Vitaminen voor het hart. Een boek met mooie teksten.

 

Het is in goede staat. 

 

Samenvatting

"Het unieke en weergaloze van Phil Bosmans’ teksten is ook in dit boek levendig aanwezig. Achter alles wat Phil Bosmans zegt en schrijft staat het leven in zijn volle schoonheid en rijkdom, maar ook in zijn moeilijke en duistere ogenblikken. Zijn woorden stralen liefde uit, brengen begrip op, geven vreugde en brengen de kunst over om ondanks alles, gelukkig te kunnen zijn."

Boekje met vele korte en lange gedichten, om gelukkig(er)van te worden, geillustreerd met mooie tekeningen en kleurenfotoos.

 

 

Het boekje i in zeer goede staat.

Samenvatting

 

''Vergeet de mooie dagen niet is een bundel met inspirerende en hoopvolle teksten die oproepen tot vreugde en leven. Phil Bosmans leert je intens en bewust te genieten van de goede momenten in het leven, zodat je weer kunt lachen en juichen. Zodat je huis weer een gastvrij huis wordt, vol menselijke warmte en geborgenheid. Je krijgt nieuwe ogen voor de wonderen om je heen, en draagt zo ook de vreugde naar anderen uit.
Phil Bosmans is niet alleen een mensenvriend, maar ook voortrekker in sociale actie en auteur. Voor ontelbare mensen staat hij synoniem voor levensvreugde, levensmoed en levenskunst. Zijn boodschap bestaat erin het spoor van het hart te volgen, de oerenergie ‘liefde’, die ook in onze tijd van verwarring en verwoesting vruchtbare oasen doet ontstaan. In zijn boeken beschrijft hij op een pakkende en heldere manier de droom van een gelukkig leven. Bond zonder Naam, geïnspireerd door Phil Bosmans, zet zich in voor een vriendschappelijker wereld en voor meer hulp aan mensen in nood.''

 

 

Er staat iets in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Elk deeltje van de floroskoop biedt een charmant boeket van woord en beeld. Elk deeltje is gewijd aan een van de maanden van het jaar en staat in het teken van een kenmerkende bloem of plant uit die maand.

 

Het boekje is in goede staat.

Samenvatting

Elk deeltje van de floroskoop biedt een charmant boeket van woord en beeld. Elk deeltje is gewijd aan een van de maanden van het jaar en staat in het teken van een kenmerkende bloem of plant uit die maand.

 

Het boekje is in goede staat.

Samenvatting

Elk deeltje van de floroskoop biedt een charmant boeket van woord en beeld. Elk deeltje is gewijd aan een van de maanden van het jaar en staat in het teken van een kenmerkende bloem of plant uit die maand.

 

Het boekje is in goede staat.

BESCHRIJVING

Thuis bij jezelf

Gedichtenbundel vertaling uit het Duits: met illustraties : Johannes Otto Conradus Bouma

Hans Bouma studeerde theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij was 13 jaar werkzaam als predikant daarna werkte hij, tot 1999, als uitgever. Hij publiceerde vele succesvolle boeken en geniet landelijke bekendheid als schrijver, als dichter en als spreker.

 

Het boekje is in zeer goede staat. 

Voor de lieve kleinen.

Dit nostalgisch gedenkboekje is een verzameling van 50 gedichtjes en gravures die afkomstig zijn uit het kindertijdschrift

,, Voor de lieve kleinen",

 

 

Taal:Nederlands

Uitgever:J.N. Voorhoeve - Den Haag

Bijzonderheden:1976, 101 pp hardcover ingenaaid

Het boekje is in zeer  goede staat!

 Samenvatting

Een verzamelbundel van de liefste en mooiste geboortegedichtjes van Marianne Busser en Ron Schröder, verlucht met vertederende foto's. Om op een geboortekaartje te zetten, of om gewoon lekker in te lezen en bij weg te dromen. Een boek voor iedereen die met de komst van een nieuw kindje te maken heeft!

 

Het boekje is als nieuw.

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er andere bezorgkosten.

(Pakketpost.)

Samenvatting

Iets dat het leven wel bijzonder waardevol maakt, is vriendschap. Dat mensen elkaar ontdekken in hun ware gedaante, zich met elkaar verwant voelen, elkaar veheugen en inspireren - het geeft het bestaan een heel verrassende diepte.

 

Het boekje is in goede staat.

Omschrijving:

Het feit, dat je moeder bent, is een felicitatie waard. Moederschap is een weelde, een zegen. Als moeder sta je in de bloedwarme traditie van 'leven dat leven wil'. Op een zeer directe en lichamelijke wijze ben je betrokken bij de voortgang van de menselijke geschiedenis en de cultuur. In en door je kinderen help je de weg banen naar de toekomst. In en door je kinderen ben je uiterst hoopgevend. In deze nieuwe bundel richten de schrijver Hans Bouma en de tekenares Evelyne Dessens zich heel persoonlijk  tot de vrouw, die moeder is, De vrouw, die haar kinderen liefdevol begeleidt naar de volwassenheid.

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed.

De omslag is iets verkleurd.

 

Omschrijving

De mooiste kerstgedichten van bekende en onbekende Nederlandse dichters over het kerstfeest.

Dichters, met hun fantasie en uitdrukkingsvaardigheid, slagen er dan vaak in ons de ogen weer te openen voor het wonder van de komst van Gods Zoon in deze wereld.

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen, is wat verkleurd door het liggen. 

Samenvatting

Nel Benschop weet met haar religieuze gedichten velen te boeien, dankzij' haar eerlijke, eenvoudige dichtkunst. Haar gedichten getuigen van oprecht geloof in God en van verlangen om de inhoud van dit geloof, dat haar zelf zoveel vreugde en kracht schenkt, aan anderen door te geven. In de bundel Licht onder de horizon verwerkte de dichteres opnieuw tal van boeiende thema's. Opvallend zijn de trefzekere portret-gedichten, terwijl ook hier, evenals in Hemelhoog en aardediep, de liefde voor de natuur een voiDraanstaande plaats inneemt. De gedichten worden afgewisseld met prachtige, veelkleurige bloemen-aquarellen van de kunstenares Frouke E. Botma.

 

Het boekje is in zeer goede staat.

Samenvatting

De laatste gedichtenbundel van Nel Benschop (1918-2005)
Aansprekende pastorale gedichten
Op 31 januari 2005 overleed Nel Benschop op de leeftijd van 87 jaar.
Vanaf de verschijning van haar eerste bundel Gouddraad uit vlas in 1967 is zij uitgegroeid tot de meest gelezen dichteres in ons land. Van haar bundels zijn meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.
In de nalatenschap van Nel Benschop is een aantal prachtige gedichten aangetroffen, die zij niet (meer) heeft gebundeld. Gedichten over zekerheid en vast vertrouwen, maar ook over twijfel en de moeiten van het leven. Prachtige pastorale po e die zij als geen ander kon schrijven en die zovelen troost en bemoediging heeft gebracht.

 

Het boekje is goed.

Hemelhoog en Aardediep is een bundel met gedichten van Nel Benschop. 
In deze gedichten nemen de bemoediging door het geloof en de natuur een vooraanstaande plaats in. De gedichten worden dan ook afgewisseld met prachtige aquarellen van kunstenares Frouke E. Botma. 

 

Hett boekje  is goed.

Samenvatting

Nel Benschop is Nederlands meest gelezen dichteres. Haar verzen over de grote onderwerpen van het leven - liefde, lijden, sterven, troost en geloof - hebben tallozen aangesproken en bemoedigd. Haar eerste dichtbundel, Gouddraad uit vlas, verscheen in 1967 en beleefde herdruk op herdruk. De 64e druk verschijnt in een nieuwe vormgeving.

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Nel Benschop weet niet haar religieuze gedichten velen te ontroeren. Haar in eenvoudig en zuiver Nederlands geschreven poëzie getuigt van een oprecht geloof in God en van het verlangen om de vreugde en de kracht die dit geloof schenkt, door te geven. Talrijke lezers en lezeressen, van alle leeftijden, worden door haar verzen getroost en bemoedigd. Honderdduizenden kochten reeds haar gedichtenbundels: sinds 1970 is Nel Benschop de meest gelezen dichteres in Nederland.

 

Produktinformatie: 

Het boekje is goed, het lijkt niet gelezen.

 

Samenvatting

 

Bewogen is in vele opzichten een uniek project. De twee dove dichters Wim Emmerik en Gisselle Meijer en de twee horende filmmakers Leendert Pot en Anja Hiddinga ontwikkelden samen een vijftal filmgedichten in gebarentaal, die nu als 'poëziebundel' op DVD en in boekvorm worden uitgebracht.

Poëzie in gebarentaal, kan dat? Jazeker, net als gesproken talen hebben ook gebarentalen een dichterlijke vorm. Handvormen, bewegingen, bijzondere overgangen, maar ook ritme en cadans van de voordracht maken een tekst in gebarentaal tot een dichterlijke tekst. Omdat de gebarentaal geen geschreven vorm kent, zijn gebarengedichten altijd gebonden aan voordracht, live of in beeld. Bovendien is het daardoor makkelijk een gedicht meerdere malen te bekijken. Net als bij alle poëzie geldt hier, dat de gedichten meerdere 'lezingen' nodig hebben om in hun volle rijkdom gewaardeerd te worden.

Van ieder gedicht is een literaire vertaling gemaakt door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes. De vertalingen zijn opgenomen in een vormgegeven boekje, dat de DVD begeleidt. Deze teksten kunnen ook op de DVD worden aangeklikt. Bovendien staat op de DVD een uitleg over gebarenpoëzie van de dove dichter Wim Emmerik.

Gebarenpoëzie krijgt in dit project voor het eerst aandacht als bijzondere kunstvorm. Bovendien heeft de samenwerking tussen dichters en filmmakers in iets nieuws geresulteerd: filmgedichten, waarin (gebaren)taal, beeldtaal en geluid samengaan. Deze uitgave is dan ook bedoeld voor een breed publiek: van hen die geïnteresseerd zijn in poëzie, in film of in dans tot hen die belangstelling hebben voor dovencultuur. Door de literaire vertaling is de inhoud toegankelijk voor niet-ingewijden in de Nederlandse Gebarentaal.

Het al eerder gemaakte filmgedicht Groei draaide over de hele wereld op festivals en culturele manisfestaties. In Edinburgh en Lausanne werd Groei bekroond.

 

 

Produktinformatie:

Boekje is als nieuw. Incl. DVD

Uitverkocht

Samenvatting

Bij het toekennen van de Nobelprijs voor de literatuur prees de Zweedse Academie de poëzie van Wislawa Szymborska, 'die met ironische precisie de historische en biologische context laat doorschijnen in fragmenten van menselijk bestaan' en 'haar stille, maar juist daardoor vernietigende ironie'. Elk gedicht van Szymborska is een wereld op zich, waarin ze als een subtiele chroniqueur van het dagelijks leven de lezer een lyrische en dikwijls ironische blik gunt op de wereld, de mens, de liefde en de dood.

 

Produktinformatie:

Het boek is goed. Op het eerste blad staat wat geschreven.

Samenvatting

Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend eenvoudig, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen. Liefde, verlangen en geluk maar ook gemis en verdriet komen allemaal voorbij. Een bundel versjes van Lars van der Werf is het ideale cadeautje voor geliefden, familie en iedereen die je een warm hart toedraagt. Zijn eerste boekje was een succes, net als zijn optredens, waarbij hij op verzoek versjes op maat schrijft. Met zijn tweede bundel Heb lief voorziet hij zijn vele fans van 120 gloednieuwe versjes.

 

Produktspecifivcatie:

 

Het boekje is als nieuw.