Samenvatting

Desmond en Deirdre Doyle zijn bijna vijfentwintig jaar getrouwd. Hoeveel tijd de organisatie van een groot feest ook kost, dochter Anna is vastbesloten het jubileum van haar ouders niet zomaar voorbij te laten gaan. Het is alleen nog maar de vraag of de zilveren bruiloft echt feestelijk zal worden. Iedereen uit het gezin Doyle houdt namelijk de schijn op, koestert een geheim of lijdt onder een verborgen verleden. Met de dag stijgt de spanning binnen het gezin, totdat de eerste gasten arriveren op het feest.

De bladzijden zijn wat verkleurd, en de cover is heel  licht beschadigd.

Samenvatting

 

Mountfern is een rustig klein stadje in Ierland dat wordt gedomineerd door Je ruïne van Fernscourt, ooit het symbool van adellijke macht, nu het speeldomein van kinderen. Vanaf het moment dat Patrick O'Neill terugkeert naar Mountfern is het echter met Je rust gedaan. Hij heeft grootse plannen met Fernscourt, maar zullen die Je vooruitgang en bloei hrengen die ervan verwacht worden of zullen Je schaduwzijden zwaarder tellen? De uitvoering van zijn plannen heeft zo'n domino-effect dat het leven van vele inwoners van Mountfern er ingrijpend door verandert, niet in Je laatste plaats dat van john en Kate Ryan, de gemoedelijke caféhouder en zijn levenslustige vrouw. Maeve Binchy beschrijft het leven van de inwoners van Mountfern met zoveel warmte en begrip voor hun gevoelens, hun ambities en hun dromen dat het onmogelijk is om niet van deze mensen te houden.

 

Taal Nederlands

Bindwijze Paperback

Het boek is verkleurd, verder in goede staat.

 

Samenvatting

 

Foute mannen
Tracie heeft een zwak voor foute mannen. Van die klassieke James Dean-types met brede schouders in zwartleren jasjes. Ze vindt haar goede vriend Jon gewoon veel te aardig. Maar Jon houdt écht van Tracie. Hoe kan hij haar hart veroveren?

Vlammend hart
Zij is niet kwaad, ze is razend! Jennifer Spencer, slim en sexy, de jonge koningin van Wall Street. Wanneer haar baas wordt beschuldigd van fraude, gaat zij ermee akkoord de schuld op zich te nemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Jennifer ook werkelijk achter de tralies belandt.

Perfecte vrouwen
Michelle, Jada en Angie - drie bedrogen vrouwen. Gewond, maar niet gebroken, besluiten zij hun krachten te bundelen en hun mannen terug te pakken. De gezamenlijke woude van het versmade trio maakt een onvermoede, creatieve energie vrij, waarbij superlijm, lucifers, naaldhakken en de Kaaimaneilanden een grote rol spelen.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Inhoud

Taal Nederlands

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Omdat ze weigert hem na sluitingstijd een drankje te geven vermoordt Vicky Rai, playboy en zoon van de minister van Binnenlandse Zaken, de serveerster Ruby Gill. Hij kent de juiste mensen en wordt vrijgesproken. Maar op het feestje dat hij geeft om zijn vrijspraak te vieren wordt hij zelf neergeschoten. Wanneer de politie de gasten fouilleert, treft ze bij zes mensen een pistool aan. Deze verdachten blijken allemaal een motief te hebben. De onderzoeksjournalist Arun Advani maakt het tot zijn missie uit te zoeken wie de moordenaar is. Vikas Swarup schetst in zijn langverwachte tweede roman een intrigerend beeld van de hedendaagse standenmaatschappij in India en van onze door corruptie, machtsmisbruik en celebrityverering gekenmerkte wereld. Zes verdachten is een onvervalste pageturner, het werk van een meesterverteller.

 

Het boek is in goede staat. 

Bueaventurado Guerra en Gerardo Romero groeien op in Mal Abrigo, een dorp omringd door uitgestrekte cocaplantages. De drugkarttels zijn oppermachtig en de bevolking wordt geteisterd door armoede en geweld. Wanneer Guerra, jaren later tot president wordt gekozen, voert hij het plan uit dat hij al heel lang koestert: legalisering van het drugsgebruik en natoalisatie van de plantages, om zo een einde te maken aan de cocaoorlog.

 

Het boek is goed.

Omschrijving

Ze werd geboren als prinses Marguerite Alexandrovna Valensky. Maar iedereen noemde haar Daisy. Ze was een blonde schoonheid die in een wereld van aristocraten leefde en ontelbaar veel rijken. Haar vader was een prins, een Russische edelman. Haar moeder was een Amerikaanse filmgodin. Mannen verlangden naar haar. Vrouwen waren jaloers op haar. Daisy's leven was een sprookje vol feestjes en ballen, onschatbare juwelen, geld en liefde. Toen eindigde het sprookje plotseling. En prinses Daisy moest opnieuw beginnen, met niets - behalve het geheim dat ze bewaakte vanaf de dag dat ze werd geboren.

 

 

De omslag is iets beschadigd, de bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Zij is achttien - Meredith Bancroft; de eigenzinnige dochter van een rijke warenhuisdirecteur. Hij is zesentwintig - Matt Farrell; energiek en ambitieus, maar opgegroeid in armoede.

Ze ontmoeten elkaar tijdens een feest, waar de elite van de stad Chicago zich heeft verzameld. Matt, arbeider in een staalfabriek, is hier voor de grap uitgenodigd. De trotse, sterke Matt voelt zich niet in het minst geïntimideerd door deze chique omgeving en Meredith vindt hem daarom onweerstaanbaar. Na het feest kan Matt de prachtige jonge erfgename evenmin uit zijn gedachten bannen. Zo begint een tijd van betovering voor dit wanhopig verliefde jonge paar.

Tot Merediths woedende vader een gemeen plan bedenkt. Door een reeks schandelijke leugens slaagt hij erin zijn enige dochter definitief te scheiden van haar ongeschikte minnaar. Bitter en gedesillusioneerd gaan Meredith en Matt vervolgens ieder hun eigen, eenzame weg.

Een aantal jaren later heeft Meredith haar rechtmatige plaats in het familiebedrijf opgeëist en is ze keurig verloofd met een respectabele bankier.

Ook Matt is inmiddels hoog opgeklommen op de maatschappelijke ladder. Als rijk zakenman keert hij terug naar Chicago, vastbesloten om die arrogante Bancroft en zijn verwende dochter een lesje te leren. Maar Meredith geeft zich niet zo snel gewonnen. Zij heeft ook nog heel wat uit te vechten met Matt, die haar liefde zo wreed heeft verraden - denkt ze.

En heel Chicago wacht in ademloze spanning op de uitslag van dit vurige duel der harten. Vonken spatten. Bitterzoete, schrijnende herinneringen komen weer boven. Dan wordt de Bancroft-winkelketen met overname bedreigd en Meredith zoekt noodgedwongen hulp bij Matt. Die heeft echter een onaangename verrassing in petto en komt met een schaamteloos maar zeer opwindend voorstel.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezezn.

Samenvatting

 

Ze hebben er hard voor gespaard, maar eindelijk is het zo ver voor, het Amerikaanse echtpaar Christy en Gabe McCarthy. Hun droomwens om een paar maanden in Engeland te wonen is uitgekomen. Via een agentschap hebben ze hun huis in North Carolina geruild met dat van Maggie en Oliver Callahan uit Wiltshire, die ook graag willen ervaren hoe het leven is aan de andere kant van de 'grote plas'.
Gedurende de zomer houden de twee families contact en wisselen ze informatie uit. Vooral de impulsieve Christy schrijft en belt vaak met Oliver, de charmante journalist die zij nooit heeft ontmoet maar over wie zij graag fantaseert. In zijn huis ontdekt Christy een onvoltooide roman over ,een huwelijkscrisis. Zo hartstochtelijk, zo gevoelig en teder geschreven, maar ook zo levensecht alsof het haar eigen moeizame huwelijk betreft.
Christy is ervan overtuigd dat Oliver dit boek geschreven heeft. Ze voelt dat hij vrij is, vrij voor haar, en wanneer Oliver beroepshalve naar Engeland terug moet, stuurt Christy haar man en kind voor het weekeinde de deur uit...
 
 
Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Uitverkocht

Luanne Rice: Terug naar huis.

€ 3,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Luanne Rice: Terug naar huis.

€ 3,00

Samenvatting

 

Een boek om te delen met de belangrijkste mensen in je leven

Een adembenemende roman over de littekens die het leven achterlaat op de ziel, en over de eeuwige kracht van de liefde.

Tegen alle verwachtingen in heeft Sarah Talbot haar levensgevaarlijke ziekte verslagen. Met volle teugen geniet ze dan ook van haar nieuwe start. Dan ontmoet ze Will Burke, een piloot, en ontdekt ze een liefde die ze niet meer voor mogelijk had gehouden. Sarah voelt zich vooral aangetrokken tot de kwetsbaarheid van de stoere Will, die hij zo hardnekkig probeert te verbergen. Samen vertrekken ze naar een eiland voor de kust van Maine om Sarahs weggelopen tienerzoon Mike over te halen weer naar huis te komen.

Luanne Rice heeft al vele bestsellers geschreven. Terug naar huis is haar eerste boek dat in Nederland is verschenen. Ze woont in New York met haar man.

`Luanne Rice raakt de diepste, meest gevoelige plekjes van het hart.´

 

 

Het boek is nieuw, zit nog plastic omheen.

Samenvatting

 

Een vrouw, getrouwd met een rijke arts, neemt geen genoegen meer met diens veelvuldige overspel. Het is het begin van een drama waarbij haar kinderen Jaap, Paulien, en Hester betrokken raken en waarvan de afloop voor niemand te voorspellen is.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven alleen voor zichzelf, tot ze in de lente van 1944 op radio Oranje de minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen in ballingschap, Bolkestein, hoorde spreken. Hij zei dat na de oorlog alle getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar moesten worden gemaakt. Als voorbeeld noemde hij onder andere dagboeken. Onder de indruk van deze redevoering besloot Anne Frank na de oorlog een boek te publiceren. Haar dagboek zou daarvoor als basis dienen. In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De enige overlevende van de familie, Otto Frank, zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter toch gepubliceerd werd. In 1947 verscheen Het Achterhuis. Het is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld. Het is in meer dan dertig landen verschenen en er zijn meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht. ‘Eén enkele Anne Frank ontroert ons meer dan de ontelbaren die net zo leden als zij, maar wier beeld in de schaduw is gebleven. Misschien moet dat ook zo zijn: als we het leed van alle mensen moesten en konden meelijden, zouden we niet kunnen leven.’ primo levi

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (01)

Samenvatting

 

Op 4 januari 1856 werd Eduard Douwes Dekker benoemd tot assistent-resident van Lebak. Precies drie maanden later volgde zijn ontslag. De kwestie-Lebak was geboren. In 1859 zou Douwes Dekker op een Brusselse zolderkamer, in nauwelijks een maand tijd, over deze affaire de roman Max Havelaar schrijven. Dit onder het pseudoniem Multatuli verschenen werk bleek een genadeloze afrekening te zijn met zijn superieuren, en schetste bovendien een weinig verheffend beeld van de Nederlandse bemoeienis met het rijk van Insulinde.
De titelheld van Max Havelaar is een bevlogen man, een idealist die voortdurend in conflict komt met zijn omgeving. Als Indisch ambtenaar doet hij een aanval op het koloniale systeem, eenmaal terug in Nederland zoekt hij de confrontatie met de profiteurs van dat systeem, belichaamd in de koffiemakelaar Droogstoppel.
Het decor is historie geworden, maar Havelaars strijd voor gerechtigheid is nog steeds actueel.
Deze uitgave is gebaseerd op de historisch-kritische editie door Annemarie Kets uit 1992 en bevat een betrouwbare, wetenschappelijk verantwoorde tekst. De toelichtingen, waarin vele nieuwe inzichten zijn verwerkt, maken het werk toegankelijk voor de hedendaagse lezer.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers (02)

Samenvatting

 

Fake Ploeg, een collaborerende inspecteur van politie, berucht om zijn wreedheid, fietst tijdens spertijd door de buitenwijken van Haarlem naar huis. Door de winterse avond klinken plotseling zes scherpe knallen en Ploeg ligt dood op de stoep voor een rijtje van vier huizen, waarvan er een door de familie Steenwijk wordt bewoond. De verschrikkelijke gevolgen van deze gebeurtenis zullen de dan twaalfjarige Anton Steenwijk zijn leven lang blijven achtervolgen.
De Aanslag kreeg bij verschijning in september 1982 een juichende ontvangst in de pers, was een groot verkoopsucces en vond snel zijn weg naar een groot lezerspubliek in binnen- en buitenland: wereldwijd zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht.
‘In die stilte, die de oorlog ten slotte was in Holland, weerklinken op straat plotseling zes scherpe knallen: eerst één, dan twee snel achter elkaar, na een paar seconden het vierde en het vijfde schot.’

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

 

Onderdeel van een seri van Nederlandse schrijvers. (05)

Samenvatting

 

In De kleine blonde dood vertelt de ik-figuur over het kortstondige leven van zijn zoontje. Mickey, het kind van hem en Mieke, een vijftien jaar oudere lerares Engels, zal zijn zesde verjaardag niet halen. Daarnaast haalt de ik-figuur herinneringen op aan zijn eigen, door de oorlog geestelijk misvormde vader. De kleine blonde dood is een hartverscheurend verhaal over verlies, verdriet en machteloosheid. Een monument voor een kleine, gestorven jongen.

Na het verschijnen in 1985 van 'De kleine blonde dood' bleek Boudewijn Büchs roman onmiddellijk een groot succes. Sinds die tijd is het nooit uit druk geweest en is er de nodige aandacht aan besteed. Ook de verfilming van de roman in 1993 heeft bijgedragen aan het succes. Ter gelegenheid van het in februari 2003 te verschijnen 'vervolg' op 'De kleine blonde dood' ('Het geheim van Eberwein') heeft de auteur het boek opnieuw zorgvuldig doorgenomen en op een aantal plaatsen wijzigingen aangebracht.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onder deel van een serie van Nederlandse schrijvers. (06)

Samenvatting

In deze roman heeft Brouwers op aangrijpende wijze zijn herinneringen verwerkt aan zijn kleuterjaren in een Japans interneringskamp.

 

Bladzijden zijn verkleurd, zitten vlekken in.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. ( 07)

Productbeschrijving

Het fictieve verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw en beschrijft het leven van Hedwig Marga de Fontayne (1856). Hedwig groeit op in een rijke familie. Na de dood van haar moeder raakt haar vader aan de drank en is hun geld snel op. Ze trouwt (met Gerard Wijbrands), maar loopt uiteindelijk weg met pianist Ritsaart naar Engeland. Ze krijgt een kind, dat al binnen enkele maanden na de geboorte sterft en met het dode kind in een koffertje gaat ze naar Parijs. Ze raakt verslaafd aan morfine en gaat in de prostitutie om die verslaving te bekostigen. Ze komt terecht in een ziekenhuis Hôpital de la Salpêtrière, waar ze in contact komt met kloosterzuster Paula, die haar van haar verslaving af weet te helpen. Hedwig keert weer terug en brengt haar laatste jaren door bij een boerenfamilie, die vroeger op hun erf woonde.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (08)

 

De avonden is een van de belangrijkste boeken uit de Nederlandse literatuur; het is klassiek geworden als de aangrijpende beschrijving van de saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren beheerste. In Frits van Egters weerspiegelt zich de jeugd, die zijn leven ziet verlopen in zinloosheid, eentonigheid en eenzaamheid. humor en de hoop dat er toch een hoger en groter Iets bestaat, houden hem op de been. De geluiden van afschuw over dit boek, bijvoorbeeld door Godfried Bomans, die meende dat Reves geestelijke gezondheid 'bij een langer aanhouden van deze gesteldheid ernstig gevaar loopt', zijn inmiddels ernstig tegengesproken door de velen voor wie De Avonden het mooiste boek is dat ze ooit lazen.
 
 
 
De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.
 
 
Onderdeel van een serie van Nedeerlandse schrijvers. (09)

 

 

 

 

 

Samenvatting

"Eline's hart klopte. Zij voelde zich zeer zenuwachtig; al wist zij die nervoziteit te verbergen onder haar lieflijke vroolijkheid."

De meeslepende, virtuoos vertelde geschiedenis van Eline Vere speelt zich af in de kringen van de gegoede Haagsche burgerij aan het einde van de negentiende eeuw. De onafwendbaarheid van het noodlot krijgt gestalte in de zwakke, overgevoelige en wankelmoedige Eline, een meisje van stand, begaafd, maar niet in staat zich aan te passen aan het 'banale leven'. Door haar angst voor de werkelijkheid verliest zij zich in dromerijen, waarna de angst alleen maar verhevigd terugkomt. Het noodlot slaat langzaam maar onvermijdelijk toe.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (11)

 

Productbeschrijving

Jacob Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Maar waarom? Twee onbuigzame karakters in een strijd die tot het uiterste lijkt te gaan - zelfs de liefde wordt er aan opgeofferd.

De advocaat/schrijver Ferdinand Bordewijk (1884 -1965) produceerde literatuur als gewapend beton, direct en fel, en wordt om die reden tot de Nieuwzakelijken in de Nederlandse literatuur gerekend. Karakter, geschreven in 1938, geldt als een van zijn meesterwerken.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (12)

Samenvatting

Maarten Klein verliest langzaam maar zeker zijn greep op de werkelijkheid. Hij kan heden en verleden niet meer onderscheiden, wil plotseling weer naar zijn werk en ziet zijn echtgenote voor een vreemde aan. 'Achter me in de deuropening staat een vrouw. Haar bruine haar valt met een lok schuin naar rechts over haar voorhoofd. [...
Meer nog dan een verhaal over dementie is HERSENSCHIMMEN een liefdesgeschiedenis, met een onvermijdelijk tragisch einde.

 

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (13)

Samenvatting

Jan de Wandelaar, die het schopt van matroos tot eigenaar/kapitein van een zeesleper, staat model voor de Hollandse zeeman met zijn liefde voor de zee, vakmanschap, wilskracht en romantische gevoelens. Het verhaal, gepubliceerd in de bezettingsjaren, over de carriere van de 'Schipper naast God' is een aaneenschakeling van triomfen, tegenslagen, noodlot en voorspoed. Menselijke emoties worden treffend getekend in de bekende sappige stijl van de volksverteller. Nog steeds niet gedateerd en leesbaar voor een groot publiek dat houdt van wat breedsprakige, maar levendige zeeverhalen vol heroiek.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt noiet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (14)

Het boek “Jan Cremer” gaat, zoals de titel al zegt, over een jongen genaamd Jan Cremer. Jan is een jongen die zich vanaf zijn geboorte al afzet tegen alle mensen en instanties die proberen om gezag over hem uit te oefenen. In het boek is de belangrijkste persoon natuurlijk Jan Cremer. Hij schildert zichzelf af als een soort held, en zijn arrogantie en eigendunk komen sterk naar voren in het verhaal. Eigenlijk promoot hij zichzelf in het boek. Verdere belangrijke personen zijn er eigenlijk niet. De enige personen die vaker genoemd worden zijn de moeder van Jan en een aantal jeugdvrienden die hij op latere leeftijd weer terugziet. Verder verschillen de personen met wie hij omgaat steeds. Ik vind dat de hoofdpersoon heel overtuigend beschreven is. Als lezer krijg je het idee dat je een kijkje in zijn hoofd mag nemen, om te zien hoe hij denkt. Hierdoor wordt het boek een mooi verhaal waarin je je goed kunt inleven.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (15)

Productbeschrijving

 

Een inmiddels "klassiek" geworden roman met een duidelijk streekkarakter nl. dat van het gebied tussen Lek en Hollandse IJssel, maar tegelijkertijd steekt het daar ver bovenuit door de problematiek van de Einzelganger. Gieljan Beijen wiens opvattingen over allerlei maatschappelijke en persoonlijke zaken niet beantwoorden aan de gewoonten van de streek. Gieljan Beijen, die van ingeland opklimt tot waarnemend dijkgraaf, heeft het niet gemakkelijk. Hij moet het opnemen tegen zijn moeder die een huwelijk voor hem verkiest binnen de wetten van stand en fatsoen, tegen het water en tegen de door het water bedreigde boeren. Tenslotte heeft hij ook zijn persoonlijke strijd uit te vechten in zijn verhouding met God. Een roman waarin tevens een goed beeld gegeven wordt van een calvinistische boerengemeenschap waaraan de hoofdpersoon zich min of meer ontworstelt.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet gelezen.

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers.(16)

Samenvatting

 

In 1878 trouwden Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosengaarde Bisschop in Batavia en gingen zij wonen op de afgelegen thee-onderneming Gamboeng in de Preanger op Java. In het decor van de indrukwekkende, mysterieuze natuur en tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in de koloniale politiek, leven we mee met de autocratische ondernemer Rudolf en zijn verbitterd rakende echtgenote.
Hella S. Haasse baseerde zich op een waar gebeurd verhaal en gaf met deze roman op een uniek, hoogstaand literair niveau vorm aan oude familiearchieven.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet gelezen

Onderdeel van een serie van Nederlandses schrijvers. (17)

Samenvatting

Dit boek is een ontroerende generatie - en liefdesroman - soms trachisch, soms tragikomisch - rond drie decennia uit het leven van Inni Wintrop, handelaar in alles waar geld in zit. Rituelen heeft een belangrijke rol gespeeld bij de international doorbraak van de Nederlandse literatuur.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (18)

Samenvatting

 

De inmiddels klassieke historische roman van Theun de Vries over de verzetsstrijdster Hannie Schaft die haar activiteiten tegen de Duitse bezetters met haar leven moest betalen, beleefde in de afgelopen veertig jaar herdruk op herdruk. In 1981 werd de roman verfilmd met Renée Soutendijk in de hoofdrol.'Een indrukwekkend monument', zo karakteriseerde Pierre H. Dubois de roman bij de zesde, herziene druk (1977) en vertolkte daarmee de communis opinio van een inmiddels massale lezersschare. Nog steeds geldt Het meisje met het rode haar als een eerlijk en overtuigend relaas van wat het verzet in de oorlogsjaren 1942-1945 betekend heeft. Dat komt omdat De Vries erin is geslaagd een genuanceerd en invoelend portret te schetsen van een jonge vrouw, die tegenover de botte arrogantie en de meedogenloze terreur van de Duitsers haar idealen overeind hield.

 

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (19)

Samenvatting

 

Dorp aan de rivier is een verhaal over tragiek en geluk van mensen binnen een kleine gemeenschap, die in nauwe verbondenheid met de natuur leven. De hoofdpersoon is dokter Tjerk van Taeke. Zijn inzet voor de dorpsbewoners, maar ook zijn wraak tegenover zijn vijanden, nemen een haast mytische vormen aan. Naast van Taeke speelt de rivier de maas een hoofdrol in het verhaal.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Onderdeel van een serie van nederlandse schrijvers. (20)

Samenvatting

 

In de nadagen van de Amerikaanse burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerstmis - en van opofferende liefde.

Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstelt om in het leven overeind te blijven samen met haar zes jaar oude zoon. Terwijl de bank haar huis dreigt te ontruimen, biedt een toevallige ontmoeting met een gewonde soldaat een nieuwe kans – en vriendschap. Maar kan Aletta deze man vertrouwen?

Captain Jake Winston, een gerespecteerde Zuidelijke scherpschutter, kreeg een hoofdwond in de Slag bij Chickamauga. Jake is bang daardoor niet alleen zijn grootste vaardigheid te verliezen, maar ook zijn identiteit. Terwijl hij geneest, wordt hem bevolen om te helpen bij een lokale veiling voor vrouwen. Hij protesteert respectvol tegen het klusje, maar orders zijn orders, en hij ontdekt al snel dat de groep dames – in het bijzonder één – veel meer is dan waar hij op had gerekend.

'Ik heb heel erg genoten van Kerst op Carnton! Tamera Alexander nodigt ons uit om diep adem te halen, te ontspannen, en vervolgens helemaal op te gaan in de reis van Jake en Aletta. Dit tere liefdesverhaal tussen twee gewonde mensen, door God samengebracht om te genezen, zullen lezers in elke tijd van het jaar kunnen waarderen, maar speciaal met Kerst!' – Francine Rivers, bestsellerauteur

 

 

Het boek is als nieuw. Lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Miljoenendeals, 'all nighters', borrels en kantooraffaires. De Amsterdamse Zuidas is een wereld waarin je jezelf flink kunt verliezen. Zo ook op Het Kantoor, het meest prestigieuze advocatenkantoor van Nederland. De dresscode: wit met piemel en pak, al staat dat nergens officieel aangegeven. Maar dan ken je deze drie bikkelharde Zuidas-vrouwen nog niet. Carolien, werkpaard pur sang. Al tien jaar aan het buffelen om partner te worden, en dan breekt de crisis los. Hadjar, de slimme advocaat-stagiaire die de mores van de Zuidas niet van huis uit heeft meegekregen. En Sharon, die droomt van een glamourleven als actrice, maar verleid wordt door het grote geld. Door ambitie, affaires en meedogenloosheid raken de powervrouwen verstrikt in een fraudezaak met desastreuze gevolgen. Project Dromenland is een felrealistisch, spannend, en vooral ongelooflijk geestig boek van een uniek trio. De ZoZa's (ZoZuidas) bestaat uit drie jonge vrouwen uit de advocatuur en de bankwereld. Van hun eerste boek, ZoZuidas, Overwerk & achterklap in de kantoorjungle, werden ruim 15.000 exemplaren verkocht. De ZoZa's hebben een column in tijdschrift Glamour en publiceren in onder meer Quote en Marie Claire. Eerder schreef het trio columns voor Het Financieele Dagblad, De Pers, Forbes en Hereisthecity.co.uk. Over Zo Zuidas: 'De ZoZa's gunnen hun lezers een vrolijke blik achter de glanzende ramen die vanaf de a10 slechts imposante luchten weerspiegelen.' de volkskrant 'Geestig insidersverslag.' nrc handelsblad 'Heerlijk om te lezen.' kluun 'Ik heb mij zeer vermaeckt, jullie beschikken over vaardige pennetjes. Alles is pijnlijk herkenbaar, en onder de oppervlakte doemt een naargeestig beeld van het kantoorleven op.' jort kelder

 

 

Het boek is goed.

Uitverkocht

Zon, zee, weg ermee.

€ 2,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Zon, zee, weg ermee.

€ 2,00

Samenvatting

 

Of je op vakantie nu ontspanning of avontuur zoekt, reizen verlopen niet altijd zoals je wilt… De verhalen in deze bundel staan vol ongeplande avonturen, blunders en pechverhalen.


Reis en lach mee met:

* Daniel, die geniet van een verfrissende duik in de Nijl – tot zijn arm de vorm van een rugbybal aanneemt;

* Samantha, die hopeloos verdwaalt in het Moskouse metrostelsel;

* Irene, die tijdens een diner in Ecuador wordt aangevallen door een tijgerkat;

* en vele andere avonturiers en pechvogels.


Geniet vanuit je luie stoel van andermans vakantieleed!


‘Geen geld om op vakantie te gaan? Als je deze boeken hebt gelezen wil je niet eens meer! Leuk om te lezen als je lekker in het veilige Nederland blijft.’

– Yes


‘Het is verleidelijk om te veronderstellen dat naarmate je verder reist de trip exotischer wordt. Maar uit deze bijdragen blijkt dat avontuurlijk reizen overal mogelijk is!’

– Jennifer Cox, Lonely Planet

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Alles went behalve een tent!

Of je op vakantie nu ontspanning of avontuur zoekt, reizen verlopen niet altijd zoals je wilt… Deze bundel staat vol ongeplande avonturen, blunders en pechverhalen.

 

 

Het boek is goed, heeft een sticker op de voorkant gezeten.

 

Samenvatting

Tien jaar geleden deelden de vriendinnen voor het eerst één spijkerbroek, maar nu zijn Tibby, Lena, Carmen en Bridget volwassen vrouwen die hun eigen levens hebben opgebouwd. Ze missen de vanzelfsprekendheid waarmee ze vroeger afspraken. Dan ontvangen de drie anderen een uitnodiging van Tibby. Ze kunnen niet wachten om hun vriendschap weer nieuw leven in te blazen, maar als ze
eenmaal in Griekenland aankomen wacht hun een schok...

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een smeuïge, onthullende en vooral erg grappige roman, boordevol saillante details. Chanel chic brengt je tot in de kern van een luxewereldje, waar zelfs de beste vriendschappen tot op het uiterste getest worden. Op een avond in Soho House, een van de populairste en exclusiefste clubs in New York, sluiten drie vriendinnen, Emmy, Leigh en Adriana, een pact: ze zullen elk datgene gaan veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. In haar derde roman is Lauren Weisberger beter op dreef dan ooit. Met Chanel chic schreef ze een verhaal met een ziel, dankzij de onvergetelijke vriendinnen. Drie vrouwen die alles lijken te hebben wat hun hartje begeert... De duivel draagt Prada verkochten we in totaal ruim 175.000, van Gossip & Gucci 100.000 exemplaren

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Andrea Sachs is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld als de commando’s van Miranda door de telefoon klinken. Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Zeven jaar lang schreef Theo Koomen elke week trouw zijn 'stukkie'in het blad Onze krant. Of hij nu de tour of langs de lijn zat, dat moest geregeld zijn. Totdat in april 1984 Nederlands meest geliefde radio-en sportverslaggever aan de gevolgen van een auto-ongeluk overleed. Westfrieslands meest populaire columnist was niet meer. Een groot verlies, want Theo Koomen was trots op zijn Westfries en ondanks het verchillende taalgebruik werd hij gelezen van Jisp tot Werfershoof. In het titelverhaal schrijft hij: ,, 't Iende durp in West-Friesland is 't are durp niet. WQe praatte niet alliendag verskillend, we dede ok aars, en tot op heden hewwe Westfrieze vooal met elkaar gemeen dat ze westfrieze benne.."

Theo werd gelezen om zijn humor en zijn vermogen dat uit het leven naar voren te halen wat men graag wilde lezen.

Wat 'met gien pen te beskroiven'was, kreeg hij op papier. Deze bundel, met een voorwoord van zijn vriend Wim Kaag, is een bloemlezing van zijn beste stukkies.

 

De omslag van de cover is iets beschadigd. Het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Een fascinerende roman over een temperamentvolle, moedige vrouw in een land van purperen bergen en zilveren eucalyptusbomen, grootste rivieren en eindeloze vlakten.
Hallie krijgt een brief van haar jeugdvriend die haar vraagt naar Australië te komen.

 

Het boek is goed, de bladzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

 

Kate Klein, moeder van drie kinderen, ontdekt dat het leven in een rustige buitenwijk ook vol onplezierige verrassingen kan zitten. De andere moeders negeren haar en haar man komt steeds later thuis. Ze verveelt zich dood. Totdat één van de andere moeders wordt vermoord en ze besluit op onderzoek uit te gaan.
Alhoewel iedereen Kate vertelt dat ze het oplossen van de misdaad beter aan professionals kan overlaten, lijkt ze vastberaden haar officieuze onderzoek te vervolgen; tussen 08.45 en 11.30 uur op maandag, woensdag en vrijdag, als de kinderen op de creche zitten. Ze doet dit samen met haar hilarische vriendin Janie en Evan, een vlam van vroeger.
Ze komt er niet alleen achter dat de vermoorde vrouw een veelheid aan geheimen met zich meedroeg, ze leert ook de waarheid kennen over haar eigen huwelijk en over het stadje waar ze nu woont.

 

 

Het boek is goed. het heeft wat leessporen.

Samenvatting

Na een problematische scheiding maakt een jonge vrouw een spirituele reis naar Italie¨, India en Indonesie¨ in een poging zichzelf te hervinden

Op haar dertigste heeft Elizabeth alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Twee jaar later, na een bittere echtscheiding en een hevige depressie, besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk doet ze drie landen aan. In Italië leert ze la dolce vita kennen, in India verdiept ze zich in meditatie en schrobt ze tempelvloeren, en in Indonesië ontdekt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid en ontmoet ze haar grote liefde.

 

Het boek is goed, de bladzijden zijn wat verkleurd door het liggen.

Samenvatting

Romantische verwikkelingen, misverstanden en zussenrivaliteit – een feelgood verhaal dat je niet weg kunt leggen! Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

 

Produktspecificatie:

Het boek is in goede staat. De omslag is wat verkleurd

Samenvatting

Journaliste Caro heeft het helemaal gehad. Haar levensgezel Konrad en haar baan bij een trendy glossy komen haar de keel uit.
Ze neemt een resoluut besluit en stopt met allebei. Maar dat een bestaan als single ook geen rozengeur en maneschijn is, ontdekt ze als ze huwelijksmarkt weer betreedt. Die lijkt bevolkt met Marilyn-blonde en super rondborstige megameiden! Daar kan geen normale vrouw tegenop.

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Het Nederlandse antwoord op de Vijftig tinten-trilogie. Met Muren van glas schreef Marique Maas een zinderende, erotische roman, waarin glitter, glamour en seksuele fantasieën de boventoon voeren.

De erotische reeks Muren van glas van Marique Maas is het Nederlandse antwoord op de Vijftig tinten-trilogie. Met Muren van glas schreef Marique Maas een zinderende, erotische roman, waarin glitter, glamour en seksuele fantasieën de boventoon voeren. Muren van glas. De ontmoeting is het eerste deel in de reeks.Wanneer de Brabantse Nadine de jonge succesvolle en beroemde ontwerper Daniel ontmoet springt de vonk over. Overweldigd door zijn charme en extravagante levensstijl verliest ze geleidelijk de grip op haar leven. Gaandeweg begint de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, er zit een prijssticker op de voorkant. 

Samenvatting

 

Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk. Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft. Tot voor kort werkte E.L. James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden. 'Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!' The New York Times, #1 op de bestsellerlijst 'Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.' Elle

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, zit een sticker op de voorkant. Verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Vijftig tinten donkerder is het tweede deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.
Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.
Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Vijftig tinten donkerder is het vervolg op het meeslepende Vijftig tinten grijs.

Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, er zit een sticker op de voorkant. Verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Vijftig tinten donkerder is het tweede deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.
Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.
Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Vijftig tinten donkerder is het vervolg op het meeslepende Vijftig tinten grijs.

Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

 

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn wat verkleurd, staat een naam in geschreven.

Samenvatting

 

Vijftig tinten vrij is het laatste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.
Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.
Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.
Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.
Vijftig tinten vrij is het slotdeel van de Vijftig tinten-trilogie.
Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.
'Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!'
The New York Times, #1 op de bestsellerlijst
'Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.'

 

Het boek is goed, er zit een prijssticker op de voorkant.

Samenvatting

 

Vijftig tinten vrij is het laatste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.
Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.
Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.
Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.
Vijftig tinten vrij is het slotdeel van de Vijftig tinten-trilogie.
Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.
'Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!'
The New York Times, #1 op de bestsellerlijst
'Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.'

 

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn verkleurd, staat een naam in geschreven.

Samenvatting

 

Het is 5 november 1865 als de snelzeilende clipper Elisabeth onder gezag van kapitein Van Linden zee kiest. Maar eerst maken we kennis met de Amsterdamse redersfamilie Greep. Greep jr. wil als liberaal nieuwe handelsgebieden ontdekken en laat daarvoor een clipper bouwen op de Amsterdamse werf De Boot van scheepsbouwmeester Groen. Zijn zoon Henry wil echter niets met de rederij te maken hebben en zoekt zijn geluk in het schrijven van gedichten en pamfletten. Henry's moeder, Elisabeth, is niet alleen zijn beschermvrouwe maar ook die van het nieuwe schip. Kapitein Van Linden en zijn eerste stuurman Stijn begeleiden de bouw. De Amsterdamse scheeptimmerlieden komen in opstand en Henry die door zijn vader bij kapitein Van Linden is ondergebracht, kiest partij. Als de clipper Elisabeth de rede van Texel verlaat, kan geen van de opvarenden vermoeden dat het een dramatische reis zal worden. Er brandt namelijk een hevige strijd los tussen het zeilschip Elisabeth en het stoomschip Agamemnon. Maar kapitein Van Linden voert die strijd niet alleen. Hij krijgt de steun van Henry, de dichter, Isaac, de bootsman en verhalenteller, en Fred, hofmeester en filosoof. Het is echter de vraag of deze strijd tussen zeil en stoom, tussen natuur en machine, ook een winnaar kent.

 

 

Het boekje is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Ninotsjka, heerseres van de Taïga St. Petersburg, 1825. De gelukkigste vrouw in deze betoverend mooie stad is zonder twijfel Ninotsjka, de knappe dochter van graaf Kosjkin, want binnen enkele dagen trouwt zij met de beroepsmilitair Borga Tugai. Maar dan slaat het noodlot toe: na een mislukte poging om tsaar Nicolaas I af te zetten, wordt Borga naar het woeste Taïga-land verbannen. Ninotsjka volgt hem ...

Als een vlucht wilde ganzen Het gezin Kurowski vlucht weg uit het dramatische decor van het door de Russen bezette Oost-Pruisen. In het westen wacht hun de vrijheid. Dankzij een hechte familieband weten de Kurowski’s een florerend bedrijf op te zetten. Dan blijkt echter dat het geluk een keerzijde heeft: niet alle kinderen Kurowski volgen de weg die hun ouders voor hun hadden uitgestippeld.

Natasja, de zwarte engel De levensgeschiedenis van het eenvoudige boerenmeisje Natasja neemt een beslissende wending wanneer blijkt dat haar zangstem goud waard is. Haar opera-carrière voert haar naar Parijs, waar ze een glanzende hoofdrol in ‘Aïda’ zingt. Wanneer ze besluit politiek asiel in Parijs aan te vragen, dreigt ze het slachtoffer te worden van de weinig vreedzame bedoelingen die sommige mensen met haar hebben .

 

Het boek is redelijk. de bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

Kathinka Braun is jong, succesvol, elegant en knap. Haar leven lijkt perfect. Maar schijn bedriegt. Ze verlangt naar een man. Daarom besluit Kathinka een oproep in de krant te plaatsen: welke man ziet een trip met haar naar het zuiden van Frankrijk zitten?

Lang hoeft Kathinka niet te wachten. De blonde Ludwig Zipka, ontwerper, wil met haar mee. Ze beginnen aan een avontuurlijke reis, waarin liefde, verdriet en
jaloezie elkaar afwisselen. Weten ze het tot het eind met elkaar vol te houden?

 

Het boek is redelijk, staat een naam ingeschreven.

Samenvatting

 

 

In de handen van Ludwig Sassen, directeur van de mijn Emma II, ligt het leven van duizenden mensen. Alle waarschuwingen voor een dreigende ramp slaat hij echter in de wind, want zijn huiselijke problemen eisen alle aandacht. Zo weet hij, dat zijn vrouw Veronika hem bedriegt, maar nooit heeft hij durven vermoeden dat zij in een web van kwaadaardige intriges verwikkeld is geraakt en ook voor moord niet terugdeinst. Daar is zijn dochter Sabine, die een verhouding heeft met een mijnwerker van eenvoudige komaf. Hij is vastbesloten daaraan een eind te maken. Zijn zoon Fritz is in het geheim verloofd met Waltraud Born, de knappe vrouwelijke arts, die vele harten sneller doet kloppen. Dit alles lijkt te leiden tot een afgrijselijke catastrofe, die talloze mensen noodlottig kan worden en velen in de afgrond zal storten.

 

Het boek is redelijk, heeft wat lezerssporen.

Omschrijving:

Wie zou er niet mee willen varen op een prachtig zeeschip naar Acapulco of Tahiti. Een cruise door de Stille Zuidzee in een drijvend luxehotel, met uitsapjes naar exotische eilanden, vol van zon, champagne en romantiek.
De meeste passagier aan boord van de Atlantis verheugen zich enorm op deze droomreis, die dan ook een klein vermogen kost. Hoewel, sommige reizigers hebben daar iets op gevonden. Zoals de eeneiige tweeling Hans en Herbert die maar een ticket hebben gekocht, of de schriele dierentemmer die probeert zijn zeereis te verdienen door op te treden met zijn zeezieke olifanten.

 

Het boek is redelijk, de bladzijden zijn verkleurd.

Omschrijving

Het vrouwenschip: In een gloednieuwe onderzeeboot onderneemt commandant Jack Nicholson met een speciale bemanning een geheime expeditie naar de Noordpool. In de ijskoude wateren van de Noordelijke IJszee wordt een reddingsvlot waargenomen, bemand door.. vijf vrouwen.

 

Een gelukkig huwelijk:

Wanneer Peter Hasslick uit de oorlog terugkeert, lost hij de belofte in die hij zijn kameraad Helmuth Wegener, een student medicijnen, net voor diens dood heeft gedaan: onder Wegeners naam het huwelijk voort te zetten met Imri, Helmuths jonge en beeldschone vrouw.

 

Het boek is redelijk, bladzijde zijn verkleurd.

Samenvatting:

De explosie kwam onverwacht; een harde knal, een geelgroene neveldamp met een bijtende geur spoot omhoog.. Zo raakte Louise Dahlman in het laboratorium van haar apotheek in Hannover het licht in beide hemelsblauwe ogen kwijt. 

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn verkleurd.

 

Samenvatting

Een romantische ontmoeting in Lugano verandert het leven van weduwnaar Michael Pohland op slag. Hij is de eigenaar van het grote Pohland-staalconcern en een felbegeerde vrijgezel. Michael hoopt dat Gerda Sanders, een blonde schoonheid, ook in hem een nieuwe kans op geluk ziet. Bij hun volgende afspraak komt zij echter niet opdagen...
Pas een jaar later, op het zonovergoten Capri, ziet Michael Gerda weer terug. Deze keer zet hij alles op alles om haar te veroveren...
Als Gerda hem uiteindelijk haar jawoord schenkt is Michael overgelukkig. Maar hun geluk wordt overschaduwd door een bitterzoet geheim uit Gerda’s verleden. Zij kan zich niet met hart en ziel aan Michael geven...
Een vertwijfelde Michael poogt Gerda’s geheim te ontsluieren. Zal hij daarin slagen? En zal hun liefde het verleden kunnen overwinnen?

 

Het boek is redelijk, de bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Guaqueros: zijn door God en de mensheid verlaten desperado's die in vroegere mijnen van Colombia naar maragden zoeken. Hoewel de regering het voormalige mijnengebied streng laat bewaken, worden nog altijd honderden wanhopige avonturiers aangetrokken tot de ontoegangelijke, dodelijke wildernis.De Hamburgse arts Peter Mohr gaat op verzoek van een vriend naar colombia.

 

 

Het boek is redelijk. 

Adam Meier, boekhouder bij een klein Duits bedrijf, zit voor het eerst van zijn leven in een vliegtuig en rilt van angst. Hij is op weg naar het zonnige eiland Madeira om een belangrijke zakentransactie af te wikkelen.

 

Het boek is redelijk.

OMschrijving

De keerzijde van het paradijs; Baron Pedro von Aarfeld beheert een omvangrijk familiefortuin. Het gehele vermogen kan zijn eigendom worden als hij voor zijn vijfendertigste verjaardag in het huwelijk treed. 

 

Het lied van de storm: Carola Burghardt, een negentienjarig meisje wier hart overstroomt van romantische gevoelens en verwacchtingen, en de veel oudere Detlev Padenberg, een waterbouwkundig ingenieur, ontmoeten elkaar onde barre omstandigheden. 

 

Het boek is redelijk 

Samenvatting

 

Sylvie heeft status, geld en een mooi huis. Maar waar zij werkelijk naar verlangt - hartstocht en romantiek - krijgt ze niet. Wanneer je zo lang getrouwd bent, word je niet meer op je mond gekust,' zucht Sylvie. Marla is jong, sexy en heeft een avontuurlijke minnaar.... Niemand anders dan Bob, de man van Sylvie. Maar wat Marla echt zou willen - geen tweede viool meer spelen - zit er niet in. 'En ik moet vierentwintig uur per dag lekker ruiken,' zucht Marla. Wanneer Sylvie ontdekt dat Bob een affaire heeft, is haar eerste reactie moordende jaloezie - tot ze Marla ontmoet. Die zou haar tweelingzus kunnen zijn, weliswaar tien jaar jonger en even zovele kilo's lichter. Daar is echter wel wat op te bedenken, vindt Sylvie. De twee vrouwen besluiten van plaats te verwisselen. Maar of het gras echt groener is aan de andere kant? Zal Bob het merken? En blijven Sylvie en Marla dan achter met lege handen en een gebroken hart?

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

New York, 1947. De 22-jarige Stingo heeft zojuist een huurkamertje gevonden waar hij zijn ambitieuze plannen voor een groot schrijver te worden hoopt te realiseren.

Hij maakt daar kennis met de blonde Sophie, die de verschrikkingen van het concentratiekamp heeft overleefd, en met haar Joodse vriend Nathan.

De verhouding tussen Sophie en Nathan is stormachtig; hoop en verlangen, schuldgevoel en miskenning voeren de boventoon.

Een verhouding waarbij Stingo vanaf het eerste moment wordt betrokken.

 

 

Het boek is verkleurd. 

Samenvatting

Drie ooit legendarische maar nu aan lager wal geraakte helden van het witte doek bedenken een krankzinnig plan om aan geld te komen voor een film waarin ze hun come-back willen maken...

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen, bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Max Lipschitz ontmoet de Sabine Edelstein bij een rondleiding in het Anne Frankhuis. Vanaf dat moment horen ze bij elkaar, tot zij schijnbaar zonder aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet hij haar terug in gezelschap van Sam Zaidenweber, een gevierd studiobaas uit Hollywood. Tussen Max en Sabine ontstaat opnieuw een verhouding, maar nog steeds is er die geheimzinnigheid die Max verwart. Pas als hij de biografie van Sam leest, valt alles op zijn plaats. ‘Ik stevende af op antwoorden die ik al meer dan vijftien jaar zocht. Ik had alleen de vragen niet geweten.’ Thema's als schuld, schaamte, verraad, het onbespreekbare verleden komen aan bod in deze spannende en ingenieuze roman.
‘Ik zou haar niet meer zoeken. Voor een verzoening had ze me te grondig verlaten. Kon ik haar dat maar zeggen.’

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen, bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Paulina, een 19 jarig meisje uit vlissingen, reist af naar Parijs om als au pair bij een Franse familie te werken. Ze is jong, onbedorven, redelijk mooi en meet maar liefst 1.92. Langzaam aan doorgrondt ze de geheimen van de stokoude generaal en zijn familie bij wie ze te gast is. Aan het begin van het verhaal botst ze op tegen een niet meer zo jonge Nederlander, met een gladgeschoren gezicht, grijs achterover gekamd haar en een hoornen bril. Dit alter ego van de schrijver belooft haar dat alles goed met haar zal gaan. Hij krijgt gelijk.

 

Het boek is goed, niet gelezen, de baldzijden zijn verkleurd door het liggen. 

Samenvatting

 

Lucy Cardwell heeft recent haar vader verloren. Wanneer ze zijn papieren uitzoekt, ontdekt ze dat hij een oom had van wie ze het bestaan niet eens kende. Ze raakt geïntrigeerd en besluit een bezoek te brengen aan Carlyon Manor, het huis waar haar vader is opgegroeid. Daar ontmoet ze Beatrice, een oude vrouw die haar een uitzonderlijk verhaal vertelt.Beatrice groeide op in de jaren dertig en speelde vaak met de kinderen van Carlyon Manor - vooral met Angelina Wincanton, Lucy's oma. In de zomer van haar vijftiende verjaardag wordt ze verliefd op Rafe Ashton, een jongeman die ze op een stormachtige dag redt uit de zee. Maar dan breekt de oorlog uit, en Beatrice, Rafe en de familie Wincanton worden allemaal meegesleurd in de dramatische gebeurtenissen die volgen.Beatrices verhaal neemt de lezer mee van Londen naar Cornwall en het bezette Frankrijk. Terwijl Lucy luistert naar haar geschiedenis vol moed, verraad en liefde, komt ze achter een lang bewaard geheim dat alles zal veranderen wat ze ooit heeft gekend…

 

 

De bladzijden zijn heel licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Als Jude voor het altaar staat, wordt de druk van haar aanstaande huwelijk haar plotseling te veel. Ze vlucht de kerk uit en laat heel wat achter: een verbijsterde verloofde, haar woedende moeder en gasten die genoeg stof tot roddelen hebben voor de rest van het jaar.Vol schuldgevoel en schaamte trekt Jude zich terug in Pengarrock, een vervallen landhuis boven op een klif in Cornwall. Hier mag ze de uitgebreide bibliotheek van de familie Trevillion catalogiseren. Het huis is een welkome schuilplaats voor Jude en ze raakt er zelfs compleet van in de ban wanneer ze een tragische geschiedenis ontdekt, met daarin de suggestie van een verborgen schat. Maar de huidige eigenaar blijkt niet half zo veel van Pengarrock te houden als zij, en wil het huis verkopen. Kan ze hem op tijd op andere gedachten brengen?

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Kunstenares Maddie erft een huis in Cornwall. Ze grijpt deze kans op verandering met beide handen aan en vestigt zich met haar stiefdochter Hannah in het prachtige maar verwaarloosde huis, dat een mysterieuze voorgeschiedenis heeft. Tot haar verbazing blijken de vrouwen die er voorheen leefden raakvlakken te hebben met haar eigen leven.Helaas staat Maddies droom van een rustig leven op het platteland ver van de realiteit. Het verdriet om haar overleden man, het constante gevecht met Hannah en financiële problemen zorgen ervoor dat ze geen inspiratie meer vindt voor haar schilderijen. Ze ziet zich genoodzaakt het huis te koop te zetten. Maar dan komen er geheimen aan het licht die generaties lang verborgen zijn geweest...

 

 

Redelijk exemplaar hier en daar gebruikssporen op het kaft.

Samenvatting

 

Verlang je naar de zon? Met Een tuin vol bloemen lijkt het altijd zomer!

Een verborgen tuin op een Engels landgoed zorgt voor heel wat verwikkelingen voor de pijlen van Cupido doel treffen

Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-‘t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna’s verleden, Philly’s veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

 

 

Cover is licht beschadigd.

Samenvatting

Aoife heeft absoluut geen groene vingers, maar als ze op een dag langs een verwaarloosde tuin loopt, beginnen ze toch te kriebelen. Ze overtuigt de weinig ondernemende eigenaar dat zij de juiste persoon is om de tuin op te knappen. Alleen kan ze dit klusje niet klaren, dus plaatst ze een advertentie. Twee vrijwilligers komen opdagen: Uri, een bejaarde kleermaker, en Emily, een studente. Terloops bemoeien nog meer mensen zich met de tuin en ontspruit zich de ideale afleiding van Aoifes rommelige privéleven. En ook voor de anderen blijkt de tuin helende krachten te hebben…

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Villa Betty is een zinderende roman van Nederlandse bodem. Het is een spannend verhaal over een gefortuneerde familie die leeft voor de buitenwereld - tot die buitenwereld te dichtbij komt en de façade instort.Na de dood van haar moeder wordt de 17-jarige Merel Verhoef opgevangen door de man die haar voogd blijkt te zijn: Otto Funnekotter, een aan lager wal geraakte advocaat. Hij brengt haar onder in Villa Betty, het landhuis van de familie Beaufort. Daar maakt zij kennis met Pierre, een flamboyante bankier, zijn schatrijke vrouw Adèle en hun drie kinderen Cecilia, Jan-Fridus en Olivia. Daarnaast biedt het huis onderdak aan tal van wisselende huisgasten. Door haar vriendschap met de opstandige Olivia lijkt Merel de rol van buitenstaander af te schudden. Maar terwijl ze zich onderdompelt in de betoverende wereld van de Beauforts, beseft ze dat er veel is dat ze niet weet. Waarom worden de gevoelens van Adèle zo krampachtig gespaard? Hoe oprecht is haar voogd? Merel, bang om uit het paradijs te worden verstoten, blijft de familiecodes trouw: zwijgen en glimlachen. Tot een schandaal de familieverhoudingen op scherp zet. Merels positie komt onder zware druk te staan en als zij de vriendschap met Olivia dreigt te verliezen, wacht ze niet langer af en gaat op onderzoek uit. Ze doet een ontdekking die alles, ook het verleden, in een nieuw en onthutsend licht zet.Villa Betty is een zinderende roman van Nederlandse bodem. Het is een spannend verhaal over een gefortuneerde familie die leeft voor de buitenwereld - tot die buitenwereld te dichtbij komt en de façade instort.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

The Keep, het prachtige eeuwenoude landgoed waar de Chadwick-familie al vele generaties woont, is voor iedereen een veilige thuishaven.

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

 

Emily Robertson woont in een gerestaureerde boerderij in Toscane met drie geweldige dochters en een succesvolle en liefhebbende man; een mooier leven kan ze zich niet wensen. Tot haar man haar dumpt, volslagen onverwachts en per sms. Hoe moet ze zich redden, ver weg van de grote stad, zonder echtgenoot of geld, met als enige munitie een incompleet woordenboek Italiaans en een psychotische schoonmaakster?

Ondertussen is Emily's oudste dochter hopeloos verliefd op de plaatselijke casanova, lijdt haar middelste dochter aan een gevaarlijk ondergewicht en blijkt de jongste, haar oogappel, eigenlijk een kreng. Het enige lichtpuntje lijken haar dorpsgenoten uit Monte Albano te zijn. Tot Emily's verrassing en opluchting wordt ze al snel opgenomen door de lokale gemeenschap. Maar dat blijkt vele malen ingewikkelder dan ze ooit had kunnen denken...

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

 

De elfjarige Cooper Sullivan vindt het maar niks dat hij de zomer bij zijn grootouders en hun paarden moet doorbrengen. Dat verandert als hij hun buurmeisje ontmoet, Lil Chance, die niet meisjesachtig is met haar honkbalobsessie. En dat paardrijden blijkt ook wel mee te vallen. Na deze eerste zomer komt hij elk jaar terug en de vriendschap tussen Cooper en Lil groeit uit tot een overweldigende liefde. Lil heeft een heel duidelijk beeld van wat ze met haar leven wil: bioloog worden en dieren beschermen. Cooper heeft moeite met het keurslijf waarin hij door zijn ouders is gepropt, wordt detective in New York en blijft weg uit de bergen waarin hij en Lil elke zomer doorbrachten. Twaalf jaar later keert hij terug om voor zijn grootouders te zorgen. Als een wandelaarster dood wordt aangetroffen, moeten Cooper en Lil samenwerken om achter de identiteit van de moordenaar te komen. Kunnen ze dit doen zonder de net geheelde wonden open te trekken?

Recensie(s)

De liefde tussen Cooper en Lil is jaren geleden door onbegrip verbroken. Als Cooper terugkomt naar de opvang voor wilde dieren die Lil heeft opgericht, wijst Lil alle contact af. Een onbekende vermoordt enkele dieren uit de opvang; hij blijkt het op Lil voorzien te hebben. Cooper en zij moeten samenwerken om de dader te pakken te krijgen. Deze liefdesroman beschrijft de geweldige natuur in Zuid-Dakota en de zorg voor wilde dieren. De relatie tussen Lil en Cooper is de hoofdzaak met enerzijds veel misverstanden en anderzijds hartstochtelijke liefde. Tussendoor krijgt de lezer ook nog informatie over de dierenbescherming in dit gebied en de oorspronkelijke bewoners. De dreiging door een vijand van Lil speelt pas in de vijftig laatste bladzijden en is daardoor een climax die erg snel en kort is. In het romantische genre een goed verhaal. Kleine druk.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Max Nouvelle is het hoofd van een gezin van illusionisten en juwelendieven dat bestaat uit zijn vrouw Lily, zijn koppige dochter Roxanne en Luke, hun geadopteerde zoon. Ze werken geweldig samen in spectaculaire shows en aan ingenieuze diefstallen.

Als kinderen zaten Roxy en Luke elkaar constant dwars, maar inmiddels beseffen ze dat ze een diepe liefde voor elkaar voelen. Wanneer Luke wordt ingehaald door geheimen uit zijn jeugd, moeten ze alles wat ze liefhebben beschermen met de spectaculairste show van hun leven.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

 

Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden in een schilderachtig huisje op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Maar aan deze schijnbare idylle is een ware nachtmerrie voorafgegaan: Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning in Fiona's kalme bestaan.

Fiona neemt de uitdaging aan om het dier te trainen, en langzaam maar zeker groeien Simon en zij naar elkaar toe, ondanks Simons algehele mensen-schuwheid. Maar dan duikt er een nieuwe seriemoordenaar op, die het werk van de Red Scarf-moordenaar lijkt te willen voltooien...

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Washington D.C. maakt een rustige zomer door. Het enige nieuws is de hittegolf die de stad lamlegt. Totdat er een jonge vrouw gewurgd wordt gevonden met een briefje op haar borst: Haar zonden zijn haar vergeven. Al snel volgen er nog twee slachtoffers en het nieuws alleen nog maar over de moordenaar, die de bijnaam de priester heeft gekregen.

Psychiater Tess Court wordt door de politie ingeschakeld om een profielschets van deze zieke geest te maken. Rechercheur Ben Paris is niet geïnteresseerd in de mentale staat van de moordenaar, maar kan niet om Tess heen. Ben is lang, donker en knap, en heeft een legendarische reputatie als het om vrouwen gaat, maar op Tess lijkt zowel zijn voorkomen als zijn verleden geen invloed te hebben.

Samen gaan ze achter de priester aan en proberen hem tegen te houden voordat een zekere bloedmooie blonde psychiater zelf het volgende slachtoffer wordt.
 
 
 
De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Politieman Nate Burke besluit dat het tijd wordt om het gewelddadige Baltimore te verruilen voor een rustiger omgeving. Hij accepteert een baan als sheriff in het kleine dorpje Lunacy in Alaska. Veel meer dan een vechtpartijtje zo nu en dan of een eland die op hol slaat, gebeurt er niet, maar Nate voelt zich er thuis.

Als drie jonge bergbeklimmers worden vermist, gaat hij op zoek met Meg Galloway, die met haar rode vliegtuigje voor de bevoorrading van het dorp zorgt. De jongens worden opgespoord, maar Nate en Meg vinden ook iets anders: in een grot ligt het bevroren lijk van de vader van Meg. Zestien jaar geleden verdween hij, en iedereen dacht dat hij gewoon de benen had genomen.

Vlak na de ontdekking pleegt de hoofdredacteur van de plaatselijke krant zelfmoord. Hij laat een briefje achter waarin hij bekent Megs vader te hebben vermoord.

Nate en Meg geloven de bekentenis niet en gaan samen op zoek naar de ware toedracht - waarbij de gevoelens die ze voor elkaar hebben steeds sterker worden...

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 De wijnen van het huis Giambelli, met als thuisbasis een prachtige villa in Californië en een nevenvestiging in Italië, zijn al drie generaties lang wereldberoemd. En Sophia, de trots van haar familie, verstaat haar vak. Dan kondigt grootmoeder Tereza, de mater familias, aan dat het bedrijf gaat fuseren met de wijngaard van de MacMillans. Sophia wacht een andere taak. Op zichzelf heeft Sophia daar niet zoveel bezwaar tegen, ware het niet dat ze nu is gedwongen nauw samen te werken met Tyler MacMillan. Sohia moet hem de kneepjes van haar vak bijbrengen, Ty wordt op zijn beurt geacht Sophia bij te brengen waar het bij wijn echt over gaat: alleen druiven van de beste kwaliteit, op het juiste moment en de juiste manier geoogst, leveren de topkwaliteit waar beide huizen befaamd om zijn. Hoewel Sophia zich meteen sterk tot Ty aangetrokken voelt, beschouwt ze hem tegelijk als haar grootste rivaal. Als onverwacht door sabotage de reputatie van het familiebedrijf teloor dreigt te gaan, verandert er nog meer in het leven van Sophia. Vanaf dat moment gaat het er niet meer om wie de baas is, maar wie overleeft.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

De Towers, het grote oude familiehuis op de hoge rotsen, is al generaties lang het hart van de familie Calhoun.

Voor de zussen Calhoun is het een echt thuis. Voor de kordate Catherine, die zeer tegen de zin van hun tante Coco een garage runt. Voor de praktische Amanda, die voor alles wel een lijstje heeft. Voor Lilah, de dromer, gevoelig en intuïtief. En voor Suzannah, de oudste van de vier, die er met haar twee kleine kinderen woont. Geen van hen zou er ook maar over peinzen om afstand te doen van het huis, ook al moet er nog zoveel aan gebeuren en hebben ze daar helemaal het geld niet voor. Tante Coco denkt daar echter heel anders over, wat voor een aantal nieuwe problemen zorgt. Te beginnen met de komst van een zekere Trenton St. James III, die zijn zinnen op de Towers heeft gezet…

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Aan de kust van Ierland, het land van grillige kliffen, groene velden en prachtige legendes, ligt het mooie dorpje Ardmore. Levendig middelpunt is Gallagher's Pub, waar het altijd behaaglijk is, het bier schuimt in de glazen en Aidan, Shawn en Darcy Gallagher voor iedereen een luisterend oor hebben. Wanneer de Amerikaanse Jude Frances haar intrek neemt in een huisje net buiten het dorp, kan het dan ook niet anders of ze komt vroeg of laat bij de Gallaghers terecht. En daarmee verandert ze Aidans leven. Want samen met hem blijkt ze aangewezen om een eeuwenoude betovering te verbreken...

 

 

Het boek is redelijk. 

Samenvatting

 

Ze kon Rhett terugwinnen. Ze wist dat ze het kon. Er was nog nooit een man geweest die ze niet kon krijgen als ze eenmaal haar zinnen op hem had gezet. 'Morgen zal ik een manier bedenken om hem terug te krijgen. Tenslotte begint er morgen weer een nieuwe dag.' Zo eindigt een van de beroemdste liefdesverhalen ooit: dat van de mysterieuze Scarlett O'Hara en de even onstuimige als intrigerende Rhett Butler. Hun gepassioneerde romance, die wereldwijd al miljoenen lezers wist mee te slepen, speelt zich af tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog in het zuiden van de Verenigde Staten, een tijd waarin - net als nu - bestaande zekerheden als positie en welvaart, superioriteit en hiërarchie wankelen. Gejaagd door de wind is het portret van de ultieme moderne vrouw, die meedogenloos nastreeft wat ze wil hebben, misgrijpt en weer opnieuw begint.

 

Het boek is redelijk, heeft lezerssporen en de bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

 

Een van de schrijfsters van het duo Liza van Sambeek komt solo naar buiten met Koninginnenrit, het langverwachte en dicht op de huid geschreven vervolg op de succesvolle romans Zadelpijn en Het Verwende Nest. We volgen de beurtelings hilarische en dan weer ontroerende avonturen van de Tîtes, de strijdvaardigste vriendinnengroep van deze tijd.

Achter de fraai gerestaureerde gevel van hun grachtenpand besluiten onze heldinnen dat het leven te kort is om er achteloos doorheen te fietsen. Ze zijn inmiddels wat ouder, maar voelen zich nog lang niet afgeschreven en willen nog één keer vlammen. Ze halen alles uit de kast, zo nodig ook Viagra en testosteronpleisters, om van het leven te blijven genieten. Liever heftig dan deftig is hun motto. Alles liever dan nordic walking.
Op eigen kracht zullen ze hun koninginnenrit _ de rit van hun leven _ maken, nu het nog kan. De tijd om te voldoen aan verwachtingspatronen van de buitenwereld is voorbij. Wat nu telt is de binnenwereld.
Koninginnenrit is een machtig boek. Het laat bovendien de stem van de volgende generatie horen. De Tîtes worden veelvuldig geconfronteerd met de problemen en meningen van hun exen, lovers, kinderen en kleinkinderen, en krijgen steeds meer commentaar op hun levenswijze te verwerken.
Gesterkt en gelouterd worstelen de vriendinnen met hun dilemma's en combineren ze vette lol met diepgang, verbondenheid met vrijheid, en zelfbeschikking met onvoorwaardelijke vriendschap. Ze blijven optimistisch en levenslustig. Never a dull moment.

Koninginnenrit werd dankzij de waardevolle medewerking van Loes Noy een boek der herkenning voor veel babyboomers. Ook voor mannen, omdat het inzicht geeft in het denken en doen van eigenzinnige midlife-vrouwen.

Over Zadelpijn:

'Alle emoties komen aan bod: liefde, haat, angst, afgunst en verdriet om verloren dromen. De vrouwen houden zich juist staande omdát ze een zekere leeftijd hebben bereikt. Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.'
elsevier

'Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend en niet altijd per definitie vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.'

 

Het boek is bladzijden zijn iets verkleurd.

Omschrijving

In Bedreigde Grond wordt de strijd beschreven van Sjef van de Mortel, een eigenzinnige boer aan de grens met Belgie, voor wie maar een ding telt: de boerderij.

 

De laatste boervoert van de Lugt een bont gezelschap ten tonele. Biggenboer en gelegenheidssmokkelaar Nard van den Donk; Mie de heks, die als vroedvrouw en kruidendokter fubgeert voor het arme volk dat de echte dokter niet kan betalen en Willeke Bax, de kleine keuterboer die op zeker moment bij Mie aanklopt voor hulp.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Omschrijving

Annelies is een zeemansvrouw: Haar man Jaap werkt op de wilde vaart en is vaak maanden achtereen van huis. Daardoor kan hij helaas de geboorte van hun eerste kind niet meemaken. Zij krijgt het verschrikkelijk moeilijk doordat hun zoontje gehandicapt blijkt te zijn. en Jaap weet nog van niets.

 

Het boek is licht verkleurd.

Samenvatting

Vele uren genieten met dee gouden vijf. Een bundel van vijf onvergetelijke romans van Nederlands meest geliefde auteurs van streek en familieromans.

Geselecteerd werd werk van: N. Schuttevaer-Velthuys,Anke de Graaf,G.van Nes-Uilkens,Margreet van Hoorn,Kathinka Lannoy

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Alleen voor jullie, eerder verschenen als Zestigste Jubileumomnibus bij Uitgeverij Kok, een omnibus met vijf romans van bekende schrijvers. 
Als eerste roman in alweer de Zestigste Jubileumomnibus is gekozen voor het befaamde werk Liefde incognito, van de zeer geliefde Jos van Manen Pieters.
Deze klassieker wordt gevolgd door de splinternieuwe familieroman Eindelijk thuis van Louise d'Anjou uit Rotterdam.
De bekende Anke de Graaf uit Enkhuizen schreef de derde roman, die kortweg Madelon is getiteld.Olga van der Meer uit Den Haag publiceerde al diverse romans en schreef speciaal voor deze Jubileumomnibus de vertelling Herinneringen.
Leni Saris besluit de omnibus met het ontroerende Op de grens van toen.

 

Bladzijden zijn licht verkleurd.

Tachtigste jubileumomnibus – Leni Saris, Edith van Diesveldt, Olga van der Meer, Louise D’Anjou, Julia Burgers-Drost

Beschrijving:
Deze jubileumomnibus wordt gestart met Ballade voor Pamela van topauteur Leni Saris. Van de hand van de Hoornse Edith van Diesveldt is de roman Liesbeths Dubbelspel. Het derde boek in de omnibus is van Olga van der Meer uit Den Haag, getiteld Onverwerkt verleden. Het korte verhaal De oppasmoeder werd speciaal voor deze uitgave geschreven door Louise D’ Anjou en Julia Burgers-Drost sluit af met De dubbelgangster.

Samenvatting

De bekende formule van een vijfling met bekende auteurs en drie onverkorte romans en twee novelles, is nog steeds een gouden greep. De Vierennegentigste Jubileumomnibus bevat de romans De vrouw die mij gegeven werd (Henny Thijssing-Boer), Het grote werk (Nel van der Zee) en De zwakste schakel (Karin Peters) plus de novelles Paardendag (K. Norel) en Iedere dag is een avontuur (Julia Burgers-Drost)

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek in zeer goede staat.

Samenvatting

Een roman over het leven van Gretus Leeuwenhoek, die onder de naam 'Boertje van Hoenkoop'grote bekendheid kreeg als kruidendokter. Ondanks de kritiek en minachting van zijn zoon zet hij zijn levenswerk voort. 

Vervlucht met karakteristieke zwart/wit- tekeningen van Anton Pieck.

 

Het boek heeft wat vlekken.

Samenvatting

 

Dageraad trilogie:
De delen zijn: deel 1- Het leven begon opnieuw, deel 2 - Dageraad en deel 3 - Wie kent het eigen hart
Het leven begon opnieuw Een klassieker, deze prachtige trilogie over een jonge boer die terugkomt uit Indonesië.
Jan van de Voort is nog maar een jongen als hij naar Indonesië vertrekt voor militaire dienst. Maar als hij terugkeert op de statige boerderij Driekamp, is hij een man. Dat vergt heel wat van zijn aanpassingsvermogen. Jan van de Voort is zowel soldaat als boer, twee werelden die moeilijk te verenigen zijn. Dat komt ook tot uiting in zijn liefdesleven: aan de ene kant is daar de oosterse Sonja, aan de andere kant de schuwe Riekje Overbos.
Uiteindelijk komt zijn leven in rustiger vaarwater en heeft Jan een goed leven op de Driekamp. Maar dat Jan een echte Van de Voort is, met een taaie eigenzinnigheid, blijkt wel als er een strijd ontstaat over het liefdesleven van zijn nicht Harmpje.

 

 

Het boek is iets verkleurd.

Samenvatting

Mijn zuster Silvia is een ontroerende roman over twee vormen van liefde, de egoistische en de opofferende. Gien is een oorlogsweduwe. Als haar zuster Silvia een kind krijgt dat zij niet wenst, laat dat zij dat bij Gien achter om ervoor te zorgen. Giens belofte aan Silvia, haar kind op te voeden, lijkt haar eigen geluk in de weg te staan als de liefde opnieuw in haar leven komt....

 

Mijn Oom Adelbert. Deze roman speelt in de spannende jaren 1940-1945. In deze donkere tijden vol haat en verbittering, moed en opoffering, leert Tanje dat de liefde en de tederheid altijd zegevieren.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd,en er staat iets in de binnenkant geschreven.

Samenvatting

Een dokterszoon emigreert samen met zijn Indonesische vrouw naar Ierland, om daar een bestaan als boer op te bouwen.

 

He boek is wat verkleurd.

Samenvatting

 

Het valt niet mee voor Anje van Reest in Roepend in de wind om de tweeling Ruurd en Anneke goed op te voeden. Daarnaast heeft ze aan haar overleden man Ben beloofd dat ze Ruurd theologie zou laten studeren. Maar het gezin is na het sterven van de kostwinner berooid achter gebleven. Maar het lukt Anje middels zware financiële offers de tweeling naar Amsterdam te sturen. Hun nieuwe 'thuis' zijn twee kleine kamertjes en ze maken nieuwe vrienden. Maar de tweeling krijgt ook te maken met teleurstelling en verbittering en ondervindt dat voor geluk hard gewerkt moet worden... Toen Wijnand van Sleeswijk in Tocht zonder thuisreis de vrolijke Francien leerde kennen, was hij dorpsonderwijzer. Hij trouwde zijn Francien en hun huwelijk was gelukkig, zeker toen eerst Liselotte en later Rutger werd geboren. Maar waar Francien een vrolijke vlinder en luchthartig bleef, is Wijnand sterk veranderd. Hij bleef studeren en studeren en heeft zelfs de doctorstitel op zak. Als Wijnand overspannen raakt en het gezin zich terugtrekt voor een 'therapeutische' rustvakantie, barst de bom in huize Van Sleeswijk...

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Wie kent niet de verhalen van het gezin Van Herewaarden: Marion en Reinier en zijn dochter Inge en hun zoon Reinier? Wantrouwen, dood en verdriet brengt zorgen in het slotdeel Als de tuinfluiter zwijgt De spanning bereikt een climax!

 

Het boekje is wat beschadigd.

Samenvatting

Een aanrijding is het begin van de merkwaardige ontmoeting van verpleegkundige Frits Wessels met Rosalien Zeegers. Ze is teleurgesteld in de liefde en houdt het contact wat af. Wanneer de twee elkaar beter leren kennen en Frits het vertrouwen van Rosalien wint, vertelt deze over haar stukgelopen huwelijk waardoor ze tijdelijk werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en niet voor haar zoontje Sander kon zorgen. De zus van Frits, Annet, dringt er bij Rosalien op aan, dat ze moet proberen het contact met haar zoontje te herstellen. Na verschillende gesprekken komt de dag waarop Rosalien haar zoontje zal ontmoeten, maar dan is het de vraag of zij die confrontatie aankan!

Samenvatting

 

Ondanks de moeilijke momenten die Ellen Stenekes heeft moeten doorstaan door de opname van haar man Ronald in het psychiatrisch ziekenhuis, realiseert ze zich dat zij het roer drastisch zal moeten omgooien, wil de toekomst nog perspectief hebben. Haar kinderen zijn inmiddels de deur uit en ze besluit haar broer te vragen weer in zijn zaak te mogen werken. Part-time, want de bezoeken aan haar man moeten er niet onder lijden. Dan ontmoet ze Hans Hoekstra, de man die eens haar grote liefde was. Zeker twintig jaar hebben zij elkaar niet gezien. In de dagen die volgen kan Ellen zijn beeld niet kwijtraken. Ze ontmoetne elkaar in het zomerhuis in de duinen, maar dan blijkt dat de familie van Ronald door deze ontmoeting met Hans beschouwt als Ellens nieuwe liefde. Ook haar zoon Bart schijnt er zo over te denken. En wat voelt Ellen zelf? Haar hart klopt voor hem, maar hoe moet ze hier mee omgaan? Dit mag toch niet?

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verdr is het boek goed. 

Samenvatting

 

Prachtige familieroman, waarbij gebeurtenissen uit het verleden, niet kunnen worden vergeten. Totdat de ware reden duidelijk wordt! Maar kan Rhodé dan verder?

Het dodelijk ongeval van haar vader op haar dertiende verjaardag, blijft ingrijpend voor Rhodé Terhorst. Ze blijft het de andere, onbekende bestuurder maar kwalijk nemen. De eerste jaren wordt oom Rick, een broer van haar moeder, haar voogd. Maar als ze beslist op zichzelf te gaan wonen, kan ze een prachtig stadspandje kopen, dat ze met enthousiasme verbouwt tot een winkeltje met merkkleding voor kinderen.
Ben, haar buurman van de broodjeszaak, besteedt wel veel aandacht aan haar, maar Rhodé heeft geen belangstelling. Met Sam van Houten klikt het beter, totdat hij zich om een voor Rhodé duistere reden terugtrekt. Ook apotheker Onno Meyer toont belangstelling. Hij is gescheiden en draagt de zorg voor zijn twee jongens. Tijdens een bezoek bekent hij dat ze veel voor hem en de tweeling betekent en vraagt haar ten huwelijk. Maar dan beseft Rhodé niet echt van hem te houden. Er is een ander die ze lief heeft, maar die onbereikbaar lijkt. Wie of wat staat hun relatie in de weg?

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Spiegel in raadselen

Als Thomas van Steijn, eigenaar van een sportschool, op een koude winteravond naar huis rijdt, ziet hij op de brug bij het kanaal een vrouw bij de reling staan. Hij stopt en probeert naar haar toe te komen. Het lukt hem haar sprong in het water te weerhouden. Even later vertelt ze aarzelend dat ze Beth Visser heet, pas gescheiden is en hiertoe gekomen is, omdat niemand haar meer de moeite waard vindt. Nadat Thomas haar heeft kunnen overtuigen dat dit niet de weg is en Beth weer naar huis gaat, vervolgt ook Thomas zijn weg
Maar het verhaal van die jonge vrouw laat hem niet meer los. Hij belt haar de volgende dag op en stelt voor in zijn sportschool te komen trainen. Maar Beth, die vol schaamte en schuldgevoel zit, verzint uitvluchten.
Toch Jukt het Thomas met haar in contact te komen en langzamerhand komen er veranderingen in het bestaan van Beth.
Maar is het omdat de ander dat zo graag wil of omdat ze zèlf toe is aan veranderingen?

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed. 

Samenvatting

 

Na het overlijden van Falco breekt er een moeilijke periode aan voor Willeke Meurs. Ze vindt troost bij haar pasgeboren zoon Niels en stort zich al snel weer volledig op haar werk. Misschien is het daarom dat Willeke zich moeilijk kan losmaken van haar allereerste klas. Ze blijft zich betrokken voelen met Riekje, wanneer die kort na het eindexamen zwanger blijkt te zijn. En met Stefan, waarvoor Willeke zich verantwoordelijk voor blijft voelen. Maar Stefan lijkt haar steeds meer te ontglippen in zijn weg naar volwassenheid. Hij wordt dwars en onhandelbaar. Machteloos moet Willeke toezien hoe de twee jonge mensen haar hulp weren en hun eigen weg zoeken. Dan wordt het dorp opgeschrikt door een vreselijke gebeurtenis: Riekjes baby is ontvoerd! Nu kan Riekje niet langer de naam van de vader blijven verzwijgen, maar Willeke weet het niet: heeft Riekje wel de waarheid gesproken...?

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Mirjam Salomons lijdt onder een enorm schuldgevoel ten opzichte van haar vader en moeder. Een verschrikkelijk voorval in haar jeugd is daar debet aan. Met haar ouders is dit grote, diep-ingrijpende verdriet niet bespreekbaar en Mirjam blijft zich verantwoordelijk voelen. Haar levenshouding zorgt ook voor problemen in de relatie met haar vriend Dave. Hun levens drijven uit elkaar. Als ze haar vroegere buurjongen Maurice Voorhout ontmoet, lijkt de zon ook voor Mirjam te gaan schijnen. Maurice heeft voor zichzelf een positief en populair imago opgebouwd. Ook Mirjam trekt zich aan hem op en wil haar leven met hem delen. Maar is het wel de èchte Maurice die zij kent? Er gebeuren vreselijke dingen met zeer grote gevolgen voor Mirjam. Heel langzaam lukt het haar om door Maurices vermomming heen te prikken en te ontdekken hoe hij in werkelijkheid is. En daarmee komt haar toekomst in een heel ander perspectief te staan. Tot haar leven een totaal onverwachte wending neemt!

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Markus Welvering is boer op 'Reinesse', de hoeve die van vader op zoon is overgegaan, en getrouwd met Emma. Samen hebben ze twee kinderen en zien ze uit naar de geboorte van hun derde. Het blijkt dat ingrijpende veranderingen in het leven van zijn zorgzame, stille vrouw Markus zijn ontgaan. Ongemerkt is Emma een andere richting ingeslagen en maakt ze keuzes waar Markus niet achterstaat en waar hij zich eigenlijk ook geen raad mee weet.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Rechter Lydia Koster is een perfectioniste: werk en gezin moeten meer dan goed gaan. Dit leidt tot een burn-out. Ze neemt ontslag en vervalt in haar oude verslaving, die van alcohol. Pogingen om te stoppen mislukken keer op keer en Lydia's man en kinderen accepteren haar niet langer. Ze moet heel diep gaan voor ze uiteindelijk weer in haar gezin kan terugkeren.

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Birgit Vermaas is achtentwintig jaar en lijdt aan de ziekte Cystic Fibrosis. Ze is een vechtertje en ziet daardoor kans om nog part-time te werken als hulpverlener voor mensen in psychische nood. Daar leert ze Rico Lambrechtse kennen, een jurist die door zijn minderwaardigheidscomplex maar niet aan de slag kan komen. Wanneer Birgit besluit zelfstandig te gaan wonen, mislukken haar plannen omdat ze opnieuw moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Met hulp van Rico en haar vriendin Jessica vecht ze zich erdoor en lijkt de toekomst weer perspectief te krijgen.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Cote d'Azur. Trefpunt van vermogenden en welgestelden, maar tevens verzamelplaats van bedriegers en dieven. Herhaalde malen worden uit de kamers van een van de meest exclusieve hotels aan de Cote d'Azursieraden, juweklen en grote bedragen geld ontvreemd.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Greetje van den Berg
Witte Orchidee
Emmely Nijenhuis heeft altijd geprobeerd haar familie te beschermen, maar is daarin slechts gedeeltelijk in geslaagd. Helaas heeft ze met haar jongste dochter nauwelijks meer contact. Die gaat haar eigen weg. Haar kleinzoon vraagt ondertussen honderd uit over haar jeugd die zij in Nederlands Indi oorbracht, maar daarover wil Emmely niet spreken. Het was een moeilijke periode in haar leven en de wonden zijn nog steeds niet geheeld.
Uiteindelijk vindt ze de moed om haar verleden onder ogen te zien. Dan blijkt het leven nog verrassingen voor haar in petto te hebben!
Greetje van den Berg schrijft gevoelige familieromans, waarbij ze moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Haar (inmiddels meer dan vijfentwintig!) romans zijn eigentijds en haar karakters treffend.

 

 

Het boek is goed, bladzijden zijn iets verkleurd.

Het leven tegemoet

Op de dag van hun vijfjarig huwelijk ziet Nora ineens duidelijk hoezeer Hugo en zij elkaar ontgroeid zijn. Hugo streeft naar aanzien en materiële welstand. Hij is trots op hun dure woning en snelle auto. Nora zegt dit allemaal weinig. Voor haar geldt als belangrijkste het krijgen van een kind: pas dan zal hun huwelijk volmaakt zijn.

De teleurstelling over het uitblijven van een zwangerschap kan ze niet met Hugo delen. Van een onderzoek wil hij al helemaal niets horen. Terwijl Nora's leven beheerst wordt door het verlangen naar een kind, raakt Hugo steeds verder van haar verwijderd. Hij zoekt troost bij een andere vrouw.

Als haar vriendin Iris wel een baby krijgt, maar daarop in een ernstige postnatale depressie belandt, begint Nora te beseffen dat ook aan het moederschap schaduwkanten zitten. Toch moet er nog heel wat gebeuren voordat Hugo en Nora elkaar terugvinden en zij allebei inzien dat een huwelijk zonder kinderen ook de moeite waard kan zijn.

 

 

Het boek is redelijk. Omslag is iets verkleurd en heeft een paar kleine scheurtjes.

Samenvatting

Als de jonge steenmaker Lammie Zwarts de stoommachine probeert te repareren wordt hij op staande voet ontslagen door Schulphout, de gehate fabrieksbaas, 

 

Het boek is goed, de bladzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

 

Op de boulevard in Parijs vinden we de aan lager wal geraakte Georges Duroy, alias Bel-Ami. Een ontmoeting met zijn oude kompaan Charles Forestier bezorgt hem een pretentieloze job bij het dagblad La Vie francaise. Zijn lef compenseert ruimschoots zijn gebrek aan cultuur, maar hogerop raakt hij vooral door zijn rol als Casanova op meedogenloze wijze uit te spelen. Hij weet bovendien munt te slaan uit zijn vrouwelijke veroveringen, en wordt een van de rijkste Parijzenaars.

Die onstuitbare klim naar de top, geplaveid met bedrogen echtgenoten en ontgoochelde vrouwen, wordt door Maupassant op een scherpe en lucide manier beschreven. Men verweet hem destijds zijn overdreven pessimisme, alsof hij de kleuren van zijn tableau overdreven donker zou hebben gemaakt. Hijzelf stelde dat hij gewoon een satire van 'een bepaalde journalistiek' en van 'bepaalde politieke en mondaine milieus in Parijs' voor ogen had. Als journalist, don juan en mondaine klaploper wist hij waarover hij het had natuurlijk.

Maupassant toont in deze roman haarfijn aan hoe erotiek en hebzucht elkaar achter de politieke, financiele en journalistieke intriges uitstekend aanvullen en de touwtjes van de maatschappelijke poppenkast in handen hebben. Een sterke zedenschildering, die bovendien heerlijk wegleest.

 

 

Het boek is redelijk, de bladzijden verkleurd door het liggen.

Samenvatting

 

Engeland, een eeuw geleden. In een gezellige cottage wonen een man, een vrouw en hun zes kinderen. Het is een gelukkig gezin, waar liefde bloeit en de band tussen ouders en kroost hecht is. Toch schuilt er achter de façade van geluk en harmonie ook verdriet, want de ouders, Nathaniel en Maria, zijn niet voor kerk en wet getrouwd en in de plattelandsgemeenschap waartoe ze behoren, heerst de verstikkende Victoriaanse moraal. Onwettige kinderen worden er dan ook niet geaccepteerd... Het is Anna, de oudste dochter, die zich moedig opstelt wanneer de problemen zich opstapelen. Met haar uitgesproken, standvastige karakter en haar onvermoeibaar optimisme moet zij proberen het gezin te beschermen tegen een vijandige omgeving.

 

 

Het boek is als nieuw. 

Samenvatting

De jonge weduwe Fiona is gelukkig getrouwd met haar voormalige huurder Bill Bailey, en naast de zorg voor haar kinderen adopteren ze ook samen het weeskind Mamie. Bill is redelijk succesvol als aannemer en zijn mannen zijn even loyaal aan hem als andersom.

Het leven is een tijdlang goed, maar dan slaat de economische crisis toe. De concurrentie is fel om de weinige opdrachten die er nog zijn binnen te halen, en dat spel wordt niet altijd even eerlijk gespeeld…

Ook aan het thuisfront slaat de onrust toe als Willie, een van hun zoons, de nogal ruige, kleurrijke Sammy leert kennen. Fiona heeft ernstige twijfels bij deze jongen, maar uiteindelijk blijken juist Sammy en zijn familie een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het levensgeluk van Bill en Fiona en hun gezin.

 

Het boek is zeer goed.

Samenvatting

 

Catherine Cookson is al decennia een stille kracht: al haar titels zijn zonder uitzondering eversellers

Op een dag wordt het slaperige dorpje Battenbun in Northumberland opgeschrikt door de komst van een aftandse auto, die het prompt midden in het dorp begeeft. Het kapotte voertuig blijkt van een beeldschone jonge vrouw te zijn, en Peter Puddleton, de eigenaar van de plaatselijke garage die zijn hulp aanbiedt, voelt zich meteen erg tot haar aangetrokken.

Dat is het begin van een reeks bijzondere, bij tijden hilarische verwikkelingen. De vreemdelinge, Leo, blijkt op de vlucht te zijn voor een tragisch verleden, maar is niet van plan daar iemand deelgenoot van te maken; Peters liefde voor Leo zorgt voor de nodige jaloezie onder de vrouwen van het dorp, die zelf een oogje op hem hebben; en Peters jongere broertjes, een onstuitbare tweeling, maken de chaos graag compleet.

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Londen, 1960. Hannah is getrouwd met Humphrey Drayton. Op het eerste gezicht zijn ze gelukkig samen, maar de waarheid is anders. Humphrey laat Hannah vaak alleen en dan zoekt zij troost bij haar zus Janie. Hannah schrijft verhalen voor kinderen en uiteindelijk vat ze de moed op om ermee naar een uitgever te gaan.

Zo komt ze terecht bij meneer Gillyman die, samen met zijn assistent David Craventon, heel bijzondere boeken uitgeeft. Tussen Hannah en David bloeit iets moois op. Ze ontmoeten elkaar elke donderdag in het geheim. Maar als Humphrey hier achter komt, blijkt hij zelf ook iets te verbergen…

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed

Samenvatting

Alison woont en werkt samen met haar voogd, de antiekhandelaar Paul Aylmer, in een klein Engels kuststadje. Als Paul aan haar vraagt om naar Beacon Ride te gaan en daar een aantal kostbaarheden te taxeren, komt ze achter een goed bewaard geheim. Het verleden van Paul haalt hem in en zijn warme relatie met Alison komt zwaar onder druk te staan. Toch is Alison ervan overtuigd dat ze achter de waarheid aan moet gaan als ze haar ambities en dromen wil laten uitkomen. Catherine Cookson laat met De andere vrouw zien dat ze niet alleen excelleert in het schrijven van tijdloze vrouwenromans, maar dat ze deze ook nog eens een spannende lading kan meegeven.

 

Het boekje is goed. Pocket formaat

Samenvatting

De pasgescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht.

 

Het boek is goed. Cover is iets anders van kleur.

Samenvatting

Tien jaar geleden heeft Nora haar gezin in de steek gelaten. Nu is zij een beroemde radiopresentatrice, die advies geeft aan mensen met familieproblemen.
Wanneer Nora betrokken raakt bij een heftig schandaal en kort daarop een ongeluk veroorzaakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Haar inmiddels volwassen dochter Ruby verbreekt de jarenlange stilte en biedt aan haar gewonde moeder te verzorgen. Samen vertrekken ze naar het oude vakantiehuis waar ze vroeger gelukkig waren. Maar Nora weet niet, dat Ruby onder valse voorwendselen handelt. Ruby haar haar moeder en kan de wonden van het verleden niet zomaar vergeten. Dit is de perfecte kans om zich te wreken. De complexe relatie tussen moeder en dochter barst uit in een dramatisch hoogtepunt...

 

Het boek is redelijk, omslag en badzijden zijn iets verkleurd door het liggen.

De Waverleys wonen al generaties lang in het pittoreske Bascom; in een oud huis met een ommuurde tuin waarin alles wonderlijk genoeg het hele jaar door in bloei staat. Voor de inwoners zijn de Waverley-vrouwen een mysterie, er is haast iets magisch aan ze. Claire Waverley, de oudste van twee zussen, heeft een klein maar succesvol cateringbedrijfje opgezet. Haar gerechten zijn onweerstaanbaar en het effect dat ze hebben op haar gasten is zelfs legendarisch te noemen. Maar als Claires zus Sydney na tien jaar ineens op de stoep staat met haar dochtertje, weet Claire zeker dat haar heerlijk rustige bestaan voorgoed zal veranderen.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

PS: ik hou van je is het succesvolle debuut van de jonge Ierse schrijfster Cecilia Ahern (1981). Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. Ze maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van 'De Lijst' was dan ook als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze moet doen. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry overlijdt, besluit Holly een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist De Lijst te hebben opgesteld. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

 

Het boek is goed. 

Land van zon en wijn.

Volwasenen huilen niet.

Wil den Hollander emigreerde met haar man en zoontje naar Frankrijk en zag in haar verbeelding hun nieuwe vaderland als het land van zon en wijn. En inderdaad, er was zon, hoewel niet altijd. En de wijn vloeide rijkelijk. Maar er was ook vooroordeelconservatisme speciaal op het gebied van landbouw en veeteelt, woningtoestanden zoals wij ons nauweloijks voor kunnen stellen, corruptie, achterdocht, een weinig toeschietelijke bevolking. In Boeroin in Frankrijk geeft Wil den Hopllander gestalte aan haar bestaan van tien jaar in Frankrijk.

Bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Dit boek is het indrukwekkend verslag van het wanhopige gevecht tegen diep verdriet, machteloosheid en opstandigheid in het aanzien van de onafwendbare dood van de geliefde dochter van de auteur.

 

Het boek is redelijk, de omslag heeft wat gebruikssporen, de bladzijden zijn wat verkleurd.

Na het succes van Pickwick Papers en Oliver Twist werd Nicholas Nickleby geprezen als een komische triomf en vestigde hij Dickens stevig als een 'literair gentleman'. Het heeft een volledige ondersteunende cast van verrukkelijke personages die variëren van de ongerechtige Wackford Squeers en zijn familie tot de verrukkelijke mevrouw Nickleby, die de excentrieke Crummles en zijn reizende spelers, de Mantalini's, de Kenwigs en nog veel meer in zich opneemt. Door deze te combineren met typisch Dickensiaanse elementen van burlesque en farce, is de roman bij uitstek geschikt voor dramatische bewerking. De impact was zo groot toen het de pen van Dickens verliet dat veel illegale versies in druk verschenen voordat het origineel zelfs maar af was. Nicholas Nickleby, vaak verwaarloosd door critici, heeft de lezers altijd in verrukking gebracht en wordt algemeen beschouwd als een van de grootste komische meesterwerken van de negentiende-eeuwse literatuur.

 

Het boek redelijk, heeft geen omslag meer, de bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

David Copperfield is het verhaal van een hard leven dat uiteindelijk wordt beloond vanwege doorzettingsvermogen, vriendelijkheid en gezond verstand. Copperfield verliest zijn vader als kind, zijn moeder trouwt dan met Murdstone, een wrede man die haar onderdrukt en de jongen van huis naar een hostel stuurt. Zijn moeder sterft, dan wordt Copperfield naar een fabriek gestuurd, voordat hij wegrent naar zijn tante Betsey Trotwood die hem beschermt en wiens relatie hij zijn hele leven onderhoudt. Er volgt echter nog meer leed wanneer Copperfields eerste vrouw tijdens de bevalling overlijdt, maar tegen het einde van de roman trouwt ook hij opnieuw, om uiteindelijk een gelukkig einde te bereiken, met Agnes en hun drie kinderen. Dickens benadrukt doorlopend het systemische misbruik van de zwakken, de zieken en vaak ook de vrouwen, die erop gebrand zijn om te laten zien dat de samenleving schuldig is aan armoede, niet aan het individu, dus de armen moeten worden geholpen, niet het slachtoffer.

 

Het boek is redelijk- heeft geen omslag meer, de bladzijden zijn wat verkleurd.