Samenvatting

 

‘Dit is een oorlog tussen democratie en autocratie,’ kon je van verschillende kanten horen toen Rusland in februari 2022 Oekraïne binnenviel. Dat de democratie bedreigd wordt door totalitaire vijanden, is een besef dat sinds de Tweede Wereldoorlog diep in ons bewustzijn is verankerd. De vraag is alleen of de democratie weerbaarder wordt door te waarschuwen voor haar tegendeel.
In Vechten voor democratie legt historicus Ewoud Kieft bloot hoe vijandbeelden het democratische verhaal hebben bepaald en hoe ze zijn gebruikt om de zwakke plekken van de democratie te verhullen. Ondertussen waren het de democratische politici zélf die de fundamenten van de rechtsstaat hebben uitgehold en het wantrouwen onder de bevolking hebben doen groeien. Door scherp de grenzen aan te wijzen tussen wat democratisch is en wat niet, toont Kieft een helder beeld van een democratie die het verdedigen waard is.
Vechten voor democratie is een even passioneel als nuchter pleidooi voor een levendige democratische cultuur, waarin recht wordt gedaan aan fricties en conflicten, tegenstanders elkaar in loyale vijandschap bestrijden, en wantrouwen weer gezond in plaats van destructief kan zijn.

 

 

 

Conditie; als nieuw.

hardcover.

Samenvatting

 

SUPERNANNY
is terug!
Jo Frost veroverde de wereld met haar unieke opvoedingsstrategie Met veel warmte en liefde en een strenge, maar redelijke aanpak slaagde ze erin duiveltijes om te toveren tot engeltjes en wanhopige ouders op te leiden tot prima opvoeders.
Het vorige boek van deze supernanny maakte zoveel los in gezinnen wereldwijd, dat de vragen en oplossingen die uit deze discussies voortkwamen, stof vormden voor een nieuw boek: De meest gestelde vragen aan Supernanny. Een boek met diepgaande adviezen, gebaseerd op de vragen waar iedere ouder mee worstelt. Alleenstaande ouders, gescheiden gezinnen en rouwverwerking zijn onderwerpen die niet geschuwd worden. Stressvolle situaties op school kunnen ook leiden tot spanningen thuis. Jo Frost laat zien hoe het familieleven een stevige en warme basis moet bieden voor kinderen.
De meest gestelde vragen aan Supernanny is een praktische uitwerking van de adviezen die Jo Frost in haar eerdere boek gaf en toegespitst op bijzondere thuissituaties. Een behoorlijke dosis humor en relative ringsvermogen maakt dit een onmisbaar boek voor ieder gezin!

 

 

Conditie; Als nieuw

Uitverkocht

Jo Frost; Peuter SOS

€ 5,00
Uitverkocht

Jo Frost; Peuter SOS

€ 5,00

Samenvatting

 Supernanny Jo voor peuters


Het nieuwste boek Peuter-SOS van Supernanny Jo Frost gaat over de peuterjaren, misschien wel moeilijkste leeftijdsfase in de opvoeding van kinderen. Nanny Jo weet met eenvoudige trucs en een liefdevolle aanpak de juiste snaar te raken en herstelt de rust in gezinnen waar het helemaal uit de hand liep.

Woedeaanvallen van je peuter


Hou houd je het hoofd koel als je zoontje zich in de supermarkt dramatisch ter aarde stort? Hoe reageer je als je dochter haar speelgoed niet wil delen en steeds een scène maakt? Jo Frost leert ouders eenvoudige SOS-technieken. Zo verbetert zij de houding van de ouders én het gedrag van de peuter. Woedeaanvallen behoren binnenkort tot het verleden!

 

 

Conditie; uitstekend

Samenvatting

Met een regime van onvoorwaardelijke liefde, duidelijke regels en beloningen voor goed gedrag verricht Jo Frost, beter bekend als Supernanny, wonderen bij kinderen. In de 20 jaar dat Jo met kinderen werkt, heeft zij alles wel eens meegemaakt. Haar stevige maar eerlijke aanpak werkt bij iedereen; een vast patroon, consequent zijn, verbale waarschuwingen en time-outs bij slecht gedrag, gecompenseerd met veel complimenten en aandacht. Of je nu een baby hebt die niet doorslaapt of een peuter met uitzinnige driftbuien: Jo weet precies wat je moet doen!

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

DE WINTER DIE NIET MOCHT ZIJN, Sonia

Door de ziekte van Alzheimer werd Sonia’s vader volledig dement. Zijn euthanasieverzoek werd niet ingewilligd. Sonia beschrijft zijn laatste twee jaar: de thuisfase, het dagverblijf en zijn leven in een verpleeghuis. Zij heeft dit proces met veel liefde, respect en humor beschreven.

 

 

Conditie; Goed.

Hoe gaat het leven verder voor een kind van wie een ouder jong sterft? De twaalf portretten in Verloren maar niet verdwenen laten zien hoe dit verlies in verschillende fasen van het leven steedst opnieuw betekenis krijgten datde dood van een pude niet het einde betekent van die relatie.

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 Mannen kunnen maar één ding tegelijk, vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. De verschillen tussen man en vrouw zijn biologisch en mentaal bepaald. Dit boek toont glashelder aan waarom mannen de stadsplattegrond niet hoeven om te draaien om te kijken of de volgende afslag links of rechts is, en vrouwen wel. Aan de hand van vrolijke voorvallen en wetenschappelijk (hersen)onderzoek, evolutionaire biologie, psychologische analyses en sociale veranderingen bouwen de auteurs hun bewijslast op. Humoristisch, vaak zeer verhelderend en een enkele keer schokkend laten ze hun licht schijnen op het algehele raadsel van het verschil tussen man & vrouw.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Kay Redfield Jamison is professor in de psychiatrie aan de Johns Hopkins universiteit. Ze is een van de grootste autoriteiten ter wereld op het gebied van manische depressiviteit. In de onrustige geest vertelt zij voor het eerst, in een levendige, directe stijl, hoe zij zelf al sinds haar jeugd een gevecht tegen manische depressiviteit voert en hoe deze aandoening haar leven heeft gevormd.

 

Conditie; De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Mandala's - symmetrische figuren die het universum symboliseren - zijn krachtige hulpmiddelen voor meditatie. Je vindt ze niet alleen in oosterse culturen, maar in feite liggen ze aan de wortel van elke cultuur, zoals mag blijken uit de oogverblindende roosvensters van middeleeuwse kathedralen. In dit meermalen herdrukte boek zijn ruim 140 voorbeeldtekeningen opgenomen, die de lezer zelf kleur moet geven. De informatieve teksten van Rudiger Dahlke (1951), arts en psychotherapeut, doen dit boek uitstijgen boven andere mandalaboeken die op de markt zijn. Mandala-werkboek verscheen voor het eerst in 1994 en beleefde vele herdrukken; in 2006 werd het integraal opgenomen in het Groot mandalawerkboek. De huidige editie is gelijk aan de oorspronkelijke versie, maar is lager geprijsd en voorzien van een nieuw omslag.

 

Conditie; Goed.

Stephane Garnier

€ 3,00

Stephane Garnier

€ 3,00

Samenvatting

 

Ontdek in deze bestseller op een vrolijke manier wat je van katten kunt leren en word rustiger, onafhankelijker en levenslustiger.

In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand.

 

 

Conditie; als nieuw.

Een duidelijk boek waar je als moderne ouder van kinderen van 0-12 heel aardeig uit de voeten kunt.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Emotionele problemen? Het lijkt wel of de halve wereld -ermee worstelt. Een leger van therapeuten staat klaar om te helpen. Er worden tonnen aan medicijnen geslikt om de innerlijke pijn te dempen. En toch worden de emotionele problemen niet minder.

Miljoenen mensen lijden onder -depressies, angsten, overgevoeligheid, minderwaardigheidsgevoelens, perfectionisme, schuldgevoelens, contactstoornissen…

Maar er is wel een oplossing.

Dit boek helpt u om de problemen onder ogen te zien en er iets aan te doen. Dr. David Seamands toont een realistische en bijbelse weg die tot genezing leidt. En als u deze weg bewandelt, kunt u zo ver komen dat u zelfs anderen mag helpen om genezing te vinden voor hun beschadigde emoties.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Wat betekent écht gezond-zijn? Wanneer zíjn we gezond? En, is gezond-zijn wel hetzelfde als de afwezigheid van lichamelijke ongemakken en ziekte?In Ziels Gezond slaagt bestseller auteur Annemarie Postma er opnieuw in om met een zeer verrassende kijk te komen op een onderwerp dat ons allemaal aangaat: gezondheid. Ze laat zien dat gezond-zijn op de eerste plaats te maken heeft met het hebben van een gezonde relatie met je ziel. Lichamelijk zal er namelijk altijd wel iets pijn doen, we zullen altijd wel iets mankeren. Het gaat er dus om dat we onze gedachten over ons lichaam onderzoeken en zien hoe we onszelf gevangen houden in onze beperkte concepten over wat gezondheid is. Hoe we ons lichaam onterecht steeds weer de macht geven om onze innerlijke vrede weg te nemen. En hoe we ons lichaam als excuus gebruiken om niet gelukkig te hoeven zijn. Gezond-zijn heeft op de eerste plaats te maken met het hebben van een gezonde relatie met je ziel. Lichamelijk zal er namelijk altijd wel iets pijn doen, we zullen altijd wel iets mankeren.

 

 

Conditie: als nieuw.

Samenvatting

Je kunt leven zonder vrienden. Er zijn mensen die nooit een echte vriend of vriendin vinden. Maar het is heerlijk als je een echte vriend of vriendin hebt. Dit komt echter niet vanzelf. Je moet er actief op zoek naar gaan en er ook hard aan werken.
Dit boekje wil daarbij een wegwijzer zijn. Het brengt vele teksten vol wijsheid, verrijkt met beroemde, vaak verrassende citaten, vlot leesbaar verpakt en in een originele vormgeving.

 

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

'Lente' is een boekje uit de serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken, die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen.

 

He boek is nieuw. Zit nog in plastic folie.

Productbeschrijving

Zomer is een boekje uit de serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken.die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen. in geen enkel ander seizoen worden je zintuigen zo geprikkeld door geuren, kleuren, warmte en smaken. Het vrolijke oranje van goudsbloemen, het stralende van zonnebloemen, het aroma van rijpe nectarines, de koesterende zon op je huid, een zwoele wind door je haren, de meeslepende geur van kamperfoelie in de avond. Al die zinnenprikkelende indrukken lokken je naar buiten en nodigen je uit te genieten. laat het je smaken, doe indrukken op, ga erop uit, wandel in de natuur, verzamel mooie schelpen, pluk een veldboeket, vier een feestje, wees speels, volg je hart, voel je vrij, laad je op, geniet.

 

 

Het boek is als nieuw.

 

'herfst' is een boekje uit de serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken, die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen

 

 

Het boek is als nieuw.

Productbeschrijving

Serie van vier
Winter is een boekje uit een serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken, die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen. In dit koude seizoen maak je het binnenshuis warm en knus en de winterfeesten geven die gezelligheid extra glans en levendigheid.

 

Het boek is nieuw. 

Samenvatting

lessen voor vrouwen over mannen.

 

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

 

Wie hoort er wel eens een stemmetje dat ons iets probeert te vertellen? Wie heeft wel eens hulp ontvangen uit een totaal onverwachte hoek? Volgens Rosemary Altea gebeurt dat iedereen, en we zouden er veel van kunnen leren als we ermaar open voor zouden staan.Rosemary helpt al jarenlang mensen contact te krijgen met hun dierbare overledenen en met die gave schenkt ze de nabestaanden rust en vrede. Het verdriet om het verlies kan zo in de meeste gevallen sterk verminderen. Rosemary s trouwe en sterke spirituele gids, Grijze Arend, helpt haar in haar werk als medium.In Wonderen gebeuren staan de aangrijpende verhalen centraal van de mensen die zich tot Rosemary wendden en daarmee de mogelijkheid openhielden om een band te behouden met hun overleden geliefden. Ze steekt deze rouwenden een hart onder de riem in de duistere tijden van verlies en verdriet en ze is voor hen een bron van gemoedsrust en troost.
 
Conditie; Goed.

 

Samenvatting

Ontroerend én positief verhaal van de jonge vrouw wier man verongelukte tijdens de Volvo Ocean Race Ik bel zijn mobiele nummer, maar hij antwoordt niet. Ik hoor een auto de straat in rijden, maar hij is het niet. Ik lig in bed te wachten tot hij naar boven komt, maar hij komt niet. Ik tel de seconden. Als ik tegen de ochtend uitgeput in slaap val en een uur later weer wakker word, is hij er nog steeds niet. Ik heb het niet gedroomd. Hij is echt dood. Wedstrijdzeiler Hans Horrevoets verongelukte op 32-jarige leeftijd op de Atlantische Oceaan tijdens de Volvo Ocean Race 2005-2006. Met een peuter van anderhalf en zwanger van hun tweede kindje blijft Petra van Rij ontredderd achter. Een tijd van verdriet en wanhoop volgt - tot ze besluit dat het anders moet.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

 

Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door, wist Jan Terlouw miljoenen mensen in hun hart te raken. Zijn oproep tot een leefbare wereld, waarin wij zorgen voor de aarde en vertrouwen hebben in elkaar, heeft veel in de samenleving losgemaakt. Kennelijk heeft hij iets onder woorden gebracht waar velen van ons naar verlangen. Als politicus, wetenschapper en auteur heeft Jan Terlouw zich altijd ingezet voor een betere wereld. Zijn beroemde boek, Koning van Katoren, is actueler dan ooit. De opdrachten die de jonge Stach moet uitvoeren om koning te worden, zijn van toepassing op alle problemen waar wij ons op dit moment mee geconfronteerd zien: van het klimaatprobleem tot de marktwerking in de gezondheidszorg en van de botsing met het islamisme tot het gebrek aan vertrouwen in onze democratie. In dit boek vertelt Jan Terlouw met de passie die hem eigen is, over de zeven grote uitdagingen waar wij voor staan om de toekomst van onze jeugd te waarborgen, voorafgegaan door de integrale tekst van zijn pleidooi in De Wereld Draait Door. Youp van 't Hek over het pleidooi: 'Het land was ontroerd. Ontroerd door de ware woorden. O zo simpel gekozen, maar zo raak. [...] Het was tijd voor een autoriteit, een man van statuur, een meneer die niet voor zichzelf sprak, maar voor ons allemaal. Voor de jeugd, dus voor de toekomst. En die ons nog één keer duidelijk uitlegde wat we met de wereld aan het doen zijn. En die ons hoop gaf. En geen ijdele hoop.'

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Ditmaal gaat niet journaliste Stella Braam, maar haar vader 'undercover'. In 2003 krijgt René van Neer te horen dat hij Alzheimer heeft, de meest voorkomende vorm van dementie. De oud-psycholoog doet zijn dochter verslag van zijn veranderende wereld.
René belandt in een zorgcentrum in Maastricht, waar hij de boel op stelten zet, zijn afdeling 'gijzelt' en inspraak eist. Bijna gaat hij ten onder aan 'rustgevende' medicatie en ten slotte verdwijnt hij achter slot en grendel in een ander verpleegcentrum. 'Het stempel dementie is een vrijbrief om iemand zijn burgerrechten te ontnemen,'tekent Stella Braam uit René's mond op.
Voor het eerst in de geschiedenis vertelt een dementerende zijn verhaal. Een onthutsend en hilarisch verslag van een strijdbare burger met Alzheimer die in opstand komt tegen de betutteling in zorg en samenleving.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Aan de hand van grappige voorbeelden wordt duidelijk waaróm de beide seksen zo anders zijn

 

 

het boek is in goede staat.

Samenvatting

Eigen wijsheid is de enige ware wijsheid, is het motto van Lisette Thooft. En die wijsheid ontwikkel je vooral door je in het leven te storten en niet bang te zijn om fouten te maken. Om spiritueel te groeien moet je soms je hoofd stoten.In Wie domme dingen doet, wordt wijs deelt Thooft openhartig de domme dingen die ze heeft gedaan om wijs te worden. Met anekdotes en verhalen toont ze haar spirituele inzichten en laat ze zien hoe je jezelf kunt openen voor de wijsheid van het leven.

 

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

Nikita Shahbazi neemt in Aardappeleters & Allochtonen de pen ter hand om een van de meest brandende kwesties van de huidige nationale politiek onder de loep te nemen. Zij werd geboren in Iran, een land waarin zij opgroeide totdat haar progressief geëngageerde familie dertien jaar geleden uit Iran moest vluchten. Als ervaringsdeskundige op het gebied van de problemen van nieuwkomers én als betrokken burger van ons land op drift, belicht zij in een uiterst verfrissend betoog beide zijden van de integratieproblematiek. Zij houdt ons enerzijds een spiegel voor als het gaat om de machteloosheid en soms inertie van het Nederlandse beleid, en anderzijds schroomt zij niet om de soms lethargische houding van de nieuwkomers te bekritiseren.

 

 

Het boek is in goede staat.

Kankerklas biedt houvast en herkenning voor iedereen die met kanker te maken heeft.

 

Het boek is in zeer goede staat. Paperback

Samenvatting

 

Waarom ziet hij niet dat zij ergens mee zit? Waarom wil ze het nou alweer met hem over hun relatie hebben? Waarom vraagt hij de weg niet gewoon voor haar? Bovenstaande vragen kent iedereen en ze typeren aloude verschillende tussen mannen en vrouwen. Zijn ze aangeboren, zijn ze aangeleerd? Veel interessanter is de vraag waarom mannen en vrouwen niets van elkaar begrijpen en hoe we daar verandering in kunnen brengen. Marianne Legato geeft daar in 'Waarom mannen niets onthouden en vrouwen niets vergeten dé verklaring voor. Het mannen- en vrouwenbrein verschilt niet alleen structureel, maar maakt bovendien verschillende stoffen aan, waardoor man en vrouw de wereld heel anders bekijken en problemen anders aanpakken. Een psychologische kloof tussen de beide geslachten die alleen te overbruggen is als mannen leren denken als vrouwen, en vrouwen als mannen. Marianne Legato geeft heldere tips en adviezen die je helpen om die omslag te maken. Leer denken als het andere geslacht en er gaat een wereld voor je open!

Taal Nederlands

Bindwijze Paperback

In de binnwenkant staat met pen geschreven, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.
Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.
Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico's op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein

 

 

Het boek is als nieuw. Hardcover

Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95
Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Samenvatting

HELP IK WORDT MILJONAIR, J.Vriend

De verhalen in Help, ik wordt miljonair! Zijn openhartig en echt. Een echtpaar dat na de prijs jarenlang twee gebakjes per dag at (want nu kunnen we het betalen) en een man die zijn huwelijk ook met de miljoenenprijs niet kon redden; een oude vrijgezel die het maar het makkelijkste vond om al het geld gewoon weg te geven. Naast de portretten van hoofdprijswinnaars biedt het boek ook een kijkje achter de schermen van de postcodeloterij. Hoe werkt het daar, en hoe worden winnaars begeleid? Zo staan er in het boek ook tips voor miljonairs.

Leen geen geld uit.
Blijf werken
Maak een testament
Hou vast aan je oude patronen en gewoontes,enzovoort.

 

Het boek heeft een paar ezelsoortjes, het lijkt niet te zijn gelezen.

Ontdek het mysterie en u bereikt alles wat u wilt.

Voor diegenen, die zo weinig lezen dat ze er geeneens een hekel aan hebben.

 

Halverwege het boek zit een ezelsoor, het lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Waarom willen mensen minder als je hun meer biedt? Wat is het actieve element van commitment? Welk woord verbetert je overtuigingskracht? In welk geval geloven mensen alles wat ze lezen?

Maatschappelijk succes bereik je als veel mensen ingaan op je verzoeken of aanbevelingen. Overtuigingskracht is daarbij de motor. Er is veel onderzoek gedaan naar de psychologie van overreden en beïnvloeden. En wat blijkt? De resultaten zijn direct toepasbaar en maken iemand invloedrijker en beter in de omgang met andere mensen, op het werk of privé, in de dagelijkse praktijk van reclame, communicatie, politiek, beleid, marketing, strategie, management, hulpverlening of advisering.

Wie overtuigender wil worden en wil leren om mensen en processen beter te beïnvloeden, moet zowel de theorie als de voorbeelden van overredingsstrategieën kennen. Dit boek biedt beide. Hoe krijg je mensen zover dat ze "Ja!" zeggen op iets? Aan de hand van 50 verhalen ontvouwt dit boek de psychologie van het overreden.

Noah Goldstein en Robert Cialdini (bekend van zijn zeer gezaghebbende boek Invloed, waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht) zijn verbonden aan Arizona State University. Steve Martin is mede-directeur van het Britse bureau Influence at Work.

 

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

In dit originele en baanbrekende werk in de filosofie en de sociale theorie van de kennis worden de kaarten van de werkelijkheid grondig geschud en opnieuw gelegd door de meesterhand.
Achter dit werk gaan meer dan twintig jaar onderzoek en onderwijs schuil.
Arnold Cornelis is niet slechts een meester in het denken, maar ook in de communicatie. Zijn filosofie maakt de brokstukken van het wereldbeeld tot een geheel. Terwijl de wereld steeds complexer wordt streeft zijn theorie van de kennis het omgekeerde na, eenvoud als wijsgerige levenskunst van zelfherkenning. Ontwikkelingen in de afzonderlijke wetenschappen, in de technologie en in de sociale vragen van beleid worden verweven tot een nieuw denkmodel dat ons niet loslaat en fascineert door herkenbaarheid, bruikbaarheid en inzichtelijkheid.

Logica van het gevoel werd geselecteerd als 'Book of the Year' door de Systems Theory Cybernetics and Informatics in Baden-Baden (1990).

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Piet Vroon, Wolfsklem - De evolutie van het menselijk gedrag

Wie zijn wij en waar komen we vandaan? Hoe is de evolutie van het gedrag, van het bewustzijn en van het zelfbewustzijn in zijn werk gegaan? Op deze vragen gaat het boek in.

 

De cover en bladzijden zijn wat verkleurd.

 

Uitverkocht

Op de vlucht voor het water

€ 3,00
Uitverkocht

Op de vlucht voor het water

€ 3,00

Samenvatting

OP de vlucht coor het water is de kroniek van een unieke, tegelijk bizarre week in Gelderland. 

Uitgaven 'De gelderlander'

Het boek is redelijk 

Samenvatting

In dit boekje vindt u een verzameling Friese wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Verzameld door Theo Dijkstra.
It aai wol wizer wêze as de hin. Het ei wil wijzer zijn dan de kip.
In faam en in jirpel kiest sels. Een meisje en een aardappel kies je zelf.
Dy't net donget, dy't net ponget. Wie niet bemest krijgt ook geen opbrengst.

Uitverkocht

Phillip Mc.Graw: Leef voor jezelf.

€ 5,00
Uitverkocht

Phillip Mc.Graw: Leef voor jezelf.

€ 5,00

Samenvatting

Philip McGraw is bekend van de bestsellers Leer te leven en Red je relatie! Hij treedt wekelijks op in de shows van Oprah Winfrey.
In zijn nieuwe boek daagt dr. Phil je uit om op zoek te gaan naar je 'ware ik', de persoon die je altijd had willen zijn, maar die je nooit durfde te worden. Leef voor jezelf leert je hoe je je ware ik kunt terugvinden. Het is één van de meest vooruitstrevende boeken over eigenwaarde en zelfbeeld, ooit geschreven.
Phil McGraw is dé absolute no-nonsensedeskundige op het gebied van menselijk gedrag, relaties en strategische levensplanning. Hij werkt al meer dan twintig jaar op dit gebied.

 

Produktinformatie:

Het boek is goed, heeft wat gebruikssporen 

Samenvatting

 Geef het door

Claudia de Breij (net 40, dankuwel) vraagt zich af hoe dat moet: leven. De eerste jaren zeggen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Je zit nog in de fase 'leven voor beginners'. Maar hoe moet het als je alles eenmaal zelf mag (en moet) uitvinden? Hoe ga je dan om met vragen over liefde, dood, vriendschap, seks, werk, kinderen? Niemand die zegt hoe het moet. En dat is fijn. Maar soms ook niet. Soms zou je willen dat iemand zei: 'Dit heb ik ook gehad. En toen heb ik het zus en zo opgelost.' Dat helpt.

Shit is goed

Met de les van wijlen René Gude, Denker des Vaderlands, in haar achterhoofd - 'Ga vooral te rade bij anderen' - ging Claudia de Breij op de koffie (en vaak een wijntje) bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Samen met haar geliefde Jessica van Geel sprak ze met Willeke Alberti, Hedy d'Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Linden, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel.

Het is geen wedstrijd

Behalve bij deze eminente wijsgeren haalde De Breij ook levenslessen bij familie, vrienden, Spinoza en haar pedicure. Het resultaat is een boek zoals alleen De Breij dat kan maken: hartstochtelijk, geestig, to the point en onontbeerlijk op het hobbelige pad dat 'leven voor gevorderden' heet.

 

 

Produktspecificatie:

Het boek is goed. Heeft een hele kleine beschadiging.

Samenvatting

Dé klassieker van de zelfhulpboeken. Een everseller.

Wat is de invloed van je familie op je leven? Hoe kie zen mensen een par tner?
En waarom kennen we onszelf zo slecht?
Eind jaren '80 schreven psychotherapeut Robin Skynner en zijn patiënt,
de komiek, John Cleese samen dit boek. Het bleek een schot in de roos,
de ze bestseller is nog steeds verrassend actueel en geeft inzicht in het belang van familierelaties. Maar je leer t ook meer over liefde, seks, het huwelijk, relaties en kinderen.

 

Produktinformatie:

Het boekje is wat verkleurd maar verder goed.

Samenvatting:

Hoewel Jung zichzelf kwalificeerde als een intelectueel-introvert type heeft hij in zijn lange leven talloze interviews gegeven. Zijn bezoekers herinneren zich hem als een vriendelijk, vaak humoristisch mens.We hebben hier een wetenschappelijk verantwoord, maar tevens zeer boeiend en prettig leesbaar werk in hande, dat een levendig beeld schetst van Jungs zeer omvattende in warm-menselijke persoonlijkheid.

Produktspecificatie:

Boek is in goede staat. Omslag is wat verkleurd.

Samenvatting

 

Geactualiseerde editie 2007 – al meer dan 85.000 exemplaren verkocht!

Nederlanders kunnen zich geweldigopwinden over Amerikanen: ze zijnluidruchtig en oppervlakkig. Aan dejuistheid van deze uitgesproken opinie overonze grootste bondgenoot twijfelen we niet.Toch doen we Amerikanen graag na. Wekijken naar hun films, lezen hun boeken,luisteren naar hun muziek, eten fastfood,lopen in jeans en worden langzamerhand –net als zij – veel te dik!

Maar wat weten we nu echt overAmerikanen? Hoe voeden ze hun kinderenop? Hoe denken ze over misdaad, seks endrugs? Hoe hard werken ze? Hoe rijk of armis Amerika eigenlijk? Amerikanen denkenvooral aan zichzelf, wil het cliché. Maarwaarom zijn er dan in de hele wereld zo veelkerkhoven vol Amerikaanse soldaten? Enwaarom bestaat er nergens zo veelliefdadigheid als in de vs ? En hoeveel wetenwe van hun politieke systeem met al zijnglitter en glans? Slaat Amerika bij deverkiezingen van 2008 linksaf? Of wintrechts opnieuw? Het worden razendspannende verkiezingen.
 
Produktspecificatie:
Het boek is in goede staat