Een intelligent boek, goed en sfeervol geschreven.

 

Produktspecificatie: 

Het boek is in goede staat. 

Verzendkosten Belgie: €14.00

Samenvatting

 

Grande Dame Sonja Barend beziet de wereld van nu

Als programmamaker mocht Sonja Barend van de VARA alles maken wat ze wilde. Het gaf haar de mogelijkheid zich te bemoeien met wat er om haar heen gebeurde. Nu de wereld om haar heen tot stilstand is gekomen komt het terug, de wil zich uit te spreken, haar gedachten over de wereld om haar heen te formuleren. ‘Kwesties en problemen lijken regelmatig op een variant van die van jaren geleden,’ schrijft ze in De appel in het paradijs. ‘Ze zijn niet nieuw maar anders. Vaak ben ik verbaasd dat ze niet sneller worden opgelost door mensen met ervaring, die net als wij, vrijwel alles al eerder hebben meegemaakt en kunnen putten uit de kennis die ze toen hebben opgedaan.’ Of het nu gaat over racisme, politiek, opvoeding, of het milieu, geen onderwerp ontkomt aan de pen van Sonja Barend. Haar stem is helder en even krachtig als in de bestseller Je ziet mij nooit meer terug. Het is weldadig om opnieuw geconfronteerd te worden met haar eigenzinnigheid en kracht.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Na twee jaar gevangenschap in Westerbork en Theresienstadt moest Ida Simons haar veelbelovende carrière als concertpianiste opgeven. In 1960 debuteerde zij als romanschrijfster met het veelgeprezen - maar ten onrechte in de vergetelheid geraakte - Een dwaze maagd. Een portret van een jong meisje in de jaren twintig en een humoristisch en liefdevol beeld van Joods familieleven in Antwerpen, Den Haag en Berlijn.

De ouders van Gittel leven als kat en hond. Haar vader 'was een sjlemiel en hij wist het', en hij krijgt niet veel voor elkaar in de zakenwereld. Iedere keer als het haar moeder te veel wordt, vertrekt ze met haar dochter voor een paar weken naar haar familie in Antwerpen. Gittel kan daar volop toegeven aan haar passie voor het pianospelen, want er wordt niet al te veel op haar gelet in het bonte, levenslustige gezin, waar haar moeder zich veel beter thuis voelt dan bij haar echtgenoot.

Bij een bevriend bankiersgezin speelt Gittel op de Steinway en leert haar eerste levenslessen. Haar grenzeloze vertrouwen in haar oudere vriendin Lucie wordt op harde wijze geschonden. Simons beschrijft op onnavolgbare wijze de kwetsbare relatie tussen de twee meisjes midden in de bedrijvige Joodse gemeenschap in Antwerpen en roept een Elsschot-achtige wereld op. In Berlijn, waar Gittels vader zijn fortuin in een handomdraai probeert te vergaren, is de illusie van rijkdom na de beurskrach van 1929 snel voorbij. Wie, vraagt zich Gittel af, kan je in deze wereld van oplichters nog vertrouwen?

Ida Simons vertelt over de lotgevallen van de argeloze Gittel met een lichte, vaak humoristische toon. Als geen ander weet ze zich in te leven in een meisje op zoek naar een veilige plek in een onzekere tijd en een chaotische wereld.

 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom.
Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie.
Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Wanneer een Parijse handelsreiziger naar Praag reist om Boheemse appels te kopen, raakt hij aan de praat met een jonge straathandelaar in opwindbare kunstvogels, die hem zijn tragische levensverhaal vertelt. Het verhaal van zijn onmogelijke liefde voor Jarmila, een mooie boerendochter die getrouwd is met een rijke ganzenboer. Het liefst wil hij met haar een nieuw leven beginnen in Amerika, maar wat wil zij? De raadselachtige Jarmila behandelt haar echtgenoot en haar minnaar even hardvochtig als de ganzen waarvan ze de veren uitrukt. In het Boheemse dorp, waar iedereen van de affaire afweet, lopen de spanningen hoog op. Het verhaal blijft, ook als hij al lang weer terug is in Parijs, door het hoofd van de handelsreiziger spelen. Als de conciërge hem meldt dat er twee zwervers voor hem aan de deur zijn geweest, een man en een kind, realiseert hij zich meteen om wie het moet gaan. Voor hij er erg in heeft, speelt hij zelf een cruciale rol in deze onheilspellende Boheemse liefdesgeschiedenis. 'Jarmila' is een meesterlijk kleinood: een briljant geconstrueerde novelle met een dubbele bodem. De gitzwarte ondertoon van de dorpsgeschiedenis symboliseert de gespannen sfeer van de vooroorlogse jaren. Deze zwarte parel uit Midden-Europa is jarenlang verloren gewaand, maar werd midden jaren negentig teruggevonden in Praag.

 

 

 

Conditie; Goed.

De in deze bundel bijeengebrachte stukken verschenen in een iets andere vorm, afzonderlijk als Tamarkolomen in het weekblad vrij Nederland.

 

 

Conditie; Redelijk.

Productbeschrijving

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten.

Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

 

 

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

In een café in het Weense Grinzing ontmoet een schrijver een rondzwervende muzikant.Voor de grap, maar ook om hem te tarten, vraagt hij deze violist een uitzonderlijk moeilijk stuk, Bachs Chaconne, te spelen. De vagebond speelt het stuk echter perfect, steekt zijn hoed uit en maakt, terwijl hij een royale fooi van de verbaasde luisteraar ontvangt, een obsceen gebaar naar hem. De volgende dag gaat de schrijver op zoek naar deze wonderbaarlijke muzikant.Wanneer hij hem eindelijk gevonden heeft, stelt de violist een vreemde vraag. 'Hebt u ooit een verhaal geschreven dat zich afspeelt in de wereld van de muziek?' 'Nee', antwoordt deschrijver, hem uitleggend dat muziek, naar zijn idee, boven alles staat en onmogelijk met menselijke wederwaardigheden te vervlechten is. 'Goed', zegt geheimzinnige muzikant. Dan zal hij hem een verhaal over muziek vertellen. Een angstaanjagend verhaal, dat 'de waarheid en niets dan de waarheid bevat'. Kreeftengang is een muzikaal, aangrijpend en zeer spannend boek, geschreven met een Süskind-achtige helderheid.Paolo Maurensig (1943) was handelsreiziger totdat hij in 1993 debuteerde met De Lüneburger variant, dat in vertaling verscheen bij De Arbeiderspers. Zowel zijn debuut als Kreeftengang, zijn tweede roman, werd in Italië een onverbiddelijke bestseller met verkopen van rond de 200.000 exemplaren.Over Kreeftengang:* Dit tweede boek is een excellente bevestiging van Maurensigs schrijverschap. [... ] De muziek is de duistere hoofdpersoon van deze roman. - La Provincia* Een vloeiend geschreven, spannende roman die zowel de zintuigen als de geest behaagt: prachtig. - Mario Turello in Messaggero Veneto

 

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Fascinerende bundel sensuele verhalen over de kracht van het geheugen en ontluikende seksualiteit...
"Dit debuut ritselt en borrelt van belofte. Bouazza heeft een onderwerp, een palet en een zwierige hand van schilderen." - de Volkskrant
De kleurrijke verhalen in dit opzienbarende debuut van Hafid Bouazza vinden hun oorsprong in herinneringen aan een dorp in Marokko. Alle acht verhalen zeggen iets over de tanende macht van de traditie. In een lyrische stijl beschrijft Bouazza een wereld van vrome vaders, zorgzame moeders, strenge sociale controle en heimelijke geneugten. Van een verloren zoon keren slechts de voeten terug. Er wonen djinns in een waterput, die ellende over het dorp brengen. Een visser verandert plotseling in een vrouw. Onverklaarbare dingen, die de bizarre sfeer van het dorp schetsen. Een meeslepende bundel!

 

Conditie; bladzijden zijn wat verkleurd.

Uitverkocht

Chaim Potok; De gave van Asjer Lev

€ 3,50
Uitverkocht

Chaim Potok; De gave van Asjer Lev

€ 3,50

Omschrijving

 

Wanneer een in Brooklyn opgegroeide joodse schilder korte tijd terugkeert uit Frankrijk waar hij nu al twintig jaar met vrouw en kinderen woont, herleeft de oude strijd tussen godsdienst en persoonlijk leven.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

In een revalidatiecentrum zoekt Kleine Eva vergetelheid in de armen van de beheerder. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Al snel blijkt Eva’s ontroerende geschiedenis onderdeel van een groter geheel, een huiveringwekkend verhaal, waarin de levens van de verschillende personages met elkaar verbonden zijn. Dat van de ontroostbare Flo, eenzaam levend in een souterrain onder een kraakpand. Dat van de oude jonkheer H.U. Kampvliet van Beurden en dat van diens verwaarloosde, duivelse zoon, die zich Strijdvloed noemt. En dat van de vermiste Hanna, het onbereikbare, gesublimeerde spiegelbeeld van Kleine Eva.
Meisje van glas is een onstuimige droom, een duister sprookje, een intrigerend, spannend en grimmig saluut aan Het parfum van Patrick Süskind.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Urania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de dictator Trujillo. Haar monologen en de schokkende onthulling aan het einde van de roman vormen een huiveringwekkend relaas van het menselijk onvermogen om het verleden los te laten. Daarnaast wordt de lezer meegenomen in de gedachtewereld van Trujillo zelf, om zo een nietsverhullend beeld te krijgen van de absurde manipulaties van een alleenheerser. Met HET FEEST VAN DE BOK heeft Mario Vargas Llosa een felle aanklacht geschreven tegen de krankzinnige mechanismen van de macht.

 

Conditie; goed. staat een jaartal ingeschreven.

Samenvatting

Een goed begin in het leven betekent een geborgen nest en opgroeien te midden van liefhebbende familie en vrienden. In deze prachtige verzameling van ontroerende en vrolijke verhalen kunt u lezen over allerlei familie-vriendschapsbanden. Over de liefde voor de trouwe viervoeter, de eerste zoen, een familievakantie die niet loopt zoals gepland en een verborgen familiegeschiedenis, verhalen die van grootvadewr op kleindochter worden overgeleverd.

 

 

Conditie; Goed. 

 

Samenvatting

Tijdens haar middelbare schooltijd gaat een meisje gaat op zoek naar een nieuwe identiteit en bovenal naar een nieuwe moeder in plaats van haar neurotische, excentrieke moeder. Vervolg van 'Moederkruid'.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een aangrijpende autobiografische roman over opgroeien in onveiligheid. Carry Slee werd beroemd door haar veelvuldig bekroonde kinderboeken. Dit is haar eerste roman voor volwassenen.
Als de kleermakerij van de vader van twee zusjes failliet gaat, verhuist het gezin naar een andere buurt. Volgens hun moeder is deze nieuwe omgeving beneden hun stand, daarom mogen de zusjes met niemand omgaan. De relatie tussen de ouders van de meisjes wordt ook steeds slechter, totdat de ruzies en het gebrek aan contact bijna te veel worden voor de zusjes.
In 'Moederkruid' registreert Carry Slee, zonder een oordeel te vellen, door de ogen van een kind wat er gebeurt als angst te groot wordt om te dragen. In een ingehouden stijl, wars van sentimentaliteit en effectbejag, beschrijft ze de pijn en de tragiek van opgroeien in onveiligheid.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

‘Chocolat’ is het eerste boek met Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestsellers ‘Chocolat’, ‘Rode schoenen’, ‘De zoetheid van perziken’ en ‘De aardbeiendief’, in de hoofdrol. De heerlijke roman ‘Chocolat’ van Joanne Harris is een wereldhit, niet in de laatste plaats door de verfilming met Johnny Depp en Juliette Binoche

Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt, lijken er magische krachten tot leven te komen. Met lede ogen moet de starre dorpspastoor Reynaud aanzien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd de dorpelingen verleidt met onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Wanneer Vianne aankondigt dat ze met Pasen een chocoladefestival wil organiseren, raakt père Reynaud buiten zichzelf van woede, en stevent de strijd in het dorp af op een dramatisch hoogtepunt.

 

 

Het boek is in redelijke staat. 

Samenvatting

 

‘Rode schoenen’ is het tweede boek met Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestsellers ‘Chocolat’, ‘Rode schoenen’, ‘De zoetheid van perziken’ en ‘De aardbeiendief’, in de hoofdrol. In de heerlijke roman ‘Rode schoenen’ van Joanne Harris lees je meer over Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestseller ‘Chocolat’.

De mooie Yanne Charbonneau heeft een chocolaterie in Parijs, in het pittorekse Montmartre. Ze woont boven de winkel met haar twee kinderen; de 11-jarige Annie en de kleine Rosette. Haar leven lijkt rustig en op orde, maar schijn bedriegt: eigenlijk heet zij Vianne Rocher, en haar oudste dochter heet Anouck; namen uit een verleden dat ze achter zich wil laten.
Op een dag loopt Zozie de l'Alba op hoge knalrode naaldhakken hun leven binnen. Zij is een betoverende vrouw, met een groot geheim, die beetje bij beetje Anouck en Vianne in haar macht krijgt.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Een magistraal boek waarvan alleen in Nederland al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.
Deze bijzondere roman is nu verfilmd door de wereldberoemde regisseur Ang Lee, bekend van Brokeback Mountain en Sense and Sensibility, en belooft nu al dé bioscoophit van deze winter te worden.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

HEB MIJ LIEF, J. Lloyd / E. Rees

Dit boy-meets-girl verhaal gaat over Jack en Amy. Jack, 27, vindt het heerlijk om vrijgezel te zijn. Amy, 25, is single en wanhopig. Ze is al in geen eeuwen een leuke man tegengekomen.Dan, op een feestje in hartje
Londen, lopen Jack en Amy elkaar tegen het lijf. Hun Cinische aantrekken en afstoten begint. In heb mij lief, geschreven vanuit wisselend perspectief, zien we hoe Jack en Amy op hun eigen wijze reageren op steeds dezelfde gebeurtenissen. Het is een sexy en vrolijke liefdesgeschiedenis die gruwelijk herkenbaar is.

 

 

Het boek is redelijk.

Samenvatting

Op haar idyllische landgoed in Griekenland ontvangt Selma Hoogstins, auteur en schrijfcoach, gasten die ongestoord aan een boek willen werken. Onder hen is Esther Noordvlucht, bekend thrillerschrijfster. Terwijl Selma alles doet om haar gasten te vrijwaren van kleine en grote crises, werkt Esther aan het vervolg op haar bestseller De Vinex-club. Dan wordt haar lichaam gevonden op het strand, en blijkt niets wat het leek.Dood van een thrillerschrijfster is een roman over schrijven en lezen, succes en falen, paradijs en wereld, en de sluipmoordenaar die 'markt' heet. Spannend, scherp geobserveerd en vol liefde voor het tijdloze Griekse landschap en de zee.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Levendige ontwikkelingsroman die de rijkdom en de schoonheid van de Irakese cultuur laat zien.' — Booklist

De dochter van een Irakese vader en een Engelse moeder groeit op op het geïsoleerde Irakese platteland. Haar vader brengt haar groot volgens zijn islamitische geloof, terwijl haar moeder haar aanmoedigt westerse gebruiken en gewoontes aan te leren. Heen en weer geslingerd tussen haar ouders, verlangt ze naar een plek waar ze thuis hoort. Even lijkt de westerse school voor dans en muziek troost te bieden, maar niet lang nadat haar familie naar Bagdad is verhuisd, breekt de oorlog met Iran uit. Haar wereld valt uit elkaar, en ze wordt gedwongen met haar zieke moeder naar Engeland te verhuizen, waar haar wederom grote confrontaties wachten: haar nieuwe thuisland raakt in oorlog met het land van haar vader en van haar jeugd.

 

 

Conditie; Goed.Hardcover

Samenvatting

Uma, jong en verliefd, treft na haar studie in Oxford een heel ander India aan dan ze achterliet. Zij die in de koloniale traditie Engelstalig zijn opgegroeid en de hoge functies bekleden, moeten plaatsmaken voor degenen die in de nieuwe Indiase traditie zijn geschoold.Jai Prakash intellectueel, kasteloos, sprekend met het verkeerde accent en opgegroeid zonder privileges heeft ? groot voordeel: hij is geworteld in India. Uma en haar vrienden kunnen weer thuishoren in hun land als ze accepteren dat het tijd is voor een nieuwe elite, de elite van Jai.

 

Conditie; De omslag is wat verkleurd, verder is het boek goed. Hardcover.

Samenvatting

 

Cathy is een ervaren pleegouder, maar niemand had haar kunnen voorbereiden op de komst van Jodie, een achtjarig meisje met zoveel gedragsproblemen dat ze in vier maanden tijd bij vijf verschillende gezinnen wordt geplaatst.Cathy besluit Jodie in huis te nemen en is vastbesloten om haar gedrag te begrijpen. Zal zij slagen waar vijf andere verzorgers hebben gefaald?

Langzaam wint Cathy het vertrouwen van Jodie, en haar gedrag verbetert aanzienlijk. Stukje bij beetje onthult het meisje de schokkende en hartverscheurende details van haar mishandeling door de mensen die haar hadden moeten liefhebben en beschermen. Cathy belooft haar dat ze voor haar zal vechten, wat er ook gebeurt, want haar liefde voor de verwaarloosde Jodie is onverwoestbaar.

 

 

Conditie; Goed. Lijkt niet te zijn gelezen.

Susan Smit; Vloed.

€ 3,00

Susan Smit; Vloed.

€ 3,00

Samenvatting

Samenvatting

 

Noordwijk, 1899. Adriana van Konijnenburg weigert haar eerste huwelijksaanzoek. Liever zit ze te lezen of te schrijven, zoals haar vroegere speelkameraadje Henriëtte Roland Holst. Haar vader, hotelier en reder, verandert het vissersdorp in een mondaine badplaats door badkoetsjes op het strand te zetten en een badhotel te beginnen. Als Adriana liefdadigheidswerk doet in een clubhuis voor vissers ontmoet ze Jacob, een jonge visser op wie ze verliefd
wordt. Het verschil in klasse is groot en de verhouding strandt. Ze stort zich op haar poëzie en laat zich schaken door een ober die in een van de hotels werkt, een charmeur en bastaardkind van Willem iii. Ze wordt onterfd en
verbannen uit Noordwijk, maar kiest vol overgave voor de liefde, alsof ze alsnog de juiste keuze wil maken. Jaren later, als ze inmiddels moeder is, levert ze de grootste strijd van haar leven om terug te keren...

 

Conditie; Goed. hardcover

 

 

Samenvatting

 

Het jongetje Bram en het olifantje Modoc worden op dezelfde dag geboren. Samen groeien ze op, te midden van een bonte verzameling artiesten bij een klein circus. Er ontstaat een sterke band tussen de jongen en de olifant terwijl Bram tot olifantentrainer wordt opgeleid en Modoc langzaam de ster van de piste wordt.
Binnen korte tijd zijn ze zo op elkaar ingespeeld, dat de stem en de gebaren van Bram voldoende zijn om de grote Modoc haar kunsten te laten vortonen. Dan wordt het circus verkocht en raken Bram en Modoc op drift. Hun omzwervingen voeren hen over de hele wereld en samen beleven ze vele avonturen.
‘Modoc leest als een ouderwets, meeslepend jongensboek (…) Een bijzonder boek.’ Flair
De beroemde dierentrainer Ralph Helfer, die zelf lange tijd voor Modoc heeft gezorgd, baseerde dit boek op het levensverhaal van Bram.

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Andrea Rohloff woont samen met haar familie in Berlijn. Ze zit nog op school, maar droomt ervan om haar eigen geld te verdienen en verre reizen te kunnen maken. Wanneer haar vriendin Jenny haar voor haar achttiende verjaardag een vakantie naar Turkije cadeau doet, is ze dan ook door het dolle heen. Andrea geniet met volle teugen van haar eerste vakantie zonder haar ouders, tot haar vriendin plotseling eerder vertrekt en een tas bij haar achterlaat. Met het laatste geld dat Jenny haar heeft gegeven, gaat Andrea naar het vliegveld. Daar wordt ze door de Turkse politie gearresteerd met zes kilo heroine¯ne in haar tas...

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Geboren in een IJslands fjord wordt Lidewijde, dochter van twee musici, weggehouden van de bewoonde wereld. De hellingen lijken verlaten, maar het kind, met haar fabelachtige oren, vangt geluiden op die haar onrust baren. Houdt iemand haar in de gaten? Langs kieren hoort ze, onder deuren, door de kleinste scheuren in het plafond. Met een vader van wie ze maar een glimp te zien krijgt, een moeder die er een dubbele agenda op nahoudt en een verwarrende hoeveelheid broers, wordt het in dit niemandsland steeds moeilijker om het onderscheid te maken tussen een wakend en een loerend oog.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Dertig jaar na hun geboorte besluiten Rose en Ruby, een Siamese tweeling, hun levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen. Door een speling van de natuur zitten de zusjes met de zijkant van hun hoofden aan elkaar vast. Afwisselend vertellen Rose en Ruby over hun doen en laten, hun kleine ergernissen en hun diepste zielenroerselen, dromen en geheimen. Wat de ene zus met veel lef onthult, houdt de andere zo lang mogelijk verborgen. Zo ontvouwt zich de bijzondere geschiedenis van de tweeling, die niet alleen samen geboren zijn, maar ook samen zullen sterven.

 

 

Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

De feiten:1917. In Fatima, Portugal, verschijnt Maria aan een paar boerenkinderen en doet drie cryptische voorspellingen. De eerste twee worden openbaar gemaakt, maar de tekst van de derde voorspelling wordt angstvallig geheim gehouden in het Vaticaan.Het verhaal:Heden. De eerste Duitse paus, Clemens XV, heeft een obsessieve belangstelling voor de laatste openbaring en wordt dood aangetroffen. Zijn Ierse secretaris gaat op zoek naar de vertaler van de openbaringen en stuit daarbij op een aantal zaken die de toekomst van de katholieke Kerk in gevaar kunnen brengen. Een reactionaire en zeer ambitieuze kardinaal, Alberto Valendrea, de gedoodverfde opvolger van Clemens, stelt alles in het werk om de waarheid te achterhalen. Daarvoor is hij zelfs bereid de Tien Geboden te overtreden. Terwijl de spanningen binnen het Vaticaan hoog oplopen, moet in dezelfde periode een nieuwe paus gekozen worden

 

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De paardenfluisteraar is een meeslepend en adembenemend boek - een universeel verhaal over liefde - dat het debuut markeert van een schitterende nieuwe stem in de literatuur

De paardenfluisteraar is een buitengewone vertelling over loutering en genezing - een bijzondere, emotionele reis die onze verbondenheid met de ongetemde natuur blootlegt. Maar bovenal is dit een schitterend en indringend verhaal over liefde, een roman die ontroert en kracht geeft en die onvergetelijk is.

 

Conditie;goed.

De smakelijkste campagne van 2018
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Het thema van Nederland Leest 2018, 1 tot en met 30 november is Voeding. Waarom Nederland Leest over eten? Volgens het gezegde zijn we wat we eten. Zou het kloppen? Voor gewoon voeding kunnen we daar onze vraagtekens bij zetten. Maar voor léésvoer geldt het zeker. Want het meeste van onze maaltijden zijn we na een paar dagen weer kwijt. Daarentegen blijven de verhalen, personages en inzichten uit boeken ons altijd bij. Kortom: we zijn wat we lezen!
Afgewisseld door smakelijke "literaire spooms" steekt chef-kok Pierre Wind een pleidooi af voor intuitief en eigenzinnig koken, vertelt historica Charlotte Kleyn over de oer-hollandse fusion-keuken en verkent Marion Pauw een verrassend aspect van onze eetbehoefte. Culinair recensent Joel Broekaert zet uiteen hoe we ook in de toekomst van vlees kunnen blijven genieten, en tot slot fileert microbioloog Rosanne Hertzberger de listen en lagen van de voedselmarketing.
Dit alles wordt begeleid door een "voorgerecht" verzorgd door Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest. Lees de verhalen thuis, of ga er lekker even voor zitten in de bieb. We wensen u een smakelijke voortzetting!

 

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

Kaddiesj' is het gebed ter nagedachtenis van een overledene, als uiting van
rouw en om ouders te eren. Tevens wordt dit gebed jaarlijks op Jom ha-
Sjo'a uigesproken als eerbetoon voor alle slachtoff ers van de Holocaust.
Dit boek is een verhaal over onmacht en dilemma's, over het maken van
keuzes onder extreme omstandigheden. Hoofdpersonage is Gabriël Salomons,
secretaris van de Joodse Raad te Enschede. Een ambitieuze man, die
twijfelt of de Joodse Raad niet als instrument van de Duitsers dient. Gabriël
Salomons doet alles ter bescherming van zijn gemeenschap, maar tekent
daarmee zijn eigen doodsvonnis. Verraden? 'Wellicht is dit het risico van
mijn werk geweest', schrijft hij in zijn laatste brief aan zijn vrouw. Veel levens
zijn mede door zijn inzet gered, maar zelf werd hij op transport gezet.
De Joodse Raad werd gedwongen tot het maken van keuzes waarvan de
gevolgen niet direct zichtbaar waren, maar waarover met de kennis achteraf
vaak hard geoordeeld wordt.
Mary van Roden raakte gefascineerd door een pasfoto en ging op
zoek naar de persoonlijke tragedie achter deze foto. Tijdens het onderzoek
stuitte zij op feiten die de rol en plaats van de Joodse Raad te
Enschede een ander gezicht gaven. 'Kaddiesj' is haar debuut waarin zij
als niet-jood de joodse gemeenschap in Enschede in de oorlogsjaren
uiterst respectvol neerzet.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Productbeschrijving

Het jonge leven van Henri Osewoudt, sigarenwinkelier te Voorschoten. Het zijn de jaren van de Duitse bezetting.

 

 

conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

BRIEVEN VAN EEN AARDAPPELETER bevat een keuze uit de ongepubliceerde correspondentie van meer dan dertig jaar. Onder de geadresseerden zijn uitgevers als Geert van Oorschot en Johan Polak, auteurs als Remco Campert, F. ten Harmsen van der Beek en Jac van Hattum, maar ook talrijke andere personen en instanties. BRIEVEN VAN EEN AARDAPPELETER is in zekere zin een autobiografie van Reve. Het boek belicht zijn sociaal-economische positie, de onderhandelingen met opdrachtgevers en organisatoren, de publieke optredens, het literaire werk, de ontwikkelingen in zijn denken, zijn liefdes en zijn beurtelings tedere en verwoestend-venijnige karakter. Dit boek voert de lezer van de soberheid en ingetogenheid van de jaren vijftig via de opgewondenheid van de jaren zestig naar het gevestigde, maar daarmee niet minder spraakmakende schrijverschap van de jaren zeventig en tachtig.

 

 

Conditie; Redelijk.

Samenvatting

De novelle Werther Nieland van Gerard Reve verscheen in mei 1949 als derde ‘schrift’ van De Vrije Bladen. Het is het verhaal over de jonge, licht-sadistische Elmer, hevig op zoek naar vriendschap. Reve zelf had er eerst ‘een zeer geringe dunk van’, zo zou hij later schrijven. ‘Sedertdien is het verhaal mij echter steeds dierbaarder geworden, en ik beschouw het thans als een hoogtepunt in mijn werk.’ De Ondergang
Van De Familie Boslowits – een weergaloos verhaal over de vernietiging van een joods gezin, verteld vanuit het perspectief van een kind – verscheen een jaar later, als afzonderlijke boekuitgave bij De Bezige Bij.

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als 'content moderator' voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto's en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega's zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap. En als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Wat wij zagen is een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Dit boek was het Boekenweek geschenk van 2021.
Hardcover.

 

 

Conditie; Als nieuw.

Let op!!!!!! bij meerdere boeken gelden andere verzendkosten.

Samenvatting

 

LOTTE WEEDA, Maarten 't Hart

In een Zuid-Hollandse gemeente verschijnt een vrouw die naar het lijkt betrekkelijk willekeurige dorpelingen fotografeert. Het is de bedoeling een fotoboek te maken. Een bejaarde dorpeling raakt volledig van de slag door de fotografie. Hij beeldt zich in dat zijn kinderen uit zijn eerste en tweede huwelijk niet van hem zijn. Terwijl zijn waan steeds tragischer proporties aannneemt en uiteindelijk resulteert zijn dood, verschijnt het fotoboek. Aanvankelijk zijn de gefotografeerde dorpelingen daar heel gelukkig mee, maar vrij spoedig na het verschijnen van het boek overlijdt de een na de ander. Betekent een plaatsje in het boek een doodvonnis of is dat een waanbeeld? Ook de ik figuur begint, mede omdat hij zelf bij een paar akelige ongelukken betrokken raakt, langzaam te geloven dat hij ten dode opgeschreven is nu zijn foto in het boek staat. Door alle tragikomische verwikkelingen heen is er ook, omdat dood en liefde zijden van hetzelfde geldstuk zijn, sprake van halve en hele verliefdheden. En op de achtergrond voltrekken zich de rampzalige gevolgen van een waanbeeld op overheidsniveau; er breken veeziektes uit waarbij miljoenen dieren opgeruimd worden.

 

 

 

Het boek is goed.

Deze editie van Een vlucht regenwulpen is verschenen ter gelegenheid van de actie Nederland leest. 2014.

 

Afbeelding is geel, het boekje groen.

Conditie; Goed.

Samenvatting

Ze hield van 5 februari 2001 tot 15 februari 2002 een dagboek bij. U bent getuige van een jaar lang ergernis, opwinding en genot.
5/2. Vandaag aan de studenten van Teirlinck hun schrijfopdracht staan uitleggen: Hou het hele semester een dagboek bij. Onderwerp jezelf aan de discipline om iedere dag bijvoorbeeld dertig minuten te schrijven. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wat er gebeurt. Thuisgekomen en me afgevraagd of ik mezelf een opdracht had staan opleggen. De opdracht waarvoor Herman altijd plannen maakte. Zijn jaar 2000 in dagboek. Hij wilde dat jaar 2000 dus halen. Diepe rust daalde over mij neer. Zou het allemaal aan mijn dagboek toevertrouwen. Geduldig papier. En ook in mijn hoofd, zoals in dat van Herman, meteen de gedachte aan publicatie. (fragment)

Samenvatting

 

'Wat gebeurt er nadat je een oorlog hebt overleefd? is de vraag die Amanda Hodgkinson stelt in haar ambitieuze, trefzekere roman waarin primitieve menselijke instincten als het zoeken naar veiligheid en kameraadschap een grote rol spelen.' ¬- Kirkus Starred Review

De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen.
Na de oorlog wordt het gezin in Engeland herenigd. In hun huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz wordt achtervolgd door geheimen uit hun verleden.

'Een schitterend, indringend boek, dat laat zien welke krachten een traumatische situatie kan losmaken bij doodgewone mensen.' - Marie Claire

'Hodgkinsons beschrijving van de oerband tussen moeder en kind, laat een onuitwisbare indruk achter.' - The New York Times Books Review

'Een opvallend goed verteld, ontroerend boek.' - The Times

Amanda Hodgkinson heeft literatuurwetenschap gestudeerd aan de universiteit van East Anglia, Engeland, en woont op het platteland van Zuid-Frankrijk. Britannia Road 22 is haar debuutroman.
 
 
Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

Nell Dysart is pas gescheiden en slaapwandelt door het leven. Tto ze een baantje vindt bij het rommelige detectivebureau McKenna Investigations.

 

Conditie; goed. 

Amos Oz; Judas

€ 3,50

Amos Oz; Judas

€ 3,50

Samenvatting

 

In Judas keert Amos Oz terug naar de omgeving van zijn meest succesvolle en geliefde boeken: het Jeruzalem van halverwege de twintigste eeuw. Judas is een liefdesverhaal en een coming of age-roman, waarin Oz op openhartige en moedige wijze het thema verraad verweeft.
Net als in Een verhaal van liefde en duisternis combineert Oz zijn persoonlijke visie op historie en heden van Israël met een meeslepende plot en een schitterende schrijfstijl.

Jeruzalem, de winter van 1959. Sjmoeël Asj besluit zijn studie (en zijn scriptie waarin hij zich vooral zou richten op de rol van de mysterieuze Judas) af te breken. In diezelfde tijd verlaat zijn vriendin hem en blijkt dat zijn ouders hem niet meer financieel kunnen ondersteunen. Sjmoeël heeft er genoeg van en wil Israël verlaten, maar dan ziet hij een advertentie die hem de mogelijkheid geeft om toch te blijven, ook al mag hij niemand vertellen waar hij is. Hij komt terecht in het huis van een oude man, Gersjom Wald. 's Avonds laat leest Sjmoeël hem voor; ze praten over het zionisme en het conflict tussen de joden en de Arabieren. Ze praten, kortom, over God en de wereld. In het huis van de oude man ontmoet Sjmoeël ook de ondoorgrondelijke Atalja Abarbanel. Direct is hij van zijn stuk gebracht door de schoonheid en ongenaakbaarheid van deze vrouw. Langzaam weet hij het geheim van de relatie tussen de oude man en Atalja te ontrafelen.

 

 

 

Conditie; Als nieuw

Alles is verwarrend voor Jeroen, die in 1945 als elfjarige Amsterdamse jongen op het Friese platteland de bevrijding beleeft. De Amerikaanse soldaat Wolt dwingt hem tot intiem lichamelijk contact. De soldaat doet hem pijn, Jeroen is weerloos, maar voelt zich ook trots, uitverkoren. Als hij bijna veertig jaar later een stoet Canadese oud-strijders Amsterdam ziet binnentrekken, brengt de herinnering aan de verloren soldaat hem opnieuw in verwarring.Rudi van Dantzig (Amsterdam, 1933-2012) was een wereldberoemd choreograaf. In Voor een verloren soldaat vertelt hij zijn eigen aangrijpende oorlogsherinnerigen. 

 

 

Conditei; Goed.

Samenvatting

 
Nazikopstuk Reinhard Heydrich, alias "de beul van Praag' en "het blonde beest', is uitvinder en uitvoerder van de Shoah, en een van de wreedste nazi's die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem "HhhH': Himmlers hersens heten Heydrich. In mei 1942 wordt hij in Praag in zijn open Mercedes getroffen door een granaat.


De gevolgen zijn meedogenloos: de granaat is geworpen door de Tsjechische parachutist Jan Kubis, en als represaille worden twee Tsjechische dorpen met de grond gelijkgemaakt, honderden mannen standrechtelijk geëxecuteerd en duizenden vrouwen en kinderen afgevoerd en vergast.


Alle personages die in dit boek voorkomen hebben bestaan of bestaan nog steeds. Alle feiten die worden verteld zijn waargebeurd. Maar achter de beschrijving van de aanslag vindt een andere strijd plaats: die tussen fictie en werkelijkheid. Laurent Binet voert deze strijd met verve.

 

 

Conditie; Goed. 

Omschrijving

 

Een teruggekeerde blanke balling raakt teleurgesteld in het nieuwe Zuid-Afrika van na de apartheid, maar dan ontmoet hij een jonge Xhosa-vrouw.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

In een appartementengebouw in Istanbul wonen zeer uiteenlopende personen. "Het luizenpaleis' weerspiegelt duidelijk Turkeije in het klein, maar belichaamt ook heel subtiel de wrange komedie van onopvallende levens. "

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Een jaar na de dood van haar moeder besluit de vijftienjarige Tsomo een reis te ondernemen naar de tempel, om daar haar moeder een laatste eer te bewijzen. Op die reis ontmoet ze Wangchen, een ontmoeting die bepalend zal zijn voor haar leven. Hun huwelijk is verre van gelukkig. De vernederingen die Tsomo door hem moet ondergaan, leiden tot haar besluit om weg te gaan uit het dorp. Dit is het begin van haar grote reis waarvan ze nooit zal terugkeren. De reis brengt haar steeds verder door Bhutan en India. Een confrontatie met de wereld in het algemeen en met de pre-moderne Bhutanese samenleving in het bijzonder, een reis waarin ze zichzelf vindt en waarin ze groeit als persoon, maar vooral ook als vrouw.Kunzang Choden heeft met haar werk een belangrijke rol gespeeld in het op schrift stellen van de rijke mondelinge overlevering in Bhutan, die wellicht anders verloren zou zijn gegaan. Ze heeft daarmee ook andere schrijvers gestimuleerd hetzelfde te doen met de specifieke verhalen uit andere regio’s in Bhutan. Choden geeft de westerse lezer meer inzicht in de culturele achtergrond van Bhutanezen. De thema’s van haar vertellingen kennen geen grenzen en zijn van alledag, zodat ze ook ons leven raken.Kunzang Choden (1952) is een Bhutanese schrijfster. Ze is de eerste Bhutanese vrouw die een roman in het Engels heeft geschreven. Choden is geboren in Bumthangdistrict. Op haar negende werd ze door haar vader naar een school in India gestuurd, waar ze Engels leerde. Ze studeerde psychologie in Delhi en sociologie in Nebraska. Choden heeft lesgegeven en werkte voor United Nations in Development Program in Bhutan. Tegenwoordig woont ze met haar man in de Bhutanese hoofdstad Thimpu. Tsomo’s karma is haar eerste roman.

 

 

Conditie; zeer goed. lijkt nieuw.

Omschrijving

 

Een jong stel verruilt de grote stad voor een oud huis in de Himalaya. De anomiene mannelijke hoofdpersoon kan zich hierdoor in alle rust op het schrijven storten. Hij kampt echter met een writer's block. Wanneer hij geobsedeerd raakt door een kist met dagboeken van de vorige eigenaresse van het huis, verlaat zijn vriendin, Fizz, hem. Hij reconstrueert in een aantal jaren het leven van de hoofdpersoon uit de dagboeken, Catherine, en legt daarbij niet alleen de geheimen uitr haar verleden bloot, maar ook het fundament van zijn relatie met Fizz.

 

 

Conditie; Goed

Samenvatting

 

Pas wanneer hij in Parijs woont, kan de verteller in Riem schrijven over het Arabische bergdorp waar hij is opgegroeid. De kinderen hebben er geen geboortejaar, alle jongens dragen een riem en een mes, poëzie en zang staan er in hoog aanzien.
De wereld verandert echter snel door de komst van een school. Kinderen leren nieuwe woorden en begrippen. Ze gaan studeren in de stad, en velen vertrekken naar een ver buitenland.
In het dorp is de oude Hizaam door zijn kennis van het verleden de ziel. De verteller wordt zijn verre opvolger. Deze heeft immers de wereld van twee kanten leren bezien: Arabisch, van achter naar voor, en Frans, van voor naar achter.

 

 

conditie; zeer goed

KORTE INHOUD

De Lachende Boeddha is een houten beeldje met de eerbiedwaardige leeftijd van 338 jaar. In zijn lange bestaan heeft De Lachende Boeddha door verschillende tijden en werelden gereisd. En daarbij vele ervaringen opgedaan.

Hij begint zijn eeuwenlange tocht in een volle antiekwinkel waar hij gezelschap krijgt van de 'onvergelijkelijke vrouwe Wolkenfles'. Daarna kan De Lachende Boeddha het leven beschouwen bij een dief, een verzamelaar, een stoffig museum, een persoon die niets om antiek geeft, foute handelaren en een liefhebber die kunst gelukkig wél op waarde weet te schatten.

De avonturen van De Lachende Boeddha eindigen in Europa. Daar krijgt hij een plaats in een prachtig huis, met naast hem aan de muur een Christus aan het kruis en iets verderop een van Giacometti's 'magere mannen'.

 

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

Sammar heeft vier jaar geleden het lichaam van haar verongelukte echtgenoot teruggebracht naar Soedan. Ze heeft er ook haar zoontje Amir achtergelaten. Zelf is ze teruggereisd naar Schotland, waar ze een baan heeft aan de universiteit van Aberdeen.In het gure Schotland heeft ze heimwee naar de warmte, de geuren en kleuren van het land waar ze geboren is.Dan wordt ze verliefd op Rae, een hoogleraar Arabische politiek voor wie ze teksten vertaalt. Ze vraagt hem moslim te worden, zodat ze met hem zal kunnen trouwen.

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

 

Drie verhalen, drie vrouwen. Ze heten Norah, Fanta en Khady Demba. Norah wordt door haar vader gesommeerd naar Afrika af te reizen en ziet daar de ware aard van deze tirannieke man. Fanta, onderwijzeres Frans in Dakar, reist haar man achterna naar Frankrijk en volgt zo het pad van haar tot mislukking gedoemde huwelijk. Khady Demba, een jonge en levenlustige vrouw, reist geheel berooid naar haar nichtje Fanta in Frankrijk.
Ieder van deze drie vrouwen vecht om haar waardigheid te behouden in de vernederende omstandigheden die het leven hun telkens weer voorschotelt.

Marie NDiaye (Frankrijk, 1967) is de dochter van een Franse moeder en een Senegalese vader en groeide op in Frankrijk. Nog voor haar achttiende debuteerde ze met De jonge Z. Bij De Geus verschenen eerder Lieve familie en De tijd van het jaar. Voor Rosie Carpe kreeg NDiaye in 2001 de Prix Femina. Met haar roman Drie sterke vrouwen won ze in 2009 de prestigieuze Prix Goncourt.

 

 

 

Conditie; zeer goed

Samenvatting

 

Genieten in een gekkenhuis Godfried Bomans Ik dacht, ik ben terecht gekomen in een gekkenhuis van heel hoog niveau met uiterst begaafde patiënten.' Dit schreef Godfried Bomans over zijn toetreding tot de redactie van Elseviers Weekblad in 1945. De succesvolle start van het tijdschrift was mede te danken aan de hoge kwaliteit van de verhalen van de hand van de populaire auteur. Tot zijn dood zou Bomans voor het blad blijven schrijven. Zijn laatste artikel, een legendarisch interview met Johan Cruijff, verscheen in het kerstnummer van 1971. Genieten in een gekkenhuis bevat een selectie van de mooiste bijdragen van Bomans aan Elseviers Weekblad en Elseviers Magazine. Hij beoefende alle genres en schreef over van alles en nog wat. Maar alle stukken tonen een briljante, tijdloze stijl, een scherp observatievermogen, een heerlijke, milde humor en een hoogst originele, tegendraadse geest. . 'Briljant, tijdloos en tegendraads: Bomans in Elsevier was Bomans op zijn best' Godfried Bomans (Den Haag, 1913 - Bloemendaal, 1971) is auteur van meer dan zestig boeken, en was jaren de meest gelezen schrijver van Nederland.

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

 

‘De winkel in Blinkett Street’ van Sarah Ladd: in het Engeland van het begin van de negentiende eeuw, zetten twee jonge mensen zich af tegen hun afkomst.

Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer Sarah Ladd schrijft net als Julie Klassen historische romans die zich afspelen in de Regency-periode in Engeland

 

 

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

De roman Het volgende verhaal betekende de definitieve internationale doorbraak van schrijver Cees Nooteboom. Het behelst het relaas van een leraar klassieke talen die tot zijn verbazing op een ochtend wakker wordt in Lissabon in plaats van in zijn woonplaats Amsterdam. Zijn herinneringen aan een vroeger verblijf in de Portugese hoofdstad nemen hem vervolgens volkomen in beslag: hij was er met een lerares biologie op wie hij verliefd was. Maar achter die herinneringen doemt de schim op van Lisa d'India, een leerlinge in zijn klas die zijn fascinatie voor de klassieke oudheid belichaamt. De beide vrouwen zetten hem aan tot bespiegelingen over liefde, leven en dood, tijd en onmetelijkheid.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste Jood van de stad, leert hem de waarheid kennen over zichzelf. Met humor en wijsheid verbindt Tommy Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met de vraag naar wie wij zijn en of verlossing mogelijk is.

 

 

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. In een overrompelend verhaal stelt Tommy Wieringa de vraag of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.

(Boekenweekgeschenk 2014)

 

Samenvatting

Berlijn tijdens het fin de siècle. Vlak na de geboorte van Henriëtta Mahlow sterft haar moeder. Haar vader, die nachtwacht is in het ziekenhuis Charité, neemt het meisje noodgedwongen mee naar zijn werk, waar zij opgroeit tussen artsen. Als Henriëtta, volwassen geworden, besluit om medicijnen te gaan studeren, wordt ze geconfronteerd met de beperkingen van haar afkomst: een vrouw wordt niet geacht naar de universiteit te gaan, en een vrouw uit haar milieu al helemáál niet. Om haar doel te bereiken, moet zo voortaan als man door het leven.In Henri Henriëtta schetst Martin Kluger een boeiend panorama van de medische wetenschap aan het eind van de negentiende eeuw. Tegelijk vertelt hij het ontroerende verhaal van een uitzonderlijk sterke vrouw die vecht voor haar idealen.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Sinds Ella Turner met haar echtgenoot naar Frankrijk is verhuisd, wordt ze achtervolgd door een onheilspellende droom. Het maakte Ella, die haar draai in het Franse dorpje Lisle-sur-Tarn nog niet gevonden heeft, nog onrustiger dan ze al is. In de bibliotheek gaat ze op zoek naar de wortels van haar Franse voorouders. Daar ontmoet Ella de Fransman Jean-Paul, de eerste persoon uit het dorp bij wie ze zich op haar gemak voelt en met wie ze echt kan praten. Jean-Paul deelt haar interesse in de geschiedenis en helpt haar bij haar zoektocht. Naarmate Ella meer te weten komt over haar voorouders, worden haar dromen beklemmender; steeds weer keert de doordringende kleur blauw terug in haar visioenen. Het wordt haar al snel duidelijk dat haar dromen en haar speurtocht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het meest wordt ze gegrepen door de mysterieuze Isabelle, een familielid uit de zestiende eeuw, die door haar bijzondere gaven gedwongen werd te vluchten. Ella's reis naar het verleden brengt.
 
De bladzijden zijn verkleurd,
verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

De correcties is Jonathan Franzens alom bejubelde meesterwerk over de oude Enid en Alfred Lambert en hun drie kinderen Denise, Gary en Chip, die moeite hebben zich te ontworstelen aan de invloed van hun ouders. Denise is als eigenaar van een bekroond restaurant weliswaar maatschappelijk geslaagd, maar gescheiden en ongelukkig in de liefde. Gary, getrouwd en vader van drie kinderen, lijkt een succesvolle suburb-bewoner, maar hij lijdt aan de ziekte van de geslaagde man: hij vindt niets van wat hem vroeger plezier bracht nog de moeite waard. Het slechtst is Chip eraan toe. Aan zijn ooit veelbelovende universitaire loopbaan is door een seksschandaal een einde gekomen, en nu probeert hij zijn net afgeronde scenario aan een filmproducent te verkopen. Als hij bij toeval de echtgenoot van zijn minnares ontmoet komt hij terecht in een maalstroom van hilarische en volstrekt onvoorspelbare gebeurtenissen. Intussen probeert Gary het familiekapitaal van zijn dementerende vader te behoeden voor totaal verval en gaan de oude Enid en Alfred hun noodlot tegemoet op een cruiseschip.
Jonathan Franzen geeft met De correcties een hilarische en overrompelende visie op de ziel van de westerse maatschappij. Nu al kan het boek met recht een van de grote romans van de 21ste eeuw worden genoemd.

Jonathan Franzen (1959) woont en werkt in New York. In 2001 won hij de National Book Award voor De correcties, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij publiceerde eerder de romans De 27ste stad en Schokgolven.

 

 

Conditie:Goed.

Samenvatting

Jeremy Marsh is wetenschappelijk journalist en mede daardoor sceptisch op het professionele af. Als hij de opdracht krijgt om af te reizen naar een dorpje waar een aantal mysterieuze en misschien wel bovennatuurlijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, verwacht hij dan ook geen buitengewone dingen aan te treffen. Maar dan ontmoet hij Lexie, bibliothecaresse en de kleindochter van de zelfverklaarde, maar onbetwiste helderziende van het dorp. Samen proberen ze het mysterie op te lossen, en terwijl spookachtige ervaringen worden afgewisseld door momenten van diepe passie, moet Jeremy langzamerhand toegeven dat er meer is tussen hemel en aarde en dat er geen groter raadsel is dan de liefde...

 

 

conditie: zeer goed- grote letter.

 

 

Samenvatting

 

'Ik word gek! Ik ben niet goed in het spel der chagrijnige vrouwen. Het is een soort Wie is de Mol? en daar begrijp ik ook al geen reet van. Veel te veel lagen, veel te veel psychologie. Wat ze zeggen is soms de waarheid en soms ook weer niet. Ook nu zit ik weer twijfelend op de fiets. Heeft ze het liefst dat ik terugkom? Of wil ze dat ik naar mijn broertje ga en dat ze even alleen is? De regels van dit onlogische, irrationele spel zijn totaal onduidelijk. Toch maar een sms'je: "Kom toch lekker! Is gezellig!" Zij: "Ga maar lekker, trek je eigen plan. Ben toch niet in de stemming. Laat me maar."'

 

 

 

Conditie; Goed.

Het is amper te zien, want het ligt midden in de bosjes. Maar over de achtergrond ervan is weinig bekend. Reden voor de 69-jarige Rumptenaar Peter Hovestadt om een novelle te schrijven over het leven van de Rumptse kasteelbewoners in de periode 1500-1600. Met de veelzeggende titel Monument voor Ot.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Lees hier het interview met Esther Gerritsen. Vlak voordat Olivia een belangrijke aandeelhoudersvergadering moet toespreken, belt haar broer Marcus over een te amputeren been. Olivia laat alles uit haar handen vallen .....

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag; wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde op een woonboot en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen door malversaties van merkwaardige groeperingen die de wereldeconomie beheersen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen mag houden. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man zijn intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt.

 

 

Het boek is in goede staat. 

De vriendschap is een roman over de betekenis van andere verbintenissen, waaronder de oudste en meest mysterieuze die wij kennen:

die tussen lichaam en geest. De vriendschap gaat over het verlangen om je te hechten, over angst voor bindingen, over verslavingen en obsessies, over de familie, het lot en de keuze, over schuld, schaamte, angst en over de noodzaak van verandering.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

VEEL MEDIA-AANDACHT!! Op 11 november 2007 vraagt Hans van Mierlo Connie Palmen ten huwelijk. Op 11 november 2009, de dag waarop ze elf jaar en elf dagen bij elkaar zijn, trouwen ze in de Rode Hoed in Amsterdam. Op 11 maart 2010, na een ziekbed van zes weken, sterft Hans van Mierlo op de intensivecareafdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. 48 dagen na de dood van haar man begint Connie Palmen aan dit Logboek van een onbarmhartig jaar. Bang voor de dood van het vergeten zit Palmen met de pen op de huid van de pijn die rouw heet. Het logboek is het aangrijpende verslag van de hunkering naar een verdwenen lichaam, van zelfverlies, woede, en van de liefdevolle herinneringen aan een prachtige man.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

GEHEEL DE UWE, Connie Palmen

Geheel de uwe is een grote, rijke filosofische roman, een subtiel geweven web van persoonlijke geschiedenissen die aanleiding vormen tot pregnante bespiegelingen over de verrassende relatie tussen economie en psychologie, over het wezen van de theatrale persoonlijkheid, over de betekenis van de biografie en over de verdwijning van de vader in de twintigste eeuw.

 

 

 

het boek is in goede staat.

 

Samenvatting

 

Koningen en keizers gingen de strijd aan om haar in bezit te krijgen. Bewonderaars schreven haar liefdesbrieven en onderzoekers braken zich het hoofd over wie nu precies de vrouw op het schilderij is.In augustus 1911 gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Leonardo's Mona Lisa wordt gestolen uit het Louvre. Mona Lisa, de meest ongrijpbare vrouw uit de kunstgeschiedenis, is verdwenen. De wereld reageert alsof er een persoon van vlees en bloed is ontvoerd en de pers volgt het onderzoek naar de diefstal op de voet.Leonardo da Vinci, een typisch Franse politie-inspecteur, een briljant vervalser, een charmante meesteroplichter, Pablo Picasso en een patriottische dief zijn slechts een aantal personen die een rol spelen in dit spannende verhaal dat zich ontvouwt tegen de achtergrond van het Parijs van begin twintigste eeuw en de dreigende Eerste Wereldoorlog.Het verhaal van de diefstal van Leonardo's meesterwerk is net zo mysterieus als Mona Lisa's glimlach.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Dromen van een ommuurde stad geeft een panoramisch overzicht van het leven in China tussen 1900 en 1949. Het hoofdpersonage Jade Deugd vertelt over haar leven na het ingrijpende verlies van haar vader – een officieel waarnemer van de Chinese regering. Ze komt terecht in een gedwongen huwelijk met een drugsverslaafde waaruit ze zich langzaam maar zeker kan losrukken. Jade raakt verzeild in het politieke milieu en ontmoet er de jonge, idealistische en ambitieuze Mao Zedong. Dromen van een ommuurde stad is het verhaal over de dromen en verlangens van een intrigerende vrouw die steeds opnieuw stuklopen op de harde realiteit van China in de eerste helft van de twintigste eeuw.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

Het tedere kind vertelt het verhaal van hoofdpersoon Lilan aan de hand van drie beslissende periodes in haar leven.
Lilan is een kwetsbare jonge vrouw die zich wil verzoenen met de fantomen uit het verleden.
De roman switcht subtiel tussen verschillende tijden ' Lilans vroegste jeugd in Beijing, die getekend wordt door misbruik en incest; haar komst naar Maastricht, waar ze ontdekt wat liefde is; en het heden in Den Haag, waar ze woont en schrijft.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

 

Lulu Wang (i96o) arriveerde in i986 in Nederland. Zij doceerde Chinees aan de Hogeschool van Maastricht, en wijdt zich sinds de verschijning OP 7 februari 1997 van Het Lelietheater fulltime aan het schrijverschap.
Luiu Wang schreef Het lelietheater direct in het Nederlands - zij heeft er meer dan zeven jaar aan gewerkt. De rechten van haar boek zijn verkocht aan Duitsland, Engeland, Amerika, Australië, IJsland, Frankrijk, Israël, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Finland, Brazilië en Japan. Recent verscheen van haar hand het boekje Brief aan mijn lezers, waarin zij op humoristische en ontroerende wijze verslag doet van haar metamorfose van docente uit de provincie tot bestseller – auteur.
Het bestverkochte Nederlandse boek van 1997, runner-up voor de Trouw Publieksprijs 1997, winnaar van het Gouden Ezelsoor i998 voor het bestverkochte debuut, buitenlandse rechten reeds voor verschijning verkocht aan negen landen (inmiddels veertien) en 250.000 verkochte exemplaren in anderhalf jaar tijd: Lulu Wangs sensationele entree in de Nederlandse literatuur kan niemand zijn ontgaan.
Het lelietheater, de titel van haar indrukwekkende, vuistdikke debuutroman over de jeugd van een meisje tijdens Mao's Culturele Revolutie, heeft bij een groot publiek een verpletterende indruk gemaakt. Lulu Wangs aangrijpende beschrijvingen van de tijd die ze met haar moeder in een heropvoedingskamp doorbracht, en de ontroerende vriendschap met een meisje uit een andere kaste schetsen een indringend beeld van de
tijd waarin verraad, intriges en politieke spanningen hoogtij vierden.
'Een van de wonderlijkste boeken die ik in jaren gelezen heb... je spelt de prachtigste zinnen... een mooie, ingehouden
maar krachtige stijl... Wang weet een grote rijkdom aan beelden op te roepen... bijzonder aangrijpend... de schrijfster weet een
toon te vinden die doet denken aan die van G.L. Durlacher in zijn beste werk, of aan Jona Oberski, in zijn boekje Kinderjaren’

 

 

 

Het boek is licht verkleurd.

Samenvatting

 

Japan, 1861. Sachi is een heel eenvoudig elfjarig meisje, maar ze weet dat ze anders is dan anderen: haar lichte huidskleur en verfijnde gelaatstrekken onderscheiden haar van haar familie en vrienden op het Japanse platteland.
Op weg naar haar huwelijk met de jonge keizer van Japan komt prinses Kazu met haar gevolg door het boerendorpje waar Sachi woont. Ze besluit het delicate meisje als haar bediende mee te nemen naar het vrouwenpaleis. Zo zal Kazu een vertrouweling hebben aan het hof, waar naast hoofse etiquette en klassieke rituelen, roddel en achterklap aan de orde van de dag zijn. Maar belangrijker nog: Kazu zal, in de loop van de tijd, Sachi aan haar echtgenoot kunnen aanbieden als concubine. Zo waarborgt de prinses haar macht over haar echtgenoot en kan zij, als ze daar behoefte aan heeft, vermijden zelf het bed met hem te delen... De laatste concubine is een meeslepende, zinnenprikkelende roman over een mooi, gepassioneerd meisje en de zoektocht naar haar ware identiteit, geschreven tegen de achtergrond van het veranderende Japan van de negentiende eeuw.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Als speciaal ambassadeur van de VN tegen vrouwenbesnijdenis geeft de auteur aan de hand van persoonlijke getuigenissen en gesprekken met hulpverleners en beleidsmakers een beeld van de omvang van genitale verminking van vrouwen met allochtone achtergrond in de westerse wereld.

 

 

 

Het boek is goed.

Waris Dirie werd geboren in Somalië, maar vluchtte
op latere leeftijd naar Europa. Als nomadendochter
werd zij in de Somalische woestijn op traditionele
wijze besneden. Mijn woestijn is het opmerkelijke
verhaal over haar jeugd, haar vlucht naar het Westen
en de glamour van de modellenwereld. Tegenwoordig
trekt Waris Dirie ten strijde tegen de nog altijd
wijdverspreide genitale verminking van vrouwen.
De hoofdrol in de film Desert Flower wordt gespeeld
door de Ethiopische actrice Liya Kebede.

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

¿Dit boek is een reis vol bijzondere ervaringen, maar vooral ook een ode aan de band tussen een vader en zijn twee zonen¿¿ Media-ondernemer en globetrotter Lex Harding ondernam een bijzondere reis met zijn zonen Rein (28) en Rick (25). In een fourwheeldrive, tent op het dak, trokken de drie mannen dwars door donker Afrika. De trip bracht hen van Alexandrië in Egypte naar Kaap l¿Agulhas, het zuidelijkste puntje van het kleurrijke en gecompliceerde Afrikaanse continent. Ze doorkruisten 14 landen en reden 20.287 km.

Over deze 4 maanden durende roadtrip schreef Lex Harding een uniek en persoonlijk boek. Hierin beschrijft hij zijn bijzondere belevenissen in een immens continent dat corruptie, armoede, wreedheid en verdriet even makkelijk blootgeeft als cultuur, schoonheid, geur en kleur. Een opmerkelijk reisverslag van een vader die voor het eerst langdurig met zijn zonen optrekt, met vele details maar ook treffende filosofische gedachten. Voor Lex Harding werd het de reis van zijn leven.

De drie katernen met prachtige foto¿s zijn eveneens een mix van de adembenemende omgeving en persoonlijke momenten.

Lex Harding is een van de meest succesvolle media-ondernemers van ons land.
Hij was niet alleen de populairste radio-discjockey van Nederland, maar ook was hij
in de jaren tachtig bepalend voor het muzikale gezicht van Veronica TV met de legendarische muziekprogramma¿s Nederland Muziekland, Countdown en de Top 40.
De oud- Nijenrodiaan stond ook aan de wieg van o.a. RTL Nederland, Sky Radio, de Top 40, Radio 538, TMF en Slam FM. In zijn schaarse vrije tijd is Lex Harding een fervent reiziger.

 

 

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Als achttienjarige gaat ze het klooster in, op haar vierendertigste begint ze aan een carrière als prostituee. Gods callgirl is een verpletterend eerlijk verslag van een verbijsterend leven. Carla is een bijzondere vrouw die vele levens geleefd heeft. Ze groeit op in het katholieke zuiden van Nederland en is een vrolijk en avontuurlijk kind. Totdat traumatische ervaringen haar voor altijd veranderen. Wankelend onder het gewicht van dit vreselijke geheim, gaat ze als achttienjarige het klooster in om haar leven te wijden aan God. Carla hoopt liefde en begrip te vinden binnen de kloostermuren, maar ze raakt verstrikt in een ingewikkeld systeem van regels en beperkingen die haar tot wanhoop leiden. Uiteindelijk legt ze haar habijt af en ontsnapt naar de 'echte' wereld. Een ondoordacht snel huwelijk en een scheiding later staat ze er met haar dochtertje alleen voor en op vierendertig jarige leeftijd belandt ze in een ander eeuwenoud beroep, dat van prostituee. Ze werkt bij een escortservice en leert het klappen van de zweep, waarna ze voor zichzelf begint en een trouwe klantenkring opbouwt. Wanneer de schaduwzijden van de business hun tol beginnen op te eisen, gaat Carla op zoek naar zelfacceptatie en begint ze aan haar moeilijkste werk, het blootleggen van de donkere geheimen uit haar jeugd.

 

Samenvatting

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.
Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?
De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?
Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

 

 

het boek is goed.

 

 

Samenvatting

Alice en Riley verheugen zich op de lange zomervakantie in het strandhuis van hun ouders op Fire Island. Het herinnert hen aan hun jeugdjaren, toen de zussen elke zomer op het eiland doorbrachten, samen met hun buurjongen Paul. Maar die tijden zijn voorbij. Ze zijn volwassen geworden. Wanneer Paul aankondigt dat hij deze zomer weernaar Fire Island zal komen, roept dat bij de zussen tegenstrijdige gevoelens op. Alice, Riley en Paul waren destijds meer dan vrienden – soulmates bijna. Maar deze zomer is alles anders: het lot heeft toegeslagen en de gebeurtenissen van toen werpen nog altijd een schaduw over hun levens. Het is tijd om onder ogen te zien waardoor ze vroeger zo verbonden waren. De laatste zomer is een herkenbare, prachtige roman over een onverwacht weerzien tussen drie mensen die hun jeugdherinneringen een plek moeten geven.

 

 

 

het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Prachtige polders met nog mooiere namen (Lage Paarden, Lange Beving) zag ik liggen, dorpen met vreemde namen (Acquoy, Poederoijen), kronkelige dijken en oude forten en uitgestrekte boomgaarden. Alles begon ineens te leven, en ik begreep na enige tijd waarom ik altijd maar op pad moet.' Vele jaren trok Martin Bril er in zijn auto op uit om Nederland te beschrijven. Bril wist dat ons land vol zit met verhalen, en hij keerde dan ook altijd terug met een verhaal, dat de lezers van Het Parool, en later de Volkskrant, de volgende dag mochten lezen. Bril reisde om zijn land, maar vooral zichzelf te begrijpen, om een structuur te creëren waar het ritme van zijn dagelijkse column bij gedijde. En het werkte: honderdduizenden lezers werden door Bril geïnspireerd, door zijn levenslust, zijn mededogen, zijn irritaties en zijn verbazing. Hij was de ultieme chroniqueur van het moderne Nederland in al zijn verschijningsvormen. Heimwee naar Nederland bevat de mooiste stukken die Bril over ons land schreef. Geen dorp blijft onbesproken, geen visboer onbezocht. Van de bakker op de hoek, een bezoek aan de braderie en de jongeren voor het jeugdhonk tot de geur van vers gemaaid gras: Martin Bril weet het Nederlandse zielenleven feilloos in woorden te vangen. Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton 'Evelien', waarvan tevens een succesvolle televisieserie werd gemaakt. Bril publiceerde tientallen boeken die steevast uitgroeiden tot bestsellers.

 

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover

Samenvatting

 

In de zomer van 2008 hoorde Martin Bril dat hij kanker had. Het weerhield hem er niet van door te gaan met schrijven en met het maken van zijn boeken. Nederland leefde mee met Bril, die af en toe verslag deed van zijn toestand. Soms indringend of ernstig. Soms melancholiek. Vaker met humor. Maar altijd vol met zijn meesterlijke observaties van de mensen en dingen die op zijn pad bleven komen, ook in het ziekenhuis of tijdens het lezen van een bijsluiter. Bril ging de ziekte te lijf zoals een schrijver dat doet: met zijn pen. Hij schreef brieven, verslagen, gedichten en e-mails aan vrienden, bekenden, artsen, en soms aan zichzelf. Het evenwicht is Brils unieke, hoogstpersoonlijke verslag van zijn ziekte. Maar het is veel meer dan dat. Uit de enorme hoeveelheid materiaal maakte zijn vrouw Anneke een prachtige selectie, afgewisseld met de schitterende columns die Bril tijdens zijn ziekte voor de Volkskrant bleef schrijven. Het evenwicht is het ultieme bewijs van Martin Brils schrijverschap. Het is een literair document van grote waarde. Martin Bril overleed op 22 april 2009. Hij was de grootste en populairste columnist van zijn generatie. Honderdduizenden lezers begonnen jarenlang hun dag met de Volkskrant-column van Martin Bril.

 

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat hardcovere.

Samenvatting

Wie een tweede huis in Frankrijk heeft, krijgt daar eigenlijk een tweede vaderland bij cadeau. In Tout va bien schrijft Martin Bril niet alleen over de voor- en nadelen van zo’n tweede huis, maar ook over het Frankrijk van tegenwoordig. Hij heeft het net zo gemakkelijk over president Sarkozy en Carla Bruni als over zijn stokoude buurman, net zo makkelijk over de gruwelijke banlieues van Parijs als over minuscule gehuchten waar de tijd heeft stilgestaan, net zo gemakkelijk over de teloorgang van het roken als over de geneugten van Saint-Émilion, rode wijn.

 

 

Het boek is als nieuw. hardcover.

Samenvatting

 

Evelien is inmiddels een klassieker. Wat begon – en nog altijd voortduurt – als feuilleton over een vrouw van midden dertig, een moeder van twee dochters, in Amsterdam-Zuid, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen waar tienduizenden lezers en televisiekijkers elke week naar uitkijken. Hoe gaat het met Evelien, wat gaat zij deze week meemaken, welk geluk of ongeluk valt haar ditmaal ten deel?

Het geheim van Evelien zit hem in de herkenbaarheid. Het is een soap op papier, maar wel een levensechte soap, luchtig, schrijnend, herkenbaar en meeslepend. Na Evelien is Nieuwe avonturen van Evelien het tweede deel in de reeks boeken die Martin Bril over Evelien schreef.

Evelien wordt verfilmd door Endemol en geregisseerd door Rita Horst, met in de hoofdrollen Kim van Kooten, Peter Blok en Olga Zuiderhoek. Sinds dit najaar is de reeks elke week te zien op Eén.

 

 

Het boek is goed. paperback

Samenvatting

 De hulp, eerder uitgegeven als Een keukenmeidenroman, is het ontroerende en hartverwarmende verhaal van drie vrouwen die het allesbepalende racisme in het Mississippi van de jaren zestig meer dan zat zijn en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten. Waarom wordt aan zwarte vrouwen bijvoorbeeld wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver?

Het is 1962 als de 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen. Naar een onderwerp hoeft ze niet ver te zoeken als op een dag haar vriendin Hilly vertelt over haar missie om in alle huizen van blanke gezinnen een apart toilet te installeren voor de zwarte hulp. Hoe meer Hilly gebrand is op deze vorm van segregatie, hoe meer Skeeter twijfelt. Ze begint de verhalen te verzamelen van zwarte vrouwen die als hulp in de huishouding werken.

 

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover

Samenvatting

Nieuwe verhalen van een bestsellerauteur

Saskia Noort is 50 en single. De kinderen zijn het huis uit. Wat nu? Om mee te blijven tellen blijkt ze verbijsterend veel te moeten: cursussen volgen; op retreat; naar Wasteland; een strak lijf; gezond eten; sociaal beschikbaar zijn, en vooral: daten. Allemaal opstapjes naar een gelukkige tweede helft, zeggen vrienden en vloggers. Daarnaast mag er een hoop niet meer. Zoals mouwloze truitjes, korte rokjes en lang haar.

In 50. Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) beschrijft Saskia Noort scherp, geestig, vilein, maar bovenal openhartig, hoe eindeloos ingewikkeld het leven is, zelfs wanneer alle sporen ruimschoots verdiend zijn. Mannen zijn bang, kinderen bemoeien zich met alles, het huis is leeg en de agenda te vol.

 

 

Het boek is goed. lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Het boek is van de eerste tot de laatste bladzijde overtuigend. De lezer wordt met een onopvallend meesterschap het verhaal in gezogen. Het is prachtig geschreven, ingetogen en helder, met talloze details over het dagelijkse boerenleven op het koude, vochtige Nederlandse platteland. De auteur blinkt uit in dialogen, en terwijl Helmer overal in zijn omgeving veranderingen begint aan te brengen, komt zijn innerlijke stem als verteller perfect tot leven. Er zijn intrigerende dubbelzinnigheden, maar nergens klinkt een valse noot. Niets en niemand is voorspelbaar, en toch blijft iedereen geloofwaardig: de vaste melkrijder, de buurvrouw met haar twee ongedurige kinderen, en Jaap, de boerenknecht uit de jeugd van de tweeling, die net op tijd op de boerderij weerkeert om getuige te zijn van de laatste grote verandering, als Helmer eindelijk de verantwoordelijkheid neemt voor wat er over is van zijn eigen leven.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback.

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel. Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. "Schitterende ruïnes" vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

De vrouw in de spiegel is een boeiende roman over een thema dat maar al te vaak voorkomt. Het boek wordt nergens zwaar en toch slaagt Elizabeth Buchan er op subtiele wijze in de lezer tot nadenken te stemmen.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed. paperback

Samenvatting

 

Wat bezielt een getrouwde vrouw om zich aan het klooster te verbinden? In De kloostergang laat Kathleen Norris zien hoe zij er inzichten opdeed. Oude tradities komen tot leven, maken ook ons leven rijker en openen nieuwe perspectieven.Kathleen Norris wordt ‘oblate’ bij de benedictijnen: zij verbindt zich als leek aan een klooster en belooft de Regel te volgen. De kloostergang is geschreven als een dagboek en Norris’ ervaringen in het klooster worden afgewisseld met meditaties over, bijvoorbeeld, heiligen, celibaat, monogamie en eenzaamheid. De auteur neemt de lezer mee in het ritme van heiligendagen, plechtigheden en feesten binnen het klooster, maar verlaat het ook voor familiebijeenkomsten en haar thuis in een dorp in South Dakota. In een meesterlijke stijl maakt Norris het kloosterleven invoelbaar, toegankelijk en van belang voor een ieder van ons. Scherpzinnig en lyrisch is De kloostergang een aansporing om ons te bezinnen op ons eigen leven.

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Productbeschrijving

 

De vlucht van oorlog naar vrijheid Nujeen leidt een bijzonder leven. Omdat ze spastisch is, gaat ze niet naar school en komt ze nauwelijks buiten. Op de vijfde verdieping van het appartementencomplex in Aleppo waar ze samen met haar familie woont, kijkt ze de hele dag Amerikaanse soaps en documentaires. Zo leert ze zichzelf talloze weetjes en maakt ze zich de Engelse taal eigen. En ze droomt. Van vrijheid, van een leven zoals ándere zestienjarigen dat hebben. En dan breekt de burgeroorlog uit en valt IS de wijk binnen waarin Nujeens familie woont. Net als tienduizenden anderen worden ze gedwongen het geweld te ontvluchten. Geholpen door haar zus maakt Nujeen in haar rolstoel een uitputtende en gevaarlijke tocht en weet ze via Turkije uiteindelijk Duitsland te bereiken. Al die tijd houdt ze dapper vol, probeert ze te blijven lachen en durft ze te blijven dromen...

 

 

Het boek is redelijk. zit een prijsticker op de voorkant.

Samenvatting

 

WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Masaccio (Tommaso Cassai, 1401-1428, Italiaanse kunstschilder en grondlegger van moderne perspectiefteechnieken) sprak tegen zijn zoon de woorden:
‘Jij bent wie ik was en jij zult zijn, wie ik ben!’
Jacob Gelt Dekker schrijft in deze roman over de relatie tussen de generaties van de Tweede Wereldoorlog, hun kinderen en kleinkinderen. Hoe dezelfde drijfveren van toen, gesublimeerd in nieuwe vormen, een generatie later, een maatschappij vormen die in vele opzichten dezelfde genialiteit en verschrikkingen kent.
In Oorlogskinderen, een deels autobiografische roman, verwerkt Jacob, in een menage a trois, vol liefde, haat en verderf, het oorlogsverleden van Sumatraans jappenkamp, Pulu Brajan, van zijn Hollandse vriendin en haar leven daarna als arts.
Hitlers doorgangskamparchitect, W. von C. die vanuit zijn hoogtepunt in Berlijn en en Sarajevo, het leven met zijn kinderen en Californische joods-arische kleinkinderen
tot een karikatuur maakte van zijn eigen nationaal-socialistische overtuigingen, is de tweede grondlegger, als vader van Jacob’s Duitse vriendin. Een weerslag spiegelt zich af, middels W’s dochter bij socialistisch-communistische vrijheidsstrijders van Zuid-Amerika, waar het latino fascisme nog tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog standhield.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback

Samenvatting

 

Een aangrijpende roman over een joods meisje wier jeugd werd gestolen

April 1939. Het doel van de 14-jarige Hannelore is zo snel mogelijk met haar vriendinnen nazi-Duitsland te verruilen voor Palestina. Maar vanwege de Britse politiek om het aantal kolonisten in het Beloofde land beperkt te houden, krijgen ze slechts uitreisvisa naar Denemarken. Daar krijgt Hannelore een nieuwe, minder Duitse identiteit aangemeten als Hanna; maar wat gelukkig wel blijft, is de hechte band met haar Duitse vriendinnen. Dan vallen de Duitsers ook Denemarken binnen.

Als Hanna in 1943 Rosj Hasjana (joods Nieuwjaar) bij joodse vrienden in Kopenhagen viert, doen de Duitsers een inval in het huis en wordt het hele gezin, inclusief Hanna, gedeporteerd naar het concentratiekamp Theresienstadt. In deze hel op aarde - een voormalig Tsjechisch dorpje van 7000 inwoners, waar nu meer dan 50.000 goeddeels zieke en ondervoede joodse mannen, vrouwen en kinderen leven - komt Hanna wel haar vriendinnen Mira, Bella, Rosa en Rachel weer tegen. Met z'n vijven houden de jonge vrouwen elkaar in leven -- opgeven telt niet, is hun motto, wat er ook gebeurt...

 

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Samenvatting

Geloof ik nog in de liefde? Die vraag heeft de vierendertigjarige Tomas Wolf zich lang niet durven stellen. Maar nu zijn grootmoeder erover denkt haar leven te beëindigen en zijn beste vriend ernstig ziek is, besluit hij te geloven. Hij stelt zich weer open voor de liefde. En hoe. Hij valt voor het jongere meisje A., dat, beïnvloed door de volgens Tomas narcistische tijdgeest, een totaal andere kijk op liefde heeft.
Noem het liefde is een even betoverende als genadeloze schets van deze tijd. Spiegel en hamer ineen.

Misschien had hij dan toch niet zozeer van háár als wel van haar leeftijd gehouden, van het feit dat ze nog zoveel mensen kon worden, van het feit dat ze nog niemand helemaal was.

 

Het boek is in zeer goede staat. Paperback.

Samenvatting

 

'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem - die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid - en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt - 'Vrouwen vloeren Holleeder' - worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

 

Achttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert.
De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen.
Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen.
Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt...

 

 

Het boek is in zeer goede staat. Hardcover.

Samenvatting

 

Een kille dag in de Provence. Adrian Herzog en Martijn van Vliet leren elkaar toevallig kennen in een café en stellen vast dat ze allebei uit Bern komen. De gemeenschappelijke terugreis schept tussen beide mannen een intieme sfeer, waarin Van Vliet de tragische geschiedenis van zijn dochter vertelt.
Het begint allemaal met de dood van zijn vrouw, die hem met hun dochter Lea achterlaat. Door verdriet verstard sluit het kind zich op in haar eigen wereldje, totdat ze op achtjarige leeftijd een straatmuzikant hoort, die een partita van Bach speelt. Van het ene op het andere moment wordt het Lea duidelijk dat zij viool moet leren spelen. Van Vliet is aanvankelijk dolblij dat zijn dochter eindelijk uit haar isolement komt. Al snel blijkt haar bijzondere talent, maar dat zet tevens een tragische ontwikkeling in gang. Lea ijlt van succes naar succes, haar vader verzinkt in steeds diepere eenzaamheid.
Bij zijn laatste vertwijfelde poging de liefde en de nabijheid van zijn dochter terug te winnen, begaat hij een misdaad die de bodem onder zijn bestaan wegslaat. Maar ook Lea is het niet gegund te genieten van haar muzikale successen.

 

 

 

Het boek is goed.

Herbjørg Wassmo;

€ 3,00

Herbjørg Wassmo;

€ 3,00

Samenvatting

Als kind van vijf veroorzaakt Dina de dood van haar moeder. Tien jaar later, na een eenzame jeugd, wordt het eigenzinnige meisje uitgehuwelijkt aan de vijftigjarige Jacob Grønelv, eigenaar van het landgoed Reinsnes in het barre noorden van Noorwegen. Dina weigert zich aan te passen aan de heersende conventies en drijft met haar vrijgevochten gedrag haar echtgenoot soms tot wanhoop. Na zijn dood beheert ze het landgoed met strakke hand. Haar ongeremde sensualiteit heeft een even betoverend als verwoestend effect op de mannen in haar omgeving. Maar dan komt de geheimzinnige Leo in haar leven …

 

Deze meeslepende roman is het eerste deel in de Dina-trilogie.

Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

Samenvatting

Benjamin is elf jaar als hij getuige is van een moord: zijn moeder Dina schiet haar geliefde dood. Vanaf dat moment wordt de jongen achtervolgd door de vraag of een getuige ook schuldig is. Als Benjamin in Tromso en later als student in kopenhagen kennismaakt met de liefde, is het steeds Dina naar wie hij op zoek is. Weet zij het antwoord op de vragen die hem obsederen.

 

Het boek Benjamin is deel twee van de Dina -Trilogie.

Het boek is in goede staat. Hardcover

De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

 

Het boek Karna is de laatste roman in de Dina-trilogie.

Samenvatting

Het eerste deel van de Tora-trilogie
In Het huis met de blinde serre woont Tora met haar moeder in een Noors vissersdorpje. Ook na de oorlog blijft het meisje voor de kleine gemeenschap 'dat moffenjong'. Thuis wordt de twaalfjarige Tora door haar stiefvader Henrik seksueel misbruikt. Beladen met schuldgevoelens verliest het zwijgzame meisje alle contact met haar omgeving.

 

 

Bindwijze; Paperback

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

In 1976 verscheen bij Athenaeum-Polak & Van Gennep een van de tot op dit moment best verkochte boeken van het hele fonds. De paperback van Machiavelli's beroemde boek over macht wordt ongeveer ieder jaar herdrukt, maar van de gebonden uitgave is al in 1990 de laatste (kleine) oplage gemaakt. Voor deze speciale editie werd het boek opnieuw gezet en herzien.

 

Conditie Goed; Paperback

Samenvatting

 

Ultieme wandeltocht

Een pelgrimage naar Santiago de Compostela. Een man op zoek naar zijn zwaard, ereteken en magisch symbool, hem onthouden in het genootschap waarvan hij lid is. Eerst moet hij bewijzen dat hij het waard is. Wat volgt is een ontdekkingstocht naar zijn eigen falen en redding, een louterende reis culminerend in zelfverwerkelijking. In dit boek legt Coelho de verbinding tussen het mystieke, het magische en het christelijke geloof, en verzoent hij esoterie en religie tot een eigentijdse levensleer.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

De heks van Portobello is het prachtige en ontroerende verhaal van Sherine, die later Athena genoemd zal worden. Haar leven wordt opgetekend, stukje bij beetje, door de mensen die haar gekend hebben: ouders, collega’s, leraren, vrienden, bekenden, haar ex-man.
Sherines adoptief ouders, wonend in Beiroet, komen naar Roemenië, Transsylvanië, om daar een kind te adopteren. Tegen de raad van een van de medewerkers van het weeshuis in, die hen waarschuwt dat hun favoriete baby achtergelaten is door een zigeunerin, kiezen zij Sherine. Vol liefde voeden ze haar op.
Reeds als kind wordt Sherine aangetrokken door het geloof. Ze brengt veel tijd door in de kerk, en al snel kent ze de bijbelverhalen uit haar hoofd. Ze vertelt haar ouders ook over haar onzichtbare vrienden – engelen en heiligen – en dat ze ‘een vrouw gezien heeft, helemaal gekleed in het wit, net als de maagd Maria’.
Op een nacht schrikt ze wakker uit een nachtmerrie, waarna ze haar ouders zegt dat de hel vlakbij is en dat er veel bloed zal vloeien. De volgende dag breekt in Beiroet de oorlog uit. Later herhaalt ze keer op keer: ‘Het gaat lang duren, heel lang’. Haar vader neemt haar serieus en vertrekt met zijn familie naar Londen.
Wie is deze Athena? Ze is medewerkster van een grote bank in Londen… succesvol makelaarster in Dubai… priesteres van Portobello Road, in Londen…
Maar wat we ook over haar weten, ze blijft een geheim. Als het boek uit is heeft de lezer net zoveel over zichzelf als over Athena geleerd.

 

 

Conditie: goed.

Samenvatting

 

DE ZAHIR, Paulo oelho

De verteller van De Zahir is een internationaal beroemde auteur, die geniet van zijn succes. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met Esther, een oorlogscorrespondente. Op een dag verdwijnt zij spoorloos. De schrijver blijft vol vragen achter. Is Esther ontvoerd,vermoord, of is ze gevlucht uit een onbevredigend huwelijk?
De zoektocht naar zijn vrouw voert de schrijver uit zijn leventje in Frankrijk naar Spanje, Kroatië en uiteindelijk de kale landschappen van Centraal-Azië. Zijn queeste over ongebaande paden brengt hem niet alleen dichter bij zijn vrouw, maar ookbij de essentie van zijn eigen leven, de aard van de liefde en de macht van het lot. Met de Zahir toont Paulo Coelho zich niet alleen een krachtige en meeslepende verteller, maar laat ook zien wat het is een mens te zijn in een wereld vol mogelijkheden.

 

 

Bindwijze; hardcover.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Paulo Coelho is een van de geliefdste auteurs van onze tijd. Met zijn romans heeft hij miljoenen lezers over de hele wereld aan zich weten te binden. Zijn boeken staan niet alleen in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten maar zijn ook onderwerp geworden van het sociale en culturele debat. De ideeën, filosofieën en onderwerpen die in zijn werk aan de orde komen, sluiten direct aan bij het verlangen van zijn lezers, die op zoek zijn naar hun eigen weg en naar nieuwe manieren om de wereld te begrijpen.
In 'Als een rivier' spreekt de auteur rechtstreeks tot zijn lezers en lezeressen. Hier zijn voor het eerst stukken samengebracht die eerder verspreid over de wereld zijn verschenen. Via speelse, soms emotionele, dan weer beschouwende impressies en gedachten geeft Coelho zijn verfrissende kijk op de wereld en het leven, en laat hij telkens vanuit een andere invalshoek zien hoe mensen invloed op het leven kunnen uitoefenen door de juiste keuzes te maken.

 

 

Bindwijze; hardcover

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Er zijn momenten in ons leven waarop de wereld zich tegen ons lijkt te keren. De confrontatie met het onvermijdelijke lokt uiteenlopende reacties uit. Sommige mensen raken ervan buiten zinnen, anderen worden sterker, maar de verstandigsten leren ervan. De Vijfde Berg is een roman over het onvermijdelijke, maar ook over doorzettingsvermogen en hoop.
Paulo Coelho heeft zich laten inspireren door het bijbelse verhaal over de beproevingen van Elia. In hoeverre kan een mens zijn eigen lot bepalen? Op deze vraag zal elke lezer zijn eigen antwoord vinden.

De Braziliaan Paulo Coelho (1947) is na Gabriel García Márquez de meest gelezen schrijver van Latijns-Amerika. Wereldwijd zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.


Een boeiend boek ( ) een poging om ( ) het gedachtegoed van het Oude Testament te herijken op een manier die ook voor niet-gelovigen te verteren is. 

 

Bindwijze: Paperback

 

Er zit een kleine beschadiging van een sticker op de cover.  verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

 

 

Samenvatting

Tijdens een reis van een week door de Pyreneeën ontmoet Pilar, een studente uit Barcelona, een jeugdvriend van wie zij altijd is blijven houden. Deze vriend koestert gelijke gevoelens voor haar, maar zijn probleem is dat hij op het punt staat zich tot priester te laten wijden.
Via deze aangrijpende liefdesgeschiedenis toont Coelho ons de vrouwelijke kant van God. Dit prachtige boek werpt een ander licht op de kracht van de liefde en de ervaring van het spirituele

 

 

 

Bindwijze: Pocket

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Veronika ontdekt in het aangezicht van de dood wat haar werkelijke verlangens zijn. Op onovertroffen wijze laat Paulo Coelho in deze roman zien hoe dun de grens tussen 'waanzinnig' en 'doodnormaal' gedrag is. Veronika besluit te sterven vormt met Aan de oever van de Piedra huilde ik en De duivel en het meisje een trilogie. In alledrie de boeken beschrijft Coelho een week uit het leven van gewone mensen die zich plotseling geconfronteerd zien met liefde, dood en macht.

 

Bindwijze Pocket. Het boekje is goed. 

Samenvatting

Een inspirerende gids voor alle vrouwen.

Wij is een inspirerend, bemoedigend en sprankelend betoog voor verandering. Een verandering in negen stappen, een nieuwe levenswijze die je helpt om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Het zet een verandering in gang die je gelukkiger en vrijer zal maken en die een leven waarin we onszelf altijd maar vergelijken en bekritiseren, transformeert naar een leven met meer samenwerking en begrip.
Wij is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Op een avond leest Bouw Kraggenburg in de krant een recensie over een verzamel-cd van de pianiste Wanda Wiericke. Tientallen jaren is het geleden datr hij haar, zijn ex-vrouw, voor het laatst gezioen heeft. De recensie vertelt hem dat zij begin jaren tachtig door ziekte gedwongen werd het muziekleven te verlaten,  terwijl hij dacht dat ze in aAmerika zat.

 

 

Het boek is goed.