Samenvatting

'Olifantenmeisje' van Ellen Marie Wiseman vertelt het verhaal van Lily, die in de jaren '30 op tienjarige leeftijd aan het circus verkocht wordt. Op een zomeravond in 1931 mag de tienjarige Lily Blackwood voor het eerst naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar het circus. Maar wat Lily niet weet, is dat ze nooit meer thuis zal komen. Meer dan twintig jaar later erft de jonge Julia Blackwood het huis van haar ouders. Voor het eerst komt ze op de zolder, waar ze mysterieuze foto's aantreft van een albino circusmeisje. Ze begint te vermoeden dat haar ouders een donker geheim hadden. Ellen Marie Wiseman schrijft indringende historische romans, waarin ze graag een nieuw licht werpt op de geschiedenis. Eerder schreef ze 'De pruimenboom', 'Wat ze achterliet' en 'De brekerjongens'.

 

 

het boek is in goede staat.

Omschrijving

 

Hun verhaal schokte de wereld. In de herfst van 1956 besloten vijf jonge zendeloingen om contact te leggen met de Auca-stam, die diep in het opndoordringbare oeerwoud van Ecuador woonde. Bijna 300 jaar eerder was de eerste toenaderingspoging mislukt, toen de zendeling door de Auca's met speren vermoord was.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen. Met illustraties.

Samenvatting

De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar ’s-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin. Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau, die als een blok valt voor de mooie Amalia. Maar zij geeft zich niet snel gewonnen en gaat tot het uiterste om haar nageslacht een glorieuze toekomst te bezorgen. Amalia van Solms is de stammoeder van ons Koninklijk Huis, naar wie de huidige kroonprinses is vernoemd.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Satirisch voorspellend beeld van de 20e eeuw door de 19e-eeuwse Franse schrijver (1828-1905).

 

De badzijden zijn verkleurd, verder is het goed.

Samenvatting

Jacoba, dochter van Holland
In deze historische roman kruipt Simone van der Vlugt op overtuigende wijze in de huid van Jacoba van Beieren (1401-1436). Jacoba was haar tijd ver vooruit, stak haar feministische ideeën niet onder stoelen of banken en koos ook in de liefde niet altijd voor de makkelijkste weg. Het lot was Jacoba slecht gezind.
Op haar vijftiende werd zij al weduwe en snel daarna overleed haar vader, graaf Willem IV. Zo werd zij gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. We leren een vrouw kennen die veel te verduren krijgt, maar zich daar niet bij neerlegt en door het onrecht dat haar wordt aangedaan juist strijdbaar wordt.

 

Het boek is goed, lijmresten van een sticker op de voorkant.

Uitverkocht

Victor Hugo: Les Miserables

€ 3,50
Uitverkocht

Victor Hugo: Les Miserables

€ 3,50

Samenvatting

 

Het aangrijpende verhaal van de hoofdpersoon Jean Valjean begint met een gebeurtenis die hem zijn hele leven zal blijven achtervolgen: hij steelt een brood om zijn neefjes, die al dagen niets meer hebben gegeten, van de hongerdood te redden. Dit op zich onbeduidende incident komt hem echter op een zware gevangenisstraf te staan: hij wordt veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid...
Als hij na al die ellendige jaren vrijgelaten wordt, wil niemand meer iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Valjean zich te ontwikkelen tot een gerespecteerd burger.
Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur Javert, die verbeten op hem blijft jagen vanwege zijn al dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen zij zich als paria's door een maatschappij die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale misstanden.

 

Produktspecificatie:

Het boek is goed. Is wat verkleurd.

 

Samenvatting

'Lange tijd vergeet ik dat ik God ben.' Met deze woorden opent de eerste autobiografie van God, een kaleidoscopische roman die een verrassend nieuw beeld geeft van de loop van de geschiedenis, van de schepping van het heelal tot de atoombom. Het is het verhaal van een gevoelige en twijfelende God, die het slachtoffer dreigt te worden van zijn eigen schepping. Een roman van kosmische allure, een waar vuurwerk van virtuoze invallen en verrassende wendingen, maar ook een boek dat dwingt tot nadenken en dat geen lezer onberoerd zal laten.

 

Produktspecificatie:

Het boek is niet gelezen. De kaft is ies verkleurd.

Boekenweek geschenk. 

In Leon & Juliette Reconstrueert Annejet van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot vergetelheid toe.

 

Produktspecitficatie:

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

 

De Engelse koning Henry VIII (1491-1547) huwt zes keer. Omdat zijn eerste twee vrouwen geen mannelijke troonopvolger voortbrengen, laat de koning deze verbintenissen onwettig verklaren. Pas tijdens zijn derde huwelijk wordt de zo vurig gewenste zoon geboren. Het jongetje krijgt de naam Edward. De moeder overlijdt kort na de bevalling. Henry huwt daarna nog drie keer, maar die huwelijken blijven kinderloos. In 1544 regelt de koning de opvolging. Eerste in de lijn is uiteraard zijn zoon Edward, tweede en derde worden de beide onwettige dochters uit zijn eerste twee huwelijken, Mary en Elizabeth. Vierde en volgende in de lijn worden de nakomelingen van Frances Grey; zij is de dochter van Henry's jongere zus.
Op 28 januari 1547 sterft Henry VIII. Zijn achtjarige zoon volgt hem op als Edward VI. In het voorjaar van 1553 wordt de jonge vorst ziek. Terwijl hij langzaam bezwijkt onder de slopende gevolgen, besluit hij de opvolging te wijzigen. Zijn twee halfzusters, Mary en Elizabeth, worden uitgesloten. Eerste in de lijn wordt daardoor zijn zestienjarige nicht Lady Jane Grey. Deze wijziging brengt Edward echter in conflict met de machtige kroonraad. De gevolgen zijn dramatisch.

 

Produktspecificatie:

Het boek is in zeer goede staat.