Samenvatting

Ze hield van 5 februari 2001 tot 15 februari 2002 een dagboek bij. U bent getuige van een jaar lang ergernis, opwinding en genot.
5/2. Vandaag aan de studenten van Teirlinck hun schrijfopdracht staan uitleggen: Hou het hele semester een dagboek bij. Onderwerp jezelf aan de discipline om iedere dag bijvoorbeeld dertig minuten te schrijven. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wat er gebeurt. Thuisgekomen en me afgevraagd of ik mezelf een opdracht had staan opleggen. De opdracht waarvoor Herman altijd plannen maakte. Zijn jaar 2000 in dagboek. Hij wilde dat jaar 2000 dus halen. Diepe rust daalde over mij neer. Zou het allemaal aan mijn dagboek toevertrouwen. Geduldig papier. En ook in mijn hoofd, zoals in dat van Herman, meteen de gedachte aan publicatie. (fragment)

Samenvatting

 

'Wat gebeurt er nadat je een oorlog hebt overleefd? is de vraag die Amanda Hodgkinson stelt in haar ambitieuze, trefzekere roman waarin primitieve menselijke instincten als het zoeken naar veiligheid en kameraadschap een grote rol spelen.' ¬- Kirkus Starred Review

De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen.
Na de oorlog wordt het gezin in Engeland herenigd. In hun huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz wordt achtervolgd door geheimen uit hun verleden.

'Een schitterend, indringend boek, dat laat zien welke krachten een traumatische situatie kan losmaken bij doodgewone mensen.' - Marie Claire

'Hodgkinsons beschrijving van de oerband tussen moeder en kind, laat een onuitwisbare indruk achter.' - The New York Times Books Review

'Een opvallend goed verteld, ontroerend boek.' - The Times

Amanda Hodgkinson heeft literatuurwetenschap gestudeerd aan de universiteit van East Anglia, Engeland, en woont op het platteland van Zuid-Frankrijk. Britannia Road 22 is haar debuutroman.
 
 
Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

Nell Dysart is pas gescheiden en slaapwandelt door het leven. Tto ze een baantje vindt bij het rommelige detectivebureau McKenna Investigations.

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

In Judas keert Amos Oz terug naar de omgeving van zijn meest succesvolle en geliefde boeken: het Jeruzalem van halverwege de twintigste eeuw. Judas is een liefdesverhaal en een coming of age-roman, waarin Oz op openhartige en moedige wijze het thema verraad verweeft.
Net als in Een verhaal van liefde en duisternis combineert Oz zijn persoonlijke visie op historie en heden van Israël met een meeslepende plot en een schitterende schrijfstijl.

Jeruzalem, de winter van 1959. Sjmoeël Asj besluit zijn studie (en zijn scriptie waarin hij zich vooral zou richten op de rol van de mysterieuze Judas) af te breken. In diezelfde tijd verlaat zijn vriendin hem en blijkt dat zijn ouders hem niet meer financieel kunnen ondersteunen. Sjmoeël heeft er genoeg van en wil Israël verlaten, maar dan ziet hij een advertentie die hem de mogelijkheid geeft om toch te blijven, ook al mag hij niemand vertellen waar hij is. Hij komt terecht in het huis van een oude man, Gersjom Wald. 's Avonds laat leest Sjmoeël hem voor; ze praten over het zionisme en het conflict tussen de joden en de Arabieren. Ze praten, kortom, over God en de wereld. In het huis van de oude man ontmoet Sjmoeël ook de ondoorgrondelijke Atalja Abarbanel. Direct is hij van zijn stuk gebracht door de schoonheid en ongenaakbaarheid van deze vrouw. Langzaam weet hij het geheim van de relatie tussen de oude man en Atalja te ontrafelen.

 

 

 

Conditie; Als nieuw

Uitverkocht

Geert Kimpen; De geheime Newton

€ 3,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Geert Kimpen; De geheime Newton

€ 3,00

Samenvatting

 

Newton onthulde het mysterie van het universum.
Maar zijn grootste geheim bleef verborgen.
Tot vandaag…
Enkele weken voor Isaac Newton stierf, verbrandde hij dozen vol notities die voor altijd moesten verdwijnen. Na zijn dood bleek dat er nog één kist stond, gevuld met ongepubliceerde documenten. Een bisschop werd gevraagd ze te bestuderen. Toen hij de inhoud van de kist had gelezen, smeet hij de deksel dicht. Er mocht nooit één letter van naar buiten gebracht worden.
Driehonderd jaar later kreeg de beroemde econoom John Maynard Keynes de kans om de één miljoen woorden te bestuderen. Hij was verbijsterd. Hij stierf voor hij met zijn speech de muren van de Universiteit van Cambridge kon laten schudden op haar grondvesten. Maar de tekst lag al wel klaar…
"Niemand die inzage heeft gehad in deze collectie kan volhouden dat Newton de eerste man was van de verlichting. Newton was de laatste van de magiërs, de laatste der Babyloniërs en Sumeriërs. Al werd hij verleid door de duivel, het is ontzagwekkend hoeveel eeuwenoude raadsels hij verklaarde."’

 

 

Conditie; Goed.

Alles is verwarrend voor Jeroen, die in 1945 als elfjarige Amsterdamse jongen op het Friese platteland de bevrijding beleeft. De Amerikaanse soldaat Wolt dwingt hem tot intiem lichamelijk contact. De soldaat doet hem pijn, Jeroen is weerloos, maar voelt zich ook trots, uitverkoren. Als hij bijna veertig jaar later een stoet Canadese oud-strijders Amsterdam ziet binnentrekken, brengt de herinnering aan de verloren soldaat hem opnieuw in verwarring.Rudi van Dantzig (Amsterdam, 1933-2012) was een wereldberoemd choreograaf. In Voor een verloren soldaat vertelt hij zijn eigen aangrijpende oorlogsherinnerigen. 

 

 

Conditei; Goed.

Samenvatting

 
Nazikopstuk Reinhard Heydrich, alias "de beul van Praag' en "het blonde beest', is uitvinder en uitvoerder van de Shoah, en een van de wreedste nazi's die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem "HhhH': Himmlers hersens heten Heydrich. In mei 1942 wordt hij in Praag in zijn open Mercedes getroffen door een granaat.


De gevolgen zijn meedogenloos: de granaat is geworpen door de Tsjechische parachutist Jan Kubis, en als represaille worden twee Tsjechische dorpen met de grond gelijkgemaakt, honderden mannen standrechtelijk geëxecuteerd en duizenden vrouwen en kinderen afgevoerd en vergast.


Alle personages die in dit boek voorkomen hebben bestaan of bestaan nog steeds. Alle feiten die worden verteld zijn waargebeurd. Maar achter de beschrijving van de aanslag vindt een andere strijd plaats: die tussen fictie en werkelijkheid. Laurent Binet voert deze strijd met verve.

 

 

Conditie; Goed. 

Omschrijving

 

Een teruggekeerde blanke balling raakt teleurgesteld in het nieuwe Zuid-Afrika van na de apartheid, maar dan ontmoet hij een jonge Xhosa-vrouw.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

In een appartementengebouw in Istanbul wonen zeer uiteenlopende personen. "Het luizenpaleis' weerspiegelt duidelijk Turkeije in het klein, maar belichaamt ook heel subtiel de wrange komedie van onopvallende levens. "

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Een jaar na de dood van haar moeder besluit de vijftienjarige Tsomo een reis te ondernemen naar de tempel, om daar haar moeder een laatste eer te bewijzen. Op die reis ontmoet ze Wangchen, een ontmoeting die bepalend zal zijn voor haar leven. Hun huwelijk is verre van gelukkig. De vernederingen die Tsomo door hem moet ondergaan, leiden tot haar besluit om weg te gaan uit het dorp. Dit is het begin van haar grote reis waarvan ze nooit zal terugkeren. De reis brengt haar steeds verder door Bhutan en India. Een confrontatie met de wereld in het algemeen en met de pre-moderne Bhutanese samenleving in het bijzonder, een reis waarin ze zichzelf vindt en waarin ze groeit als persoon, maar vooral ook als vrouw.Kunzang Choden heeft met haar werk een belangrijke rol gespeeld in het op schrift stellen van de rijke mondelinge overlevering in Bhutan, die wellicht anders verloren zou zijn gegaan. Ze heeft daarmee ook andere schrijvers gestimuleerd hetzelfde te doen met de specifieke verhalen uit andere regio’s in Bhutan. Choden geeft de westerse lezer meer inzicht in de culturele achtergrond van Bhutanezen. De thema’s van haar vertellingen kennen geen grenzen en zijn van alledag, zodat ze ook ons leven raken.Kunzang Choden (1952) is een Bhutanese schrijfster. Ze is de eerste Bhutanese vrouw die een roman in het Engels heeft geschreven. Choden is geboren in Bumthangdistrict. Op haar negende werd ze door haar vader naar een school in India gestuurd, waar ze Engels leerde. Ze studeerde psychologie in Delhi en sociologie in Nebraska. Choden heeft lesgegeven en werkte voor United Nations in Development Program in Bhutan. Tegenwoordig woont ze met haar man in de Bhutanese hoofdstad Thimpu. Tsomo’s karma is haar eerste roman.

 

 

Conditie; zeer goed. lijkt nieuw.

Samenvatting

 

Wanneer je op zoek zou gaan naar Evelio Rosero’s boeken in zijn eigen land, zou je nauwelijks een exemplaar vinden. Zijn werk wordt succesvol geweerd door de autoriteiten om zijn kritische stem en nauw gezette weergave van de gebeurtenissen in Colombia.In De vertrapten maken we kennis met Ismael, een gepensioneerd leraar die in een klein Colombiaans dorp woont. Hij slijt zijn dagen met het plukken van sinaasappels en het bewonderen van mooie vrouwen en lijk teen idyllisch leven te lijden. Dan wordt het dorp aangevallen en geplunderd door een obscure militie. Ismael raakt betrokken inde onrusten en verliest zijn verstand.De gruwelen waarmee de inwoners van het dorp geconfronteerd worden,zijn in Colombia aan de orde van de dag.Dorpsbewoners worden ontvoerd,vermoord, of verdwijnen in handen van schimmige groeperingen: guerrilla’s,paramilitairen en drugshandelaren.Rosero beschrijft niet alleen de verschrikkelijke realiteit van een land dat wordt verscheurd, maar kruipt ook in het hoofd van een man die langzaam waanzinnig wordt als gevolg van het geweld en de onvoorspelbaarheid van de strijd. In dit verhaal wordt niemand gespaard en niemand beschermd. Ook de lezer niet.

 

 

Conditie; Zeer goed, lijkt nieuw.

Omschrijving

 

Een jong stel verruilt de grote stad voor een oud huis in de Himalaya. De anomiene mannelijke hoofdpersoon kan zich hierdoor in alle rust op het schrijven storten. Hij kampt echter met een writer's block. Wanneer hij geobsedeerd raakt door een kist met dagboeken van de vorige eigenaresse van het huis, verlaat zijn vriendin, Fizz, hem. Hij reconstrueert in een aantal jaren het leven van de hoofdpersoon uit de dagboeken, Catherine, en legt daarbij niet alleen de geheimen uitr haar verleden bloot, maar ook het fundament van zijn relatie met Fizz.

 

 

Conditie; Goed

Samenvatting

 

Pas wanneer hij in Parijs woont, kan de verteller in Riem schrijven over het Arabische bergdorp waar hij is opgegroeid. De kinderen hebben er geen geboortejaar, alle jongens dragen een riem en een mes, poëzie en zang staan er in hoog aanzien.
De wereld verandert echter snel door de komst van een school. Kinderen leren nieuwe woorden en begrippen. Ze gaan studeren in de stad, en velen vertrekken naar een ver buitenland.
In het dorp is de oude Hizaam door zijn kennis van het verleden de ziel. De verteller wordt zijn verre opvolger. Deze heeft immers de wereld van twee kanten leren bezien: Arabisch, van achter naar voor, en Frans, van voor naar achter.

 

 

conditie; zeer goed

KORTE INHOUD

De Lachende Boeddha is een houten beeldje met de eerbiedwaardige leeftijd van 338 jaar. In zijn lange bestaan heeft De Lachende Boeddha door verschillende tijden en werelden gereisd. En daarbij vele ervaringen opgedaan.

Hij begint zijn eeuwenlange tocht in een volle antiekwinkel waar hij gezelschap krijgt van de 'onvergelijkelijke vrouwe Wolkenfles'. Daarna kan De Lachende Boeddha het leven beschouwen bij een dief, een verzamelaar, een stoffig museum, een persoon die niets om antiek geeft, foute handelaren en een liefhebber die kunst gelukkig wél op waarde weet te schatten.

De avonturen van De Lachende Boeddha eindigen in Europa. Daar krijgt hij een plaats in een prachtig huis, met naast hem aan de muur een Christus aan het kruis en iets verderop een van Giacometti's 'magere mannen'.

 

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

Sammar heeft vier jaar geleden het lichaam van haar verongelukte echtgenoot teruggebracht naar Soedan. Ze heeft er ook haar zoontje Amir achtergelaten. Zelf is ze teruggereisd naar Schotland, waar ze een baan heeft aan de universiteit van Aberdeen.In het gure Schotland heeft ze heimwee naar de warmte, de geuren en kleuren van het land waar ze geboren is.Dan wordt ze verliefd op Rae, een hoogleraar Arabische politiek voor wie ze teksten vertaalt. Ze vraagt hem moslim te worden, zodat ze met hem zal kunnen trouwen.

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

 

Drie verhalen, drie vrouwen. Ze heten Norah, Fanta en Khady Demba. Norah wordt door haar vader gesommeerd naar Afrika af te reizen en ziet daar de ware aard van deze tirannieke man. Fanta, onderwijzeres Frans in Dakar, reist haar man achterna naar Frankrijk en volgt zo het pad van haar tot mislukking gedoemde huwelijk. Khady Demba, een jonge en levenlustige vrouw, reist geheel berooid naar haar nichtje Fanta in Frankrijk.
Ieder van deze drie vrouwen vecht om haar waardigheid te behouden in de vernederende omstandigheden die het leven hun telkens weer voorschotelt.

Marie NDiaye (Frankrijk, 1967) is de dochter van een Franse moeder en een Senegalese vader en groeide op in Frankrijk. Nog voor haar achttiende debuteerde ze met De jonge Z. Bij De Geus verschenen eerder Lieve familie en De tijd van het jaar. Voor Rosie Carpe kreeg NDiaye in 2001 de Prix Femina. Met haar roman Drie sterke vrouwen won ze in 2009 de prestigieuze Prix Goncourt.

 

 

 

Conditie; zeer goed

Samenvatting

 

Genieten in een gekkenhuis Godfried Bomans Ik dacht, ik ben terecht gekomen in een gekkenhuis van heel hoog niveau met uiterst begaafde patiënten.' Dit schreef Godfried Bomans over zijn toetreding tot de redactie van Elseviers Weekblad in 1945. De succesvolle start van het tijdschrift was mede te danken aan de hoge kwaliteit van de verhalen van de hand van de populaire auteur. Tot zijn dood zou Bomans voor het blad blijven schrijven. Zijn laatste artikel, een legendarisch interview met Johan Cruijff, verscheen in het kerstnummer van 1971. Genieten in een gekkenhuis bevat een selectie van de mooiste bijdragen van Bomans aan Elseviers Weekblad en Elseviers Magazine. Hij beoefende alle genres en schreef over van alles en nog wat. Maar alle stukken tonen een briljante, tijdloze stijl, een scherp observatievermogen, een heerlijke, milde humor en een hoogst originele, tegendraadse geest. . 'Briljant, tijdloos en tegendraads: Bomans in Elsevier was Bomans op zijn best' Godfried Bomans (Den Haag, 1913 - Bloemendaal, 1971) is auteur van meer dan zestig boeken, en was jaren de meest gelezen schrijver van Nederland.

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

 

‘De winkel in Blinkett Street’ van Sarah Ladd: in het Engeland van het begin van de negentiende eeuw, zetten twee jonge mensen zich af tegen hun afkomst.

Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer Sarah Ladd schrijft net als Julie Klassen historische romans die zich afspelen in de Regency-periode in Engeland

 

 

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

De roman Het volgende verhaal betekende de definitieve internationale doorbraak van schrijver Cees Nooteboom. Het behelst het relaas van een leraar klassieke talen die tot zijn verbazing op een ochtend wakker wordt in Lissabon in plaats van in zijn woonplaats Amsterdam. Zijn herinneringen aan een vroeger verblijf in de Portugese hoofdstad nemen hem vervolgens volkomen in beslag: hij was er met een lerares biologie op wie hij verliefd was. Maar achter die herinneringen doemt de schim op van Lisa d'India, een leerlinge in zijn klas die zijn fascinatie voor de klassieke oudheid belichaamt. De beide vrouwen zetten hem aan tot bespiegelingen over liefde, leven en dood, tijd en onmetelijkheid.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. In een overrompelend verhaal stelt Tommy Wieringa de vraag of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.

(Boekenweekgeschenk 2014)

 

Samenvatting

Berlijn tijdens het fin de siècle. Vlak na de geboorte van Henriëtta Mahlow sterft haar moeder. Haar vader, die nachtwacht is in het ziekenhuis Charité, neemt het meisje noodgedwongen mee naar zijn werk, waar zij opgroeit tussen artsen. Als Henriëtta, volwassen geworden, besluit om medicijnen te gaan studeren, wordt ze geconfronteerd met de beperkingen van haar afkomst: een vrouw wordt niet geacht naar de universiteit te gaan, en een vrouw uit haar milieu al helemáál niet. Om haar doel te bereiken, moet zo voortaan als man door het leven.In Henri Henriëtta schetst Martin Kluger een boeiend panorama van de medische wetenschap aan het eind van de negentiende eeuw. Tegelijk vertelt hij het ontroerende verhaal van een uitzonderlijk sterke vrouw die vecht voor haar idealen.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Sinds Ella Turner met haar echtgenoot naar Frankrijk is verhuisd, wordt ze achtervolgd door een onheilspellende droom. Het maakte Ella, die haar draai in het Franse dorpje Lisle-sur-Tarn nog niet gevonden heeft, nog onrustiger dan ze al is. In de bibliotheek gaat ze op zoek naar de wortels van haar Franse voorouders. Daar ontmoet Ella de Fransman Jean-Paul, de eerste persoon uit het dorp bij wie ze zich op haar gemak voelt en met wie ze echt kan praten. Jean-Paul deelt haar interesse in de geschiedenis en helpt haar bij haar zoektocht. Naarmate Ella meer te weten komt over haar voorouders, worden haar dromen beklemmender; steeds weer keert de doordringende kleur blauw terug in haar visioenen. Het wordt haar al snel duidelijk dat haar dromen en haar speurtocht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het meest wordt ze gegrepen door de mysterieuze Isabelle, een familielid uit de zestiende eeuw, die door haar bijzondere gaven gedwongen werd te vluchten. Ella's reis naar het verleden brengt.
 
De bladzijden zijn verkleurd,
verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren:Helena Adriaans, moeder van een doorschulden en alcoholisme getroffen gezin,probeert koste wat kost haar waardigheid tebewaren. Ze ontleent onvermoede trots aaneen gerucht over een voorname afkomst eneen misgelopen erfenis. Maar is dat mythe,of werkelijkheid?Op zoek naar de feiten stuit haarkleindochter, de auteur, op een verborgenstuk Nederlandse geschiedenis: haarvoorouders blijken te zijn blootgesteld aaneen uniek heropvoedingsexperiment in deDrentse nederzetting Veenhuizen. In drieenorme kazernes werden daar vanaf 1823tienduizenden arme stadsgezinnen doortucht en landarbeid gedrild tot nuttigeburgers. Maar wat begon als een bevlogenproject om de armoede in Nederland intwaalf jaar uit te roeien, veranderde al snelin een fuik voor de paupers.In een betrokken, beeldende stijl volgtSuzanna Jansen vijf generaties van haarfamilie langs alle goedbedoelde pogingenom de onderklasse te verheffen. VanVeenhuizen, via het beschavingsoffensiefvan de gegoede dames, naar de modernearbeiderswijken begin twintigste eeuw waarhet volk het beschaafde wonen krijgtaangeleerd. Gaanderweg tekent zich af hoedeze opvoedcampagnes ingrijpen op hetleven van Helena Adriaans en haarvoorouders. En hoe de erfenis ervangeneraties lang doorwerkt.

 

 

Conditie: goed

Samenvatting

 

Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren:Helena Adriaans, moeder van een doorschulden en alcoholisme getroffen gezin,probeert koste wat kost haar waardigheid tebewaren. Ze ontleent onvermoede trots aaneen gerucht over een voorname afkomst eneen misgelopen erfenis. Maar is dat mythe,of werkelijkheid?Op zoek naar de feiten stuit haarkleindochter, de auteur, op een verborgenstuk Nederlandse geschiedenis: haarvoorouders blijken te zijn blootgesteld aaneen uniek heropvoedingsexperiment in deDrentse nederzetting Veenhuizen. In drieenorme kazernes werden daar vanaf 1823tienduizenden arme stadsgezinnen doortucht en landarbeid gedrild tot nuttigeburgers. Maar wat begon als een bevlogenproject om de armoede in Nederland intwaalf jaar uit te roeien, veranderde al snelin een fuik voor de paupers.In een betrokken, beeldende stijl volgtSuzanna Jansen vijf generaties van haarfamilie langs alle goedbedoelde pogingenom de onderklasse te verheffen. VanVeenhuizen, via het beschavingsoffensiefvan de gegoede dames, naar de modernearbeiderswijken begin twintigste eeuw waarhet volk het beschaafde wonen krijgtaangeleerd. Gaanderweg tekent zich af hoedeze opvoedcampagnes ingrijpen op hetleven van Helena Adriaans en haarvoorouders. En hoe de erfenis ervangeneraties lang doorwerkt.

 

Conditie: goed

Samenvatting

 

De correcties is Jonathan Franzens alom bejubelde meesterwerk over de oude Enid en Alfred Lambert en hun drie kinderen Denise, Gary en Chip, die moeite hebben zich te ontworstelen aan de invloed van hun ouders. Denise is als eigenaar van een bekroond restaurant weliswaar maatschappelijk geslaagd, maar gescheiden en ongelukkig in de liefde. Gary, getrouwd en vader van drie kinderen, lijkt een succesvolle suburb-bewoner, maar hij lijdt aan de ziekte van de geslaagde man: hij vindt niets van wat hem vroeger plezier bracht nog de moeite waard. Het slechtst is Chip eraan toe. Aan zijn ooit veelbelovende universitaire loopbaan is door een seksschandaal een einde gekomen, en nu probeert hij zijn net afgeronde scenario aan een filmproducent te verkopen. Als hij bij toeval de echtgenoot van zijn minnares ontmoet komt hij terecht in een maalstroom van hilarische en volstrekt onvoorspelbare gebeurtenissen. Intussen probeert Gary het familiekapitaal van zijn dementerende vader te behoeden voor totaal verval en gaan de oude Enid en Alfred hun noodlot tegemoet op een cruiseschip.
Jonathan Franzen geeft met De correcties een hilarische en overrompelende visie op de ziel van de westerse maatschappij. Nu al kan het boek met recht een van de grote romans van de 21ste eeuw worden genoemd.

Jonathan Franzen (1959) woont en werkt in New York. In 2001 won hij de National Book Award voor De correcties, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij publiceerde eerder de romans De 27ste stad en Schokgolven.

 

 

Conditie:Goed.

Samenvatting

Jeremy Marsh is wetenschappelijk journalist en mede daardoor sceptisch op het professionele af. Als hij de opdracht krijgt om af te reizen naar een dorpje waar een aantal mysterieuze en misschien wel bovennatuurlijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, verwacht hij dan ook geen buitengewone dingen aan te treffen. Maar dan ontmoet hij Lexie, bibliothecaresse en de kleindochter van de zelfverklaarde, maar onbetwiste helderziende van het dorp. Samen proberen ze het mysterie op te lossen, en terwijl spookachtige ervaringen worden afgewisseld door momenten van diepe passie, moet Jeremy langzamerhand toegeven dat er meer is tussen hemel en aarde en dat er geen groter raadsel is dan de liefde...

 

 

conditie: zeer goed- grote letter.

 

 

Samenvatting

 

'Ik word gek! Ik ben niet goed in het spel der chagrijnige vrouwen. Het is een soort Wie is de Mol? en daar begrijp ik ook al geen reet van. Veel te veel lagen, veel te veel psychologie. Wat ze zeggen is soms de waarheid en soms ook weer niet. Ook nu zit ik weer twijfelend op de fiets. Heeft ze het liefst dat ik terugkom? Of wil ze dat ik naar mijn broertje ga en dat ze even alleen is? De regels van dit onlogische, irrationele spel zijn totaal onduidelijk. Toch maar een sms'je: "Kom toch lekker! Is gezellig!" Zij: "Ga maar lekker, trek je eigen plan. Ben toch niet in de stemming. Laat me maar."'

 

 

 

Conditie; Goed.

Het is amper te zien, want het ligt midden in de bosjes. Maar over de achtergrond ervan is weinig bekend. Reden voor de 69-jarige Rumptenaar Peter Hovestadt om een novelle te schrijven over het leven van de Rumptse kasteelbewoners in de periode 1500-1600. Met de veelzeggende titel Monument voor Ot.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Lees hier het interview met Esther Gerritsen. Vlak voordat Olivia een belangrijke aandeelhoudersvergadering moet toespreken, belt haar broer Marcus over een te amputeren been. Olivia laat alles uit haar handen vallen .....

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag; wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde op een woonboot en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen door malversaties van merkwaardige groeperingen die de wereldeconomie beheersen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen mag houden. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man zijn intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

VEEL MEDIA-AANDACHT!! Op 11 november 2007 vraagt Hans van Mierlo Connie Palmen ten huwelijk. Op 11 november 2009, de dag waarop ze elf jaar en elf dagen bij elkaar zijn, trouwen ze in de Rode Hoed in Amsterdam. Op 11 maart 2010, na een ziekbed van zes weken, sterft Hans van Mierlo op de intensivecareafdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. 48 dagen na de dood van haar man begint Connie Palmen aan dit Logboek van een onbarmhartig jaar. Bang voor de dood van het vergeten zit Palmen met de pen op de huid van de pijn die rouw heet. Het logboek is het aangrijpende verslag van de hunkering naar een verdwenen lichaam, van zelfverlies, woede, en van de liefdevolle herinneringen aan een prachtige man.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

GEHEEL DE UWE, Connie Palmen

Geheel de uwe is een grote, rijke filosofische roman, een subtiel geweven web van persoonlijke geschiedenissen die aanleiding vormen tot pregnante bespiegelingen over de verrassende relatie tussen economie en psychologie, over het wezen van de theatrale persoonlijkheid, over de betekenis van de biografie en over de verdwijning van de vader in de twintigste eeuw.

 

 

 

het boek is in goede staat.

 

Samenvatting

 

Koningen en keizers gingen de strijd aan om haar in bezit te krijgen. Bewonderaars schreven haar liefdesbrieven en onderzoekers braken zich het hoofd over wie nu precies de vrouw op het schilderij is.In augustus 1911 gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Leonardo's Mona Lisa wordt gestolen uit het Louvre. Mona Lisa, de meest ongrijpbare vrouw uit de kunstgeschiedenis, is verdwenen. De wereld reageert alsof er een persoon van vlees en bloed is ontvoerd en de pers volgt het onderzoek naar de diefstal op de voet.Leonardo da Vinci, een typisch Franse politie-inspecteur, een briljant vervalser, een charmante meesteroplichter, Pablo Picasso en een patriottische dief zijn slechts een aantal personen die een rol spelen in dit spannende verhaal dat zich ontvouwt tegen de achtergrond van het Parijs van begin twintigste eeuw en de dreigende Eerste Wereldoorlog.Het verhaal van de diefstal van Leonardo's meesterwerk is net zo mysterieus als Mona Lisa's glimlach.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Dromen van een ommuurde stad geeft een panoramisch overzicht van het leven in China tussen 1900 en 1949. Het hoofdpersonage Jade Deugd vertelt over haar leven na het ingrijpende verlies van haar vader – een officieel waarnemer van de Chinese regering. Ze komt terecht in een gedwongen huwelijk met een drugsverslaafde waaruit ze zich langzaam maar zeker kan losrukken. Jade raakt verzeild in het politieke milieu en ontmoet er de jonge, idealistische en ambitieuze Mao Zedong. Dromen van een ommuurde stad is het verhaal over de dromen en verlangens van een intrigerende vrouw die steeds opnieuw stuklopen op de harde realiteit van China in de eerste helft van de twintigste eeuw.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

Het tedere kind vertelt het verhaal van hoofdpersoon Lilan aan de hand van drie beslissende periodes in haar leven.
Lilan is een kwetsbare jonge vrouw die zich wil verzoenen met de fantomen uit het verleden.
De roman switcht subtiel tussen verschillende tijden ' Lilans vroegste jeugd in Beijing, die getekend wordt door misbruik en incest; haar komst naar Maastricht, waar ze ontdekt wat liefde is; en het heden in Den Haag, waar ze woont en schrijft.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

 

Lulu Wang (i96o) arriveerde in i986 in Nederland. Zij doceerde Chinees aan de Hogeschool van Maastricht, en wijdt zich sinds de verschijning OP 7 februari 1997 van Het Lelietheater fulltime aan het schrijverschap.
Luiu Wang schreef Het lelietheater direct in het Nederlands - zij heeft er meer dan zeven jaar aan gewerkt. De rechten van haar boek zijn verkocht aan Duitsland, Engeland, Amerika, Australië, IJsland, Frankrijk, Israël, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Finland, Brazilië en Japan. Recent verscheen van haar hand het boekje Brief aan mijn lezers, waarin zij op humoristische en ontroerende wijze verslag doet van haar metamorfose van docente uit de provincie tot bestseller – auteur.
Het bestverkochte Nederlandse boek van 1997, runner-up voor de Trouw Publieksprijs 1997, winnaar van het Gouden Ezelsoor i998 voor het bestverkochte debuut, buitenlandse rechten reeds voor verschijning verkocht aan negen landen (inmiddels veertien) en 250.000 verkochte exemplaren in anderhalf jaar tijd: Lulu Wangs sensationele entree in de Nederlandse literatuur kan niemand zijn ontgaan.
Het lelietheater, de titel van haar indrukwekkende, vuistdikke debuutroman over de jeugd van een meisje tijdens Mao's Culturele Revolutie, heeft bij een groot publiek een verpletterende indruk gemaakt. Lulu Wangs aangrijpende beschrijvingen van de tijd die ze met haar moeder in een heropvoedingskamp doorbracht, en de ontroerende vriendschap met een meisje uit een andere kaste schetsen een indringend beeld van de
tijd waarin verraad, intriges en politieke spanningen hoogtij vierden.
'Een van de wonderlijkste boeken die ik in jaren gelezen heb... je spelt de prachtigste zinnen... een mooie, ingehouden
maar krachtige stijl... Wang weet een grote rijkdom aan beelden op te roepen... bijzonder aangrijpend... de schrijfster weet een
toon te vinden die doet denken aan die van G.L. Durlacher in zijn beste werk, of aan Jona Oberski, in zijn boekje Kinderjaren’

 

 

 

Het boek is licht verkleurd.

Waris Dirie werd geboren in Somalië, maar vluchtte
op latere leeftijd naar Europa. Als nomadendochter
werd zij in de Somalische woestijn op traditionele
wijze besneden. Mijn woestijn is het opmerkelijke
verhaal over haar jeugd, haar vlucht naar het Westen
en de glamour van de modellenwereld. Tegenwoordig
trekt Waris Dirie ten strijde tegen de nog altijd
wijdverspreide genitale verminking van vrouwen.
De hoofdrol in de film Desert Flower wordt gespeeld
door de Ethiopische actrice Liya Kebede.

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

¿Dit boek is een reis vol bijzondere ervaringen, maar vooral ook een ode aan de band tussen een vader en zijn twee zonen¿¿ Media-ondernemer en globetrotter Lex Harding ondernam een bijzondere reis met zijn zonen Rein (28) en Rick (25). In een fourwheeldrive, tent op het dak, trokken de drie mannen dwars door donker Afrika. De trip bracht hen van Alexandrië in Egypte naar Kaap l¿Agulhas, het zuidelijkste puntje van het kleurrijke en gecompliceerde Afrikaanse continent. Ze doorkruisten 14 landen en reden 20.287 km.

Over deze 4 maanden durende roadtrip schreef Lex Harding een uniek en persoonlijk boek. Hierin beschrijft hij zijn bijzondere belevenissen in een immens continent dat corruptie, armoede, wreedheid en verdriet even makkelijk blootgeeft als cultuur, schoonheid, geur en kleur. Een opmerkelijk reisverslag van een vader die voor het eerst langdurig met zijn zonen optrekt, met vele details maar ook treffende filosofische gedachten. Voor Lex Harding werd het de reis van zijn leven.

De drie katernen met prachtige foto¿s zijn eveneens een mix van de adembenemende omgeving en persoonlijke momenten.

Lex Harding is een van de meest succesvolle media-ondernemers van ons land.
Hij was niet alleen de populairste radio-discjockey van Nederland, maar ook was hij
in de jaren tachtig bepalend voor het muzikale gezicht van Veronica TV met de legendarische muziekprogramma¿s Nederland Muziekland, Countdown en de Top 40.
De oud- Nijenrodiaan stond ook aan de wieg van o.a. RTL Nederland, Sky Radio, de Top 40, Radio 538, TMF en Slam FM. In zijn schaarse vrije tijd is Lex Harding een fervent reiziger.

 

 

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Als achttienjarige gaat ze het klooster in, op haar vierendertigste begint ze aan een carrière als prostituee. Gods callgirl is een verpletterend eerlijk verslag van een verbijsterend leven. Carla is een bijzondere vrouw die vele levens geleefd heeft. Ze groeit op in het katholieke zuiden van Nederland en is een vrolijk en avontuurlijk kind. Totdat traumatische ervaringen haar voor altijd veranderen. Wankelend onder het gewicht van dit vreselijke geheim, gaat ze als achttienjarige het klooster in om haar leven te wijden aan God. Carla hoopt liefde en begrip te vinden binnen de kloostermuren, maar ze raakt verstrikt in een ingewikkeld systeem van regels en beperkingen die haar tot wanhoop leiden. Uiteindelijk legt ze haar habijt af en ontsnapt naar de 'echte' wereld. Een ondoordacht snel huwelijk en een scheiding later staat ze er met haar dochtertje alleen voor en op vierendertig jarige leeftijd belandt ze in een ander eeuwenoud beroep, dat van prostituee. Ze werkt bij een escortservice en leert het klappen van de zweep, waarna ze voor zichzelf begint en een trouwe klantenkring opbouwt. Wanneer de schaduwzijden van de business hun tol beginnen op te eisen, gaat Carla op zoek naar zelfacceptatie en begint ze aan haar moeilijkste werk, het blootleggen van de donkere geheimen uit haar jeugd.

 

Samenvatting

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.
Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?
De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?
Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

 

 

het boek is goed.

 

 

Samenvatting

Alice en Riley verheugen zich op de lange zomervakantie in het strandhuis van hun ouders op Fire Island. Het herinnert hen aan hun jeugdjaren, toen de zussen elke zomer op het eiland doorbrachten, samen met hun buurjongen Paul. Maar die tijden zijn voorbij. Ze zijn volwassen geworden. Wanneer Paul aankondigt dat hij deze zomer weernaar Fire Island zal komen, roept dat bij de zussen tegenstrijdige gevoelens op. Alice, Riley en Paul waren destijds meer dan vrienden – soulmates bijna. Maar deze zomer is alles anders: het lot heeft toegeslagen en de gebeurtenissen van toen werpen nog altijd een schaduw over hun levens. Het is tijd om onder ogen te zien waardoor ze vroeger zo verbonden waren. De laatste zomer is een herkenbare, prachtige roman over een onverwacht weerzien tussen drie mensen die hun jeugdherinneringen een plek moeten geven.

 

 

 

het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Prachtige polders met nog mooiere namen (Lage Paarden, Lange Beving) zag ik liggen, dorpen met vreemde namen (Acquoy, Poederoijen), kronkelige dijken en oude forten en uitgestrekte boomgaarden. Alles begon ineens te leven, en ik begreep na enige tijd waarom ik altijd maar op pad moet.' Vele jaren trok Martin Bril er in zijn auto op uit om Nederland te beschrijven. Bril wist dat ons land vol zit met verhalen, en hij keerde dan ook altijd terug met een verhaal, dat de lezers van Het Parool, en later de Volkskrant, de volgende dag mochten lezen. Bril reisde om zijn land, maar vooral zichzelf te begrijpen, om een structuur te creëren waar het ritme van zijn dagelijkse column bij gedijde. En het werkte: honderdduizenden lezers werden door Bril geïnspireerd, door zijn levenslust, zijn mededogen, zijn irritaties en zijn verbazing. Hij was de ultieme chroniqueur van het moderne Nederland in al zijn verschijningsvormen. Heimwee naar Nederland bevat de mooiste stukken die Bril over ons land schreef. Geen dorp blijft onbesproken, geen visboer onbezocht. Van de bakker op de hoek, een bezoek aan de braderie en de jongeren voor het jeugdhonk tot de geur van vers gemaaid gras: Martin Bril weet het Nederlandse zielenleven feilloos in woorden te vangen. Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton 'Evelien', waarvan tevens een succesvolle televisieserie werd gemaakt. Bril publiceerde tientallen boeken die steevast uitgroeiden tot bestsellers.

 

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover

Samenvatting

 

In de zomer van 2008 hoorde Martin Bril dat hij kanker had. Het weerhield hem er niet van door te gaan met schrijven en met het maken van zijn boeken. Nederland leefde mee met Bril, die af en toe verslag deed van zijn toestand. Soms indringend of ernstig. Soms melancholiek. Vaker met humor. Maar altijd vol met zijn meesterlijke observaties van de mensen en dingen die op zijn pad bleven komen, ook in het ziekenhuis of tijdens het lezen van een bijsluiter. Bril ging de ziekte te lijf zoals een schrijver dat doet: met zijn pen. Hij schreef brieven, verslagen, gedichten en e-mails aan vrienden, bekenden, artsen, en soms aan zichzelf. Het evenwicht is Brils unieke, hoogstpersoonlijke verslag van zijn ziekte. Maar het is veel meer dan dat. Uit de enorme hoeveelheid materiaal maakte zijn vrouw Anneke een prachtige selectie, afgewisseld met de schitterende columns die Bril tijdens zijn ziekte voor de Volkskrant bleef schrijven. Het evenwicht is het ultieme bewijs van Martin Brils schrijverschap. Het is een literair document van grote waarde. Martin Bril overleed op 22 april 2009. Hij was de grootste en populairste columnist van zijn generatie. Honderdduizenden lezers begonnen jarenlang hun dag met de Volkskrant-column van Martin Bril.

 

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat hardcovere.

Samenvatting

Wie een tweede huis in Frankrijk heeft, krijgt daar eigenlijk een tweede vaderland bij cadeau. In Tout va bien schrijft Martin Bril niet alleen over de voor- en nadelen van zo’n tweede huis, maar ook over het Frankrijk van tegenwoordig. Hij heeft het net zo gemakkelijk over president Sarkozy en Carla Bruni als over zijn stokoude buurman, net zo makkelijk over de gruwelijke banlieues van Parijs als over minuscule gehuchten waar de tijd heeft stilgestaan, net zo gemakkelijk over de teloorgang van het roken als over de geneugten van Saint-Émilion, rode wijn.

 

 

Het boek is als nieuw. hardcover.

Samenvatting

 

Evelien is inmiddels een klassieker. Wat begon – en nog altijd voortduurt – als feuilleton over een vrouw van midden dertig, een moeder van twee dochters, in Amsterdam-Zuid, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen waar tienduizenden lezers en televisiekijkers elke week naar uitkijken. Hoe gaat het met Evelien, wat gaat zij deze week meemaken, welk geluk of ongeluk valt haar ditmaal ten deel?

Het geheim van Evelien zit hem in de herkenbaarheid. Het is een soap op papier, maar wel een levensechte soap, luchtig, schrijnend, herkenbaar en meeslepend. Na Evelien is Nieuwe avonturen van Evelien het tweede deel in de reeks boeken die Martin Bril over Evelien schreef.

Evelien wordt verfilmd door Endemol en geregisseerd door Rita Horst, met in de hoofdrollen Kim van Kooten, Peter Blok en Olga Zuiderhoek. Sinds dit najaar is de reeks elke week te zien op Eén.

 

 

Het boek is goed. paperback

Samenvatting

 De hulp, eerder uitgegeven als Een keukenmeidenroman, is het ontroerende en hartverwarmende verhaal van drie vrouwen die het allesbepalende racisme in het Mississippi van de jaren zestig meer dan zat zijn en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten. Waarom wordt aan zwarte vrouwen bijvoorbeeld wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver?

Het is 1962 als de 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen. Naar een onderwerp hoeft ze niet ver te zoeken als op een dag haar vriendin Hilly vertelt over haar missie om in alle huizen van blanke gezinnen een apart toilet te installeren voor de zwarte hulp. Hoe meer Hilly gebrand is op deze vorm van segregatie, hoe meer Skeeter twijfelt. Ze begint de verhalen te verzamelen van zwarte vrouwen die als hulp in de huishouding werken.

 

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover

Samenvatting

Over de waddeneilanden bestaan veel oude en mystrieuze verhalen. Zoals De strooppot van Texel, Het kerkhof van Terschelling, De zeemeerming van Ameland, Konigin Wanda van Vlieland en Het duivelsvuur van Schiermonikoog. Ieder eiland heeft zijn eigen wonderlijke geschiedenissen en al deze oude volksverhalen zijn in deze bundel verzameld.

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Nieuwe verhalen van een bestsellerauteur

Saskia Noort is 50 en single. De kinderen zijn het huis uit. Wat nu? Om mee te blijven tellen blijkt ze verbijsterend veel te moeten: cursussen volgen; op retreat; naar Wasteland; een strak lijf; gezond eten; sociaal beschikbaar zijn, en vooral: daten. Allemaal opstapjes naar een gelukkige tweede helft, zeggen vrienden en vloggers. Daarnaast mag er een hoop niet meer. Zoals mouwloze truitjes, korte rokjes en lang haar.

In 50. Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) beschrijft Saskia Noort scherp, geestig, vilein, maar bovenal openhartig, hoe eindeloos ingewikkeld het leven is, zelfs wanneer alle sporen ruimschoots verdiend zijn. Mannen zijn bang, kinderen bemoeien zich met alles, het huis is leeg en de agenda te vol.

 

 

Het boek is goed. lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Het boek is van de eerste tot de laatste bladzijde overtuigend. De lezer wordt met een onopvallend meesterschap het verhaal in gezogen. Het is prachtig geschreven, ingetogen en helder, met talloze details over het dagelijkse boerenleven op het koude, vochtige Nederlandse platteland. De auteur blinkt uit in dialogen, en terwijl Helmer overal in zijn omgeving veranderingen begint aan te brengen, komt zijn innerlijke stem als verteller perfect tot leven. Er zijn intrigerende dubbelzinnigheden, maar nergens klinkt een valse noot. Niets en niemand is voorspelbaar, en toch blijft iedereen geloofwaardig: de vaste melkrijder, de buurvrouw met haar twee ongedurige kinderen, en Jaap, de boerenknecht uit de jeugd van de tweeling, die net op tijd op de boerderij weerkeert om getuige te zijn van de laatste grote verandering, als Helmer eindelijk de verantwoordelijkheid neemt voor wat er over is van zijn eigen leven.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback.

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel. Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. "Schitterende ruïnes" vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

De vrouw in de spiegel is een boeiende roman over een thema dat maar al te vaak voorkomt. Het boek wordt nergens zwaar en toch slaagt Elizabeth Buchan er op subtiele wijze in de lezer tot nadenken te stemmen.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed. paperback

Samenvatting

 

Wat bezielt een getrouwde vrouw om zich aan het klooster te verbinden? In De kloostergang laat Kathleen Norris zien hoe zij er inzichten opdeed. Oude tradities komen tot leven, maken ook ons leven rijker en openen nieuwe perspectieven.Kathleen Norris wordt ‘oblate’ bij de benedictijnen: zij verbindt zich als leek aan een klooster en belooft de Regel te volgen. De kloostergang is geschreven als een dagboek en Norris’ ervaringen in het klooster worden afgewisseld met meditaties over, bijvoorbeeld, heiligen, celibaat, monogamie en eenzaamheid. De auteur neemt de lezer mee in het ritme van heiligendagen, plechtigheden en feesten binnen het klooster, maar verlaat het ook voor familiebijeenkomsten en haar thuis in een dorp in South Dakota. In een meesterlijke stijl maakt Norris het kloosterleven invoelbaar, toegankelijk en van belang voor een ieder van ons. Scherpzinnig en lyrisch is De kloostergang een aansporing om ons te bezinnen op ons eigen leven.

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Productbeschrijving

 

De vlucht van oorlog naar vrijheid Nujeen leidt een bijzonder leven. Omdat ze spastisch is, gaat ze niet naar school en komt ze nauwelijks buiten. Op de vijfde verdieping van het appartementencomplex in Aleppo waar ze samen met haar familie woont, kijkt ze de hele dag Amerikaanse soaps en documentaires. Zo leert ze zichzelf talloze weetjes en maakt ze zich de Engelse taal eigen. En ze droomt. Van vrijheid, van een leven zoals ándere zestienjarigen dat hebben. En dan breekt de burgeroorlog uit en valt IS de wijk binnen waarin Nujeens familie woont. Net als tienduizenden anderen worden ze gedwongen het geweld te ontvluchten. Geholpen door haar zus maakt Nujeen in haar rolstoel een uitputtende en gevaarlijke tocht en weet ze via Turkije uiteindelijk Duitsland te bereiken. Al die tijd houdt ze dapper vol, probeert ze te blijven lachen en durft ze te blijven dromen...

 

 

Het boek is redelijk. zit een prijsticker op de voorkant.

Samenvatting

 

Van de auteur van De acht bergen

De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken. Het leven in de bergen is eenvoudig, hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren. Wekenlang ziet hij niemand, tot er ineens toch een gestalte opdoemt.
De buitenjongen is een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap, onze band met de natuur en met familie, en vormt een logisch geheel met de bestseller De acht bergen.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Masaccio (Tommaso Cassai, 1401-1428, Italiaanse kunstschilder en grondlegger van moderne perspectiefteechnieken) sprak tegen zijn zoon de woorden:
‘Jij bent wie ik was en jij zult zijn, wie ik ben!’
Jacob Gelt Dekker schrijft in deze roman over de relatie tussen de generaties van de Tweede Wereldoorlog, hun kinderen en kleinkinderen. Hoe dezelfde drijfveren van toen, gesublimeerd in nieuwe vormen, een generatie later, een maatschappij vormen die in vele opzichten dezelfde genialiteit en verschrikkingen kent.
In Oorlogskinderen, een deels autobiografische roman, verwerkt Jacob, in een menage a trois, vol liefde, haat en verderf, het oorlogsverleden van Sumatraans jappenkamp, Pulu Brajan, van zijn Hollandse vriendin en haar leven daarna als arts.
Hitlers doorgangskamparchitect, W. von C. die vanuit zijn hoogtepunt in Berlijn en en Sarajevo, het leven met zijn kinderen en Californische joods-arische kleinkinderen
tot een karikatuur maakte van zijn eigen nationaal-socialistische overtuigingen, is de tweede grondlegger, als vader van Jacob’s Duitse vriendin. Een weerslag spiegelt zich af, middels W’s dochter bij socialistisch-communistische vrijheidsstrijders van Zuid-Amerika, waar het latino fascisme nog tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog standhield.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback

Samenvatting

 

Een aangrijpende roman over een joods meisje wier jeugd werd gestolen

April 1939. Het doel van de 14-jarige Hannelore is zo snel mogelijk met haar vriendinnen nazi-Duitsland te verruilen voor Palestina. Maar vanwege de Britse politiek om het aantal kolonisten in het Beloofde land beperkt te houden, krijgen ze slechts uitreisvisa naar Denemarken. Daar krijgt Hannelore een nieuwe, minder Duitse identiteit aangemeten als Hanna; maar wat gelukkig wel blijft, is de hechte band met haar Duitse vriendinnen. Dan vallen de Duitsers ook Denemarken binnen.

Als Hanna in 1943 Rosj Hasjana (joods Nieuwjaar) bij joodse vrienden in Kopenhagen viert, doen de Duitsers een inval in het huis en wordt het hele gezin, inclusief Hanna, gedeporteerd naar het concentratiekamp Theresienstadt. In deze hel op aarde - een voormalig Tsjechisch dorpje van 7000 inwoners, waar nu meer dan 50.000 goeddeels zieke en ondervoede joodse mannen, vrouwen en kinderen leven - komt Hanna wel haar vriendinnen Mira, Bella, Rosa en Rachel weer tegen. Met z'n vijven houden de jonge vrouwen elkaar in leven -- opgeven telt niet, is hun motto, wat er ook gebeurt...

 

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Samenvatting

Geloof ik nog in de liefde? Die vraag heeft de vierendertigjarige Tomas Wolf zich lang niet durven stellen. Maar nu zijn grootmoeder erover denkt haar leven te beëindigen en zijn beste vriend ernstig ziek is, besluit hij te geloven. Hij stelt zich weer open voor de liefde. En hoe. Hij valt voor het jongere meisje A., dat, beïnvloed door de volgens Tomas narcistische tijdgeest, een totaal andere kijk op liefde heeft.
Noem het liefde is een even betoverende als genadeloze schets van deze tijd. Spiegel en hamer ineen.

Misschien had hij dan toch niet zozeer van háár als wel van haar leeftijd gehouden, van het feit dat ze nog zoveel mensen kon worden, van het feit dat ze nog niemand helemaal was.

 

Het boek is in zeer goede staat. Paperback.

Samenvatting

 

'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem - die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid - en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt - 'Vrouwen vloeren Holleeder' - worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

 

Achttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert.
De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen.
Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen.
Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt...

 

 

Het boek is in zeer goede staat. Hardcover.

Samenvatting

 

Een kille dag in de Provence. Adrian Herzog en Martijn van Vliet leren elkaar toevallig kennen in een café en stellen vast dat ze allebei uit Bern komen. De gemeenschappelijke terugreis schept tussen beide mannen een intieme sfeer, waarin Van Vliet de tragische geschiedenis van zijn dochter vertelt.
Het begint allemaal met de dood van zijn vrouw, die hem met hun dochter Lea achterlaat. Door verdriet verstard sluit het kind zich op in haar eigen wereldje, totdat ze op achtjarige leeftijd een straatmuzikant hoort, die een partita van Bach speelt. Van het ene op het andere moment wordt het Lea duidelijk dat zij viool moet leren spelen. Van Vliet is aanvankelijk dolblij dat zijn dochter eindelijk uit haar isolement komt. Al snel blijkt haar bijzondere talent, maar dat zet tevens een tragische ontwikkeling in gang. Lea ijlt van succes naar succes, haar vader verzinkt in steeds diepere eenzaamheid.
Bij zijn laatste vertwijfelde poging de liefde en de nabijheid van zijn dochter terug te winnen, begaat hij een misdaad die de bodem onder zijn bestaan wegslaat. Maar ook Lea is het niet gegund te genieten van haar muzikale successen.

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Als kind van vijf veroorzaakt Dina de dood van haar moeder. Tien jaar later, na een eenzame jeugd, wordt het eigenzinnige meisje uitgehuwelijkt aan de vijftigjarige Jacob Grønelv, eigenaar van het landgoed Reinsnes in het barre noorden van Noorwegen. Dina weigert zich aan te passen aan de heersende conventies en drijft met haar vrijgevochten gedrag haar echtgenoot soms tot wanhoop. Na zijn dood beheert ze het landgoed met strakke hand. Haar ongeremde sensualiteit heeft een even betoverend als verwoestend effect op de mannen in haar omgeving. Maar dan komt de geheimzinnige Leo in haar leven …

 

Deze meeslepende roman is het eerste deel in de Dina-trilogie.

Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

Samenvatting

Benjamin is elf jaar als hij getuige is van een moord: zijn moeder Dina schiet haar geliefde dood. Vanaf dat moment wordt de jongen achtervolgd door de vraag of een getuige ook schuldig is. Als Benjamin in Tromso en later als student in kopenhagen kennismaakt met de liefde, is het steeds Dina naar wie hij op zoek is. Weet zij het antwoord op de vragen die hem obsederen.

 

Het boek Benjamin is deel twee van de Dina -Trilogie.

Het boek is in goede staat. Hardcover

De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

 

Het boek Karna is de laatste roman in de Dina-trilogie.

Samenvatting

Het eerste deel van de Tora-trilogie
In Het huis met de blinde serre woont Tora met haar moeder in een Noors vissersdorpje. Ook na de oorlog blijft het meisje voor de kleine gemeenschap 'dat moffenjong'. Thuis wordt de twaalfjarige Tora door haar stiefvader Henrik seksueel misbruikt. Beladen met schuldgevoelens verliest het zwijgzame meisje alle contact met haar omgeving.

 

 

Bindwijze; Paperback

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

In 1976 verscheen bij Athenaeum-Polak & Van Gennep een van de tot op dit moment best verkochte boeken van het hele fonds. De paperback van Machiavelli's beroemde boek over macht wordt ongeveer ieder jaar herdrukt, maar van de gebonden uitgave is al in 1990 de laatste (kleine) oplage gemaakt. Voor deze speciale editie werd het boek opnieuw gezet en herzien.

 

Conditie Goed; Paperback

Samenvatting

 

Ultieme wandeltocht

Een pelgrimage naar Santiago de Compostela. Een man op zoek naar zijn zwaard, ereteken en magisch symbool, hem onthouden in het genootschap waarvan hij lid is. Eerst moet hij bewijzen dat hij het waard is. Wat volgt is een ontdekkingstocht naar zijn eigen falen en redding, een louterende reis culminerend in zelfverwerkelijking. In dit boek legt Coelho de verbinding tussen het mystieke, het magische en het christelijke geloof, en verzoent hij esoterie en religie tot een eigentijdse levensleer.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

De heks van Portobello is het prachtige en ontroerende verhaal van Sherine, die later Athena genoemd zal worden. Haar leven wordt opgetekend, stukje bij beetje, door de mensen die haar gekend hebben: ouders, collega’s, leraren, vrienden, bekenden, haar ex-man.
Sherines adoptief ouders, wonend in Beiroet, komen naar Roemenië, Transsylvanië, om daar een kind te adopteren. Tegen de raad van een van de medewerkers van het weeshuis in, die hen waarschuwt dat hun favoriete baby achtergelaten is door een zigeunerin, kiezen zij Sherine. Vol liefde voeden ze haar op.
Reeds als kind wordt Sherine aangetrokken door het geloof. Ze brengt veel tijd door in de kerk, en al snel kent ze de bijbelverhalen uit haar hoofd. Ze vertelt haar ouders ook over haar onzichtbare vrienden – engelen en heiligen – en dat ze ‘een vrouw gezien heeft, helemaal gekleed in het wit, net als de maagd Maria’.
Op een nacht schrikt ze wakker uit een nachtmerrie, waarna ze haar ouders zegt dat de hel vlakbij is en dat er veel bloed zal vloeien. De volgende dag breekt in Beiroet de oorlog uit. Later herhaalt ze keer op keer: ‘Het gaat lang duren, heel lang’. Haar vader neemt haar serieus en vertrekt met zijn familie naar Londen.
Wie is deze Athena? Ze is medewerkster van een grote bank in Londen… succesvol makelaarster in Dubai… priesteres van Portobello Road, in Londen…
Maar wat we ook over haar weten, ze blijft een geheim. Als het boek uit is heeft de lezer net zoveel over zichzelf als over Athena geleerd.

 

 

Conditie: goed.

Samenvatting

 

DE ZAHIR, Paulo oelho

De verteller van De Zahir is een internationaal beroemde auteur, die geniet van zijn succes. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met Esther, een oorlogscorrespondente. Op een dag verdwijnt zij spoorloos. De schrijver blijft vol vragen achter. Is Esther ontvoerd,vermoord, of is ze gevlucht uit een onbevredigend huwelijk?
De zoektocht naar zijn vrouw voert de schrijver uit zijn leventje in Frankrijk naar Spanje, Kroatië en uiteindelijk de kale landschappen van Centraal-Azië. Zijn queeste over ongebaande paden brengt hem niet alleen dichter bij zijn vrouw, maar ookbij de essentie van zijn eigen leven, de aard van de liefde en de macht van het lot. Met de Zahir toont Paulo Coelho zich niet alleen een krachtige en meeslepende verteller, maar laat ook zien wat het is een mens te zijn in een wereld vol mogelijkheden.

 

 

Bindwijze; hardcover.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Uitverkocht

Paulo Coelho; Aleph

€ 3,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Paulo Coelho; Aleph

€ 3,00

Samenvatting

ELK MOMENT IS EEN NIEUW BEGIN Kies nu voor verandering. Vind jezelf opnieuw uit. Zet de volgende stap. Experimenteer. Ontdek. Geloof in je dromen. Overwin het onbekende. Blijf vragen stellen en leef bewust. Zo is elk moment een nieuw begin. Er komt een moment waarop je je afvraagt of je bent waar je wilt zijn en of je doet wat je wilt doen. Aleph, de nieuwe roman van Paulo Coelho, nodigt je uit om in actie te komen. Sommige boeken lees je, Aleph beleef je.

 

bindwijze; hardcover

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Paulo Coelho is een van de geliefdste auteurs van onze tijd. Met zijn romans heeft hij miljoenen lezers over de hele wereld aan zich weten te binden. Zijn boeken staan niet alleen in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten maar zijn ook onderwerp geworden van het sociale en culturele debat. De ideeën, filosofieën en onderwerpen die in zijn werk aan de orde komen, sluiten direct aan bij het verlangen van zijn lezers, die op zoek zijn naar hun eigen weg en naar nieuwe manieren om de wereld te begrijpen.
In 'Als een rivier' spreekt de auteur rechtstreeks tot zijn lezers en lezeressen. Hier zijn voor het eerst stukken samengebracht die eerder verspreid over de wereld zijn verschenen. Via speelse, soms emotionele, dan weer beschouwende impressies en gedachten geeft Coelho zijn verfrissende kijk op de wereld en het leven, en laat hij telkens vanuit een andere invalshoek zien hoe mensen invloed op het leven kunnen uitoefenen door de juiste keuzes te maken.

 

 

Bindwijze; hardcover

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

De jonge Braziliaanse Maria, werkzaam als verkoopster in een stoffenwinkel, verlangt koortsachtig naar het grote avontuur en de grote liefde. Wanneer ze zichzelf trakteert op een week vakantie in Rio de Janeiro ontmoet ze op het strand van Copacabana een Zwitser die haar voorstelt danseres te worden in een nachtclub te Genève. Maar wat zij als een sprookje voor zich ziet, blijkt in werkelijkheid iets heel anders.
Maria komt terecht in de prostitutie: zonder schaamte, omdat ze haar geest leert zich niet te beklagen over wat haar lichaam doet en omdat ze zichzelf niet toestaat verliefd te worden. Ook de prostitutie is uiteindelijk een vak als ieder ander, met regels, werktijden en vrije dagen. Maar seks blijft voor haar, net als de liefde, iets raadselachtigs. Dat verandert wanneer ze een jonge schilder ontmoet die haar in verwarring brengt, want ook al is hij net zo verloren als zij, hij weet de taal van het hart te spreken.
Om de sacrale kant van de seksualiteit te kunnen ontdekken, zal Maria zich eerst met zichzelf moeten verzoenen. Paulo Coelho beschijft stap voor stap de initiatie van een jonge prostituee, een weg die bewijst dat seksuele vrijheid zo haar grenzen kent. Ware seksuele vrijheid kan slechts bereikt worden door een romantische terugkeer naar de waarden van hart en ziel.

 

 

Bindwijze:Paperback

 

De bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

 

Er zijn momenten in ons leven waarop de wereld zich tegen ons lijkt te keren. De confrontatie met het onvermijdelijke lokt uiteenlopende reacties uit. Sommige mensen raken ervan buiten zinnen, anderen worden sterker, maar de verstandigsten leren ervan. De Vijfde Berg is een roman over het onvermijdelijke, maar ook over doorzettingsvermogen en hoop.
Paulo Coelho heeft zich laten inspireren door het bijbelse verhaal over de beproevingen van Elia. In hoeverre kan een mens zijn eigen lot bepalen? Op deze vraag zal elke lezer zijn eigen antwoord vinden.

De Braziliaan Paulo Coelho (1947) is na Gabriel García Márquez de meest gelezen schrijver van Latijns-Amerika. Wereldwijd zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.


Een boeiend boek ( ) een poging om ( ) het gedachtegoed van het Oude Testament te herijken op een manier die ook voor niet-gelovigen te verteren is. 

 

Bindwijze: Paperback

 

Er zit een kleine beschadiging van een sticker op de cover.  verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

 

 

Samenvatting

Tijdens een reis van een week door de Pyreneeën ontmoet Pilar, een studente uit Barcelona, een jeugdvriend van wie zij altijd is blijven houden. Deze vriend koestert gelijke gevoelens voor haar, maar zijn probleem is dat hij op het punt staat zich tot priester te laten wijden.
Via deze aangrijpende liefdesgeschiedenis toont Coelho ons de vrouwelijke kant van God. Dit prachtige boek werpt een ander licht op de kracht van de liefde en de ervaring van het spirituele

 

 

 

Bindwijze: Pocket

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Veronika ontdekt in het aangezicht van de dood wat haar werkelijke verlangens zijn. Op onovertroffen wijze laat Paulo Coelho in deze roman zien hoe dun de grens tussen 'waanzinnig' en 'doodnormaal' gedrag is. Veronika besluit te sterven vormt met Aan de oever van de Piedra huilde ik en De duivel en het meisje een trilogie. In alledrie de boeken beschrijft Coelho een week uit het leven van gewone mensen die zich plotseling geconfronteerd zien met liefde, dood en macht.

 

Bindwijze Pocket. Het boekje is goed. 

Samenvatting

Een inspirerende gids voor alle vrouwen.

Wij is een inspirerend, bemoedigend en sprankelend betoog voor verandering. Een verandering in negen stappen, een nieuwe levenswijze die je helpt om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Het zet een verandering in gang die je gelukkiger en vrijer zal maken en die een leven waarin we onszelf altijd maar vergelijken en bekritiseren, transformeert naar een leven met meer samenwerking en begrip.
Wij is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Op een avond leest Bouw Kraggenburg in de krant een recensie over een verzamel-cd van de pianiste Wanda Wiericke. Tientallen jaren is het geleden datr hij haar, zijn ex-vrouw, voor het laatst gezioen heeft. De recensie vertelt hem dat zij begin jaren tachtig door ziekte gedwongen werd het muziekleven te verlaten,  terwijl hij dacht dat ze in aAmerika zat.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Een visionaire roman waarin een oud kinderverhaal op een verrassende wijze binnenstebuiten wordt gekeerd. Oz zal nooit meer hetzelfde zijn.

Toen Dorothy triomfeerde over de Slechte Heks van het Westen in L. Frank Baum¿s Amerikaanse klassieker, hoorden we slechts haar kant van het verhaal. Maar hoe zat het met haar aartsvijandin, de mysterieuze heks? Waar kwam zij vandaan? Hoe was ze zo slecht geworden? En wat is de ware aard van het kwaad?

Jaren voor de crash van Dorothy en haar hond, doet in Oz een ander meisje van zich spreken. Deze Elphaba is geboren met een smaragdgroene huid ¿ geen gemakkelijk lot in een land zo hatelijk en arm als Oz, waar bijgeloof en magie niet sterk genoeg zijn om overstromingen en hongersnood te verklaren of te boven te komen. Maar Elphaba is slim en haar toelating tot de universiteit in Shiz is haar entree tot een magische kring van veelbelovende jonge burgers.
Elphaba¿s Oz is geen Utopia. De geheime politie van de Tovenaar is alomtegenwoordig. Dieren die begiftigd zijn met stem, ziel en verstand worden bedreigd. De jonge Elphaba, groen, wild en onbegrepen, is vastbesloten de deren te beschermen ¿ zelfs als ze het moet opnemen tegen de mysterieuze Tovenaar, zelfs als ze daarmee haar enige kans op liefde op het spel zet. Door schade en schande wijs geworden, voelt ze zich dankbaar als de wereld haar een heks noemt.

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Het feest van Elizabeth Day is een roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment

Het feest van Elizabeth Day is een ontluisterende roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment, voor de fans van Brideshead Revisited en De verloren geschiedenis.

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Het feest is een vlijmscherpe kritiek op de Britse elite en de ongeschreven wetten van de upper class.

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Op een stormachtige nacht vol sneeuw aan het begin van de jaren zestig verlost een jonge dokter zelf zijn vrouw. Tot hun verrassing wordt er een tweeling geboren. Helaas blijkt een van de kinderen het Down-syndroom te hebben. Omdat zijn vrouw door de verdoving te versuft is om te merken wat er aan de hand is, vertelt de dokter haar dat het meisje gestorven is. Hij geeft de baby mee aan een verpleegster, die haar meeneemt naar haar huis in plaats van naar een inrichting. De verpleegster voedt het kind op als was het van haarzelf.
Dan ontspint zich een verhaal rond deze personages: de arts en zijn vrouw, de verpleegster die een partner krijgt en de kinderen die gescheiden opgroeien, maar elkaar door een speling van het lot uiteindelijk toch zullen ontmoeten. Een verhaal vol onverwachte wendingen rond de last van geheimen, verlies en verlangen.
 
 
 
Het boek heeft wat gebruikssporen.

 

Samenvatting

 

Wanneer een jonge vrouw de voogdij over de beide kinderen van haar overleden zuster krijgt, heeft ze moeite met de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt

Harriet Swift heeft haar leventje in Londen perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan als IT-consultant, een leuk appartement en een nieuwe vriend. Dat verandert in Zussen voor altijd van Erica James in één klap als haar enige zus, Felicity, bij een afschuwelijk ongeluk omkomt. Als voogd van Felicity’s twee jonge kinderen voelt Harriet zich genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten en ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen. Wanneer Harriet Felicity’s computer opschoont, komt ze erachter dat haar dierbare zus meer geheimen had dan ze kon vermoeden. De nieuwe overbuurman van Harriet, Will Hart, lijkt zijn leven ook voor elkaar te hebben. Hij heeft een glansrijke carrière als advocaat opgegeven om zich op zijn passie als antiquair te storten en heeft twee spontane tienerdochters. Maar door een onthutsende bekentenis spat ook zijn leven uiteen. Harriet en Will hebben beiden geen keus. Ze zullen hun leven weer op de rit moeten krijgen, maar zal ze dat ook lukken?

 

Het boek is redelijk.

Samenvatting

 

De schrijfclub 'Verborgen talent' van Dulcie Ballantyne is een bont gezelschap, maar de leden hebben gemeen dat ze willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en dat ze van schrijven houden. Eigenlijk zijn ze geen van allen van plan om de anderen in hun leven toe te laten, maar wanneer de eerste schroom verdwijnt, ontstaan al snel vriendschappen en komen ze tot de ontdekking dat ze eigenlijk best open staan voor elkaar. Beth met haar legenestsyndroom, de pas gescheiden makelaar Jack, de zeventienjarige Jaz, de eigenzinnige betweter Victor en ten slotte Dulcie zelf, met haar geheime liefdes-relatie met een getrouwde man.

Oude vriendschap
In het kustplaatsje Angel Sands staat Paradise House, dat van alle Bed & Breakfasts en hotels het mooiste uitzicht heeft over de baai. Genevieve Baxter beheert het hotel in haar eentje, nu haar moeder vertrokken is naar Nieuw-Zeeland. Ze heeft weinig steun van haar zusjes, de dromerige Polly en Nattie die vooral druk is met haar liefdesleven. Als Genevieve hoort dat een oude schuur in de buurt verbouwd gaat worden tot luxe vakantiehuis en dat de architect sterke banden heeft met Angel Sands, weet ze meteen wie hij is. Ze beseft dat ze de confrontatie met hem en hun bitterzoete verleden niet langer
kan vermijden.

 

Het boek is redelijk.

 

 

Omschrijving

Nadat ze al eerder afscheid had genomen van het toneel, laat Elfrida de drukte van Londen achter zich om samen met haar spaniël Horace te verhuizen naar een cottage op het platteland. Elfrida wordt daar bevriend met Oscar en Gloria Blundell en hun dochter Francesca. Vooral met Oscar voert ze goede gesprekken, onder meer over haar overleden man, die de liefde van haar leven was. De heerlijke rust in hun aangename leven wordt wreed verstoord wanneer de Blundells getroffen worden door een tragische ongeluk. Dit zet ook het leven van Elfrida op zijn kop, maar in de bijzondere winter die volgt, wordt zij onbewust het warme middelpunt van een bont gezelschap, dat om uiteenlopende redenen zijn toevlucht zoekt in een landhuis in Schotland.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

 

 

 

 

Samenvatting

 

Penelope Keeling, dochter van een kunstschilder, kan terugblikken op een rijk en veelbewogen leven. na een heerlijke, onbezorgde jeugd werd zij volwassen tijdens de bittere jaren van de Tweede Wereldoorlog, waarin ze zowel haar man als haar minnaar verloor. Maar ze is nooit bij de pakken neer gaan zitten en heeft haar eigen, artistieke weg gezocht. Penelope heeft drie geheel verschillende kinderen grootgebracht. Nancy, haar zorgeloze dochter, Noel haar hebzuchtige zoon en Olivia, haar 'speciale' dochter. Penelope houdt van haar kinderen en heeft geleerd ze te accepteren zoals ze zijn. Maar de onderlinge relaties komen onder hevige druk te staan als Noel en Nancy ontdekken dat het liefste bezit van hun moeder, het schilderij De schelpenzoekers van Penelope's vader, inmiddels een fortuin waard blijkt te zijn. Penelope is de enige die het tij kan keren en durft zij een moedige beslissing te nemen? De schelpenzoekers is een veelzijdige, meeslepende roman, even warm en wijs als Penelope zelf.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting;

September in de Schotse Hooglanden: de natuur maakt zich op voor een lange, grijze winter en de inwoners van Strathcroy bereiden zich voor op een groot feest, dat een ommekeer zal betekenen in het leven van Violet Aird en haar familie en vrienden.

 

Het boek is rredelijk, de bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

 

Hoe vanzelfsprekend is moederliefde? - een veelomvattende en aangrijpende roman over verstoorde harmonie. "De vlinder liet zijn vleugels even trillen en spreidde ze toen uit, zodat het leek alsof hij hen met vier ogen gadesloeg.
Raph legde een hand op het hoofd van haar dochter.
'Vlinders kun je niet houden,' zei ze, 'vlinders zijn van niemand, alleen van zichzelf.' " Raphaela - Raph - is getrouwd met Gerben, een wetenschapper die zich bezighoudt met erfelijkheid en evolutie. Ze hebben twee kleine kinderen. Na de dood van haar vader ontdekt Raph bij toeval dat ze een halfzus van moederskant heeft. Wanneer ze haar ontmoet, komt ze erachter dat Laura jonger is dan zij, terwijl haar vader Raph altijd heeft voorgehouden dat haar moeder kort na haar geboorte is overleden. Er blijkt ook nog een jongere halfbroer. Louise heeft deze kinderen net als Raph in de steek gelaten toen ze nog heel jong waren. Als ze beseffen dat hun moeder nog in leven moet zijn, besluiten Raph en haar halfbroer Louise op te sporen om erachter te komen wat haar bewogen heeft. De zoektocht voert hen naar de kust van Normandië. Daar neemt het lot een vreemde wending, waardoor heden en verleden elkaar alsnog kruisen.

 

 

 

Het boek heeft hele lichte gebruikssporen.

Samenvatting

Angie Malone weet precies wat ze wil: studeren, trouwen en moeder worden. Zo is het gegaan bij haar zussen, nichten en vriendinnen, maar zo gaat het niet bij Angie. Na haar huwelijk blijft de kinderkamer leeg, jaar na jaar. Angie en haar man besluiten te scheiden.
Lauren Ribido woont in een achterbuurt, samen met haar moeder, die meer om drank geeft dan om haar dochter. Op zeventienjarige leeftijd raakt Lauren zwanger en wordt door haar rijke vriendje in de steek gelaten. Haar moeder schopt haar het huis uit.
Vanaf het moment dat Angie en Lauren de vrouw die graag een kind wil en het tienermeisje dat nooit moederliefde heeft gekend elkaar ontmoeten, klikt er iets tussen die twee. Maar niets kan hen voorbereiden op de dramatische reeks van gebeurtenissen die op deze ontmoeting volgt.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Isabella heeft haar leven goed op orde tot ze op een dag een klein meisje in een wandelwagen voor een winkelcentrum ziet zitten. Niemand trekt zich iets van de peuter aan en Isabella neemt haar in een opwelling mee naar huis. Daar ontdekt ze tot haar schrik dat het kind duidelike sporen van mishandeling vertoont. Ook vindt Isabella een briefje vastgespeld op haar kleren met de woorden: Mijn naam is Hannah. Wie mij vindt mag me houden.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Lizzie, Elyse en Isobel zijn niet alleen nichtjes, maar ook al sinds hun jeugd onafscheidelijke vriendinnen. Als Lizzie hoort dat het huis van haar grootmoeder gesloopt dreigt te worden, trommelt ze de anderen op en met zijn drieën vertrekken ze naar Memphis om dat te voorkomen. Tijdens de restauratie worden de drie jonge vrouwen geconfronteerd met geheimen uit het verleden die hun toekomst bedreigen. Lizzie gaat tussen de bezittingen van haar oma op zoek naar informatie over haar onbekende vader, over wie de familie al jarenlang in alle toonaarden zwijgt. Elyses obsessie voor een oude vlam brengt het huwelijk van haar zusje in gevaar. En Isobels allesverterende verlangen naar roem brengt haar in de verleiding het vertrouwen van haar twee nichtjes te beschamen... waarmee ze hun vriendschap op het spel zet. Terwijl de restauratie vordert, komen er langzaam scheuren in het fundament van hun vriendschap. Zal de jarenlange band tussen de drie jonge vrouwen sterk genoeg blijken te zijn?

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Avery, bijna dertig, heeft alles in haar leven netjes uitgestippeld. Ze heeft een leuke man, een prima baan en een mooi huis in Californië. Alleen een baby ontbreekt nog. Maar na twee jaar proberen is er bijna geen hoop meer. Plotseling krijgt Avery's echtgenoot Dan te horen dat hij een tienjarige zoon heeft. De moeder van de jongen is overleden en Dan is nu zijn wettige voogd. Na de schok wil Dan zijn kind heel graag in huis nemen, ondanks de protesten van Avery. Voor haar is de jongen een constante herinnering aan haar probleem zwanger te worden. En waarom heeft Dan haar nooit iets verteld van zijn geheime verleden? Zal Avery ooit haar hart kunnen openen voor alle mogelijkheden die het leven haar te bieden heeft?

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Ooit was Kayla Green gek op Kerstmis. Tegenwoordig gaat ze tijdens de feestdagen liever aan het werk, in de hoop dat ze zo ongemerkt voorbijgaan. Als haar baas haar vraagt naar Vermont af te reizen voor een nieuwe opdracht, springt ze bijna een gat in de lucht. Dit is het perfecte excuus om de kerst te ontvluchten!
Jackson O'Neil gaat zijn uiterste best doen om vakantieoord Snow Crystal - dat al generaties lang in bezit van zijn familie is - van de ondergang te redden, maar hij heeft er een hard hoofd in. Pas met de komst van pr-expert Kayla Green gloort er weer hoop voor het resort. Dat er tussen hen genoeg vonken overspringen om alle kerstverlichting in Vermont te laten branden, is een onverwacht cadeautje.
Zo doeltreffend als Kayla is in haar werk, zo onzeker is ze in de omgang met Jackson. Hij maakt een verlangen in haar wakker dat ze had gedacht nooit meer te zullen voelen, maar dat ook pijnlijke herinneringen oproept. En toch... gloeit er een sprankje hoop. Is het mogelijk dat de vrouw die niet meer in Kerstmis gelooft, er nu toch door wordt betoverd?
 
 
Het boek is goed.

 

Samenvatting

Het valt niet mee ongevoelig te blijven voor de gevatte en onafhankelijke Elizabeth Bennet in Trots en vooroordeel. Haar aanvankelijke afkeer van Mr. Darcy, waarschijnlijk de knapste en begeerlijkste vrijgezel in de Engelse literatuur, is een inschattingsfout minstens zo dwaas als Darcy's arrogante trots. Austen laat hun eerste indrukken plaats maken voor warmere gevoelens in een komedie over geluk en hoe het gevonden zou kunnen worden.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd

Samenvatting

Jane Eyre wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt. Na een zware jeugd vindt Jane werk als gouvernante en ontdekt de liefde van haar leven: meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall - een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven...

 

 

Het boek heeft wat gebruikssporen. 

Samenvatting

Woeste Hoogten (Wuthering Heights) is een van Engelse literaire wereldklassiekers.

Tijdens een stormachtige nacht wordt Lockwood gedwongen onderdak te zoeken in het spookachtige landhuis van zijn verhuurder: Woeste Hoogten. Daar hoort hij het verhaal van de vurige, gedoemde liefde tussen Catherine Earnshaw en de donkere en mysterieuze Heathcliff. Emily Jane Brontë (1818-1848) is dankzij Woeste Hoogten waarschijnlijk de bekendste van de drie Brontë-zussen, hoewel niet degene die het meest publiceerde. Haar enige roman verscheen in 1847, één jaar voor haar dood, en geldt als een van de eerste gothic romans en een van de grootste klassiekers aller tijden.

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

De toekomst heeft zich in de verste hoek van de kamer teruggetrokken. Buiten gaat het leven zijn onophoudbare gang. In een kleine wereld, los van ruimte en tijd, speelt de moeder een lied voor haar kind. Voor het eerst, voor het laatst. Contrapunt is een muzikale roman over moeders en dochters, over verlies en verleden die nog lang blijft doorklinken.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Het meesterstuk is een gepassioneerde en ontroerende kunstenaars-, familie- en relatieroman. Het verhaal is geënt op het dramatische schema van de opera Don Giovanni van Mozart, maar stofkeuze en enscenering zijn volstrekt eigentijds.

De Don Juanrol in dit boek is voorbestemd voor de ambitieuze kunstschilder Johan Steenkamer. Onder een voortdurend wisselende belichting schetst Enquist de levensgang van deze niets en niemand ontziende charmeur. Andere hoofdpersonen zijn Johans kwetsbare en toch uiterst weerbare (ex-)vrouw Ellen, zijn demonische moeder Alma en zijn getraumatiseerde broer en rivaal Oscar.

Een speciale rol is weggelegd voor Ellens hartsvriendin Lisa, een psychiater die het explosieve familiedrama zowel betrokken als met een zekere distantie op de voet volgt. De roman zit vol verrassende wendingen en tragische, soms ook tragikomische climaxen.De grote levensthema's - liefde, dood, intimiteit - worden in een wervelend eigentijds drama voor het voetlicht gebracht.

Anna Enquist (1945) verwierf een groot lezerspubliek met haar dichtbundels Jachtscènes, Soldatenliederen, Een nieuw afscheid en Klaarlichte dag. Voor Het meesterstuk, haar succesvolle eerste roman, ontving zij de Debuutprijs 1995.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Bundeling van de vier gedichtenbundels van de Nederlandse dichteres (1945- ) uit de periode 1991-2000.

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

 

De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar mysterieuze minnaar haar een zorgvuldig bewaard object. Het blijkt te gaan om een verdwenen schilderij van Vermeer, getiteld Daer een seigneur zijn handen wast. Naderhand komt ze tot de ontdekking dat ook van de minnaar moet worden vastgesteld wat altijd over het schilderij beweerd is: écht bestaan maar toch verdwenen. En wat zegt zijn verdwijning intussen over de realiteit van Vermeers schilderij?Wat steeds weer opvalt in het werk van Anna Enquist is dat de personages die daarin optreden zich, in een poging houvast te krijgen, mythische vormen van het ongrijpbare en het onbegrijpelijke dat hun overkomt. Niet zelden mondt die poging uit in een verbeten strijd tegen de elementen. In de tien verhalen waaruit De kwetsuur bestaat, is dat vaak niet anders. De verhalen waarmee de bundel opent (het historische relaas van een rampzalig eindigende visvangst) en afsluit (een niet minder rampzalig verlopend boottochtje op het Ijsselmeer) zijn daar fraaie voorbeelden van.De kwetsuur is een verzameling verhalen die onmiskenbaar het stempel Anna Enquist dragen. Ze toont zich op haar best in deze bundel: de vertelster die schijnbaar moeiteloos en in messcherpe lijnen een intrige kan neerzetten die raakt, emotioneert en beklijft.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw zijn vrouw overleed na een lang ziekbed een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie hij totaal geen grip krijgt. De relatie wordt nog gecompliceerder wanneer Schuurman hem vertelt dat hij met zijn studie stopt en anesthesiologie gaat doen. Uit wat hij verder te horen krijgt, kan hij opmaken dat Schuurman onder de vleugels komt van anesthesiologe Suzan, Driks zus, getrouwd met zijn beste vriend Peter. Drik verzuimt Allard van deze verstrengeling op de hoogte te brengen. Met alle noodlottige gevolgen van dien. De verdovers is een roman over de ongrijpbaarheid van onze driften en verlangens, over de remedie die werk en discipline kunnen bieden en over de vraag wat wij moeten doen met onze trauma s: wegstoppen en verdoven of voelbaar maken en naar de oppervlakte laten komen.
 
 
 
 
Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

Samenvatting

Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van handeling is het centrum van de hoofdstad, rond het grote water nabij het gloednieuwe gerechtsgebouw en het in onbruik geraakte muziekcentrum.
‘Muziek, dat helpt,’ wist Reve. De vier leden van het strijkkwartet dat op gezette tijden samen musiceert weten het ook. Alle vier zijn ze op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, ja soms zelfs iets van verheffing. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover

Samenvatting

 

De Geraghty-omnibus, voor de lezers van chicklit met nét iets extra's! 'Een ontroerende, verrassende, grappige en hartverscheurende roman, die je stof geeft tot nadenken.' - mijngeheim.nl Verdronken in jou Als Grace op een ochtend wakker wordt in een onbekend bed komen er langzaam vlagen terug van de avond ervoor: een fles Baileys en Bernard, haar ietwat sullige collega op de IT-afdeling in wiens bed ze kennelijk is beland. Twee ingrediënten voor extra drama dat Grace doet beseffen dat haar leven tot een totale stilstand is gekomen. Gedwongen de werkelijkheid onder ogen te zien probeert Grace haar leven weer in eigen hand te nemen. Stukje bij beetje komt ze in het reine met zichzelf, en zelfs Bernard blijkt uiteindelijk een stuk minder sullig en veel sexyer dat ze in eerste instantie dacht... Trouw aan mij IN het leven van Scarlett gaat alles volgens plan. Tot nu toe.... Ze woont ineens weer bij haar ouders, haar toekomstplannen zijn in duigen gevallen en er is een baby op komst. En dat terwijl haar vriend haar heeft verlaten om in Brazilië in de aarde te gaan wroeten. Maar dat is nog niet eens het ergste. Ze weet namelijk niet wie de vader van haar baby is, en dat terwijl ze in 35 jaar met slechts 4 mannen het bed gedeeld heeft. Uiteindelijk ziet ook Scarlett in da ter niets anders op zich dan alle plannen overboord gooien en het leven te accepteren zoals het op je afkomt.

 

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Sam is nog maar kort moeder terwijl ze haar eigen moeder Iris onlangs heeft verloren. Hoewel ze zich geen leven meer kan voorstellen zonder haar dochtertje Ella, blijft ze ook twijfelen over haar rol als moeder. En ze mist Iris meer dan ooit. Als ze op een dag een doos met Iris¿ spullen krijgt toegestuurd, ontdekt ze brieven en een foto van Violet, een meisje dat in 1900 op elfjarige leeftijd in haar eentje van New York naar het Middenwesten reisde. Wie was zij? En wat waren haar redenen om alles achter te laten en op een trein te stappen?
In Moeders en dochters creëert Rae Meadows een indringend portret van drie vrouwen die ontdekken wat het betekent om moeder én dochter te zijn.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

“Doorzakken bij Jamin”, het debuut van schrijfster Hanneke Groenteman is een bundel van 23 verhalen over haar jeugd, haar gedweep met Audrey Hepburn, het feminisme, mannen, kinderen, haar doodgeboren dochtertje en haar overgewicht. Een aangrijpende verhalenbundel uit het leven gegrepen. 154 pagina’s.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Eindeloze zomerdagen, roomijs en het zoute water van de zee: duik in de wonderlijke, levendige en fantasierijke wereld van de kleine Fabio, die opgroeit met een afwezige vader.

Fabio Mancini, zes jaar oud, groeit op in een klein Toscaans kustplaatsje. Hij woont daar met zijn lieve, zwijgzame vader, beschermende moeder, zijn oma en zijn negen oudooms, die hem mee uit vissen nemen en paddenstoelen met hem zoeken. Zijn chaotische, enorme familie lijkt onoverwinnelijk, tot een onverwachte gebeurtenis op kerstavond hun wereld op zijn kop zet: Fabio’s vader valt van een ladder en raakt in coma. Fabio besluit zijn vader elke week voor te lezen uit een van zijn handboeken, die hij wekelijks bij de kraam van mevrouw Stella koopt. Maar zal zijn vader ooit wakker worden?

In het diepe is een geestige, ontroerende roman over de overgang van kindertijd naar adolescentie, vol angst, eerste liefdes en naïviteit.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Wanneer Julia Forrester in de roman De orchideeëntuin van Lucinda Riley, bekend van De zeven zussen, op het landgoed waar ze opgroeide het oude dagboek van haar opa ontdekt, gaat ze op onderzoek uit.

In de roman De orchideeëntuin van Lucinda Riley, bekend van de wereldwijde bestsellerserie De zeven zussen, bracht Julia Forrester als kind uren door op het landgoed van Wharton Park. Haar lievelingsplek was de kas waar haar opa exotische orchideeën verzorgde. Nu Julia jaren later een tragisch ongeluk in haar familie moet verwerken, zoekt ze troost op haar geliefde Wharton Park. Het landgoed is inmiddels geërfd door de aantrekkelijke Kit Crawford, die het grondig laat renoveren.

Tijdens de renovatie komt een oud dagboek boven water, dat mogelijk van Julia’s opa is geweest. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een jarenlang verborgen familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook alles wat Julia dacht te weten over haar eigen leven in een dramatisch nieuw daglicht zet.

De orchideeëntuin is een prachtig verhaal van dé bestsellerauteur van deze eeuw over twee families die voor altijd verbonden zijn door diep verborgen geheimen. Eerder verschenen als Terug naar Wharton Park.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Het eerste deel van de serie De Zeven Zussen.

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Met "IN DE BAN VAN DE RING" schiep Tolkien een geweldig heldenepos. De wereld waarin het zich afspeelt, het rijk van Midden-aarde, kreeg een eigen geografie, geschiedenis, mythologie en werd door hem bevolkt met allerlei soorten wezens met hun eigen taal en omgangsvormen. Centraal in deze trilogie staat de Ring, die over heil en verderf van de wereld kan beslissen. De ring is in handen van de Hobbit Bilbo. Om het Kwaad te bezweren moet de ring vernietigd worden in het vuur van de Doemberg, waarin hij ook is gesmeed. De Doemberg ligt in Mordor, het hart van het land der kwade machten. Een reis vol gevaren wacht degene die door Midden-aarde trekt om Mordor te bereiken. Omdat de oude Bilbo zich tegen zo'n tocht niet opgewassen voelt, gaat zijn erfgenaam Frodo op pad om zo de wereld te redden van de ondergang. In de ban van de ring verhaalt van deze tocht en de spannende strijd tussen goed en kwaad, aangegaan door de Hobbit Frodo en zijn reisgenoten: Gandalf de Grijze, Sam, Merijn en Pepij

 

De rug van de cover is verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover.

Samenvatting

 

Eind jaren zeventig, het kamp Berlijn-Marienfelde, de plek waar vluchtelingen uit het communistische Oost-Europa wachten op toelating tot West-Duitsland. Hier kruisen de wegen van vier mensen elkaar: Nelly, die met haar twee kinderen uit de DDR komt, de Poolse Krystyna, en de vrijgekochte Oost-Duitse acteur Hans. Zij krijgen allen te maken met John Bird, die voor de Amerikaanse geheime dienst de vluchtelingen verhoort. Hij interesseert zich niet voor hun ongewisse toekomst, maar uitsluitend voor de verborgen kant van hun verleden. Tot hij met Nelly te maken krijgt, die zijn spel doorziet. In Kampvuur wordt het lot van Nelly en haar kinderen verweven met dat van andere ontheemde mensen die zich in een onnatuurlijke situatie proberen staande te houden. De benauwde en kleine wereld van het vluchtelingenkamp zet de menselijke verhoudingen op scherp. Met groot inlevingsvermogen beschrijft Julia Franck hoe iedereen op zijn eigen manier reageert op een bestaan dat ogenschijnlijk stilstaat, gevangen als men is tussen verleden en toekomst. 

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

Aan de rand van het stadje Ferrara ligt een door een grote, parkachtige tuin omringde villa. Voor de oorlog wonen daar de Finzi-Contini's, een teruggetrokken joodse familie. Ze houden er een kleine synagoge op na, een bibliotheek en een tennisbaan in de tuin. Als de plaatselijke tennisclub in 1938 onder druk van de fascisten joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini's hun privé-baan voor anderen in het stadje open te stellen. En zo komt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, in een van de laatste mooie zomers voor de oorlog plotseling in aanraking met de verlichte, weelderige droomwereld van professor Finzi-Contini, en met zijn verleidelijke dochter Micòl.

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen, heeft een sticker op de voorkant gezeten.

Samenvatting

De drie verhalen van Vuistslagen gaan over jongens die mannen worden. Over vriendschap en rivaliteit, over eergevoel en trots, en over volwassen worden. In drie fenomenale rondes weert Grossi met zijn frisse taal en scherpe dialogen de spanning vast te houden en sympathie te wekken voor de overwinning of ondergang van zijn personages.

 

Het beok is goed, staat een naam en datum voorin geschreven,

Samenvatting

 

Uitgerekend op de dag na hun zilveren huwelijksfeest wordt Rosie Meyers door haar echtgenoot Richie verlaten voor een nieuwe, jongere vrouw. Vier maanden later struikelt Rosie 's nachts in de keuken over het nog warme lijk van haar ex... De politie is niet verbaasd wanneer Rosie's vingerafdrukken op het moordwapen worden aangetroffen. De wraak van een versmade echtgenote is wat hen betreft een uitstekend motief. Rosie is perplex - ze heeft het niet gedaan, ze is onschuldig! Maar waarom werd Richie vermoord en wie is de dader?

Zonder geld en op de vlucht voor justitie komt Rosie terecht in de stadsjungle van Manhattan. Daar ontdekt zij meer over Richie's geheime dubbelleven dat hij tijdens hun huwelijk leidde dan ze ooit wilde weten en meer over zichzelf dan ze ooit voor mogelijk hield. Binnen een week verandert Rosie van een respectabele villabewoonsters in een dappere detective. En tijdens haar speurtocht hervindt zij levenslust, seks, een nieuwe liefde - en grijpt tenslotte de echte moordenaar.

Zoete leugens: de nieuwste bestseller van de auteur van De glimlach die zij achterliet en Het schemeruur. Daarvoor schreef Susan Isaacs speeches voor Newyorkse politici, wat volgens haar een bijzonder goede training was om romans te schrijven. Zij woont op Long Island en in New York City.

 

 

De omslag is iets verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het is het einde van de 19e eeuw en met haar ouders verliest de Engelse Frances ook haar geld en thuis. Haar familie stelt haar voor de keuze: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met dr. Edwin Matthews, een verre neef die als dokter werkt in Zuid-Afrika. Ze kiest ervoor haar thuisland te verlaten en vertrekt richting een onzekere toekomst. Op het schip, op weg naar Zuid-Afrika en haar verloofde, ontmoet ze William, die alles heeft wat ze in Edwin zoekt: charme, geld, en connecties. Ze valt voor hem, maar als het schip aanmeert in Kaapstad moeten ze afscheid nemen. Gevangen in een huwelijk met een man die ze niet echt kent, bezwijkt ze voor de verleidingen van William als hij haar op komt zoeken. Maar met welke motieven bezoekt William haar? En kent ze hem wel beter dan Edwin?

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

'De wind werd kouder en de hemel werd zwart. De regen kwam met bakken uit de hemel, vergezeld door donder en bliksem, en het geluid was oorverdovend. Het water stroomde langs de olifanten, druppelde over de ruggen van de modderige buffels. Ik stond nog steeds door het open dak te kijken, het water liep over mijn wangen, stroomde langs mijn nek, verstopte mijn neusgaten, en mijn haar plakte tegen mijn slapen. Ik ademde en voelde de ruimte, de regen, de geur van de dieren, van de aarde die haar rijkdommen prijsgaf, Ik huilde. Eindelijk.'

In de uitgestrekte weidsheid van Oost-Afrika woont een hechte groep blanke emigranten die elkaar allemaal kennen. Ze ontmoeten elkaar bij etentjes; ze delen dezelfde dokters, eten in dezelfde restaurants en vrijen met elkaar. De Italiaanse Esmé is een van hen.

M,
Wetten van de wildernis is zowel een scherpzinnige beschrijving van het leven van een blanke gemeenschap in Nairobi, als het ontroerende verhaal van een jonge vrouw, Esmé, die haar plek in Afrika tracht te vinden en die worstelt met haar gevoelens voor de twee mannen van wie zij houdt: Adam, de Keniaan die haar als eerste de overweldigende schoonheid van haar nieuwe vaderland toont; en Hunter, de Engelse oorlogscorrespondent die de verschrikkingen van het Afrikaanse continent kent als geen ander.

 

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Zuid-Frankrijk 1861 Door een onverklaarbare ziekte onder zijderupsen in Egypte en Klein-Azië moet Hervé Joncour zijn handel naar Japan verleggen, Daar raakt bij onder de bekoring van een geheimzinnige vrouw van wie. Hij bij het afscheid een briefje in zijn handen gedrukt krijgt met de tekst: 'Kom terug, of ik ga dood.' Vanaf dat moment groeit er een even vreemde als intense relatie tussen de handelaar en de vrouw met de niet-oosterse ogen.

 

Het boekje is als nieuw.

Productbeschrijving

 

LEON & JULIETTE

Hoe een slavenbaby burgemeestersvrouw werd

Het bizarre levensverhaal van ‘slavenbaby’ Juliette Herckenrath raakte Annejet van der Zijl in het hart. ‘Ik schrijf nu eenmaal graag boeken over onderwerpen waarvan ik het gevoel heb dat ik er zelf nog lang niet alles van begrijp. Geen historische gebeurtenis heeft zoveel sporen in onze huidige samenleving achtergelaten als de slavenhandel.’

De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zijn niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden.

Dát hij haar kocht was dus niet zo vreemd. Deden blanke mannen dat toen niet vaker met slavinnen die hun wel aanstonden? Wat er daarna gebeurde was in de ogen van de wereld om hen heen echter zo schandalig en zelfs illegaal dat he alles in gevaar bracht - zelfs hun leven en dat van hun kinderen. Toen hadden ze nog maar één keuze........

Een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alle trotseerde, tot de vergetelheid aan toe.

Het leek een makkelijke opdracht - niet alleen omdat het werk van Pieneman in zijn tijd bekend en kostbaar was, maar ook omdat moeder en kinderen Herckenrath waarschijnlijk de enige zwarte mensen waren die hij ooit in olieverf vereeuwigde. De portretten zouden dus makkelijk genoeg te herkennen zijn. De portretten van Juliette’s echtgenoot Leon en haar schoonmoeder Alida, gemaakt door de vader van Pieneman, waren op dat moment al in Amerika teruggevonden en aangekocht door het Westlands Museum. Die van Juliette en haar dochters móesten toch ook nog ergens te vinden zijn?

Rijke burgemeestersvrouw

En precies zoals ik hoopte, ontstond er naar aanleiding van mijn oproep een ware speurkoorts. Driftig werd er gegoogeld; ijverig werd er gecorrespondeerd naar en vanuit alle uithoeken van de wereld; onvermoeibaar werd er op ‘Pieneman, N.’ gezocht op veilingsites en in kunsthistorische bibliotheken. Helaas. De weken verstreken en de ene na de andere enthousiaste speurneus gooide de handdoek in de ring - net als ik dat zelf had gedaan na meer dan een half jaar vruchteloos te hebben gezocht.

Waar Juliette zelf - of tenminste, dat wat er na anderhalve eeuw van haar was overgebleven - was, wist ik ondertussen al. Ik had zelfs pal naast haar gestaan en een witte roos gelegd op de eikenhouten kistdeksel die haar nog van me scheidde. Zelden was ik mijn zoektocht naar iemand fysiek zo dicht bij diegene begonnen als op die julidag, in die merkwaardige grafheuvel midden in een nieuwbouwwijk in het Zuid-Hollandse Monster waar zij en haar geliefden hun laatste rustplaats vonden.

Toch is Juliette’s graf nog niet half zo bijzonder als haar leven. Want de rijke burgemeestersvrouw die hier sinds 1856 ligt, was bijna vijftig jaar daarvoor ter wereld gekomen als een slavenbaby in het wreedste racistische bastion van de westerse wereld - Charleston, een stad in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar groeide ze op als een soort handelswaar zonder enige rechten. Ze mocht niet leren lezen of schrijven en kon naar believen door haar wettige eigenaar gebruikt, verkocht of doorverkocht worden.

 

 

Het boek is goed. Let op!!!! bij meerdere boeken gelden amndere verzendkosten.

Samenvatting

In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen