Samenvatting

De menselijke geschiedenis is er een van voortdurende schaarste aan voedsel. De overvloed die in de laatste decennia voor velen is ontstaan, is zo uitzonderlijk dat wij nog niet hebben geleerd ermee om te gaan. We zijn ingesteld op schaarste en koesteren nog steeds de mythe van overvloed en ecologisch evenwicht, zoals die beschreven wordt in de verhalen over het paradijs. Daarom is het zo moeilijk om onze consumptie te beteugelen. En daarom ook voelen we ons schuldig over de schade die we de planeet toebrengen. Hamburgers in het paradijs is Louise O. Fresco's magnum opus over het beheer van de aarde in een tijd van ongekende groei en mondialisering. Ze neemt de lezer mee op een unieke culturele reis door de geschiedenis en de toekomst van ons voedsel. Met een even verhelderende als fijnzinnige pen schrijft ze over de meest uiteenlopende onderwerpen, van het eerste brood tot gentechnologie, van klimaatverandering tot megastallen, van het nut van de hamburger tot de problemen van 'slow food'. Hamburgers in het paradijs is een belangwekkend, fascinerend en rijk geïllustreerd verhaal over voedsel en voeding, landbouw en de aarde, bestemd voor een breed lezerspubliek. 

 

 

 

Conditie; Goed.

De beweging der dwazen- een ontdekking van Latijns-Amerika.

 

 

Het boek heeft een klein vouwtje in de cover. verder lijkt het niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Hoe komt een hoogzwangere novembermoeder het beste de herfst door? Welke bekende mensen zijn er in november geboren? Ho zal de novemberbaby zijn? Dit grappige en praktische boekje geeft antwoord op vragen over de zwangerschap en vertelt iets over de vermoedelijke bevallingsdatum. Kortom: een aanrader voor alle (aanstaande) ouders.

 

Het boekje is in goede staat.

Samenvatting

Voornamen, een praktische handleiding bevat een selectie van 6.000 voornamen die hedendaagse ouders zullen aanspreken. Elke naam wordt op een begrijpelijke manier verklaard; waar nodig geeft de auteur naamkundige achtergrondinformatie.
De uitgebreide inleiding geeft antwoord op vragen die naamzoekende ouders vaak stellen, zoals: is elke gewenste voornaam wettelijk toegestaan, hoeveel ouders doen tegenwoordig nog aan vernoeming, wat is het belang van de betekenis van de naam en welke namen zijn op het moment populair? Voor creatieve ouders geeft de auteur een aantal tips om op basis van bestaande namen een originele variant te verzinnen.

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gebruikt.

Samenvatting

Dit openhartige boek onthult de enige echte Oprah Winfrey. Daarbij worden leuke, maar ook minder leuke momenten besproken uit het leven van deze fascinerende vrouw. Haar armoedige kinderjaren, haar opkomst als Amerika's meest succesvolle talkshow-presentatrice, haar belevenissen als filmactrice en Oscar-genomineerde en haar leven als steenrijke, zwarte vrouw in een blanke mannenwereld.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Op weg naar school werd zij ontvoerd. Acht jaar later schokte haar verhaal de hele wereld.

 

De bladzijden zijn heel iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Dankzij de snelheid van het licht. De digitale toekomst uitgelegd aan digikenners en digibeten 1e druk is een boek van De Hond. ISBN 9789027447777

Het belang van de computer wordt steeds groter voor zowel bedrijven als voor mensen thuis. De bitsexplosie die zich nu aan het voltrekken is, zal grote gevolgen hebben voor alle facetten van het leven. Een 'digitale revolutie' die de revolutie van de landbouw en de industriële revolutie in de schaduw stelt. In vier delen worden de lezer, of hij nu iets weet van computers of niet (de zogenaamde digibeten), een beeld en een persoonlijke visie gegeven van de aanloop naar de bitsexplosie, de bitsexplosie zelf en de gevolgen daarvan, de wereld na de bitsexplosie en hoe men zelf kan profiteren van deze ontwikkelingen. We zijn op weg naar een nieuwe wereld, waarin de bits dominant zullen zijn. De gevolgen voor de economische structuur van de samenleving zullen enorm zijn. Allerlei schakels in het economische proces veranderen of verliezen hun waarde. De macht verschuift steeds meer van leverancier naar afnemer. Zintuigen die met de snelheid van het licht reizen, zullen de wereld veranderen

 

 

Het boek lijkt niet gelezen, de omslag is iets verkleurd.

Samenvatting

W.F.J. Hana, Klokken
Met een voorwoord van Prof.Dr. E. Morpurgo
Uitgeversmaatschappij Van Dishoeck, Bussum
Met talrijke foto's en andere afbeeldingen in zwart-wit

 

 

Produktinformatie:

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen, is verkleurd door het liggen.