Samenvatting

De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest.Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Drie geheime schriften leiden haar naar Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft?

 

Paperback

 Conditie; Goed.

Roman - Hollywood... Glanzende premieres, oogverblindende decors, roemruchte feesten waar 'iedereen' komt. Jackie Collins onthult trefzeker alle geheimen die dit moeras herbergt de uitspattingen, de schandalen...

 

Conditie; Cocer en bladzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

Het pakkende verhaal van drie supersterren op hun tocht door de verradelijke jungle van de muziekbusiness.

 

Conditie; Bladzijden zijn licht verkleurd. 

Samenvatting

E UM 1

De wereld is vol gescheiden vrouwen is een wervelende, sensuele roman waarin Jackie Collins ons meeneemt naar New York, Hollywood, Londen en de Franse Rivièra.

De journaliste Cleo James beweegt zich in de internationale jetset, een wereld waarin liefde, seks en macht de voornaamste drijfveren zijn. Cleo wordt aanbeden door haar man Mike, i-naar zijn honger naar andere vrouwen is niet te stillen. Wanneer Cleo echter haar heil zoekt bij een jonge acteur, slaan bij Mike de stoppen door. .,

 

 

Conditie: Cover en blijdzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

Iedereen gaat dood. Dat weten we allemaal. Met nog maar een paar maanden te leven weet de zestienjarige Tessa dat beter dan de meeste mensen. Ze heeft een lijst gemaakt met tien dingen die ze nog wil doen voor ze doodgaat. Nummer een is seks. En wel vannacht. Maar het is niet altijd eenvoudig om te krijgen wat je wilt. En krijgen wat je wilt is niet altijd krijgen wat je nodig hebt. En soms worden dingen belangrijk waarvan je het nooit had verwacht.

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Het dagboek van Bridget Jones vertelt over het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. Bridget Jones is inmiddels een begrip geworden: de blunderende Bridget, haar trouwe vriendinnen en de vrouwen die op haar toekomstige minnaar azen, groeiden uit tot iconen van de eenentwintigste eeuw. 

 

 

Conditie; Bladzijden zijn wat verkleurd. Harcover.

Samenvatting

 

Dubbelboek met Slapeloze Nachten & Dubbel feest.

Slapeloze Nachten:
Chloe, haar man Philip en de kinderen mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe's rijke vriend Gerard in Spanje - perfect. Hugh, zijn echtgenote Amanda en de kinderen accepteren dankbaar eenzelfde aanbod van Hughs oude vriend Gerard - perfect. Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed...

Dubbel Feest:
Tijdens een heerlijke zomer in Oxford raakt de achttienjarige studente Milly bevriend met Rupert en zijn Amerikaanse vriend Allan. Als Rupert haar voorstelt om met Allan te trouwen zodat die in Engeland kan blijven, aarzelt Milly geen moment. Na de formaliteiten poseert ze in haar goedkope trouwjurk lachend op de trappen van het stadhuis voor foto's.
Tien jaar later is Milly verloofd met de rijke Simon die prijs stelt op een grootse bruiloft met alles erop en eraan. Milly heeft haar geheime huwelijk nooit aan iemand verteld. Met nog maar vier dagen te gaan haalt het verleden haar onherroepelijk in. Hoe kan ze Simon en haar moeder vertellen dat ze al getrouwd is?

 

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Na een stukgelopen relatie in Italië woont Marnie weer in Londen, waar ze in een piepklein poppenmuseum werkt. Als ze op een ochtend onverwacht een telefoontje krijgt van Oliver, haar grote jeugdliefde, is dat het begin van Marnies terugkeer naar het verleden. Ralph, de gezamenlijke jeugdvriend van Marnie en Oliver, blijkt ernstig ziek. Om bij hem te kunnen zijn in deze zware periode, vertrekt Marnie naar Ralphs buitenhuis in Schotland. Hier komen de herinneringen aan haar jeugdjaren in alle hevigheid naar boven: Marnies gevoelens voor Oliver en Ralphs onbeantwoorde liefde voor Marnie. Wat is er al die jaren geleden precies gebeurd, waarom is het contact tussen de drie ooit verbroken – en kunnen ze het verleden achter zich laten? Het weerzien is een prachtig verhaal over vriendschap, liefde, loyaliteit en de kracht van herinneringen. Een psychologische roman met de suspense van een thriller.

 

 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

Wanneer was het allemaal begonnen? Ze zou het nooit precies weten, al kon ze het later, als een vinger die op een kaart de brede rivier volgt tot aan het onzichtbaar dunne lijntje van zijn oorsprong, terugvoeren op een avond in het begin van de winter. Ooit waren Irene en Adrian verliefd, was één blik genoeg. Maar na jaren huwelijk, kinderen en de sleur van alledag is de glans eraf. Ze zijn vergeten waardoor ze vroeger zo verbonden waren. Hun drie jonge dochters hebben de band weliswaar vereeuwigd, maar het is anders geworden: zakelijker, praktischer. Binnen korte tijd zal er echter veel gaan veranderen in het leven van iedereen binnen dit gezin.

 

 

Conditie; Bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

Haar vaste begeleider is een roman vol kracht en hartstocht, over liefde, tolerantie en religieus fanatisme.‘Er waren dagen waarop Johanna weer de pedalen van het oude orgel onder haar voeten voelde. Ze herinnerde zich nog goed hoe het instrument de lucht naar binnen zoog en de psalmen vervolgens amechtig uitblies.’ Maar dat ligt alweer een hele tijd achter haar. Dat was toen haar vaste begeleider haar nog beschermde, tegen de winterse kou en de straf van haar autoritaire vader, de predikant. Eén keer redde Hij zelfs Johanna’s leven, toen haar broer haar in de steek had gelaten. Maar al snel begon Hij haar van alles voor te schrijven. Toen Johanna zich van Hem los wilde maken, lukte dat niet meer…Fijnzinnig, radicaal en met subtiele humor beschrijft Claudia Schreiber in Haar vaste begeleider Johanna’s dramatische relatie tot God.

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

 

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Deel 1 van de Napolitaanse romans

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. Hooguit kunnen we ze beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Er zit een prijssticker op de cover.

Samenvatting

 

Het getal Fu geeft een beeld van de veranderingen zoals die zich nu in de Indonesische samenleving voltrekken. De maatschappelijk geëngageerde Ayu Utami is inmiddels de belangrijkste schrijfster van Indonesië en geniet vooral onder jongeren zowel nationaal als internationaal groot aanzien. De vrienden Parang Jati en de jonge bergbeklimmer Sandi Yuda zijn vaak te vinden in de bergen van Oost-Java. Tijdens het klimmen verbeeldt Yuda zich regelmatig een verleidelijke gedaante te zien, een vrouw met een wolvengezicht, die hem een magisch getal toefluistert: het getal Fu. Deze mystieke ervaring lijkt in scherp contrast te staan met de politieke betrokkenheid van zijn vriend Parang Jati en diens verbeten strijd tegen fanatieke religieuze groeperingen. Ayu Utami werkt als journaliste voor het kunsttijdschrift Kalam. De onverholen politieke boodschap van haar roman Samans missie veroorzaakte veel opschudding aan de vooravond van de val van president Soeharto. Het boek beleefde verschillende herdrukken en werd uitgeroepen tot beste roman van Indonesië. In 2000 won Utami de Prins Claus Award.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Wintervertelling' is een van de belangrijkste Amerikaanse romans van de twintigste eeuw. Een fantasievol epos met in de schijnwerpers een dief, een stervend meisje en een magisch paard.

New York tijdens de Belle Epoque. De stad wordt geteisterd door een ijskoude wind, donkere nachten en een intens wit licht. Peter Lake, een wees en een dief, breekt in bij het mooiste huis van de stad. Maar het huis is niet leeg; de jonge Beverly Penn ligt daar op sterven. De dief en het meisje ontmoeten elkaar en worden wonderbaarlijk verliefd. De liefde is zo overweldigend dat Peter zijn gevoelens nauwelijks kan bevatten. Zijn enige hoop is om de tijd stil te leggen en de dood tegen te houden. Zijn strijd, in deze magische stad, is een van de mooiste en meest oorspronkelijke verhalen uit de Amerikaanse literatuur.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Connor Ford en Ed Tully zijn boezemvrienden, maar verschillen van elkaar als dag en nacht. Toch hebben ze twee dingen gemeen: ze brengen altijd hun zomervakantie door in de afgelegen Amerikaanse wildernis waar ze een wel heel bijzondere bezigheid hebben. En ze zijn beiden dol op Eds geliefde, de mooie onderwijzers Julia Bishop. Één enkele bliksemflits en een daaropvolgende verzengende vuurzee verwoest echter de laatste zomer die ze samen zijn - en hun levens.

 

 

 

 

Het boek is in redelijke staat.

Samenvatting

De wolvenlus is een buitengewone vertelling over haat en vooroordeel, liefde en genezing en over onze angsten en verbondenheid met de ongetemde natuur. Maar bovenal is dit een krachtige roman die laat zien dat de mens, dankzij de liefde, in staat is de juiste keuzes te maken.

 

Het boek is in redelijke staat. 

Samenvatting

Ooit waren ze een vriendinnengroep ¿ en samenzweerders. Maar een moord uit het verleden en een zelfmoord in het heden zullen hun levens drastisch veranderen. Filmregisseur Rita krijgt een verzoek van haar beste vriendin Lena om haar in Spanje te ontmoeten. Als Rita in Lena¿s appartement komt, blijkt deze dood te zijn. Lena heeft een briefje achtergelaten waarin zij direct naar het verleden verwijst, een verleden dat Rita als geen ander kent. Ze beseft dat het onderzoek van de politie grote gevolgen voor haar en haar vroegere vriendinnen zal hebben: de onthulling van de leugens waarop zij allen hun leven hebben gebouwd.

 

 

Conditie; De bladzijden zijn verkleurd. 

Samenvatting

Parijs, 1991. Jaren nadat de Argentijnse schrijver Raúl de la Torre zich in de Franse hoofdstad van het leven beroofde, besluit de jonge criticus Ariel Lenormand een boek over hem te schrijven. Maar al na korte tijd blijkt dat zijn onderzoek een levensgevaarlijke onderneming is. Want welk duister geheim ligt er verborgen in Raúls literaire werk? Was de dood van zijn tweede vrouw daadwerkelijk een ongeluk? En wat bracht de schrijver tot zelfmoord? Ariel raakt verstrikt in een labyrint van leugens en verdachtmakingen.
Bal masqué is een meeslepende roman over het duivelse spel dat men liefde noemt. Elia Barcelo ontrafelt langzaam de raadsels rond haar intrigerende hoofdpersoon tot het volstrekt onvoorspelbare einde.

 

Het boek is redelijk, staat een naam in heschreven.

Samenvatting

Halla’s jeugd is verre van gelukkig. Haar moeder, altijd eerste vrouw geweest, kan zich niet schikken in de positie van tweede vrouw nadat Halla’s vader een andere vrouw ontmoet. Zij vraagt echtscheiding aan. Haar moeder krijgt de kinderen toegewezen, maar haar vader gaat hiertegen in beroep. Halla wordt aan hem toegewezen.
Na een aantal ongelukkige jaren besluit ze te vluchten en wordt ze zangeres in nachtclubs. Haar liederen maken dat ze opnieuw moet vluchten, ditmaal voor het regime dat haar niet accepteert en haar het zwijgen probeert op te leggen.
Halla’s eigen verhaal is ook het verhaal van haar tante, en van de andere vrouwen van haar stam. Het geweld, het verdriet, de liefde, de onderlinge verbondenheid en de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid maken deze roman tot een bijzonder tijdsdocument.

Samenvatting

Maya's vreemde dromen beheersen haar nachten. Steeds verschijnt dezelfde vrouw: naamgenote Maia. De levendige dromen nemen Maia mee op onvergetelijke reizen, en gezeten op een draak genaamd Kolibrie vliegt ze over bekende en onbekende plaatsen. Door de dromen beseft Maya dat haar perfecte leven maar schijn is. Ze doet afstand van haar leven zoals ze dat kent: ze zegt haar baan op, zet haar verloofde aan de kant en verlaat Jakarta. Ze begint te schrijven over Maia en haar oneindige nachtelijke reizen. Werkelijkheid en fictie dreigen door elkaar te gaan lopen als de nachtelijke Maia tijdens een van Maya's dromen ook begint te schrijven en schrijft over Maya, die wakker wordt op een perfecte ochtend.

 

 

Het boek is in goede staat. Hardcover.

Samenvatting

 

'We hebben gewoon een waanzinnig gaaf land' - Mark Rutte, 2015

Voor veel lezers is de wekelijkse column van Bas Heijne in NRC Handelsblad een ijkpunt. Als geen ander neemt hij de temperatuur van de tijd op. In een scherpe, heldere stijl kijkt hij achter de actualiteit. De waan van de dag krijgt bij hem geen kans.
In Een waanzinnig gaaf land ontziet hij niets en niemand. De visieloze visie van Mark Rutte, de leugen van de participatiesamenleving, de zonnekoningen van de semipublieke sector, het 'goed werkgeverschap' van de bankensector, het politiek cabaret van Geert Wilders, de zielloze haalbaarheidspolitiek van PvdA, het Fyra-debacle, de burgeroorlog om Zwarte Piet, de doofpotcultuur in bestuurlijk Nederland. Of het nu om grote of kleine zaken gaat, steeds weer slaagt Heijne erin een vinger achter het nieuws te krijgen en grote, onderliggende thema's in kaart te brengen. Wat zijn we elkaar verschuldigd? En wat is een goede samenleving? Is Nederland echt 'een waanzinnig gaaf land'?
Bas Heijne is schrijver, essayist en vertaler. Hij publiceerde twee romans, verschillende verhalenbundels en een groot aantal essays, waaronder Onredelijkheid (2007) en Moeten wij van elkaar houden (2011). Wekelijks schrijft hij voor NRC Handelsblad een veelbesproken column. Eind 2013 hield Bas Heijne de spraakmakende Huizinga-lezing De betovering van de wereld.

 

 

 

 

Het boek is goed.

Productbeschrijving

 

Julie Mathison is met haar sprankelende schoonheid en haar stralende humeur geliefd bij alle inwoners van het kleine stadje in Texas - maar het meest nog bij de gehandicapte kinderen die ze lesgeeft. Julie is trots op het perfecte leven dat ze heeft opgebouwd, sinds ze als elfjarig straatkind door de Mathisons werd geadopteerd. En ze is vastbesloten haar geluk door niets en niemand te laten verstoren. Acteur Zachary Benedict, die met zijn donkere, ruige uiterlijk en zijn sensuele uitstraling al heel wat vrouwenharten sneller deed kloppen, is op het hoogtepunt van zijn carriëre als hij onschuldig veroordeeld wordt voor de moord op zijn ontrouwe echtgenote. Hij brengt vijf wanhopige jaren door in de gevangenis, vertwijfeld zoekend naar een moment dat hij zal kunnen ontsnappen om zijn onschuld te bewijzen. En dan komt plotseling zijn kans... Maar tijdens de ontsnapping gaat er iets mis. Als hij in het nauw wordt gedreven dwingt Zack een knappe jonge vrouw hem naar het noorden te rijden. Zijn doodsbange gevangene, die als gehypnotiseerd in de loop van zijn pistool staart, is niemand anders dan de lieftallige Julie Mathison! Aangekomen in een huisje in de besneeuwde bergen van Colorado veranderen Julie's gevoelens langzaam van angst en kwaadheid in voorzichtig vertrouwen en... hartstochtelijk verlangen. Hoewel Zack haar heeft ontvoerd, begint Julie in zijn onschuld te geloven. Maar als hun hongerige begeerte uitgroeit tot een gepassioneerde liefde drijft het lot hen wreed uiteen. En alleen een wonder kan hen nu weer samenbrengen...

 

 

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Archeologe Ginger Mason werkt in Toscane, waar ze haar leven weer een beetje op de rails probeert te krijgen. Op een dag gaat de telefoon: ze moet halsoverkop naar haar geboortedorp Swan in Georgia, waar het lichaam van haar overleden moeder op mysterieuze wijze is opgegraven.
Samen met haar broer, die net buiten Swan een geïsoleerd bestaan leidt, komt ze erachter, dat haar moeder helemaal geen zelfmoord gepleegd heeft, zoals iedereen altijd geloofde. En dat is niet het enige geheim dat boven komt drijven; langzaam aan wordt zowel Ginger als haar broer geconfronteerd met een ongelooflijke waarheid over hun familie.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Ik had mijn moeder beloofd dat ik nooit terug zou gaan.

Na een afwezigheid van tien jaar keert Mado terug naar het Bretonse eiland Le Devin, waar al meerdere generaties gestreden wordt om de macht over het enige strand en de enige bron van welvaart op het eiland.

Joanne Harris wordt wel de `Engelse schrijfster met de Franse ziel' genoemd. Na Chocolat, Bramenwijn en Vijf kwarten van de sinaasappel speelt ook Stranddieven in Frankrijk, dit keer in de zilte sferen van Bretagne.

 

 

 

 

Het boek is is in goede staat.

Samenvatting

BRAMEN WIJN, J. Harris

Jay Mackintosh koopt in een opwelling een vervallen château in het Franse dorp Lansquenet. Zijn carrière als schrijver zit in het slop, en hij vertrekt met zijn typemachine en een paar flessen vruchtenwijn uit Londen. Het zijn de ongewone eigenschappen van deze wijn die hem helpen een plekje te veroveren in Lansquenet en in het hart van de geheimzinnige Marise.

 

 

Er zit een kleine bechadiging aan de omslag van de cover. Verder is het boek goed.

Samenvatting

 

De zwijgzame Framboise runt een succesvolle cr rie in Les Laveuses aan de Loire. Vanwege haar moeders rol in de oorlog houdt ze haar ware identiteit verborgen voor de dorpsgenoten. Maar niemand kan het verleden ontvluchten of ontkennen. Met de hulp van het dagboek van haar moeder - met recepten en memoires - komen de herinneringen aan haar jeugd terug. En... leert Framboise de hele waarheid kennen...
 

VIJF KWARTEN VAN DE SINAASAPPEL is een ontroerende roman over de pijn, de vreugde en het verlies van een leven dat voorgoed verandert door de gebeurtenissen van een oorlog.
 
 
 
Het boek is goed. zit een sticker op de cover. hardcover.

 

Samenvatting

 

Foute mannen
Tracie heeft een zwak voor foute mannen. Van die klassieke James Dean-types met brede schouders in zwartleren jasjes. Ze vindt haar goede vriend Jon gewoon veel te aardig. Maar Jon houdt écht van Tracie. Hoe kan hij haar hart veroveren?

Vlammend hart
Zij is niet kwaad, ze is razend! Jennifer Spencer, slim en sexy, de jonge koningin van Wall Street. Wanneer haar baas wordt beschuldigd van fraude, gaat zij ermee akkoord de schuld op zich te nemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Jennifer ook werkelijk achter de tralies belandt.

Perfecte vrouwen
Michelle, Jada en Angie - drie bedrogen vrouwen. Gewond, maar niet gebroken, besluiten zij hun krachten te bundelen en hun mannen terug te pakken. De gezamenlijke woude van het versmade trio maakt een onvermoede, creatieve energie vrij, waarbij superlijm, lucifers, naaldhakken en de Kaaimaneilanden een grote rol spelen.

 

Het boek is in zeer goede staat.

Inhoud

Taal Nederlands

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Omdat ze weigert hem na sluitingstijd een drankje te geven vermoordt Vicky Rai, playboy en zoon van de minister van Binnenlandse Zaken, de serveerster Ruby Gill. Hij kent de juiste mensen en wordt vrijgesproken. Maar op het feestje dat hij geeft om zijn vrijspraak te vieren wordt hij zelf neergeschoten. Wanneer de politie de gasten fouilleert, treft ze bij zes mensen een pistool aan. Deze verdachten blijken allemaal een motief te hebben. De onderzoeksjournalist Arun Advani maakt het tot zijn missie uit te zoeken wie de moordenaar is. Vikas Swarup schetst in zijn langverwachte tweede roman een intrigerend beeld van de hedendaagse standenmaatschappij in India en van onze door corruptie, machtsmisbruik en celebrityverering gekenmerkte wereld. Zes verdachten is een onvervalste pageturner, het werk van een meesterverteller.

 

Het boek is in goede staat. 

Bueaventurado Guerra en Gerardo Romero groeien op in Mal Abrigo, een dorp omringd door uitgestrekte cocaplantages. De drugkarttels zijn oppermachtig en de bevolking wordt geteisterd door armoede en geweld. Wanneer Guerra, jaren later tot president wordt gekozen, voert hij het plan uit dat hij al heel lang koestert: legalisering van het drugsgebruik en natoalisatie van de plantages, om zo een einde te maken aan de cocaoorlog.

 

Het boek is goed.

Omschrijving

Ze werd geboren als prinses Marguerite Alexandrovna Valensky. Maar iedereen noemde haar Daisy. Ze was een blonde schoonheid die in een wereld van aristocraten leefde en ontelbaar veel rijken. Haar vader was een prins, een Russische edelman. Haar moeder was een Amerikaanse filmgodin. Mannen verlangden naar haar. Vrouwen waren jaloers op haar. Daisy's leven was een sprookje vol feestjes en ballen, onschatbare juwelen, geld en liefde. Toen eindigde het sprookje plotseling. En prinses Daisy moest opnieuw beginnen, met niets - behalve het geheim dat ze bewaakte vanaf de dag dat ze werd geboren.

 

 

De omslag is iets beschadigd, de bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Zij is achttien - Meredith Bancroft; de eigenzinnige dochter van een rijke warenhuisdirecteur. Hij is zesentwintig - Matt Farrell; energiek en ambitieus, maar opgegroeid in armoede.

Ze ontmoeten elkaar tijdens een feest, waar de elite van de stad Chicago zich heeft verzameld. Matt, arbeider in een staalfabriek, is hier voor de grap uitgenodigd. De trotse, sterke Matt voelt zich niet in het minst geïntimideerd door deze chique omgeving en Meredith vindt hem daarom onweerstaanbaar. Na het feest kan Matt de prachtige jonge erfgename evenmin uit zijn gedachten bannen. Zo begint een tijd van betovering voor dit wanhopig verliefde jonge paar.

Tot Merediths woedende vader een gemeen plan bedenkt. Door een reeks schandelijke leugens slaagt hij erin zijn enige dochter definitief te scheiden van haar ongeschikte minnaar. Bitter en gedesillusioneerd gaan Meredith en Matt vervolgens ieder hun eigen, eenzame weg.

Een aantal jaren later heeft Meredith haar rechtmatige plaats in het familiebedrijf opgeëist en is ze keurig verloofd met een respectabele bankier.

Ook Matt is inmiddels hoog opgeklommen op de maatschappelijke ladder. Als rijk zakenman keert hij terug naar Chicago, vastbesloten om die arrogante Bancroft en zijn verwende dochter een lesje te leren. Maar Meredith geeft zich niet zo snel gewonnen. Zij heeft ook nog heel wat uit te vechten met Matt, die haar liefde zo wreed heeft verraden - denkt ze.

En heel Chicago wacht in ademloze spanning op de uitslag van dit vurige duel der harten. Vonken spatten. Bitterzoete, schrijnende herinneringen komen weer boven. Dan wordt de Bancroft-winkelketen met overname bedreigd en Meredith zoekt noodgedwongen hulp bij Matt. Die heeft echter een onaangename verrassing in petto en komt met een schaamteloos maar zeer opwindend voorstel.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezezn.

Samenvatting

 

Ze hebben er hard voor gespaard, maar eindelijk is het zo ver voor, het Amerikaanse echtpaar Christy en Gabe McCarthy. Hun droomwens om een paar maanden in Engeland te wonen is uitgekomen. Via een agentschap hebben ze hun huis in North Carolina geruild met dat van Maggie en Oliver Callahan uit Wiltshire, die ook graag willen ervaren hoe het leven is aan de andere kant van de 'grote plas'.
Gedurende de zomer houden de twee families contact en wisselen ze informatie uit. Vooral de impulsieve Christy schrijft en belt vaak met Oliver, de charmante journalist die zij nooit heeft ontmoet maar over wie zij graag fantaseert. In zijn huis ontdekt Christy een onvoltooide roman over ,een huwelijkscrisis. Zo hartstochtelijk, zo gevoelig en teder geschreven, maar ook zo levensecht alsof het haar eigen moeizame huwelijk betreft.
Christy is ervan overtuigd dat Oliver dit boek geschreven heeft. Ze voelt dat hij vrij is, vrij voor haar, en wanneer Oliver beroepshalve naar Engeland terug moet, stuurt Christy haar man en kind voor het weekeinde de deur uit...
 
 
Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

 

Fake Ploeg, een collaborerende inspecteur van politie, berucht om zijn wreedheid, fietst tijdens spertijd door de buitenwijken van Haarlem naar huis. Door de winterse avond klinken plotseling zes scherpe knallen en Ploeg ligt dood op de stoep voor een rijtje van vier huizen, waarvan er een door de familie Steenwijk wordt bewoond. De verschrikkelijke gevolgen van deze gebeurtenis zullen de dan twaalfjarige Anton Steenwijk zijn leven lang blijven achtervolgen.
De Aanslag kreeg bij verschijning in september 1982 een juichende ontvangst in de pers, was een groot verkoopsucces en vond snel zijn weg naar een groot lezerspubliek in binnen- en buitenland: wereldwijd zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht.
‘In die stilte, die de oorlog ten slotte was in Holland, weerklinken op straat plotseling zes scherpe knallen: eerst één, dan twee snel achter elkaar, na een paar seconden het vierde en het vijfde schot.’

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

 

Onderdeel van een seri van Nederlandse schrijvers. (05)

Samenvatting

 

In De kleine blonde dood vertelt de ik-figuur over het kortstondige leven van zijn zoontje. Mickey, het kind van hem en Mieke, een vijftien jaar oudere lerares Engels, zal zijn zesde verjaardag niet halen. Daarnaast haalt de ik-figuur herinneringen op aan zijn eigen, door de oorlog geestelijk misvormde vader. De kleine blonde dood is een hartverscheurend verhaal over verlies, verdriet en machteloosheid. Een monument voor een kleine, gestorven jongen.

Na het verschijnen in 1985 van 'De kleine blonde dood' bleek Boudewijn Büchs roman onmiddellijk een groot succes. Sinds die tijd is het nooit uit druk geweest en is er de nodige aandacht aan besteed. Ook de verfilming van de roman in 1993 heeft bijgedragen aan het succes. Ter gelegenheid van het in februari 2003 te verschijnen 'vervolg' op 'De kleine blonde dood' ('Het geheim van Eberwein') heeft de auteur het boek opnieuw zorgvuldig doorgenomen en op een aantal plaatsen wijzigingen aangebracht.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onder deel van een serie van Nederlandse schrijvers. (06)

Samenvatting

In deze roman heeft Brouwers op aangrijpende wijze zijn herinneringen verwerkt aan zijn kleuterjaren in een Japans interneringskamp.

 

Bladzijden zijn verkleurd, zitten vlekken in.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. ( 07)

 

De avonden is een van de belangrijkste boeken uit de Nederlandse literatuur; het is klassiek geworden als de aangrijpende beschrijving van de saaiheid die Nederland in de naoorlogse jaren beheerste. In Frits van Egters weerspiegelt zich de jeugd, die zijn leven ziet verlopen in zinloosheid, eentonigheid en eenzaamheid. humor en de hoop dat er toch een hoger en groter Iets bestaat, houden hem op de been. De geluiden van afschuw over dit boek, bijvoorbeeld door Godfried Bomans, die meende dat Reves geestelijke gezondheid 'bij een langer aanhouden van deze gesteldheid ernstig gevaar loopt', zijn inmiddels ernstig tegengesproken door de velen voor wie De Avonden het mooiste boek is dat ze ooit lazen.
 
 
 
De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.
 
 
Onderdeel van een serie van Nedeerlandse schrijvers. (09)

 

 

 

 

 

Samenvatting

"Eline's hart klopte. Zij voelde zich zeer zenuwachtig; al wist zij die nervoziteit te verbergen onder haar lieflijke vroolijkheid."

De meeslepende, virtuoos vertelde geschiedenis van Eline Vere speelt zich af in de kringen van de gegoede Haagsche burgerij aan het einde van de negentiende eeuw. De onafwendbaarheid van het noodlot krijgt gestalte in de zwakke, overgevoelige en wankelmoedige Eline, een meisje van stand, begaafd, maar niet in staat zich aan te passen aan het 'banale leven'. Door haar angst voor de werkelijkheid verliest zij zich in dromerijen, waarna de angst alleen maar verhevigd terugkomt. Het noodlot slaat langzaam maar onvermijdelijk toe.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (11)

 

Productbeschrijving

Jacob Katadreuffe is bezeten van het verlangen advocaat te worden. Als zoon van een trotse dienstbode in het vooroorlogse Rotterdam zet hij alles op alles om zijn doel te bereiken. De machtige deurwaarder Dreverhaven, zijn vader, werkt hem in alle opzichten tegen. Maar waarom? Twee onbuigzame karakters in een strijd die tot het uiterste lijkt te gaan - zelfs de liefde wordt er aan opgeofferd.

De advocaat/schrijver Ferdinand Bordewijk (1884 -1965) produceerde literatuur als gewapend beton, direct en fel, en wordt om die reden tot de Nieuwzakelijken in de Nederlandse literatuur gerekend. Karakter, geschreven in 1938, geldt als een van zijn meesterwerken.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (12)

Samenvatting

Maarten Klein verliest langzaam maar zeker zijn greep op de werkelijkheid. Hij kan heden en verleden niet meer onderscheiden, wil plotseling weer naar zijn werk en ziet zijn echtgenote voor een vreemde aan. 'Achter me in de deuropening staat een vrouw. Haar bruine haar valt met een lok schuin naar rechts over haar voorhoofd. [...
Meer nog dan een verhaal over dementie is HERSENSCHIMMEN een liefdesgeschiedenis, met een onvermijdelijk tragisch einde.

 

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (13)

Samenvatting

Jan de Wandelaar, die het schopt van matroos tot eigenaar/kapitein van een zeesleper, staat model voor de Hollandse zeeman met zijn liefde voor de zee, vakmanschap, wilskracht en romantische gevoelens. Het verhaal, gepubliceerd in de bezettingsjaren, over de carriere van de 'Schipper naast God' is een aaneenschakeling van triomfen, tegenslagen, noodlot en voorspoed. Menselijke emoties worden treffend getekend in de bekende sappige stijl van de volksverteller. Nog steeds niet gedateerd en leesbaar voor een groot publiek dat houdt van wat breedsprakige, maar levendige zeeverhalen vol heroiek.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt noiet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (14)

Samenvatting

Dit boek is een ontroerende generatie - en liefdesroman - soms trachisch, soms tragikomisch - rond drie decennia uit het leven van Inni Wintrop, handelaar in alles waar geld in zit. Rituelen heeft een belangrijke rol gespeeld bij de international doorbraak van de Nederlandse literatuur.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (18)

Samenvatting

 

De inmiddels klassieke historische roman van Theun de Vries over de verzetsstrijdster Hannie Schaft die haar activiteiten tegen de Duitse bezetters met haar leven moest betalen, beleefde in de afgelopen veertig jaar herdruk op herdruk. In 1981 werd de roman verfilmd met Renée Soutendijk in de hoofdrol.'Een indrukwekkend monument', zo karakteriseerde Pierre H. Dubois de roman bij de zesde, herziene druk (1977) en vertolkte daarmee de communis opinio van een inmiddels massale lezersschare. Nog steeds geldt Het meisje met het rode haar als een eerlijk en overtuigend relaas van wat het verzet in de oorlogsjaren 1942-1945 betekend heeft. Dat komt omdat De Vries erin is geslaagd een genuanceerd en invoelend portret te schetsen van een jonge vrouw, die tegenover de botte arrogantie en de meedogenloze terreur van de Duitsers haar idealen overeind hield.

 

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Onderdeel van een serie van Nederlandse schrijvers. (19)

Samenvatting

 

Dorp aan de rivier is een verhaal over tragiek en geluk van mensen binnen een kleine gemeenschap, die in nauwe verbondenheid met de natuur leven. De hoofdpersoon is dokter Tjerk van Taeke. Zijn inzet voor de dorpsbewoners, maar ook zijn wraak tegenover zijn vijanden, nemen een haast mytische vormen aan. Naast van Taeke speelt de rivier de maas een hoofdrol in het verhaal.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Onderdeel van een serie van nederlandse schrijvers. (20)

Samenvatting

 

Miljoenendeals, 'all nighters', borrels en kantooraffaires. De Amsterdamse Zuidas is een wereld waarin je jezelf flink kunt verliezen. Zo ook op Het Kantoor, het meest prestigieuze advocatenkantoor van Nederland. De dresscode: wit met piemel en pak, al staat dat nergens officieel aangegeven. Maar dan ken je deze drie bikkelharde Zuidas-vrouwen nog niet. Carolien, werkpaard pur sang. Al tien jaar aan het buffelen om partner te worden, en dan breekt de crisis los. Hadjar, de slimme advocaat-stagiaire die de mores van de Zuidas niet van huis uit heeft meegekregen. En Sharon, die droomt van een glamourleven als actrice, maar verleid wordt door het grote geld. Door ambitie, affaires en meedogenloosheid raken de powervrouwen verstrikt in een fraudezaak met desastreuze gevolgen. Project Dromenland is een felrealistisch, spannend, en vooral ongelooflijk geestig boek van een uniek trio. De ZoZa's (ZoZuidas) bestaat uit drie jonge vrouwen uit de advocatuur en de bankwereld. Van hun eerste boek, ZoZuidas, Overwerk & achterklap in de kantoorjungle, werden ruim 15.000 exemplaren verkocht. De ZoZa's hebben een column in tijdschrift Glamour en publiceren in onder meer Quote en Marie Claire. Eerder schreef het trio columns voor Het Financieele Dagblad, De Pers, Forbes en Hereisthecity.co.uk. Over Zo Zuidas: 'De ZoZa's gunnen hun lezers een vrolijke blik achter de glanzende ramen die vanaf de a10 slechts imposante luchten weerspiegelen.' de volkskrant 'Geestig insidersverslag.' nrc handelsblad 'Heerlijk om te lezen.' kluun 'Ik heb mij zeer vermaeckt, jullie beschikken over vaardige pennetjes. Alles is pijnlijk herkenbaar, en onder de oppervlakte doemt een naargeestig beeld van het kantoorleven op.' jort kelder

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Alles went behalve een tent!

Of je op vakantie nu ontspanning of avontuur zoekt, reizen verlopen niet altijd zoals je wilt… Deze bundel staat vol ongeplande avonturen, blunders en pechverhalen.

 

 

Het boek is goed, heeft een sticker op de voorkant gezeten.

 

Samenvatting

Een smeuïge, onthullende en vooral erg grappige roman, boordevol saillante details. Chanel chic brengt je tot in de kern van een luxewereldje, waar zelfs de beste vriendschappen tot op het uiterste getest worden. Op een avond in Soho House, een van de populairste en exclusiefste clubs in New York, sluiten drie vriendinnen, Emmy, Leigh en Adriana, een pact: ze zullen elk datgene gaan veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. In haar derde roman is Lauren Weisberger beter op dreef dan ooit. Met Chanel chic schreef ze een verhaal met een ziel, dankzij de onvergetelijke vriendinnen. Drie vrouwen die alles lijken te hebben wat hun hartje begeert... De duivel draagt Prada verkochten we in totaal ruim 175.000, van Gossip & Gucci 100.000 exemplaren

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Andrea Sachs is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld als de commando’s van Miranda door de telefoon klinken. Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Kate Klein, moeder van drie kinderen, ontdekt dat het leven in een rustige buitenwijk ook vol onplezierige verrassingen kan zitten. De andere moeders negeren haar en haar man komt steeds later thuis. Ze verveelt zich dood. Totdat één van de andere moeders wordt vermoord en ze besluit op onderzoek uit te gaan.
Alhoewel iedereen Kate vertelt dat ze het oplossen van de misdaad beter aan professionals kan overlaten, lijkt ze vastberaden haar officieuze onderzoek te vervolgen; tussen 08.45 en 11.30 uur op maandag, woensdag en vrijdag, als de kinderen op de creche zitten. Ze doet dit samen met haar hilarische vriendin Janie en Evan, een vlam van vroeger.
Ze komt er niet alleen achter dat de vermoorde vrouw een veelheid aan geheimen met zich meedroeg, ze leert ook de waarheid kennen over haar eigen huwelijk en over het stadje waar ze nu woont.

 

 

Het boek is goed. het heeft wat leessporen.

Samenvatting

Journaliste Caro heeft het helemaal gehad. Haar levensgezel Konrad en haar baan bij een trendy glossy komen haar de keel uit.
Ze neemt een resoluut besluit en stopt met allebei. Maar dat een bestaan als single ook geen rozengeur en maneschijn is, ontdekt ze als ze huwelijksmarkt weer betreedt. Die lijkt bevolkt met Marilyn-blonde en super rondborstige megameiden! Daar kan geen normale vrouw tegenop.

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Het Nederlandse antwoord op de Vijftig tinten-trilogie. Met Muren van glas schreef Marique Maas een zinderende, erotische roman, waarin glitter, glamour en seksuele fantasieën de boventoon voeren.

De erotische reeks Muren van glas van Marique Maas is het Nederlandse antwoord op de Vijftig tinten-trilogie. Met Muren van glas schreef Marique Maas een zinderende, erotische roman, waarin glitter, glamour en seksuele fantasieën de boventoon voeren. Muren van glas. De ontmoeting is het eerste deel in de reeks.Wanneer de Brabantse Nadine de jonge succesvolle en beroemde ontwerper Daniel ontmoet springt de vonk over. Overweldigd door zijn charme en extravagante levensstijl verliest ze geleidelijk de grip op haar leven. Gaandeweg begint de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, er zit een prijssticker op de voorkant. 

E.L.James; Grey.

€ 3,50

E.L.James; Grey.

€ 3,50

Samenvatting

 

Bekijk de wereld van Vijftig tinten grijs opnieuw, door de ogen van Christian Grey.

In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E L James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.

Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg - tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel.
Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

 

 

 

Conditie. Goed. 

Samenvatting

 

Vijftig tinten donkerder is het tweede deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.
Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.
Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Vijftig tinten donkerder is het vervolg op het meeslepende Vijftig tinten grijs.

Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

 

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn wat verkleurd, staat een naam in geschreven.

Samenvatting

 

Vijftig tinten vrij is het laatste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.
Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.
Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.
Nu ze eindelijk samen zijn, leven ze in een wereld vol liefde, passie, intimiteit, rijkdom en eindeloze mogelijkheden. Maar juist op het moment dat ze het geluk in handen lijken te hebben, dreigt het noodlot Ana's zwartste nachtmerries werkelijkheid te maken.
Vijftig tinten vrij is het slotdeel van de Vijftig tinten-trilogie.
Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.
'Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!'
The New York Times, #1 op de bestsellerlijst
'Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.'

 

Het boek is goed, er zit een prijssticker op de voorkant.

Samenvatting

 

Het is 5 november 1865 als de snelzeilende clipper Elisabeth onder gezag van kapitein Van Linden zee kiest. Maar eerst maken we kennis met de Amsterdamse redersfamilie Greep. Greep jr. wil als liberaal nieuwe handelsgebieden ontdekken en laat daarvoor een clipper bouwen op de Amsterdamse werf De Boot van scheepsbouwmeester Groen. Zijn zoon Henry wil echter niets met de rederij te maken hebben en zoekt zijn geluk in het schrijven van gedichten en pamfletten. Henry's moeder, Elisabeth, is niet alleen zijn beschermvrouwe maar ook die van het nieuwe schip. Kapitein Van Linden en zijn eerste stuurman Stijn begeleiden de bouw. De Amsterdamse scheeptimmerlieden komen in opstand en Henry die door zijn vader bij kapitein Van Linden is ondergebracht, kiest partij. Als de clipper Elisabeth de rede van Texel verlaat, kan geen van de opvarenden vermoeden dat het een dramatische reis zal worden. Er brandt namelijk een hevige strijd los tussen het zeilschip Elisabeth en het stoomschip Agamemnon. Maar kapitein Van Linden voert die strijd niet alleen. Hij krijgt de steun van Henry, de dichter, Isaac, de bootsman en verhalenteller, en Fred, hofmeester en filosoof. Het is echter de vraag of deze strijd tussen zeil en stoom, tussen natuur en machine, ook een winnaar kent.

 

 

Het boekje is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Konsalik omnibus

€ 3,00

Konsalik omnibus

€ 3,00

Samenvatting

Ninotsjka, heerseres van de Taïga St. Petersburg, 1825. De gelukkigste vrouw in deze betoverend mooie stad is zonder twijfel Ninotsjka, de knappe dochter van graaf Kosjkin, want binnen enkele dagen trouwt zij met de beroepsmilitair Borga Tugai. Maar dan slaat het noodlot toe: na een mislukte poging om tsaar Nicolaas I af te zetten, wordt Borga naar het woeste Taïga-land verbannen. Ninotsjka volgt hem ...

Als een vlucht wilde ganzen Het gezin Kurowski vlucht weg uit het dramatische decor van het door de Russen bezette Oost-Pruisen. In het westen wacht hun de vrijheid. Dankzij een hechte familieband weten de Kurowski’s een florerend bedrijf op te zetten. Dan blijkt echter dat het geluk een keerzijde heeft: niet alle kinderen Kurowski volgen de weg die hun ouders voor hun hadden uitgestippeld.

Natasja, de zwarte engel De levensgeschiedenis van het eenvoudige boerenmeisje Natasja neemt een beslissende wending wanneer blijkt dat haar zangstem goud waard is. Haar opera-carrière voert haar naar Parijs, waar ze een glanzende hoofdrol in ‘Aïda’ zingt. Wanneer ze besluit politiek asiel in Parijs aan te vragen, dreigt ze het slachtoffer te worden van de weinig vreedzame bedoelingen die sommige mensen met haar hebben .

 

Het boek is redelijk. de bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

Kathinka Braun is jong, succesvol, elegant en knap. Haar leven lijkt perfect. Maar schijn bedriegt. Ze verlangt naar een man. Daarom besluit Kathinka een oproep in de krant te plaatsen: welke man ziet een trip met haar naar het zuiden van Frankrijk zitten?

Lang hoeft Kathinka niet te wachten. De blonde Ludwig Zipka, ontwerper, wil met haar mee. Ze beginnen aan een avontuurlijke reis, waarin liefde, verdriet en
jaloezie elkaar afwisselen. Weten ze het tot het eind met elkaar vol te houden?

 

Het boek is redelijk, staat een naam ingeschreven.

Samenvatting

 

 

In de handen van Ludwig Sassen, directeur van de mijn Emma II, ligt het leven van duizenden mensen. Alle waarschuwingen voor een dreigende ramp slaat hij echter in de wind, want zijn huiselijke problemen eisen alle aandacht. Zo weet hij, dat zijn vrouw Veronika hem bedriegt, maar nooit heeft hij durven vermoeden dat zij in een web van kwaadaardige intriges verwikkeld is geraakt en ook voor moord niet terugdeinst. Daar is zijn dochter Sabine, die een verhouding heeft met een mijnwerker van eenvoudige komaf. Hij is vastbesloten daaraan een eind te maken. Zijn zoon Fritz is in het geheim verloofd met Waltraud Born, de knappe vrouwelijke arts, die vele harten sneller doet kloppen. Dit alles lijkt te leiden tot een afgrijselijke catastrofe, die talloze mensen noodlottig kan worden en velen in de afgrond zal storten.

 

Het boek is redelijk, heeft wat lezerssporen.

Omschrijving:

Wie zou er niet mee willen varen op een prachtig zeeschip naar Acapulco of Tahiti. Een cruise door de Stille Zuidzee in een drijvend luxehotel, met uitsapjes naar exotische eilanden, vol van zon, champagne en romantiek.
De meeste passagier aan boord van de Atlantis verheugen zich enorm op deze droomreis, die dan ook een klein vermogen kost. Hoewel, sommige reizigers hebben daar iets op gevonden. Zoals de eeneiige tweeling Hans en Herbert die maar een ticket hebben gekocht, of de schriele dierentemmer die probeert zijn zeereis te verdienen door op te treden met zijn zeezieke olifanten.

 

Het boek is redelijk, de bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting:

De explosie kwam onverwacht; een harde knal, een geelgroene neveldamp met een bijtende geur spoot omhoog.. Zo raakte Louise Dahlman in het laboratorium van haar apotheek in Hannover het licht in beide hemelsblauwe ogen kwijt. 

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn verkleurd.

 

Samenvatting

Een romantische ontmoeting in Lugano verandert het leven van weduwnaar Michael Pohland op slag. Hij is de eigenaar van het grote Pohland-staalconcern en een felbegeerde vrijgezel. Michael hoopt dat Gerda Sanders, een blonde schoonheid, ook in hem een nieuwe kans op geluk ziet. Bij hun volgende afspraak komt zij echter niet opdagen...
Pas een jaar later, op het zonovergoten Capri, ziet Michael Gerda weer terug. Deze keer zet hij alles op alles om haar te veroveren...
Als Gerda hem uiteindelijk haar jawoord schenkt is Michael overgelukkig. Maar hun geluk wordt overschaduwd door een bitterzoet geheim uit Gerda’s verleden. Zij kan zich niet met hart en ziel aan Michael geven...
Een vertwijfelde Michael poogt Gerda’s geheim te ontsluieren. Zal hij daarin slagen? En zal hun liefde het verleden kunnen overwinnen?

 

Het boek is redelijk, de bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Guaqueros: zijn door God en de mensheid verlaten desperado's die in vroegere mijnen van Colombia naar maragden zoeken. Hoewel de regering het voormalige mijnengebied streng laat bewaken, worden nog altijd honderden wanhopige avonturiers aangetrokken tot de ontoegangelijke, dodelijke wildernis.De Hamburgse arts Peter Mohr gaat op verzoek van een vriend naar colombia.

 

 

Het boek is redelijk. 

Adam Meier, boekhouder bij een klein Duits bedrijf, zit voor het eerst van zijn leven in een vliegtuig en rilt van angst. Hij is op weg naar het zonnige eiland Madeira om een belangrijke zakentransactie af te wikkelen.

 

Het boek is redelijk.

OMschrijving

De keerzijde van het paradijs; Baron Pedro von Aarfeld beheert een omvangrijk familiefortuin. Het gehele vermogen kan zijn eigendom worden als hij voor zijn vijfendertigste verjaardag in het huwelijk treed. 

 

Het lied van de storm: Carola Burghardt, een negentienjarig meisje wier hart overstroomt van romantische gevoelens en verwacchtingen, en de veel oudere Detlev Padenberg, een waterbouwkundig ingenieur, ontmoeten elkaar onde barre omstandigheden. 

 

Het boek is redelijk 

Samenvatting

 

Sylvie heeft status, geld en een mooi huis. Maar waar zij werkelijk naar verlangt - hartstocht en romantiek - krijgt ze niet. Wanneer je zo lang getrouwd bent, word je niet meer op je mond gekust,' zucht Sylvie. Marla is jong, sexy en heeft een avontuurlijke minnaar.... Niemand anders dan Bob, de man van Sylvie. Maar wat Marla echt zou willen - geen tweede viool meer spelen - zit er niet in. 'En ik moet vierentwintig uur per dag lekker ruiken,' zucht Marla. Wanneer Sylvie ontdekt dat Bob een affaire heeft, is haar eerste reactie moordende jaloezie - tot ze Marla ontmoet. Die zou haar tweelingzus kunnen zijn, weliswaar tien jaar jonger en even zovele kilo's lichter. Daar is echter wel wat op te bedenken, vindt Sylvie. De twee vrouwen besluiten van plaats te verwisselen. Maar of het gras echt groener is aan de andere kant? Zal Bob het merken? En blijven Sylvie en Marla dan achter met lege handen en een gebroken hart?

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

New York, 1947. De 22-jarige Stingo heeft zojuist een huurkamertje gevonden waar hij zijn ambitieuze plannen voor een groot schrijver te worden hoopt te realiseren.

Hij maakt daar kennis met de blonde Sophie, die de verschrikkingen van het concentratiekamp heeft overleefd, en met haar Joodse vriend Nathan.

De verhouding tussen Sophie en Nathan is stormachtig; hoop en verlangen, schuldgevoel en miskenning voeren de boventoon.

Een verhouding waarbij Stingo vanaf het eerste moment wordt betrokken.

 

 

Het boek is verkleurd. 

Samenvatting

Max Lipschitz ontmoet de Sabine Edelstein bij een rondleiding in het Anne Frankhuis. Vanaf dat moment horen ze bij elkaar, tot zij schijnbaar zonder aanleiding verdwijnt. Vijftien jaar later ziet hij haar terug in gezelschap van Sam Zaidenweber, een gevierd studiobaas uit Hollywood. Tussen Max en Sabine ontstaat opnieuw een verhouding, maar nog steeds is er die geheimzinnigheid die Max verwart. Pas als hij de biografie van Sam leest, valt alles op zijn plaats. ‘Ik stevende af op antwoorden die ik al meer dan vijftien jaar zocht. Ik had alleen de vragen niet geweten.’ Thema's als schuld, schaamte, verraad, het onbespreekbare verleden komen aan bod in deze spannende en ingenieuze roman.
‘Ik zou haar niet meer zoeken. Voor een verzoening had ze me te grondig verlaten. Kon ik haar dat maar zeggen.’

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen, bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Paulina, een 19 jarig meisje uit vlissingen, reist af naar Parijs om als au pair bij een Franse familie te werken. Ze is jong, onbedorven, redelijk mooi en meet maar liefst 1.92. Langzaam aan doorgrondt ze de geheimen van de stokoude generaal en zijn familie bij wie ze te gast is. Aan het begin van het verhaal botst ze op tegen een niet meer zo jonge Nederlander, met een gladgeschoren gezicht, grijs achterover gekamd haar en een hoornen bril. Dit alter ego van de schrijver belooft haar dat alles goed met haar zal gaan. Hij krijgt gelijk.

 

Het boek is goed, niet gelezen, de baldzijden zijn verkleurd door het liggen. 

Samenvatting

 

Lucy Cardwell heeft recent haar vader verloren. Wanneer ze zijn papieren uitzoekt, ontdekt ze dat hij een oom had van wie ze het bestaan niet eens kende. Ze raakt geïntrigeerd en besluit een bezoek te brengen aan Carlyon Manor, het huis waar haar vader is opgegroeid. Daar ontmoet ze Beatrice, een oude vrouw die haar een uitzonderlijk verhaal vertelt.Beatrice groeide op in de jaren dertig en speelde vaak met de kinderen van Carlyon Manor - vooral met Angelina Wincanton, Lucy's oma. In de zomer van haar vijftiende verjaardag wordt ze verliefd op Rafe Ashton, een jongeman die ze op een stormachtige dag redt uit de zee. Maar dan breekt de oorlog uit, en Beatrice, Rafe en de familie Wincanton worden allemaal meegesleurd in de dramatische gebeurtenissen die volgen.Beatrices verhaal neemt de lezer mee van Londen naar Cornwall en het bezette Frankrijk. Terwijl Lucy luistert naar haar geschiedenis vol moed, verraad en liefde, komt ze achter een lang bewaard geheim dat alles zal veranderen wat ze ooit heeft gekend…

 

 

De bladzijden zijn heel licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Als Jude voor het altaar staat, wordt de druk van haar aanstaande huwelijk haar plotseling te veel. Ze vlucht de kerk uit en laat heel wat achter: een verbijsterde verloofde, haar woedende moeder en gasten die genoeg stof tot roddelen hebben voor de rest van het jaar.Vol schuldgevoel en schaamte trekt Jude zich terug in Pengarrock, een vervallen landhuis boven op een klif in Cornwall. Hier mag ze de uitgebreide bibliotheek van de familie Trevillion catalogiseren. Het huis is een welkome schuilplaats voor Jude en ze raakt er zelfs compleet van in de ban wanneer ze een tragische geschiedenis ontdekt, met daarin de suggestie van een verborgen schat. Maar de huidige eigenaar blijkt niet half zo veel van Pengarrock te houden als zij, en wil het huis verkopen. Kan ze hem op tijd op andere gedachten brengen?

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Kunstenares Maddie erft een huis in Cornwall. Ze grijpt deze kans op verandering met beide handen aan en vestigt zich met haar stiefdochter Hannah in het prachtige maar verwaarloosde huis, dat een mysterieuze voorgeschiedenis heeft. Tot haar verbazing blijken de vrouwen die er voorheen leefden raakvlakken te hebben met haar eigen leven.Helaas staat Maddies droom van een rustig leven op het platteland ver van de realiteit. Het verdriet om haar overleden man, het constante gevecht met Hannah en financiële problemen zorgen ervoor dat ze geen inspiratie meer vindt voor haar schilderijen. Ze ziet zich genoodzaakt het huis te koop te zetten. Maar dan komen er geheimen aan het licht die generaties lang verborgen zijn geweest...

 

 

Redelijk exemplaar hier en daar gebruikssporen op het kaft.

Samenvatting
De impulsieve Jenny Porter moet naar Schotland om te onderzoeken of de lokale wolfabriek nog rendabel genoeg is. Hoewel haar vriend het maar niks vindt dat ze weggaat, pakt ze vol goede moed haar spullen. Eenmaal op de plaats van bestemming kan Jenny het niet meer over haar hart verkrijgen om de fabriek te sluiten. En dan is er nog die oervervelende Ross Grant, die ze diep in haar hart wel erg aantrekkelijk vindt. Als haar vriend haar ineens achterna reist is de chaos compleet.

 

 

Het boek is goed.

 

 

Samenvatting

 

Verlang je naar de zon? Met Een tuin vol bloemen lijkt het altijd zomer!

Een verborgen tuin op een Engels landgoed zorgt voor heel wat verwikkelingen voor de pijlen van Cupido doel treffen

Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-‘t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.

Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna’s verleden, Philly’s veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

 

 

Cover is licht beschadigd.

Samenvatting

Aoife heeft absoluut geen groene vingers, maar als ze op een dag langs een verwaarloosde tuin loopt, beginnen ze toch te kriebelen. Ze overtuigt de weinig ondernemende eigenaar dat zij de juiste persoon is om de tuin op te knappen. Alleen kan ze dit klusje niet klaren, dus plaatst ze een advertentie. Twee vrijwilligers komen opdagen: Uri, een bejaarde kleermaker, en Emily, een studente. Terloops bemoeien nog meer mensen zich met de tuin en ontspruit zich de ideale afleiding van Aoifes rommelige privéleven. En ook voor de anderen blijkt de tuin helende krachten te hebben…

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Villa Betty is een zinderende roman van Nederlandse bodem. Het is een spannend verhaal over een gefortuneerde familie die leeft voor de buitenwereld - tot die buitenwereld te dichtbij komt en de façade instort.Na de dood van haar moeder wordt de 17-jarige Merel Verhoef opgevangen door de man die haar voogd blijkt te zijn: Otto Funnekotter, een aan lager wal geraakte advocaat. Hij brengt haar onder in Villa Betty, het landhuis van de familie Beaufort. Daar maakt zij kennis met Pierre, een flamboyante bankier, zijn schatrijke vrouw Adèle en hun drie kinderen Cecilia, Jan-Fridus en Olivia. Daarnaast biedt het huis onderdak aan tal van wisselende huisgasten. Door haar vriendschap met de opstandige Olivia lijkt Merel de rol van buitenstaander af te schudden. Maar terwijl ze zich onderdompelt in de betoverende wereld van de Beauforts, beseft ze dat er veel is dat ze niet weet. Waarom worden de gevoelens van Adèle zo krampachtig gespaard? Hoe oprecht is haar voogd? Merel, bang om uit het paradijs te worden verstoten, blijft de familiecodes trouw: zwijgen en glimlachen. Tot een schandaal de familieverhoudingen op scherp zet. Merels positie komt onder zware druk te staan en als zij de vriendschap met Olivia dreigt te verliezen, wacht ze niet langer af en gaat op onderzoek uit. Ze doet een ontdekking die alles, ook het verleden, in een nieuw en onthutsend licht zet.Villa Betty is een zinderende roman van Nederlandse bodem. Het is een spannend verhaal over een gefortuneerde familie die leeft voor de buitenwereld - tot die buitenwereld te dichtbij komt en de façade instort.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

The Keep, het prachtige eeuwenoude landgoed waar de Chadwick-familie al vele generaties woont, is voor iedereen een veilige thuishaven.

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

 

De elfjarige Cooper Sullivan vindt het maar niks dat hij de zomer bij zijn grootouders en hun paarden moet doorbrengen. Dat verandert als hij hun buurmeisje ontmoet, Lil Chance, die niet meisjesachtig is met haar honkbalobsessie. En dat paardrijden blijkt ook wel mee te vallen. Na deze eerste zomer komt hij elk jaar terug en de vriendschap tussen Cooper en Lil groeit uit tot een overweldigende liefde. Lil heeft een heel duidelijk beeld van wat ze met haar leven wil: bioloog worden en dieren beschermen. Cooper heeft moeite met het keurslijf waarin hij door zijn ouders is gepropt, wordt detective in New York en blijft weg uit de bergen waarin hij en Lil elke zomer doorbrachten. Twaalf jaar later keert hij terug om voor zijn grootouders te zorgen. Als een wandelaarster dood wordt aangetroffen, moeten Cooper en Lil samenwerken om achter de identiteit van de moordenaar te komen. Kunnen ze dit doen zonder de net geheelde wonden open te trekken?

Recensie(s)

De liefde tussen Cooper en Lil is jaren geleden door onbegrip verbroken. Als Cooper terugkomt naar de opvang voor wilde dieren die Lil heeft opgericht, wijst Lil alle contact af. Een onbekende vermoordt enkele dieren uit de opvang; hij blijkt het op Lil voorzien te hebben. Cooper en zij moeten samenwerken om de dader te pakken te krijgen. Deze liefdesroman beschrijft de geweldige natuur in Zuid-Dakota en de zorg voor wilde dieren. De relatie tussen Lil en Cooper is de hoofdzaak met enerzijds veel misverstanden en anderzijds hartstochtelijke liefde. Tussendoor krijgt de lezer ook nog informatie over de dierenbescherming in dit gebied en de oorspronkelijke bewoners. De dreiging door een vijand van Lil speelt pas in de vijftig laatste bladzijden en is daardoor een climax die erg snel en kort is. In het romantische genre een goed verhaal. Kleine druk.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Max Nouvelle is het hoofd van een gezin van illusionisten en juwelendieven dat bestaat uit zijn vrouw Lily, zijn koppige dochter Roxanne en Luke, hun geadopteerde zoon. Ze werken geweldig samen in spectaculaire shows en aan ingenieuze diefstallen.

Als kinderen zaten Roxy en Luke elkaar constant dwars, maar inmiddels beseffen ze dat ze een diepe liefde voor elkaar voelen. Wanneer Luke wordt ingehaald door geheimen uit zijn jeugd, moeten ze alles wat ze liefhebben beschermen met de spectaculairste show van hun leven.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

 

Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden in een schilderachtig huisje op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Maar aan deze schijnbare idylle is een ware nachtmerrie voorafgegaan: Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning in Fiona's kalme bestaan.

Fiona neemt de uitdaging aan om het dier te trainen, en langzaam maar zeker groeien Simon en zij naar elkaar toe, ondanks Simons algehele mensen-schuwheid. Maar dan duikt er een nieuwe seriemoordenaar op, die het werk van de Red Scarf-moordenaar lijkt te willen voltooien...

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Washington D.C. maakt een rustige zomer door. Het enige nieuws is de hittegolf die de stad lamlegt. Totdat er een jonge vrouw gewurgd wordt gevonden met een briefje op haar borst: Haar zonden zijn haar vergeven. Al snel volgen er nog twee slachtoffers en het nieuws alleen nog maar over de moordenaar, die de bijnaam de priester heeft gekregen.

Psychiater Tess Court wordt door de politie ingeschakeld om een profielschets van deze zieke geest te maken. Rechercheur Ben Paris is niet geïnteresseerd in de mentale staat van de moordenaar, maar kan niet om Tess heen. Ben is lang, donker en knap, en heeft een legendarische reputatie als het om vrouwen gaat, maar op Tess lijkt zowel zijn voorkomen als zijn verleden geen invloed te hebben.

Samen gaan ze achter de priester aan en proberen hem tegen te houden voordat een zekere bloedmooie blonde psychiater zelf het volgende slachtoffer wordt.
 
 
 
De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Politieman Nate Burke besluit dat het tijd wordt om het gewelddadige Baltimore te verruilen voor een rustiger omgeving. Hij accepteert een baan als sheriff in het kleine dorpje Lunacy in Alaska. Veel meer dan een vechtpartijtje zo nu en dan of een eland die op hol slaat, gebeurt er niet, maar Nate voelt zich er thuis.

Als drie jonge bergbeklimmers worden vermist, gaat hij op zoek met Meg Galloway, die met haar rode vliegtuigje voor de bevoorrading van het dorp zorgt. De jongens worden opgespoord, maar Nate en Meg vinden ook iets anders: in een grot ligt het bevroren lijk van de vader van Meg. Zestien jaar geleden verdween hij, en iedereen dacht dat hij gewoon de benen had genomen.

Vlak na de ontdekking pleegt de hoofdredacteur van de plaatselijke krant zelfmoord. Hij laat een briefje achter waarin hij bekent Megs vader te hebben vermoord.

Nate en Meg geloven de bekentenis niet en gaan samen op zoek naar de ware toedracht - waarbij de gevoelens die ze voor elkaar hebben steeds sterker worden...

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 De wijnen van het huis Giambelli, met als thuisbasis een prachtige villa in Californië en een nevenvestiging in Italië, zijn al drie generaties lang wereldberoemd. En Sophia, de trots van haar familie, verstaat haar vak. Dan kondigt grootmoeder Tereza, de mater familias, aan dat het bedrijf gaat fuseren met de wijngaard van de MacMillans. Sophia wacht een andere taak. Op zichzelf heeft Sophia daar niet zoveel bezwaar tegen, ware het niet dat ze nu is gedwongen nauw samen te werken met Tyler MacMillan. Sohia moet hem de kneepjes van haar vak bijbrengen, Ty wordt op zijn beurt geacht Sophia bij te brengen waar het bij wijn echt over gaat: alleen druiven van de beste kwaliteit, op het juiste moment en de juiste manier geoogst, leveren de topkwaliteit waar beide huizen befaamd om zijn. Hoewel Sophia zich meteen sterk tot Ty aangetrokken voelt, beschouwt ze hem tegelijk als haar grootste rivaal. Als onverwacht door sabotage de reputatie van het familiebedrijf teloor dreigt te gaan, verandert er nog meer in het leven van Sophia. Vanaf dat moment gaat het er niet meer om wie de baas is, maar wie overleeft.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

De Towers, het grote oude familiehuis op de hoge rotsen, is al generaties lang het hart van de familie Calhoun.

Voor de zussen Calhoun is het een echt thuis. Voor de kordate Catherine, die zeer tegen de zin van hun tante Coco een garage runt. Voor de praktische Amanda, die voor alles wel een lijstje heeft. Voor Lilah, de dromer, gevoelig en intuïtief. En voor Suzannah, de oudste van de vier, die er met haar twee kleine kinderen woont. Geen van hen zou er ook maar over peinzen om afstand te doen van het huis, ook al moet er nog zoveel aan gebeuren en hebben ze daar helemaal het geld niet voor. Tante Coco denkt daar echter heel anders over, wat voor een aantal nieuwe problemen zorgt. Te beginnen met de komst van een zekere Trenton St. James III, die zijn zinnen op de Towers heeft gezet…

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Aan de kust van Ierland, het land van grillige kliffen, groene velden en prachtige legendes, ligt het mooie dorpje Ardmore. Levendig middelpunt is Gallagher's Pub, waar het altijd behaaglijk is, het bier schuimt in de glazen en Aidan, Shawn en Darcy Gallagher voor iedereen een luisterend oor hebben. Wanneer de Amerikaanse Jude Frances haar intrek neemt in een huisje net buiten het dorp, kan het dan ook niet anders of ze komt vroeg of laat bij de Gallaghers terecht. En daarmee verandert ze Aidans leven. Want samen met hem blijkt ze aangewezen om een eeuwenoude betovering te verbreken...

 

 

Het boek is redelijk. 

Samenvatting

 

Ze kon Rhett terugwinnen. Ze wist dat ze het kon. Er was nog nooit een man geweest die ze niet kon krijgen als ze eenmaal haar zinnen op hem had gezet. 'Morgen zal ik een manier bedenken om hem terug te krijgen. Tenslotte begint er morgen weer een nieuwe dag.' Zo eindigt een van de beroemdste liefdesverhalen ooit: dat van de mysterieuze Scarlett O'Hara en de even onstuimige als intrigerende Rhett Butler. Hun gepassioneerde romance, die wereldwijd al miljoenen lezers wist mee te slepen, speelt zich af tegen de achtergrond van de Amerikaanse burgeroorlog in het zuiden van de Verenigde Staten, een tijd waarin - net als nu - bestaande zekerheden als positie en welvaart, superioriteit en hiërarchie wankelen. Gejaagd door de wind is het portret van de ultieme moderne vrouw, die meedogenloos nastreeft wat ze wil hebben, misgrijpt en weer opnieuw begint.

 

Het boek is redelijk, heeft lezerssporen en de bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

 

Een van de schrijfsters van het duo Liza van Sambeek komt solo naar buiten met Koninginnenrit, het langverwachte en dicht op de huid geschreven vervolg op de succesvolle romans Zadelpijn en Het Verwende Nest. We volgen de beurtelings hilarische en dan weer ontroerende avonturen van de Tîtes, de strijdvaardigste vriendinnengroep van deze tijd.

Achter de fraai gerestaureerde gevel van hun grachtenpand besluiten onze heldinnen dat het leven te kort is om er achteloos doorheen te fietsen. Ze zijn inmiddels wat ouder, maar voelen zich nog lang niet afgeschreven en willen nog één keer vlammen. Ze halen alles uit de kast, zo nodig ook Viagra en testosteronpleisters, om van het leven te blijven genieten. Liever heftig dan deftig is hun motto. Alles liever dan nordic walking.
Op eigen kracht zullen ze hun koninginnenrit _ de rit van hun leven _ maken, nu het nog kan. De tijd om te voldoen aan verwachtingspatronen van de buitenwereld is voorbij. Wat nu telt is de binnenwereld.
Koninginnenrit is een machtig boek. Het laat bovendien de stem van de volgende generatie horen. De Tîtes worden veelvuldig geconfronteerd met de problemen en meningen van hun exen, lovers, kinderen en kleinkinderen, en krijgen steeds meer commentaar op hun levenswijze te verwerken.
Gesterkt en gelouterd worstelen de vriendinnen met hun dilemma's en combineren ze vette lol met diepgang, verbondenheid met vrijheid, en zelfbeschikking met onvoorwaardelijke vriendschap. Ze blijven optimistisch en levenslustig. Never a dull moment.

Koninginnenrit werd dankzij de waardevolle medewerking van Loes Noy een boek der herkenning voor veel babyboomers. Ook voor mannen, omdat het inzicht geeft in het denken en doen van eigenzinnige midlife-vrouwen.

Over Zadelpijn:

'Alle emoties komen aan bod: liefde, haat, angst, afgunst en verdriet om verloren dromen. De vrouwen houden zich juist staande omdát ze een zekere leeftijd hebben bereikt. Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.'
elsevier

'Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend en niet altijd per definitie vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.'

 Het boek is goed.

Samenvatting

Drie complete romans worden nu voor het eerst gebundeld. Drie levensverhalen van harde werkers en hun families in de seizoenen van het leven.
In En daar was Jeruzalem is het leven van Harm en Zwaantje op hoeve Kloosterboer zwaar. Als hun zoon Henk de boerderij gaat runnen, verandert er veel voor de ouders. In boek twee, Het mocht een wonder heten’ staat vrachtwagenchauffeur Anton centraal. Hij is wel-eens verliefd geweest, maar dat liep op niets uit. Als hij onderweg de eigenares van een koffiehuis ontmoet, slaat de vlam over. Tenslotte Zwoegers zonder geld, een roman over Harm van Straten en zijn gezin. Ze hebben de tijd niet mee en al proberen ze alle veranderingen te aanvaarden, het blijft ploeteren om te overleven

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Als het Monica van Rooyen na haar studie voor onderwijzeres na herhaalde malen gesolliciteerd te hebbe niet lukt aan de slag te komen, krijgt zij onverwachts een baan aangeboden in Frankrijk. In een opvangstcentrum voor ongetrouwde, aanstaande moeders.

 

 

Het boek is goed.

Omschrijving

Annelies is een zeemansvrouw: Haar man Jaap werkt op de wilde vaart en is vaak maanden achtereen van huis. Daardoor kan hij helaas de geboorte van hun eerste kind niet meemaken. Zij krijgt het verschrikkelijk moeilijk doordat hun zoontje gehandicapt blijkt te zijn. en Jaap weet nog van niets.

 

Het boek is licht verkleurd.

Uitverkocht

De gouden vijf.

€ 2,50
Uitverkocht

De gouden vijf.

€ 2,50

Samenvatting

Vele uren genieten met dee gouden vijf. Een bundel van vijf onvergetelijke romans van Nederlands meest geliefde auteurs van streek en familieromans.

Geselecteerd werd werk van: N. Schuttevaer-Velthuys,Anke de Graaf,G.van Nes-Uilkens,Margreet van Hoorn,Kathinka Lannoy

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Uitverkocht

Zestigste Jubileumomnibus.

€ 2,50
Uitverkocht

Zestigste Jubileumomnibus.

€ 2,50

Alleen voor jullie, eerder verschenen als Zestigste Jubileumomnibus bij Uitgeverij Kok, een omnibus met vijf romans van bekende schrijvers. 
Als eerste roman in alweer de Zestigste Jubileumomnibus is gekozen voor het befaamde werk Liefde incognito, van de zeer geliefde Jos van Manen Pieters.
Deze klassieker wordt gevolgd door de splinternieuwe familieroman Eindelijk thuis van Louise d'Anjou uit Rotterdam.
De bekende Anke de Graaf uit Enkhuizen schreef de derde roman, die kortweg Madelon is getiteld.Olga van der Meer uit Den Haag publiceerde al diverse romans en schreef speciaal voor deze Jubileumomnibus de vertelling Herinneringen.
Leni Saris besluit de omnibus met het ontroerende Op de grens van toen.

 

Bladzijden zijn licht verkleurd.

Uitverkocht

Jo van Dorp-Ypma- Geliefde zoon

€ 3,00
Uitverkocht

Jo van Dorp-Ypma- Geliefde zoon

€ 3,00

Samenvatting

Een roman over het leven van Gretus Leeuwenhoek, die onder de naam 'Boertje van Hoenkoop'grote bekendheid kreeg als kruidendokter. Ondanks de kritiek en minachting van zijn zoon zet hij zijn levenswerk voort. 

Vervlucht met karakteristieke zwart/wit- tekeningen van Anton Pieck.

 

Het boek heeft wat vlekken.

Samenvatting

 

En wie geen helper heeft
Mr. Robert Jolmers zit in de Intercitytrein van Den Haag naar Leeuwarden. Hij gaat naar huis. Al mijmerend trekken zijn jeugdjaren aan hem voorbij. Een fijne vader, een egocentrische moeder. Wat een problemen voor hij getrouwd was met Hannelore. Zo maken we kennis met de beide Jolmersen en hun omgeving. Maar tijdens het leven is er geen eindstation en dat merken Robert en Hannelore maar al te goed als het 'blauwe meisje', Petra, hun leven binnenkomt.

Toen de meidoorn bloeide
Petra weet zeker, dat ze van haar man houdt. Maar als ze na jaren huwelijk volkomen onverwacht haar grote jeugdliefde ontmoet, maakt dat veel in haar los. Alles wat ze dacht verwerkt te hebben komt weer boven. Toch brengt ze het op om naast haar eigen problemen ook de zorgen van een familielid, die een dringend beroep op haar doet, op te pakken. Zal deze liefhebbende vrouw sterk genoeg zijn om haar geluk blijvend veilig te stellen?

Ontmoeting onderwerg
Dick Verschoor en Lidy Rozeboom zijn een prachtig stel. Samen delen zij de vreugde van een harmonieus huwelijk. Hun gezin is een voorbeeld van hoe het kàn zijn. Tot een van de partners een misstap begaat. Er volgt een tijd van zelfverwijt en innerlijke strijd. Is vergeven, vergeten en verder samenleven mogelijk?

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Als door een magneet worden de levens van de in niets op elkaar lijkende jonge vrouwen Francisca, de dochter van de dorpssmid, en Hendrikje Beekhuis naar één middelpunt getrokken: de jonge veelbelovende boer Reinder Eykenaar, van de kapitale boerderij de Eykenhof. Voor de omgeving is Reinders hevige liefde voor Francisca moeilijk te aanvaarden. De dorpssmid heeft geen al te beste naam en ook Francisca is een buitenbeentje. In haar kleding en gedrag is ze vrijer en -zegt men - luchtiger dan de andere meisjes uit het dorp. Niet Alleen Reinder, maar ook zijn broer wordt gevangen door de charmes van deze Francisca. Dan krijgt daarnaast ook Hendrikje, de ander, gestalte in het leven van Reinder Eykenaar. De situatie is rijp voor felle conflicten in directe afwisseling met ontroerende momenten. In hoog tempo ontwikkelt zich de levensgeschiedenis van deze mensen. Het lijkt alsof de donkere wolken boven de Eykenhof blijven hangen. Zullen ze nog wijken voor een stralende zon van geluk?

 

 

 

De omslag heeft kleine beschadigingen. 

Samenvatting

 

Dageraad trilogie:
De delen zijn: deel 1- Het leven begon opnieuw, deel 2 - Dageraad en deel 3 - Wie kent het eigen hart
Het leven begon opnieuw Een klassieker, deze prachtige trilogie over een jonge boer die terugkomt uit Indonesië.
Jan van de Voort is nog maar een jongen als hij naar Indonesië vertrekt voor militaire dienst. Maar als hij terugkeert op de statige boerderij Driekamp, is hij een man. Dat vergt heel wat van zijn aanpassingsvermogen. Jan van de Voort is zowel soldaat als boer, twee werelden die moeilijk te verenigen zijn. Dat komt ook tot uiting in zijn liefdesleven: aan de ene kant is daar de oosterse Sonja, aan de andere kant de schuwe Riekje Overbos.
Uiteindelijk komt zijn leven in rustiger vaarwater en heeft Jan een goed leven op de Driekamp. Maar dat Jan een echte Van de Voort is, met een taaie eigenzinnigheid, blijkt wel als er een strijd ontstaat over het liefdesleven van zijn nicht Harmpje.

 

 

Het boek is iets verkleurd.

Samenvatting

 

Het valt niet mee voor Anje van Reest in Roepend in de wind om de tweeling Ruurd en Anneke goed op te voeden. Daarnaast heeft ze aan haar overleden man Ben beloofd dat ze Ruurd theologie zou laten studeren. Maar het gezin is na het sterven van de kostwinner berooid achter gebleven. Maar het lukt Anje middels zware financiële offers de tweeling naar Amsterdam te sturen. Hun nieuwe 'thuis' zijn twee kleine kamertjes en ze maken nieuwe vrienden. Maar de tweeling krijgt ook te maken met teleurstelling en verbittering en ondervindt dat voor geluk hard gewerkt moet worden... Toen Wijnand van Sleeswijk in Tocht zonder thuisreis de vrolijke Francien leerde kennen, was hij dorpsonderwijzer. Hij trouwde zijn Francien en hun huwelijk was gelukkig, zeker toen eerst Liselotte en later Rutger werd geboren. Maar waar Francien een vrolijke vlinder en luchthartig bleef, is Wijnand sterk veranderd. Hij bleef studeren en studeren en heeft zelfs de doctorstitel op zak. Als Wijnand overspannen raakt en het gezin zich terugtrekt voor een 'therapeutische' rustvakantie, barst de bom in huize Van Sleeswijk...

 

De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Een aanrijding is het begin van de merkwaardige ontmoeting van verpleegkundige Frits Wessels met Rosalien Zeegers. Ze is teleurgesteld in de liefde en houdt het contact wat af. Wanneer de twee elkaar beter leren kennen en Frits het vertrouwen van Rosalien wint, vertelt deze over haar stukgelopen huwelijk waardoor ze tijdelijk werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en niet voor haar zoontje Sander kon zorgen. De zus van Frits, Annet, dringt er bij Rosalien op aan, dat ze moet proberen het contact met haar zoontje te herstellen. Na verschillende gesprekken komt de dag waarop Rosalien haar zoontje zal ontmoeten, maar dan is het de vraag of zij die confrontatie aankan!

Samenvatting

 

Ondanks de moeilijke momenten die Ellen Stenekes heeft moeten doorstaan door de opname van haar man Ronald in het psychiatrisch ziekenhuis, realiseert ze zich dat zij het roer drastisch zal moeten omgooien, wil de toekomst nog perspectief hebben. Haar kinderen zijn inmiddels de deur uit en ze besluit haar broer te vragen weer in zijn zaak te mogen werken. Part-time, want de bezoeken aan haar man moeten er niet onder lijden. Dan ontmoet ze Hans Hoekstra, de man die eens haar grote liefde was. Zeker twintig jaar hebben zij elkaar niet gezien. In de dagen die volgen kan Ellen zijn beeld niet kwijtraken. Ze ontmoetne elkaar in het zomerhuis in de duinen, maar dan blijkt dat de familie van Ronald door deze ontmoeting met Hans beschouwt als Ellens nieuwe liefde. Ook haar zoon Bart schijnt er zo over te denken. En wat voelt Ellen zelf? Haar hart klopt voor hem, maar hoe moet ze hier mee omgaan? Dit mag toch niet?

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verdr is het boek goed. 

Samenvatting

 

Prachtige familieroman, waarbij gebeurtenissen uit het verleden, niet kunnen worden vergeten. Totdat de ware reden duidelijk wordt! Maar kan Rhodé dan verder?

Het dodelijk ongeval van haar vader op haar dertiende verjaardag, blijft ingrijpend voor Rhodé Terhorst. Ze blijft het de andere, onbekende bestuurder maar kwalijk nemen. De eerste jaren wordt oom Rick, een broer van haar moeder, haar voogd. Maar als ze beslist op zichzelf te gaan wonen, kan ze een prachtig stadspandje kopen, dat ze met enthousiasme verbouwt tot een winkeltje met merkkleding voor kinderen.
Ben, haar buurman van de broodjeszaak, besteedt wel veel aandacht aan haar, maar Rhodé heeft geen belangstelling. Met Sam van Houten klikt het beter, totdat hij zich om een voor Rhodé duistere reden terugtrekt. Ook apotheker Onno Meyer toont belangstelling. Hij is gescheiden en draagt de zorg voor zijn twee jongens. Tijdens een bezoek bekent hij dat ze veel voor hem en de tweeling betekent en vraagt haar ten huwelijk. Maar dan beseft Rhodé niet echt van hem te houden. Er is een ander die ze lief heeft, maar die onbereikbaar lijkt. Wie of wat staat hun relatie in de weg?

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Spiegel in raadselen

Als Thomas van Steijn, eigenaar van een sportschool, op een koude winteravond naar huis rijdt, ziet hij op de brug bij het kanaal een vrouw bij de reling staan. Hij stopt en probeert naar haar toe te komen. Het lukt hem haar sprong in het water te weerhouden. Even later vertelt ze aarzelend dat ze Beth Visser heet, pas gescheiden is en hiertoe gekomen is, omdat niemand haar meer de moeite waard vindt. Nadat Thomas haar heeft kunnen overtuigen dat dit niet de weg is en Beth weer naar huis gaat, vervolgt ook Thomas zijn weg
Maar het verhaal van die jonge vrouw laat hem niet meer los. Hij belt haar de volgende dag op en stelt voor in zijn sportschool te komen trainen. Maar Beth, die vol schaamte en schuldgevoel zit, verzint uitvluchten.
Toch Jukt het Thomas met haar in contact te komen en langzamerhand komen er veranderingen in het bestaan van Beth.
Maar is het omdat de ander dat zo graag wil of omdat ze zèlf toe is aan veranderingen?

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed. 

Samenvatting

 

Na het overlijden van Falco breekt er een moeilijke periode aan voor Willeke Meurs. Ze vindt troost bij haar pasgeboren zoon Niels en stort zich al snel weer volledig op haar werk. Misschien is het daarom dat Willeke zich moeilijk kan losmaken van haar allereerste klas. Ze blijft zich betrokken voelen met Riekje, wanneer die kort na het eindexamen zwanger blijkt te zijn. En met Stefan, waarvoor Willeke zich verantwoordelijk voor blijft voelen. Maar Stefan lijkt haar steeds meer te ontglippen in zijn weg naar volwassenheid. Hij wordt dwars en onhandelbaar. Machteloos moet Willeke toezien hoe de twee jonge mensen haar hulp weren en hun eigen weg zoeken. Dan wordt het dorp opgeschrikt door een vreselijke gebeurtenis: Riekjes baby is ontvoerd! Nu kan Riekje niet langer de naam van de vader blijven verzwijgen, maar Willeke weet het niet: heeft Riekje wel de waarheid gesproken...?

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Mirjam Salomons lijdt onder een enorm schuldgevoel ten opzichte van haar vader en moeder. Een verschrikkelijk voorval in haar jeugd is daar debet aan. Met haar ouders is dit grote, diep-ingrijpende verdriet niet bespreekbaar en Mirjam blijft zich verantwoordelijk voelen. Haar levenshouding zorgt ook voor problemen in de relatie met haar vriend Dave. Hun levens drijven uit elkaar. Als ze haar vroegere buurjongen Maurice Voorhout ontmoet, lijkt de zon ook voor Mirjam te gaan schijnen. Maurice heeft voor zichzelf een positief en populair imago opgebouwd. Ook Mirjam trekt zich aan hem op en wil haar leven met hem delen. Maar is het wel de èchte Maurice die zij kent? Er gebeuren vreselijke dingen met zeer grote gevolgen voor Mirjam. Heel langzaam lukt het haar om door Maurices vermomming heen te prikken en te ontdekken hoe hij in werkelijkheid is. En daarmee komt haar toekomst in een heel ander perspectief te staan. Tot haar leven een totaal onverwachte wending neemt!

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Uitverkocht

Leida Verhagen: de verloren vader.

€ 2,00
Uitverkocht

Leida Verhagen: de verloren vader.

€ 2,00

Samenvatting

Markus Welvering is boer op 'Reinesse', de hoeve die van vader op zoon is overgegaan, en getrouwd met Emma. Samen hebben ze twee kinderen en zien ze uit naar de geboorte van hun derde. Het blijkt dat ingrijpende veranderingen in het leven van zijn zorgzame, stille vrouw Markus zijn ontgaan. Ongemerkt is Emma een andere richting ingeslagen en maakt ze keuzes waar Markus niet achterstaat en waar hij zich eigenlijk ook geen raad mee weet.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Rechter Lydia Koster is een perfectioniste: werk en gezin moeten meer dan goed gaan. Dit leidt tot een burn-out. Ze neemt ontslag en vervalt in haar oude verslaving, die van alcohol. Pogingen om te stoppen mislukken keer op keer en Lydia's man en kinderen accepteren haar niet langer. Ze moet heel diep gaan voor ze uiteindelijk weer in haar gezin kan terugkeren.

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Birgit Vermaas is achtentwintig jaar en lijdt aan de ziekte Cystic Fibrosis. Ze is een vechtertje en ziet daardoor kans om nog part-time te werken als hulpverlener voor mensen in psychische nood. Daar leert ze Rico Lambrechtse kennen, een jurist die door zijn minderwaardigheidscomplex maar niet aan de slag kan komen. Wanneer Birgit besluit zelfstandig te gaan wonen, mislukken haar plannen omdat ze opnieuw moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Met hulp van Rico en haar vriendin Jessica vecht ze zich erdoor en lijkt de toekomst weer perspectief te krijgen.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Cote d'Azur. Trefpunt van vermogenden en welgestelden, maar tevens verzamelplaats van bedriegers en dieven. Herhaalde malen worden uit de kamers van een van de meest exclusieve hotels aan de Cote d'Azursieraden, juweklen en grote bedragen geld ontvreemd.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Greetje van den Berg
Witte Orchidee
Emmely Nijenhuis heeft altijd geprobeerd haar familie te beschermen, maar is daarin slechts gedeeltelijk in geslaagd. Helaas heeft ze met haar jongste dochter nauwelijks meer contact. Die gaat haar eigen weg. Haar kleinzoon vraagt ondertussen honderd uit over haar jeugd die zij in Nederlands Indi oorbracht, maar daarover wil Emmely niet spreken. Het was een moeilijke periode in haar leven en de wonden zijn nog steeds niet geheeld.
Uiteindelijk vindt ze de moed om haar verleden onder ogen te zien. Dan blijkt het leven nog verrassingen voor haar in petto te hebben!
Greetje van den Berg schrijft gevoelige familieromans, waarbij ze moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat. Haar (inmiddels meer dan vijfentwintig!) romans zijn eigentijds en haar karakters treffend.

 

 

Het boek is goed, bladzijden zijn iets verkleurd.

Het leven tegemoet

Op de dag van hun vijfjarig huwelijk ziet Nora ineens duidelijk hoezeer Hugo en zij elkaar ontgroeid zijn. Hugo streeft naar aanzien en materiële welstand. Hij is trots op hun dure woning en snelle auto. Nora zegt dit allemaal weinig. Voor haar geldt als belangrijkste het krijgen van een kind: pas dan zal hun huwelijk volmaakt zijn.

De teleurstelling over het uitblijven van een zwangerschap kan ze niet met Hugo delen. Van een onderzoek wil hij al helemaal niets horen. Terwijl Nora's leven beheerst wordt door het verlangen naar een kind, raakt Hugo steeds verder van haar verwijderd. Hij zoekt troost bij een andere vrouw.

Als haar vriendin Iris wel een baby krijgt, maar daarop in een ernstige postnatale depressie belandt, begint Nora te beseffen dat ook aan het moederschap schaduwkanten zitten. Toch moet er nog heel wat gebeuren voordat Hugo en Nora elkaar terugvinden en zij allebei inzien dat een huwelijk zonder kinderen ook de moeite waard kan zijn.

 

 

Het boek is redelijk. Omslag is iets verkleurd en heeft een paar kleine scheurtjes.

Samenvatting

Als de jonge steenmaker Lammie Zwarts de stoommachine probeert te repareren wordt hij op staande voet ontslagen door Schulphout, de gehate fabrieksbaas, 

 

Het boek is goed, de bladzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

 

Op de boulevard in Parijs vinden we de aan lager wal geraakte Georges Duroy, alias Bel-Ami. Een ontmoeting met zijn oude kompaan Charles Forestier bezorgt hem een pretentieloze job bij het dagblad La Vie francaise. Zijn lef compenseert ruimschoots zijn gebrek aan cultuur, maar hogerop raakt hij vooral door zijn rol als Casanova op meedogenloze wijze uit te spelen. Hij weet bovendien munt te slaan uit zijn vrouwelijke veroveringen, en wordt een van de rijkste Parijzenaars.

Die onstuitbare klim naar de top, geplaveid met bedrogen echtgenoten en ontgoochelde vrouwen, wordt door Maupassant op een scherpe en lucide manier beschreven. Men verweet hem destijds zijn overdreven pessimisme, alsof hij de kleuren van zijn tableau overdreven donker zou hebben gemaakt. Hijzelf stelde dat hij gewoon een satire van 'een bepaalde journalistiek' en van 'bepaalde politieke en mondaine milieus in Parijs' voor ogen had. Als journalist, don juan en mondaine klaploper wist hij waarover hij het had natuurlijk.

Maupassant toont in deze roman haarfijn aan hoe erotiek en hebzucht elkaar achter de politieke, financiele en journalistieke intriges uitstekend aanvullen en de touwtjes van de maatschappelijke poppenkast in handen hebben. Een sterke zedenschildering, die bovendien heerlijk wegleest.

 

 

Het boek is redelijk, de bladzijden verkleurd door het liggen.

Het huwelijk van Winufred en Daniel Coulson is niet meer dan een facade, opgehouden door de zeer gerspecteerde en welvarende familie van Wearill House.

 

 

COnditie; Bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting; Veel boerenfamilies hebben te kampen met armoede. Wanneer Hector Stewart zijn huwelijk aankondigt met de rijke Moira Connelley, kan zijn zoon Daniele wel raden wat de ware rede is voor deze verbintenis.

 

Het boek is als nieuw.