Een goed sportverhaal is een feest om te lezen. In kranten en boeken verschijnen de meest prachtige verhalen. Uit die schatkamer aan meteriaal is er nu dit sublieme overzicht: De 141 beste Nederlandse en Vlaamse sportverhalen vanaf 1945. Dit standaardwerk is geen alledaags boek maar een bonte mix van intervieuws, beschouwingen, verhalen en analyses. Die mix geldt ook voor de schrijvers uit alle decenia werden onze beste schrijvers geselecteerd.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Veel lezers van Voetbal International lezen eerst de column van Dijkshoorn. Pas daarna nemen ze de rest van het blad door.
Nico Dijkshoorn (Amsterdam,15 mei 1960) is muzikant, dichter en schrijver, maar
bovenal is hij een superieur columnist. Favoriete stijlfiguur: de ironie.
In Appelleren zijn de honderd beste columns die hij voor VI schreef verzameld.
Honderd keer herkenning, honderd keer instemmend geknik en 99 keer je alweer verheugen op de volgende column. Zonder dat je een week hoeft te wachten.

 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

Twaalf sportverhalen (o.a. Elfstedentocht, Peter van Vossen, Ronald Koeman, Golfen met Marco van Basten, De gouden finish van de Holland Acht en Jan Wouters).

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

 

'Dit is de énige echte geautoriseerde biografie over mij, Badr Hari. Al die andere vertellen onwaarheden, sprookjes. Het is nu tijd om mijn verhaal te vertellen en de zaken eens goed uit te leggen. Sportjournalist Maarten Bax heb ik een kijk in mijn leven gegund. Dit boek is de waarheid, al zullen sommige mensen na het lezen ervan niet blij zijn.'
Kickbokser Badr Hari werd bij het grote publiek bekend door het vechtincident tijdens het feest Sensation White. Sindsdien is iedere stap die de Marokkaanse Nederlander zet, nieuws. Ook zijn relatie met Estelle Cruijff werd breed uitgemeten in de media. Badr Hari vertelt in dit boek over zijn jeugd, matchfixing, zijn incidenten in het uitgaansleven, zijn relaties met vrouwen, zijn tijd in de gevangenis, de pers, Wesley Sneijder en nog veel meer. Rauw en openhartig, zonder het mooier te maken dan het is. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het veelbewogen leven van deze controversiële vechtsporter!

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Spelregels van voetbal. Of je nu beginner bent of gevorderde, dit boek is een aanwinst uitleg voor ieder aspect van 's voor iedere voetbalenthousiast. Van de eenvoudigste regels tot de meer ingewikkelde buitenspelregels, alles wordt duidelijk in dit pop-up boek. Het geeft een duidelijke, interactieve uitleg voor ieder aspect van 's werelds populairste sport wat dit boek essentieel en bovendien leuk maakt om te lezen voor iedere voetbalfan.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

 

Arrogant, niet realistisch of zelfs van God los. Sinds Louis van Gaal coach is, wijzen critici naar hun voorhoofd als hij zijn ambities uitspreekt. Of het nou om Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München, het Nederlands elftal of Manchester United gaat, altijd is er het verwijt van zelfoverschatting.
Toch lukt het de bezeten Van Gaal vaak het onhaalbare te realiseren. Met een kansloos geacht team won Oranje in 2014 op het wereldkampioenschap in Brazilië brons. Hoe groot was Van Gaals aandeel in dat succes? Hoe werd zijn hand zichtbaar tijdens de laatste hoogmis van het internationale voetbal waar Oranje actief was?
Voor De hand van Van Gaal sprak journalist Hugo Logtenberg uitgebreid met de technische staf van het Nederlands elftal uit 2014, spelers, tal van andere directbetrokkenen en Louis van Gaal zelf. Het resultaat is een unieke inkijk in de werkwijze van deze markante en succesvolle coach die, waar hij ook komt, weerstand en bewondering oproept.

 

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Nog drie jaar lang heb ik alles geprobeerd om weer fit te worden. Werkelijk alles. Ver voorbij de pijngrens. Maar het was voorbij. Sterker nog, ik was uiteindelijk al blij als ik weer zonder al te veel pijn naar de bakker kon lopen. Dat heeft erin gehakt. Alles waar ik van droomde was weg.

Drievoudig Europees voetballer van het jaar. Eenmaal Wereldvoetballer van het jaar. Drie Europa Cups, twee wereldbekers, twee UEFA Super Cups, Europees Kampioen met het Nederlands Elftal in 1988 en talloze landskampioenschappen met zowel Ajax als AC Milan. Marco van Basten is een van de grootste voetballers aller tijden, maar is voor velen altijd enigszins een mysterie gebleven, een enigma, iemand die ogenschijnlijk nooit het achterste van zijn tong liet zien. Intelligent, analytisch sterk, welbespraakt, maar uiterlijk onbewogen, wellicht zelfs emotieloos.

Misschien is het rijping, is het de rust, omdat ik gestopt ben in de voetballerij. Ik weet het niet. Maar ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Vanuit mijn perspectief. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Waarin ik dingen recht kan zetten. Ik zal niemand sparen. Mezelf al helemaal niet. De tijd is rijp.

BASTA is de rauwe, eerlijke, maar vooral ook zeer onthullende autobiografie van Marco van Basten. Het complete verhaal over zijn jeugd, de ingewikkelde relatie met zijn ouders, zijn carrière - de gekte in Italië, het ek '88, het mislukte wk '90 - zijn relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van de enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en evenzovele dieptepunten.

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

Jack Travers, probably the world's greatest waterski coach, shares the knowledge that keeps the American waterski team at the pinnacle of international competition! LEARN: How to get up first time - and stay up. How to switch from two skis to one. How to slalom. How to jump. How to learn tricks. How to drive the ski boat. How to choose and use equipment.

 

Samenvatting Jack Travers, waarschijnlijk 's werelds beste waterski-coach, deelt de kennis die het Amerikaanse waterskiteam op het hoogtepunt van de internationale competitie houdt! LEER: Hoe je de eerste keer opstaat - en opblijft. Hoe u van twee ski's naar één kunt overschakelen. Hoe te slalommen. Hoe te springen. Hoe je trucs leert. Hoe de skiboot te besturen. Hoe apparatuur te kiezen en te gebruiken.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Dit is waterskiën

€ 3,00

Dit is waterskiën

€ 3,00

Samenvatting

 

Dit is waterskiën - Handboek voor skiërs en wakeboarders is het eerste waterskiboek dat de sport vanaf het begin tot aan de wedstrijdsport behandelt. Dit boek is er zowel voor skiërs die nog nooit op het water hebben gestaan, als voor behoorlijke gevorderden; in feite dus voor iedereen die verder wil komen met skiën of wakeboarden. Het is daarmee ook het ideale instructieboek.
Waterskiën is al lang veel meer dan een speedboat met daarachter een skiër. Met de opkomst van nieuwe vormen van waterskiën is een hele nieuwe generatie het water opgegaan. Zij, maar ook de traditionele waterskiërs, vinden in dit boek alles over hun sport op een rijtje.
Alle zes de wedstrijddisciplines (klassiek, wakeboard, cableski, blootvoet, handi en skirace) krijgen een uitgebreide behandeling - van materiaalkeuze en voorbereiding tot startmethoden, trainingstips en de eerste wedstrijden. Technische aanwijzingen staan helder en puntsgewijs in overzichtelijke kaders, aangevuld met instructieve foto's en tekeningen. In 'Dit is waterskiën' zie je hoe veeleidend en leuk deze watersport is.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Na een serie zware behandelingen, waaronder een stamceltransplantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op.
In Beter vertelt hij het verhaal van zijn ziekte en genezing. Hij schetst de moeilijke relatie met zijn vader en zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer ter wereld te worden. Prachtig beschrijft Van der Weijden hoe de eerste meters die hij zwom na zijn genezing uiteindelijk leidden tot een gouden olympische medaille. Beter is een indringend en ontroerend boek over toeval, pech en geluk.
Over Beter:
"Beter leest zoals Van der Weijden zwom: in sneltreinvaart.' – De Telegraaf
"Een bijzonder en indrukwekkend boek.' – AD

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Voor De man en zijn fiets maakte Wilfried de Jong een selctie uit zijn mooiste wielerstukken voor NRC en De Muur. Daarnaast schreef hij nieuwe verhalen. Over kasseien, lege bidons, aanrijdingen en mist op de Mont Ventoux.

 

Er staat een naam in geschreven, verder is het goed.

Samenvatting

 

Het hilarische boek Ga toch fietsen! leverde al veel enthousiaste reacties op. Brauns schaamteloze eerlijkheid over zijn strijd tegen de kilo's, de nicotine en zijn onverschilligheid zorgden ervoor dat veel lezers besloten ook het
roer om te gooien. Ga toch fietsen!, inmiddels 11e druk, is dan ook geen boek uitsluitend over fietsen, maar vooral een persoonlijk relaas waarin hij hoge doelen stelt, zijn ambities terugkrijgt en met veel doorzettingsvermogen letterlijk en figuurlijk boven komt. Een van de lezers omschreef het boek als 'een ode aan het leven en het genieten ervan'.

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Overleven gaat over het leven van sportverslaggever Mart Smeets en bevat drie verhalen die in elkaar overlopen. Het boek begint in de Tour de France, waar Smeets en profrenner Frans Maassen hun ervaringen uitwisselen. Na de Tour reist Smeets door naar San Franscisco voor een korte vakantie met zijn kinderen. Tijdens deze week, waarin honkbal centraal staat, overlijden twee culthelden: rockgigant Jerry Garcia en oudhonballer Mickey Mantle. Tot slot beschrijft Smeets zijn wonderbaarlijke reis naar het wereldkampioenschap wielrennen in Colombia, waar hij de gekste dingen meemaakt. Ook in deze situatie weet hij weer te overleven.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Tijdens de Tour de France van 1990 heeft de televisieverslaggever Mart Smeets een dagboek bijgehouden dat begint met het pakken van zijn koffers en eindigt op de avond van de laatste etappedag. Smeets, inmiddels een Tour-routinier, vertelt droogjes over de leuke kanten van zijn werk, maar ook over de problemen van de dikwijls hectische omstandigheden waaronder hij en zijn NOS-collega's moeten werken. Zijn dagboek geeft een boeiend en hier en daar amusant verslag van dit jaarlijkse fietscircus. Door Smeets' dagboek is een terugblik op de Tour door Erik Breukink gevlochten. Breukinks tekst is ongetwijfeld om publicitaire redenen opgenomen, want veel toevoegen doet hij niet. Het voor een groot publiek geschikte boek heeft een kleurig omslag met een foto van de beide protagonisten. Toptien-boek.

 

Cover en bladzijden zijn verkleurd, op de eerste bladzijden staat een tekst, en is gesigneerd door Mart Smeets.

Samenvatting

Ieder sportjaar zit voor Mart Smeets, journalist en televisiemaker, weer vol verrassingen. Van de Australian Open tot de Giro di Lombardia volgt hij de grote sportgebeurtenissen. Zo'n jaar levert altijd prachtige sport op, met kleurrijke, gekke, mooie, lieve, oerdomme en vooral bezeten mensen. Iets van die bezetenheid komt terug in de teksten van Smeets, die ook een tikkeltje bezeten is. Vindt hij zelf overigens ook...

 

 

De cover is wat verkleurd, heeft wat gebruikssporen

Samenvatting

 

Aan de vooravond van zijn laatste Tour-commentaar voor televisie blijkt Mart Smeets terug op drie deccenia Tour de France.
In 1973 werd een halve week voor het begin van de Tour de France aan freelance journalist Mart Smeets gevraagd of hij dit fietsfeest voor de radio zou willen verslaan. Een paar dagen later vertrok de zesentwintigjarige Smeets gewapend met een door zijn moeder getikte startlijst op een zaterdagochtend naar Scheveningen, waar hij Joop Zoetemelk (die de proloog won) met 'u' aansprak.
Op diezelfde dag werd een merkwaardig huwelijk gesloten tussen de Tour en Mart Smeets. Vanaf 1973 reisde hij ieder jaar in juli naar Frankrijk, maar als amerikanifil en ex-basketballer die meer geïnteresseerd is in honkbal, ijshockey, football en basketbal, heeft hij nog steeds het gevoel dat hij van buiten naar binnen kijkt, en niet zoals veel andere journalisten van binnen naar buiten.
In 2002 zal Mart Smeets voor de laatst de Tour de France verslaan. In totaal heeft hij dan dertig keer het grote wielerevenement gevolgd, waarvan ruim vijfentwintig jaar voor de televisie. In Dertig kijkt Mart Smeets terug op al die jaren, want dertig jaar Tour betekent dertig verhalen: over aankomsten in de kou, de waanzinnig slechte hotels, de meest magnifieke restaurants en de onmogelijke eetpartijnen met Jean Nelissen. Over de grote coureurs, dopinggevallen en rellen, zijn ontslag in 1984 na het befaamde Ischa meijer-interview, en natuurlijk zijn herinneringen aan bevriende renners en collega's als Theo Koomen, zijn verhouding met Jan Raas, en talloze maar vooral ook kleine, belangrijke momenten.

 

 

Cover is iets verkleurd, verder is het goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Max Kwenter is een Nederlandse tennisspeler die in korte tijd de top-10 heeft bereikt en furore maakt met zijn geweldige service, zijn onorthodox geslagen backhand en zijn opvallende manier van met vrouwen omgaan. Hij neemt het leven zoals het op hem af komt: speels, luchtig en gemakkelijk. Hij bereikt de halve finales van Wimbledon en de US Open, en wint in zijn eerste Grand Slam in het gemengd dubbelspel in Australië. Maar winnen is geen must, plezier maken is het belangrijkste.
Tijdens een party in Key Biscayne ontmoet Kwenter de vrouw van de hoofdsponsor van de tennisbond. De affaire die daaruit voortkomt, maakt van zijn dagelijks leven een chaos. Vreemd genoeg heeft dat geen effect op zijn sportieve prestaties - het aantal winstpartijen neemt alleen maar toe. Als hij op het punt staat de nummer 1 van de wereldranglijst te worden, groeien zijn privéproblemen hem boven het hoofd. Het wordt nu life in the fast lane, met alle nadelen van dien.
Tijdens het jaarlijkse slottoernooi The Masters, waar Kwenter wereldkampioen kan worden, zal moeten blijken wat sterker is: zijn service of zijn niet-aflatende honger naar avontuur.

 

 

De cover is wat verkleurd, verder goed, er staat een naam ingeschreven, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Mart Smeets verhuisde voor de zesde keer in zijn leven. Geconfronteerd met zo'n tachtig verhuisdozen, ook nooit uitgepakt van lang geleden, moest hij gaan afwegen; wat kan weg, wat heeft nog steeds waarde, wat is nog bijzonder: vooral de elf dozen met stukken van eigen hand verrasten hem. Veel ervan gooide hij weg, maar er mocht ook het een en ander blijven: de stukken die zijn ontwikkeling als journalist en schrijver laten zien en vooral de stukken die in de loop der jaren zijn visie op sport bepaalden, een visie die steeds rijper en veelomvattender werd. Smeets: 'Met deze artikelen heb ik iets. Ik heb herkend en geglimlacht, ik heb me voor mijn kop geslagen over zoveel groteske onzin en mijn soms flinke naïviteit.' Deze interviews, verslagen, beschouwingen en (grappige) verhalen van een kwart eeuw zijn voor iedereen nog steeds bijzonder lezenswaardig. Het is een typisch Mart Smeets-boek: enthousiast en zeer, zeer op de hoogte.

 

Het boek heeft gebruikssporen.

Samenvatting

Het sportjaar van journalist Mart Smeets begint al zeventien jaar lang in de vroege ochtend van de eerste januari. Als Nederland nog uitslaapt en een rode gloed van vuurwerkpapier door de straten waait, loopt Smeets naar het station om in Hilversum het traditionele schansspringen te gaan aankondigen. Evert ten Napel is daarbij zijn eerste gesprekspartner. Er zullen dat jaar nog vele gesprekken volgen. Met Richard Krajicek, Johan Cruijff, Michael Boogerd, Jevgeni Kafelnikov, Brenda Schultz, Erik Breukink... De gesprekken zijn een kwestie van elkaar aftasten, luisteren, reageren, soms gaat het stroef en is het zweten, soms gaat het lekker. Het gaat altijd over sport, maar Mart Smeets is ook steeds op zoek naar de mens achter de sporter. In Veelbesproken leest u hoe het hem in 1999 afging en wat de sporters aan hem kwijt wilden.

 

 

Het boek lijkt niet te zijn gelezen. Staat een naam in.

Samenvatting

 

Dat 2004 een druk sportjaar zou worden met het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen stond van tevoren vast. Maar voor Mart Smeets was er nog meer, zoals de wielerklassiekers, de NBA Finals, de Vuelta, het WK in Verona en veel schaatsen. Hij probeerde een balans te vinden tussen normaal leven en verdrinken in de sport. Dat lukte soms wel en soms niet. Naast de sport vond hij toch ook nog tijd voor rust, voor retrospectie, voor vakantie, voor een goed boek, een mooie cd of een fantastisch nieuw restaurant. In Zomeravondvertellingen getuigt hij van al deze activiteiten, onder andere in de vorm van een dagboek over het EK en de Spelen. De wereld draaide in 2004 wel heel erg hard door. 'Maar,' zegt Smeets, 'je moet 57 jaar geworden zijn om dat te voelen en ook mee te kunnen maken.'

 

 

Bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het goed,lijkt niet re zijn gelezen

Er is niets oneerlijker dan een wielrnner die net over de finish komt in de Tour de France, na een etappe van 247 kilometer, drie zware cols in 32 graden, een microfoon onder de neus te duwen en vragen te stellen als: 'Waarom reed je vandaag in de tweede groep.

Mart Smeets praat graag op een andere wijze met sportmensen door ze in alle rust, buiten wedstrijd en kleedkamer om, uitgebreid aan het woord te laten over hun vak: Sport.

 

De cover van het boek is wat verkleurd, staat een naam ingeschreven, verder is het goed.

Samenvatting

'Een lange ontsnapping' is de eerste, zeer succesvolle wielerroman van Mart Smeets: De populaire sportverslaggever Stijn Miller is gezwicht voor het grote geld en overgestapt naar het nieuwe Sportkanaal. Tijdens de Tour de France groeit echter zijn twijfel of hij er wel goed aan heeft gedaan. De toevallige ontmoeting met een oude liefde vergroot zijn onzekerheid nog meer. Naarmate de Tour zijn einde nadert, stijgt de spanning, zowel in de klassementen als in het privéleven van Stijn Miller.

 

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting 

Het boek bevat drie verhalen uit het leven van een sportverslaggever. Het is geschreven in de ik-vorm en begint met een impressie van de Tour de France, daarop aansluitend een vakantie met zijn kinderen in San Francisco waar het honkballen centraal staat en het derde deel beschrijft fragmenten van een reis naar het wereldkampioenschap wielrennen in Colombia. Het boek is geen verslag van deze evenementen, maar een persoonlijke interpretatie van enkele aspecten uit de wereld van de sportjournalistiek waarvan de auteur zelf deel uitmaakt. Het zegt meer over de schrijver zelf dan over de sportverslaggeving in het algemeen. Foto van de auteur op de omslag, normale druk. Toptien-boek.

 

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

 

Toen Mart Smeets begin dit jaar naar de Bonke mocht afreizen om de Elfstedentocht te verslaan, kon zijn sportjaar al niet meer stuk. Maar er volgde nog zoveel méér: hij beleefde een waanzinnige middag in Key Biscayne waar Serge Bruguera bijna flauwviel van de hitte, kreeg een brok in de keel toen Jan Siemerink in het rijke, blanke Newport Beach kopje onder ging, schoot vol bij het zien van Ajax, moest afzien in de Tour de France, maakte een machtig wereldkampioenschap in Spanje mee, ergerde zich, werd boos, raakte in vervoering. Een normaal sportjaar dus voor de anchor man van Studio Sport. "Een brok in de keel" bevat verhalen over de voortdurend wisselende gevoelens die Smeets bij sportevenementen heeft. Van de kou en vermoeidheid in een hokje aan de Bonke, de luxe van de Davis Cup, de chaos in de Tour, de veldslag in Beverwijk, het afscheid van Louis van Gaal en de laatste tijdrit van Erik Breukink. En het beste moment van het sportjaar? Een simpele reis naar New York.

 

 

Het boek is goed.Lijkt niet te zijn gelezen

Samenvatting

 

2007 was een jaar waarin nogal wat zaken verheldering
behoefden. Ten eerste werd Mart Smeets zestig, een leeftijd
die vraagt om zelfreflectie en terugblikken. Ten tweede werd de
wielersport geteisterd door dopingaffaires en waren er even zoveel
beschuldigingen als bekentenissen, waar renners Žn volgers
hun vraagtekens bij konden zetten. Ten derde zagen we mooie
Nederlandse sportprestaties (volleybal, hockey) en doorbrekende
talenten (Francisco Elson, Sven Kramer), maar ook kleine
teleurstellingen (Ireen WŸst, Micha'lla Krajicek). Bovendien was
2007 het jaar waarin Michael Boogerd stopte met fietsen, waarin
Wimbledon-legende Henman zijn laatste toernooi speelde, waarin
Jochem Uytdehaage afscheid nam van het schaatspubliek en
coach Mourinho vertrok bij Chelsea.

Sport en emoties: Smeets
beschrijft een turbulent sportjaar

Mart Smeets neemt een frisse duik in al deze zaken en poogt
ze helder te krijgen. Hij doet dat met grote kennis van de sport
en een aanstekelijk enthousiasme. Smeets heeft altijd een
mening en komt daarvoor uit; nu hij de zestig is gepasseerd,
spelen de emoties daar een steeds grotere rol in. Helder is een
belangwekkend boek voor iedere sportliefhebber.

 

 

Het boek is als zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Voor De Tour wacht op niemand selecteerde Mart 25 Smeets de mooiste foto's van de grootste wielerfotografen. Bovendien sprak hij met ze over hun werk en over de wielersport en haalde hij persoonlijke Tourherinneringen op. Komende zomer vindt het Grand Départ plaats in Rotterdam. Al vier keer eerder kreeg Nederland deze eer: Amsterdam (1954), Scheveningen (1973), Leiden (1978) en Den Bosch (1996). Deze editie is vermeerderd met prachtige foto's van de verschillende Nederlandse Départs.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen

Samenvatting

Je houdt van het land of je haat het. Mart Smeets doet allebei. In Amerika is een bundeling van de beste columns die Smeets schreef over Amerika.

Van Bruce Springsteen tot Bill Bradley en van Ruby Tuesday tot Larry Bird en Lance Armstrong: Smeets beziet Amerika door zijn eigen bril en weet dat te vangen in stukken die veel ervaring en een vaardige schrijvershand verraden.

 

Produktinformatie:

Het boek is goed, pagina's zijn wat verkleurd 

Je moet schieten anders kun je niet scoren bevat talloze citaten van Johan Cruijff, die door Henk Davidse zijn verzameld en eerder in onder andere dag-weekbladen en op internet verschenen.

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze.

Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek, het enige met zijn éígen verhaal. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

‘Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent.’ Johan Cruijff

‘Ik wist niks van voetbal voordat ik Cruijff leerde kennen.’ Pep Guardiola

‘Cruijff was een icoon, maar hij bleef gewoon. Ik kan me niet herinneren dat ik andere wereldsterren heb ontmoet die zo benaderbaar bleven als hij.’ Edwin van der Sar

‘De beste die er was en de beste die er ooit zal zijn! De man die ons spel heeft veranderd.’ Robin van Persie

‘Johan is altijd een geweldige inspirator geweest. Zijn visie op voetbal wist hij geweldig te verwoorden en daarbij wist hij je altijd aan het denken te zetten. Hij was een goede dwarsdenker.’ Guus Hiddink

‘Een wonderlijk vrije geest, een briljant voetballer en een buitengewoon mens (…).’ Mart Smeets

‘Ik heb vroeger altijd gedacht dat Cruijff een van de beste voetballers was. Ik heb me vergist. Cruijff is de beste voetballer aller tijden.’ Willem van Hanegem

 

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

'Ik maak eigenlijk nooit fouten, want ik heb enorme moeite me te vergissen.'

Johan Cruijff is niet alleen de meest geniale voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht, maar ook de meest welbespraakte: 'Als het niet goed gaat, dan gaat het niet goed.'
Het taalgebruik van Cruijff ('Dat vind ik een negatieve invloed, wie geen enkele zin heb') en zijn uitspraken ('Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen') zijn inmiddels zijn handelsmerk geworden.

Je moet schieten, anders kun je niet scoren bevat talloze citaten van Johan Cruijff, die door Henk Davidse zijn verzameld en eerder in onder andere dag- en weekbladen en op internet zijn verschenen. Daarnaast is een groot aantal wetenswaardigheden opgenomen, zoals een overzicht van Cruijffs triomfen en onderscheidingen. Ook de rode kaarten die Cruijff in zijn loopbaan heeft gekregen, veelal voor praten, worden vermeld.
Bovendien bevat dit boek een overzicht van alle officiële wedstrijden die Cruijff als voetballer speelde in dienst van respectievelijk Ajax, Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante, (weer) Ajax, Feyenoord en het Nederlands elftal.

Henk Davidse kon voor deze bundeling putten uit zijn eigen verzameling, die tot de grootste van Nederland gerekend kan worden.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Een boek met voetbalverhalen. 

Johan Cruijff: "Ik ben zeker 14 keer in de lach geschoten."

Ruud Gullit: "Overdrijven is ook een vak, maar het leest heerlijk weg."

Frank Rijkaard: "Wat Maarten beschrijft, zie je voor je. Oude bekenden als Rinus Michels en Ted Troost lijken zo van het papier gestapt."

Wim Kieft: "Ik heb het boek gelijk aan Van Hanegem cadeau gedaan."

Dennis Bergkamp: "Twaalf verhalen, twaalf doelpunten. 

 

Produktspecificatie:

Het boek is goed, heeft kleine leessporen