Samenvatting

 

Deze prachtige uitgave met sfeervolle illustraties staat garant voor urenlang leesplezier. De verhalen zijn afkomstig uit alle windstreken, van het hoge noorden tot het diepe zuiden, en van een gehucht als Jipsinghuizen tot een wereldstad als Amsterdam. Elke lezer zal in dit boek wel een vertelling tegenkomen uit zijn eigen omgeving.
Wie kent niet het droevige lot van de Vliegende Hollander, de scheepskapitein die eeuwig voer de wereldzeeën moest ronddolen? Dit boek bevat naast de klassieke sagen en legenden vele onbekende sprookjesachtige vertellingen. De verhalen spelen zich af in een al dan niet ver verleden en worden bevolkt door kleurrijke personages uit alle rangen en standen.
Laat u ontroeren door de prinses van Terschelling, huiver om een levende dode, verwonder u over de wreedheid van Drentse reuzen, ontmoet de man met de bokkenpoot, en lach om de slimme list die Appingedammer bedacht om een plekje in de hemel te verwerven.
Deze boeiende uitgave zal bij jong en oud in de smaak vallen en bijdragen aan de kennis van de Nederlandse volkscultuur.

 

Conditie; Goed.

 

Samenvatting

Liesbeth groeit op in een Zeeuws dorp in de jaren vijftig en zestig. Ze is de dochter van de bovenmeester. Ze moet een voorbeeldig kind zijn want wat zouden de mensen er wel niet van zeggen al ze dat niet was? Als ze wat ouder wordt komt ze af en toe even in opstand. Heel even maar, want de starheid van haar vader belemmert haar. Als later de zorg voor haar oude vader op haar neerkomt, loopt ze tegen dezelfde onbuigzaamheid aan. Hij dementeert en is voortdurend alles kwijt, hij wil auto blijven rijden en niet naar een bejaardentehuis. 'Alles gaat toch goed. Ik hoor goed, ik zie goed en mijn verstand is ook nog goed.'Liesbeth moet een uitputtende strijd voeren, niet alleen met haar vader maar ook met het brave kind in zichzelf.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Het eiland onder de zee is het verhaal van Zarit‚, een Caribische vrouw in de achttiende eeuw, die op haar negende als slavin wordt verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een van de grootste suikerplantages in Ha‹ti. Ze werkt voor zijn twee echtgenotes, verzorgt zijn zoontje en wordt zijn concubine.
Als de slaven in opstand komen tegen hun onderdrukkers, kan Zarit‚ zich ontdoen van het juk van haar meester, maar omwille van zijn kinderen helpt ze Valmorain het eiland te ontvluchten. Ze doen eerst het levendige Havana aan, om zich vervolgens in het opbloeiende New Orleans te vestigen. Daar zal Zarit‚ de liefde vinden en de weg vrijmaken voor het geluk waarnaar ze zo lang heeft verlangd.

 

 

Conditie; Heeft hele lichte gebruikssporen.

Samenvatting

Water en vuur 1e druk is een boek van Hugo Brandt Corstius uitgegeven bij Gottmer Uitgevers Groep B.V.. ISBN 9789068341669

Water en vuur

Samenvatting

Carice van Houten en Halina Reijn zijn vriendinnen die een buitengewoon bestaan leiden dat toch vol vraagstukken zit die iedere vrouw herkent. In Antiglamour, een persoonlijk stijlboek, geven Carice en Halina zich bloot. Beautytips, de favoriete adressen van de actrices, hun carrière, hun dromen en hun grootste verlangens: niets blijft onbesproken.

Antiglamour is een uitzonderlijk vormgegeven, draagbaar koffietafelboek met prachtige foto's, handgeschreven pagina's en zelfgemaakte snapshots. Halina en Carice geven hun uitgesproken visie op stijl, mode, liefde en mislukte relaties, hun vakgebied en - niet te vergeten - elkaar.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Uilenspiegel is ongeveer vijf eeuwen oud. Door de jaren heen hebben heel wat mensen zich met hem beziggehouden: schrijvers, componisten, illustratoren, drukkers, regisseur, lezers en vertellers. De Uilen spiegelverhalen bieden immers uitgelezen vertelstof voor jong en jong. Er werd om gelachen, gegrijnsd en geknarsetand. We kunnen het ons nu niet voorstellen, maar voorstellen, maar in de late middeleeuwen werd Uilenspiegel als opruidend en zelfs als gevaarlijk beschouwd, precies omwille van zijn spottende en kritische toon, zijn gevatheid en listig woordenspel. Uilenspiegel spreekt immers een natuurlijke, volkse taal en neemt geen blad voor de mond. Hij is behendig, sympatiek, brutaal, maar ook weerzinwekkend. Hij gaat vlot om met bisschoppen en pastoors, met koningen, hertogen en graven, met geleerden en kooplieden. Hij is knecht bij bakkers, smeden en kleermakers en hij treedt zelfs op als dokter, schilder en soldaat. Dat ook gewone mensen het mikpunt werden van zijn schelmenstreken,

 

 

Conditie; zeer goed, als nieuw.

Bob de Rooy, kan terugkijken op een grillige carierre, wanneer hij zijn dagboeken schrijft.

 

Conditie; Goed.

Niets is zo belangrijk als de eerste indruk, daarom wil ieder mens er mooi en aantrekkelijk uitzien. In Haute couture zoeken bekende Nederlandse en Vlaamse auteurs naar het antwoord op de vraag waarom mode en uiterlijk zo belangrijk voor ons zijn. In de vaal vlot geschreven verhalen worden situaties beschreven die voor ieder mens die de trends willen volgen herkenbaar zijn. 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

Monaco, mei 1968. Net voor de start van de grand prix formule 1 is het publiek getuige van een vreselijk ongeluk. De bescheiden Jack Preston, monteur bij Team Lotus, redt het leven en vooral het gezicht van Deedee, jonge filmster en belichaming van de nieuwe zeden. Weer thuis bij zijn vrouw, in een afgelegen Engels dorp waar de jaren vijftig maar moeilijk wijken, wacht Jack met verlangen en angst op een teken van Deedee, dat zijn leven zal veranderen.
Monte Carlo is een puntgave vertelling, een aangrijpende geschiedenis over geloof, heldendom en de wil om gezien te worden.

 

 

Conditie; Goed. 

 

Samenvatting

 

‘Dit is het verhaal van mijn moeder, prinses Selma, die geboren werd in een paleis te Istanbul.’ - Kenizé Mourad
Het immense Ottomaanse Rijk stort in 1918 ineen en de keizerlijke familie moet naar Libanon vluchten. Selma, gewend aan de pracht en praal van het Turkse hof, gaat voortaan door het leven als ’de Hoogheid met de verstelde kousen’.
Een verboden liefde drijft haar in de armen van een Indiase maharadja. In India ontwaakt in haar een intens verlangen naar virjheid, geïnspireerd door de door Gandhi geleide onfhankelijkheidsstrijd.
De maharadja verafschuwt deze voor hem zo bedreigende houding en verstoot haar. Selma vlucht naar Parijs, waar zij-opnieuw ballinge en vreemdelinge - haar dochter Kenizé ter wereld brengt: de schrijfster van dit boek.
Kenizé Mourad werd in 1940 in Parijs geboren als kind van een Ottomaanse prinses en een Indiase radja. Naast haar werk voor Le Nouvel Observateur en als bijzonder verslaggeefster in het Midden-Oosten en zuidelijk India verwerkte ze haar familiegeschiedenis tot een roman. Ook schreef ze diverse artikelen voor onder andere Match, Elle, Le Monde diplomatique, Le Journal de Genève en werkte ze mee aanuitzendingen van France Culture.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

DE VIJFDE WINTER VAN DE MAGNETISEUR, Per Olov Enquist

Friedrich Meisner is een magnetiseur. Hij wordt beschuldigd van kwakzalverij, slaat op de vlucht en arriveert in de herfst van 1793 in Seefond, een klein Duits dorp. Meisners praktijken zijn gebaseerd op Franz Anton Mesmers leer van het Dierlijk Magnetisme, die - gecombineerd met zijn indrukwekkende en raadselachtige verschijning - hem in staat stellen alle inwoners van Seefond inclusief de prins, in te palmen. In dit dorpje met zijn religieuze scheidingen veroorzaakt deze vreemdeling een opleving van het geloof, 'een stormvloed van toewijding en extase'. Hij brengt een nieuwe religie. De geleerden in het dorp twijfelen aan hem: bezit deze man werkelijk de gave tot genezen of is hij een charlatan? Is hij een profeet of een oplichter, revolutionair of parasiet? De dorpsarts Selinger doet een poging om deze 'wonder-dokter' te ontmaskeren en de betovering te verbreken. Gaandeweg raken Meisner en Selinger verzeild in een strijd van mythische proporties.

 

 

Conditie; In de binnwenkant staat iets geschreven, verder is het boek goed.

In de bloei van haar leven, kort na haar huwelijk, verliest Contessa Carolina Fantoni da Fivizzono haar gezichtsverlies. Alleen 's nachts, in het donker, voelt ze zich weer normaal. In haar dromen herschept zij de verdwijnende wereld om haar heen. Daar kan ze vliegen, daar is ze vrij. De enige die Carolina begrijpt en met haar blindheid kan omgaan is haar buurman Turri, een miskende uitvinder die haar met zijn geschenk, een schrijfmachine, zijn liefde verklaart.

 

Conditie; Goed.

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

Als er iemand is in Nederland die sneller schrijft dan zijn eigen
schaduw, is het Nico Dijkshoorn: columns, verhalen, gedichten,
romans. En daarnaast staat hij minstens drie keer per week op een
podium. Daar leest hij zijn stukken over boezemvriend Van Gaal,
zijn belevenissen in Paradiso of de publieks favoriet ¿Het molletje¿.
Op z¿n minst hilarisch, ontroerend, hard, echt, kortom: vintage
Dijkshoorn. In DIJKSHOORN zijn de allerbeste verhalen, columns
en reportages verzameld.

 

 

Conditie; Goed.

J.J.Voskuil;

€ 3,50

J.J.Voskuil;

€ 3,50

Samenvatting

 

Nergens wordt zoveel gewandeld als in het werk van J.J. Voskuil (1926–2008). Vanaf de jaren vijftig maakte de schrijver met zijn vrouw Lousje jaarlijkse wandeltochten in voornamelijk Frankrijk, en het liefst in de Auvergne. Van iedere vakantie werd een uitvoerig dagboek bijgehouden dat later werd gebundeld onder de titels Terloops, Buiten schot en Gaandeweg. Maar ook in de romans Bij nader inzien en Het Bureau laat Voskuil zijn alter ego Maarten Koning veelvuldig wandelen. Eind jaren vijftig beginnen de dagelijkse wandelingen naar en van zijn werk aan het Instituut voor Dialectologie, Volks- en Naamkunde. Tussen de middag maakt Maarten meestal een wandeling over de grachten of een ‘ommetje’ naar de Amstel. Er wordt ook geregeld ‘buiten’ gewandeld: op weg naar de ‘Boerenhuisclub’ door het Arnhemse Sonsbeekpark, na een vergadering van de Zeemuseumcommissie over de dijk van Enkhuizen naar Hoorn. In de weekends trekken Maarten en Nicolien er samen op uit. Voor Maarten is het vaak een vlucht naar buiten. Pas op afstand van het Bureau en andere mensen vindt hij geheel zichzelf en voelt hij zich bevrijd. Had je nog willen wandelen? - een bloemlezing met de mooiste wandelfragmenten uit Bij nader inzien en Het Bureau - is een feest der herkenning voor Voskuillezers van het eerste uur en voor anderen een ideale kennismaking met zijn werk. Het werd samengesteld en ingeleid door Wim Huijser.

 

 

Conditie; Goed.

Uitverkocht

Colombe Schneck; Salomé.

€ 3,00
Uitverkocht

Colombe Schneck; Salomé.

€ 3,00

Samenvatting

 

Salomé is een boek dat Colombe Schneck niet wilde schrijven. Toch moest ze het doen. Ze deed er tien jaar over om de moed daarvoor te vinden. De indrukwekkende geschiedenis van hoe het kleine meisje Salomé geofferd werd in Auschwitz. William Styrons Sophie's keuze weerklinkt in Salomé. De werkelijkheid kan nog aangrijpender zijn dan fictie.

Toen Colombe Schneck in verwachting was van haar eerste kind suggereerde haar moeder achteloos de naam Salomé. 'Naar mijn nichtje.' Waarom ook niet, dacht Schneck. Pas later, nadat haar moeder was overleden, realiseerde ze zich dat ze de geschiedenis van haar familie zou moeten uitzoeken om te weten naar wie ze haar dochter had vernoemd.

Salomé is het aangrijpende verslag van haar zoektocht. Tijdens haar reizen naar Amerika, Israël en Litouwen en de gesprekken met de vrouwen uit haar familie vallen de puzzelstukjes in elkaar. Ze ontdekt het onvoorstelbare offer waar haar familie altijd over heeft gezwegen. Op 26 oktober 1943 werden 2800 mensen verzameld voor selectie op een plein in het getto van Kaunas: fitte mensen gingen naar werkkampen, de anderen naar vernietigingskampen.

Toen Schnecks overgrootmoeder aan de beurt was voor de keuring, wist ze dat zij het niet zou overleven. Ze wist ook dat de nazi's moeders met kleine kinderen direct naar de gaskamers stuurden. Als haar dochter Macha bij haar kleindochter Salomé zou blijven, zouden ze alle drie omkomen. De oude vrouw pakte de hand van de kleine Salomé en bezegelde hiermee hun lot. Samen stierven ze in Auschwitz. Macha overleefde het werkkamp, hertrouwde en kreeg twee kinderen en zes kleinkinderen. Het is niet verwonderlijk dat haar familie nooit eerder sprak over Salomé. Het offeren van het kleine meisje kwam voort uit een afgrijselijk wrede situatie. Het is de vraag of wij zelf de moed zouden hebben om een leven op te geven om een ander te redden.

 

 

Conditie; Er staat een stempel in de binnenkant, verder is ht boek goed.

Samenvatting

 

Het eerste deel in de Rosie-serie. Maak kennis met het meest fascinerende personage: Don Tillman.

'Spannend, nerdy, lief en grappig. Het Rosie Project wordt een wereldwijde hit.' NRC Handelsblad

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.
Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

'McGregor maakt op kalme wijze indruk, een erg goede schrijver. Zorgvuldig lezen, dit boek.****' NRC

Wanneer een onderzoeksexpeditie in Antarctica spectaculair misloopt, zijn de gevolgen ingrijpend - voor de deelnemers én voor hun families. Robert 'Doc' Wright zou opheldering moeten kunnen geven over het ongeluk, maar hij is na terugkomst niet langer in staat om te communiceren zoals hij dat gewend is. Terwijl zijn vrouw Anna worstelt met haar nieuwe rol als mantelzorger, moet Robert een compleet nieuwe manier van leven leren, een nieuwe manier van zijn.
Deze meesterlijke roman van Jon McGregor ontrafelt op ontroerende wijze onze voorstelling van heldendom, en onderzoekt de onbedwingbare menselijke neiging om verhalen te vertellen - zelfs als woorden ons in de steek laten. Het woord voor rood gaat over de grens tussen opoffering en egoïsme, en over de moed die soms nodig is om de dag door te komen.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Liza Miller hoopt modeontwerpster te worden, maar slentert voorlopig nog van voordeur tot voordeur om kaartjes voor een liefdadigheidsvoorstelling te slijten. Zo ontmoet ze de Raidings: een succesvolle, uiterst welgemanierde en ietwat wereldvreemde familie. Na een gewaagd doch welgemikt modeadvies aan de vrouw des huizes wordt Liza liefdevol opgenomen in hun excentrieke kringen. Nu schrijft ze regelmatig stukjes voor diverse modebladen, en haar talent blijft niet onopgemerkt bij de familie. 'Schrijf een boek over ons, de Raidings,' spoort Daniel, de vader van het gezin, haar aan. 'Iets, waarmee je je het voorrecht ons zo van nabij te hebben mogen beschouwen, waardig toont. Het nageslacht zal je dankbaar zijn voor een goed ooggetuigenverslag.' De eerste hoofdstukken zijn af wanneer Liza plotseling sterft. Haar teksten laat ze na aan Daniel, die verslagen, maar overtuigd van Liza's bijzondere gave, een drieluik componeert. Zo ontstaat een caleidoscoop van verhalen die ons langs de jeugd van Liza, de volwassen Gittel, de bizarre familie Raiding en een keur aan veelkleurige personages voert. Luchtig en humoristisch als Een dwaze maagd, maar met scherpe randjes en een niet te miskennen vleugje ironie, bewijst Simons opnieuw haar uitzonderlijke talent.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Een vrouw krijgt onverwacht de zorg voor een kind én de moeder. Daar begint een reis door een duistere wereld, met een rechercheur, een pooier en zijn slachtoffer. ‘Een ijzersterk boek’ - Kunststof.

In ‘Naar Lillehammer’ van Vonne van der Meer vraagt een moeder op een kinderspeelplaats een wildvreemde vrouw even op haar driejarige dochter te passen. Wanneer de moeder niet meer komt opdagen, neemt de kinderloze Cécile eerst alleen de zorg voor het kind op zich, maar algauw krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Zelfs in een afgelegen vakantiehuis in de bossen bij Lunteren ontkomt ze niet aan de macht van haar pooier. Gaandeweg wordt het Cécile duidelijk waarom naar Lillehammer vluchten zo moeilijk voor Gladys is. ‘Naar Lillehammer’ is geen thriller. Toch komt er een rechercheur in voor, een mortuarium en een verhoor. Het is een andersoortig boek in Van der Meers oeuvre en tegelijk ook helemaal niet, want het stelt vragen over goed en kwaad. Waar de één dodelijk bevreesd is voor ‘de vloek’ moet de ander haar eigen demon in de ogen kijken.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

'En uit het donkere bos komt Mr Toppit, en hij komt niet voor jou, of voor mij, maar voor ons allemaal.'

Als The Hayseed Chronicles – een tot dan toe onbekende serie kinderboeken – in één klap wereldberoemd wordt, ontstaat onder miljoenen lezers grote ophef over de betekenis van die raadselachtige laatste zin en het mysterieuze personage Mr Toppit.
De auteur Arthur Hayman wordt in Soho door een betonwagen overreden en plukt helaas nooit de vruchten van zijn succes. De erfenis gaat naar zijn weduwe Martha en haar kinderen – de mentaal fragiele Rachel en Luke, tegen zijn zin in als hoofdpersoon vereeuwigd in de boeken van zijn vader. Maar er zijn meer kapers op de kust.
Laurie – de onbekende dikke vrouw uit Californië – heeft het ongeluk van Arthur zien gebeuren en krijgt toevalligerwijs een deel van The Hayseed Chronicles in handen. Zij zorgt voor het succes in Amerika door de boeken op de lokale ziekenhuiszender voor te gaan lezen aan patiënten. Ze blijkt haar eigen motieven te hebben, motieven die de levens van alle anderen zullen veranderen. Want in de boeken liggen geheimen verborgen, geheimen die dreigen te worden onthuld als de familie bezwijkt onder de zware last van hun erfenis.
Mr Toppit is een meeslepend verhaal over de onverwachte effecten van plotselinge faam en rijkdom. Het boek beslaat tientallen jaren, van de hoogtijdagen van de naoorlogse Britse filmindustrie tot de genadeloze showbizzwereld in het Los Angeles van de eenentwintigste eeuw.

 

 

Conditie; Er staat een stempel in de binnenkant, verder is het boek goed.

Samenvatting

Monica Metz staat sinds jaar en dag in een kleine, maar niet weg te denken hoek op de achterpagina van NRC Handelsblad, waar zij beschrijft wat ze met een alziend oog in de stad en tijdens vakanties heeft gezien.
De lezer ontmoet in deze verhalenbundel een zwartrijder in de metro die net niet gesnapt wordt en de kokkin van een eetcafé, die al jaren wacht op 'een man van verre'. Ook leest hij over de verhuizing van 'een man alleen' die geen enkel meubelstuk blijkt te bezitten.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

'Ik wil proberen de liefde te schilderen die ik niet kon aanvaarden.'

Terwijl hij, door spijt verscheurd, terugblikt op zijn leven, werkt de 75-jarige Austin Fraser aan een serie schilderijen. Hoewel hij een beroemd schilder is, woont hij in beklemmende eenzaamheid in zijn grote huis te Rochester, New York. Hij herinnert zich de mensen die belangrijk voor hem waren - zijn wonderlijke moeder; zijn vriend George, porseleinschilder en verzamelaar, zwaar getekend door de lichamelijke en geestelijke wonden van de Eerste Wereldoorlog; de aan morfine verslaafde verpleegster Augusta; de bekende Amerikaanse schilder Rockwell Kent; en Sarah, een serveerster die zijn model en minnares werd. Vijftien jaar lang heeft Austin haar bezocht en geschilderd. Toen verstootte hij de vrouw van wie hij hield op vermeend kunstzinnige gronden.

De onderschilder is een meesterlijke roman over die ene grote kunst: de kunst lief te hebben - en het falen daarvan. De draagwijdte en zeggingkracht van de onderschilder, en urquharts briljante verbeelding van het landschap en van de geografie van ons voorstellingsvermogen, maken deze roman tot een voorlopig hoogtepunt in haar veelgeprezen oeuvre.

 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Op een gure winterdag daalt Mevrouw Verona de heuvel van Oucw e af, in de wetenschap dat de terugtocht voor haar fysiek niet meer haalbaar is. In het dal gaat ze bij de rivier zitten, in afwachting van haar laatste moment, aan haar voeten een trouwe hond. In een terugblik op haar leven passeren de dorpsbewoners van het afgelegen Oucw e, van Mme Lunette, de dokter die eigenlijk dierenarts is, tot Rosetta Courth x, in wier kruidenierswinkeltje ingeblikte haring rustig zeventien jaar op een koper kan wachten. Maar alle gedachten en herinneringen leiden uiteindelijk terug naar de gelukkige momenten met haar grote liefde, de veel te vroeg gestorven Meneer Pottenbakker, die haar ook na zijn dood immer vergezelde.

 
Conditie; Goed. 

 

Samenvatting

Het verhaal van Malik Solanka, een historicus die een moeizaam huwelijk ontvlucht door zich in New York te vestigen waar hij zich bezighoudt met zijn hobby: poppen maken. (Boekenweekgeschenk 2001)

 

 

Conditie; Bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

dwarsligger 586 Arjen Lubach Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend en Bastaardsuiker 2 boeken in 1 De eerste twee romans van Arjen Lubach nu gebundeld Bekend van Zondag met Lubach In Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend vertelt de vierentwintigjarige Benjamin over zijn overleden ouders, zijn oom, zijn vriendinnetjes en zijn grote liefde. Bastaardsuiker is een ontroerende roman over Mattias, een jonge schrijver die in zijn familieverleden duikt. ‘Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend bevat prachtig melancholieke passages en ontlokt de lezer regelmatig een glimlach om de absurdistische observaties van Benjamin.’

 

Samenvatting

 

dwarsligger 437 ‘De greppel’ is de nieuwe Herman Koch, auteur van het Boekenweekgeschenk 2017. Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. En nog wel met die oerdegelijke wethouder die zich inzet voor het milieu. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen. ‘De greppel’ laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Of ziet Robert Walter de dingen juist voor het eerst echt helder? Herman Koch (1953) was bekend als televisiemaker (‘Jiskefet’) en is inmiddels wereldberoemd geworden met ‘Het diner’. Die roman werd verkocht aan achtenveertig landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. De Amerikaanse verfilming, ‘The Dinner’, gaat in 2017 in première. ‘De greppel’ gaat over macht, jaloezie en is geestig en verontrustend: een onmiskenbare Herman Koch.

 

 

 

Conditie; goed. 

Liefde, anders niet

verhalen van Maarten 't Hart, Marion Bloem, Paul de Wispelaere, Nelly Heykamp, Joost Zwagerman, Mensje van Keulen, Ton Anbeek, Mischa de Vreede, F.B. Hotz, Tessa de Loo, Guus Kuijer, Dorinde van Oort, Koos van Zomeren, Marijke Höweler, Hans Hoenjet, Hilde de Bresser.

 

Conditie; Iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

VerschrikkelijkeLiefde Tweede bundel verhalen van Herman Adèr  (1940). Bij het schrijven past Adèr een procedé toe waarbij eerst belevenissen rond een thema worden geselecteerd. Dat materiaal wordt van een plot voorzien. In het eindresultaat ligt de nadruk op het thema, de oorspronkelijke ervaringen zijn bijzaak geworden. De gebeurtenissen waarop hij dit keer de verhalen baseerde vonden plaats in de periode 1980-2005.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

In de bundel `De vader en Michiel en andere oude verhalen'
van Herman Adèr  (1940) worden verhalen gepubliceerd
die hun oorsprong hebben in de zestiger en zeventiger jaren
van de vorige eeuw. Gebeurtenissen uit dat verleden worden
geselecteerd rond een bepaald thema. Dit materiaal wordt verdicht,
verdraaid en van een plot voorzien.

 

Conditie; Goed.

Austin Barclay is sterk, aantrekkelijk en voorkomend en Dolores Meredith knap levendig en dapper. Ze wonen in een heel gewoon klein stadje in Amerika. Het verhaal van hun liefde is geschreven in een rijke, gevoelige stijl en opgeluisterd met prachtige gedichten van Emily Dickinson. 

 

Conditie; er staat een naam in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Na een podiumstilte van zeven jaar komt Herman Finkers met een nieuwe avondvullende voorstelling: Na de pauze. De manier waarop humor en ernst tot een nieuwe eenheid worden versmolten brengt bij publiek en pers enthousiaste reacties teweeg. In dit boek naast de volledige theatertekst, de belangrijkste verhalen uit het programmaboek, waaronder een opmerkelijk essay over Gerard Reve.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Joni Sigerius, de stiefdochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, het is ook de zomer dat de enige en echte zoon van Sigerius vrijkomt uit de Scheveninger strafgevangenis. Bonita Avenue is een weergaloos verhaal over idylle en schoonheid, noodlot en verval.

 

Conditie; Staat een naam ingeschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Aan de hand van de gebeurtenissen op het Griekse eilandje Kefallinía toont Louis de Bernières de gevolgen van oorlog, economische vooruitgang en natuurgeweld voor de levens van gewone mensen.
Pelagia, de mooie dochter van dokter Iannis, maakt zich op om te trouwen met Mandras, een visser. Hun plannen worden in de war geschopt door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het geweld grijpt diep in het leven van Pelagia in. Maar zij raakt niet alles kwijt. Een Italiaanse legerkapitein en zijn mandoline, die ervoor zorgen dat de eerste fase van de bezetting op Kefallinía toch menselijk blijft, blijken een belofte voor de toekomst te zijn.
Een wijze en geestige roman die al vele lezers diep heeft ontroerd.

 

 

Conditie; Staat een stempel in, verder is het boek goed. 

Samenvatting

 

Opkomst en ondergang van het marktfundalisme De drie decennia na de Tweede Wereldoorlog worden wel de Gouden Jaren genoemd. Er was sprake van een aanhoudende, sterke economische groei en er werd gewerkt aan de opbouw van de moderne verzorgingsstaat. Met de Grote Crisis van de vorige eeuw in het collectieve geheugen, zorgden overheden voor stabiele groei en volledige werkgelegenheid. In de loop van de jaren zeventig stagneerde de groei, nam de inflatie toe en begon de werkloosheid op te lopen. Economen en beleidsmakers gingen op zoek naar een nieuw economisch instrumentarium. De overheid werd van oplossing tot probleem en diende terug te treden, teneinde de markt zijn zegenrijke werk te laten doen. Met Thatcher en Reagan triomfeerden deze nieuwe opvattingen. Na aanvankelijke successen ontspoorde het neoliberalisme in de tweede helft van de jaren negentig. De marktideologie kreeg fundamentalistische trekken en in de Amerikaanse kapitaalmarkt ontwikkelde zich een wildwestkapitalisme. Deze wildgroei leidde in 2008 tot een hartstilstand in de financiële sector: de kredietcrisis. Een derde, ingrijpende beleidstransformatie lijkt noodzakelijk.

 

 

COnditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Fantasie wordt werkelijkheid en werkelijkheid blijkt fantasie te zijn. De alledaagse waanzin. Rock 'n roll. Levens waarin mensen verdwalen zonder dat ze daarbij stil kunnen staan. Dat zijn onder andere de thema's van de nieuwe verhalen van Thomas Verbogt. Deze verhalen zijn altijd uiterst suggestief: de belangrijkste gebeurtenissen spelen zich tussen de regels af. Nooit is iets zoals het op het eerste gezicht lijkt. Een van de belangrijkste drijfveren van de auteur is juist door te dringen tot het onbenoembare, dat zo veelzeggend kan zijn. 'Gebroken glimlach' is daarmee een rijke, avontuurlijke, soms humoristische en vaak ook geheimzinnige verzameling verhalen.

 

Conditie;  Zit een sticker op de voorkant.

Samenvatting

Coco en haar moeder Elisabeth zien elkaar sporadisch en lopen elkaar op een dag bij toeval tegen het lijf. De moeder vertelt tussen neus en lippen door dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco blijft in verwarring achter. Bij haar vriend en haar vader vindt ze geen steun. Coco zal het zelf met haar moeder moeten oplossen. En laten ze daar nu geen van beiden goed in zijn.

 

Conditie; Goed.

Koos Spee, officier van justitie en auteur van dit boek, weet maar al te goed tot welke vaak onplezierige situaties ons gedrag op de weg kan leiden. In effe gas terug vertelt hij anekdotes over de verkeersperikelen die hij dagelijks in zijn werk, en ook als weggebruiker tegenkomt.

Humoristisch, luchtig maar ook informatief.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Reis mee naar de Himalaya in een op waarheid gebaseerd en bijzonder levensverhaal. Voor Angie lijkt haar leven op jonge leeftijd al over te zijn als ze haar vader op tragische wijze verliest. Pas na het lezen van een boek met lang vergeten kennis en wijsheden komt de ommekeer in haar leven en besluit ze op reis te gaan. In de Himalaya ligt het mysterieuze Kopan-klooster. Een negentig jaar oude boeddhistische lama leert haar de kracht van Ki en vertelt haar het geheim van een energiek en wervelend leven. Dit boek staat voor kracht, jezelf vinden en worden wie je bent, zelfs als het leven zwaar is en het je tegenzit. Want pas wanneer je jezelf hebt gevonden, ben je klaar om de ander te helpen. De kennis van onze levensenergie Ki komt uit de Himalaya, die vele heilige plaatsen kent. Al duizenden jaren lang wordt er gemediteerd en is het de regio waar duizenden lama’s en heiligen verlicht zijn geraakt. De levensenergie Ki is nergens zo sterk voelbaar als in dit gebergte. In de Himalaya is het onmogelijk om het gevoel van spiritualiteit te ontlopen. Hans Peter Roel schrijft op een praktische en begrijpelijke manier. Hij heeft als missie mensen sterk te maken zodat ze het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.

 

 

Conditie; Goed.

Na een heftige ruzie met zijn ex-vrouw, besluit Eugene H., een tekstschrijver, zijn vijfjarig dochtertje Franny te ontvoeren. Hij vlucht met het kind naar Jamaica en maakt de daaropvolgende achtien uur een otreddende zwerftocht over het eiland, terwijl hij het kind slapend op een hotelkamer heeft achtergelaten.

 

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Vierduizend jaar geleden. 

In de welvarende staat Ur woont de twaalfjarige Sarah. Ze wenst niet door haar machtige vader uitgehuwelijkt te worden, en neemt gif in waardoor ze onvruchtbaar wordt. Vervolgens maakt ze carierre als hogepriesteres van de Godin Isthar. Maar ze kan haar jeugdliefde, de nomadenjongen Abram, niet vergeten en trouwt alsnog met hem. Een leven van reizen begint.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Hal Treherne is een jonge, vastberaden soldaat die hoopt op een prachtige carrière in het leger. Hij weet zich gesteund door zijn mooie vrouw Clara, en wanneer hij wordt uitgezonden naar de mediterranee, volgt zij hem met hun twee jonge kinderen. Cyprus blijkt niet het vriendelijke, zonnige eiland waarop Hal en Clara gehoopt hadden.
De Britten verdedigen hun kolonie tegen opstandige Cyprioten, die strijden voor een Grieks Cyprus. Clara probeert voor haar gezin een warm thuis te creëren in deze vijandige omgeving, maar het blijkt steeds moeilijker de
illusie in stand te houden.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

De dertienjarige Henry woont met zijn moeder Adele in een slaperig Amerikaans stadje. Vrienden heeft hij niet, en zijn vader ziet hij alleen op zaterdagavond als hij verplicht moet eten met diens nieuwe gezin. Hoe hij ook zijn best doet, Henry weet dat hij met al zijn grapjes en zijn goedbedoelde ¿echtgenoot voor één dag¿-coupon zijn labiele moeder niet gelukkig kan maken. Dat verandert allemaal op de dag voor Labor Day, als een geheimzinnige gewonde man Henry aanspreekt en om hulp vraagt. De daaropvolgende dagen leert Henry een aantal waardevolle levenslessen: hoe je een honkbal werpt, het geheim van een perfecte taartbodem, de adembenemende pijn van jaloezie, de macht van verraad en het belang om het geluk van anderen ¿ en dan vooral van degenen die we liefhebben ¿ boven dat van onszelf te plaatsen. Op een manier die doet denken aan Ian McEwans Atonement en Paolo Giordano¿s De eenzaamheid van de priemgetallen vertelt Joyce Maynard een verhaal van liefde, seksuele spanning, schrijnende puberteit en verwoestend verraad. Vanuit het oogpunt van een dertienjarige jongen ¿ en de man tot wie hij zal uitgroeien ¿ neemt Maynard de lezer mee naar de gebeurtenissen van een lang, heet en allesbepalend weekend.

 

 

 

Conditie; Goed.

Loesje

€ 2,50

Loesje

€ 2,50

Loesje

 

 
Loesje wil het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor haar is dat geen luchtkasteel of een activiteit die je het beste over kunt laten aan de bazen, deskundigen en/of begeleiders. Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je dat? Posters maken is Loesjes antwoord. Anderen maken een krant, richten een verliesgevend tv-station op of starten een vakbond. Loesje kiest voor het affiche als medium. Eenvoudig, direct, op straat en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks.

Loesje is opgericht in 1983. Zij is begonnen met zes mensen die uit verschillende actiebewegingen kwamen en die een andere manier zochten om hun betrokkenheid bij de wereld te ventileren. De eerste jaren was Loesje alleen plaatselijk actief, maar vanaf 1986 werd Loesje landelijk bekend. Internationaal is Loesje vanaf 1989 actief. Op bol.com vind je alle boeken van Loesje, waaronder het nieuwste boek van Loesje.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

De grootste YA-serie ooit is terug!

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.

De Hongerspelen-trilogie van Collins werd succesvol verfilmd met Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook deze prequel snel op het witte doek te zien zijn. Filmstudio Lionsgate is namelijk al in overleg met Collins om haar nieuwe verhaal tot leven te brengen.

'Met dit boek wil ik de focus leggen op wie we zijn als mens en wat we nodig denken te hebben om te kunnen overleven. De periode tien jaar na de oorlog, waarin Panem probeert er weer bovenop te komen, biedt de perfecte mogelijkheid om met deze vragen te spelen en daarmee de kijk van de personages op de mensheid te definiëren.' Suzanne Collins

 

 

 

Conditie; Goed.

Een intelligent boek, goed en sfeervol geschreven.

 

Produktspecificatie: 

Het boek is in goede staat. 

Verzendkosten Belgie: €14.00

Samenvatting

 

Grande Dame Sonja Barend beziet de wereld van nu

Als programmamaker mocht Sonja Barend van de VARA alles maken wat ze wilde. Het gaf haar de mogelijkheid zich te bemoeien met wat er om haar heen gebeurde. Nu de wereld om haar heen tot stilstand is gekomen komt het terug, de wil zich uit te spreken, haar gedachten over de wereld om haar heen te formuleren. ‘Kwesties en problemen lijken regelmatig op een variant van die van jaren geleden,’ schrijft ze in De appel in het paradijs. ‘Ze zijn niet nieuw maar anders. Vaak ben ik verbaasd dat ze niet sneller worden opgelost door mensen met ervaring, die net als wij, vrijwel alles al eerder hebben meegemaakt en kunnen putten uit de kennis die ze toen hebben opgedaan.’ Of het nu gaat over racisme, politiek, opvoeding, of het milieu, geen onderwerp ontkomt aan de pen van Sonja Barend. Haar stem is helder en even krachtig als in de bestseller Je ziet mij nooit meer terug. Het is weldadig om opnieuw geconfronteerd te worden met haar eigenzinnigheid en kracht.

 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

In Over de liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom.
Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie.
Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Wanneer een Parijse handelsreiziger naar Praag reist om Boheemse appels te kopen, raakt hij aan de praat met een jonge straathandelaar in opwindbare kunstvogels, die hem zijn tragische levensverhaal vertelt. Het verhaal van zijn onmogelijke liefde voor Jarmila, een mooie boerendochter die getrouwd is met een rijke ganzenboer. Het liefst wil hij met haar een nieuw leven beginnen in Amerika, maar wat wil zij? De raadselachtige Jarmila behandelt haar echtgenoot en haar minnaar even hardvochtig als de ganzen waarvan ze de veren uitrukt. In het Boheemse dorp, waar iedereen van de affaire afweet, lopen de spanningen hoog op. Het verhaal blijft, ook als hij al lang weer terug is in Parijs, door het hoofd van de handelsreiziger spelen. Als de conciërge hem meldt dat er twee zwervers voor hem aan de deur zijn geweest, een man en een kind, realiseert hij zich meteen om wie het moet gaan. Voor hij er erg in heeft, speelt hij zelf een cruciale rol in deze onheilspellende Boheemse liefdesgeschiedenis. 'Jarmila' is een meesterlijk kleinood: een briljant geconstrueerde novelle met een dubbele bodem. De gitzwarte ondertoon van de dorpsgeschiedenis symboliseert de gespannen sfeer van de vooroorlogse jaren. Deze zwarte parel uit Midden-Europa is jarenlang verloren gewaand, maar werd midden jaren negentig teruggevonden in Praag.

 

 

 

Conditie; Goed.

De in deze bundel bijeengebrachte stukken verschenen in een iets andere vorm, afzonderlijk als Tamarkolomen in het weekblad vrij Nederland.

 

 

Conditie; Redelijk.

Productbeschrijving

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige duels voor studenten.

Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, geïntrigeerd door haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

 

 

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

In een café in het Weense Grinzing ontmoet een schrijver een rondzwervende muzikant.Voor de grap, maar ook om hem te tarten, vraagt hij deze violist een uitzonderlijk moeilijk stuk, Bachs Chaconne, te spelen. De vagebond speelt het stuk echter perfect, steekt zijn hoed uit en maakt, terwijl hij een royale fooi van de verbaasde luisteraar ontvangt, een obsceen gebaar naar hem. De volgende dag gaat de schrijver op zoek naar deze wonderbaarlijke muzikant.Wanneer hij hem eindelijk gevonden heeft, stelt de violist een vreemde vraag. 'Hebt u ooit een verhaal geschreven dat zich afspeelt in de wereld van de muziek?' 'Nee', antwoordt deschrijver, hem uitleggend dat muziek, naar zijn idee, boven alles staat en onmogelijk met menselijke wederwaardigheden te vervlechten is. 'Goed', zegt geheimzinnige muzikant. Dan zal hij hem een verhaal over muziek vertellen. Een angstaanjagend verhaal, dat 'de waarheid en niets dan de waarheid bevat'. Kreeftengang is een muzikaal, aangrijpend en zeer spannend boek, geschreven met een Süskind-achtige helderheid.Paolo Maurensig (1943) was handelsreiziger totdat hij in 1993 debuteerde met De Lüneburger variant, dat in vertaling verscheen bij De Arbeiderspers. Zowel zijn debuut als Kreeftengang, zijn tweede roman, werd in Italië een onverbiddelijke bestseller met verkopen van rond de 200.000 exemplaren.Over Kreeftengang:* Dit tweede boek is een excellente bevestiging van Maurensigs schrijverschap. [... ] De muziek is de duistere hoofdpersoon van deze roman. - La Provincia* Een vloeiend geschreven, spannende roman die zowel de zintuigen als de geest behaagt: prachtig. - Mario Turello in Messaggero Veneto

 

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Fascinerende bundel sensuele verhalen over de kracht van het geheugen en ontluikende seksualiteit...
"Dit debuut ritselt en borrelt van belofte. Bouazza heeft een onderwerp, een palet en een zwierige hand van schilderen." - de Volkskrant
De kleurrijke verhalen in dit opzienbarende debuut van Hafid Bouazza vinden hun oorsprong in herinneringen aan een dorp in Marokko. Alle acht verhalen zeggen iets over de tanende macht van de traditie. In een lyrische stijl beschrijft Bouazza een wereld van vrome vaders, zorgzame moeders, strenge sociale controle en heimelijke geneugten. Van een verloren zoon keren slechts de voeten terug. Er wonen djinns in een waterput, die ellende over het dorp brengen. Een visser verandert plotseling in een vrouw. Onverklaarbare dingen, die de bizarre sfeer van het dorp schetsen. Een meeslepende bundel!

 

Conditie; bladzijden zijn wat verkleurd.

Uitverkocht

Frank Gunning; Meisje van glas.

€ 3,00
Uitverkocht

Frank Gunning; Meisje van glas.

€ 3,00

Samenvatting

In een revalidatiecentrum zoekt Kleine Eva vergetelheid in de armen van de beheerder. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: situs inversus, haar hart zit aan de verkeerde kant. Al snel blijkt Eva’s ontroerende geschiedenis onderdeel van een groter geheel, een huiveringwekkend verhaal, waarin de levens van de verschillende personages met elkaar verbonden zijn. Dat van de ontroostbare Flo, eenzaam levend in een souterrain onder een kraakpand. Dat van de oude jonkheer H.U. Kampvliet van Beurden en dat van diens verwaarloosde, duivelse zoon, die zich Strijdvloed noemt. En dat van de vermiste Hanna, het onbereikbare, gesublimeerde spiegelbeeld van Kleine Eva.
Meisje van glas is een onstuimige droom, een duister sprookje, een intrigerend, spannend en grimmig saluut aan Het parfum van Patrick Süskind.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Urania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de dictator Trujillo. Haar monologen en de schokkende onthulling aan het einde van de roman vormen een huiveringwekkend relaas van het menselijk onvermogen om het verleden los te laten. Daarnaast wordt de lezer meegenomen in de gedachtewereld van Trujillo zelf, om zo een nietsverhullend beeld te krijgen van de absurde manipulaties van een alleenheerser. Met HET FEEST VAN DE BOK heeft Mario Vargas Llosa een felle aanklacht geschreven tegen de krankzinnige mechanismen van de macht.

 

Conditie; goed. staat een jaartal ingeschreven.

Samenvatting

Een goed begin in het leven betekent een geborgen nest en opgroeien te midden van liefhebbende familie en vrienden. In deze prachtige verzameling van ontroerende en vrolijke verhalen kunt u lezen over allerlei familie-vriendschapsbanden. Over de liefde voor de trouwe viervoeter, de eerste zoen, een familievakantie die niet loopt zoals gepland en een verborgen familiegeschiedenis, verhalen die van grootvadewr op kleindochter worden overgeleverd.

 

 

Conditie; Goed. 

 

Samenvatting

Tijdens haar middelbare schooltijd gaat een meisje gaat op zoek naar een nieuwe identiteit en bovenal naar een nieuwe moeder in plaats van haar neurotische, excentrieke moeder. Vervolg van 'Moederkruid'.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een aangrijpende autobiografische roman over opgroeien in onveiligheid. Carry Slee werd beroemd door haar veelvuldig bekroonde kinderboeken. Dit is haar eerste roman voor volwassenen.
Als de kleermakerij van de vader van twee zusjes failliet gaat, verhuist het gezin naar een andere buurt. Volgens hun moeder is deze nieuwe omgeving beneden hun stand, daarom mogen de zusjes met niemand omgaan. De relatie tussen de ouders van de meisjes wordt ook steeds slechter, totdat de ruzies en het gebrek aan contact bijna te veel worden voor de zusjes.
In 'Moederkruid' registreert Carry Slee, zonder een oordeel te vellen, door de ogen van een kind wat er gebeurt als angst te groot wordt om te dragen. In een ingehouden stijl, wars van sentimentaliteit en effectbejag, beschrijft ze de pijn en de tragiek van opgroeien in onveiligheid.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

‘Chocolat’ is het eerste boek met Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestsellers ‘Chocolat’, ‘Rode schoenen’, ‘De zoetheid van perziken’ en ‘De aardbeiendief’, in de hoofdrol. De heerlijke roman ‘Chocolat’ van Joanne Harris is een wereldhit, niet in de laatste plaats door de verfilming met Johnny Depp en Juliette Binoche

Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt, lijken er magische krachten tot leven te komen. Met lede ogen moet de starre dorpspastoor Reynaud aanzien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd de dorpelingen verleidt met onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid. Wanneer Vianne aankondigt dat ze met Pasen een chocoladefestival wil organiseren, raakt père Reynaud buiten zichzelf van woede, en stevent de strijd in het dorp af op een dramatisch hoogtepunt.

 

 

Het boek is in redelijke staat. 

Samenvatting

 

‘Rode schoenen’ is het tweede boek met Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestsellers ‘Chocolat’, ‘Rode schoenen’, ‘De zoetheid van perziken’ en ‘De aardbeiendief’, in de hoofdrol. In de heerlijke roman ‘Rode schoenen’ van Joanne Harris lees je meer over Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestseller ‘Chocolat’.

De mooie Yanne Charbonneau heeft een chocolaterie in Parijs, in het pittorekse Montmartre. Ze woont boven de winkel met haar twee kinderen; de 11-jarige Annie en de kleine Rosette. Haar leven lijkt rustig en op orde, maar schijn bedriegt: eigenlijk heet zij Vianne Rocher, en haar oudste dochter heet Anouck; namen uit een verleden dat ze achter zich wil laten.
Op een dag loopt Zozie de l'Alba op hoge knalrode naaldhakken hun leven binnen. Zij is een betoverende vrouw, met een groot geheim, die beetje bij beetje Anouck en Vianne in haar macht krijgt.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Een magistraal boek waarvan alleen in Nederland al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.
Deze bijzondere roman is nu verfilmd door de wereldberoemde regisseur Ang Lee, bekend van Brokeback Mountain en Sense and Sensibility, en belooft nu al dé bioscoophit van deze winter te worden.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

HEB MIJ LIEF, J. Lloyd / E. Rees

Dit boy-meets-girl verhaal gaat over Jack en Amy. Jack, 27, vindt het heerlijk om vrijgezel te zijn. Amy, 25, is single en wanhopig. Ze is al in geen eeuwen een leuke man tegengekomen.Dan, op een feestje in hartje
Londen, lopen Jack en Amy elkaar tegen het lijf. Hun Cinische aantrekken en afstoten begint. In heb mij lief, geschreven vanuit wisselend perspectief, zien we hoe Jack en Amy op hun eigen wijze reageren op steeds dezelfde gebeurtenissen. Het is een sexy en vrolijke liefdesgeschiedenis die gruwelijk herkenbaar is.

 

 

Het boek is redelijk.

Samenvatting

Op haar idyllische landgoed in Griekenland ontvangt Selma Hoogstins, auteur en schrijfcoach, gasten die ongestoord aan een boek willen werken. Onder hen is Esther Noordvlucht, bekend thrillerschrijfster. Terwijl Selma alles doet om haar gasten te vrijwaren van kleine en grote crises, werkt Esther aan het vervolg op haar bestseller De Vinex-club. Dan wordt haar lichaam gevonden op het strand, en blijkt niets wat het leek.Dood van een thrillerschrijfster is een roman over schrijven en lezen, succes en falen, paradijs en wereld, en de sluipmoordenaar die 'markt' heet. Spannend, scherp geobserveerd en vol liefde voor het tijdloze Griekse landschap en de zee.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Levendige ontwikkelingsroman die de rijkdom en de schoonheid van de Irakese cultuur laat zien.' — Booklist

De dochter van een Irakese vader en een Engelse moeder groeit op op het geïsoleerde Irakese platteland. Haar vader brengt haar groot volgens zijn islamitische geloof, terwijl haar moeder haar aanmoedigt westerse gebruiken en gewoontes aan te leren. Heen en weer geslingerd tussen haar ouders, verlangt ze naar een plek waar ze thuis hoort. Even lijkt de westerse school voor dans en muziek troost te bieden, maar niet lang nadat haar familie naar Bagdad is verhuisd, breekt de oorlog met Iran uit. Haar wereld valt uit elkaar, en ze wordt gedwongen met haar zieke moeder naar Engeland te verhuizen, waar haar wederom grote confrontaties wachten: haar nieuwe thuisland raakt in oorlog met het land van haar vader en van haar jeugd.

 

 

Conditie; Goed.Hardcover

Samenvatting

Uma, jong en verliefd, treft na haar studie in Oxford een heel ander India aan dan ze achterliet. Zij die in de koloniale traditie Engelstalig zijn opgegroeid en de hoge functies bekleden, moeten plaatsmaken voor degenen die in de nieuwe Indiase traditie zijn geschoold.Jai Prakash intellectueel, kasteloos, sprekend met het verkeerde accent en opgegroeid zonder privileges heeft ? groot voordeel: hij is geworteld in India. Uma en haar vrienden kunnen weer thuishoren in hun land als ze accepteren dat het tijd is voor een nieuwe elite, de elite van Jai.

 

Conditie; De omslag is wat verkleurd, verder is het boek goed. Hardcover.

Samenvatting

 

Cathy is een ervaren pleegouder, maar niemand had haar kunnen voorbereiden op de komst van Jodie, een achtjarig meisje met zoveel gedragsproblemen dat ze in vier maanden tijd bij vijf verschillende gezinnen wordt geplaatst.Cathy besluit Jodie in huis te nemen en is vastbesloten om haar gedrag te begrijpen. Zal zij slagen waar vijf andere verzorgers hebben gefaald?

Langzaam wint Cathy het vertrouwen van Jodie, en haar gedrag verbetert aanzienlijk. Stukje bij beetje onthult het meisje de schokkende en hartverscheurende details van haar mishandeling door de mensen die haar hadden moeten liefhebben en beschermen. Cathy belooft haar dat ze voor haar zal vechten, wat er ook gebeurt, want haar liefde voor de verwaarloosde Jodie is onverwoestbaar.

 

 

Conditie; Goed. Lijkt niet te zijn gelezen.

Susan Smit; Vloed.

€ 3,00

Susan Smit; Vloed.

€ 3,00

Samenvatting

Samenvatting

 

Noordwijk, 1899. Adriana van Konijnenburg weigert haar eerste huwelijksaanzoek. Liever zit ze te lezen of te schrijven, zoals haar vroegere speelkameraadje Henriëtte Roland Holst. Haar vader, hotelier en reder, verandert het vissersdorp in een mondaine badplaats door badkoetsjes op het strand te zetten en een badhotel te beginnen. Als Adriana liefdadigheidswerk doet in een clubhuis voor vissers ontmoet ze Jacob, een jonge visser op wie ze verliefd
wordt. Het verschil in klasse is groot en de verhouding strandt. Ze stort zich op haar poëzie en laat zich schaken door een ober die in een van de hotels werkt, een charmeur en bastaardkind van Willem iii. Ze wordt onterfd en
verbannen uit Noordwijk, maar kiest vol overgave voor de liefde, alsof ze alsnog de juiste keuze wil maken. Jaren later, als ze inmiddels moeder is, levert ze de grootste strijd van haar leven om terug te keren...

 

Conditie; Goed. hardcover

 

 

Samenvatting

 

Het jongetje Bram en het olifantje Modoc worden op dezelfde dag geboren. Samen groeien ze op, te midden van een bonte verzameling artiesten bij een klein circus. Er ontstaat een sterke band tussen de jongen en de olifant terwijl Bram tot olifantentrainer wordt opgeleid en Modoc langzaam de ster van de piste wordt.
Binnen korte tijd zijn ze zo op elkaar ingespeeld, dat de stem en de gebaren van Bram voldoende zijn om de grote Modoc haar kunsten te laten vortonen. Dan wordt het circus verkocht en raken Bram en Modoc op drift. Hun omzwervingen voeren hen over de hele wereld en samen beleven ze vele avonturen.
‘Modoc leest als een ouderwets, meeslepend jongensboek (…) Een bijzonder boek.’ Flair
De beroemde dierentrainer Ralph Helfer, die zelf lange tijd voor Modoc heeft gezorgd, baseerde dit boek op het levensverhaal van Bram.

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Andrea Rohloff woont samen met haar familie in Berlijn. Ze zit nog op school, maar droomt ervan om haar eigen geld te verdienen en verre reizen te kunnen maken. Wanneer haar vriendin Jenny haar voor haar achttiende verjaardag een vakantie naar Turkije cadeau doet, is ze dan ook door het dolle heen. Andrea geniet met volle teugen van haar eerste vakantie zonder haar ouders, tot haar vriendin plotseling eerder vertrekt en een tas bij haar achterlaat. Met het laatste geld dat Jenny haar heeft gegeven, gaat Andrea naar het vliegveld. Daar wordt ze door de Turkse politie gearresteerd met zes kilo heroine¯ne in haar tas...

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Geboren in een IJslands fjord wordt Lidewijde, dochter van twee musici, weggehouden van de bewoonde wereld. De hellingen lijken verlaten, maar het kind, met haar fabelachtige oren, vangt geluiden op die haar onrust baren. Houdt iemand haar in de gaten? Langs kieren hoort ze, onder deuren, door de kleinste scheuren in het plafond. Met een vader van wie ze maar een glimp te zien krijgt, een moeder die er een dubbele agenda op nahoudt en een verwarrende hoeveelheid broers, wordt het in dit niemandsland steeds moeilijker om het onderscheid te maken tussen een wakend en een loerend oog.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Dertig jaar na hun geboorte besluiten Rose en Ruby, een Siamese tweeling, hun levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen. Door een speling van de natuur zitten de zusjes met de zijkant van hun hoofden aan elkaar vast. Afwisselend vertellen Rose en Ruby over hun doen en laten, hun kleine ergernissen en hun diepste zielenroerselen, dromen en geheimen. Wat de ene zus met veel lef onthult, houdt de andere zo lang mogelijk verborgen. Zo ontvouwt zich de bijzondere geschiedenis van de tweeling, die niet alleen samen geboren zijn, maar ook samen zullen sterven.

 

 

Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

De feiten:1917. In Fatima, Portugal, verschijnt Maria aan een paar boerenkinderen en doet drie cryptische voorspellingen. De eerste twee worden openbaar gemaakt, maar de tekst van de derde voorspelling wordt angstvallig geheim gehouden in het Vaticaan.Het verhaal:Heden. De eerste Duitse paus, Clemens XV, heeft een obsessieve belangstelling voor de laatste openbaring en wordt dood aangetroffen. Zijn Ierse secretaris gaat op zoek naar de vertaler van de openbaringen en stuit daarbij op een aantal zaken die de toekomst van de katholieke Kerk in gevaar kunnen brengen. Een reactionaire en zeer ambitieuze kardinaal, Alberto Valendrea, de gedoodverfde opvolger van Clemens, stelt alles in het werk om de waarheid te achterhalen. Daarvoor is hij zelfs bereid de Tien Geboden te overtreden. Terwijl de spanningen binnen het Vaticaan hoog oplopen, moet in dezelfde periode een nieuwe paus gekozen worden

 

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De paardenfluisteraar is een meeslepend en adembenemend boek - een universeel verhaal over liefde - dat het debuut markeert van een schitterende nieuwe stem in de literatuur

De paardenfluisteraar is een buitengewone vertelling over loutering en genezing - een bijzondere, emotionele reis die onze verbondenheid met de ongetemde natuur blootlegt. Maar bovenal is dit een schitterend en indringend verhaal over liefde, een roman die ontroert en kracht geeft en die onvergetelijk is.

 

Conditie;goed.

De smakelijkste campagne van 2018
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Het thema van Nederland Leest 2018, 1 tot en met 30 november is Voeding. Waarom Nederland Leest over eten? Volgens het gezegde zijn we wat we eten. Zou het kloppen? Voor gewoon voeding kunnen we daar onze vraagtekens bij zetten. Maar voor léésvoer geldt het zeker. Want het meeste van onze maaltijden zijn we na een paar dagen weer kwijt. Daarentegen blijven de verhalen, personages en inzichten uit boeken ons altijd bij. Kortom: we zijn wat we lezen!
Afgewisseld door smakelijke "literaire spooms" steekt chef-kok Pierre Wind een pleidooi af voor intuitief en eigenzinnig koken, vertelt historica Charlotte Kleyn over de oer-hollandse fusion-keuken en verkent Marion Pauw een verrassend aspect van onze eetbehoefte. Culinair recensent Joel Broekaert zet uiteen hoe we ook in de toekomst van vlees kunnen blijven genieten, en tot slot fileert microbioloog Rosanne Hertzberger de listen en lagen van de voedselmarketing.
Dit alles wordt begeleid door een "voorgerecht" verzorgd door Ronald Giphart, ambassadeur van Nederland Leest. Lees de verhalen thuis, of ga er lekker even voor zitten in de bieb. We wensen u een smakelijke voortzetting!

 

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

Kaddiesj' is het gebed ter nagedachtenis van een overledene, als uiting van
rouw en om ouders te eren. Tevens wordt dit gebed jaarlijks op Jom ha-
Sjo'a uigesproken als eerbetoon voor alle slachtoff ers van de Holocaust.
Dit boek is een verhaal over onmacht en dilemma's, over het maken van
keuzes onder extreme omstandigheden. Hoofdpersonage is Gabriël Salomons,
secretaris van de Joodse Raad te Enschede. Een ambitieuze man, die
twijfelt of de Joodse Raad niet als instrument van de Duitsers dient. Gabriël
Salomons doet alles ter bescherming van zijn gemeenschap, maar tekent
daarmee zijn eigen doodsvonnis. Verraden? 'Wellicht is dit het risico van
mijn werk geweest', schrijft hij in zijn laatste brief aan zijn vrouw. Veel levens
zijn mede door zijn inzet gered, maar zelf werd hij op transport gezet.
De Joodse Raad werd gedwongen tot het maken van keuzes waarvan de
gevolgen niet direct zichtbaar waren, maar waarover met de kennis achteraf
vaak hard geoordeeld wordt.
Mary van Roden raakte gefascineerd door een pasfoto en ging op
zoek naar de persoonlijke tragedie achter deze foto. Tijdens het onderzoek
stuitte zij op feiten die de rol en plaats van de Joodse Raad te
Enschede een ander gezicht gaven. 'Kaddiesj' is haar debuut waarin zij
als niet-jood de joodse gemeenschap in Enschede in de oorlogsjaren
uiterst respectvol neerzet.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Productbeschrijving

Het jonge leven van Henri Osewoudt, sigarenwinkelier te Voorschoten. Het zijn de jaren van de Duitse bezetting.

 

 

conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

BRIEVEN VAN EEN AARDAPPELETER bevat een keuze uit de ongepubliceerde correspondentie van meer dan dertig jaar. Onder de geadresseerden zijn uitgevers als Geert van Oorschot en Johan Polak, auteurs als Remco Campert, F. ten Harmsen van der Beek en Jac van Hattum, maar ook talrijke andere personen en instanties. BRIEVEN VAN EEN AARDAPPELETER is in zekere zin een autobiografie van Reve. Het boek belicht zijn sociaal-economische positie, de onderhandelingen met opdrachtgevers en organisatoren, de publieke optredens, het literaire werk, de ontwikkelingen in zijn denken, zijn liefdes en zijn beurtelings tedere en verwoestend-venijnige karakter. Dit boek voert de lezer van de soberheid en ingetogenheid van de jaren vijftig via de opgewondenheid van de jaren zestig naar het gevestigde, maar daarmee niet minder spraakmakende schrijverschap van de jaren zeventig en tachtig.

 

 

Conditie; Redelijk.

Samenvatting

De novelle Werther Nieland van Gerard Reve verscheen in mei 1949 als derde ‘schrift’ van De Vrije Bladen. Het is het verhaal over de jonge, licht-sadistische Elmer, hevig op zoek naar vriendschap. Reve zelf had er eerst ‘een zeer geringe dunk van’, zo zou hij later schrijven. ‘Sedertdien is het verhaal mij echter steeds dierbaarder geworden, en ik beschouw het thans als een hoogtepunt in mijn werk.’ De Ondergang
Van De Familie Boslowits – een weergaloos verhaal over de vernietiging van een joods gezin, verteld vanuit het perspectief van een kind – verscheen een jaar later, als afzonderlijke boekuitgave bij De Bezige Bij.

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als 'content moderator' voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto's en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega's zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap. En als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Wat wij zagen is een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Dit boek was het Boekenweek geschenk van 2021.
Hardcover.

 

 

Conditie; Als nieuw.

Let op!!!!!! bij meerdere boeken gelden andere verzendkosten.

Samenvatting

 

LOTTE WEEDA, Maarten 't Hart

In een Zuid-Hollandse gemeente verschijnt een vrouw die naar het lijkt betrekkelijk willekeurige dorpelingen fotografeert. Het is de bedoeling een fotoboek te maken. Een bejaarde dorpeling raakt volledig van de slag door de fotografie. Hij beeldt zich in dat zijn kinderen uit zijn eerste en tweede huwelijk niet van hem zijn. Terwijl zijn waan steeds tragischer proporties aannneemt en uiteindelijk resulteert zijn dood, verschijnt het fotoboek. Aanvankelijk zijn de gefotografeerde dorpelingen daar heel gelukkig mee, maar vrij spoedig na het verschijnen van het boek overlijdt de een na de ander. Betekent een plaatsje in het boek een doodvonnis of is dat een waanbeeld? Ook de ik figuur begint, mede omdat hij zelf bij een paar akelige ongelukken betrokken raakt, langzaam te geloven dat hij ten dode opgeschreven is nu zijn foto in het boek staat. Door alle tragikomische verwikkelingen heen is er ook, omdat dood en liefde zijden van hetzelfde geldstuk zijn, sprake van halve en hele verliefdheden. En op de achtergrond voltrekken zich de rampzalige gevolgen van een waanbeeld op overheidsniveau; er breken veeziektes uit waarbij miljoenen dieren opgeruimd worden.

 

 

 

Het boek is goed.

Deze editie van Een vlucht regenwulpen is verschenen ter gelegenheid van de actie Nederland leest. 2014.

 

Afbeelding is geel, het boekje groen.

Conditie; Goed.

Samenvatting

Ze hield van 5 februari 2001 tot 15 februari 2002 een dagboek bij. U bent getuige van een jaar lang ergernis, opwinding en genot.
5/2. Vandaag aan de studenten van Teirlinck hun schrijfopdracht staan uitleggen: Hou het hele semester een dagboek bij. Onderwerp jezelf aan de discipline om iedere dag bijvoorbeeld dertig minuten te schrijven. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wat er gebeurt. Thuisgekomen en me afgevraagd of ik mezelf een opdracht had staan opleggen. De opdracht waarvoor Herman altijd plannen maakte. Zijn jaar 2000 in dagboek. Hij wilde dat jaar 2000 dus halen. Diepe rust daalde over mij neer. Zou het allemaal aan mijn dagboek toevertrouwen. Geduldig papier. En ook in mijn hoofd, zoals in dat van Herman, meteen de gedachte aan publicatie. (fragment)

Samenvatting

 

'Wat gebeurt er nadat je een oorlog hebt overleefd? is de vraag die Amanda Hodgkinson stelt in haar ambitieuze, trefzekere roman waarin primitieve menselijke instincten als het zoeken naar veiligheid en kameraadschap een grote rol spelen.' ¬- Kirkus Starred Review

De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen.
Na de oorlog wordt het gezin in Engeland herenigd. In hun huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz wordt achtervolgd door geheimen uit hun verleden.

'Een schitterend, indringend boek, dat laat zien welke krachten een traumatische situatie kan losmaken bij doodgewone mensen.' - Marie Claire

'Hodgkinsons beschrijving van de oerband tussen moeder en kind, laat een onuitwisbare indruk achter.' - The New York Times Books Review

'Een opvallend goed verteld, ontroerend boek.' - The Times

Amanda Hodgkinson heeft literatuurwetenschap gestudeerd aan de universiteit van East Anglia, Engeland, en woont op het platteland van Zuid-Frankrijk. Britannia Road 22 is haar debuutroman.
 
 
Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

Nell Dysart is pas gescheiden en slaapwandelt door het leven. Tto ze een baantje vindt bij het rommelige detectivebureau McKenna Investigations.

 

Conditie; goed. 

Amos Oz; Judas

€ 3,50

Amos Oz; Judas

€ 3,50

Samenvatting

 

In Judas keert Amos Oz terug naar de omgeving van zijn meest succesvolle en geliefde boeken: het Jeruzalem van halverwege de twintigste eeuw. Judas is een liefdesverhaal en een coming of age-roman, waarin Oz op openhartige en moedige wijze het thema verraad verweeft.
Net als in Een verhaal van liefde en duisternis combineert Oz zijn persoonlijke visie op historie en heden van Israël met een meeslepende plot en een schitterende schrijfstijl.

Jeruzalem, de winter van 1959. Sjmoeël Asj besluit zijn studie (en zijn scriptie waarin hij zich vooral zou richten op de rol van de mysterieuze Judas) af te breken. In diezelfde tijd verlaat zijn vriendin hem en blijkt dat zijn ouders hem niet meer financieel kunnen ondersteunen. Sjmoeël heeft er genoeg van en wil Israël verlaten, maar dan ziet hij een advertentie die hem de mogelijkheid geeft om toch te blijven, ook al mag hij niemand vertellen waar hij is. Hij komt terecht in het huis van een oude man, Gersjom Wald. 's Avonds laat leest Sjmoeël hem voor; ze praten over het zionisme en het conflict tussen de joden en de Arabieren. Ze praten, kortom, over God en de wereld. In het huis van de oude man ontmoet Sjmoeël ook de ondoorgrondelijke Atalja Abarbanel. Direct is hij van zijn stuk gebracht door de schoonheid en ongenaakbaarheid van deze vrouw. Langzaam weet hij het geheim van de relatie tussen de oude man en Atalja te ontrafelen.

 

 

 

Conditie; Als nieuw

Alles is verwarrend voor Jeroen, die in 1945 als elfjarige Amsterdamse jongen op het Friese platteland de bevrijding beleeft. De Amerikaanse soldaat Wolt dwingt hem tot intiem lichamelijk contact. De soldaat doet hem pijn, Jeroen is weerloos, maar voelt zich ook trots, uitverkoren. Als hij bijna veertig jaar later een stoet Canadese oud-strijders Amsterdam ziet binnentrekken, brengt de herinnering aan de verloren soldaat hem opnieuw in verwarring.Rudi van Dantzig (Amsterdam, 1933-2012) was een wereldberoemd choreograaf. In Voor een verloren soldaat vertelt hij zijn eigen aangrijpende oorlogsherinnerigen. 

 

 

Conditei; Goed.

Samenvatting

 
Nazikopstuk Reinhard Heydrich, alias "de beul van Praag' en "het blonde beest', is uitvinder en uitvoerder van de Shoah, en een van de wreedste nazi's die het Derde Rijk kende. Hij was de chef van Eichmann en de rechterhand van Himmler. Bij de SS noemden ze hem "HhhH': Himmlers hersens heten Heydrich. In mei 1942 wordt hij in Praag in zijn open Mercedes getroffen door een granaat.


De gevolgen zijn meedogenloos: de granaat is geworpen door de Tsjechische parachutist Jan Kubis, en als represaille worden twee Tsjechische dorpen met de grond gelijkgemaakt, honderden mannen standrechtelijk geëxecuteerd en duizenden vrouwen en kinderen afgevoerd en vergast.


Alle personages die in dit boek voorkomen hebben bestaan of bestaan nog steeds. Alle feiten die worden verteld zijn waargebeurd. Maar achter de beschrijving van de aanslag vindt een andere strijd plaats: die tussen fictie en werkelijkheid. Laurent Binet voert deze strijd met verve.

 

 

Conditie; Goed. 

Omschrijving

 

Een teruggekeerde blanke balling raakt teleurgesteld in het nieuwe Zuid-Afrika van na de apartheid, maar dan ontmoet hij een jonge Xhosa-vrouw.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Uitverkocht

Elif Shafak; Het luizenpaleis.

€ 3,50
Uitverkocht

Elif Shafak; Het luizenpaleis.

€ 3,50

Samenvatting

In een appartementengebouw in Istanbul wonen zeer uiteenlopende personen. "Het luizenpaleis' weerspiegelt duidelijk Turkeije in het klein, maar belichaamt ook heel subtiel de wrange komedie van onopvallende levens. "

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Een jaar na de dood van haar moeder besluit de vijftienjarige Tsomo een reis te ondernemen naar de tempel, om daar haar moeder een laatste eer te bewijzen. Op die reis ontmoet ze Wangchen, een ontmoeting die bepalend zal zijn voor haar leven. Hun huwelijk is verre van gelukkig. De vernederingen die Tsomo door hem moet ondergaan, leiden tot haar besluit om weg te gaan uit het dorp. Dit is het begin van haar grote reis waarvan ze nooit zal terugkeren. De reis brengt haar steeds verder door Bhutan en India. Een confrontatie met de wereld in het algemeen en met de pre-moderne Bhutanese samenleving in het bijzonder, een reis waarin ze zichzelf vindt en waarin ze groeit als persoon, maar vooral ook als vrouw.Kunzang Choden heeft met haar werk een belangrijke rol gespeeld in het op schrift stellen van de rijke mondelinge overlevering in Bhutan, die wellicht anders verloren zou zijn gegaan. Ze heeft daarmee ook andere schrijvers gestimuleerd hetzelfde te doen met de specifieke verhalen uit andere regio’s in Bhutan. Choden geeft de westerse lezer meer inzicht in de culturele achtergrond van Bhutanezen. De thema’s van haar vertellingen kennen geen grenzen en zijn van alledag, zodat ze ook ons leven raken.Kunzang Choden (1952) is een Bhutanese schrijfster. Ze is de eerste Bhutanese vrouw die een roman in het Engels heeft geschreven. Choden is geboren in Bumthangdistrict. Op haar negende werd ze door haar vader naar een school in India gestuurd, waar ze Engels leerde. Ze studeerde psychologie in Delhi en sociologie in Nebraska. Choden heeft lesgegeven en werkte voor United Nations in Development Program in Bhutan. Tegenwoordig woont ze met haar man in de Bhutanese hoofdstad Thimpu. Tsomo’s karma is haar eerste roman.

 

 

Conditie; zeer goed. lijkt nieuw.

Omschrijving

 

Een jong stel verruilt de grote stad voor een oud huis in de Himalaya. De anomiene mannelijke hoofdpersoon kan zich hierdoor in alle rust op het schrijven storten. Hij kampt echter met een writer's block. Wanneer hij geobsedeerd raakt door een kist met dagboeken van de vorige eigenaresse van het huis, verlaat zijn vriendin, Fizz, hem. Hij reconstrueert in een aantal jaren het leven van de hoofdpersoon uit de dagboeken, Catherine, en legt daarbij niet alleen de geheimen uitr haar verleden bloot, maar ook het fundament van zijn relatie met Fizz.

 

 

Conditie; Goed

Samenvatting

 

Pas wanneer hij in Parijs woont, kan de verteller in Riem schrijven over het Arabische bergdorp waar hij is opgegroeid. De kinderen hebben er geen geboortejaar, alle jongens dragen een riem en een mes, poëzie en zang staan er in hoog aanzien.
De wereld verandert echter snel door de komst van een school. Kinderen leren nieuwe woorden en begrippen. Ze gaan studeren in de stad, en velen vertrekken naar een ver buitenland.
In het dorp is de oude Hizaam door zijn kennis van het verleden de ziel. De verteller wordt zijn verre opvolger. Deze heeft immers de wereld van twee kanten leren bezien: Arabisch, van achter naar voor, en Frans, van voor naar achter.

 

 

conditie; zeer goed

KORTE INHOUD

De Lachende Boeddha is een houten beeldje met de eerbiedwaardige leeftijd van 338 jaar. In zijn lange bestaan heeft De Lachende Boeddha door verschillende tijden en werelden gereisd. En daarbij vele ervaringen opgedaan.

Hij begint zijn eeuwenlange tocht in een volle antiekwinkel waar hij gezelschap krijgt van de 'onvergelijkelijke vrouwe Wolkenfles'. Daarna kan De Lachende Boeddha het leven beschouwen bij een dief, een verzamelaar, een stoffig museum, een persoon die niets om antiek geeft, foute handelaren en een liefhebber die kunst gelukkig wél op waarde weet te schatten.

De avonturen van De Lachende Boeddha eindigen in Europa. Daar krijgt hij een plaats in een prachtig huis, met naast hem aan de muur een Christus aan het kruis en iets verderop een van Giacometti's 'magere mannen'.

 

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

Sammar heeft vier jaar geleden het lichaam van haar verongelukte echtgenoot teruggebracht naar Soedan. Ze heeft er ook haar zoontje Amir achtergelaten. Zelf is ze teruggereisd naar Schotland, waar ze een baan heeft aan de universiteit van Aberdeen.In het gure Schotland heeft ze heimwee naar de warmte, de geuren en kleuren van het land waar ze geboren is.Dan wordt ze verliefd op Rae, een hoogleraar Arabische politiek voor wie ze teksten vertaalt. Ze vraagt hem moslim te worden, zodat ze met hem zal kunnen trouwen.

 

 

Conditie; Zeer goed

Samenvatting

 

Drie verhalen, drie vrouwen. Ze heten Norah, Fanta en Khady Demba. Norah wordt door haar vader gesommeerd naar Afrika af te reizen en ziet daar de ware aard van deze tirannieke man. Fanta, onderwijzeres Frans in Dakar, reist haar man achterna naar Frankrijk en volgt zo het pad van haar tot mislukking gedoemde huwelijk. Khady Demba, een jonge en levenlustige vrouw, reist geheel berooid naar haar nichtje Fanta in Frankrijk.
Ieder van deze drie vrouwen vecht om haar waardigheid te behouden in de vernederende omstandigheden die het leven hun telkens weer voorschotelt.

Marie NDiaye (Frankrijk, 1967) is de dochter van een Franse moeder en een Senegalese vader en groeide op in Frankrijk. Nog voor haar achttiende debuteerde ze met De jonge Z. Bij De Geus verschenen eerder Lieve familie en De tijd van het jaar. Voor Rosie Carpe kreeg NDiaye in 2001 de Prix Femina. Met haar roman Drie sterke vrouwen won ze in 2009 de prestigieuze Prix Goncourt.

 

 

 

Conditie; zeer goed

Samenvatting

 

Genieten in een gekkenhuis Godfried Bomans Ik dacht, ik ben terecht gekomen in een gekkenhuis van heel hoog niveau met uiterst begaafde patiënten.' Dit schreef Godfried Bomans over zijn toetreding tot de redactie van Elseviers Weekblad in 1945. De succesvolle start van het tijdschrift was mede te danken aan de hoge kwaliteit van de verhalen van de hand van de populaire auteur. Tot zijn dood zou Bomans voor het blad blijven schrijven. Zijn laatste artikel, een legendarisch interview met Johan Cruijff, verscheen in het kerstnummer van 1971. Genieten in een gekkenhuis bevat een selectie van de mooiste bijdragen van Bomans aan Elseviers Weekblad en Elseviers Magazine. Hij beoefende alle genres en schreef over van alles en nog wat. Maar alle stukken tonen een briljante, tijdloze stijl, een scherp observatievermogen, een heerlijke, milde humor en een hoogst originele, tegendraadse geest. . 'Briljant, tijdloos en tegendraads: Bomans in Elsevier was Bomans op zijn best' Godfried Bomans (Den Haag, 1913 - Bloemendaal, 1971) is auteur van meer dan zestig boeken, en was jaren de meest gelezen schrijver van Nederland.

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

 

‘De winkel in Blinkett Street’ van Sarah Ladd: in het Engeland van het begin van de negentiende eeuw, zetten twee jonge mensen zich af tegen hun afkomst.

Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer Sarah Ladd schrijft net als Julie Klassen historische romans die zich afspelen in de Regency-periode in Engeland

 

 

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

De roman Het volgende verhaal betekende de definitieve internationale doorbraak van schrijver Cees Nooteboom. Het behelst het relaas van een leraar klassieke talen die tot zijn verbazing op een ochtend wakker wordt in Lissabon in plaats van in zijn woonplaats Amsterdam. Zijn herinneringen aan een vroeger verblijf in de Portugese hoofdstad nemen hem vervolgens volkomen in beslag: hij was er met een lerares biologie op wie hij verliefd was. Maar achter die herinneringen doemt de schim op van Lisa d'India, een leerlinge in zijn klas die zijn fascinatie voor de klassieke oudheid belichaamt. De beide vrouwen zetten hem aan tot bespiegelingen over liefde, leven en dood, tijd en onmetelijkheid.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste Jood van de stad, leert hem de waarheid kennen over zichzelf. Met humor en wijsheid verbindt Tommy Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met de vraag naar wie wij zijn en of verlossing mogelijk is.

 

 

 

Conditie; goed. 

Samenvatting

 

Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. In een overrompelend verhaal stelt Tommy Wieringa de vraag of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.

(Boekenweekgeschenk 2014)

 

Samenvatting

Berlijn tijdens het fin de siècle. Vlak na de geboorte van Henriëtta Mahlow sterft haar moeder. Haar vader, die nachtwacht is in het ziekenhuis Charité, neemt het meisje noodgedwongen mee naar zijn werk, waar zij opgroeit tussen artsen. Als Henriëtta, volwassen geworden, besluit om medicijnen te gaan studeren, wordt ze geconfronteerd met de beperkingen van haar afkomst: een vrouw wordt niet geacht naar de universiteit te gaan, en een vrouw uit haar milieu al helemáál niet. Om haar doel te bereiken, moet zo voortaan als man door het leven.In Henri Henriëtta schetst Martin Kluger een boeiend panorama van de medische wetenschap aan het eind van de negentiende eeuw. Tegelijk vertelt hij het ontroerende verhaal van een uitzonderlijk sterke vrouw die vecht voor haar idealen.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Sinds Ella Turner met haar echtgenoot naar Frankrijk is verhuisd, wordt ze achtervolgd door een onheilspellende droom. Het maakte Ella, die haar draai in het Franse dorpje Lisle-sur-Tarn nog niet gevonden heeft, nog onrustiger dan ze al is. In de bibliotheek gaat ze op zoek naar de wortels van haar Franse voorouders. Daar ontmoet Ella de Fransman Jean-Paul, de eerste persoon uit het dorp bij wie ze zich op haar gemak voelt en met wie ze echt kan praten. Jean-Paul deelt haar interesse in de geschiedenis en helpt haar bij haar zoektocht. Naarmate Ella meer te weten komt over haar voorouders, worden haar dromen beklemmender; steeds weer keert de doordringende kleur blauw terug in haar visioenen. Het wordt haar al snel duidelijk dat haar dromen en haar speurtocht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het meest wordt ze gegrepen door de mysterieuze Isabelle, een familielid uit de zestiende eeuw, die door haar bijzondere gaven gedwongen werd te vluchten. Ella's reis naar het verleden brengt.
 
De bladzijden zijn verkleurd,
verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

De correcties is Jonathan Franzens alom bejubelde meesterwerk over de oude Enid en Alfred Lambert en hun drie kinderen Denise, Gary en Chip, die moeite hebben zich te ontworstelen aan de invloed van hun ouders. Denise is als eigenaar van een bekroond restaurant weliswaar maatschappelijk geslaagd, maar gescheiden en ongelukkig in de liefde. Gary, getrouwd en vader van drie kinderen, lijkt een succesvolle suburb-bewoner, maar hij lijdt aan de ziekte van de geslaagde man: hij vindt niets van wat hem vroeger plezier bracht nog de moeite waard. Het slechtst is Chip eraan toe. Aan zijn ooit veelbelovende universitaire loopbaan is door een seksschandaal een einde gekomen, en nu probeert hij zijn net afgeronde scenario aan een filmproducent te verkopen. Als hij bij toeval de echtgenoot van zijn minnares ontmoet komt hij terecht in een maalstroom van hilarische en volstrekt onvoorspelbare gebeurtenissen. Intussen probeert Gary het familiekapitaal van zijn dementerende vader te behoeden voor totaal verval en gaan de oude Enid en Alfred hun noodlot tegemoet op een cruiseschip.
Jonathan Franzen geeft met De correcties een hilarische en overrompelende visie op de ziel van de westerse maatschappij. Nu al kan het boek met recht een van de grote romans van de 21ste eeuw worden genoemd.

Jonathan Franzen (1959) woont en werkt in New York. In 2001 won hij de National Book Award voor De correcties, waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. Hij publiceerde eerder de romans De 27ste stad en Schokgolven.

 

 

Conditie:Goed.

Samenvatting

Jeremy Marsh is wetenschappelijk journalist en mede daardoor sceptisch op het professionele af. Als hij de opdracht krijgt om af te reizen naar een dorpje waar een aantal mysterieuze en misschien wel bovennatuurlijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, verwacht hij dan ook geen buitengewone dingen aan te treffen. Maar dan ontmoet hij Lexie, bibliothecaresse en de kleindochter van de zelfverklaarde, maar onbetwiste helderziende van het dorp. Samen proberen ze het mysterie op te lossen, en terwijl spookachtige ervaringen worden afgewisseld door momenten van diepe passie, moet Jeremy langzamerhand toegeven dat er meer is tussen hemel en aarde en dat er geen groter raadsel is dan de liefde...

 

 

conditie: zeer goed- grote letter.

 

 

Samenvatting

 

'Ik word gek! Ik ben niet goed in het spel der chagrijnige vrouwen. Het is een soort Wie is de Mol? en daar begrijp ik ook al geen reet van. Veel te veel lagen, veel te veel psychologie. Wat ze zeggen is soms de waarheid en soms ook weer niet. Ook nu zit ik weer twijfelend op de fiets. Heeft ze het liefst dat ik terugkom? Of wil ze dat ik naar mijn broertje ga en dat ze even alleen is? De regels van dit onlogische, irrationele spel zijn totaal onduidelijk. Toch maar een sms'je: "Kom toch lekker! Is gezellig!" Zij: "Ga maar lekker, trek je eigen plan. Ben toch niet in de stemming. Laat me maar."'

 

 

 

Conditie; Goed.

Het is amper te zien, want het ligt midden in de bosjes. Maar over de achtergrond ervan is weinig bekend. Reden voor de 69-jarige Rumptenaar Peter Hovestadt om een novelle te schrijven over het leven van de Rumptse kasteelbewoners in de periode 1500-1600. Met de veelzeggende titel Monument voor Ot.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Lees hier het interview met Esther Gerritsen. Vlak voordat Olivia een belangrijke aandeelhoudersvergadering moet toespreken, belt haar broer Marcus over een te amputeren been. Olivia laat alles uit haar handen vallen .....

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag; wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde op een woonboot en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen door malversaties van merkwaardige groeperingen die de wereldeconomie beheersen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen mag houden. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man zijn intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt.

 

 

Het boek is in goede staat. 

De vriendschap is een roman over de betekenis van andere verbintenissen, waaronder de oudste en meest mysterieuze die wij kennen:

die tussen lichaam en geest. De vriendschap gaat over het verlangen om je te hechten, over angst voor bindingen, over verslavingen en obsessies, over de familie, het lot en de keuze, over schuld, schaamte, angst en over de noodzaak van verandering.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

VEEL MEDIA-AANDACHT!! Op 11 november 2007 vraagt Hans van Mierlo Connie Palmen ten huwelijk. Op 11 november 2009, de dag waarop ze elf jaar en elf dagen bij elkaar zijn, trouwen ze in de Rode Hoed in Amsterdam. Op 11 maart 2010, na een ziekbed van zes weken, sterft Hans van Mierlo op de intensivecareafdeling van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. 48 dagen na de dood van haar man begint Connie Palmen aan dit Logboek van een onbarmhartig jaar. Bang voor de dood van het vergeten zit Palmen met de pen op de huid van de pijn die rouw heet. Het logboek is het aangrijpende verslag van de hunkering naar een verdwenen lichaam, van zelfverlies, woede, en van de liefdevolle herinneringen aan een prachtige man.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

GEHEEL DE UWE, Connie Palmen

Geheel de uwe is een grote, rijke filosofische roman, een subtiel geweven web van persoonlijke geschiedenissen die aanleiding vormen tot pregnante bespiegelingen over de verrassende relatie tussen economie en psychologie, over het wezen van de theatrale persoonlijkheid, over de betekenis van de biografie en over de verdwijning van de vader in de twintigste eeuw.

 

 

 

het boek is in goede staat.