Samenvatting

 

De Nederlander Frederik H. Swart besloot samen met zijn partner en een Italiaanse woordenschat van tien, in 2000 het roer om te gooien. Een nieuwe eeuw, een nieuw leven! Vanuit de commercie in de 'fast lane' naar Bed & Breakfast uitbater in de 'slow lane'. Als roerommer avant la lettre. Van het inmiddels roemruchte tv-format was in die periode nog geen sprake.
Hij had een makkelijker land kunnen kiezen dan Italië. Specifieker: de regio Le Marche, waar in 2000 nog vrijwel niemand een buitenlander in het wild had meegemaakt.
Frederik H. neemt u mee in zijn reis naar dat 'nieuwe leven', zijn worstelingen met de Italiaanse red tape, hilarische Italiaanse toestanden en hoog oplopende mediterrane emoties. Een relaxed nieuw bestaan?
Een ervaring met hindernissen en vele hoogte -en dieptepunten. Restauratieperikelen (als u dit leest schaft u zich nooit een Italiaans huis aan! Of wel, en bent u een echte bikkel!), geldnood en welhaast onoverbrug gelijke cultuurkloven. Soms ontroerend, soms boos (spelend) en altijd met een scherp oog voor detail, doet hij na tien jaar verslag van zijn belevenissen in deze 'Anekdotes'. U leert 'de plattelands Italiaan' kennen, het slow-dorpsleven, de haken en ogen van een bestaan als verhuurder in den vreemde. Dit alles met de nodige zelfspot, haarfijne observatie, geheel eigen humor en . . . geschreven in een uiterst verfrissende stijl.

 

 

Conditie; Goed.

 

Samenvatting

 

Sam De Graeve
Reizen met dochters

Sam De Graeve besluit om samen met zijn oudste dochter (4) al liftend naar Santiago de Compostela te reizen. Voor een journalist is een spannende reis immers ook een bron van inkomen. Bij hun thuiskomst staat de jongere dochter te wachten met een notitieboekje voor de volgende reis, met mij... Dochterlief herinnert haar vader dagelijks aan zijn inderhaast gemaakte belofte. Een tweede reis biedt zich aan.

 

Conditie; Wat stickerresten op de cover, bladzijden zijn licht verkleurd.

 

In dit boek geeft Jan van Delden een geheel nieuwe en oorspronkelijke visie op het oude heldendicht van Homerus.

Samenvatting

 

100 WERELDPLEKKEN, Floortje Dessing

Een afgelegen blokhut in Alaska; zwemmen met roggen in de Stille Zuidzee; Petra, de uit rotsen gehouwen stad in Jordanië; slapen in een vuurtoren in Australië; jezelf tot geisha transformeren in Japan; karate met monniken in Korea; een skipiste op het zuidelijkste punt op aarde: het is een kleine greep uit de meest bijzondere plekken die Floortje Dessing de afgelopen jaren heeft bezocht.
Floortje Dessing selecteerde 100 van de volgens haar meest bijzondere plekken op aarde: van hotels en natuurparken tot stranden en woestijnen. In 100 wereldplekken zijn ze verzameld. Met haar enthousiasme weet Floortje Dessing alle twijfelaars te overtuigen: dit zijn plekken die je gezien moet hebben in je leven. 100 wereldplekken is dan ook het boek om mee te nemen op vakantie of om ideeën op te doen voor onvergetelijke reizen. Dus aarzel niet langer: pak je koffer en ga eropuit!

 

Rug van de cover is licht verkleurd, verder is het boek als nieuw.

Samenvatting

In de nieuwe serie Dominicus txt ziet een dwarsdoorsnede van de vertrouwde Dominicus-gidsen het daglicht in een compacte vorm. Hierbij is gekozen voor uitsluitend tekst, dus zonder fotomateriaal. Alle gidsen in de Dominicus txt-reeks bevatten dezelfde tekst (inclusief kaders en kaarten) als de uitgebreide versie en hebben een prettig leesbare lay-out.

 

Het boek is als nieuw. 

Ontdek met deze geillustreerde wereldatlas onze planeet. De talrijke kaarten, illustraties en foto's bieden je een kleurrijke en gedetailleerde kijk op de wereld. In de teksten vind je de belangrijkste informatie over alle regio's van de aarde. De atlas helpt je bij het maken van werkstukken, vergroot je algemene kennis en bezorgt je uren leesplezier.

 

Het boek is goed.

Een prachtig boek. Lust en last van het reizen door de eeuwen heen. Met mooie illustraties.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Landelijk Groot-Brittannië neemt de lezer mee op een grote reis door Groot-Brittannië, langs indrukwekkende natuurgebieden en historische attracties. Het richt de aandacht behalve op de architectonische schoonheid van kastelen en kerken ook op de mysteries van prehistorische overblijfselen en op kleurrijke regionale gebruiken en traditionele ambachten, en schetst daarmee een bijzonder beeld van de landelijke schoonheid van dit unieke eiland.

 

Het boek is goed.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

China / omnibus bevat: Grijs China ; Buigend Bamboe ; De koude heuvels van Mongolie.

  • Goede verhaallijn
  • Meeslepend verhaal
  • Spannend

Samenvatting

Schrijver en acteur (Soldaat van Oranje, Zwartboek) Dolf de Vries reisde met zijn vrouw en 16-jarige zoon door China. Ze reisden per trein, boot, fiets en bus, met niets dan een rugzak en zonder een woord Chinees te spreken. In China neemt hij u mee naar dit adembenemende land. Hij verhaalt over de machtige steden Peking en Shanghai, de Muur en het Terracotta leger in Xian en de sawa’s bij Yangshuo. Argeloos, nieuwsgierig en bescheiden maakt hij kennis met de mensen, hun cultuur en hun geschiedenis.

Dit boek is een feest voor wie dit land wil bezoeken, wie er al eens is geweest en wie gewoon thuis iets te weten wil komen over China.

 

Hardcover.

Conditie; bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

Schrijver en acteur (Soldaat van Oranje, Zwartboek) Dolf de Vries reisde met zijn vrouw en 16-jarige zoon door China. Ze reisden per trein, boot, fiets en bus, met niets dan een rugzak en zonder een woord Chinees te spreken. In China neemt hij u mee naar dit adembenemende land. Hij verhaalt over de machtige steden Peking en Shanghai, de Muur en het Terracotta leger in Xian en de sawas bij Yangshuo. Argeloos, nieuwsgierig en bescheiden maakt hij kennis met de mensen, hun cultuur en hun geschiedenis. Dit boek is een feest voor wie dit land wil bezoeken, wie er al eens is geweest en wie gewoon thuis iets te weten wil komen over China.

 

Het boek is wat verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.