Samenvatting

 

Waarom ziet hij niet dat zij ergens mee zit? Waarom wil ze het nou alweer met hem over hun relatie hebben? Waarom vraagt hij de weg niet gewoon voor haar? Bovenstaande vragen kent iedereen en ze typeren aloude verschillende tussen mannen en vrouwen. Zijn ze aangeboren, zijn ze aangeleerd? Veel interessanter is de vraag waarom mannen en vrouwen niets van elkaar begrijpen en hoe we daar verandering in kunnen brengen. Marianne Legato geeft daar in 'Waarom mannen niets onthouden en vrouwen niets vergeten dé verklaring voor. Het mannen- en vrouwenbrein verschilt niet alleen structureel, maar maakt bovendien verschillende stoffen aan, waardoor man en vrouw de wereld heel anders bekijken en problemen anders aanpakken. Een psychologische kloof tussen de beide geslachten die alleen te overbruggen is als mannen leren denken als vrouwen, en vrouwen als mannen. Marianne Legato geeft heldere tips en adviezen die je helpen om die omslag te maken. Leer denken als het andere geslacht en er gaat een wereld voor je open!

Taal Nederlands

Bindwijze Paperback

In de binnwenkant staat met pen geschreven, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.
Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.
Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico's op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein

 

 

Het boek is als nieuw. Hardcover

Samenvatting

Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er vijf 'talen' van liefde te onderscheiden.

We kunnen onze liefde laten blijken door
* het geven van het beste deel van onze tijd;
* bemoedigende woorden;
* cadeaus;
* hulpvaardigheid;
* lichamelijke aanraking.

Soms spreekt onze partner een taal die wij niet begrijpen. Een man heeft (bijvoorbeeld) wel behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een lekkere maaltijd hem goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd samen met haar man, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal opfleuren. Als de éne huwelijkspartner zich uitdrukt in een 'taal' die de ander niet verstaat, komt de liefde niet over.

Door dit boek kunt u de liefdestaal van uw partner leren spreken en verstaan.

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

Peale, wereldberoemd geworden door onder meer zijn bestseller ‘De kracht van positief denken’ (a.i. 94-10-294-5), heeft in zijn leven duizenden mensen ontmoet en gesproken. Dit boek bevat een keuze uit zijn favoriete spreuken en citaten, onderverdeeld in hoofdstukken, die hij van een korte inleiding voorzag. Hij schrijft over geloof en gebed, relaties en gemeenschap, pijn en lijden, liefde en familie en talrijke onderwerpen meer. Naast de Bijbel komen veel bekende en onbekende mensen aan het woord, puntig, beheerst, aansprekend en inspirerend door hun weinige woorden, die getuigen van doorleefd bestaan. Een prachtig boekje, waarin men zichzelf kan herkennen.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven.


Als je vijftig wordt, is je blik opeens gericht naar de andere kant; die van "de ouderen'. In de vorige eeuw was dat een spookbeeld. De kinderen waren het huis uit, je man zag je niet meer staan, je had geen baan en geen uitgebreide schare vriendinnen. Niet voor niets raakten vrouwen tijdens de overgang massaal in een midlifecrisis of depressie. Als je nu vijftig wordt, ziet de toekomst er heel anders uit: de zeventigplussers om ons heen staan middenin het leven. Ze genieten met volle teugen van hun vrijheid. Ze zijn verlost van de zorg voor hun kinderen en verlost van bewijsdrift. Ze gebruiken botox, hebben talloze bezigheden, een groot sociaal netwerk, en nemen een nieuwe knie als dat nodig is.
Barbara van Beukering (journalist, oud-hoofdredacteur van o.a. Het Parool) gaat in Kruip nooit achter een geranium op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder het te zijn. Ze houdt zichzelf en haar rolmodellen van de huidige generatie zeventigers een spiegel voor: hoe is de vrouw van boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar? En hoe kun je met die kennis een leuk (én gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi) oud mens worden?


Met anekdotes en adviezen van: Hedy d'Ancona, Marjan Berk, Noraly Beyer, Ireen van Ditshuyzen, Coot van Doesburgh, Annemarie Jorritsma, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Annemarie Oster, Jacquelien de Savornin Lohman, Wouke van Scherrenburg, Gerdi Verbeet en Olga Zuiderhoek.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

HELP IK WORDT MILJONAIR, J.Vriend

De verhalen in Help, ik wordt miljonair! Zijn openhartig en echt. Een echtpaar dat na de prijs jarenlang twee gebakjes per dag at (want nu kunnen we het betalen) en een man die zijn huwelijk ook met de miljoenenprijs niet kon redden; een oude vrijgezel die het maar het makkelijkste vond om al het geld gewoon weg te geven. Naast de portretten van hoofdprijswinnaars biedt het boek ook een kijkje achter de schermen van de postcodeloterij. Hoe werkt het daar, en hoe worden winnaars begeleid? Zo staan er in het boek ook tips voor miljonairs.

Leen geen geld uit.
Blijf werken
Maak een testament
Hou vast aan je oude patronen en gewoontes,enzovoort.

 

Het boek heeft een paar ezelsoortjes, het lijkt niet te zijn gelezen.

Ontdek het mysterie en u bereikt alles wat u wilt.

Voor diegenen, die zo weinig lezen dat ze er geeneens een hekel aan hebben.

 

Halverwege het boek zit een ezelsoor, het lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Waarom willen mensen minder als je hun meer biedt? Wat is het actieve element van commitment? Welk woord verbetert je overtuigingskracht? In welk geval geloven mensen alles wat ze lezen?

Maatschappelijk succes bereik je als veel mensen ingaan op je verzoeken of aanbevelingen. Overtuigingskracht is daarbij de motor. Er is veel onderzoek gedaan naar de psychologie van overreden en beïnvloeden. En wat blijkt? De resultaten zijn direct toepasbaar en maken iemand invloedrijker en beter in de omgang met andere mensen, op het werk of privé, in de dagelijkse praktijk van reclame, communicatie, politiek, beleid, marketing, strategie, management, hulpverlening of advisering.

Wie overtuigender wil worden en wil leren om mensen en processen beter te beïnvloeden, moet zowel de theorie als de voorbeelden van overredingsstrategieën kennen. Dit boek biedt beide. Hoe krijg je mensen zover dat ze "Ja!" zeggen op iets? Aan de hand van 50 verhalen ontvouwt dit boek de psychologie van het overreden.

Noah Goldstein en Robert Cialdini (bekend van zijn zeer gezaghebbende boek Invloed, waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht) zijn verbonden aan Arizona State University. Steve Martin is mede-directeur van het Britse bureau Influence at Work.

 

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

In dit originele en baanbrekende werk in de filosofie en de sociale theorie van de kennis worden de kaarten van de werkelijkheid grondig geschud en opnieuw gelegd door de meesterhand.
Achter dit werk gaan meer dan twintig jaar onderzoek en onderwijs schuil.
Arnold Cornelis is niet slechts een meester in het denken, maar ook in de communicatie. Zijn filosofie maakt de brokstukken van het wereldbeeld tot een geheel. Terwijl de wereld steeds complexer wordt streeft zijn theorie van de kennis het omgekeerde na, eenvoud als wijsgerige levenskunst van zelfherkenning. Ontwikkelingen in de afzonderlijke wetenschappen, in de technologie en in de sociale vragen van beleid worden verweven tot een nieuw denkmodel dat ons niet loslaat en fascineert door herkenbaarheid, bruikbaarheid en inzichtelijkheid.

Logica van het gevoel werd geselecteerd als 'Book of the Year' door de Systems Theory Cybernetics and Informatics in Baden-Baden (1990).

 

 

Het boek is goed.

Dit boek past geheel in de Franse traditie van het beschrijven van de mentaliteitsgeschiedenis en behandelt het gebruik van de reukzin ter verandering van de maatschappij. Dank zij de vooruitgang in wetenschap en techniek leert Frankrijk in de 19e eeuw de stank bestrijden en de oorzaken ervan ontdekken. De hygiëne doet zijn intrede. De afkeer van het afval van vorige generaties speelde een (nog niet goed onderzochte) rol in de afkeer van 'vroeger' en bij het uitbreken van de Franse Revolutie. De 'menigte' wordt als stankbron verdacht en mede daardoor doet de individualisering van het leven zijn intrede. Tenslotte wordt stank een klasse-verschijnsel, bestrijding ervan een soort samenlevingsopbouw. Als pendant van dit werk zou de lezer Süskind, P. Het parfum. De geschiedenis van een moordenaar. Voor de vakman is echter een nieuw terrein op unieke wijze blootgelegd. Uitstekend notenapparaat en bronnenoverzicht.

 

Cover en bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

 

Piet Vroon, Wolfsklem - De evolutie van het menselijk gedrag

Wie zijn wij en waar komen we vandaan? Hoe is de evolutie van het gedrag, van het bewustzijn en van het zelfbewustzijn in zijn werk gegaan? Op deze vragen gaat het boek in.

 

De cover en bladzijden zijn wat verkleurd.

 

Samenvatting

OP de vlucht coor het water is de kroniek van een unieke, tegelijk bizarre week in Gelderland. 

Uitgaven 'De gelderlander'

Het boek is redelijk 

Twee weken lang was Nederland in de ban van het gevecht tegen het water. 

 

Het boek is goed. Uitgave van de volkskarant en Kosmos-A&k Uitgevers.

Nooit eerder waren de nederlandse rivieren zo hoog.

 

Het boek is goed, sticker op de voorkant.

Samenvatting

In dit boekje vindt u een verzameling Friese wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Verzameld door Theo Dijkstra.
It aai wol wizer wêze as de hin. Het ei wil wijzer zijn dan de kip.
In faam en in jirpel kiest sels. Een meisje en een aardappel kies je zelf.
Dy't net donget, dy't net ponget. Wie niet bemest krijgt ook geen opbrengst.

Samenvatting

Een praktisch zelfhulpboek voor alledaagse gezondheidsklachten. Soms is een dokter onontbeerlijk, maar veel gezondheidsklachten kunnen gewoon thuis opgelost worden:
- Een beetje peper is een probaat middel om een niet te grote bloedende wonde te stelpen.
- Gemberthee heeft een kalmerend effect op de maag.
- Eucalyptusolie in een stoombad verhelpt verstopping van de neus.
Verder:
- Wat kan een eenvoudige yoghurtkuur doen?
- Hoe kan maïzena bij wel zeven verschillende klachten gebruikt worden?
- Tientallen aandoeningen komen aan bod: van allergieën en blaren tot hoofdpijn, de hik en zonnebrand.
- ...
Dit boek maakt de lezer bekend met vele gezondheidstrucjes die gemakkelijk zijn toe te passen. Alle beschreven remedies zijn door artsen goedgekeurd, om veilig gebruik te verzekeren.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

"Ik zal beginnen met mijn levensverhaal, als je mijn leven überhaupt een leven kan noemen. Een leven zonder hart is geen leven. Een leven zonder gevoel is zo goed als dood. Of ben ik nu weer te pessimistisch? Dat krijg ik altijd van mijn ouders te horen: Paul, wat ben je toch een doemdenker, een typisch kenmerk van hoogbegaafdheid! Doemdenker of niet, nadat je mijn verhaal gelezen hebt, mag je dat zelf beoordelen!"
Zo begint de hoogbegaafde Paul te vertellen over hoe hij als hoogbegaafde de wereld heeft ervaren en waar hij tegenaan gelopen is op de peuterschool, basisschool en thuis met zijn streberige ouders. Dit humoristische verhaal zal zeer herkenbaar zijn voor hoogbegaafde kinderen en hun begeleiders.
Hoogbegaafde mensen ervaren de wereld om hen heen anders dan de meeste mensen. Ze voelen zich dan ook vaker alleen en onbegrepen, waardoor ze sociaal-emotionele blokkades kunnen ervaren en zelfs probleemgedrag kunnen ontwikkelen. Vaak zijn de aanleidingen voor zulke blokkades in het geheel niet hoogdravend en zwaar, maar gelegen in dagelijkse misverstanden in de communicatie: men begrijpt elkaars bedoelingen en gevoeligheden niet.
Door hoogbegaafdheid in eerste instantie te benaderen als een communicatieprobleem met de omgeving en door je te verdiepen in de situaties waardoor blokkades ontstaan zijn heel veel van die blokkades weg te nemen. Door op een goede manier te communiceren met hoogbegaafde mensen én hun omgeving lukt het om tot de kern van blokkades te komen en deze op te ruimen en te voorkomen.
Bij La Luna gebruiken we deze benadering met veel succes. Dit boek is een neerslag van onze benadering en de ideeën erachter. Het is geen hoogdravende theoretische uiteenzetting, maar een verhelderende en praktische uitleg over hoe wij hoogbegaafdheid zien en hoe we mensen, die problemen ervaren, helpen. Het is een boek met veel humor, casussen, praktijksituaties en gespreksvoorbeelden waarmee kinderen, ouders en begeleiders aan de slag kunnen. Het boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen en hun ouders en begeleiders, maar het is leerzaam voor eenieder die met hoogbegaafdheid te maken heeft.
 
 
Het boek is als nieuw. Niet gelezen.

 

Samenvatting

Philip McGraw is bekend van de bestsellers Leer te leven en Red je relatie! Hij treedt wekelijks op in de shows van Oprah Winfrey.
In zijn nieuwe boek daagt dr. Phil je uit om op zoek te gaan naar je 'ware ik', de persoon die je altijd had willen zijn, maar die je nooit durfde te worden. Leef voor jezelf leert je hoe je je ware ik kunt terugvinden. Het is één van de meest vooruitstrevende boeken over eigenwaarde en zelfbeeld, ooit geschreven.
Phil McGraw is dé absolute no-nonsensedeskundige op het gebied van menselijk gedrag, relaties en strategische levensplanning. Hij werkt al meer dan twintig jaar op dit gebied.

 

Produktinformatie:

Het boek is goed, heeft wat gebruikssporen 

Samenvatting

 

De dood van een ouder blijkt niet het einde van die band te hoeven zijn. Het is verrassend te ontdekken hoe later in het leven relaties, kinderen, werk en vriendschappen telkens weer een nieuw licht kunnen werpen op de band met de verloren ouder. De portretten in Verloren maar niet verdwenen laten zien hoe dit verlies in verschillende fasen van het leven steeds opnieuw betekenis krijgt en hoe de dood een bron kan zijn van meer zelfkennis.
De zoektocht van de mensen in dit boek is ook herkenbaar voor anderen. Velen van ons hebben immers ervaren hoe vroege ervaringen en oude gezinspatronen, jaren later nog steeds het leven kleuren. De levensverhalen in dit boek gaan over gevoelens van pijn, verlangen en kwetsbaarheid maar ook over herwonnen kracht en levenskunst, loyaliteit en de behoefte aan verbinding. Met Verloren maar niet verdwenen hebben Sonja Nijon en Yolant Vermeulen twaalf betekenisvolle miniaturen van verborgen levens geschetst, die een grote impact op de lezer zullen hebben.

 

 

 

Produktinformatie:

Boek is in zeer goede staat. Niet gelezen.

Samenvatting

 Geef het door

Claudia de Breij (net 40, dankuwel) vraagt zich af hoe dat moet: leven. De eerste jaren zeggen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Je zit nog in de fase 'leven voor beginners'. Maar hoe moet het als je alles eenmaal zelf mag (en moet) uitvinden? Hoe ga je dan om met vragen over liefde, dood, vriendschap, seks, werk, kinderen? Niemand die zegt hoe het moet. En dat is fijn. Maar soms ook niet. Soms zou je willen dat iemand zei: 'Dit heb ik ook gehad. En toen heb ik het zus en zo opgelost.' Dat helpt.

Shit is goed

Met de les van wijlen René Gude, Denker des Vaderlands, in haar achterhoofd - 'Ga vooral te rade bij anderen' - ging Claudia de Breij op de koffie (en vaak een wijntje) bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Samen met haar geliefde Jessica van Geel sprak ze met Willeke Alberti, Hedy d'Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Linden, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel.

Het is geen wedstrijd

Behalve bij deze eminente wijsgeren haalde De Breij ook levenslessen bij familie, vrienden, Spinoza en haar pedicure. Het resultaat is een boek zoals alleen De Breij dat kan maken: hartstochtelijk, geestig, to the point en onontbeerlijk op het hobbelige pad dat 'leven voor gevorderden' heet.

 

 

Produktspecificatie:

Het boek is goed. Heeft een hele kleine beschadiging.

Samenvatting

Dé klassieker van de zelfhulpboeken. Een everseller.

Wat is de invloed van je familie op je leven? Hoe kie zen mensen een par tner?
En waarom kennen we onszelf zo slecht?
Eind jaren '80 schreven psychotherapeut Robin Skynner en zijn patiënt,
de komiek, John Cleese samen dit boek. Het bleek een schot in de roos,
de ze bestseller is nog steeds verrassend actueel en geeft inzicht in het belang van familierelaties. Maar je leer t ook meer over liefde, seks, het huwelijk, relaties en kinderen.

 

Produktinformatie:

Het boekje is wat verkleurd maar verder goed.

Samenvatting:

Hoewel Jung zichzelf kwalificeerde als een intelectueel-introvert type heeft hij in zijn lange leven talloze interviews gegeven. Zijn bezoekers herinneren zich hem als een vriendelijk, vaak humoristisch mens.We hebben hier een wetenschappelijk verantwoord, maar tevens zeer boeiend en prettig leesbaar werk in hande, dat een levendig beeld schetst van Jungs zeer omvattende in warm-menselijke persoonlijkheid.

Produktspecificatie:

Boek is in goede staat. Omslag is wat verkleurd.

Uitverkocht

Samenvatting

 

De basis voor goede relaties is zelfliefde en zelfacceptatie. Maar hoe helen wij onszelf?We beschouwen de liefde als het hoogste goed in ons leven. Desondanks hebben we er in de praktijk veel moeite mee. Met slechte relaties tot gevolg. Hoe komt dit toch?


Volgens John Welwood doordat we leven vanuit onze beschadigingen en niet vanuit onze volmaakte wezenskern. Daardoor gaan minderwaardigheid en gebrekkigheid overheersen, met alle complexen en frustraties van dien.

Vooral in persoonlijke relaties speelt ons dit parten. We verwachten dat de ander ons accepteert zoals we zijn, inclusief onze onvolmaaktheden. Maar zelf kunnen we onze duistere kanten en zelfhaat niet aanvaarden. Volgens Welwood moeten we ze wél onder ogen zien.

Om dat te leren geeft hij oefeningen en voorbeelden. Dan gaan we ervaren dat ons minderwaardigheidsgevoel slechts ingebeeld is en ten onrechte onze essentie overschaduwt. 'Liefde geven, liefde ontvangen' sluit aan op de groeiende belangstelling voor de relatie tussen westerse psychotherapie en oosterse wijsheid.

Produktspecificatie:

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Geactualiseerde editie 2007 – al meer dan 85.000 exemplaren verkocht!

Nederlanders kunnen zich geweldigopwinden over Amerikanen: ze zijnluidruchtig en oppervlakkig. Aan dejuistheid van deze uitgesproken opinie overonze grootste bondgenoot twijfelen we niet.Toch doen we Amerikanen graag na. Wekijken naar hun films, lezen hun boeken,luisteren naar hun muziek, eten fastfood,lopen in jeans en worden langzamerhand –net als zij – veel te dik!

Maar wat weten we nu echt overAmerikanen? Hoe voeden ze hun kinderenop? Hoe denken ze over misdaad, seks endrugs? Hoe hard werken ze? Hoe rijk of armis Amerika eigenlijk? Amerikanen denkenvooral aan zichzelf, wil het cliché. Maarwaarom zijn er dan in de hele wereld zo veelkerkhoven vol Amerikaanse soldaten? Enwaarom bestaat er nergens zo veelliefdadigheid als in de vs ? En hoeveel wetenwe van hun politieke systeem met al zijnglitter en glans? Slaat Amerika bij deverkiezingen van 2008 linksaf? Of wintrechts opnieuw? Het worden razendspannende verkiezingen.
 
Produktspecificatie:
Het boek is in goede staat