Samenvatting

 

‘Dichten is geen wedstrijd, ook al kun je er prijzen mee winnen,’ schreef Remco Campert eens, ‘maar daarmee ben je nog niet de beste. Dat begrip bestaat niet in de poëzie.’ Hij mijmert verder en levert zich over aan een gedachtegang. ‘Misschien zou je Gorter de beste dichter van de Lage Landen kunnen noemen, maar daar komen Lucebert, Kouwenaar, Van Ostaijen en Claus al aangesneld. En Frank Koenegracht. Voor die laatste ben ik bereid “de beste” even te aanvaarden. Even maar, want ik wil hem niet verstikken. Dit overkwam me bij nauwkeurige herlezing van Koenegrachts verzamelbundel. Neem het gedicht Epigram. Mijn ziel is onzichtbaar en stroomt aldoor maar ik blijf zo kalm als een raam op zondag en in mijn verbeelding zit ik tweemaal zo stil als jullie denken terwijl alles wat donker is komt aansluipen als een langzame lelijke vlieg. En al ons denken is als een hondje in de bocht van de weg. Bij het laatste beeld spits ik de oren. Dit is geen slapende hond, maar een klaarwakkere. Het is de poëzie zelf.’

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Hardcover.

De  vele gebruikers van Huub Oosterhuis' gebeden en liederen zullen ongetwijfeld hun voordeel kunnen doen met de achtergronsinformatie die in dit bijeen zijn gezet.

Samenvatting

Speciaal voor Rainbow heeft Huub Oosterhuis een prachtige selectie gemaakt uit zijn liedreen en gedichten. Ook twintig van zijn bekende psalmbewerkingen zijn in de bloemlezing opgenomen.

Samenvatting

De taal is het landschap waar Huub Oosterhuis zijn leven lang het meeste thuis in is geweest. Hij leerde er, zoals hij zegt, lopen langs de afgronden aan de hand van dichters. Het zijn schrijvers en dichters die hem diepgaand hebben beïnvloed. In Een huis waar alles woont bundelt Oosterhuis zijn gedachten en krachten over wat hem bezielt: de taal, de poëzie, het socialisme, de bijbel. Hij schrijft indringend over de noodzaak van een nieuwe zingevingscultuur. Uiterst persoonlijk reageert hij op het cynisme dat onze samenleving begint te doordringen. En even persoonlijk poogt hij een greep te krijgen op zijn eigen geschiedenis. Een huis waar alles woont is een cruciaal boek in het inmiddels grote oeuvre van Oosterhuis, en is een synthese van de dichter, de theoloog en de essayist.

 

Conditie; Zeer goed.

Bundeltje Troost.

€ 3,00

Bundeltje Troost.

€ 3,00

Samenvatting

Bundeltje troost is het vierde boekje in de reeks geschenkboekjes waarin eerder Liefde, Geluk en Succes verschenen.

De bundeltjes zijn uniek door de krachtige combinatie van prachtige natuurfoto's en inspirerende teksten. Het boekje heeft een luxe uitvoering; gedrukt op duurzaam papier, gebonden in harde kaft en full colour. 

 

 

Conditie; zeer goed.

In dit boekje vindt u citaten uit de Bijbel, gebeden, uitspraken van 'mensen van naam'en gedicht- en liedteksten van bekende schrijvers over geloof, hoop en liefde.

 

conditie; goed.

 

BESCHRIJVING

Geloof : Teksten uit de Bijbel

Een selectie van teksten uit de Groot Nieuws Bijbel, met een korte toelichting.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Het was pure liefde vanaf de eerste keer dat Imca Marina voet op Ameland zette.

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

BELOFTE AAN DE WERELD, Abdelkader Benali

Deze bloemlezing is samengesteld door Abdelkader Benali in het kader van de Boekenweek 2001. Benali heeft als thema gekozen 'Het kind overal ter wereld' naar een dichtregel van Wislawa Szymborska: "De wereld is nooit klaar voor een kind". Enkele schrijvers zijn (gedeeltelijk) van Noord-Afrikaanse afkomst (Laroui, Novaire, Mourali), anderen zijn afkomstig uit Oost-Europa, Zuid-Amerika, Australie, Iran en Nederland. De auteurs zijn helemaal vrij gelaten in hun aanpak, maar in alle verhalen speelt een kind een belangrijke rol. Er is een debuut bij van de TV-presentatrice Chazia Mourali, naast verhalen van gevestigde auteurs als Astrid Roemer, Kader Abdollah en Friedrich Gorenstein. De verhalen van deze auteurs en van Borislav Cicovacki, over de zoektocht naar een Bosnisch kind, maken de bundel bovenal interessant. Met een inleiding van Benali en korte informatie over de opgenomen auteurs. Kleine druk.
 
 
conditie: goed.

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

In het boek In liefde weer mens worden uit 1982 legt Phil Bosmans al haarfijn de vinger op de wonde. Hij signaleert, toen al, dat er te weinig gelukkige mensen zijn. Als priester luisterde hij veel naar ongelukkige, ontspoorde, gebroken en verschopte mensen. Naar zieken, bejaarden en eenzamen.

 

Conditie; op de hoeken zitten hele kleine beschadigingen.

Samenvatting

Wat Phil Bosmans te vertellen heeft, is niet aan zijn schrijftafel bedacht. Het is het resultaat van een jarnlange inzet voor talrijke mensen in nood en aan de rand van de samenleving, voor gelukkige, lijdende en vertwijfelde mensen. Met deze verzameling 'woorden om mens te zijn' wil Phil Bosmans de mens meer vreugde in het dagelijks leven bieden want, zo zegt Phil Bosmans, goede en gelukkige dagen komen altijd terug als je maar de sleutel op zak hebt.

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting


Phil Bosmans blikt terug op ontmoetingen met mensen die hem in zijn leven en werk, o.a. bij Bond Zonder Naam en zijn vele initiatieven, hebben getekend
Voor hem waren het engelen , die gaandeweg een plaats kregen in zijn leven en die hem, vaak op de meest onverwachte momenten, de ogen hebben geopend
Een hoopgevend boek dat toont hoe kleine mensen die door het leven niet gespaard werden, heel groot kunnen zijn
In dit nieuwe boek blikt Phil Bosmans terug op ontmoetingen met mensen die hem in zijn leven en werk, o.a. bij Bond Zonder Naam en zijn vele initiatieven, hebben getekend. Bijna steeds gaat het om mensen in de marge die in de loop van hun leven werden gekwetst. Het zijn kleine mensen die voor Phil Bosmans engelen geworden zijn die zijn leven zijn binnengegroeid en die hem, vaak op de meest onverwachte momenten, de ogen hebben geopend. In dit boek brengt Phil Bosmans de aangrijpende verhalen van die grote mensen samen.

 

 

Conditie; Goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Samen met de briljante kleurenfoto's van Werner Richner zetten de gevoelige teksten van Phil Bosmans ons aan om aandachtiger te kijken, opnieuw te genieten van het wonder van de natuur, ons hart te openen voor de schoonheid ervan en er kracht uit te putten voor de nieuwe dag.

 

 

Conditie; Goed.

Vitaminen voor het hart. Een boek met mooie teksten.

 

Het is in goede staat. 

 

Samenvatting

"Het unieke en weergaloze van Phil Bosmans’ teksten is ook in dit boek levendig aanwezig. Achter alles wat Phil Bosmans zegt en schrijft staat het leven in zijn volle schoonheid en rijkdom, maar ook in zijn moeilijke en duistere ogenblikken. Zijn woorden stralen liefde uit, brengen begrip op, geven vreugde en brengen de kunst over om ondanks alles, gelukkig te kunnen zijn."

Boekje met vele korte en lange gedichten, om gelukkig(er)van te worden, geillustreerd met mooie tekeningen en kleurenfotoos.

 

 

Het boekje is in zeer goede staat.

Samenvatting

Elk deeltje van de floroskoop biedt een charmant boeket van woord en beeld. Elk deeltje is gewijd aan een van de maanden van het jaar en staat in het teken van een kenmerkende bloem of plant uit die maand.

 

Het boekje is in goede staat.

Samenvatting

Elk deeltje van de floroskoop biedt een charmant boeket van woord en beeld. Elk deeltje is gewijd aan een van de maanden van het jaar en staat in het teken van een kenmerkende bloem of plant uit die maand.

 

Het boekje is in goede staat.

Samenvatting

Elk deeltje van de floroskoop biedt een charmant boeket van woord en beeld. Elk deeltje is gewijd aan een van de maanden van het jaar en staat in het teken van een kenmerkende bloem of plant uit die maand.

 

Het boekje is in goede staat.

Samenvatting

Laat u inspireren door de gedachten van Shakespeare, John Lennon, Godfried Bomans, de Dalai Lama, Madonaa, Bill Clinton, Jimi Hendrix en vele anderen... In dit boekje hebben wij, speciaal voor u, gedachten van bekende schrijvers, artiesten en politici uit binnen- en buitenland opgenomen. gedachten over liefde, geluk, wijsheid en vriendschap, die uw leven kunnen verrijken.

 

Conditie: goed.

Samenvatting

Bloemen - hoeveel kunnen ze niet bijje oproepen: aan verwondering, tederheid, aan vervoering. vitaliteit, pure vreugde. Bloemen spreken een taal, die regelrecht voert naar je hart. Bloemen roepen het beste, het meest menselijke in je op.

Iedere bloem is een droom. Een droom, die uitkwam. En ook weer een droom, die een droom blijft. Een droom, die je uitnodigt mee te dromen. Om zo, dromenderwijs, des te reëler en vollediger in de werkelijkheid te staan.

Dit boekje: veertien bladzijden vol bloemen en veertien teksten, die ik er, al dromend, bijschreef Het hadden ook andere kunnen zijn. Maar deze bied ik u aan. Als bloemen.

Hans Bouma

Samenvatting

In Letters van je leven volgt hij letterlijk de loop van het alfabet. In 26 korte hoofdstukken (telkens een pagina proza en een pagina poëzie) vertelt hij zijn verhaal. Iedere letter van het alfabet heeft hij onderzocht op haar mogelijkheden. Tenslotte presenteerden zich de woorden die voor hem en wie weet voor de lezer, leven tot leven maken.

 

Conditie; zeer goed.

Samenvatting

Weinig is zo ingrijpend voor een mens als ziek zijn. je hebt liet gevoel, dat je niet meer echt meedoet. Je bent in een andere wereld terechtgekomen. je zult er nooit aan wennen. Iedere dag ben je weer opnieuw ziek. Je bent voor deze toestand niet geschapen. Alles in je verzet zich er tegen. In dit boekje zoeken Hans BoLinia en Evelyne Dessens contact met de zieke. Schrijvend en tekenend verplaatsen ze zich in zijn wereld en proberen ze hem zo serieus mogelijk te nemen. Dat wil zeggen, dat ze zich in de zieke proberen te ontmoeten. De mens, die mens die meer is dan zijn ziekte. De mens, die ook door de diepste crises heen zijn unieke identiteit mag bewaren.

 

Conditie: Als nieuw.

Een boekje over paarden en hun berijders. Geen educatief, maar een geestig en ontroerend boekje. 

 

 

Het boekje is licht gekleurd, maar verder in goede staat

BESCHRIJVING

Thuis bij jezelf

Gedichtenbundel vertaling uit het Duits: met illustraties : Johannes Otto Conradus Bouma

Hans Bouma studeerde theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij was 13 jaar werkzaam als predikant daarna werkte hij, tot 1999, als uitgever. Hij publiceerde vele succesvolle boeken en geniet landelijke bekendheid als schrijver, als dichter en als spreker.

 

Het boekje is in zeer goede staat. 

Voor de lieve kleinen.

Dit nostalgisch gedenkboekje is een verzameling van 50 gedichtjes en gravures die afkomstig zijn uit het kindertijdschrift

,, Voor de lieve kleinen",

 

 

Taal:Nederlands

Uitgever:J.N. Voorhoeve - Den Haag

Bijzonderheden:1976, 101 pp hardcover ingenaaid

Het boekje is in zeer  goede staat!

 Samenvatting

Een verzamelbundel van de liefste en mooiste geboortegedichtjes van Marianne Busser en Ron Schröder, verlucht met vertederende foto's. Om op een geboortekaartje te zetten, of om gewoon lekker in te lezen en bij weg te dromen. Een boek voor iedereen die met de komst van een nieuw kindje te maken heeft!

 

Het boekje is als nieuw.

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er andere bezorgkosten.

(Pakketpost.)

Omschrijving:

Het feit, dat je moeder bent, is een felicitatie waard. Moederschap is een weelde, een zegen. Als moeder sta je in de bloedwarme traditie van 'leven dat leven wil'. Op een zeer directe en lichamelijke wijze ben je betrokken bij de voortgang van de menselijke geschiedenis en de cultuur. In en door je kinderen help je de weg banen naar de toekomst. In en door je kinderen ben je uiterst hoopgevend. In deze nieuwe bundel richten de schrijver Hans Bouma en de tekenares Evelyne Dessens zich heel persoonlijk  tot de vrouw, die moeder is, De vrouw, die haar kinderen liefdevol begeleidt naar de volwassenheid.

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed.

De omslag is iets verkleurd.

 

Omschrijving

De mooiste kerstgedichten van bekende en onbekende Nederlandse dichters over het kerstfeest.

Dichters, met hun fantasie en uitdrukkingsvaardigheid, slagen er dan vaak in ons de ogen weer te openen voor het wonder van de komst van Gods Zoon in deze wereld.

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen, is wat verkleurd door het liggen. 

Samenvatting

Nel Benschop weet met haar religieuze gedichten velen te boeien, dankzij' haar eerlijke, eenvoudige dichtkunst. Haar gedichten getuigen van oprecht geloof in God en van verlangen om de inhoud van dit geloof, dat haar zelf zoveel vreugde en kracht schenkt, aan anderen door te geven. In de bundel Licht onder de horizon verwerkte de dichteres opnieuw tal van boeiende thema's. Opvallend zijn de trefzekere portret-gedichten, terwijl ook hier, evenals in Hemelhoog en aardediep, de liefde voor de natuur een voiDraanstaande plaats inneemt. De gedichten worden afgewisseld met prachtige, veelkleurige bloemen-aquarellen van de kunstenares Frouke E. Botma.

 

Het boekje is in zeer goede staat.

In geloven is geluk staan prachtige gestemde vrzen, waarin de dichteres soms weemoedig stilstaat bij het voorbijgaan van de dingen. Haar gedichten worden steeds gedragen door de troost die in het geloof, en de geborgenheid die bij God te vinden is.

 

Conditie; Omslag is licht verkleurd verder is het boek goed.

Samenvatting

De laatste gedichtenbundel van Nel Benschop (1918-2005)
Aansprekende pastorale gedichten
Op 31 januari 2005 overleed Nel Benschop op de leeftijd van 87 jaar.
Vanaf de verschijning van haar eerste bundel Gouddraad uit vlas in 1967 is zij uitgegroeid tot de meest gelezen dichteres in ons land. Van haar bundels zijn meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.
In de nalatenschap van Nel Benschop is een aantal prachtige gedichten aangetroffen, die zij niet (meer) heeft gebundeld. Gedichten over zekerheid en vast vertrouwen, maar ook over twijfel en de moeiten van het leven. Prachtige pastorale po e die zij als geen ander kon schrijven en die zovelen troost en bemoediging heeft gebracht.

 

Het boekje is goed.

Hemelhoog en Aardediep is een bundel met gedichten van Nel Benschop. 
In deze gedichten nemen de bemoediging door het geloof en de natuur een vooraanstaande plaats in. De gedichten worden dan ook afgewisseld met prachtige aquarellen van kunstenares Frouke E. Botma. 

 

Hett boekje  is goed.

Samenvatting

Nel Benschop is Nederlands meest gelezen dichteres. Haar verzen over de grote onderwerpen van het leven - liefde, lijden, sterven, troost en geloof - hebben tallozen aangesproken en bemoedigd. Haar eerste dichtbundel, Gouddraad uit vlas, verscheen in 1967 en beleefde herdruk op herdruk. De 64e druk verschijnt in een nieuwe vormgeving.

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Nel Benschop weet niet haar religieuze gedichten velen te ontroeren. Haar in eenvoudig en zuiver Nederlands geschreven poëzie getuigt van een oprecht geloof in God en van het verlangen om de vreugde en de kracht die dit geloof schenkt, door te geven. Talrijke lezers en lezeressen, van alle leeftijden, worden door haar verzen getroost en bemoedigd. Honderdduizenden kochten reeds haar gedichtenbundels: sinds 1970 is Nel Benschop de meest gelezen dichteres in Nederland.

 

Produktinformatie: 

Het boekje is goed, het lijkt niet gelezen.

 

Samenvatting

Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend eenvoudig, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen. Liefde, verlangen en geluk maar ook gemis en verdriet komen allemaal voorbij. Een bundel versjes van Lars van der Werf is het ideale cadeautje voor geliefden, familie en iedereen die je een warm hart toedraagt. Zijn eerste boekje was een succes, net als zijn optredens, waarbij hij op verzoek versjes op maat schrijft. Met zijn tweede bundel Heb lief voorziet hij zijn vele fans van 120 gloednieuwe versjes.

 

Produktspecifivcatie:

 

Het boekje is als nieuw.