Samenvatting

 

Het is wat armoedig gesteld met de liederenschat van de gemiddelde Nederlander. Goed, Het potje met vet zingt hij mee uit volle borst ("zevenennegentigste couplet..."), maar van Ketelbinkie kent hij slechts één regel, die hij bovendien verkeerd citeert: "Toen wij uit Rotterdam vertrokken, vertrokken wij uit Rotterdam". In dit boek zijn voor het eerst alle klassieke meezingers uit de 20ste eeuw bij elkaar gebracht, liedjes van tekstschrijvers als J.H. Speenhhoff, Dirk Witte en Louis Davids, maar ook bijvoorbeeld Tom Manders, Drs. P., Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Willem Wilmink. Liedteksten die van vader op zoon, in zeilkamp en schoolbank worden doorgegeven omdat ze 'uit het leven gegrepen' zijn en zonder overdrijving tot ons cultureel erfgoed gerekend mogen worden. Van Ketelbinkie tot Kom van dat dak af: liederen die iedereen kent, maar waarvan niemand de tekst meer weet.

 

 

Conditie; Goed.

Verbinden door verhalen.

dat is de gedachte bij deze verhalenbundel. 8 verhalen van dorpsgenoten uit Deil en Enspijk.

 

 

Conditie; Als nieuw.

De bundel heeft mooie gedichten en prachtige illustraties. Is uitgegeven ter gelegenheid van het 30 jarig jubileum van Stichting Friedenstimme Nederland. 

Samenvatting

Bundeling van de vier gedichtenbundels van de Nederlandse dichteres (1945- ) uit de periode 1991-2000.

 

Hewt boek is in goede staat.

Samenvatting

HART VOOR DE AARDE is een bloemlezing met teksten van en over de oorspronkelijke bewoners van Guatemala, de Maya's. Over hun roemrijke verleden, maar ook over het onverwachte ontwaken van een cultuur die zich eeuwenlang in het verborgene wist te handhaven. Centraal staat het scheppingverhaal uit de Pop Wuj, het heilige boek van de Maya's. Daarin wordt verteld hoe God de eerste mensen kneedde uit deeg van gele en witte maïs.

 

 

Het boek is als nieuw. lijkt niet te zijn gelezen.

Lachen kost niks. Een bloemlezing vrolijke verhalen voor mensen met en zonder geld.

Met tekeningen van Peter van Straaten.

 

Het boek is wat verkleurd, verder is het goed.

Happinez; Liefde

€ 2,00

Happinez; Liefde

€ 2,00

Een boekje met mooie gedichten, citaten en korte verhalen.

 

 

Het boekje is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Liefde voor de zee, is de eerste bundel van zeedichter Challa met de mooiste strandgedichten. Een bundel met gedichten die je laten lachen of je recht in het hart raken. Geniet van de heerlijke sfeer van zon, zee en strand! Met dit boekje haalt u de zomer in huis! 

 

 

Cover heeft aan de voorkant een vouw. Op de achterkant zit wat stickerlijm.

 

Samenvatting

Wat mij in de loop der tijdenNog het meest heeft geplezierdIs het feit dat Vroege VogelsOm de drie jaar lustrum viertVroege Vogels, het natuur- en milieuprogramma van de Vara, bestaat 25 jaar. Om het feest op te luisteren maakte presentator Ivo Wijs een gloednieuwe keuze uit vele verzen die hij voor het programma schreef.Vroege Vogels' Jubileumverzen is de negende verzameling van zondagmorgenpoëzie en daarmee, volgens de telling van de redactie, een echte lustrumbundel.Gevederde vriend na gevederde vriendIk durf wel te spreken van va-et-vient

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Bloemenkinderen van het hele jaar. Versjes en tekeningen van Cicely Mary Barker. Vrij vertaald door Nannie Kuiper.

 

De bladzijden aan de bovenkant hebben wat plekjes. Verder is het boek goed.

Uitverkocht

Een zwijgend lied op mijn lippen.

€ 3,00
Uitverkocht

Een zwijgend lied op mijn lippen.

€ 3,00

Samenvatting

Dit gedicht is opgenomen in de unieke meertalige bloemlezing met Afghaanse gedichten en verhalen. Schrijvers in Afghanistan en in ballingschap vertellen over het leven van gewone mensen tijdens de aanwezigheid van de onderdrukkers.
Hun gedichten en verhalen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen tijdens de recente ontwikkelingen in het moederland van duizenden in Nederland woonachtige Afghanen.
Daarmee overbruggen zij de kloof die langdurige ballingschap met zich meebrengt. Deze bundel heeft de bedoeling een brug te slaan tussen Afghanen in hun moederland en de Afghaanse vluchtelingen hier alsook tussen deze vluchtelingen en de andere Nederlanders.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Bloemlezing bevat 25-tal bijzondere foto's van bloemen van George Burggraaff, waarbij Boudewijn Soitzen associatieve woorden heeft geschreven.

 

Het boekje is goed.

Samenvatting

 

Wie is er niet van overtuigd dat de Rijn bij Lobith ons land binnenkomt; de Noormannen Dorestad verwoestten; kikkers zich langzaam laten opwarmen; en dat vrouwen meer praten dan mannen? In Grote encyclopedie van misvattingen stelt Hans van Maanen opvattingen aan de kaak die velen van kindsbeen af hebben gekoesterd en waarover ze verder nooit meer hebben nagedacht. We leven dan wel in tijden van nepnieuws en koortsachtig factchecken, maar hoe zit het met al het nieuws dat we vroeger hoorden, met alle zaken die wij als vaststaand aannemen omdat onze ouders en onderwijzers ze verteld hebben? Lobith ligt niet eens aan de Rijn, Dorestad leed amper onder de invallen van de Noormannen, kikkers springen weg of het water nu warmer wordt of niet, en mannen praten over het algemeen evenveel als vrouwen — misschien zelfs iets meer. Ons brein is geen ordelijk en goed bijgehouden archief vol betrouwbare feiten: het lijkt meer op een rommelzolder van vastgeroeste meningen, halve waarheden en nooit afgestofte onzin. Daar moet af en toe flink de bezem door.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.