Samenvatting

 

'Ik word gek! Ik ben niet goed in het spel der chagrijnige vrouwen. Het is een soort Wie is de Mol? en daar begrijp ik ook al geen reet van. Veel te veel lagen, veel te veel psychologie. Wat ze zeggen is soms de waarheid en soms ook weer niet. Ook nu zit ik weer twijfelend op de fiets. Heeft ze het liefst dat ik terugkom? Of wil ze dat ik naar mijn broertje ga en dat ze even alleen is? De regels van dit onlogische, irrationele spel zijn totaal onduidelijk. Toch maar een sms'je: "Kom toch lekker! Is gezellig!" Zij: "Ga maar lekker, trek je eigen plan. Ben toch niet in de stemming. Laat me maar."'

 

 

 

Conditie; Goed.

Het is amper te zien, want het ligt midden in de bosjes. Maar over de achtergrond ervan is weinig bekend. Reden voor de 69-jarige Rumptenaar Peter Hovestadt om een novelle te schrijven over het leven van de Rumptse kasteelbewoners in de periode 1500-1600. Met de veelzeggende titel Monument voor Ot.

 

Het boek is in goede staat.

Uitverkocht

Samenvatting

 

Een blind meisje te midden van het geweld van de Tweede Wereldoorlog
Voor alle liefhebbers van De boekendief

'Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen.' Dave Eggers

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als curator. Als Marie-Laure twaalf is bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

 

 

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

Lees hier het interview met Esther Gerritsen. Vlak voordat Olivia een belangrijke aandeelhoudersvergadering moet toespreken, belt haar broer Marcus over een te amputeren been. Olivia laat alles uit haar handen vallen .....

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag; wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde op een woonboot en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen door malversaties van merkwaardige groeperingen die de wereldeconomie beheersen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen mag houden. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man zijn intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

GEHEEL DE UWE, Connie Palmen

Geheel de uwe is een grote, rijke filosofische roman, een subtiel geweven web van persoonlijke geschiedenissen die aanleiding vormen tot pregnante bespiegelingen over de verrassende relatie tussen economie en psychologie, over het wezen van de theatrale persoonlijkheid, over de betekenis van de biografie en over de verdwijning van de vader in de twintigste eeuw.

 

 

 

het boek is in goede staat.

 

Samenvatting

 

Koningen en keizers gingen de strijd aan om haar in bezit te krijgen. Bewonderaars schreven haar liefdesbrieven en onderzoekers braken zich het hoofd over wie nu precies de vrouw op het schilderij is.In augustus 1911 gebeurt er iets wat niemand voor mogelijk had gehouden. Leonardo's Mona Lisa wordt gestolen uit het Louvre. Mona Lisa, de meest ongrijpbare vrouw uit de kunstgeschiedenis, is verdwenen. De wereld reageert alsof er een persoon van vlees en bloed is ontvoerd en de pers volgt het onderzoek naar de diefstal op de voet.Leonardo da Vinci, een typisch Franse politie-inspecteur, een briljant vervalser, een charmante meesteroplichter, Pablo Picasso en een patriottische dief zijn slechts een aantal personen die een rol spelen in dit spannende verhaal dat zich ontvouwt tegen de achtergrond van het Parijs van begin twintigste eeuw en de dreigende Eerste Wereldoorlog.Het verhaal van de diefstal van Leonardo's meesterwerk is net zo mysterieus als Mona Lisa's glimlach.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Dromen van een ommuurde stad geeft een panoramisch overzicht van het leven in China tussen 1900 en 1949. Het hoofdpersonage Jade Deugd vertelt over haar leven na het ingrijpende verlies van haar vader – een officieel waarnemer van de Chinese regering. Ze komt terecht in een gedwongen huwelijk met een drugsverslaafde waaruit ze zich langzaam maar zeker kan losrukken. Jade raakt verzeild in het politieke milieu en ontmoet er de jonge, idealistische en ambitieuze Mao Zedong. Dromen van een ommuurde stad is het verhaal over de dromen en verlangens van een intrigerende vrouw die steeds opnieuw stuklopen op de harde realiteit van China in de eerste helft van de twintigste eeuw.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting


Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

 

 

 

 

Er zit een prijssticker op de cover. Verder is het boek goed.

Samenvatting

Het tedere kind vertelt het verhaal van hoofdpersoon Lilan aan de hand van drie beslissende periodes in haar leven.
Lilan is een kwetsbare jonge vrouw die zich wil verzoenen met de fantomen uit het verleden.
De roman switcht subtiel tussen verschillende tijden ' Lilans vroegste jeugd in Beijing, die getekend wordt door misbruik en incest; haar komst naar Maastricht, waar ze ontdekt wat liefde is; en het heden in Den Haag, waar ze woont en schrijft.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

 

Lulu Wang (i96o) arriveerde in i986 in Nederland. Zij doceerde Chinees aan de Hogeschool van Maastricht, en wijdt zich sinds de verschijning OP 7 februari 1997 van Het Lelietheater fulltime aan het schrijverschap.
Luiu Wang schreef Het lelietheater direct in het Nederlands - zij heeft er meer dan zeven jaar aan gewerkt. De rechten van haar boek zijn verkocht aan Duitsland, Engeland, Amerika, Australië, IJsland, Frankrijk, Israël, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Finland, Brazilië en Japan. Recent verscheen van haar hand het boekje Brief aan mijn lezers, waarin zij op humoristische en ontroerende wijze verslag doet van haar metamorfose van docente uit de provincie tot bestseller – auteur.
Het bestverkochte Nederlandse boek van 1997, runner-up voor de Trouw Publieksprijs 1997, winnaar van het Gouden Ezelsoor i998 voor het bestverkochte debuut, buitenlandse rechten reeds voor verschijning verkocht aan negen landen (inmiddels veertien) en 250.000 verkochte exemplaren in anderhalf jaar tijd: Lulu Wangs sensationele entree in de Nederlandse literatuur kan niemand zijn ontgaan.
Het lelietheater, de titel van haar indrukwekkende, vuistdikke debuutroman over de jeugd van een meisje tijdens Mao's Culturele Revolutie, heeft bij een groot publiek een verpletterende indruk gemaakt. Lulu Wangs aangrijpende beschrijvingen van de tijd die ze met haar moeder in een heropvoedingskamp doorbracht, en de ontroerende vriendschap met een meisje uit een andere kaste schetsen een indringend beeld van de
tijd waarin verraad, intriges en politieke spanningen hoogtij vierden.
'Een van de wonderlijkste boeken die ik in jaren gelezen heb... je spelt de prachtigste zinnen... een mooie, ingehouden
maar krachtige stijl... Wang weet een grote rijkdom aan beelden op te roepen... bijzonder aangrijpend... de schrijfster weet een
toon te vinden die doet denken aan die van G.L. Durlacher in zijn beste werk, of aan Jona Oberski, in zijn boekje Kinderjaren’

 

 

 

Het boek is licht verkleurd.

Waris Dirie werd geboren in Somalië, maar vluchtte
op latere leeftijd naar Europa. Als nomadendochter
werd zij in de Somalische woestijn op traditionele
wijze besneden. Mijn woestijn is het opmerkelijke
verhaal over haar jeugd, haar vlucht naar het Westen
en de glamour van de modellenwereld. Tegenwoordig
trekt Waris Dirie ten strijde tegen de nog altijd
wijdverspreide genitale verminking van vrouwen.
De hoofdrol in de film Desert Flower wordt gespeeld
door de Ethiopische actrice Liya Kebede.

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

¿Dit boek is een reis vol bijzondere ervaringen, maar vooral ook een ode aan de band tussen een vader en zijn twee zonen¿¿ Media-ondernemer en globetrotter Lex Harding ondernam een bijzondere reis met zijn zonen Rein (28) en Rick (25). In een fourwheeldrive, tent op het dak, trokken de drie mannen dwars door donker Afrika. De trip bracht hen van Alexandrië in Egypte naar Kaap l¿Agulhas, het zuidelijkste puntje van het kleurrijke en gecompliceerde Afrikaanse continent. Ze doorkruisten 14 landen en reden 20.287 km.

Over deze 4 maanden durende roadtrip schreef Lex Harding een uniek en persoonlijk boek. Hierin beschrijft hij zijn bijzondere belevenissen in een immens continent dat corruptie, armoede, wreedheid en verdriet even makkelijk blootgeeft als cultuur, schoonheid, geur en kleur. Een opmerkelijk reisverslag van een vader die voor het eerst langdurig met zijn zonen optrekt, met vele details maar ook treffende filosofische gedachten. Voor Lex Harding werd het de reis van zijn leven.

De drie katernen met prachtige foto¿s zijn eveneens een mix van de adembenemende omgeving en persoonlijke momenten.

Lex Harding is een van de meest succesvolle media-ondernemers van ons land.
Hij was niet alleen de populairste radio-discjockey van Nederland, maar ook was hij
in de jaren tachtig bepalend voor het muzikale gezicht van Veronica TV met de legendarische muziekprogramma¿s Nederland Muziekland, Countdown en de Top 40.
De oud- Nijenrodiaan stond ook aan de wieg van o.a. RTL Nederland, Sky Radio, de Top 40, Radio 538, TMF en Slam FM. In zijn schaarse vrije tijd is Lex Harding een fervent reiziger.

 

 

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Als achttienjarige gaat ze het klooster in, op haar vierendertigste begint ze aan een carrière als prostituee. Gods callgirl is een verpletterend eerlijk verslag van een verbijsterend leven. Carla is een bijzondere vrouw die vele levens geleefd heeft. Ze groeit op in het katholieke zuiden van Nederland en is een vrolijk en avontuurlijk kind. Totdat traumatische ervaringen haar voor altijd veranderen. Wankelend onder het gewicht van dit vreselijke geheim, gaat ze als achttienjarige het klooster in om haar leven te wijden aan God. Carla hoopt liefde en begrip te vinden binnen de kloostermuren, maar ze raakt verstrikt in een ingewikkeld systeem van regels en beperkingen die haar tot wanhoop leiden. Uiteindelijk legt ze haar habijt af en ontsnapt naar de 'echte' wereld. Een ondoordacht snel huwelijk en een scheiding later staat ze er met haar dochtertje alleen voor en op vierendertig jarige leeftijd belandt ze in een ander eeuwenoud beroep, dat van prostituee. Ze werkt bij een escortservice en leert het klappen van de zweep, waarna ze voor zichzelf begint en een trouwe klantenkring opbouwt. Wanneer de schaduwzijden van de business hun tol beginnen op te eisen, gaat Carla op zoek naar zelfacceptatie en begint ze aan haar moeilijkste werk, het blootleggen van de donkere geheimen uit haar jeugd.

 

Samenvatting

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.
Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?
De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?
Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.

 

 

het boek is goed.

 

 

Samenvatting

Alice en Riley verheugen zich op de lange zomervakantie in het strandhuis van hun ouders op Fire Island. Het herinnert hen aan hun jeugdjaren, toen de zussen elke zomer op het eiland doorbrachten, samen met hun buurjongen Paul. Maar die tijden zijn voorbij. Ze zijn volwassen geworden. Wanneer Paul aankondigt dat hij deze zomer weernaar Fire Island zal komen, roept dat bij de zussen tegenstrijdige gevoelens op. Alice, Riley en Paul waren destijds meer dan vrienden – soulmates bijna. Maar deze zomer is alles anders: het lot heeft toegeslagen en de gebeurtenissen van toen werpen nog altijd een schaduw over hun levens. Het is tijd om onder ogen te zien waardoor ze vroeger zo verbonden waren. De laatste zomer is een herkenbare, prachtige roman over een onverwacht weerzien tussen drie mensen die hun jeugdherinneringen een plek moeten geven.

 

 

 

het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Prachtige polders met nog mooiere namen (Lage Paarden, Lange Beving) zag ik liggen, dorpen met vreemde namen (Acquoy, Poederoijen), kronkelige dijken en oude forten en uitgestrekte boomgaarden. Alles begon ineens te leven, en ik begreep na enige tijd waarom ik altijd maar op pad moet.' Vele jaren trok Martin Bril er in zijn auto op uit om Nederland te beschrijven. Bril wist dat ons land vol zit met verhalen, en hij keerde dan ook altijd terug met een verhaal, dat de lezers van Het Parool, en later de Volkskrant, de volgende dag mochten lezen. Bril reisde om zijn land, maar vooral zichzelf te begrijpen, om een structuur te creëren waar het ritme van zijn dagelijkse column bij gedijde. En het werkte: honderdduizenden lezers werden door Bril geïnspireerd, door zijn levenslust, zijn mededogen, zijn irritaties en zijn verbazing. Hij was de ultieme chroniqueur van het moderne Nederland in al zijn verschijningsvormen. Heimwee naar Nederland bevat de mooiste stukken die Bril over ons land schreef. Geen dorp blijft onbesproken, geen visboer onbezocht. Van de bakker op de hoek, een bezoek aan de braderie en de jongeren voor het jeugdhonk tot de geur van vers gemaaid gras: Martin Bril weet het Nederlandse zielenleven feilloos in woorden te vangen. Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meest gelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool en vanaf 2001 ook in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton 'Evelien', waarvan tevens een succesvolle televisieserie werd gemaakt. Bril publiceerde tientallen boeken die steevast uitgroeiden tot bestsellers.

 

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover

Samenvatting

 

In de zomer van 2008 hoorde Martin Bril dat hij kanker had. Het weerhield hem er niet van door te gaan met schrijven en met het maken van zijn boeken. Nederland leefde mee met Bril, die af en toe verslag deed van zijn toestand. Soms indringend of ernstig. Soms melancholiek. Vaker met humor. Maar altijd vol met zijn meesterlijke observaties van de mensen en dingen die op zijn pad bleven komen, ook in het ziekenhuis of tijdens het lezen van een bijsluiter. Bril ging de ziekte te lijf zoals een schrijver dat doet: met zijn pen. Hij schreef brieven, verslagen, gedichten en e-mails aan vrienden, bekenden, artsen, en soms aan zichzelf. Het evenwicht is Brils unieke, hoogstpersoonlijke verslag van zijn ziekte. Maar het is veel meer dan dat. Uit de enorme hoeveelheid materiaal maakte zijn vrouw Anneke een prachtige selectie, afgewisseld met de schitterende columns die Bril tijdens zijn ziekte voor de Volkskrant bleef schrijven. Het evenwicht is het ultieme bewijs van Martin Brils schrijverschap. Het is een literair document van grote waarde. Martin Bril overleed op 22 april 2009. Hij was de grootste en populairste columnist van zijn generatie. Honderdduizenden lezers begonnen jarenlang hun dag met de Volkskrant-column van Martin Bril.

 

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat hardcovere.

Samenvatting

Wie een tweede huis in Frankrijk heeft, krijgt daar eigenlijk een tweede vaderland bij cadeau. In Tout va bien schrijft Martin Bril niet alleen over de voor- en nadelen van zo’n tweede huis, maar ook over het Frankrijk van tegenwoordig. Hij heeft het net zo gemakkelijk over president Sarkozy en Carla Bruni als over zijn stokoude buurman, net zo makkelijk over de gruwelijke banlieues van Parijs als over minuscule gehuchten waar de tijd heeft stilgestaan, net zo gemakkelijk over de teloorgang van het roken als over de geneugten van Saint-Émilion, rode wijn.

 

 

Het boek is als nieuw. hardcover.

Samenvatting

 

Evelien is inmiddels een klassieker. Wat begon – en nog altijd voortduurt – als feuilleton over een vrouw van midden dertig, een moeder van twee dochters, in Amsterdam-Zuid, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen waar tienduizenden lezers en televisiekijkers elke week naar uitkijken. Hoe gaat het met Evelien, wat gaat zij deze week meemaken, welk geluk of ongeluk valt haar ditmaal ten deel?

Het geheim van Evelien zit hem in de herkenbaarheid. Het is een soap op papier, maar wel een levensechte soap, luchtig, schrijnend, herkenbaar en meeslepend. Na Evelien is Nieuwe avonturen van Evelien het tweede deel in de reeks boeken die Martin Bril over Evelien schreef.

Evelien wordt verfilmd door Endemol en geregisseerd door Rita Horst, met in de hoofdrollen Kim van Kooten, Peter Blok en Olga Zuiderhoek. Sinds dit najaar is de reeks elke week te zien op Eén.

 

 

Het boek is goed. paperback

Samenvatting

 De hulp, eerder uitgegeven als Een keukenmeidenroman, is het ontroerende en hartverwarmende verhaal van drie vrouwen die het allesbepalende racisme in het Mississippi van de jaren zestig meer dan zat zijn en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten. Waarom wordt aan zwarte vrouwen bijvoorbeeld wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver?

Het is 1962 als de 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen. Naar een onderwerp hoeft ze niet ver te zoeken als op een dag haar vriendin Hilly vertelt over haar missie om in alle huizen van blanke gezinnen een apart toilet te installeren voor de zwarte hulp. Hoe meer Hilly gebrand is op deze vorm van segregatie, hoe meer Skeeter twijfelt. Ze begint de verhalen te verzamelen van zwarte vrouwen die als hulp in de huishouding werken.

 

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover

Samenvatting

Over de waddeneilanden bestaan veel oude en mystrieuze verhalen. Zoals De strooppot van Texel, Het kerkhof van Terschelling, De zeemeerming van Ameland, Konigin Wanda van Vlieland en Het duivelsvuur van Schiermonikoog. Ieder eiland heeft zijn eigen wonderlijke geschiedenissen en al deze oude volksverhalen zijn in deze bundel verzameld.

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Nieuwe verhalen van een bestsellerauteur

Saskia Noort is 50 en single. De kinderen zijn het huis uit. Wat nu? Om mee te blijven tellen blijkt ze verbijsterend veel te moeten: cursussen volgen; op retreat; naar Wasteland; een strak lijf; gezond eten; sociaal beschikbaar zijn, en vooral: daten. Allemaal opstapjes naar een gelukkige tweede helft, zeggen vrienden en vloggers. Daarnaast mag er een hoop niet meer. Zoals mouwloze truitjes, korte rokjes en lang haar.

In 50. Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen) beschrijft Saskia Noort scherp, geestig, vilein, maar bovenal openhartig, hoe eindeloos ingewikkeld het leven is, zelfs wanneer alle sporen ruimschoots verdiend zijn. Mannen zijn bang, kinderen bemoeien zich met alles, het huis is leeg en de agenda te vol.

 

 

Het boek is goed. lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Het boek is van de eerste tot de laatste bladzijde overtuigend. De lezer wordt met een onopvallend meesterschap het verhaal in gezogen. Het is prachtig geschreven, ingetogen en helder, met talloze details over het dagelijkse boerenleven op het koude, vochtige Nederlandse platteland. De auteur blinkt uit in dialogen, en terwijl Helmer overal in zijn omgeving veranderingen begint aan te brengen, komt zijn innerlijke stem als verteller perfect tot leven. Er zijn intrigerende dubbelzinnigheden, maar nergens klinkt een valse noot. Niets en niemand is voorspelbaar, en toch blijft iedereen geloofwaardig: de vaste melkrijder, de buurvrouw met haar twee ongedurige kinderen, en Jaap, de boerenknecht uit de jeugd van de tweeling, die net op tijd op de boerderij weerkeert om getuige te zijn van de laatste grote verandering, als Helmer eindelijk de verantwoordelijkheid neemt voor wat er over is van zijn eigen leven.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback.

Het is 1962. Op de rotsen van het ingeslapen vissersplaatsje Porto Vergogna staat Pasquale, een jonge Italiaan en eigenaar van het enige hotel. In dagdromen verzonken kijkt hij uit over het glinsterende water. Aan de horizon verschijnt een boot met op het dek een prachtige, in wit geklede dame. Ze is een Amerikaanse actrice en doodziek, zo ontdekt hij als ze haar intrek neemt in zijn hotel. Hollywood, vijftig jaar later. Een oudere, Italiaanse heer betreedt het kantoor van filmproducent Michael Deane op zoek naar de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. "Schitterende ruïnes" vertelt het meeslepende verhaal van een onmogelijke, maar onverwoestbare liefde.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

De vrouw in de spiegel is een boeiende roman over een thema dat maar al te vaak voorkomt. Het boek wordt nergens zwaar en toch slaagt Elizabeth Buchan er op subtiele wijze in de lezer tot nadenken te stemmen.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed. paperback

Samenvatting

 

Wat bezielt een getrouwde vrouw om zich aan het klooster te verbinden? In De kloostergang laat Kathleen Norris zien hoe zij er inzichten opdeed. Oude tradities komen tot leven, maken ook ons leven rijker en openen nieuwe perspectieven.Kathleen Norris wordt ‘oblate’ bij de benedictijnen: zij verbindt zich als leek aan een klooster en belooft de Regel te volgen. De kloostergang is geschreven als een dagboek en Norris’ ervaringen in het klooster worden afgewisseld met meditaties over, bijvoorbeeld, heiligen, celibaat, monogamie en eenzaamheid. De auteur neemt de lezer mee in het ritme van heiligendagen, plechtigheden en feesten binnen het klooster, maar verlaat het ook voor familiebijeenkomsten en haar thuis in een dorp in South Dakota. In een meesterlijke stijl maakt Norris het kloosterleven invoelbaar, toegankelijk en van belang voor een ieder van ons. Scherpzinnig en lyrisch is De kloostergang een aansporing om ons te bezinnen op ons eigen leven.

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Productbeschrijving

 

De vlucht van oorlog naar vrijheid Nujeen leidt een bijzonder leven. Omdat ze spastisch is, gaat ze niet naar school en komt ze nauwelijks buiten. Op de vijfde verdieping van het appartementencomplex in Aleppo waar ze samen met haar familie woont, kijkt ze de hele dag Amerikaanse soaps en documentaires. Zo leert ze zichzelf talloze weetjes en maakt ze zich de Engelse taal eigen. En ze droomt. Van vrijheid, van een leven zoals ándere zestienjarigen dat hebben. En dan breekt de burgeroorlog uit en valt IS de wijk binnen waarin Nujeens familie woont. Net als tienduizenden anderen worden ze gedwongen het geweld te ontvluchten. Geholpen door haar zus maakt Nujeen in haar rolstoel een uitputtende en gevaarlijke tocht en weet ze via Turkije uiteindelijk Duitsland te bereiken. Al die tijd houdt ze dapper vol, probeert ze te blijven lachen en durft ze te blijven dromen...

 

 

Het boek is redelijk. zit een prijsticker op de voorkant.

Samenvatting

 

WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Masaccio (Tommaso Cassai, 1401-1428, Italiaanse kunstschilder en grondlegger van moderne perspectiefteechnieken) sprak tegen zijn zoon de woorden:
‘Jij bent wie ik was en jij zult zijn, wie ik ben!’
Jacob Gelt Dekker schrijft in deze roman over de relatie tussen de generaties van de Tweede Wereldoorlog, hun kinderen en kleinkinderen. Hoe dezelfde drijfveren van toen, gesublimeerd in nieuwe vormen, een generatie later, een maatschappij vormen die in vele opzichten dezelfde genialiteit en verschrikkingen kent.
In Oorlogskinderen, een deels autobiografische roman, verwerkt Jacob, in een menage a trois, vol liefde, haat en verderf, het oorlogsverleden van Sumatraans jappenkamp, Pulu Brajan, van zijn Hollandse vriendin en haar leven daarna als arts.
Hitlers doorgangskamparchitect, W. von C. die vanuit zijn hoogtepunt in Berlijn en en Sarajevo, het leven met zijn kinderen en Californische joods-arische kleinkinderen
tot een karikatuur maakte van zijn eigen nationaal-socialistische overtuigingen, is de tweede grondlegger, als vader van Jacob’s Duitse vriendin. Een weerslag spiegelt zich af, middels W’s dochter bij socialistisch-communistische vrijheidsstrijders van Zuid-Amerika, waar het latino fascisme nog tientallen jaren na de Tweede Wereldoorlog standhield.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback

Samenvatting

 

Een aangrijpende roman over een joods meisje wier jeugd werd gestolen

April 1939. Het doel van de 14-jarige Hannelore is zo snel mogelijk met haar vriendinnen nazi-Duitsland te verruilen voor Palestina. Maar vanwege de Britse politiek om het aantal kolonisten in het Beloofde land beperkt te houden, krijgen ze slechts uitreisvisa naar Denemarken. Daar krijgt Hannelore een nieuwe, minder Duitse identiteit aangemeten als Hanna; maar wat gelukkig wel blijft, is de hechte band met haar Duitse vriendinnen. Dan vallen de Duitsers ook Denemarken binnen.

Als Hanna in 1943 Rosj Hasjana (joods Nieuwjaar) bij joodse vrienden in Kopenhagen viert, doen de Duitsers een inval in het huis en wordt het hele gezin, inclusief Hanna, gedeporteerd naar het concentratiekamp Theresienstadt. In deze hel op aarde - een voormalig Tsjechisch dorpje van 7000 inwoners, waar nu meer dan 50.000 goeddeels zieke en ondervoede joodse mannen, vrouwen en kinderen leven - komt Hanna wel haar vriendinnen Mira, Bella, Rosa en Rachel weer tegen. Met z'n vijven houden de jonge vrouwen elkaar in leven -- opgeven telt niet, is hun motto, wat er ook gebeurt...

 

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Samenvatting

Geloof ik nog in de liefde? Die vraag heeft de vierendertigjarige Tomas Wolf zich lang niet durven stellen. Maar nu zijn grootmoeder erover denkt haar leven te beëindigen en zijn beste vriend ernstig ziek is, besluit hij te geloven. Hij stelt zich weer open voor de liefde. En hoe. Hij valt voor het jongere meisje A., dat, beïnvloed door de volgens Tomas narcistische tijdgeest, een totaal andere kijk op liefde heeft.
Noem het liefde is een even betoverende als genadeloze schets van deze tijd. Spiegel en hamer ineen.

Misschien had hij dan toch niet zozeer van háár als wel van haar leeftijd gehouden, van het feit dat ze nog zoveel mensen kon worden, van het feit dat ze nog niemand helemaal was.

 

Het boek is in zeer goede staat. Paperback.

Samenvatting

 

'Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.'

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem - die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid - en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt - 'Vrouwen vloeren Holleeder' - worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader - werknemer bij Heineken - de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 - het jaar van de Heineken-ontvoering - alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.

Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

 

Achttien jaar na het immens succesvolle Zout op mijn huid, is er nu Uit liefde voor het leven, een overrompelende roman over de kracht van het lot en de vrije wil. Op adembenemende wijze vertelt Benoîte Groult het verhaal van Moïra, die met haar eigenzinnige beslissingen het leven van de mensen om zich heen ingrijpend verandert.
De welbespraakte Moïra is een waarnemer, die zich soms gedwongen voelt in te grijpen in het leven van de hoofdpersonen.
Zo is er Marion, die had gehoopt evenwicht en gelijkheid te vinden in haar huwelijk, maar zichzelf gebonden ziet door traditie. Moïra moedigt haar aan zich in een geheel onverwachte affaire met Brian, een woeste Ier, te werpen.
Marions moeder Alice, ooit voorvechtster op het gebied van de vrouwenemancipatie, heeft zich voorgenomen zich niet door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks alle uitdagingen en hindernissen die de moderne tijd met zich meebrengt. Maar dan komt de dag dat Moïra haar voor een belangrijke keuze stelt...

 

 

Het boek is in zeer goede staat. Hardcover.

Samenvatting

 

Midden in een les verlaat de leraar Raimund Gregorius het klaslokaal. Opgeschrikt door het besef dat de tijd hem door de vingers glipt, laat hij zijn geordende leven achter zich en vertrekt hij nog diezelfde nacht met de trein naar Lissabon. De aanleiding voor deze drastische stap is een boek dat hij bij toeval in handen heeft gekregen. Het is van de Portugese arts Amadeu de Prado, die zo indringend schrijft over de diepste ervaringen in het leven van de mens, dat Gregorius er niet meer van loskomt. In Lissabon gaat hij op zoek naar sporen van Prado. Zo hoopt hij te ontdekken hoe hij zijn leven moet leiden en welke wending hij eraan kan geven om een ander mens te worden.

 

 

Het boek is in goede staat. paperback

Samenvatting

 

Een kille dag in de Provence. Adrian Herzog en Martijn van Vliet leren elkaar toevallig kennen in een café en stellen vast dat ze allebei uit Bern komen. De gemeenschappelijke terugreis schept tussen beide mannen een intieme sfeer, waarin Van Vliet de tragische geschiedenis van zijn dochter vertelt.
Het begint allemaal met de dood van zijn vrouw, die hem met hun dochter Lea achterlaat. Door verdriet verstard sluit het kind zich op in haar eigen wereldje, totdat ze op achtjarige leeftijd een straatmuzikant hoort, die een partita van Bach speelt. Van het ene op het andere moment wordt het Lea duidelijk dat zij viool moet leren spelen. Van Vliet is aanvankelijk dolblij dat zijn dochter eindelijk uit haar isolement komt. Al snel blijkt haar bijzondere talent, maar dat zet tevens een tragische ontwikkeling in gang. Lea ijlt van succes naar succes, haar vader verzinkt in steeds diepere eenzaamheid.
Bij zijn laatste vertwijfelde poging de liefde en de nabijheid van zijn dochter terug te winnen, begaat hij een misdaad die de bodem onder zijn bestaan wegslaat. Maar ook Lea is het niet gegund te genieten van haar muzikale successen.

 

 

 

Het boek is goed.

Uitverkocht

Samenvatting

 

Patrice en Patricia waren als tweelingbroer en -zus van jongsaf aan een onverbrekelijke eenheid, maar op hun negentiende ontvluchtten ze elkaar halsoverkop. Nu, zes jaar later, keren ze terug naar het ouderlijk huis. Een beroemde operazanger is doodgeschoten en hun vader speelde daarbij een cruciale rol. Hoe is die rustige, bedachtzame pianostemmer, wiens leven altijd volledig in het teken van de muziek stond, betrokken geraakt bij deze moord? Patrice en Patricia gaan onafhankelijk van elkaar op zoek naar een antwoord. Pascal Mercier heeft de naspeuringen en herinneringen van Patrice en Patricia vervlochten tot een fascinerende roman over intimiteit en menselijk falen. Daarin staat de vraag centraal welke rol het oordeel van anderen in ons leven speelt. Evenals met Nachttrein naar Lissabon en Perlmann's zwijgen heeft Mercier met De pianostemmer een spannende roman geschreven over een intrigerend filosofisch vraagstuk.

 

 

Het boek is als nieuw. bindwijze paperback

Samenvatting

Als kind van vijf veroorzaakt Dina de dood van haar moeder. Tien jaar later, na een eenzame jeugd, wordt het eigenzinnige meisje uitgehuwelijkt aan de vijftigjarige Jacob Grønelv, eigenaar van het landgoed Reinsnes in het barre noorden van Noorwegen. Dina weigert zich aan te passen aan de heersende conventies en drijft met haar vrijgevochten gedrag haar echtgenoot soms tot wanhoop. Na zijn dood beheert ze het landgoed met strakke hand. Haar ongeremde sensualiteit heeft een even betoverend als verwoestend effect op de mannen in haar omgeving. Maar dan komt de geheimzinnige Leo in haar leven …

 

Deze meeslepende roman is het eerste deel in de Dina-trilogie.

Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

Samenvatting

Benjamin is elf jaar als hij getuige is van een moord: zijn moeder Dina schiet haar geliefde dood. Vanaf dat moment wordt de jongen achtervolgd door de vraag of een getuige ook schuldig is. Als Benjamin in Tromso en later als student in kopenhagen kennismaakt met de liefde, is het steeds Dina naar wie hij op zoek is. Weet zij het antwoord op de vragen die hem obsederen.

 

Het boek Benjamin is deel twee van de Dina -Trilogie.

Het boek is in goede staat. Hardcover

De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

 

Het boek Karna is de laatste roman in de Dina-trilogie.

Samenvatting

Het eerste deel van de Tora-trilogie
In Het huis met de blinde serre woont Tora met haar moeder in een Noors vissersdorpje. Ook na de oorlog blijft het meisje voor de kleine gemeenschap 'dat moffenjong'. Thuis wordt de twaalfjarige Tora door haar stiefvader Henrik seksueel misbruikt. Beladen met schuldgevoelens verliest het zwijgzame meisje alle contact met haar omgeving.

 

 

Bindwijze; Paperback

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

DE ZAHIR, Paulo oelho

De verteller van De Zahir is een internationaal beroemde auteur, die geniet van zijn succes. Hij is al jaren gelukkig getrouwd met Esther, een oorlogscorrespondente. Op een dag verdwijnt zij spoorloos. De schrijver blijft vol vragen achter. Is Esther ontvoerd,vermoord, of is ze gevlucht uit een onbevredigend huwelijk?
De zoektocht naar zijn vrouw voert de schrijver uit zijn leventje in Frankrijk naar Spanje, Kroatië en uiteindelijk de kale landschappen van Centraal-Azië. Zijn queeste over ongebaande paden brengt hem niet alleen dichter bij zijn vrouw, maar ookbij de essentie van zijn eigen leven, de aard van de liefde en de macht van het lot. Met de Zahir toont Paulo Coelho zich niet alleen een krachtige en meeslepende verteller, maar laat ook zien wat het is een mens te zijn in een wereld vol mogelijkheden.

 

 

Bindwijze; hardcover.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

ELK MOMENT IS EEN NIEUW BEGIN Kies nu voor verandering. Vind jezelf opnieuw uit. Zet de volgende stap. Experimenteer. Ontdek. Geloof in je dromen. Overwin het onbekende. Blijf vragen stellen en leef bewust. Zo is elk moment een nieuw begin. Er komt een moment waarop je je afvraagt of je bent waar je wilt zijn en of je doet wat je wilt doen. Aleph, de nieuwe roman van Paulo Coelho, nodigt je uit om in actie te komen. Sommige boeken lees je, Aleph beleef je.

 

bindwijze; hardcover

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Paulo Coelho is een van de geliefdste auteurs van onze tijd. Met zijn romans heeft hij miljoenen lezers over de hele wereld aan zich weten te binden. Zijn boeken staan niet alleen in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten maar zijn ook onderwerp geworden van het sociale en culturele debat. De ideeën, filosofieën en onderwerpen die in zijn werk aan de orde komen, sluiten direct aan bij het verlangen van zijn lezers, die op zoek zijn naar hun eigen weg en naar nieuwe manieren om de wereld te begrijpen.
In 'Als een rivier' spreekt de auteur rechtstreeks tot zijn lezers en lezeressen. Hier zijn voor het eerst stukken samengebracht die eerder verspreid over de wereld zijn verschenen. Via speelse, soms emotionele, dan weer beschouwende impressies en gedachten geeft Coelho zijn verfrissende kijk op de wereld en het leven, en laat hij telkens vanuit een andere invalshoek zien hoe mensen invloed op het leven kunnen uitoefenen door de juiste keuzes te maken.

 

 

Bindwijze; hardcover

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

De jonge Braziliaanse Maria, werkzaam als verkoopster in een stoffenwinkel, verlangt koortsachtig naar het grote avontuur en de grote liefde. Wanneer ze zichzelf trakteert op een week vakantie in Rio de Janeiro ontmoet ze op het strand van Copacabana een Zwitser die haar voorstelt danseres te worden in een nachtclub te Genève. Maar wat zij als een sprookje voor zich ziet, blijkt in werkelijkheid iets heel anders.
Maria komt terecht in de prostitutie: zonder schaamte, omdat ze haar geest leert zich niet te beklagen over wat haar lichaam doet en omdat ze zichzelf niet toestaat verliefd te worden. Ook de prostitutie is uiteindelijk een vak als ieder ander, met regels, werktijden en vrije dagen. Maar seks blijft voor haar, net als de liefde, iets raadselachtigs. Dat verandert wanneer ze een jonge schilder ontmoet die haar in verwarring brengt, want ook al is hij net zo verloren als zij, hij weet de taal van het hart te spreken.
Om de sacrale kant van de seksualiteit te kunnen ontdekken, zal Maria zich eerst met zichzelf moeten verzoenen. Paulo Coelho beschijft stap voor stap de initiatie van een jonge prostituee, een weg die bewijst dat seksuele vrijheid zo haar grenzen kent. Ware seksuele vrijheid kan slechts bereikt worden door een romantische terugkeer naar de waarden van hart en ziel.

 

 

Bindwijze:Paperback

 

De bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

 

Er zijn momenten in ons leven waarop de wereld zich tegen ons lijkt te keren. De confrontatie met het onvermijdelijke lokt uiteenlopende reacties uit. Sommige mensen raken ervan buiten zinnen, anderen worden sterker, maar de verstandigsten leren ervan. De Vijfde Berg is een roman over het onvermijdelijke, maar ook over doorzettingsvermogen en hoop.
Paulo Coelho heeft zich laten inspireren door het bijbelse verhaal over de beproevingen van Elia. In hoeverre kan een mens zijn eigen lot bepalen? Op deze vraag zal elke lezer zijn eigen antwoord vinden.

De Braziliaan Paulo Coelho (1947) is na Gabriel García Márquez de meest gelezen schrijver van Latijns-Amerika. Wereldwijd zijn er meer dan tien miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.


Een boeiend boek ( ) een poging om ( ) het gedachtegoed van het Oude Testament te herijken op een manier die ook voor niet-gelovigen te verteren is. 

 

Bindwijze: Paperback

 

Er zit een kleine beschadiging van een sticker op de cover.  verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

 

 

Samenvatting

Tijdens een reis van een week door de Pyreneeën ontmoet Pilar, een studente uit Barcelona, een jeugdvriend van wie zij altijd is blijven houden. Deze vriend koestert gelijke gevoelens voor haar, maar zijn probleem is dat hij op het punt staat zich tot priester te laten wijden.
Via deze aangrijpende liefdesgeschiedenis toont Coelho ons de vrouwelijke kant van God. Dit prachtige boek werpt een ander licht op de kracht van de liefde en de ervaring van het spirituele

 

 

 

Bindwijze: Pocket

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Veronika ontdekt in het aangezicht van de dood wat haar werkelijke verlangens zijn. Op onovertroffen wijze laat Paulo Coelho in deze roman zien hoe dun de grens tussen 'waanzinnig' en 'doodnormaal' gedrag is. Veronika besluit te sterven vormt met Aan de oever van de Piedra huilde ik en De duivel en het meisje een trilogie. In alledrie de boeken beschrijft Coelho een week uit het leven van gewone mensen die zich plotseling geconfronteerd zien met liefde, dood en macht.

 

Bindwijze Pocket. Het boekje is goed. 

Samenvatting

Een inspirerende gids voor alle vrouwen.

Wij is een inspirerend, bemoedigend en sprankelend betoog voor verandering. Een verandering in negen stappen, een nieuwe levenswijze die je helpt om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Het zet een verandering in gang die je gelukkiger en vrijer zal maken en die een leven waarin we onszelf altijd maar vergelijken en bekritiseren, transformeert naar een leven met meer samenwerking en begrip.
Wij is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Op een avond leest Bouw Kraggenburg in de krant een recensie over een verzamel-cd van de pianiste Wanda Wiericke. Tientallen jaren is het geleden datr hij haar, zijn ex-vrouw, voor het laatst gezioen heeft. De recensie vertelt hem dat zij begin jaren tachtig door ziekte gedwongen werd het muziekleven te verlaten,  terwijl hij dacht dat ze in aAmerika zat.

 

 

Het boek is goed.

Uitverkocht

Leon de Winter; Zionoco

€ 2,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Leon de Winter; Zionoco

€ 2,50

Samenvatting

 

Sol Mayer is zeventien als hij samen met zijn vader Nederland verlaat. In New York leidt hij, hartstochtelijk brokkenmaker, een turbulent bestaan - tot zijn vader verdwijnt en hij een wonder beleeft. Als reactie daarop besluit hij om, in navolging van zijn vader, als rabbijn de joodse traditie te dienen.

Sol trouwt de erfgename van een fortuin van vierhonderd miljoen dollar, hij werkt bij Temple Yaakov, de grote synagoge aan Fifth Avenue in New York, hij ontvangt uit heel Amerika uit-nodigingen voor spreekbeurten, hij is een voortreffelijk preker - en op een dag wordt hij wanhopig verliefd op de zangeres van een bandje.

Een reeks hilarische en aangrijpende gebeurtenissen dwingt Sol tot een hallucinerende reis, die hem opnieuw in de voetsporen van zijn vader doet treden, wonderlijker dan hij out had kunnen dromen.

Met Zionoco beschrijft Leon de Winter de mythische zoektocht naar een onaanraakbare vader, op de meeslepende en ontroerende manier die inmiddels internationaal bijval en bewondering heeft gevonden.

 

 

Het boek is zeer goed.

Samenvatting

 

Een visionaire roman waarin een oud kinderverhaal op een verrassende wijze binnenstebuiten wordt gekeerd. Oz zal nooit meer hetzelfde zijn.

Toen Dorothy triomfeerde over de Slechte Heks van het Westen in L. Frank Baum¿s Amerikaanse klassieker, hoorden we slechts haar kant van het verhaal. Maar hoe zat het met haar aartsvijandin, de mysterieuze heks? Waar kwam zij vandaan? Hoe was ze zo slecht geworden? En wat is de ware aard van het kwaad?

Jaren voor de crash van Dorothy en haar hond, doet in Oz een ander meisje van zich spreken. Deze Elphaba is geboren met een smaragdgroene huid ¿ geen gemakkelijk lot in een land zo hatelijk en arm als Oz, waar bijgeloof en magie niet sterk genoeg zijn om overstromingen en hongersnood te verklaren of te boven te komen. Maar Elphaba is slim en haar toelating tot de universiteit in Shiz is haar entree tot een magische kring van veelbelovende jonge burgers.
Elphaba¿s Oz is geen Utopia. De geheime politie van de Tovenaar is alomtegenwoordig. Dieren die begiftigd zijn met stem, ziel en verstand worden bedreigd. De jonge Elphaba, groen, wild en onbegrepen, is vastbesloten de deren te beschermen ¿ zelfs als ze het moet opnemen tegen de mysterieuze Tovenaar, zelfs als ze daarmee haar enige kans op liefde op het spel zet. Door schade en schande wijs geworden, voelt ze zich dankbaar als de wereld haar een heks noemt.

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Het feest van Elizabeth Day is een roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment

Het feest van Elizabeth Day is een ontluisterende roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment, voor de fans van Brideshead Revisited en De verloren geschiedenis.

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Het feest is een vlijmscherpe kritiek op de Britse elite en de ongeschreven wetten van de upper class.

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Op een stormachtige nacht vol sneeuw aan het begin van de jaren zestig verlost een jonge dokter zelf zijn vrouw. Tot hun verrassing wordt er een tweeling geboren. Helaas blijkt een van de kinderen het Down-syndroom te hebben. Omdat zijn vrouw door de verdoving te versuft is om te merken wat er aan de hand is, vertelt de dokter haar dat het meisje gestorven is. Hij geeft de baby mee aan een verpleegster, die haar meeneemt naar haar huis in plaats van naar een inrichting. De verpleegster voedt het kind op als was het van haarzelf.
Dan ontspint zich een verhaal rond deze personages: de arts en zijn vrouw, de verpleegster die een partner krijgt en de kinderen die gescheiden opgroeien, maar elkaar door een speling van het lot uiteindelijk toch zullen ontmoeten. Een verhaal vol onverwachte wendingen rond de last van geheimen, verlies en verlangen.
 
 
 
Het boek heeft wat gebruikssporen.

 

Samenvatting

 

Wanneer een jonge vrouw de voogdij over de beide kinderen van haar overleden zuster krijgt, heeft ze moeite met de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt

Harriet Swift heeft haar leventje in Londen perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan als IT-consultant, een leuk appartement en een nieuwe vriend. Dat verandert in Zussen voor altijd van Erica James in één klap als haar enige zus, Felicity, bij een afschuwelijk ongeluk omkomt. Als voogd van Felicity’s twee jonge kinderen voelt Harriet zich genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten en ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen. Wanneer Harriet Felicity’s computer opschoont, komt ze erachter dat haar dierbare zus meer geheimen had dan ze kon vermoeden. De nieuwe overbuurman van Harriet, Will Hart, lijkt zijn leven ook voor elkaar te hebben. Hij heeft een glansrijke carrière als advocaat opgegeven om zich op zijn passie als antiquair te storten en heeft twee spontane tienerdochters. Maar door een onthutsende bekentenis spat ook zijn leven uiteen. Harriet en Will hebben beiden geen keus. Ze zullen hun leven weer op de rit moeten krijgen, maar zal ze dat ook lukken?

 

Het boek is redelijk.

Samenvatting

 

De schrijfclub 'Verborgen talent' van Dulcie Ballantyne is een bont gezelschap, maar de leden hebben gemeen dat ze willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en dat ze van schrijven houden. Eigenlijk zijn ze geen van allen van plan om de anderen in hun leven toe te laten, maar wanneer de eerste schroom verdwijnt, ontstaan al snel vriendschappen en komen ze tot de ontdekking dat ze eigenlijk best open staan voor elkaar. Beth met haar legenestsyndroom, de pas gescheiden makelaar Jack, de zeventienjarige Jaz, de eigenzinnige betweter Victor en ten slotte Dulcie zelf, met haar geheime liefdes-relatie met een getrouwde man.

Oude vriendschap
In het kustplaatsje Angel Sands staat Paradise House, dat van alle Bed & Breakfasts en hotels het mooiste uitzicht heeft over de baai. Genevieve Baxter beheert het hotel in haar eentje, nu haar moeder vertrokken is naar Nieuw-Zeeland. Ze heeft weinig steun van haar zusjes, de dromerige Polly en Nattie die vooral druk is met haar liefdesleven. Als Genevieve hoort dat een oude schuur in de buurt verbouwd gaat worden tot luxe vakantiehuis en dat de architect sterke banden heeft met Angel Sands, weet ze meteen wie hij is. Ze beseft dat ze de confrontatie met hem en hun bitterzoete verleden niet langer
kan vermijden.

 

Het boek is redelijk.

 

 

Omschrijving

Nadat ze al eerder afscheid had genomen van het toneel, laat Elfrida de drukte van Londen achter zich om samen met haar spaniël Horace te verhuizen naar een cottage op het platteland. Elfrida wordt daar bevriend met Oscar en Gloria Blundell en hun dochter Francesca. Vooral met Oscar voert ze goede gesprekken, onder meer over haar overleden man, die de liefde van haar leven was. De heerlijke rust in hun aangename leven wordt wreed verstoord wanneer de Blundells getroffen worden door een tragische ongeluk. Dit zet ook het leven van Elfrida op zijn kop, maar in de bijzondere winter die volgt, wordt zij onbewust het warme middelpunt van een bont gezelschap, dat om uiteenlopende redenen zijn toevlucht zoekt in een landhuis in Schotland.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

 

 

 

 

Samenvatting

 

Penelope Keeling, dochter van een kunstschilder, kan terugblikken op een rijk en veelbewogen leven. na een heerlijke, onbezorgde jeugd werd zij volwassen tijdens de bittere jaren van de Tweede Wereldoorlog, waarin ze zowel haar man als haar minnaar verloor. Maar ze is nooit bij de pakken neer gaan zitten en heeft haar eigen, artistieke weg gezocht. Penelope heeft drie geheel verschillende kinderen grootgebracht. Nancy, haar zorgeloze dochter, Noel haar hebzuchtige zoon en Olivia, haar 'speciale' dochter. Penelope houdt van haar kinderen en heeft geleerd ze te accepteren zoals ze zijn. Maar de onderlinge relaties komen onder hevige druk te staan als Noel en Nancy ontdekken dat het liefste bezit van hun moeder, het schilderij De schelpenzoekers van Penelope's vader, inmiddels een fortuin waard blijkt te zijn. Penelope is de enige die het tij kan keren en durft zij een moedige beslissing te nemen? De schelpenzoekers is een veelzijdige, meeslepende roman, even warm en wijs als Penelope zelf.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting;

September in de Schotse Hooglanden: de natuur maakt zich op voor een lange, grijze winter en de inwoners van Strathcroy bereiden zich voor op een groot feest, dat een ommekeer zal betekenen in het leven van Violet Aird en haar familie en vrienden.

 

Het boek is rredelijk, de bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

 

Hoe vanzelfsprekend is moederliefde? - een veelomvattende en aangrijpende roman over verstoorde harmonie. "De vlinder liet zijn vleugels even trillen en spreidde ze toen uit, zodat het leek alsof hij hen met vier ogen gadesloeg.
Raph legde een hand op het hoofd van haar dochter.
'Vlinders kun je niet houden,' zei ze, 'vlinders zijn van niemand, alleen van zichzelf.' " Raphaela - Raph - is getrouwd met Gerben, een wetenschapper die zich bezighoudt met erfelijkheid en evolutie. Ze hebben twee kleine kinderen. Na de dood van haar vader ontdekt Raph bij toeval dat ze een halfzus van moederskant heeft. Wanneer ze haar ontmoet, komt ze erachter dat Laura jonger is dan zij, terwijl haar vader Raph altijd heeft voorgehouden dat haar moeder kort na haar geboorte is overleden. Er blijkt ook nog een jongere halfbroer. Louise heeft deze kinderen net als Raph in de steek gelaten toen ze nog heel jong waren. Als ze beseffen dat hun moeder nog in leven moet zijn, besluiten Raph en haar halfbroer Louise op te sporen om erachter te komen wat haar bewogen heeft. De zoektocht voert hen naar de kust van Normandië. Daar neemt het lot een vreemde wending, waardoor heden en verleden elkaar alsnog kruisen.

 

 

 

Het boek heeft hele lichte gebruikssporen.

Samenvatting

Angie Malone weet precies wat ze wil: studeren, trouwen en moeder worden. Zo is het gegaan bij haar zussen, nichten en vriendinnen, maar zo gaat het niet bij Angie. Na haar huwelijk blijft de kinderkamer leeg, jaar na jaar. Angie en haar man besluiten te scheiden.
Lauren Ribido woont in een achterbuurt, samen met haar moeder, die meer om drank geeft dan om haar dochter. Op zeventienjarige leeftijd raakt Lauren zwanger en wordt door haar rijke vriendje in de steek gelaten. Haar moeder schopt haar het huis uit.
Vanaf het moment dat Angie en Lauren de vrouw die graag een kind wil en het tienermeisje dat nooit moederliefde heeft gekend elkaar ontmoeten, klikt er iets tussen die twee. Maar niets kan hen voorbereiden op de dramatische reeks van gebeurtenissen die op deze ontmoeting volgt.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Isabella heeft haar leven goed op orde tot ze op een dag een klein meisje in een wandelwagen voor een winkelcentrum ziet zitten. Niemand trekt zich iets van de peuter aan en Isabella neemt haar in een opwelling mee naar huis. Daar ontdekt ze tot haar schrik dat het kind duidelike sporen van mishandeling vertoont. Ook vindt Isabella een briefje vastgespeld op haar kleren met de woorden: Mijn naam is Hannah. Wie mij vindt mag me houden.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Lizzie, Elyse en Isobel zijn niet alleen nichtjes, maar ook al sinds hun jeugd onafscheidelijke vriendinnen. Als Lizzie hoort dat het huis van haar grootmoeder gesloopt dreigt te worden, trommelt ze de anderen op en met zijn drieën vertrekken ze naar Memphis om dat te voorkomen. Tijdens de restauratie worden de drie jonge vrouwen geconfronteerd met geheimen uit het verleden die hun toekomst bedreigen. Lizzie gaat tussen de bezittingen van haar oma op zoek naar informatie over haar onbekende vader, over wie de familie al jarenlang in alle toonaarden zwijgt. Elyses obsessie voor een oude vlam brengt het huwelijk van haar zusje in gevaar. En Isobels allesverterende verlangen naar roem brengt haar in de verleiding het vertrouwen van haar twee nichtjes te beschamen... waarmee ze hun vriendschap op het spel zet. Terwijl de restauratie vordert, komen er langzaam scheuren in het fundament van hun vriendschap. Zal de jarenlange band tussen de drie jonge vrouwen sterk genoeg blijken te zijn?

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Avery, bijna dertig, heeft alles in haar leven netjes uitgestippeld. Ze heeft een leuke man, een prima baan en een mooi huis in Californië. Alleen een baby ontbreekt nog. Maar na twee jaar proberen is er bijna geen hoop meer. Plotseling krijgt Avery's echtgenoot Dan te horen dat hij een tienjarige zoon heeft. De moeder van de jongen is overleden en Dan is nu zijn wettige voogd. Na de schok wil Dan zijn kind heel graag in huis nemen, ondanks de protesten van Avery. Voor haar is de jongen een constante herinnering aan haar probleem zwanger te worden. En waarom heeft Dan haar nooit iets verteld van zijn geheime verleden? Zal Avery ooit haar hart kunnen openen voor alle mogelijkheden die het leven haar te bieden heeft?

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Ooit was Kayla Green gek op Kerstmis. Tegenwoordig gaat ze tijdens de feestdagen liever aan het werk, in de hoop dat ze zo ongemerkt voorbijgaan. Als haar baas haar vraagt naar Vermont af te reizen voor een nieuwe opdracht, springt ze bijna een gat in de lucht. Dit is het perfecte excuus om de kerst te ontvluchten!
Jackson O'Neil gaat zijn uiterste best doen om vakantieoord Snow Crystal - dat al generaties lang in bezit van zijn familie is - van de ondergang te redden, maar hij heeft er een hard hoofd in. Pas met de komst van pr-expert Kayla Green gloort er weer hoop voor het resort. Dat er tussen hen genoeg vonken overspringen om alle kerstverlichting in Vermont te laten branden, is een onverwacht cadeautje.
Zo doeltreffend als Kayla is in haar werk, zo onzeker is ze in de omgang met Jackson. Hij maakt een verlangen in haar wakker dat ze had gedacht nooit meer te zullen voelen, maar dat ook pijnlijke herinneringen oproept. En toch... gloeit er een sprankje hoop. Is het mogelijk dat de vrouw die niet meer in Kerstmis gelooft, er nu toch door wordt betoverd?
 
 
Het boek is goed.

 

Samenvatting

Het valt niet mee ongevoelig te blijven voor de gevatte en onafhankelijke Elizabeth Bennet in Trots en vooroordeel. Haar aanvankelijke afkeer van Mr. Darcy, waarschijnlijk de knapste en begeerlijkste vrijgezel in de Engelse literatuur, is een inschattingsfout minstens zo dwaas als Darcy's arrogante trots. Austen laat hun eerste indrukken plaats maken voor warmere gevoelens in een komedie over geluk en hoe het gevonden zou kunnen worden.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd

Samenvatting

Jane Eyre wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt. Na een zware jeugd vindt Jane werk als gouvernante en ontdekt de liefde van haar leven: meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall - een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven...

 

 

Het boek heeft wat gebruikssporen. 

Samenvatting

Woeste Hoogten (Wuthering Heights) is een van Engelse literaire wereldklassiekers.

Tijdens een stormachtige nacht wordt Lockwood gedwongen onderdak te zoeken in het spookachtige landhuis van zijn verhuurder: Woeste Hoogten. Daar hoort hij het verhaal van de vurige, gedoemde liefde tussen Catherine Earnshaw en de donkere en mysterieuze Heathcliff. Emily Jane Brontë (1818-1848) is dankzij Woeste Hoogten waarschijnlijk de bekendste van de drie Brontë-zussen, hoewel niet degene die het meest publiceerde. Haar enige roman verscheen in 1847, één jaar voor haar dood, en geldt als een van de eerste gothic romans en een van de grootste klassiekers aller tijden.

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

De toekomst heeft zich in de verste hoek van de kamer teruggetrokken. Buiten gaat het leven zijn onophoudbare gang. In een kleine wereld, los van ruimte en tijd, speelt de moeder een lied voor haar kind. Voor het eerst, voor het laatst. Contrapunt is een muzikale roman over moeders en dochters, over verlies en verleden die nog lang blijft doorklinken.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Het meesterstuk is een gepassioneerde en ontroerende kunstenaars-, familie- en relatieroman. Het verhaal is geënt op het dramatische schema van de opera Don Giovanni van Mozart, maar stofkeuze en enscenering zijn volstrekt eigentijds.

De Don Juanrol in dit boek is voorbestemd voor de ambitieuze kunstschilder Johan Steenkamer. Onder een voortdurend wisselende belichting schetst Enquist de levensgang van deze niets en niemand ontziende charmeur. Andere hoofdpersonen zijn Johans kwetsbare en toch uiterst weerbare (ex-)vrouw Ellen, zijn demonische moeder Alma en zijn getraumatiseerde broer en rivaal Oscar.

Een speciale rol is weggelegd voor Ellens hartsvriendin Lisa, een psychiater die het explosieve familiedrama zowel betrokken als met een zekere distantie op de voet volgt. De roman zit vol verrassende wendingen en tragische, soms ook tragikomische climaxen.De grote levensthema's - liefde, dood, intimiteit - worden in een wervelend eigentijds drama voor het voetlicht gebracht.

Anna Enquist (1945) verwierf een groot lezerspubliek met haar dichtbundels Jachtscènes, Soldatenliederen, Een nieuw afscheid en Klaarlichte dag. Voor Het meesterstuk, haar succesvolle eerste roman, ontving zij de Debuutprijs 1995.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Bundeling van de vier gedichtenbundels van de Nederlandse dichteres (1945- ) uit de periode 1991-2000.

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

 

De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar mysterieuze minnaar haar een zorgvuldig bewaard object. Het blijkt te gaan om een verdwenen schilderij van Vermeer, getiteld Daer een seigneur zijn handen wast. Naderhand komt ze tot de ontdekking dat ook van de minnaar moet worden vastgesteld wat altijd over het schilderij beweerd is: écht bestaan maar toch verdwenen. En wat zegt zijn verdwijning intussen over de realiteit van Vermeers schilderij?Wat steeds weer opvalt in het werk van Anna Enquist is dat de personages die daarin optreden zich, in een poging houvast te krijgen, mythische vormen van het ongrijpbare en het onbegrijpelijke dat hun overkomt. Niet zelden mondt die poging uit in een verbeten strijd tegen de elementen. In de tien verhalen waaruit De kwetsuur bestaat, is dat vaak niet anders. De verhalen waarmee de bundel opent (het historische relaas van een rampzalig eindigende visvangst) en afsluit (een niet minder rampzalig verlopend boottochtje op het Ijsselmeer) zijn daar fraaie voorbeelden van.De kwetsuur is een verzameling verhalen die onmiskenbaar het stempel Anna Enquist dragen. Ze toont zich op haar best in deze bundel: de vertelster die schijnbaar moeiteloos en in messcherpe lijnen een intrige kan neerzetten die raakt, emotioneert en beklijft.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw zijn vrouw overleed na een lang ziekbed een nieuw begin maakt met zijn professionele werkzaamheden, krijgt hij al snel te maken met een jonge patiënt, de student psychiatrie Allard Schuurman, op wie hij totaal geen grip krijgt. De relatie wordt nog gecompliceerder wanneer Schuurman hem vertelt dat hij met zijn studie stopt en anesthesiologie gaat doen. Uit wat hij verder te horen krijgt, kan hij opmaken dat Schuurman onder de vleugels komt van anesthesiologe Suzan, Driks zus, getrouwd met zijn beste vriend Peter. Drik verzuimt Allard van deze verstrengeling op de hoogte te brengen. Met alle noodlottige gevolgen van dien. De verdovers is een roman over de ongrijpbaarheid van onze driften en verlangens, over de remedie die werk en discipline kunnen bieden en over de vraag wat wij moeten doen met onze trauma s: wegstoppen en verdoven of voelbaar maken en naar de oppervlakte laten komen.
 
 
 
 
Het boek is in goede staat. Hardcover.

 

Samenvatting

Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van handeling is het centrum van de hoofdstad, rond het grote water nabij het gloednieuwe gerechtsgebouw en het in onbruik geraakte muziekcentrum.
‘Muziek, dat helpt,’ wist Reve. De vier leden van het strijkkwartet dat op gezette tijden samen musiceert weten het ook. Alle vier zijn ze op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, ja soms zelfs iets van verheffing. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover

Samenvatting

 

De Geraghty-omnibus, voor de lezers van chicklit met nét iets extra's! 'Een ontroerende, verrassende, grappige en hartverscheurende roman, die je stof geeft tot nadenken.' - mijngeheim.nl Verdronken in jou Als Grace op een ochtend wakker wordt in een onbekend bed komen er langzaam vlagen terug van de avond ervoor: een fles Baileys en Bernard, haar ietwat sullige collega op de IT-afdeling in wiens bed ze kennelijk is beland. Twee ingrediënten voor extra drama dat Grace doet beseffen dat haar leven tot een totale stilstand is gekomen. Gedwongen de werkelijkheid onder ogen te zien probeert Grace haar leven weer in eigen hand te nemen. Stukje bij beetje komt ze in het reine met zichzelf, en zelfs Bernard blijkt uiteindelijk een stuk minder sullig en veel sexyer dat ze in eerste instantie dacht... Trouw aan mij IN het leven van Scarlett gaat alles volgens plan. Tot nu toe.... Ze woont ineens weer bij haar ouders, haar toekomstplannen zijn in duigen gevallen en er is een baby op komst. En dat terwijl haar vriend haar heeft verlaten om in Brazilië in de aarde te gaan wroeten. Maar dat is nog niet eens het ergste. Ze weet namelijk niet wie de vader van haar baby is, en dat terwijl ze in 35 jaar met slechts 4 mannen het bed gedeeld heeft. Uiteindelijk ziet ook Scarlett in da ter niets anders op zich dan alle plannen overboord gooien en het leven te accepteren zoals het op je afkomt.

 

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Sam is nog maar kort moeder terwijl ze haar eigen moeder Iris onlangs heeft verloren. Hoewel ze zich geen leven meer kan voorstellen zonder haar dochtertje Ella, blijft ze ook twijfelen over haar rol als moeder. En ze mist Iris meer dan ooit. Als ze op een dag een doos met Iris¿ spullen krijgt toegestuurd, ontdekt ze brieven en een foto van Violet, een meisje dat in 1900 op elfjarige leeftijd in haar eentje van New York naar het Middenwesten reisde. Wie was zij? En wat waren haar redenen om alles achter te laten en op een trein te stappen?
In Moeders en dochters creëert Rae Meadows een indringend portret van drie vrouwen die ontdekken wat het betekent om moeder én dochter te zijn.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

“Doorzakken bij Jamin”, het debuut van schrijfster Hanneke Groenteman is een bundel van 23 verhalen over haar jeugd, haar gedweep met Audrey Hepburn, het feminisme, mannen, kinderen, haar doodgeboren dochtertje en haar overgewicht. Een aangrijpende verhalenbundel uit het leven gegrepen. 154 pagina’s.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Eindeloze zomerdagen, roomijs en het zoute water van de zee: duik in de wonderlijke, levendige en fantasierijke wereld van de kleine Fabio, die opgroeit met een afwezige vader.

Fabio Mancini, zes jaar oud, groeit op in een klein Toscaans kustplaatsje. Hij woont daar met zijn lieve, zwijgzame vader, beschermende moeder, zijn oma en zijn negen oudooms, die hem mee uit vissen nemen en paddenstoelen met hem zoeken. Zijn chaotische, enorme familie lijkt onoverwinnelijk, tot een onverwachte gebeurtenis op kerstavond hun wereld op zijn kop zet: Fabio’s vader valt van een ladder en raakt in coma. Fabio besluit zijn vader elke week voor te lezen uit een van zijn handboeken, die hij wekelijks bij de kraam van mevrouw Stella koopt. Maar zal zijn vader ooit wakker worden?

In het diepe is een geestige, ontroerende roman over de overgang van kindertijd naar adolescentie, vol angst, eerste liefdes en naïviteit.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen... Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Het eerste deel van de serie De Zeven Zussen.

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Met "IN DE BAN VAN DE RING" schiep Tolkien een geweldig heldenepos. De wereld waarin het zich afspeelt, het rijk van Midden-aarde, kreeg een eigen geografie, geschiedenis, mythologie en werd door hem bevolkt met allerlei soorten wezens met hun eigen taal en omgangsvormen. Centraal in deze trilogie staat de Ring, die over heil en verderf van de wereld kan beslissen. De ring is in handen van de Hobbit Bilbo. Om het Kwaad te bezweren moet de ring vernietigd worden in het vuur van de Doemberg, waarin hij ook is gesmeed. De Doemberg ligt in Mordor, het hart van het land der kwade machten. Een reis vol gevaren wacht degene die door Midden-aarde trekt om Mordor te bereiken. Omdat de oude Bilbo zich tegen zo'n tocht niet opgewassen voelt, gaat zijn erfgenaam Frodo op pad om zo de wereld te redden van de ondergang. In de ban van de ring verhaalt van deze tocht en de spannende strijd tussen goed en kwaad, aangegaan door de Hobbit Frodo en zijn reisgenoten: Gandalf de Grijze, Sam, Merijn en Pepij

 

De rug van de cover is verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover.

Samenvatting

 

Eind jaren zeventig, het kamp Berlijn-Marienfelde, de plek waar vluchtelingen uit het communistische Oost-Europa wachten op toelating tot West-Duitsland. Hier kruisen de wegen van vier mensen elkaar: Nelly, die met haar twee kinderen uit de DDR komt, de Poolse Krystyna, en de vrijgekochte Oost-Duitse acteur Hans. Zij krijgen allen te maken met John Bird, die voor de Amerikaanse geheime dienst de vluchtelingen verhoort. Hij interesseert zich niet voor hun ongewisse toekomst, maar uitsluitend voor de verborgen kant van hun verleden. Tot hij met Nelly te maken krijgt, die zijn spel doorziet. In Kampvuur wordt het lot van Nelly en haar kinderen verweven met dat van andere ontheemde mensen die zich in een onnatuurlijke situatie proberen staande te houden. De benauwde en kleine wereld van het vluchtelingenkamp zet de menselijke verhoudingen op scherp. Met groot inlevingsvermogen beschrijft Julia Franck hoe iedereen op zijn eigen manier reageert op een bestaan dat ogenschijnlijk stilstaat, gevangen als men is tussen verleden en toekomst. 

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

Aan de rand van het stadje Ferrara ligt een door een grote, parkachtige tuin omringde villa. Voor de oorlog wonen daar de Finzi-Contini's, een teruggetrokken joodse familie. Ze houden er een kleine synagoge op na, een bibliotheek en een tennisbaan in de tuin. Als de plaatselijke tennisclub in 1938 onder druk van de fascisten joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini's hun privé-baan voor anderen in het stadje open te stellen. En zo komt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, in een van de laatste mooie zomers voor de oorlog plotseling in aanraking met de verlichte, weelderige droomwereld van professor Finzi-Contini, en met zijn verleidelijke dochter Micòl.

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen, heeft een sticker op de voorkant gezeten.

Samenvatting

De drie verhalen van Vuistslagen gaan over jongens die mannen worden. Over vriendschap en rivaliteit, over eergevoel en trots, en over volwassen worden. In drie fenomenale rondes weert Grossi met zijn frisse taal en scherpe dialogen de spanning vast te houden en sympathie te wekken voor de overwinning of ondergang van zijn personages.

 

Het beok is goed, staat een naam en datum voorin geschreven,

Samenvatting

 

Uitgerekend op de dag na hun zilveren huwelijksfeest wordt Rosie Meyers door haar echtgenoot Richie verlaten voor een nieuwe, jongere vrouw. Vier maanden later struikelt Rosie 's nachts in de keuken over het nog warme lijk van haar ex... De politie is niet verbaasd wanneer Rosie's vingerafdrukken op het moordwapen worden aangetroffen. De wraak van een versmade echtgenote is wat hen betreft een uitstekend motief. Rosie is perplex - ze heeft het niet gedaan, ze is onschuldig! Maar waarom werd Richie vermoord en wie is de dader?

Zonder geld en op de vlucht voor justitie komt Rosie terecht in de stadsjungle van Manhattan. Daar ontdekt zij meer over Richie's geheime dubbelleven dat hij tijdens hun huwelijk leidde dan ze ooit wilde weten en meer over zichzelf dan ze ooit voor mogelijk hield. Binnen een week verandert Rosie van een respectabele villabewoonsters in een dappere detective. En tijdens haar speurtocht hervindt zij levenslust, seks, een nieuwe liefde - en grijpt tenslotte de echte moordenaar.

Zoete leugens: de nieuwste bestseller van de auteur van De glimlach die zij achterliet en Het schemeruur. Daarvoor schreef Susan Isaacs speeches voor Newyorkse politici, wat volgens haar een bijzonder goede training was om romans te schrijven. Zij woont op Long Island en in New York City.

 

 

De omslag is iets verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het is het einde van de 19e eeuw en met haar ouders verliest de Engelse Frances ook haar geld en thuis. Haar familie stelt haar voor de keuze: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met dr. Edwin Matthews, een verre neef die als dokter werkt in Zuid-Afrika. Ze kiest ervoor haar thuisland te verlaten en vertrekt richting een onzekere toekomst. Op het schip, op weg naar Zuid-Afrika en haar verloofde, ontmoet ze William, die alles heeft wat ze in Edwin zoekt: charme, geld, en connecties. Ze valt voor hem, maar als het schip aanmeert in Kaapstad moeten ze afscheid nemen. Gevangen in een huwelijk met een man die ze niet echt kent, bezwijkt ze voor de verleidingen van William als hij haar op komt zoeken. Maar met welke motieven bezoekt William haar? En kent ze hem wel beter dan Edwin?

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

'De wind werd kouder en de hemel werd zwart. De regen kwam met bakken uit de hemel, vergezeld door donder en bliksem, en het geluid was oorverdovend. Het water stroomde langs de olifanten, druppelde over de ruggen van de modderige buffels. Ik stond nog steeds door het open dak te kijken, het water liep over mijn wangen, stroomde langs mijn nek, verstopte mijn neusgaten, en mijn haar plakte tegen mijn slapen. Ik ademde en voelde de ruimte, de regen, de geur van de dieren, van de aarde die haar rijkdommen prijsgaf, Ik huilde. Eindelijk.'

In de uitgestrekte weidsheid van Oost-Afrika woont een hechte groep blanke emigranten die elkaar allemaal kennen. Ze ontmoeten elkaar bij etentjes; ze delen dezelfde dokters, eten in dezelfde restaurants en vrijen met elkaar. De Italiaanse Esmé is een van hen.

M,
Wetten van de wildernis is zowel een scherpzinnige beschrijving van het leven van een blanke gemeenschap in Nairobi, als het ontroerende verhaal van een jonge vrouw, Esmé, die haar plek in Afrika tracht te vinden en die worstelt met haar gevoelens voor de twee mannen van wie zij houdt: Adam, de Keniaan die haar als eerste de overweldigende schoonheid van haar nieuwe vaderland toont; en Hunter, de Engelse oorlogscorrespondent die de verschrikkingen van het Afrikaanse continent kent als geen ander.

 

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Zuid-Frankrijk 1861 Door een onverklaarbare ziekte onder zijderupsen in Egypte en Klein-Azië moet Hervé Joncour zijn handel naar Japan verleggen, Daar raakt bij onder de bekoring van een geheimzinnige vrouw van wie. Hij bij het afscheid een briefje in zijn handen gedrukt krijgt met de tekst: 'Kom terug, of ik ga dood.' Vanaf dat moment groeit er een even vreemde als intense relatie tussen de handelaar en de vrouw met de niet-oosterse ogen.

 

Het boekje is als nieuw.

Productbeschrijving

 

LEON & JULIETTE

Hoe een slavenbaby burgemeestersvrouw werd

Het bizarre levensverhaal van ‘slavenbaby’ Juliette Herckenrath raakte Annejet van der Zijl in het hart. ‘Ik schrijf nu eenmaal graag boeken over onderwerpen waarvan ik het gevoel heb dat ik er zelf nog lang niet alles van begrijp. Geen historische gebeurtenis heeft zoveel sporen in onze huidige samenleving achtergelaten als de slavenhandel.’

De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zijn niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden.

Dát hij haar kocht was dus niet zo vreemd. Deden blanke mannen dat toen niet vaker met slavinnen die hun wel aanstonden? Wat er daarna gebeurde was in de ogen van de wereld om hen heen echter zo schandalig en zelfs illegaal dat he alles in gevaar bracht - zelfs hun leven en dat van hun kinderen. Toen hadden ze nog maar één keuze........

Een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alle trotseerde, tot de vergetelheid aan toe.

Het leek een makkelijke opdracht - niet alleen omdat het werk van Pieneman in zijn tijd bekend en kostbaar was, maar ook omdat moeder en kinderen Herckenrath waarschijnlijk de enige zwarte mensen waren die hij ooit in olieverf vereeuwigde. De portretten zouden dus makkelijk genoeg te herkennen zijn. De portretten van Juliette’s echtgenoot Leon en haar schoonmoeder Alida, gemaakt door de vader van Pieneman, waren op dat moment al in Amerika teruggevonden en aangekocht door het Westlands Museum. Die van Juliette en haar dochters móesten toch ook nog ergens te vinden zijn?

Rijke burgemeestersvrouw

En precies zoals ik hoopte, ontstond er naar aanleiding van mijn oproep een ware speurkoorts. Driftig werd er gegoogeld; ijverig werd er gecorrespondeerd naar en vanuit alle uithoeken van de wereld; onvermoeibaar werd er op ‘Pieneman, N.’ gezocht op veilingsites en in kunsthistorische bibliotheken. Helaas. De weken verstreken en de ene na de andere enthousiaste speurneus gooide de handdoek in de ring - net als ik dat zelf had gedaan na meer dan een half jaar vruchteloos te hebben gezocht.

Waar Juliette zelf - of tenminste, dat wat er na anderhalve eeuw van haar was overgebleven - was, wist ik ondertussen al. Ik had zelfs pal naast haar gestaan en een witte roos gelegd op de eikenhouten kistdeksel die haar nog van me scheidde. Zelden was ik mijn zoektocht naar iemand fysiek zo dicht bij diegene begonnen als op die julidag, in die merkwaardige grafheuvel midden in een nieuwbouwwijk in het Zuid-Hollandse Monster waar zij en haar geliefden hun laatste rustplaats vonden.

Toch is Juliette’s graf nog niet half zo bijzonder als haar leven. Want de rijke burgemeestersvrouw die hier sinds 1856 ligt, was bijna vijftig jaar daarvoor ter wereld gekomen als een slavenbaby in het wreedste racistische bastion van de westerse wereld - Charleston, een stad in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar groeide ze op als een soort handelswaar zonder enige rechten. Ze mocht niet leren lezen of schrijven en kon naar believen door haar wettige eigenaar gebruikt, verkocht of doorverkocht worden.

 

 

Het boek is goed. Let op!!!! bij meerdere boeken gelden amndere verzendkosten.

Samenvatting

In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere, getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Rika zwanger wordt van haar zwarte kostganger is het schandaal dan ook niet te overzien. Het stel trotseert armoede en discriminatie en slaagt erin een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

MADAME, Y.Keuls

In Madame K- Van Indisch Kind tot Haagse dame deelt Yvonne Keuls dierbare momente uit haar bewogen leven met de lezer. Sommige verwerkte ze reeds in haar boeken, andere vonden hun neerslag in haar dagboeken en gaf ze nooit eerder prijs. In dit bijzondere boek laat Yvonne keuls ze chronologisch plaatsvinden. Ze geeft ze een jaartal mee, zodat de lezer zich een beeld kan vormen van haar soms amusante,soms droevige, maar in ieder geval altijd omstuimige leven.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Volgens Kees van Kooten zijn de beste humoristische teksten allemaal geschreven door mannen, "want mannen durven zichzelf voor gek te zetten". Zou het zo zijn? Sylvia Witteman is in ieder geval de uitzondering op de regel. Hoe succesvol ze ook mag zijn als culinair columniste/kookboekenschrijfster, in de praktijk van alledag komt dat toch neer op een bestaan als "werkende moeder". Met drie stuks jong kroost zijn er dan vele beren, wolven en andere valkuilen op je pad. Want zelfs al leid je ogenschijnlijk een leven als de heldin van een halvarinereclame, het noodlot heeft altijd wel een bananenschil in petto. Dat je na zulke botsingen met de stugge werkelijkheid om jezelf kunt lachen, is knap. Als je dat zo kunt beschrijven dat de lezer erom moet lachen en het tegelijk pijnlijk herkenbaar voelt, is meer dan knap. Dan ben je een groot humoristisch schrijfster.'

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

'Hoe succesvol Sylvia Witteman ook mag zijn als culinair columniste/kookboekenschrijfster, in de praktijk van alledag komt dat toch neer op een bestaan als “werkende moeder”. Met drie stuks jong kroost zijn er dan vele beren, wolven en andere valkuilen op je pad. Want zelfs al leid je ogenschijnlijk een leven als de heldin van een halvarinereclame, het noodlot heeft altijd wel een bananenschil in petto. Dat je na zulke botsingen met de stugge werkelijkheid om jezelf kunt lachen, is knap. Als je dat zo kunt beschrijven dat de lezer erom moet lachen en het tegelijk pijnlijk herkenbaar voelt, is meer dan knap. Dan ben je een groot humoristisch schrijfster.’

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Wieke Biesheuvels houding ten aanzien van dieren wordt gekenmerkt door verwondering. Verwondering over de grote stroom huisdieren die ze zelf had tot en met de big five in Afrika. Wat zijn dat voor wezens die zich een plek in onze levens weten te verwerven en op wie we vervolgens nog gek worden ook? Of die ons met ontzag vervullen als we er in het wild op stuiten. Nog het meest verwondert ze zich misschien wel over hoe wij met ze omgaan. Waarom zetten wij een dier met vleugels in godsnaam in een kooi? Hoe halen we het in ons hoofd om een holbewoner als een konijn in een klein hokje met tralies te stoppen? In Hok van het slot schrijf tWieke, in de haar bekende geestige stijl, over haar vele ontmoetingen en ervaringen met dieren. Hier in Nederland, thuis en bij de boer, en in Afrika – het continent dat zij elk jaar uitgebreid bezoekt. Zo staat er een prachtig hoofdstuk in over de kracht van een kuddeolifanten. Als die kolossen van dieren eens door zouden krijgen hoe sterk ze zijn, zouden wij dan nog steeds de baas zijn op deze planeet?Wat Wieke vooral duidelijk maakt is dat ons mensenveel meer bescheidenheid past. En dat het tijd wordt het belang van het dier voorop te stellen.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Met Uitgerekend wij schreef Monika Peetz een geestige romantische komedie over de onverwachte verwikkelingen tijdens de zoektocht naar ware liefde. Monika Peetz schreef eerder drie romans over de Dinsdagvrouwen. Voor de lezers van Het Rosie-project is er nu Uitgerekend wij.

Tom is een 29-jarige wiskundenerd en op zoek naar een geschikte vrouw. Hij heeft uitgerekend dat er
in zijn woonplaats, Berlijn, precies zes vrouwen zijn die aan zijn criteria voldoen. Om zijn zoektocht te
vergemakkelijken schrijft hij zich in op een datingsite: wiskundige algoritmes hebben hem tot dan toe nog nooit teleurgesteld. De datingsite vindt Lisa voor hem. Op de date verschijnt alleen niet de beloofde vrouw. Lisa leert hij per toeval ergens anders kennen: ze blijken beiden op dezelfde baan te hebben gesolliciteerd. Door goedbedoeld advies van zijn zwager verliest Tom langzamerhand zijn grip op de situatie. Zou hij het hart van Lisa kunnen veroveren?

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een prijssticker op de voorkant.

Samenvatting

Martha Duinker, ontwerpster van behang en textiel, erft een honderd jaar oude villa met een grote, verwilderde tuin. Ze gaat er wonen, alleen. Er gebeuren vreemde dingen.


Een onbekende dame uit Canada meldt zich per mail als de voormalige minnares van haar vader en stuurt geheimzinnige berichten. Martha wordt midden in de nacht opgeschrikt door krakende voetstappen en zingende kranen: iemand neemt in haar huis een bad! Als ze eindelijk de badkamer durft binnen te gaan, resten alleen een rand vuil en zeepschilfers in de kuip.

En hier blijft het niet bij. De onzichtbare bezoeker keert terug en blijkt haar steeds beter te kennen. Gaat Martha's eenzame fantasie met haar op de loop? De opwindende ontknoping van De insluiper leert dat niets is wat het lijkt.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

De eens zo gevierde schrijver M. had zijn grootste succes over de geruchtmakende verdwijning van Jan Landzaat. Deze leraar geschiedenis verdween na een korte affaire met een bloedmooie leerlinge, en werd voor het laatst gezien bij het vakantiehuisje waar zij met haar nieuwe vriendje verbleef.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

 

Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patienten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: 'Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden.' Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patient, die net iets te veel belangstelling toonde voor diens mooie vrouw Caroline? Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd? In Zomerhuis met zwembad vertelt Marc Schlosser met niets en niemand ontziende eerlijkheid hoe hij op dit punt in zijn leven is aanbeland. Het is het spannende, maar ook geestige verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.

De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons ­â wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.

Het diner is de weergaloze en ambitieuze nieuwe roman van Herman Koch, waarin de vraag centraal staat in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. In soepel proza schotelt Koch de lezer een bloedstollend verhaal voor dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt. Een roman met de tragiek van de film Festen â heel menselijk en onafwendbaar op het noodlot afstevenend.

 

Het boek is goed. Lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

 

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.

De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons ­â wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.

Het diner is de weergaloze en ambitieuze nieuwe roman van Herman Koch, waarin de vraag centraal staat in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. In soepel proza schotelt Koch de lezer een bloedstollend verhaal voor dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt. Een roman met de tragiek van de film Festen â heel menselijk en onafwendbaar op het noodlot afstevenend.

 

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

 

 

Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en hij leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

 

Makkelijk leven laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

 

 

Het boek is goed.

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten!! ( pakketpost)

Samenvatting

 

De Onzichtbaren 1e druk is een boek van Karel Glastra van Loon.

Min Thein werkt als advocaat in het dictatoriale Birma. Hoewel hij de liefde van zijn leven op een verbijsterende wijze is misgelopen, is hij gelukkig getrouwd. Als zijn vrouw zwanger raakt, besluit hij dat hun kind een betere toekomst verdient. Tijdens de barre vlucht uit zijn land verliest hij echter alles wat hem dierbaar is. De onzichtbaren is een onvergetelijke roman over liefde en verlies, en tegelijk een portret van een vergeten land.

 
Het boek is als nieuw, niet gelezen.

 

Samenvatting

'De eerste drie jaar van zijn leven sprak Thomas Boender geen woord. Zijn vader Jelle en zijn moeder Tjitske zeiden alleen het hoognodige tegen elkaar.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten. (pakketpost)

Samenvatting

 

Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt. Tonio zal niet ouder worden dan 21 jaar.
A.F.Th. van der Heijden doet het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politiemensen, artsen en het mysterieuze meisje Jenny, dat in de laatste weken van Tonio’s leven een cruciale rol blijkt te hebben vervuld.
Tonio vormt de neerslag van die zoektocht. Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.

 

 

Het boek is als nieuw.

 

Samenvatting

GRIJZE ZIELEN, Philippe Claudel

Op een ijzige dag in 1917 wordt het gewurgde lichaam gevonden van de mooie, tienjarige Belle de jour. Jaren later blikt een politieagent uit het Franse stadje terug op deze nooit opgehelderde moord, die ook zijn eigen leven ingrijpend heeft veranderd.

In deze meesterlijk opgebouwde roman vol ingehouden emotie laat Philippe Claudel zien hoe snijdend de pijn om de dood van en geliefde is, hoe grijs het schemergebied tussen goed en kwaad. Hij ontleedt het menselijke falen met de genadeloze scherpte van Dostojevski, naar laat tegelijkertijd een tedere, melancholieke gloed oplichten die ook kenmerkend is voor het werk van Konrád.

Grijze zielen verrast en intrigeert tot op de laatste pagina.

 

Het boek heeft wat kleine vlekjes, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

‘Mijn naam is Brodeck en ik heb er niets mee te maken. Laat dat duidelijk zijn. Dat moet iedereen weten. Ik heb niets gedaan, en toen ik hoorde wat er gebeurd was had ik het liefst mijn geheugen gekneveld, de teugels strak aangetrokken zodat het zich zo koest zou houden als een marter in een stalen fuik, en er nooit een woord over gesproken. Maar ze hebben me gedwongen.’
Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling met gekke gewoontes, rare kleding en een onduidelijke dagbesteding die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Details zijn niet nodig, de feiten zijn genoeg. Zolang maar duidelijk wordt dat het onvermijdelijk was dat de vreemdeling zou sterven.
Brodeck doet zijn best, maar ontdekt al snel meer dan hij ooit kwijt zal kunnen in het verslag. Hij besluit naast het officiële verslag een persoonlijk document bij te houden voor zijn overpeinzingen, verdenkingen en nachtmerries. Al schrijvende wordt hij herinnerd aan zijn deportatie naar het kamp waar hij al zijn waardigheid verloor, en komt hij erachter wat zijn vrouw is aangedaan tijdens zijn afwezigheid. Intussen hoort hij steeds meer gefluister, gedempte stemmen en nachtelijke voetstappen om zich heen, die hem doen inzien dat hij zelf misschien ook niet zo thuis is onder zijn dorpsgenoten als hij tot dan toe had gedacht.
Het verslag van Brodeck is een parabel op de Shoah waarin het woord ‘jood’ niet één keer voorkomt. Haarscherp legt Philippe Claudel de menselijke ziel bloot en schetst hij tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden, maar bovenal laat hij zien hoe liefde en hoop de kracht geven om te volharden en te overleven, tegen alle angst en wantrouwen in. Het verslag van Brodeck is een intense roman, waarin Claudel met zijn gevoelige en beeldende manier van vertellen de kern van het menselijk bestaan raakt.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Details zijn niet nodig, de feiten zijn genoeg. Zolang maar duidelijk wordt dat de dood van de vreemdeling onvermijdelijk was.
Brodeck ontdekt al snel meer dan hij ooit kwijt zal kunnen in het verslag. Hij besluit naast het officiële verslag een persoonlijk document bij te houden. Al schrijvende wordt hij herinnerd aan zijn deportatie naar het kamp waar hij al zijn waardigheid verloor, en komt hij erachter wat zijn vrouw is aangedaan tijdens zijn afwezigheid. Intussen hoort hij steeds meer gedempte stemmen, die hem doen inzien dat hij zelf misschien ook niet zo thuis is onder zijn dorpsgenoten als hij tot dan toe had gedacht.


Het verslag van Brodeck is een parabel op de Shoah waarin het woord ‘jood’ niet één keer voorkomt. Haarscherp schetst Philippe Claudel tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden, maar bovenal laat hij zien hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in. Het verslag van Brodeck is een intense roman, waarin Claudel met zijn gevoelige en beeldende manier van vertellen de kern van het menselijk bestaan raakt.
 
 
Het boek heeft wat kleine vlekjes, de bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Aan het eind van de negentiende eeuw is de wereld volop in beweging, maar die veranderingen gaan aan het hoge noorden voorbij. Benjamin Grønelv keert met zijn dochter Karna terug naar het landgoed Reinsnes, dat in verval is geraakt. Dina, de moeder van Benjamin, verlaat Berlijn en voegt zich bij haar zoon. Het landgoed bloeit op, maar de relatie tussen Dina, Benjamin en Karna komt onder grote spanning te staan.

 

Het boek is in zeer goede staat. 

Samenvatting

 

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een ontroerende en weergaloze literaire roman over een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer.

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins
middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Karel Capek

€ 3,00

Karel Capek

€ 3,00

Samenvatting

 

Een spoorwegbeambte besluit de balans van zijn leven op te maken door zijn memoires te schrijven. Wanneer hij klaar is en ze doorleest, vallen hem allerlei inconsequenties en onduidelijkheden op. Hij ontdekt tot zijn verbazing en wanhoop dat in zijn binnenste verschillende personen hebben geleefd: een simpele ziel, een eerzuchtige streber, een verwend kind, een kwaadaardige misdadiger en een fijnbesnaarde romanticus. Zijn leven blijkt gecompliceerd te zijn geweest, vol tegenstrijdigheden, en heel anders dan hij zich bewust was.

‘Capek is zo’n schrijver die vele decennia geleden in een glasheldere stijl zijn licht liet schijnen over de grote, tijdloze vragen van het leven, in een roman die leest alsof de inkt nog nat is.’ De Standaard

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Uitverkocht

Samenvatting

In het tweeluik Heb lief en zie niet om vertelt Willem G. van Maanen op overtuigende en melodische wijze het verhaal van een begaafde toneelspeler die tijdens de Duitse bezetting trouwt met een joodse actrice, maar die zich ook aanmeldt bij de Kultuurkamer. Op de eerste bladzijden van deze roman wordt de zoon van zijn buurvrouw op straat neergeschoten. Zij verwerkt haar leed door een monoloog te schrijven, die zij de acteur ter hand stelt. In die monoloog gaat een joodse man na de oorlog op zoek naar de plek waar hij ondergedoken heeft gezeten. Zo spiegelen de twee delen van deze roman zich in elkaar, en vormen samen het ontroerende en onwrikbare bewijs van de onmogelijkheid en onwil van de mens om onder extreme omstandigheden te kiezen.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Een 'Art director', zojuist veertig geworden, is met zijn vrouw, zijn elfjarige dochter en zijn negenjarige zoon met vakantie op Kreta. Daar wacht hem een verbijsterende samenloop van omstandigheden, die zelfs de wereldpers zal halen.

 

Het boek is licht verkleurd, maar verder in zeer goede staat.

 

Let op!! bij een bestellig van meerdere boeken gelden andere verzendkosten (pakketpost)

Uitverkocht

Samenvatting

Twee engelen onthullen een ingenieuze manipulatie met de historie en met genetisch materiaal.

 

Het boek is goed, de omslag is wat verkleurd door het liggen. Het boek lijkt niet te zijn gelezen.

 

Op een koude avond vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, in de hongerwinter van 1944-1945, overkomt de achtjarige Anton Steenwijk een ramp: twee verzetsstrijders schieten een collaborateur dood, vlakbij Antons huis.

In de chaos die volgt, neemt de Duitse bezetter wraak: Antons huis gaat in vlammen op en zijn ouders en broer worden doodgeschoten. Anton groeit hierna op bij zijn oom en tante in Amsterdam en probeert letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de verschrikkelijke gebeurtenissen van toen. Die gebeurtenissen blijven hem echter achtervolgen: op verschillende momenten in zijn leven komt hij mensen tegen die op een of andere manier te maken hebben gehad met de aanslag uit zijn jeugd. Door hen blijft hij over die avond nadenken en komt hij er langzaam achter wat er nu precies gebeurd is. Wie kan hij de schuld geven van de dood van zijn broer en ouders?

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek (pocket) lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Hoe God verdween uit Jorwerd is de biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945 en 1995. Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad, van de kerktoren die instortte en de import die niet meer groette, van de natuur die terugkeerde en tegelijk verdween.

Het is het verhaal van de caféhoudster die verder wilde, van de mooie Gais Meinsma, van Fedde met zijn acht koeien en een land vol modder, van de kruidenier en zijn heimwee, en van Peet, die stierf in de boerenkool. Het is het verhaal van de jaren waarin alles anders werd. Wat is er gebeurd op het platteland toen de machines kwamen, en de subsidies en de banken, en toen de echte boeren langzaam ten onder gingen?

Geert Mak nam zijn intrek in een Fries dorp en schreef een historische omwenteling waarvan pas nu de omvang en de gevolgen zichtbaar worden.

 

Het boek is goed.

 

Samenvatting

 

Geert Mak verbleef in 2006 wekenlang te midden van de straatverkopers op een van de bruggen van Istanbul: de theeschenker, de boekenhandelaar, de verkoper van inlegzooltjes en de beste zakkenrollers van Europa. De meesten zijn straatarm, ze leven bij de dag, bij het uur. Allemaal hebben ze hun sores, hun verdriet, hun overlevingsstrategieën, hun dromen, hun eigen verhaal. Het verhaal van de straatverkopers vervlecht Mak met de geschiedenis van de brug, en daarmee met die van Istanbul, een stad die in de woorden van Mak "grotendeels is afgesneden van haar eigen geschiedenis'. Het is een reisverslag over 750 meter.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Rick Dockery is een succesvol man. Zijn leven wordt gekenmerkt door veel geld, mooie vrouwen en een ongekende luxe. Maar wanneer hij op het hoogtepunt van zijn footballcarrière live op televisie en ten overstaan van tienduizenden fans faalt, groeit hij uit tot het lachertje van Amerika. Zijn carrière is in één klap voorbij, Rick Dockery is nergens meer welkom. Althans, dat denkt hij. Tegen alle verwachting in vindt Dockery een nieuwe club. Hij moet daarvoor alleen wel verhuizen naar... Italië. In Parma hoopt
hij rustig zijn tijd uit te zitten tot thuis de storm weer is geluwd. Maar terwijl hij zich de eerste dagen als een vis op het droge voelt, raakt hij in de weken erna steeds meer bedwelmd door zijn nieuwe thuis. Het heerlijke eten en drinken, de magnifieke architectuur, de betoverende cultuur, de vriendschappen, de vrouwen. Waar Dockery echter niet op heeft gerekend, is dat iedereen in Parma in hem de grote verlosser ziet: de man die hen eindelijk het grote succes zal brengen...

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

 

PERSOONLIJK EN ONTROEREND

Een bijzonder verslag van de lange weg naar adoptie

Mark en Ilja Koolen hebben net als zoveel jonge stellen een diepe kinderwens. Als een zwangerschap echter uitblijft, komen ze in een langdurig en intensief medisch traject terecht. Tijdens de vele ziekenhuisbezoeken, die maar niet tot het gewenste resultaat leiden, wordt het verlangen om een kindje te adopteren uit het buitenland steeds sterker. Na moeizame bureaucratische procedures reizen Mark en Ilja af naar Kenia en sluiten Raf, een vrolijke dreumes van ruim een jaar, meteen in hun hart. Het duurt zes maanden voordat een Keniaanse rechter eindelijk toestemming geeft om Raf mee te nemen naar Nederland. Een periode waarin hun doorzettingsvermogen en geduld behoorlijk op de proef worden gesteld. Moeders mooiste, vaders trots is het bijzondere en openhartige verslag van de lange, avontuurlijke weg die Mark, Ilja en Raf hebben afgelegd om samen een gezin te kunnen vormen in Nederland.

Mark en Ilja Koolen komen uit Roosendaal en hebben elkaar leren kennen tijdens een werkvakantie in Australië. Ze wonen met hun zoontje Raf in de omgeving van Rotterdam. Mark is werkzaam in de financiële sector en Ilja is als moeder thuis druk met de zorg voor Raf. Hun verhaal is opgedragen aan Raf en zal andere ouders helpen de uitdaging van het adoptieproces aan te gaan.

www.waargebeurd.com

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Autobiografische roman over een kinderwens

Patricia van Liemt (1978) studeerde filosofie maar koos uiteindelijk voor een carrière bij de radio. Ze werkte voor 100% NL en is sinds 2010 iedere werkdag te horen op Q-Music, waar ze samen met Jeroen van Inkel de middagshow presenteert. De lab-baby is haar debuutroman, gebaseerd op haar eigen ervaringen met ivf.
Suzanne heeft de leukste baan van de wereld, een hechte vriendengroep en ze woont samen met haar grote liefde Jasper. Wanneer ze tegen alle verwachtingen in niet zwanger wordt, stapt ze vol overgave in de wereld van ivf. Maar dat is niet bepaald makkelijk: ze krijgt te maken met onderzoeken, hormoonbehandelingen en grote onzekerheden. Haar relatie met Jasper komt onder druk te staan en Suus vlucht in haar werk - en wordt getroost door collega Stijn. Zal haar grote wens ooit nog in vervulling gaan?
Patricia laat zien dat het niet voor iedereen even makkelijk is om zwanger te raken. Ik denk dat er veel mama's zijn die zich zullen herkennen in haar verhaal.' Phaedra Werkhoven, hoofdredactrice Mama Magazine
'Patricia heeft een mooie, openhartige roman geschreven over de mentale en fysieke rollercoaster waarin je zit tijdens een ivf-traject.'
Leco van Zadelhoff
'Wat stoer om zo'n persoonlijk onderwerp met iedereen te delen.'

'Ik heb gemerkt dat ivf een kwetsbaar onderwerp is om over te praten, maar ook iets is waar heel veel mensen mee te maken krijgen. Daarom besloot ik mijn verhaal op te schrijven in de vorm van een roman. Zonder opsmuk, gewoon zoals het is. Hiermee hoop ik andere stellen met vruchtbaarheidsproblemen een hart onder de riem te kunnen steken.'
Patricia van Liemt

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het eiland onder de zee is het verhaal van Zarit‚, een Caribische vrouw in de achttiende eeuw, die op haar negende als slavin wordt verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een van de grootste suikerplantages in Ha‹ti. Ze werkt voor zijn twee echtgenotes, verzorgt zijn zoontje en wordt zijn concubine.
Als de slaven in opstand komen tegen hun onderdrukkers, kan Zarit‚ zich ontdoen van het juk van haar meester, maar omwille van zijn kinderen helpt ze Valmorain het eiland te ontvluchten. Ze doen eerst het levendige Havana aan, om zich vervolgens in het opbloeiende New Orleans te vestigen. Daar zal Zarit‚ de liefde vinden en de weg vrijmaken voor het geluk waarnaar ze zo lang heeft verlangd.

 

 

Het boek is in redelijke staat.