Pierre Jansen

€ 4,50

Pierre Jansen

€ 4,50

Samenvatting

 

Geen enkele Nederlandse museumdirecteur zal zo'n brede bekendheid hebben genoten als Pierre Janssen (1926-2007). Met passie en in begrijpelijke taal, heeft hij generaties Nederlanders naar kunst leren kijken. Als geen ander was hij in staat om zich in zijn publiek in te leven en dat publiek daadwerkelijk te raken. Door erover te schrijven als journalist, tentoonstellingen te maken in de musea waar hij werkte (Schiedam en Arnhem), maar vooral door zijn televisieprogramma's. In de jaren zestig en zeventig gebruikte Janssen op onnavolgbare wijze de televisie als podium voor zijn legendarische Kunstgrepen. Hij verwierf er landelijke bekendheid en waardering mee. Met zijn lange magere gestalte, kenmerkende stem en geheel eigen stijl boeide hij een breed publiek met verhalen over kunst en menselijke creativiteit.

Dit boek schetst wie Pierre Janssen was en wat hem tot een nationaal fenomeen maakte. De eigenzinnige en vernieuwende manier waarop hij zijn professie als journalist en museumdirecteur op televisie invulling gaf komt daarbij uitgebreid aan bod. Naast een rijk geïllustreerde schets van zijn professionele leven bevat dit boek ook een groot aantal essays en artikelen van Pierre Janssen zelf, plus een overzicht van al zijn televisieprogramma's. Dit boek verklaart wat hem dreef, wat het geheim was van zijn succes en hoe in vakkringen daarop werd gereageerd.
 
 
Conditie; Nieuw, zit nog in de plastic verpakking.

 

Bergen.

€ 3,50

Bergen.

€ 3,50

Samenvatting

Dit prachtige, ruim 700 pagina's tellende fotoboek toont de oneindige verscheidenheid in het verticale landschap. Pieken, torens, piramiden, koepels, grote en kleine wanden, zuilen, hoeken en kammen, maar ook kleuren in elke toon, schakering en nuance. De honderden schitterende foto's tonen bergen in al hun verschillende, prachtige facetten.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Het wonder van de Nederlandse Gouden Eeuw is nooit verbleekt. De namen van Rembrandt, Vermeer,
Ruisdael en Hals behouden onverminderd hun magische klank. Alle specialismen waarin de kunst van
onze Gouden Eeuw excelleerde zijn present: imposante schuttersstukken en flamboyante zelfportretten,
stemmige doorkijkjes in het schemerige Hollandse binnenhuis naast panoramische landschappen, stille
waters en onstuimige zeeën, bonte hoenderhoven en monochrome visstillevens, de lofzang op het
Italiaanse landschap naast een oer-Hollands ijsgezicht.

 

 

 

Het boek is goed.

Het boek is in goede staat.

Het boek is in goede staat.

Het kunstboek.

€ 3,00

Het kunstboek.

€ 3,00

Samenvatting

Topkunst van de middeleeuwen tot nu

- 500 afbeeldingen in kleur
- 500 beroemde schilders en beeldhouwers
- Alfabetisch gerangschikt
- Wie beïnvloedde wie?
- Stijlen en stromingen
- Waar zijn de kunstwerken te bezichtigen?

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

 

Monografie over Rembrandt (1606-1669). In zes hoofdstukken worden leven en werk van deze kunstenaar chronologisch beschreven, waarin ook aandacht wordt besteed aan het zeventiende-eeuwse culturele leven. Blijkens de achterflap is het werk bedoeld als herwaardering van de kunstenaar. De Duitse kunsthistorica S.P. gebruikt de eerdere publikaties van Schwartz, Alpers, Tumpel en Haak, en de recent verworven inzichten van het Rembrandt Research Project om tot een nieuwe visie op Rembrandt te komen. Het resultaat van haar bevindingen is mede door haar gebrek aan overtuigingskracht een geforceerde poging geworden het werk van de kunstenaar in een nieuw daglicht te zetten. Voor de lezer met wetenschappelijke interesse is het boek niet interessant; voor een allereerste kennismaking biedt het boek voldoende materiaal. Maar in de stroom van publikaties over Rembrandt kan men zich beter wenden tot eerder verschenen publikaties. Met 170 afbeeldingen, waarvan 165 in kleur van redelijke kwaliteit.

 

 

Het boek is als nieuw.

Uitverkocht

Kathedralen in Frankrijk

€ 5,00
Uitverkocht

Kathedralen in Frankrijk

€ 5,00

Samenvatting

Kathedralen in frankrijk is een boek van Icob.

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn verkleurd.

 

Van natuur naar architectuur

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Ongelooflijke optische illusies bevat een veelomvattende en verbazingwekkende verzameling optische illusies. De circa 300 illustraties zullen voor uw ogen dansen en schitteren, terwijl u er naar kijkt verdwijnen, hun formaat of vorm aanpassen, u ziet beweging waar er geen beweging is en de wetten van het perspectief worden op zijn kop gezet. Deze bijzondere verzameling is bijeengebracht door Al Seckel van het California Institute of Technology, een expert op het gebied van optische illusies. De illusies worden in kleur en zwart-wit afgebeeld en de beelden worden achterin elk hoofdstuk van commentaar voorzien.

 

Het boek is goed, niet gelezen.

Samenvatting

Een overzicht van de mooiste schilderwerken en schilders van de renaissance tot heden.

Het boek is goed, niet gelezen. 

ISBN 3-8290-43406

Het boek is goed, niet gelezen.

ISBN 3-89508-450-6

Samenvatting

Die goede oude tijd
Tekst: Leonhard Huizinga
Illustraties: Anton Pieck

 

De omslag is licht beschadigd, verder is het boek goed.

Samenvatting

In Menig gezin nemen antieke voorwerpen een belangrijke plaats in.

Anton Pieck en Leonhard Huizinga 'vertellen in woord en beeld, ieder op eigen wijze, over de aardigheden en eigenaardigheden van onze verre en minder verre, voorouders. De fantasievolle en kleurijke tekeningen van Anton Pieck geven aan het boek een bijzonder en eigen cachet.

 

 

Produktinformatie:

De omslag van het boek is beschadigd en wat verkleurd. De inhoud is mooi.

Samenvatting:

Dit is een boek waarin twee bijzondere en zeer creatieve talenten op een gewoon boeiende wijze ontmoeten. De illustraties van Anton Pieck roepen op een unieke wijze het verleden terug en zetten de tijd even stil, terweijl de puntige teksten van Henri Knap daaraan nog een extra dimensie geven.

 

Produktinformatie:

Het boek is een klein beetje beschadigd maar verder in goede staat.