezie, de macht van verraad en het belang om het geluk van anderen ¿ en dan vooral van degenen die we liefhebben ¿ boven dat van onszelf te plaatsen. Op een manier die doet denken aan Ian McEwans Atonement en Paolo Giordano¿s De eenzaamheid van de priemgetallen vertelt Joyce Maynard een verhaal van liefde, seksuele spanning, schrijnende puberteit en verwoestend verraad. Vanuit het oogpunt van een dertienjarige jongen ¿ en de man tot wie hij zal uitgroeien ¿ neemt Maynard de lezer mee naar de gebeurtenissen van een lang, heet en allesbepalend weekend.

 

 

 

Conditie; Goed.

Loesje

€ 2,50

Loesje

€ 2,50

Loesje

 

 
Loesje wil het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor haar is dat geen luchtkasteel of een activiteit die je het beste over kunt laten aan de bazen, deskundigen en/of begeleiders. Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je dat? Posters maken is Loesjes antwoord. Anderen maken een krant, richten een verliesgevend tv-station op of starten een vakbond. Loesje kiest voor het affiche als medium. Eenvoudig, direct, op straat en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks.

Loesje is opgericht in 1983. Zij is begonnen met zes mensen die uit verschillende actiebewegingen kwamen en die een andere manier zochten om hun betrokkenheid bij de wereld te ventileren. De eerste jaren was Loesje alleen plaatselijk actief, maar vanaf 1986 werd Loesje landelijk bekend. Internationaal is Loesje vanaf 1989 actief. Op bol.com vind je alle boeken van Loesje, waaronder het nieuwste boek van Loesje.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

De grootste YA-serie ooit is terug!

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

De Hongerspelen-trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

'Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.' Suzanne Collins

 

 

 

Conditie; Goed.

Een intelligent boek, goed en sfeervol geschreven.

 

Produktspecificatie: 

Het boek is in goede staat. 

Verzendkosten Belgie: €14.00

Productbeschrijving

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom.
Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie.
Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Wanneer een Parijse handelsreiziger naar Praag reist om Boheemse appels te kopen, raakt hij aan de praat met een jonge straathandelaar in opwindbare kunstvogels, die hem zijn tragische levensverhaal vertelt. Het verhaal van zijn onmogelijke liefde voor Jarmila, een mooie boerendochter die getrouwd is met een rijke ganzenboer. Het liefst wil hij met haar een nieuw leven beginnen in Amerika, maar wat wil zij? De raadselachtige Jarmila behandelt haar echtgenoot en haar minnaar even hardvochtig als de ganzen waarvan ze de veren uitrukt. In het Boheemse dorp, waar iedereen van de affaire afweet, lopen de spanningen hoog op. Het verhaal blijft, ook als hij al lang weer terug is in Parijs, door het hoofd van de handelsreiziger spelen. Als de conciërge hem meldt dat er twee zwervers voor hem aan de deur zijn geweest, een man en een kind, realiseert hij zich meteen om wie het moet gaan. Voor hij er erg in heeft, speelt hij zelf een cruciale rol in deze onheilspellende Boheemse liefdesgeschiedenis. 'Jarmila' is een meesterlijk kleinood: een briljant geconstrueerde novelle met een dubbele bodem. De gitzwarte ondertoon van de dorpsgeschiedenis symboliseert de gespannen sfeer van de vooroorlogse jaren. Deze zwarte parel uit Midden-Europa is jarenlang verloren gewaand, maar werd midden jaren negentig teruggevonden in Praag.

 

 

 

Conditie; Goed.

De in deze bundel bijeengebrachte stukken verschenen in een iets andere vorm, afzonderlijk als Tamarkolomen in het weekblad vrij Nederland.

 

 

Conditie; Redelijk.

Productbeschrijving

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten.

Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

 

 

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

In een café in het Weense Grinzing ontmoet een schrijver een rondzwervende muzikant.Voor de grap, maar ook om hem te tarten, vraagt hij deze violist een uitzonderlijk moeilijk stuk, Bachs Chaconne, te spelen. De vagebond speelt het stuk echter perfect, steekt zijn hoed uit en maakt, terwijl hij een royale fooi van de verbaasde luisteraar ontvangt, een obsceen gebaar naar hem. De volgende dag gaat de schrijver op zoek naar deze wonderbaarlijke muzikant.Wanneer hij hem eindelijk gevonden heeft, stelt de violist een vreemde vraag. 'Hebt u ooit een verhaal geschreven dat zich afspeelt in de wereld van de muziek?' 'Nee', antwoordt deschrijver, hem uitleggend dat muziek, naar zijn idee, boven alles staat en onmogelijk met menselijke wederwaardigheden te vervlechten is. 'Goed', zegt geheimzinnige muzikant. Dan zal hij hem een verhaal over muziek vertellen. Een angstaanjagend verhaal, dat 'de waarheid en niets dan de waarheid bevat'. Kreeftengang is een muzikaal, aangrijpend en zeer spannend boek, geschreven met een Süskind-achtige helderheid.Paolo Maurensig (1943) was handelsreiziger totdat hij in 1993 debuteerde met De Lüneburger variant, dat in vertaling verscheen bij De Arbeiderspers. Zowel zijn debuut als Kreeftengang, zijn tweede roman, werd in Italië een onverbiddelijke bestseller met verkopen van rond de 200.000 exemplaren.Over Kreeftengang:* Dit tweede boek is een excellente bevestiging van Maurensigs schrijverschap. [... ] De muziek is de duistere hoofdpersoon van deze roman. - La Provincia* Een vloeiend geschreven, spannende roman die zowel de zintuigen als de geest behaagt: prachtig. - Mario Turello in Messaggero Veneto

 

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

Urania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de dictator Trujillo. Haar monologen en de schokkende onthulling aan het einde van de roman vormen een huiveringwekkend relaas van het menselijk onvermogen om het verleden los te laten. Daarnaast wordt de lezer meegenomen in de gedachtewereld van Trujillo zelf, om zo een nietsverhullend beeld te krijgen van de absurde manipulaties van een alleenheerser. Met HET FEEST VAN DE BOK heeft Mario Vargas Llosa een felle aanklacht geschreven tegen de krankzinnige mechanismen van de macht.

 

Conditie; goed. staat een jaartal ingeschreven.

Samenvatting

Een goed begin in het leven betekent een geborgen nest en opgroeien te midden van liefhebbende familie en vrienden. In deze prachtige verzameling van ontroerende en vrolijke verhalen kunt u lezen over allerlei familie-vriendschapsbanden. Over de liefde voor de trouwe viervoeter, de eerste zoen, een familievakantie die niet loopt zoals gepland en een verborgen familiegeschiedenis, verhalen die van grootvadewr op kleindochter worden overgeleverd.

 

 

Conditie; Goed.