Samenvatting

 

Eindeloze zomerdagen, roomijs en het zoute water van de zee: duik in de wonderlijke, levendige en fantasierijke wereld van de kleine Fabio, die opgroeit met een afwezige vader.

Fabio Mancini, zes jaar oud, groeit op in een klein Toscaans kustplaatsje. Hij woont daar met zijn lieve, zwijgzame vader, beschermende moeder, zijn oma en zijn negen oudooms, die hem mee uit vissen nemen en paddenstoelen met hem zoeken. Zijn chaotische, enorme familie lijkt onoverwinnelijk, tot een onverwachte gebeurtenis op kerstavond hun wereld op zijn kop zet: Fabio’s vader valt van een ladder en raakt in coma. Fabio besluit zijn vader elke week voor te lezen uit een van zijn handboeken, die hij wekelijks bij de kraam van mevrouw Stella koopt. Maar zal zijn vader ooit wakker worden?

In het diepe is een geestige, ontroerende roman over de overgang van kindertijd naar adolescentie, vol angst, eerste liefdes en naïviteit.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen... Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Uitverkocht

Samenvatting

Deel 2 van de serie De Zeven Zussen.


Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

 

Het boek is goed, heeft een hele kleine beschadiging aan de cover.

Samenvatting

Het eerste deel van de serie De Zeven Zussen.

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Met "IN DE BAN VAN DE RING" schiep Tolkien een geweldig heldenepos. De wereld waarin het zich afspeelt, het rijk van Midden-aarde, kreeg een eigen geografie, geschiedenis, mythologie en werd door hem bevolkt met allerlei soorten wezens met hun eigen taal en omgangsvormen. Centraal in deze trilogie staat de Ring, die over heil en verderf van de wereld kan beslissen. De ring is in handen van de Hobbit Bilbo. Om het Kwaad te bezweren moet de ring vernietigd worden in het vuur van de Doemberg, waarin hij ook is gesmeed. De Doemberg ligt in Mordor, het hart van het land der kwade machten. Een reis vol gevaren wacht degene die door Midden-aarde trekt om Mordor te bereiken. Omdat de oude Bilbo zich tegen zo'n tocht niet opgewassen voelt, gaat zijn erfgenaam Frodo op pad om zo de wereld te redden van de ondergang. In de ban van de ring verhaalt van deze tocht en de spannende strijd tussen goed en kwaad, aangegaan door de Hobbit Frodo en zijn reisgenoten: Gandalf de Grijze, Sam, Merijn en Pepij

 

De rug van de cover is verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen. Hardcover.

Samenvatting

 

Eind jaren zeventig, het kamp Berlijn-Marienfelde, de plek waar vluchtelingen uit het communistische Oost-Europa wachten op toelating tot West-Duitsland. Hier kruisen de wegen van vier mensen elkaar: Nelly, die met haar twee kinderen uit de DDR komt, de Poolse Krystyna, en de vrijgekochte Oost-Duitse acteur Hans. Zij krijgen allen te maken met John Bird, die voor de Amerikaanse geheime dienst de vluchtelingen verhoort. Hij interesseert zich niet voor hun ongewisse toekomst, maar uitsluitend voor de verborgen kant van hun verleden. Tot hij met Nelly te maken krijgt, die zijn spel doorziet. In Kampvuur wordt het lot van Nelly en haar kinderen verweven met dat van andere ontheemde mensen die zich in een onnatuurlijke situatie proberen staande te houden. De benauwde en kleine wereld van het vluchtelingenkamp zet de menselijke verhoudingen op scherp. Met groot inlevingsvermogen beschrijft Julia Franck hoe iedereen op zijn eigen manier reageert op een bestaan dat ogenschijnlijk stilstaat, gevangen als men is tussen verleden en toekomst. 

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

Aan de rand van het stadje Ferrara ligt een door een grote, parkachtige tuin omringde villa. Voor de oorlog wonen daar de Finzi-Contini's, een teruggetrokken joodse familie. Ze houden er een kleine synagoge op na, een bibliotheek en een tennisbaan in de tuin. Als de plaatselijke tennisclub in 1938 onder druk van de fascisten joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini's hun privé-baan voor anderen in het stadje open te stellen. En zo komt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, in een van de laatste mooie zomers voor de oorlog plotseling in aanraking met de verlichte, weelderige droomwereld van professor Finzi-Contini, en met zijn verleidelijke dochter Micòl.

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen, heeft een sticker op de voorkant gezeten.

Samenvatting

De drie verhalen van Vuistslagen gaan over jongens die mannen worden. Over vriendschap en rivaliteit, over eergevoel en trots, en over volwassen worden. In drie fenomenale rondes weert Grossi met zijn frisse taal en scherpe dialogen de spanning vast te houden en sympathie te wekken voor de overwinning of ondergang van zijn personages.

 

Het beok is goed, staat een naam en datum voorin geschreven,

Samenvatting

 

Uitgerekend op de dag na hun zilveren huwelijksfeest wordt Rosie Meyers door haar echtgenoot Richie verlaten voor een nieuwe, jongere vrouw. Vier maanden later struikelt Rosie 's nachts in de keuken over het nog warme lijk van haar ex... De politie is niet verbaasd wanneer Rosie's vingerafdrukken op het moordwapen worden aangetroffen. De wraak van een versmade echtgenote is wat hen betreft een uitstekend motief. Rosie is perplex - ze heeft het niet gedaan, ze is onschuldig! Maar waarom werd Richie vermoord en wie is de dader?

Zonder geld en op de vlucht voor justitie komt Rosie terecht in de stadsjungle van Manhattan. Daar ontdekt zij meer over Richie's geheime dubbelleven dat hij tijdens hun huwelijk leidde dan ze ooit wilde weten en meer over zichzelf dan ze ooit voor mogelijk hield. Binnen een week verandert Rosie van een respectabele villabewoonsters in een dappere detective. En tijdens haar speurtocht hervindt zij levenslust, seks, een nieuwe liefde - en grijpt tenslotte de echte moordenaar.

Zoete leugens: de nieuwste bestseller van de auteur van De glimlach die zij achterliet en Het schemeruur. Daarvoor schreef Susan Isaacs speeches voor Newyorkse politici, wat volgens haar een bijzonder goede training was om romans te schrijven. Zij woont op Long Island en in New York City.

 

 

De omslag is iets verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het is het einde van de 19e eeuw en met haar ouders verliest de Engelse Frances ook haar geld en thuis. Haar familie stelt haar voor de keuze: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met dr. Edwin Matthews, een verre neef die als dokter werkt in Zuid-Afrika. Ze kiest ervoor haar thuisland te verlaten en vertrekt richting een onzekere toekomst. Op het schip, op weg naar Zuid-Afrika en haar verloofde, ontmoet ze William, die alles heeft wat ze in Edwin zoekt: charme, geld, en connecties. Ze valt voor hem, maar als het schip aanmeert in Kaapstad moeten ze afscheid nemen. Gevangen in een huwelijk met een man die ze niet echt kent, bezwijkt ze voor de verleidingen van William als hij haar op komt zoeken. Maar met welke motieven bezoekt William haar? En kent ze hem wel beter dan Edwin?

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

'De wind werd kouder en de hemel werd zwart. De regen kwam met bakken uit de hemel, vergezeld door donder en bliksem, en het geluid was oorverdovend. Het water stroomde langs de olifanten, druppelde over de ruggen van de modderige buffels. Ik stond nog steeds door het open dak te kijken, het water liep over mijn wangen, stroomde langs mijn nek, verstopte mijn neusgaten, en mijn haar plakte tegen mijn slapen. Ik ademde en voelde de ruimte, de regen, de geur van de dieren, van de aarde die haar rijkdommen prijsgaf, Ik huilde. Eindelijk.'

In de uitgestrekte weidsheid van Oost-Afrika woont een hechte groep blanke emigranten die elkaar allemaal kennen. Ze ontmoeten elkaar bij etentjes; ze delen dezelfde dokters, eten in dezelfde restaurants en vrijen met elkaar. De Italiaanse Esmé is een van hen.

M,
Wetten van de wildernis is zowel een scherpzinnige beschrijving van het leven van een blanke gemeenschap in Nairobi, als het ontroerende verhaal van een jonge vrouw, Esmé, die haar plek in Afrika tracht te vinden en die worstelt met haar gevoelens voor de twee mannen van wie zij houdt: Adam, de Keniaan die haar als eerste de overweldigende schoonheid van haar nieuwe vaderland toont; en Hunter, de Engelse oorlogscorrespondent die de verschrikkingen van het Afrikaanse continent kent als geen ander.

 

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Zuid-Frankrijk 1861 Door een onverklaarbare ziekte onder zijderupsen in Egypte en Klein-Azië moet Hervé Joncour zijn handel naar Japan verleggen, Daar raakt bij onder de bekoring van een geheimzinnige vrouw van wie. Hij bij het afscheid een briefje in zijn handen gedrukt krijgt met de tekst: 'Kom terug, of ik ga dood.' Vanaf dat moment groeit er een even vreemde als intense relatie tussen de handelaar en de vrouw met de niet-oosterse ogen.

 

Het boekje is als nieuw.

Productbeschrijving

 

LEON & JULIETTE

Hoe een slavenbaby burgemeestersvrouw werd

Het bizarre levensverhaal van ‘slavenbaby’ Juliette Herckenrath raakte Annejet van der Zijl in het hart. ‘Ik schrijf nu eenmaal graag boeken over onderwerpen waarvan ik het gevoel heb dat ik er zelf nog lang niet alles van begrijp. Geen historische gebeurtenis heeft zoveel sporen in onze huidige samenleving achtergelaten als de slavenhandel.’

De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zijn niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden.

Dát hij haar kocht was dus niet zo vreemd. Deden blanke mannen dat toen niet vaker met slavinnen die hun wel aanstonden? Wat er daarna gebeurde was in de ogen van de wereld om hen heen echter zo schandalig en zelfs illegaal dat he alles in gevaar bracht - zelfs hun leven en dat van hun kinderen. Toen hadden ze nog maar één keuze........

Een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alle trotseerde, tot de vergetelheid aan toe.

Het leek een makkelijke opdracht - niet alleen omdat het werk van Pieneman in zijn tijd bekend en kostbaar was, maar ook omdat moeder en kinderen Herckenrath waarschijnlijk de enige zwarte mensen waren die hij ooit in olieverf vereeuwigde. De portretten zouden dus makkelijk genoeg te herkennen zijn. De portretten van Juliette’s echtgenoot Leon en haar schoonmoeder Alida, gemaakt door de vader van Pieneman, waren op dat moment al in Amerika teruggevonden en aangekocht door het Westlands Museum. Die van Juliette en haar dochters móesten toch ook nog ergens te vinden zijn?

Rijke burgemeestersvrouw

En precies zoals ik hoopte, ontstond er naar aanleiding van mijn oproep een ware speurkoorts. Driftig werd er gegoogeld; ijverig werd er gecorrespondeerd naar en vanuit alle uithoeken van de wereld; onvermoeibaar werd er op ‘Pieneman, N.’ gezocht op veilingsites en in kunsthistorische bibliotheken. Helaas. De weken verstreken en de ene na de andere enthousiaste speurneus gooide de handdoek in de ring - net als ik dat zelf had gedaan na meer dan een half jaar vruchteloos te hebben gezocht.

Waar Juliette zelf - of tenminste, dat wat er na anderhalve eeuw van haar was overgebleven - was, wist ik ondertussen al. Ik had zelfs pal naast haar gestaan en een witte roos gelegd op de eikenhouten kistdeksel die haar nog van me scheidde. Zelden was ik mijn zoektocht naar iemand fysiek zo dicht bij diegene begonnen als op die julidag, in die merkwaardige grafheuvel midden in een nieuwbouwwijk in het Zuid-Hollandse Monster waar zij en haar geliefden hun laatste rustplaats vonden.

Toch is Juliette’s graf nog niet half zo bijzonder als haar leven. Want de rijke burgemeestersvrouw die hier sinds 1856 ligt, was bijna vijftig jaar daarvoor ter wereld gekomen als een slavenbaby in het wreedste racistische bastion van de westerse wereld - Charleston, een stad in het zuiden van de Verenigde Staten. Daar groeide ze op als een soort handelswaar zonder enige rechten. Ze mocht niet leren lezen of schrijven en kon naar believen door haar wettige eigenaar gebruikt, verkocht of doorverkocht worden.

 

 

Het boek is als nieuw. Let op!!!! bij meerdere boeken gelden amndere verzendkosten.

Samenvatting

In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere, getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Rika zwanger wordt van haar zwarte kostganger is het schandaal dan ook niet te overzien. Het stel trotseert armoede en discriminatie en slaagt erin een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

MADAME, Y.Keuls

In Madame K- Van Indisch Kind tot Haagse dame deelt Yvonne Keuls dierbare momente uit haar bewogen leven met de lezer. Sommige verwerkte ze reeds in haar boeken, andere vonden hun neerslag in haar dagboeken en gaf ze nooit eerder prijs. In dit bijzondere boek laat Yvonne keuls ze chronologisch plaatsvinden. Ze geeft ze een jaartal mee, zodat de lezer zich een beeld kan vormen van haar soms amusante,soms droevige, maar in ieder geval altijd omstuimige leven.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

'Hoe succesvol Sylvia Witteman ook mag zijn als culinair columniste/kookboekenschrijfster, in de praktijk van alledag komt dat toch neer op een bestaan als “werkende moeder”. Met drie stuks jong kroost zijn er dan vele beren, wolven en andere valkuilen op je pad. Want zelfs al leid je ogenschijnlijk een leven als de heldin van een halvarinereclame, het noodlot heeft altijd wel een bananenschil in petto. Dat je na zulke botsingen met de stugge werkelijkheid om jezelf kunt lachen, is knap. Als je dat zo kunt beschrijven dat de lezer erom moet lachen en het tegelijk pijnlijk herkenbaar voelt, is meer dan knap. Dan ben je een groot humoristisch schrijfster.’

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Wieke Biesheuvels houding ten aanzien van dieren wordt gekenmerkt door verwondering. Verwondering over de grote stroom huisdieren die ze zelf had tot en met de big five in Afrika. Wat zijn dat voor wezens die zich een plek in onze levens weten te verwerven en op wie we vervolgens nog gek worden ook? Of die ons met ontzag vervullen als we er in het wild op stuiten. Nog het meest verwondert ze zich misschien wel over hoe wij met ze omgaan. Waarom zetten wij een dier met vleugels in godsnaam in een kooi? Hoe halen we het in ons hoofd om een holbewoner als een konijn in een klein hokje met tralies te stoppen? In Hok van het slot schrijf tWieke, in de haar bekende geestige stijl, over haar vele ontmoetingen en ervaringen met dieren. Hier in Nederland, thuis en bij de boer, en in Afrika – het continent dat zij elk jaar uitgebreid bezoekt. Zo staat er een prachtig hoofdstuk in over de kracht van een kuddeolifanten. Als die kolossen van dieren eens door zouden krijgen hoe sterk ze zijn, zouden wij dan nog steeds de baas zijn op deze planeet?Wat Wieke vooral duidelijk maakt is dat ons mensenveel meer bescheidenheid past. En dat het tijd wordt het belang van het dier voorop te stellen.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Met Uitgerekend wij schreef Monika Peetz een geestige romantische komedie over de onverwachte verwikkelingen tijdens de zoektocht naar ware liefde. Monika Peetz schreef eerder drie romans over de Dinsdagvrouwen. Voor de lezers van Het Rosie-project is er nu Uitgerekend wij.

Tom is een 29-jarige wiskundenerd en op zoek naar een geschikte vrouw. Hij heeft uitgerekend dat er
in zijn woonplaats, Berlijn, precies zes vrouwen zijn die aan zijn criteria voldoen. Om zijn zoektocht te
vergemakkelijken schrijft hij zich in op een datingsite: wiskundige algoritmes hebben hem tot dan toe nog nooit teleurgesteld. De datingsite vindt Lisa voor hem. Op de date verschijnt alleen niet de beloofde vrouw. Lisa leert hij per toeval ergens anders kennen: ze blijken beiden op dezelfde baan te hebben gesolliciteerd. Door goedbedoeld advies van zijn zwager verliest Tom langzamerhand zijn grip op de situatie. Zou hij het hart van Lisa kunnen veroveren?

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een prijssticker op de voorkant.

Samenvatting

Martha Duinker, ontwerpster van behang en textiel, erft een honderd jaar oude villa met een grote, verwilderde tuin. Ze gaat er wonen, alleen. Er gebeuren vreemde dingen.


Een onbekende dame uit Canada meldt zich per mail als de voormalige minnares van haar vader en stuurt geheimzinnige berichten. Martha wordt midden in de nacht opgeschrikt door krakende voetstappen en zingende kranen: iemand neemt in haar huis een bad! Als ze eindelijk de badkamer durft binnen te gaan, resten alleen een rand vuil en zeepschilfers in de kuip.

En hier blijft het niet bij. De onzichtbare bezoeker keert terug en blijkt haar steeds beter te kennen. Gaat Martha's eenzame fantasie met haar op de loop? De opwindende ontknoping van De insluiper leert dat niets is wat het lijkt.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.

De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons ­â wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.

Het diner is de weergaloze en ambitieuze nieuwe roman van Herman Koch, waarin de vraag centraal staat in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. In soepel proza schotelt Koch de lezer een bloedstollend verhaal voor dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt. Een roman met de tragiek van de film Festen â heel menselijk en onafwendbaar op het noodlot afstevenend.

 

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

 

 

Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en hij leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

 

Makkelijk leven laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

 

 

Het boek is goed.

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten!! ( pakketpost)

Samenvatting

 

De Onzichtbaren 1e druk is een boek van Karel Glastra van Loon.

Min Thein werkt als advocaat in het dictatoriale Birma. Hoewel hij de liefde van zijn leven op een verbijsterende wijze is misgelopen, is hij gelukkig getrouwd. Als zijn vrouw zwanger raakt, besluit hij dat hun kind een betere toekomst verdient. Tijdens de barre vlucht uit zijn land verliest hij echter alles wat hem dierbaar is. De onzichtbaren is een onvergetelijke roman over liefde en verlies, en tegelijk een portret van een vergeten land.

 
Het boek is als nieuw, niet gelezen.

 

Uitverkocht

Samenvatting

 

Onderdeel van de serie De Napolitaanse romans.

Deel 1 van de Napolitaanse romans/bbr/br/Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. br/br/De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.br/br/‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’ De Groene Amsterdammerbr/br/‘Als ik Elena Ferrante lees, kan ik niet meer stoppen.’ 

 

 

Het boek is zeer geod.

Uitverkocht

Bernlef: De pianoman.

€ 1,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Bernlef: De pianoman.

€ 1,50

Samenvatting

'De eerste drie jaar van zijn leven sprak Thomas Boender geen woord. Zijn vader Jelle en zijn moeder Tjitske zeiden alleen het hoognodige tegen elkaar.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten. (pakketpost)

Samenvatting

 

Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt. Tonio zal niet ouder worden dan 21 jaar.
A.F.Th. van der Heijden doet het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politiemensen, artsen en het mysterieuze meisje Jenny, dat in de laatste weken van Tonio’s leven een cruciale rol blijkt te hebben vervuld.
Tonio vormt de neerslag van die zoektocht. Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.

 

 

Het boek is als nieuw.

 

Samenvatting

GRIJZE ZIELEN, Philippe Claudel

Op een ijzige dag in 1917 wordt het gewurgde lichaam gevonden van de mooie, tienjarige Belle de jour. Jaren later blikt een politieagent uit het Franse stadje terug op deze nooit opgehelderde moord, die ook zijn eigen leven ingrijpend heeft veranderd.

In deze meesterlijk opgebouwde roman vol ingehouden emotie laat Philippe Claudel zien hoe snijdend de pijn om de dood van en geliefde is, hoe grijs het schemergebied tussen goed en kwaad. Hij ontleedt het menselijke falen met de genadeloze scherpte van Dostojevski, naar laat tegelijkertijd een tedere, melancholieke gloed oplichten die ook kenmerkend is voor het werk van Konrád.

Grijze zielen verrast en intrigeert tot op de laatste pagina.

 

Het boek heeft wat kleine vlekjes, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Brodeck heeft er niet om gevraagd. Hij is door zijn dorpsgenoten uitgekozen om een verslag te schrijven over de Anderer, een vreemdeling die enkele maanden eerder in het dorp is komen wonen. Details zijn niet nodig, de feiten zijn genoeg. Zolang maar duidelijk wordt dat de dood van de vreemdeling onvermijdelijk was.
Brodeck ontdekt al snel meer dan hij ooit kwijt zal kunnen in het verslag. Hij besluit naast het officiële verslag een persoonlijk document bij te houden. Al schrijvende wordt hij herinnerd aan zijn deportatie naar het kamp waar hij al zijn waardigheid verloor, en komt hij erachter wat zijn vrouw is aangedaan tijdens zijn afwezigheid. Intussen hoort hij steeds meer gedempte stemmen, die hem doen inzien dat hij zelf misschien ook niet zo thuis is onder zijn dorpsgenoten als hij tot dan toe had gedacht.


Het verslag van Brodeck is een parabel op de Shoah waarin het woord ‘jood’ niet één keer voorkomt. Haarscherp schetst Philippe Claudel tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn om zichzelf te redden, maar bovenal laat hij zien hoe liefde de kracht geeft om te volharden, tegen alle angst in. Het verslag van Brodeck is een intense roman, waarin Claudel met zijn gevoelige en beeldende manier van vertellen de kern van het menselijk bestaan raakt.
 
 
Het boek heeft wat kleine vlekjes, de bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

 

Uitverkocht

Samenvatting

 

‘Meneer Linh luistert naar de stem van de dikke man, de stem die hem zo vertrouwd is, ook al zegt hij dingen die hij niet begrijpt. De stem van zijn vriend is diep en hees. Hij lijkt langs stenen en enorme rotsblokken te schuren, als een beek die van de berg afstroomt en in de vallei pas hoorbaar wordt, lacht, af en toe kreunt, en hardop praat. Een muziek die bij het hele leven hoort, bij de zachtheid én de scherpe kanten ervan.’

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog geteisterde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Zijn kamergenoten in het asielzoekerscentrum drijven de spot met zijn liefdevolle aandacht voor het kleine meisje. Meneer Linh voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Deze praat over zijn vrouw die kort daarvoor is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. De twee rouwende mannen vinden troost in elkaars gezelschap en er ontstaat een innige vriendschap die alle taalbarrières overstijgt.
Maar op een dag worden meneer Linh en zijn kleindochter plotseling overgeplaatst naar een gesloten inrichting, elders in de stad. Hoe moet hij nu zijn vriend terugvinden? Met gevaar voor eigen leven onderneemt hij een ontsnappingspoging, die uitmondt in een dramatische ontknoping.
Het kleine meisje van meneer Linh is Claudels ontroerendste en meest tedere boek tot nu toe, geschreven in een taal die schittert van eenvoud en zeggingskracht.'Een oude man staat op het achterdek van een boot. In zijn armen houdt hij een lichte koffer en een pasgeborene, nog lichter dan de koffer. De oude man heet Meneer Linh. Hij is de enige die weet dat hij zo heet, want iedereen die het wist is om hem heen gestorven.'

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Aan het eind van de negentiende eeuw is de wereld volop in beweging, maar die veranderingen gaan aan het hoge noorden voorbij. Benjamin Grønelv keert met zijn dochter Karna terug naar het landgoed Reinsnes, dat in verval is geraakt. Dina, de moeder van Benjamin, verlaat Berlijn en voegt zich bij haar zoon. Het landgoed bloeit op, maar de relatie tussen Dina, Benjamin en Karna komt onder grote spanning te staan.

 

Het boek is in zeer goede staat. 

Uitverkocht

Samenvatting

 

In Mijn moeders strijd beschrijft Murat Isik de onvermoede emancipatiestrijd van zijn moeder Aynur, die geboren wordt in een conservatief dorp in OostTurkije en opgroeit in de kuststad Izmir. Ze verzet zich tegen haar achtergestelde positie als vrouw en probeert de regie over haar leven in eigen hand te nemen. Hoe moeilijk dat is, blijkt wanneer haar broer haar eerst zonder overleg tewerkstelt als huishoudelijke hulp en haar daarna tegen haar wil probeert uit te huwelijken. Aynur komt in opstand en trouwt een man met wie ze wél een toekomst voor zich ziet, maar het wordt een moeizaam huwelijk.

Begin jaren tachtig komt ze met haar gezin terecht in de Amsterdamse Bijlmer, waar ze sociaal geïsoleerd raakt. Tegen de verwachtingen in besluit Aynur zich te emanciperen, waardoor ze zich van de vrouwen in haar omgeving onder - scheidt. Waarom deed ze dat en welke obstakels moest ze daarbij overwinnen?

Het schrijven van het Boekenweekessay loopt voor Isik uit op een onverwacht zelfonderzoek wanneer hij zijn relatie met zijn moeder kritisch bevraagt, en leidt zo tot verrassende inzichten.

 

Het boekje is als nieuw.

 

Bij meerdere boeken gelden de portokosten als pakketpost.!!!!

Samenvatting

 

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een ontroerende en weergaloze literaire roman over een Turkse jongen die opgroeit in de Bijlmer.

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins
middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Karel Capek

€ 3,00

Karel Capek

€ 3,00

Samenvatting

 

Een spoorwegbeambte besluit de balans van zijn leven op te maken door zijn memoires te schrijven. Wanneer hij klaar is en ze doorleest, vallen hem allerlei inconsequenties en onduidelijkheden op. Hij ontdekt tot zijn verbazing en wanhoop dat in zijn binnenste verschillende personen hebben geleefd: een simpele ziel, een eerzuchtige streber, een verwend kind, een kwaadaardige misdadiger en een fijnbesnaarde romanticus. Zijn leven blijkt gecompliceerd te zijn geweest, vol tegenstrijdigheden, en heel anders dan hij zich bewust was.

‘Capek is zo’n schrijver die vele decennia geleden in een glasheldere stijl zijn licht liet schijnen over de grote, tijdloze vragen van het leven, in een roman die leest alsof de inkt nog nat is.’ De Standaard

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

In het tweeluik Heb lief en zie niet om vertelt Willem G. van Maanen op overtuigende en melodische wijze het verhaal van een begaafde toneelspeler die tijdens de Duitse bezetting trouwt met een joodse actrice, maar die zich ook aanmeldt bij de Kultuurkamer. Op de eerste bladzijden van deze roman wordt de zoon van zijn buurvrouw op straat neergeschoten. Zij verwerkt haar leed door een monoloog te schrijven, die zij de acteur ter hand stelt. In die monoloog gaat een joodse man na de oorlog op zoek naar de plek waar hij ondergedoken heeft gezeten. Zo spiegelen de twee delen van deze roman zich in elkaar, en vormen samen het ontroerende en onwrikbare bewijs van de onmogelijkheid en onwil van de mens om onder extreme omstandigheden te kiezen.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Een 'Art director', zojuist veertig geworden, is met zijn vrouw, zijn elfjarige dochter en zijn negenjarige zoon met vakantie op Kreta. Daar wacht hem een verbijsterende samenloop van omstandigheden, die zelfs de wereldpers zal halen.

 

Het boek is licht verkleurd, maar verder in zeer goede staat.

 

Let op!! bij een bestellig van meerdere boeken gelden andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Twee engelen onthullen een ingenieuze manipulatie met de historie en met genetisch materiaal.

 

Het boek is goed, de omslag is wat verkleurd door het liggen. Het boek lijkt niet te zijn gelezen.

 

Op een koude avond vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, in de hongerwinter van 1944-1945, overkomt de achtjarige Anton Steenwijk een ramp: twee verzetsstrijders schieten een collaborateur dood, vlakbij Antons huis.

In de chaos die volgt, neemt de Duitse bezetter wraak: Antons huis gaat in vlammen op en zijn ouders en broer worden doodgeschoten. Anton groeit hierna op bij zijn oom en tante in Amsterdam en probeert letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de verschrikkelijke gebeurtenissen van toen. Die gebeurtenissen blijven hem echter achtervolgen: op verschillende momenten in zijn leven komt hij mensen tegen die op een of andere manier te maken hebben gehad met de aanslag uit zijn jeugd. Door hen blijft hij over die avond nadenken en komt hij er langzaam achter wat er nu precies gebeurd is. Wie kan hij de schuld geven van de dood van zijn broer en ouders?

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek (pocket) lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Geert Mak verbleef in 2006 wekenlang te midden van de straatverkopers op een van de bruggen van Istanbul: de theeschenker, de boekenhandelaar, de verkoper van inlegzooltjes en de beste zakkenrollers van Europa. De meesten zijn straatarm, ze leven bij de dag, bij het uur. Allemaal hebben ze hun sores, hun verdriet, hun overlevingsstrategieën, hun dromen, hun eigen verhaal. Het verhaal van de straatverkopers vervlecht Mak met de geschiedenis van de brug, en daarmee met die van Istanbul, een stad die in de woorden van Mak "grotendeels is afgesneden van haar eigen geschiedenis'. Het is een reisverslag over 750 meter.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Uitverkocht

Samenvatting

 

Na het overlijden van haar moeder ontdekt Lisa een vreemd schilderij. Ze besluit naar Venetië te gaan, de geboorteplaats van haar moeder, en hoopt daar te ontdekken wat haar moeder verborgen hield. Ondertussen worstelt haar halfzus Donna thuis met zichzelf, haar huwelijk en de relatie met haar moeder. Als Lisa een oude brief vindt, raakt ze in paniek. Durft ze verder te graven in het verleden als dat haar hele leven op zijn kop zal zetten? En hoe verandert de band met haar zus? 'Een inspirerend boek voor degenen die dromen om hun saaie baan op te zeggen en naar een zonnig land te verhuizen. Soms heb je daar een familiegeheim voor nodig.' Maria Genova, journalist en schrijver Corine Kuijper woont in Haarlem samen met haar Italiaanse vriend Vincenzo Dell'Avvento. Haar droom, een boek te schrijven en uit te geven, kwam uit met Schaduwfamilie.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Rick Dockery is een succesvol man. Zijn leven wordt gekenmerkt door veel geld, mooie vrouwen en een ongekende luxe. Maar wanneer hij op het hoogtepunt van zijn footballcarrière live op televisie en ten overstaan van tienduizenden fans faalt, groeit hij uit tot het lachertje van Amerika. Zijn carrière is in één klap voorbij, Rick Dockery is nergens meer welkom. Althans, dat denkt hij. Tegen alle verwachting in vindt Dockery een nieuwe club. Hij moet daarvoor alleen wel verhuizen naar... Italië. In Parma hoopt
hij rustig zijn tijd uit te zitten tot thuis de storm weer is geluwd. Maar terwijl hij zich de eerste dagen als een vis op het droge voelt, raakt hij in de weken erna steeds meer bedwelmd door zijn nieuwe thuis. Het heerlijke eten en drinken, de magnifieke architectuur, de betoverende cultuur, de vriendschappen, de vrouwen. Waar Dockery echter niet op heeft gerekend, is dat iedereen in Parma in hem de grote verlosser ziet: de man die hen eindelijk het grote succes zal brengen...

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

 

PERSOONLIJK EN ONTROEREND

Een bijzonder verslag van de lange weg naar adoptie

Mark en Ilja Koolen hebben net als zoveel jonge stellen een diepe kinderwens. Als een zwangerschap echter uitblijft, komen ze in een langdurig en intensief medisch traject terecht. Tijdens de vele ziekenhuisbezoeken, die maar niet tot het gewenste resultaat leiden, wordt het verlangen om een kindje te adopteren uit het buitenland steeds sterker. Na moeizame bureaucratische procedures reizen Mark en Ilja af naar Kenia en sluiten Raf, een vrolijke dreumes van ruim een jaar, meteen in hun hart. Het duurt zes maanden voordat een Keniaanse rechter eindelijk toestemming geeft om Raf mee te nemen naar Nederland. Een periode waarin hun doorzettingsvermogen en geduld behoorlijk op de proef worden gesteld. Moeders mooiste, vaders trots is het bijzondere en openhartige verslag van de lange, avontuurlijke weg die Mark, Ilja en Raf hebben afgelegd om samen een gezin te kunnen vormen in Nederland.

Mark en Ilja Koolen komen uit Roosendaal en hebben elkaar leren kennen tijdens een werkvakantie in Australië. Ze wonen met hun zoontje Raf in de omgeving van Rotterdam. Mark is werkzaam in de financiële sector en Ilja is als moeder thuis druk met de zorg voor Raf. Hun verhaal is opgedragen aan Raf en zal andere ouders helpen de uitdaging van het adoptieproces aan te gaan.

www.waargebeurd.com

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Autobiografische roman over een kinderwens

Patricia van Liemt (1978) studeerde filosofie maar koos uiteindelijk voor een carrière bij de radio. Ze werkte voor 100% NL en is sinds 2010 iedere werkdag te horen op Q-Music, waar ze samen met Jeroen van Inkel de middagshow presenteert. De lab-baby is haar debuutroman, gebaseerd op haar eigen ervaringen met ivf.
Suzanne heeft de leukste baan van de wereld, een hechte vriendengroep en ze woont samen met haar grote liefde Jasper. Wanneer ze tegen alle verwachtingen in niet zwanger wordt, stapt ze vol overgave in de wereld van ivf. Maar dat is niet bepaald makkelijk: ze krijgt te maken met onderzoeken, hormoonbehandelingen en grote onzekerheden. Haar relatie met Jasper komt onder druk te staan en Suus vlucht in haar werk - en wordt getroost door collega Stijn. Zal haar grote wens ooit nog in vervulling gaan?
Patricia laat zien dat het niet voor iedereen even makkelijk is om zwanger te raken. Ik denk dat er veel mama's zijn die zich zullen herkennen in haar verhaal.' Phaedra Werkhoven, hoofdredactrice Mama Magazine
'Patricia heeft een mooie, openhartige roman geschreven over de mentale en fysieke rollercoaster waarin je zit tijdens een ivf-traject.'
Leco van Zadelhoff
'Wat stoer om zo'n persoonlijk onderwerp met iedereen te delen.'

'Ik heb gemerkt dat ivf een kwetsbaar onderwerp is om over te praten, maar ook iets is waar heel veel mensen mee te maken krijgen. Daarom besloot ik mijn verhaal op te schrijven in de vorm van een roman. Zonder opsmuk, gewoon zoals het is. Hiermee hoop ik andere stellen met vruchtbaarheidsproblemen een hart onder de riem te kunnen steken.'
Patricia van Liemt

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Uitverkocht

Leon de Winter: Zionoco

€ 2,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Leon de Winter: Zionoco

€ 2,50

Samenvatting

Sol Mayer is zeventien als hij samen met zijn vader Nederland verlaat. In New York leidt hij, harstochtelijk brokkenmaker, een turbulent bestaan- tot zijn vader verdwijnt en hij een wonder beleeft. Als reactie daarop besluit hij om, in navolging van zijn vader, als rabbijn de joodse traditie te dienen. Sol trouwt de erfgename van een fortuin van vierhonderd miljoen dollar, hij werkt bij Temple Yaakov, de grote synagoge aan fifth Avenue in New York, hij ontvangt uit heel Amerika uitnodihingen voor spreekbeurten, hij is een voortreffelijk preker- en op een dag wordt hij wanhopig verliefd op de zangeres van een bandje. Een reeks hilarische en aangrijpende gebeurtenissen dwingt sol tot een hallucinerende reis, die hem opnieuw in de voetsporen van zijn vader doet teden, wonderlijker dan hij ooit had kunne dromen.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Isabel Allende waakt eindeloze nachten aan het ziekbed van haar dochter Paula. Ten prooi aan wanhoop en verdriet probeert zij tevergeefs contact met haar te krijgen. Maar Paula ligt in coma. Beroofd van haar geheugen doolt zij eenzaam rond in het duistere gebied tussen leven en dood. Isabel Allende besluit daarom haar het kostbaarste bezit te schenken dat zij heeft: haar herinneringen. Met de verrassende openhartigheid die alleen bestaat tussen moeder en dochter vertelt zij haar verhaal. Zo ontstaat een fascinerend en aangrijpend boek dat ondanks de tragiek doorspekt is met humor, een boek vol met vrolijke en minder vrolijke anekdotes uit het woelige bestaan van deze Chileense schrijfster.

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

 

Een roman vol verbeeldingskracht over oorlog, liefde, verraad en afhankelijkheid Stel dat Engeland in de Tweede Wereldoorlog wél was bezet door de Duitsers. Het is 1944. Een Duitse legereenheid landt op Brits grondgebied. Binnen een maand is de helft van Groot-Britannië bezet. Tegen deze achtergrond begint Verzet. Sarah Lewis, een 26-jarige boerin, wordt op een ochtend wakker en realiseert zich dat haar man verdwenen is. Dat lot treft niet alleen haar: alle echtgenoten uit het Welshe valleidorpje Olchon zijn verdwenen. In deze plotselinge afwezigheid hergroeperen de vrouwen zich, wachtend en hopend op nieuws. Later arriveert een Duitse patrouille in het dal, maar het doel van hun missie is een mysterie. De strenge winter dwingt de twee groepen samen te werken en er ontstaat een precaire wederzijdse afhankelijkheid. Verzet ontvouwt zich met de snelheid en intensiteit van een thriller, op creatieve en zelfverzekerde wijze. Het is een elegante en krachtige roman, een lofzang op de prachtige Welshe natuur en een boeiend portret van een groep mensen die onder zware druk leven.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Na het dodelijk jachtongeluk van haar man probeert Susan met haar getraumatiseerde zoon Jamie haar leven weer op te bouwen in Little River Bend, een kleine stad in Noord-Amerika.

Maar als na twintig jaar afwezigheid de ex-gevangene Michael Somers terugkeert naar het stadje, is de rust ver te zoeken. Zijn terugkeer veroorzaakt een golf van emoties onder de bewoners van deze hechte gemeenschap, en Susan wordt hier tegen haar wil in meegesleurd.

Met alle geweld probeert ze Jamie, die sinds zijn vaders dood niet meer heeft gesproken, tegen Michael te beschermen. Toch moet zij toezien dat als Michael een gewonde valk uit de handen van een jager heeft gered, er tussen hem en Jamie langzaam een band ontstaat.

De Sneeuwvalk is een roman over het leven met al zijn jaloezie, bekrompenheid en rivaliteit, over de verbondenheid met de natuur, en over hoe een schitterende, wilde vogel de hoofdpersonen helpt in het verwerken van de traumatische gebeurtenissen uit het verleden.

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Per Olov Enquist groeit vaderloos op in een streng religieus boerendorpje in de bossen van Noord-Zweden. Als eerste kind uit zijn dorp gaat hij naar de middelbare school en naar de universiteit, waar hij zich ontpopt als getalenteerd hoogspringer en schrijver. Al snel breekt hij internationaal door en zijn werk wordt bekroond met prestigieuze prijzen. Maar dan loopt zijn huwelijk op de klippen en vanwege zijn politieke uitspraken wordt hem het leven zo zuur gemaakt, dat hij emigreert. Hij zwerft door Europa terwijl het overdonderende succes dat hem zoveel faam bezorgde, hem steeds meer opbreekt. Hij glijdt af naar een bestaan dat wordt gedomineerd door drankmisbruik en andere vormen van escapisme. Pas na zijn derde afkickpoging lukt het hem te genezen. Hij keert terug naar Zweden, schrijft een aantal van zijn meest bejubelde romans, waaronder Het bezoek van de lijfarts en Blanche en Marie, en begint een ander leven.

Vakkundig legt Enquist verbanden tussen zijn werk en zijn leven, en met name zijn beschrijvingen van het afkickproces maken eenonuitwisbare indruk. Een ander leven is een moedig en fascinerend boek dat leest als een roman.

 

 

Het boek is zeer goed.

Samenvatting

Het is 1888. De Amsterdamse vioolbouwer Walter Vedder leest in de krant dat er op de plaats van zijn huis een groot hotel gebouwd gaat worden. Het Victoria Hotel zal hem moeten uitkopen.
In dezelfde tijd besluit zijn neef, de Hoogeveense apotheker Anijs, zijn ambitie te verschuiven van het medische naar het medemenselijke. Turfstekers in een naburig gehucht lijden bittere armoede en zouden beter af zijn in een nieuw land, bij voorkeur Amerika. Maar die landverhuizing kost een vermogen - precies het bedrag dat Vedder wel voor zijn huis meent te kunnen bedingen. Vanaf dat moment raken beide mannen verwikkeld in een even menslievend als beklemmend avontuur.

 

 

Het boek is goed. Heeft een sticker op de voorkant gezeten. 

Samenvatting

 

Kentering van een huwelijk gaat over hartstocht, ware liefde, misleiding, verlangen en vergankelijkheid. Een boek om te herlezen omdat het aan de kern raakt en verschillende lagen van het menselijk bewustzijn onderzoekt. En tegelijkertijd is het ook een zwanenzang op de grootburgerlijke Midden-Europese wereld in een periode van vergane glorie in Europa.
Opnieuw een tijdloos meesterwerk van Sándor Márai, een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw, de auteur van het succesvolle Gloed.

Een heer, een dame en een dienstmeisje, drie mensen met verschillende achtergrond, stellen zich dezelfde vragen over de waarde van echte gevoelens: hoe verhouden zich hartstocht en ware liefde en hoe dicht kun je bij een andere mens staan? Ieder van de drie personen vertelt zijn geschiedenis, en altijd is op de achtergrond die stille getuige aanwezig, die elk mens in zijn leven heeft en die zich niet laat misleiden, maar dwingt tot zelfonderzoek en tot de vraag naar de werkelijke waarden in het leven.
Márai's misschien wel belangrijkste roman, over liefde en verraad, speelt zich af in het decadente burgerlijke milieu van Boedapest aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Met meesterhand schrijft Márai over de kentering in de harten van mensen, op het persoonlijke vlak en in een ontredderde tijd, door de confrontatie met vragen over de waarachtigheid en de duurzaamheid van gevoelens.

 

 

Hewt boek is goed.

Samenvatting

 

'De grote wereld' vertelt de geschiedenis van Lemmy en Rosa, twee kleine mensen. Wanneer de lilliputterstad waarmee zij als bezienswaardigheid rondtrekken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog door de nazi's wordt gesloten, zien de geliefden zich gedwongen hun verhouding tot de wereld opnieuw te bepalen. Terwijl Rosa wil dat zij, voor hun eigen veiligheid, aansluiten bij een Brits revuegezelschap, voelt Lemmy er steeds meer weerzien tegen als vermaak te dienen. Hoeveel geweld doet een mens zichzelf aan om bij anderen in de smaak te vallen? Met dergelijke vragen worstelt Lemmy op het moment dat hij wordt geconfronteerd met zowel zijn vrolijke verleden als attractie in het New Yorkse pretpark Coney Island als met de plannen die het Derde rijk heeft met iedereen die anders is. Zal hij kiezen voor zijn liefde, zijn leven of zichzelf? Zoals u inmiddels van de romans van Arthur Japin gewend bent, is ook 'De grote wereld' gebaseerd op vaak ongelooflijke, maar ware en door de historie vergeten feiten.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden er andere portokosten ( pakketpost) 

Samenvatting

‘Een perfecte roman, zo prachtig verteld, zo schitterend geschreven en zo hartverscheurend dat hij je de adem beneemt’ The New York Times


‘Ik weet het niet,’ zei zijn vader. Zijn stem klonk schor en vermoeid. ‘Ik had niet gedacht dat het zo zou lopen. Ik dacht dat ik er goed aan had gedaan om je hierheen te sturen. Je moeder en ik hebben altijd ons uiterste best voor je gedaan.’
‘Dat weet ik,’ zei Stoner. Hij was niet langer in staat hen aan te kijken. ‘Redden jullie je wel? Ik zou deze zomer een poosje kunnen terugkeren en helpen. Ik zou...’
‘Als jij vindt dat je hier moet blijven en je boeken moet bestuderen, dan moet je dat doen. Je moeder en ik redden ons wel.’
Zijn moeder keek hem aan, maar zag hem niet. Ze had haar ogen dichtgeknepen. Ze ademde zwaar; haar gezicht vertrok alsof ze pijn had en haar tot vuisten samengeknepen handen waren tegen haar wangen gedrukt. Verbaasd besefte Stoner dat ze huilde, in zichzelf en zwijgend, beschaamd en verlegen als iemand die zelden huilt. Hij bleef haar nog even aankijken; toen hees hij zich moeizaam overeind en liep de woonkamer uit. Hij begaf zich naar de smalle trap die naar zijn zolderkamer leidde. In bed bleef hij lang wakker liggen en staarde met open ogen naar de duisternis boven hem.
William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Uitverkocht

Samenvatting

 

Sophie, die midden in de Eerste Wereldoorlog haar familie probeert te beschermen, en Liv, bijna een eeuw later, zijn verbonden door een schilderij dat Sophies man maakte en Livs man haar cadeau deed.

Bestsellerauteur Jojo Moyes, bekend van Voor jou, De laatste liefdesbrief en Vier plus één, heeft met Portret van een vrouw opnieuw een meeslepende roman geschreven.

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…

Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

 

 

Het boek is als nieuw. 

Samenvatting

Gilbert Joseph is een van de vele duizenden Jamaicanen die bij de RAF dienden in de strijd tegen Hitler. Als hij in 1948 zonder zijn uniform naar Engeland terugkeert wordt hij ineens heel anders behandeld. Radeloos klopt hij aan bij Queenie, een oude vriendin, die hem een kamer verhuurt.
Als Gilberts vrouw Hortense ook naar Engeland komt zijn haar verwachtingen hooggespannen. Maar Londen blijkt koud, armoedig en vol discriminatie. En ook Gilbert is niet meer degene die ze dacht dat hij was.

 

Omslag is iets beschadigd, staat een naam en datum in geschreven, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Twee zussen in Florence nemen tijdens de Tweede Wereldoorlog een moedige beslissing die veertig jaar later grote consequenties heeft…

Tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de zusjes Caterina en Isabella Cammaccio gedwongen de moeilijkste beslissingen van hun leven te nemen waarvan de consequenties nog jarenlang zullen doorwerken. Veertig jaar later moet Alessandro Pallioti een merkwaardige moordzaak op een oude man oplossen. De vermoorde man blijkt een held voor de verzetsleden van de Tweede Wereldoorlog te zijn geweest. Hij is doodgeschoten en er is zout in zijn mond gepropt. Hoe meer Pallioti zich in de zaak verdiept, des te meer komt de geest van de oorlog tot leven. Als hij het dagboek van Caterina tussen het bewijsmateriaal vindt, wordt een ontstellende geschiedenis van het verzet en het leven van twee zussen opgerakeld.

Een aanrader voor de liefhebbers van Donna Leon en Tatiana de Rosnay

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen

Uitverkocht

Josha Zwaan: Saturnusplein 3

€ 3,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Josha Zwaan: Saturnusplein 3

€ 3,50

Samenvatting

 

'Saturnusplein 3' van Josha Zwaan draait om loyaliteit en verraad, om grote liefde die omslaat in onmacht, hardheid en vervreemding. Een indringend verhaal over liefde en een verwoest leven.

Josha Zwaan, bekend van Parnassia, schreef met Saturnusplein 3 een indringend verhaal over liefde en een verwoest leven. 1934. Lies, een gewone jonge vrouw, gaat werken voor een gefortuneerde Joodse familie. Ze beleeft enkele gelukkige jaren, zeker nadat zij en Daniel, de zoon des huizes, verliefd op elkaar worden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Daniel opgepakt wegens verzetsdaden. Hij wordt gehoord, gemarteld en in 1943 gefusilleerd. Lies moet onderduiken met haar oudste zoontje, de jongste wordt elders ondergebracht. Als een andere vrouw keert zij na de bevrijding terug naar het Saturnusplein. Haar eenzaamheid en verbittering brengen haar uiteindelijk tot een onvergetelijke daad. Saturnusplein 3 van Josha Zwaan draait om loyaliteit en verraad, om grote liefde die omslaat in onmacht, hardheid en vervreemding.

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

1942: de jodenvervolging in Nederland wordt steeds grimmiger. De kleine Rivka duikt onder bij een domineesgezin in Zeeland en wordt Anneke. Wanneer na de bevrijding haar familie op de stoep staat, herkent ze hen niet meer en blijft ze in Zeeland. Als ze later zelf kinderen krijgt komt er een stroom aan onderdrukte gevoelens en herinneringen los met als resultaat dat ze afstand neemt van haar gezin. Jaren later vertelt Anneke haar dochter Sandra hoe het zo ver heeft kunnen komen dat zij haar kinderen in de steek liet zonder ooit nog om te kijken.

 

 

Er staan een naam en datum in geschreven, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Xavier en Elijah, twee indiaanse vrienden, worden uitgezonden naar Europa, waar de Eerste Wereldoorlog woedt. Ze zijn jong en argeloos. Elijah raakt geobsedeerd door het spel van dood en verderf; al snel wordt hij de meest gevreesde sluipschutter van het bataljon. Zijn faam maakt hem een held in de ogen van zijn medesoldaten. Xavier worstelt juist met de verschrikkingen van de oorlog en de vele doden die hij op zijn geweten heeft. Als Elijahs moed omslaat in wreedheid en waanzin, beseft Xavier dat zijn vriend hulp nodig heeft.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Een meeslepend, historisch epos van een groot verteller die de lezer ademloos achterlaat.
De tachtigjarige Georgy Jachmenev woont in Engeland met zijn geliefde vrouw Zoya. Hun huwelijk is liefdevol, maar getekend door tragedie. Als Zoya ernstig ziek wordt, maakt het paar zich op om nog eenmaal naar het Rusland van hun jeugd te reizen.
Boyne neemt ons mee op een spannende, emotionele reis naar Sint Petersburg in het begin van de twintigste eeuw. Het was een tijd van verandering en dreiging, waarin ook een onverwachte, onmogelijke liefde opbloeide. Een liefde die leidt tot een gevaarlijke vlucht door het Europa van tussen de wereldoorlogen.
'De liefhebber van pracht en praal, en van het stomme noodlot in de geschiedenis, zal beslist van deze roman genieten.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

In deze omnibus zijn drie boeken verzamled die een aspect van het verzet tegen de bezetter belichten.

Niet schieten, we are Dutch handelt over de beroemde ontsnapping per watervliegtuig vanaf het IJ naar Engeland.

Frits de zwerver is de biografie van een van de meest vooraanstaande mensen in de ondergrondse.

Luizen in de pels van Hitler gaat in op de 'Arbeitseinsatz'en het verzet dat terwerkgestekden in Duitsland pleegden.

 

Het boek is verkleurd, en de omslag heeft hele kleine beschadigingen.

Samenvatting

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

 

1942. Rocco Raven, een automonteur uit Brooklyn, arriveert als officier van een klein peloton Amerikaanse militairen op Malta. Hij weet niets van het mediterrane eilandje, behalve dat het dag en nacht wordt gebombardeerd door Duitsers en Italianen. Meteen na aankomst moet hij al rennen voor zijn leven en het enige wat hij ziet is rook, bom-inslagen en bergen puin.

Maar niets is wat het lijkt op Malta. Rocco’s onderkomen blijkt zich in een bordeel te bevinden, zijn commandant is een ritselaar die voordeel weet te putten uit de oorlogssituatie, en de Maltezers zelf leven door alsof er geen oorlog is. Ze dansen, drinken, lachen en bedrijven de liefde.

Rocco is pas enkele dagen op het eiland als hun hoofdkwartier wordt gebombardeerd. Compleet verdwaasd doolt hij door de straten tot hij een vrouw door de puinhopen ziet lopen. Ondanks de gevaren bloeit er tussen de twee een gepassioneerde liefde op. Maar kan hun liefde de ellende overleven?

 

Het boek is als nieuw.

 

Samenvatting

Gary en Molly hebben een goed huwelijk, een nieuw huis en zijn in blijde verwachting van hun eerste kind. Er wordt een prachtige zoon geboren, Otis. Maar na drie dagen wordt Molly's gezondheid ernstig bedreigd door onverwachte medische complicaties. Zij moet in het ziekenhuis achterblijven. Gary probeert het in zijn eentje te redden met de baby. Tot financiële problemen en het verlies van zijn baan dwingen een moeilijke beslissing te nemen. Hij vraagt hulp aan Molly's oudere zus, de onberekenbare Suzanne. Hoe zal Molly reageren wanneer ze beseft dat Suzanne de moeder van haar kind is geworden?

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen

Franny Banks had zichzelf drie jaar de tijd gegeven om het te gaan maken als actrice. Nu gaan de laatste drie maanden in. Ze kwam ooit naar New York met dromen over Broadway, maar haar fanclub telt nog maar twee leden (haar huisgenoten Jane en Dan) en om haar huur te betalen werkt ze als serveerster in een Comedy Club. Franny wil haar droom om de volgende Diane Keaton of Meryl Streep te worden nog niet laten varen. Maar haar bankrekening slinkt, haar agent belt niet meer, en haar vader wil eigenlijk dat ze naar huis komt om met haar geweldige ex-vriend te trouwen. Franny besluit nog één laatste poging te wagen om ‘ooit’ te veranderen in ‘nu’.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Dit is een roman over New York City en over liefde, gemengde huwelijken, grondwerkers die tunnels graven en mannen die wolkenkrabbers bouwen en tientallern meters boven de stad op balken dansen.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders. Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn…

‘Grappig en dramatisch, met sprankelende personages. Een traktatie.’ –

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijks ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mwnsen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het allergevaarlijkst zijn.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik er niet meer…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.

Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent – en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent…

‘Een ontroerend verhaal over de betekenis van liefde en over hoe het leven kan afhangen van een misverstand of een te haastig genomen besluit. "Het geheim van mijn man" is zo goed, dit kun je niet voor jezelf houden.’ – USA Today

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

 

Westish College, een kleine universiteit aan de oever van Lake Michigan. De jonge, getalenteerde honkballer Henry Skrimshander is voorbestemd om een ster te worden. Maar wanneer tijdens een wedstrijd een routineworp van zijn hand verkeerd uitvalt, nemen vijf levens een andere wending. Henry’s groeiende gebrek aan zelfvertrouwen lijkt zijn veelbelovende toekomst te ruïneren. Het hoofd van de universiteit, de eeuwige vrijgezel Guert Affenlight, wordt onverwacht verliefd. Owen Dunne, Henry’s homoseksuele kamergenoot, raakt verwikkeld in een gevaarlijke affaire. Mike Schwartz, de aanvoerder van het honkbalteam en Henry’s beste vriend, beseft dat zijn carrière in gevaar komt als hij Henry blijft steunen. En Pella Affenlight, Guerts dochter, keert na een mislukt huwelijk terug naar Westish, vastberaden een nieuw leven te beginnen.
Tijdens het honkbalseizoen ontstaan nieuwe relaties tussen deze vijf onvergetelijke personages die elkaar uiteindelijk helpen hun weg te vinden. De kunst van het veldspel is een intelligente, warme roman over ambitie, familie, vriendschap en liefde en is de gedroomde entree van een groot schrijver.'Het joch was Schwartz tijdens de wedstrijd niet opgevallen. Beter gezegd, Schwartz was hetzelfde opgevallen als alle anderen: dat hij de kleinste speler op het veld was, een schriel groentje van een korte stop, vlug te been, maar zwak met de knuppel. Pas na afloop van de wedstrijd, toen het joch naar de zongeblakerde diamond terugkeerde om grondballen te oefenen, zag Schwartz de sierlijkheid waarvan al Henry’s bewegingen waren doordrenkt.'

 

 

Het boek is redelijk, heeft wat lezerssporen.

Samenvatting

 

‘Hilarisch, briljant en schaamteloos spiritueel… ik wilde dat dit boek nooit meer op zou houden.’ – Esther Freud

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India met tempelvloeren die geschrobd moeten worden en in Indonesië met een excentrieke medicijnman – en haar grote liefde.
Eten, bidden, beminnen is een hartveroverend, dapper reisverslag en een inspiratie voor iedereen die wel eens op een kruispunt heeft gestaan en gedacht heeft dat er een andere, betere weg zou moeten zijn.

‘Eten, bidden, beminnen vond ik fantastisch, leerzaam en ontroerend’ – Saskia Noort

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Is alles geoorloofd in oorlogstijd? Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna’s dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi-officier. Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt erin om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen. Het familieportret is een gepassioneerd maar gedoemd liefdesverhaal en een indringend portret van een moederdochterrelatie, dat de lezer nog lang zal bijblijven.

 

 

Het boek is goed.

amenvatting

 

Voor research moet Jacob Lelieveld naar Berlijn, waar hij meteen geconfronteerd wordt met rauw straatgeweld. Hij staat erbij, als aan de grond genageld. Met een schok beseft hij dat hij sowieso verlamd in het leven staat.

Terwijl hij aan zijn proefschrift werkt schieten beelden uit zijn jeugd in Grevenbicht door zijn hoofd. Er was iets waarover thuis nadrukkelijk gezwegen werd. De beklemmende sfeer die er toen heerste heeft zijn leven behoorlijk verpest.

Sommige zaken worden hem duidelijk tijdens een apocalyptische tocht door Amsterdam, maar of hij dan echt bevrijd wordt, is de vraag. Tussen Berlijn, Grevenbicht en Amsterdam strekt zich een spanningsveld uit, dat ook voor de lezer voelbaar is.

Job Creyghton heeft met Lelievelds kramp een genadeloze roman geschreven, waarin het meest pijnlijke een keer gezegd moet zijn.

Job Creyghton (1948, Schaesberg) studeerde geschiedenis en theaterwetenschap in Amsterdam en is nu als docent proza verbonden aan Schrijversvakschool 't Colofon. Hij publiceerde verhalen in onder andere De Gids, Maatstaf en De Tweede Ronde.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Sinds de dag dat ze door een scout werd gespot op een markt in Londen leeft Alek Wek in een droomwereld. Ze kwam terecht op de catwalks van Parijs, New York en Milaan, voor de grootste modeontwerpers ter wereld, zoals Christian Dior, John Galliano en Issey Miyake. Maar niets in haar jeugd had haar voorbereid op haar huidige glamourleven.
Alek (spreek uit: Oe-lek) werd geboren in Wau, in het zuiden van Soedan. Enkele jaren na haar geboorte raakte het land verstrikt in een burgeroorlog tussen de moslimregering en de rebellen in het zuiden, waarbij bijna twee miljoen mensen om het leven kwamen. In dit boek vertelt Alek over haar jeugd bij de Dinka-stam, en haar bijna onmogelijke vlucht uit Soedan. Op haar veertiende moest zij zich wekenlang op blote voeten in het bos verschuilen, tot zij de kans kreeg naar Londen te ontsnappen, waar zij door een gunstige speling van het lot uitgroeide tot een internationaal topmodel. Alek is haar onvoorstelbare en inspirerende verhaal.

 

 

 

Ht boek is goed. 

Samenvatting

 

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!


Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten.
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.
  • Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
  • Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal.
  • Protestactie: stop zinloos geweld bij bevallingen.

 

Het boek is goed, lijkt niet gelezen.

 

Uitverkocht

Kluun- De weduwnaar

€ 2,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Kluun- De weduwnaar

€ 2,00

Samenvatting

Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. aan rouwen komt hij nauwelijks toe.

De weduwnaar gaat verder waar Komt een vrouw bij de dokter eindigde.

 

De bladzijden zijn heel iets verkleurd.

Samenvatting

 

Julia de Groot is zesendertig. Op het eerste gezicht ontbreekt het haar aan niets, maar de werkelijkheid is anders. Haar passieloze huwelijk, het gezinsleven en het juk van het huishouden benauwen haar zo dat ze een radicaal besluit neemt. Van de ene op de andere dag verlaat ze man en kinderen en vertrekt naar de zon.
Julia wordt vergezeld door de geest van haar jonggestorven broer Jimmy, met wie ze vlak voor zijn dood een geheim verbond heeft gesloten. Jimmy helpt zus 'Jules' op weg en moedigt haar aan, terwijl Julia, afgesneden van man en kinderen, alles probeert waar te maken wat ze hem ooit heeft beloofd.
Wanneer Julia de onweerstaanbare Romeo ontmoet, ontdekt ze wat ze haar leven lang heeft gemist, zowel in haar hart als in haar bed. Romeo dwingt Julia af te rekenen met het verleden en stelt haar de hamvraag: durft ze nog terug naar huis?

 

Het boek is en zeer goede staat. Hardcover

 

Samenvatting

 

Julia de Groot is zesendertig. Op het eerste gezicht ontbreekt het haar aan niets, maar de werkelijkheid is anders. Haar passieloze huwelijk, het gezinsleven en het juk van het huishouden benauwen haar zo dat ze een radicaal besluit neemt. Van de ene op de andere dag verlaat ze man en kinderen en vertrekt naar de zon.
Julia wordt vergezeld door de geest van haar jonggestorven broer Jimmy, met wie ze vlak voor zijn dood een geheim verbond heeft gesloten. Jimmy helpt zus 'Jules' op weg en moedigt haar aan, terwijl Julia, afgesneden van man en kinderen, alles probeert waar te maken wat ze hem ooit heeft beloofd.
Wanneer Julia de onweerstaanbare Romeo ontmoet, ontdekt ze wat ze haar leven lang heeft gemist, zowel in haar hart als in haar bed. Romeo dwingt Julia af te rekenen met het verleden en stelt haar de hamvraag: durft ze nog terug naar huis?

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Heleen van Royen: literaire provocateur, lustobject " en moeder. Maar het moederschap gaat haar van die drie soms het moeilijkste af. Ach, gelukkig hebben ze hun vader nog

Na de eerste zwemles kwam Olivia druipnat en met blauwe lippen terug. Ze overhandigde me een rode stip van plastic, ter grootte van een kwartje.Voor op mijn badpak, zei ze.Ik draaide de stip rond, peuterde eraan. Geen plakstrip te bekennen. Je moet hem dr op naaien, zei een moeder behulpzaam.Naaien?!Gewoon, met een paar steekjes.Thuis heb ik de stip opnieuw onderzocht. En ik beken: ik heb even aan het plastic gelikt. Daarna kocht ik naald en draad. Ik heb me nog nooit zo moeder gevoeld als toen ik mijn eerste stip op Olivias broekje naaide. Twee stippen later zwom ze af.

 

Het boek is goed, lijkt niet gelezen. zit een prijssticker op de voorkant.

 

Samenvatting

Diana is gelukkig met haar drie mannen: haar echtgenoot Oscar, haar oudere minnaar Tim en haar jonge chatlover Joshua. Minder gelukkig is ze wanneer ze er op een zomerse dag achter komt dat ze zwanger is. Als Diana ook nog haar trouwring verliest, dreigt alles wat ze liefheeft haar te ontglippen
'Een echte page-turner die mannen beter niet op het naaktstrand kunnen lezen.' Peter R. de Vries, Panorama
'Zeer humoristisch.' Daphne Deckers, De Telegraaf 'Een buitengewoon vermakelijke roman.' Thomas van den Bergh, Elsevier

 

Het boek is goed, bladzijden iets verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Met 'De kus in de nacht' heeft Herman Brusselmans de prachtigste roman geschreven die ooit is gepubliceerd. Of om het in zijn eigen woorden te zeggen: 'Ja, het is me de roman wel.' Doch waar handelt dit boek over? Je zou kunnen zeggen dat het boek met name gaat over de liefde, vriendschap, onverschilligheid, seksualiteit, oorlog en vrede, konijnen, goedmoedigheid, angst, de ontoereikendheid van doktoren, geld, motorfietsen, lafheid, moed, paniek, schoonheid, vrouwen, de literatuur, Lauren Flamm, het wachten op de oneindigheid, voorwaardelijke ambities, onpeilbare vermoeidheid, een reis naar de Jura, de moeilijkheden bij de pogingen tot exploitatie van de nieuwste technologieën, de goede kanten van de bourgeoisie, regendansen, de troost der fantasie, Louis Armstrong, het toerisme op het water, ijsberen en neerzitten, de hartverscheurende keuze tussen roken en niet roken, de toekomst van Chiquita en Kawasaki, ziekenhuis- en gevangenisbezoek, genialiteit en zelftwijfel, kano's, onderhuidse beestjes, de uitvinding van de pet, de rol van personages, een benefietavond in Evergem, jeugd en geheugen, kampvuurmemorabilia, foto's in Playboy, rare klankreeksen, werkelijkheid en stilistiek, een aap met een hoedje op z'n kop, het geheugen als gruis, vrienden en buren en kennissen en vreemden, gesloten bloemenwinkels, de eenheid der volkeren, een mes in het zachte vlees, en de dingen die ertoe doen.
De hoofdpersonages in deze onherroepelijke mijlpaal der letteren zijn Herman Brusselmans, Phoebe en Woody. Verder zijn er ongeveer honderdtwintig bijpersonages, zowel mensen als dieren. Samen zorgen zij voor een literaire wereld van verschil die zijns gelijke niet kent. De lezer wordt meegetrokken in een universum van gebeurtenissen, ideeën, gedachten, schijnbekentenissen, virtuele hologrammen, tactieken, herroepingen en vooral veel woorden, dit alles in een hoogst onbegrijpelijke taal. Humor en ernst vechten om voorrang, vulgaire alledaagsheid en hogere filosofie binden de strijd aan, en de schrijver wint het pleit met zo veel glans en bravoure dat de lezer ademloos of hyperventilerend achterblijft. Tussenwegen zijn er niet.

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, heeft hele kleine beschadigingen.

Samenvatting

De ambitieuze toneelschrijfster Billy heeft eindelijk een stuk geschreven waarmee ze met haar verleden in het reine kan komen. In De laatste voorstelling wacht een man na een bomaanslag op een trein op nieuws over zijn vrouw, zoals Billy na 9/11 op haar vriend Gus wachtte. Niemand weet echter dat Billy zelf vlak voordat Gus omkwam op het punt stond hun relatie te verbreken. De première is bijzonder geladen omdat de zus van Gus, met wie Billy op gespannen voet staat, ook in de zaal zit.
De voorstelling verandert voorgoed de levens van vier mensen, twee mannen en twee vrouwen. Van de première tot en met de laatste voorstelling zijn ze tot elkaar veroordeeld – en blijken ze meer gemeen te hebben dan ze zelf dachten.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

In de zevende eeuw weet een jonge vrouw via allerlei manipulaties op te klimmen tot alleenheerseres van het Chinese rijk. Alleen rechter Dee (Tie) durft haar te weerstaan.

Samenvatting

Het jaar is 1870. De trotse republiek Frankrijk brokkelt af door het aanvallende Pruisische leger. Parijs ligt onder vuur. Te jong om deze ernstige situatie te begrijpen, beleven twee jongens spannende avonturen in de tunnels onder de bedreigde stad. Paul de Vries is dik bevriend met zijn neefje Moussa, wiens vader gehuwd is met een edelvrouw uit de Sahara. Tragische gebeurtenissen leiden ertoe dat Moussa moet vluchten naar het geboorteland van zijn moeder. De twee jongens zullen elkaar jaren later pas weerzien - en wel als de bitterste rivalen. Paul wordt officier in het Franse leger en krijgt de opdracht eenb spoorweg dwars door de Sahara aab te leggen. Moussa woont bij de Toearegs, een majestueus nomadenvolk van meedogenloze krijgers en prachtige vrouwen. Een confrontatie tussen de beide jongemannen is onvermijdelijk.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder in goede staat.

Samenvatting

 

Isabelle de Luna is pas zeven wanneer zij op tragische wijze allehei haar ouders verliest. Het trieste, eenzame meisje wordt liefdevol opgevangen door vrienden van haar ouders in Santa Fe. In het beschermde, warme gezinsleven bij de Durans komt Isabelle langzaam maar zeker haar traumatische verlies te boven en ze groeit op tot een serene, gevoelige vrouw. Nina, de geadopteerde dochter van de Durans, wordt Isabelles beste vriendin. Maar wanneer Nina bij toeval de verschrikkelijke waarheid omtrent haar eigen verleden ontdekt, wil ze niets meer met haar pleegouders en Isabelle te maken hebben. Ze vlucht naar New York en stort zich op een carrière in de journalistiek. Binnen de kortste keren is ze een van de bekendste, maar ook een van de hardvochtigste journalisten van Amerika. Isabelle ontwikkelt zich tot een bijzonder getalenteerd schilderes. Haar kleurrijke, mysterieuze schilderijen trekken als snel de aandacht van grote galeries in New York. 

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd,lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

‘De Vliegenvanger’ van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risico’s in het leven probeert te omzeilen. ‘Houd God voor ogen en je gulp gesloten” Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs. De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze ‘dubbele fout’ wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog. Hij besluit charlatan te worden – alleen al vanwege het woord – en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linkshandig als rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als de vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven. Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd. 

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting.De Duitse raketsspecialist Alf Brockmann, werkzaam in de van de wereld afgesneden Egyptische oase Bir Assi, krijgt het bericht dat zijn vrouw Birgit in Duitsland dodelijk verongelukt is. Tergelijkertijd ontvangt zijn de mededeling dat haar man plotseling overleden is. Dit is het uitgnagspunt van deze roman.

 

Het boek heeft een andere gekleurde omslag dan op de foto, die wat verkleurd is. Verder is het boek goed.

Samenvatting

Een panoramische visie van drie vrouwen op een complexe samenleving in de vorm van intieme memoires, prachtige portretten en verteld als een meeslepende kroniek van het twintigste eeuwse China.

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

In de wereldwijde bestseller Mijn woestijn schreef Waris Dirie op openhartige wijze over haar genitale verminking, de vlucht uit Somalië en hoe ze zich aan de armoede ontworstelde. Dochter van de nomaden is een intens persoonlijk verslag van een vrouw die nog altijd tussen twee culturen balanceert.

 

Bladzijden zijn verkleurd en heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

Thomas en Mary zijn dertig jaar getrouwd. Ze hebben twee kinderen, een hond en een huis in een buitenwijk. Al jaren groeien ze steeds verder uit elkaar, keer op keer bereikt hun relatie een kritiek punt, maar kan Thomas niet beslissen te vertrekken. Wat gebeurt er in een relatie als de prille liefde allang heeft plaatsgemaakt voor sleur en je in een ritme terecht bent gekomen van de hond uitlaten, na elkaar naar bed gaan en ruziemaken over wie de deur van de koelkast open liet staan? Thomas en Mary gaat over de pijn die het hele gezin voelt wanneer een koppel besluit dat het nu echt over is.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Lauren Groff
De monsters van Templeton

Een sprankelende roman over familie, liefde en het verlies van de onschuld

'De dag dat ik naar Templeton terugkeerde, doordrenkt in schande,
kwam het zeventien meter lange lichaam van een prehistorisch monster
bovendrijven in het meer van Glimmerglass.' Zo begint dit ontroerende
debuut van een nieuwe stem uit de Amerikaanse literatuur. Wilhelmina
Upton keert terug naar haar ouderlijk huis in Templeton, het stadje dat
ooit door een van haar voorvaderen werd gesticht en waar die imposante
familiegeschiedenis alomtegenwoordig is. Hier wil de zwangere Willie
zich schuilhouden totdat ze weet wat ze met haar nieuwe situatie aan
moet. Maar Templeton blijkt niet langer de veilige haven die het ooit was.
De vondst van een monster heeft iets losgemaakt in het slaperige stadje.
Een bekentenis van Willies moeder – een tot het christendom bekeerde
hippie – maakt de boel nog gecompliceerder en dwingt Willie zich te verdiepen
in de duistere episodes van haar familiegeschiedenis.
De monsters van Templeton is een buitengewone, fantasierijke roman waarin
een kleurrijke stoet van personages uit het verleden – spoken en geesten,
meesters en dienaren, zielsverwanten en oplichters, moordenaars en vijanden de revue passeert. Met haar uitzonderlijke vertelkracht plaatst Lauren Groff zich in de traditie van De weg naar Welville van T.C. Boyle, Lake
Wobegon van Garrison Keillor en Het moordende testament van Jonathan Coe.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Ooit schreef meneer Golightly een grote bestseller, maar nu - een aantal jaren later - neemt zijn naamsbekendheid gestaag af. Om zijn roman om te vormen in een moderne soap besluit Golightly een zomer vrijaf te nmen en vertrekt hij naar Great Calne, een dorp in Dartmoor. Maar al snel houden de dorpse gebeurtenissen hem meer bezig dan zijn schrijfambities en blijken zijn thema's wonderlijke overeenkomsten te vertonen met de levensvragen zijn dorpsgenoten. Hij ontmoet Ellen Thomas, een eenzame kunstenares, de jonge Johnny Spence een spijbelende maar innemende scholier, en de felle Paula, serveerster in het dorpscafé. Hoe meer meneer Golightly iedereen leert kennen, hoe meer hij stilstaat bij zijn eigen ideeën over liefde en dood en over de afschuwelijke dood van zijn zoon en hoe meer de lezer te weten kot over de ware identiteit van meneer Golightly.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

Inge is een Zweedse vrouw van achter in de veertig. Ze is gescheiden en heeft twee dochters. Ze is een sterke, onafhankelijke vrouw, die weinig problemen kent. Mira is ongeveer net zo oud. Haar leven verliep turbulenter. Ze is met twee zoons gevlucht uit het Chili van Pinochet. Een derde zoon is vermoord en haar dochter wordt nog altijd vermist. De levens van Inge en Mira komen samen wanneer ze elkaar ontmoeten in een Zweeds tuincentrum. Hoe verschillend hun persoonlijke achtergronden ook zijn, toch voelen ze zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Alsof ze elkaar herkennen. Gaandeweg groeit er een diepe verbondenheid.

 

Het boek is als nieuw. 

Samenvatting

In Het boek Eva probeert de eerste vrouw haar verdriet te verwerken nadat haar oudste zoon Kaïn zijn broer Abel heeft vermoord. Ze probeert hem te begrijpen en te helpen in zijn redeloosheid.
In dit tweede boek ligt het accent op Kaïn zelf. We leren hem kennen als een krachtige, verstandige man. Hij heeft een avontuurlijk leven. Maar diep vanbinnen kan hij zich niet bevrijden van zijn schuldgevoel omdat hij het met niemand kan delen.

 

Het boek is zeer goed, is als nieuw, lijkt niet te gelezen.

Samenvatting

 

De eerste ontmoeting tussen Maria, de moeder van Jezus en Maria Magdalena is confronterend: 'Ben jij de hoer met wie mijn zoon in zonde leeft?' 'Ja. Maar ik ben geen hoer.' Toch ging Maria Magdalena de geschiedenis in als een prostituee die zich in de nabijheid van Jezus ophield. In werkelijkheid was ze een gevoelige, intelligente volgelinge die het aanzien van de wereld had kunnen veranderen. Als haar de kans niet ontnomen was haar stem te laten horen. Die stem geeft Marianne Fredriksson haar in deze roman, waarin ze indringend vertelt over het leven van Maria Magdalena en haar liefdesverhouding met Jezus.

Marianne Fredriksson: 'Op een dag zocht ik iets op in de bibliotheek Nag Hammadi. Toevallig stuitte ik daarbij op de bewaard gebleven fragmenten van het evangelie volgens Maria Magdalena. Daarin zet ze uiteen wat Jezus tegen haar gezegd heeft in persoonlijke gesprekken. Onder andere: "Maakt u geen regels van hetgeen ik u heb geopenbaard. Maakt u geen wetten zoals de wetgeleerden dat doen." En het trof me dat hier misschien iemand was met oren om te horen, ogen om te zien en verstand om te begrijpen. De leerling van wie Jezus het meeste hield. En een vrouw die niet de macht had om invloed uit te oefenen. Zo werd mijn Maria Magdalena geboren.'

 

 

Er staat een naam in die is doorgekrast, verder is het boek goed.

2 meisjes dromen samen, de droom wordt gedeeld door andere en wordt werkelijkheid. Magisch realisme van topklasse.

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

Johanna is dement en ligt op sterven. Haar dochter Anna bezoekt haar en begint zich af te vragen wie haar grootmoeder Hanna was. Omdat Johanna niet meer in staat is antwoord te geven op haar vragen, gaat Anna zelf op zoek. Ze reist door het leven van drie generaties vrouwen die onder zeer verschillende omstandigheden hun positie moeten bevechten. Toch hebben ze in essentie dezelfde problemen in hun streven naar zelfstandigheid. Anna begint meer te begrijpen van het leven, de rol die mannen spelen, vreugde en verdriet, liefde en haat.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Johanna is dement en ligt op sterven. Haar dochter Anna bezoekt haar en begint zich af te vragen wie haar grootmoeder Hanna was. Omdat Johanna niet meer in staat is antwoord te geven op haar vragen, gaat Anna zelf op zoek. Ze reist door het leven van drie generaties vrouwen die onder zeer verschillende omstandigheden hun positie moeten bevechten. Toch hebben ze in essentie dezelfde problemen in hun streven naar zelfstandigheid. Anna begint meer te begrijpen van het leven, de rol die mannen spelen, vreugde en verdriet, liefde en haat.

 

Het boek is goed.Staat een tekst in geschreven op de eerste bladzijde.

Samenvatting

Simon groeit op in een paradijselijke omgeving aan de kust van Göteborg in het niet – bezette Zweden. Zijn joodse afstamming is hem aan te zien en om hem te beschermen verzwijgen zijn adoptiefouders zijn herkomst. Maar Simon lijdt onder het besef anders te zijn dan zijn ouders en met de onthulling van de waarheid voor hem een zoektocht naar zijn identiteit.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

'Satirische roman van een van de meest gelezen auteurs van Zweden.'- Libris Literatuur
Een Afrikaans meisje wordt met vele andere illegale vluchtelingen op een strand in Zuid-Spanje gezet. Een ambtenaar vraagt naar haar naam en zij antwoordt: 'Tea-Bag.'
Uiteindelijk belandt ze met een valse identiteit in Zweden, waar ze op een avond een lazing bijwoont van Jesper Humlin, een Zweedse dichter die in zijn nadagen is. Na de lezing ontmoeten ze elkaar. Haar verhaal opent een voor hem onbekende wereld.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Ruth Cole is een complexe persoonlijkheid met tegenstrijdige karaktertrekken- een `moeilijke' vrouw. `Aardig' in de gangbare zin van het woord is ze niet, onvergetelijk is ze wel.
Het verhaal van Ruth wordt verteld in drie delen, die zich elk concentreren rond een kritiek moment van haar leven. Het eerste deel speelt zich af in de zomer van 1958, als Ruth pas vier is.
Een tweede venster op haar leven gaat pen in het najaar van 1990, wanneer de nog ongetrouwde Ruth een privé-leven heeft dat heel wat minder succesvol verloopt dan haar loopbaan als schrijfster. Ze vertrouwt haar eigen oordeel ten aanzien van mannen niet, en met reden.
Weduwe voor een jaar, eindigt in de herfst van 1995, wanneer Ruth een eenenveertigjarige weduwe en moeder is. Ze lijkt voor het eerst van haar leven verliefd te worden.
Weduwe voor een jaar, is een komisch maar soms ook onthutsend boek, een rijk geschakeerde liefdesgeschiedenis met een verbluffende emotionele kracht. Bij alle scabreusheid en erotiek is het vooral een schitterende roman over het verstrijken van tijd en de on verbiddelijkheid van verdriet.

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is he tboek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

In de kookruimte van een houthakkerskamp in het noorden van New Hampshire ziet een angstige jongen de vriendin van de plaatselijke politieman aan voor een beer. De gevolgen zijn desastreus en de jongen en zijn vader slaan
op de vlucht. Hun omzwervingen brengen hen van Boston naar Vermont en Toronto, continu op de hielen gezeten door de onverbiddelijke politieman. Hun enige beschermer is een vrijheidsgezinde houthakker met wie ze vriendschap
sluiten. John Irving vertelt in zijn twaalfde roman een verhaal dat vijf decennia omspant.
Het is geschreven met dezelfde historische authenticiteit en emotionele zeggingskracht als De regels van het ciderhuis en Bidden wij voor Owen Meany, en het is net zo krachtig en meeslepend als De wereld volgens Garp. De laatste nacht in Twisted River vormt een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van John Irving, de absolute meesterverteller.

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

 

"Allan wordt honderd en dat moet natuurlijk groots gevierd worden in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en, kort voordat het feest losbarst, vertrekt. Hij vindt dat hij de tijd die hem rest beter kan besteden, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Nadat hij uit het bejaardentehuis is ontsnapt, beleeft Allan het ene na het andere avontuur. Het is een nuchter type dat weinig tot geen angst kent en die verder niet al te lang stilstaat bij zijn beslissingen. Hij handelt eerder ad hoc en is niet bang voor avonturen, met alle gevolgen van dien.

Vanaf het moment dat Allan het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt. Zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in. Er blijkt echter enorm veel (maffia)geld in te zitten, wat leidt tot woeste achtervolgingen. Ook verzamelt hij een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aan effect.

Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap."

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen

Samenvatting

Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten – en nog veel meer – onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén gewoon verhaal wil zijn. In hoog tempo volgen de verwikkelingen elkaar op en in voortvarendheid en slimheid doen Nombeko en Holger 2 niet onder voor de 100-jarige Allan uit De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Een waardige én vermakelijke opvolger van Jonassons zeer succesvolle debuut!

 

Er zit een heel klein vlekje op, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Hoofdpersoon Albert Egberts wil de doorknagende tijd zijn tanden ontnemen. Maar door te 'leven in de breedte' dreigt zijn leven tot stilstand te komen. Amsterdam moet zijn leven weer in beweging brengen en hem van zijn seksuele onvermogen verlossen. Toch zakt Egberts steeds verder af naar het Zuiden, het domein van zijn jeugd, om naar wortels van zijn impotentie te zoeken. Hij stuit op verdachte data, vallende ouders, dronkenschap, een besmette geboorte...

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder een goed boek.

Samenvatting

''Het zat wel goed met onze kerk. We spraken met ontzag en gepaste dankbaarheid over onze Grondlegger. Alles liep op rolletjes. Het nieuws dat Hij van plan was ons binnenkort op te zoeken, kwam dan ook op zijn zachtst gezegd onverwacht en was nogal schokkend.''

Het aangrijpende verhaal van een onverwachte terugkeer, die het hart van een mens en de grondvesten van complete kerken niet onberoerd kan laten.

 

 

het beokje is goed.

Samenvatting

Onder de korenmaat is een roman die een indringend beeld geeft van de meeslepende en ontredderende invloed van de liefde.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Engeland in de jaren vijftig. Whitehall, centrum van de regering, is een broeinest van politieke manipulaties. C.P. Snow heeft hiermee de ideale setting voor zijn roman Wandelgangen van de macht (Corridors of Power). De ambities van de hoofdpersonen, het politieke schaakspel, de vileine spelletjes, de psychologie van de macht worden door Snow met meesterhand geschilderd. Wandelgangen van de macht verscheen 35 jaar geleden in Engeland. Maar er blijkt niets veranderd. De personages zijn verrassend actueel, de intriges even subtiel, de karakters volledig herkenbaar.

Wandelgangen van de macht is een meesterstuk en C.P. Snow een schrijver voor alle tijden.

 

Het boek is goed, zit een zwarte streep aan de onderkant van de bladzijden. 

Samenvatting

In De halve waarheid verwerft McCourt roem in Hollywood door zijn rollen in bekende televisieseries en sticht hij zijn eigen gezin. Maar het geluk heeft een grimmige keerzijde: McCourt is een alcoholist en levert dag in dag uit zijn hopeloze strijd tegen de donkere schaduwen van het verleden. Toch is hij vastbesloten zijn kinderen de jeugd te geven die hij zelf niet heeft gehad.

 

Het boek en bladzijden zijn iets verkleurd

Samenvatting

 

'Lezer! Ik ben makelaar in koffie, en woon op de Lauriergracht, no. 37. Het was nooit mijn streven om koffie te verkopen, maar het leven heeft het zo bepaald. 

 

Samenvatting

 

Een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren brengt zijn dagen door op de toren van hun familiekasteel. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Nu bekijkt hij de wereld door geslepen glas. Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren. Zijn camera brengt hem naar de wereld van vrouwen, guerrilla’s en een keizerin. Later ook naar een mysterieuze vrouw in een Hollandse boerderij. Een vrouw die in een onverstaanbare taal spreekt. Wie is Hoeshang de eenarmige, die steeds weer in zijn leven verschijnt? En voor wie maakt de verteller de gele slippers? In Het pad van de gele slippers, de schitterende nieuwe roman van Kader Abdolah, volgen we het leven van deze filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad. Het is de roman die in het oeuvre van Abdolah ontbrak. Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. Met romans als Spijkerschrift, Het huis van de moskee en Papegaai vloog over de IJssel veroverde hij honderdduizenden lezers. Zijn laatste roman Salam Europa! stond op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017. In datzelfde jaar publiceerde hij ook het ontroerende boek over zijn moeder, Het Gordijn. Over Het Gordijn: ‘Een zeer persoonlijk document, waarin literaire fictie de werkelijkheid op de hielen zit.’ Friesch Dagblad Over Salam Europa!: ‘Een feest van herkenning.’ Reformatorisch Dagblad ‘Een boek dat je niet loslaat en dat uitnodigt om te checken waar de grens tussen fictie en werkelijkheid ligt.’ Hebban Over Papegaai vloog over de IJssel: ‘In zijn nieuwe roman mengt Abdolah persoonlijke en nationale gebeurtenissen tot een sprookjesachtig geheel.’ Trouw

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.
Na het overweldigende succes van De vliegeraar verrast Khaled Hosseini zijn lezers opnieuw met een verpletterend verhaal.

Over De vliegeraar:
‘Een uitstekende roman. Breed verhalend, gedetailleerd en meeslepend.’ – NRC Handelsblad.
‘Een intiem en authentiek verhaal.’ – Het Parool.
‘Hosseini geeft zijn geboorteland een kloppend hart.’ – Algemeen Dagblad.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere schoenverkoper Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone en slimme Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Rasheed neemt Laila in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap. Samen zetten Mariam en Laila alles op alles om te overleven in de eindeloze oorlog van Afghanistan, die voor hen ook binnenshuis woedt.
Na het overweldigende succes van De vliegeraar verrast Khaled Hosseini zijn lezers opnieuw met een verpletterend verhaal.

Over De vliegeraar:
‘Een uitstekende roman. Breed verhalend, gedetailleerd en meeslepend.’ – NRC Handelsblad.
‘Een intiem en authentiek verhaal.’ – Het Parool.
‘Hosseini geeft zijn geboorteland een kloppend hart.’ – Algemeen Dagblad.

 

 

Het boek heeft wat vlekjes aan de zijkanten.

Samenvatting

 

Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een vader dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Als Pari noodgedwongen wordt verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul zet dat een reeks gebeurtenissen in gang die een ontroerend en onthutsend beeld geven van de problemen waarmee mensen geconfronteerd worden. Khaled Hosseini volgt zijn personages van Kabul naar Parijs, van San Francisco naar het Griekse eiland Tinos, en weer terug naar Kabul. Hij onderzoekt de vele manieren waarop mensen elkaar liefhebben, elkaar pijn doen en verraden én hoe ze zich voor elkaar opofferen. Gedreven door zijn inlevingsvermogen en psychologische inzicht, waardoor De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen wereldwijde bestsellers werden, toont Khaled Hosseini zich in En uit de bergen kwam de echo eens te meer een geboren verhalenverteller.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur. De vliegeraar is verfilmd door Marc Foster als The Kite Runner.

 

 

Hett boek jheeft wat vlekjes aan de zijkanten.

Samenvatting

 

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur. De vliegeraar is verfilmd door Marc Foster als The Kite Runner.

 

 

Hett boek jheeft wat vlekjes aan de zijkanten.

Samenvatting

 

In 'Uit liefde voor mijn kind' het langverwachte vervolg op de internationale bestseller In een sluier gevangen, vertelt Betty Mahmoody wat er is gebeurd na haar dramatische vlucht uit Iran. Zij beschrijft de gebeurtenissen in de Amerikaanse ambassade in Turkije, haar aankomst in Amerika en hoe het daarna verder is gegaan. Zij geeft antwoord op de miljoenen vragen die de lezers van haar ergste boek bezighouden. Hoe heeft haar dochter Mahtob de gebeurtenissen verwerkt? Hoe denkt Mahtob over haar vader en hoe veilig zijn moeder en dochter op dit moment? Ondanks de eeuwigdurende angst dat haar man zijn dreigementen zal uitvoeren haar te vermoorden en hun dochter Mahtob te ontvoeren naar Iran, probeert Betty aan de toekomst te bouwen. Haar leven krijgt een nieuw doel als na het verschijnen van haar eerste boek wanhopige ouders met gelijksoortige ervaringen contact met haar zoeken. De verhalen die Betty te horen krijgt, zijn stuk voor stuk hartverscheurend

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verer is het boek goed.

Samenvatting

 

De Amerikaanse Betty, de Iraanse Moody en hun 4-jarig dochtertje Mahtob vormen een gelukkig gezin. Tot het moment dat ze voor een bezoek aan Moody's familie in Teherean aankomen... Sinds de machtsovername in Iran door Khomeini zijn Moody's belangstelling en zijn verlangen om zijn familie te bezoeken sterk toegenomen. En hoewel Betty er weinig voor voelt, stemt ze tenslotte toe in een bezoek. Eenmaal in Teheran treft ze echter een wereld aan die haar ergste vermoedens te boven gaat; vreemd, dogmatisch, fanatiek en...vijandig. Om conflicten te voorkomen voldoet ze zelfs aan het verzoek de chador - de grote zwarte sluier - te dragen; "het is tenslotte maar voor 2 weken". Maar Moody heeft andere plannen. Sinds de hereniging met zijn fanatiek sji'tische familie is hij een totaal ander mens geworden; grof, geweldadig en...vastbesloten zijn gezin voorgoed in Teheran te houden. Betty wordt letterlijk de gevangene van haar echtgenoot. En terwijl zij wordt opgesloten, geslagen en op allerlei man

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd. 

Samenvatting

Als Betty na een lange vlucht aankomt op het vliegveld van Teheran realiseert ze zich dat deze reis een grote vergissing is. Ze kijkt naar zichzelf in de spiegel en ziet een vrouw die op de rand van instorten balanceert. Hoe kon het gebeuren dat ze, negenendertig jaar oud, totaal geen greep meer op haar leven had?
De Amerikaanse Betty trouwt met de Iraanse Moody, ze krijgen een dochtertje, Mahtob, en zijn gelukkig. Totdat ze Moody's familie in Teheran bezoeken. Dan ontpopt Moody zich tot een gewelddadige man en moet ze zich aan zijn grillen en strenge regels onderwerpen. Een vakantie verandert in een hel. Anderhalf jaar lang zit ze met de kleine Mahtob gevangen in een onbekend land, totdat ze eindelijk iemand bereid vindt om hen het land uit te smokkelen. Het begin van een levensgevaarlijke tocht door de bergen.

 

 

Het boek is nieuw, zit nog in het plastic folie.

Samenvatting

Tijdens haar middelbare schooltijd gaat een meisje gaat op zoek naar een nieuwe identiteit en bovenal naar een nieuwe moeder in plaats van haar neurotische, excentrieke moeder. Vervolg van 'Moederkruid'.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Messcherpe observaties en rake typeringen kenmerken de verhalen van Yvonne Kroonenberg. Geestig en met niet-aflatende humor beschrijft zij de komische, onhandige, onverwachte en dubbelzinnige manier waarop mannen en vrouwen met elkaar omgaan. Het eeuwige en onoplosbare raadsel man is steeds weer het uitgangsunt voor minzame spotlust in een onverbloemde en humoristische stijl.

 

Het boek is redelijk. Het is wat verkleurd.

Samenvatting

 

Op onweerstaanbare toon, vol zelfspot en relativeringsvermogen, schrijft Hanneke Groenteman over de centrale rol die eten in haar leven inneemt. Geestig en indringend vertelt ze over haar onverwoestbare belangstelling voor diëten die nooit tot een blijvend resultaat hebben geleid. Liever rank, liever slank, liever mager als een plank (een van haar vroegste helden was Audrey Hepburn), maar lieverkoekjes worden niet gebakken. In dialogen met zichzelf geeftHanneke Groenteman haar innerlijke tweestrijd weer wanneer in de supermarkt een chocoladecroissantje lonkt, of de sporttas met nieuwe sportkleidng al maandenlang in de gang staat te wachten om ingewijd te worden.
Het boek bevat vele ontroerende passages over de jeugd en het leven van Hanneke Groenteman, de oorlogsjaren waarin zij als kleuter zonder haar ouders moest onderduiken, en haar latere ervaringen als alleenstaande moeder. Op bijna terloopse wijze raakt zij aan de kern en tevens het gat van het bestaan: liefde en verlies, veiligheid en onveiligheid. Doorzakken bij Jamin is een heerlijk boek over het eeuwige balanceren tussen lust en goede voornemens, droom en werkelijkheid, ideaal- en spiegelbeeld. Dilemma's die elke lezer zal herkennen.

 

 

Het boek is redelijk, iets verkleurd.

Samenvatting

 

Een spannende en aangrijpende speurtocht naar de nazimoord op een filoloog.Waarom werd Ernest Tegenbos, emeritus professor Duits, door de nazi's opgepakt en vermoord? Welk noodlot maakte hem tot oorlogsslachtoffer? Was hij betrokken bij het verzet? Of kende hij geheimen die het Derde Rijk konden schaden?De jonge historicus Peyer Uytendale neemt de opdracht aan om de duistere geschiedenis van deze onverklaarde moord te achterhalen. Hij stuit daarbij op Tegenbos' verrassende theorie dat de oorsprong van het middeleeuwse Nibelungenlied in de Lage Landen moet worden gesitueerd, en niet in de Duitse gebieden. Uytendale stelt vast dat die bewering Tegenbos noodlottig werd. De geheime academie is zowel een spannende literaire detective als een intense, magisch-realistische liefdesroman van de Vlaamse meesterverteller Hubert Lampo.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

 

Twee bejaarde vrouwen, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in het Thermaal Instituut van het fameuze kuuroord Spa. Wat ze dan nog niet weten is dat ze samen een al in de kindertijd gescheiden tweeling vormen.
De volstrekt verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar ze wordt door de verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid liet lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.
Tessa de Loo (1946) debuteerde in 1983 met de verhalenbundel 'De meisjes van de suikerwerkfabriek'. Voorts publiceerde ze de romans 'Meander' en 'Isabelle', de novelle 'Het rookoffer', de verhalenbundel 'Alle verhalen tot morgen' en de 4-meilezing 'Toen zat Lorelei nog op de rots'.
"De lezer heeft allang ontdekt dat we hier te maken hebben met een monumentale en meeslepende, gave, knap geconcipieerde roman." - Maarten 't Hart in PZC

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het rookoffer is het verhaal van een tragische liefde tussen een lerares en een leerling op de middelbare school. Op een heel suggestieve en overtuigende manier - het vertelprocédé voert ons stap voor stap terug in de tijd - schetst dit boek de onmogelijkheid van een dergelijke verhouding binnen het schoolmilieu. Het is ten slotte de vrouw die, bespot, verraden en in de steek gelaten, moet boeten.

Produktspecificatie:


Het rookoffer verscheen in 1987 als Boekenweekgeschenk maar is inmiddels zelfs antiquarisch vrijwel nergens meer te krijgen. Overal waar Tessa de Loo voorleest wordt gevraagd naar juist dit boek.
Het boek is als nieuw. Niet gelezen.

Samenvatting

Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder roodkapje voor is een even aangrijpend als een hilarisch verhaal over ouder worden, maar vooral ook over de verhouding tussen moeder en dochter tussen wie iets onbespreekbaars in staat, iets wat nu op scherp wordt gesteld.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Renate Dorrestein schrijft het Boekenweekessay 2008
Waarom vertikken wij het om op de traditionele manier oud te worden? Die vraag stelt Renate Dorrestein, de schrijver van het Boekenweekessay. Als geen ander weet zij feilloos de maatschappelijke tendensen te fileren. Te beginnen met het gedrag van de ouderen of de toekomstige ouderen zelf. Want zo meteen zijn de babyboomers aan de beurt. De mensen die van harte meezongen met Koot & De Bie: ''Ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen
moeten weg, ouwe lullen staan alleen maar in de weg.''
Haar essay toont de actualiteit: het onvermogen gracieus oud te worden. Maar het is geen larmoyant verhaal geworden. Daarvoor is Dorrestein te scherp, te humoristisch. Humor die onder meer uitdrukking vindt in de vorm van het essay: een zelfhelpboek: in zeven stappen oud worden. Hoe doe je dat? Met de nodige verwijzingen naar actuele websites. Had u al eens van www.kangoeroewoning.nl gehoord? Met vilein genoegen en met veel humor houdt Dorrestein ons meedogenloos een spiegel voor. Is er nog hoop?
Renate Dorrestein werd op 25 januari 1954 in Amsterdam geboren. Al op de lagere school begon ze met schrijven. In 1972 behaalde Renate haar gymnasiumdiploma en daarna werkte ze voor tijdschriften als Panorama, Viva, Opzij en De Tijd. In 1983 verscheen haar debuutroman Buitenstaanders. Deze roman werd een succes en haar naam als schrijfster was gevestigd. Ook in het buitenland is Dorrestein populair. De vertaalrechten van de roman Een hart van steen werden verkocht aan meer dan tien verschillende landen.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.