Samenvatting

 

MIJN KIND ZIET MEER Een moeder vertelt over haar paranormaal begaafde kind

Dit boek beschrijft de zoektocht .,au een moeder die tot de ontdekking komt dat haar dochter Marieke paranormaal begaafd is. Het aanvankelijke scepsis vraagt zij zich af wat er waar is van wat haar kind vertelt te 'zien', en of er zelfs, sprake is van een psychische stoornis. Door goed naar haar dochter te luisteren, maar niet alles direct voor 'waar' aan te nemen, ontstaat een boeiende dialoog tussen moeder en kind. Op integere wijze en in directe bewoordingen vertelt zij hoe een nieuwe wereld voor haar opengaat en hoe een kind uiteindelijk daarmee haar levensvisie beïnvloedt. Tegelijkertijd verwoordt zij het moeizame proces dat Marieke doormaakt in het verwerven van een plaats in deze wereld. Langzaamaan laat de schrijfster vertrouwde gedachtepatronen los. Via een proces van vervreemding van haar omgeving, waarbij verlies van vrienden en afstand nemen van de kerk een rol spelen, komt zij tot acceptatie en ervaart zij een 'thuiskomen'. Haar geloof verdiept zich en krijgt een nieuwe dimensie. Mijn kind ziet meer biedt ouders van een kind als Marieke herkenning en geeft een praktisch voorbeeld hoe de opvoeding van zo'n kind gestalte kan krijgen. Ook is het aan te raden voor andere begeleiders van kinderen, zoals leerkrachten en hulpverleners.

 

Belichting van de spirituele aspecten van een gezonde levensstijl, door twee benedictijner monniken.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Kay Redfield Jamison is professor in de psychiatrie aan de Johns Hopkins universiteit. Ze is een van de grootste autoriteiten ter wereld op het gebied van manische depressiviteit. In de onrustige geest vertelt zij voor het eerst, in een levendige, directe stijl, hoe zij zelf al sinds haar jeugd een gevecht tegen manische depressiviteit voert en hoe deze aandoening haar leven heeft gevormd.

 

Conditie; De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Mandala's - symmetrische figuren die het universum symboliseren - zijn krachtige hulpmiddelen voor meditatie. Je vindt ze niet alleen in oosterse culturen, maar in feite liggen ze aan de wortel van elke cultuur, zoals mag blijken uit de oogverblindende roosvensters van middeleeuwse kathedralen. In dit meermalen herdrukte boek zijn ruim 140 voorbeeldtekeningen opgenomen, die de lezer zelf kleur moet geven. De informatieve teksten van Rudiger Dahlke (1951), arts en psychotherapeut, doen dit boek uitstijgen boven andere mandalaboeken die op de markt zijn. Mandala-werkboek verscheen voor het eerst in 1994 en beleefde vele herdrukken; in 2006 werd het integraal opgenomen in het Groot mandalawerkboek. De huidige editie is gelijk aan de oorspronkelijke versie, maar is lager geprijsd en voorzien van een nieuw omslag.

 

Conditie; Goed.

Stephane Garnier

€ 3,00

Stephane Garnier

€ 3,00

Samenvatting

 

Ontdek in deze bestseller op een vrolijke manier wat je van katten kunt leren en word rustiger, onafhankelijker en levenslustiger.

In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken. Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten. Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens. Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand.

 

 

Conditie; als nieuw.

Samenvatting

 

Voor al diegenen die een eerlijk gesprek van levensbelang achten voor hun relaties

Communiceren kan lastig zijn. In gewone gesprekken treedt al snel miscommunicatie op als iemand er niet in slaagt zijn ideeën of bedoelingen onder woorden te brengen. Nog lastiger is het om 'moeilijke gesprekken' te voeren: gesprekken waarin je iemand wilt aanspreken op bijvoorbeeld de gevolgen van zijn of haar gedrag, keuzes of levensstijl. 'Nou moet je eens goed naar me luisteren' is een handleiding voor het voeren van juist dat soort gesprekken; met je partner, je kind, een familielid, je werkgever of collega, met een vriend(in) of iemand van de kerk. Doel van het boek is om misverstanden weg te nemen, problemen op te lossen en relaties te verbeteren.
De auteurs geven heldere adviezen om goed voorbereid de confrontatie aan te gaan, de lijn van het gesprek vast te houden en duidelijk te reageren. Ze baseren hun adviezen op bijbelse principes en geven er veel voorbeelden uit de praktijk bij.

[b]Dr. Henry Cloud [/b]is klinisch psycholoog en heeft een eigen praktijk als coach.
[b]Dr. John Townsend [/b]is klinisch psycholoog en relatietherapeut.

 

 

Conditie; goed.

Een duidelijk boek waar je als moderne ouder van kinderen van 0-12 heel aardeig uit de voeten kunt.

 

Conditie; goed.

Samenvatting

 

Emotioneel intelligente kinderen hebben meer mogelijkheden. Zij zijn beter in staat bun emoties in goede banen te leiden als ze zich ergens over hebben opgewonden. Zo is gebleken dat deze kinderen er sneller dan anderen in slagen zichzelf te kalmeren en daarmee hun hartslag weer in normaal ritme terug te brengen. Daardoor is de kans kleiner dat ze infectieziekten oplopen.
Zij kunnen zich beter concentreren en makkelijk contacten leggen, zelfs onder moeilijke sociale omstandigheden.
Ook zijn zij in staat mensen goed te begrijpen.
Kortom, zij zijn emotioneel intelligent in de omgang met mensen. U kunt uw kind helpen zich emotioneel intelligent te ontwikkelen. Dit boek laat zien hoe u erin kunt slagen in vijf stappen van emotionele coaching uw kind op te voeden tot een emotioneel intelligent individu.

 

 

Conditie; Als nieuw.

Uitverkocht

Els Jacobs; De huishoud coach,

€ 3,50
Uitverkocht

Els Jacobs; De huishoud coach,

€ 3,50

Samenvatting

 

Nieuwe gebonden en herziene editie van Aan de slag met De HuishoudCoach®

Ben je zonder opruimtalent ter wereld gekomen? Of is je huis(houden) door omstandigheden versloft en verstoft? En wil je graag opgeruimd leven, maar heb je geen idee wáár je moet beginnen en hoe je snel resultaat boekt? Geen nood¿ met Els Jacobs¿ aanstekelijke boek Aan de slag met De HuishoudCoach® reken je snel en vakkundig af met de chaos in zowel huis als hoofd!

Het ¿Huishouden Nieuwe Stijl¿ bestaat uit vier laagdrempelige, flexibel uitvoerbare en makkelijk overdraagbare basismethoden voor opruimen, administreren, agenderen en poetsen. Jacobs, die zowel expert als ervaringsdeskundige is, beschrijft levendig hoe je deze methoden idealiter zou moeten gebruiken en wat de meest beruchte valkuilen zijn, want ¿doorgaans zijn helaas noch jij, noch de omstandigheden ideaal¿, aldus Jacobs. Ook paart ze elke methode aan 12 prikkelende weekopdrachten, aangezien ¿niet het goede voornemen, maar de concrete actie telt¿.

Kortom, met Aan de slag met De HuishoudCoach tover je je rommelige, stoffige huis op een realistische manier om in een comfortabel, gastvrij thuis, dat je in staat stelt stressvrij en opgeruimd door het leven te gaan!
 
 
Conditie; Goed

 

Samenvatting

Emotionele problemen? Het lijkt wel of de halve wereld -ermee worstelt. Een leger van therapeuten staat klaar om te helpen. Er worden tonnen aan medicijnen geslikt om de innerlijke pijn te dempen. En toch worden de emotionele problemen niet minder.

Miljoenen mensen lijden onder -depressies, angsten, overgevoeligheid, minderwaardigheidsgevoelens, perfectionisme, schuldgevoelens, contactstoornissen…

Maar er is wel een oplossing.

Dit boek helpt u om de problemen onder ogen te zien en er iets aan te doen. Dr. David Seamands toont een realistische en bijbelse weg die tot genezing leidt. En als u deze weg bewandelt, kunt u zo ver komen dat u zelfs anderen mag helpen om genezing te vinden voor hun beschadigde emoties.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Wat betekent écht gezond-zijn? Wanneer zíjn we gezond? En, is gezond-zijn wel hetzelfde als de afwezigheid van lichamelijke ongemakken en ziekte?In Ziels Gezond slaagt bestseller auteur Annemarie Postma er opnieuw in om met een zeer verrassende kijk te komen op een onderwerp dat ons allemaal aangaat: gezondheid. Ze laat zien dat gezond-zijn op de eerste plaats te maken heeft met het hebben van een gezonde relatie met je ziel. Lichamelijk zal er namelijk altijd wel iets pijn doen, we zullen altijd wel iets mankeren. Het gaat er dus om dat we onze gedachten over ons lichaam onderzoeken en zien hoe we onszelf gevangen houden in onze beperkte concepten over wat gezondheid is. Hoe we ons lichaam onterecht steeds weer de macht geven om onze innerlijke vrede weg te nemen. En hoe we ons lichaam als excuus gebruiken om niet gelukkig te hoeven zijn. Gezond-zijn heeft op de eerste plaats te maken met het hebben van een gezonde relatie met je ziel. Lichamelijk zal er namelijk altijd wel iets pijn doen, we zullen altijd wel iets mankeren.

 

 

Conditie: als nieuw.

Samenvatting

Je kunt leven zonder vrienden. Er zijn mensen die nooit een echte vriend of vriendin vinden. Maar het is heerlijk als je een echte vriend of vriendin hebt. Dit komt echter niet vanzelf. Je moet er actief op zoek naar gaan en er ook hard aan werken.
Dit boekje wil daarbij een wegwijzer zijn. Het brengt vele teksten vol wijsheid, verrijkt met beroemde, vaak verrassende citaten, vlot leesbaar verpakt en in een originele vormgeving.

 

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

'Lente' is een boekje uit de serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken, die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen.

 

He boek is nieuw. Zit nog in plastic folie.

Productbeschrijving

Zomer is een boekje uit de serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken.die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen. in geen enkel ander seizoen worden je zintuigen zo geprikkeld door geuren, kleuren, warmte en smaken. Het vrolijke oranje van goudsbloemen, het stralende van zonnebloemen, het aroma van rijpe nectarines, de koesterende zon op je huid, een zwoele wind door je haren, de meeslepende geur van kamperfoelie in de avond. Al die zinnenprikkelende indrukken lokken je naar buiten en nodigen je uit te genieten. laat het je smaken, doe indrukken op, ga erop uit, wandel in de natuur, verzamel mooie schelpen, pluk een veldboeket, vier een feestje, wees speels, volg je hart, voel je vrij, laad je op, geniet.

 

 

Het boek is als nieuw.

 

'herfst' is een boekje uit de serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken, die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen

 

 

Het boek is als nieuw.

Productbeschrijving

Serie van vier
Winter is een boekje uit een serie van vier praktische en inspirerende lifestyle seizoensboeken, die je uitnodigen de seizoenen bewuster te ervaren en er je voordeel mee te doen. In dit koude seizoen maak je het binnenshuis warm en knus en de winterfeesten geven die gezelligheid extra glans en levendigheid.

 

Het boek is nieuw. 

Samenvatting

lessen voor vrouwen over mannen.

 

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

 

''Door de EO krijg ik hartkloppingen. Nog steeds!'' schrijft ds. Arie van der Veer in zijn woord vooraf in dit boek. Daar draait het om bij veertig jaar Evangelische Omroep. Een omroep met een kloppend hart voor God en voor mensen. De programma's, activiteiten, internet en bladen proberen de boodschap van verandering, zoals de Here Jezus Christus die bracht en voorleefde, dicht bij ons te brengen en te plaatsen in het leven van elke dag.
Altijd goed voor... Hartkloppingen. Een boek én dvd over veertig jaar EO. Van de oprichting in 1967 tot aan nu. Oude en nieuwe beelden, hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar af. Aan de hand van circa vijfhonderd foto's en verschillende thema's brengt dit boek de geschiedenis van de EO in beeld. De dvd biedt een prachtig overzicht van bijna veertig jaar EO-televisie. Met de beelden van toen en de commentaren van nu. Kortom: van harte... EO!

 

 

Het boek is in goede staat.

Leo Fijen wil trager leven, anders en bewuster de tijd doorbrengen, dichter bij de diepste stem van zijn hart komen. Hij is daarom op zoek gegaannaar nieuwe leefregels en vraagt hulp van Nederlandse abten en abdissen in buitemlandse kloosters. 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Wie hoort er wel eens een stemmetje dat ons iets probeert te vertellen? Wie heeft wel eens hulp ontvangen uit een totaal onverwachte hoek? Volgens Rosemary Altea gebeurt dat iedereen, en we zouden er veel van kunnen leren als we ermaar open voor zouden staan.Rosemary helpt al jarenlang mensen contact te krijgen met hun dierbare overledenen en met die gave schenkt ze de nabestaanden rust en vrede. Het verdriet om het verlies kan zo in de meeste gevallen sterk verminderen. Rosemary s trouwe en sterke spirituele gids, Grijze Arend, helpt haar in haar werk als medium.In Wonderen gebeuren staan de aangrijpende verhalen centraal van de mensen die zich tot Rosemary wendden en daarmee de mogelijkheid openhielden om een band te behouden met hun overleden geliefden. Ze steekt deze rouwenden een hart onder de riem in de duistere tijden van verlies en verdriet en ze is voor hen een bron van gemoedsrust en troost.
 
Conditie; Goed.

 

Samenvatting

Ontroerend én positief verhaal van de jonge vrouw wier man verongelukte tijdens de Volvo Ocean Race Ik bel zijn mobiele nummer, maar hij antwoordt niet. Ik hoor een auto de straat in rijden, maar hij is het niet. Ik lig in bed te wachten tot hij naar boven komt, maar hij komt niet. Ik tel de seconden. Als ik tegen de ochtend uitgeput in slaap val en een uur later weer wakker word, is hij er nog steeds niet. Ik heb het niet gedroomd. Hij is echt dood. Wedstrijdzeiler Hans Horrevoets verongelukte op 32-jarige leeftijd op de Atlantische Oceaan tijdens de Volvo Ocean Race 2005-2006. Met een peuter van anderhalf en zwanger van hun tweede kindje blijft Petra van Rij ontredderd achter. Een tijd van verdriet en wanhoop volgt - tot ze besluit dat het anders moet.

 

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

 

Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door, wist Jan Terlouw miljoenen mensen in hun hart te raken. Zijn oproep tot een leefbare wereld, waarin wij zorgen voor de aarde en vertrouwen hebben in elkaar, heeft veel in de samenleving losgemaakt. Kennelijk heeft hij iets onder woorden gebracht waar velen van ons naar verlangen. Als politicus, wetenschapper en auteur heeft Jan Terlouw zich altijd ingezet voor een betere wereld. Zijn beroemde boek, Koning van Katoren, is actueler dan ooit. De opdrachten die de jonge Stach moet uitvoeren om koning te worden, zijn van toepassing op alle problemen waar wij ons op dit moment mee geconfronteerd zien: van het klimaatprobleem tot de marktwerking in de gezondheidszorg en van de botsing met het islamisme tot het gebrek aan vertrouwen in onze democratie. In dit boek vertelt Jan Terlouw met de passie die hem eigen is, over de zeven grote uitdagingen waar wij voor staan om de toekomst van onze jeugd te waarborgen, voorafgegaan door de integrale tekst van zijn pleidooi in De Wereld Draait Door. Youp van 't Hek over het pleidooi: 'Het land was ontroerd. Ontroerd door de ware woorden. O zo simpel gekozen, maar zo raak. [...] Het was tijd voor een autoriteit, een man van statuur, een meneer die niet voor zichzelf sprak, maar voor ons allemaal. Voor de jeugd, dus voor de toekomst. En die ons nog één keer duidelijk uitlegde wat we met de wereld aan het doen zijn. En die ons hoop gaf. En geen ijdele hoop.'

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Een waardevol boek met praktische adviezen om onrust, overmatig huilen en weinig slapen bij jonge kinderen te voorkomen én te verhelpen. Het is niet alleen bestemd voor ouders en verzorgers, maar ook voor eenieder die beroepshalve met kinderen te maken heeft. Gebaseerd op haar jarenlange ervaring als vrijgevestigd wijkverpleegkundige Ouder- en Kindzorg reikt Ria Blom inzichten en snel tot resultaat leidende methoden aan die de onrustspiraal doorbreken. De basis van de opvoeding, zoals de auteur deze beschrijft, is voorspelbare regelmaat en eenduidigheid - een weldaad voor elk kind. 'Grenzenloze liefde' zal in veel gevallen wijken voor 'liefdevolle grenzen' en een 'meer van minder' patroon. Naast voorspelbare regelmaat heeft een aantal kinderen een stevige begrenzing door inbakeren nodig, om het onvrijwillig bewegen van armen en benen te stoppen. Dan pas krijgt de slaap een kans. Hierdoor verandert al met een paar dagen de kwaliteit van eten, kunnen genieten van knuffelen en aanraken, eigen spel en de slaap.

 

 

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

 

Ditmaal gaat niet journaliste Stella Braam, maar haar vader 'undercover'. In 2003 krijgt René van Neer te horen dat hij Alzheimer heeft, de meest voorkomende vorm van dementie. De oud-psycholoog doet zijn dochter verslag van zijn veranderende wereld.
René belandt in een zorgcentrum in Maastricht, waar hij de boel op stelten zet, zijn afdeling 'gijzelt' en inspraak eist. Bijna gaat hij ten onder aan 'rustgevende' medicatie en ten slotte verdwijnt hij achter slot en grendel in een ander verpleegcentrum. 'Het stempel dementie is een vrijbrief om iemand zijn burgerrechten te ontnemen,'tekent Stella Braam uit René's mond op.
Voor het eerst in de geschiedenis vertelt een dementerende zijn verhaal. Een onthutsend en hilarisch verslag van een strijdbare burger met Alzheimer die in opstand komt tegen de betutteling in zorg en samenleving.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Aan de hand van grappige voorbeelden wordt duidelijk waaróm de beide seksen zo anders zijn

 

 

het boek is in goede staat.

Uitverkocht

Raynor Winn; Het zoutpad.

€ 3,00
Uitverkocht

Raynor Winn; Het zoutpad.

€ 3,00

Samenvatting

 

Na het verlies van hun huis en het nieuws dat haar man ernstig ziek is, besluit Raynor Winn de lange, verweerde, oeroude South West Coast Path te gaan lopen. De tocht verandert het leven van het stel.

Raynor Winn en haar man Moth zijn al meer dan dertig jaar samen. Hun oude boerderij in Wales hebben ze in de loop der tijd steen voor steen opgeknapt en omgebouwd tot een goedlopende B&B. Dan raken ze binnen een paar dagen alles kwijt: ze verliezen hun huis door een speculatieschandaal en ze krijgen te horen dat Moth een ernstige ziekte heeft. Ze hebben niets meer over en nog maar weinig tijd. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan de eeuwenoude South West Coast Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer langs de zuidkust van Engeland. Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. En daar gebeurt het. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis. Het zoutpad is een inspirerend, openhartig en schitterend geschreven verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de ware betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.

 

 

 

Het boek is in goede staat. 

 

Samenvatting

 

De meesten van ons zijn er goed in om lange dagen te werken. Maar we zijn er minder goed in een keer op maandagmiddag naar de film gaan. Ricardo Semler is daar wél goed in.

In Het weekend van zeven dagen laat Semler zien hoe hij Semco, een klein familiebedrijf, wist om te bouwen tot een bedrijf met veertigmaal de oorspronkelijke omzet – terwijl hij tijdens kantooruren genoot van een goede film of met zijn zoon de eendjes ging voeren. Semler laat zien dat het veel eenvoudiger is dan het lijkt om een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Het natuurlijke resultaat is een weekend van zeven dagen.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Een Chinese documentairemaakster ervaart de kracht van boeddhistische rituelen in het dagelijkse leven in Tibet.
Sun Shuyun gaat een jaar naar Tibet om een documentaire te maken. Als Chinese verwacht ze de nodige vijandigheid tegen te komen. Ze is dan ook blij verrast door de open, gastvrije houding van sjamaan Tseten en zijn familie.
Een jaar lang leeft ze mee met het gezin, waarin drie broers één vrouw delen, met het reilen en zeilen van het huishouden, het binnenhalen van de oogst, de rituelen bij een overlijden. Ze is getuige van sjamaanrituelen om hagelbuien te verdrijven, kwalen te verhelpen en de goden gunstig te stemmen. En ze ervaart hoe er letterlijk geleefd wordt volgens de boeddhistische levensfilosofie van geven en niet oordelen, maar ook het schrijnende gebrek aan gezondheidszorg en de politieke spanningen.
Zelf blijkt ze de nodige vooroordelen te hebben opgedaan tijdens haar opvoeding onder het Mao-regime, en ze moet steeds opnieuw haar meningen herzien.
De gastvrije sjamaan biedt een zeldzaam inkijkje in het Tibetaanse dagelijks leven, de kracht van het geloof en het belang van rituelen.
Sun Shuyun groeide op in China en vertrok naar Engeland om in Oxford geschiedenis te studeren. Ze werkt als documentairemaakster voor onder andere de BBC en Discovery Channel. Ze woont afwisselend in China en Engeland.

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Eigen wijsheid is de enige ware wijsheid, is het motto van Lisette Thooft. En die wijsheid ontwikkel je vooral door je in het leven te storten en niet bang te zijn om fouten te maken. Om spiritueel te groeien moet je soms je hoofd stoten.In Wie domme dingen doet, wordt wijs deelt Thooft openhartig de domme dingen die ze heeft gedaan om wijs te worden. Met anekdotes en verhalen toont ze haar spirituele inzichten en laat ze zien hoe je jezelf kunt openen voor de wijsheid van het leven.

 

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

Nikita Shahbazi neemt in Aardappeleters & Allochtonen de pen ter hand om een van de meest brandende kwesties van de huidige nationale politiek onder de loep te nemen. Zij werd geboren in Iran, een land waarin zij opgroeide totdat haar progressief geëngageerde familie dertien jaar geleden uit Iran moest vluchten. Als ervaringsdeskundige op het gebied van de problemen van nieuwkomers én als betrokken burger van ons land op drift, belicht zij in een uiterst verfrissend betoog beide zijden van de integratieproblematiek. Zij houdt ons enerzijds een spiegel voor als het gaat om de machteloosheid en soms inertie van het Nederlandse beleid, en anderzijds schroomt zij niet om de soms lethargische houding van de nieuwkomers te bekritiseren.

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Het leven is onmogelijk. Laat ons iets mogelijks goed doen. Misschien maakt dit het leven toch mogelijk? Dit zei Rikyu, een Japanse zenmeester uit de zestiende eeuw. In dit boek beschrijft monnik Benoît Standaert de spiritualiteit als een levenskunst die helpt om eenvoudige 'mogelijke dingen' zo volkomen mogelijk uit te voeren, en om daardoor het leven in al zijn onoverzichtelijkheid aan te kunnen. Hij ontvouwt voor de lezer een volledig alfabet, waarbij elke letter één of meer vormen van levenskunst aanreikt. Het zijn 99 verschillende toegangspoorten tot die levenskunst - net geen honderd! Die ene poort die nog ontbreekt, staat voorbij de laatste bladzijde, in het leven zelf, en is voor iedereen anders, onvoorspelbaar, een pure verrassing! Dit praktisch spiritualiteitshandboek, bestemd voor gelovigen en niet-gelovigen, voor kerkelijken en andersdenkenden, vindt zijn inspiratie in de monastieke traditie, een horizon die terug de voedingsbodem vormt voor die talloze moderne mensen die hunkeren naar
innerlijkheid, geestelijke vrijheid, levenskunst en spiritualiteit.
 
Het boek is in goede staat. 

 

Samenvatting

 

In het spannende en aangrijpende boek ‘Ki, kracht van binnenuit’ maken we kennis met een gestresste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen vastloopt. Om een burn-out te voorkomen is een drastische omslag noodzakelijk. Hij maakt kennis met Ki. Boektrailer Ki: http://www.youtube.com/watch?v=pYaa7zJ2HBo

Ki, kracht van binnenuit In het spannende en aangrijpende boek 'Ki, kracht van binnenuit' maken we kennis met een gestresste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen vastloopt. Om een burn-out te voorkomen is een drastische omslag noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. Ki is een eeuwenoud geheim dat altijd binnen de kloostermuren is gebleven. Pas nadat Peter een beproeving heeft doorstaan, leert hij Ki kennen. Laat je meevoeren door dit verhaal en ontdek het geheim achter de kracht en rust van boeddhistische monniken die hoog in de Himalaya leven. Wat is Ki? Ki is de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Ki is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om in je kracht te komen. Ontdek de vier Ki-principes, die werkzaam, voelbaar en overtuigend zijn. Je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die in je huist. Hans Peter Roel (Soest, 1964) is een creatieve denker. Hij inspireert, heeft het talent om mensen in beweging te krijgen en weet spiritualiteit op een praktische en begrijpelijke manier neer te zetten. Hans Peter heeft de missie om mensen te inspireren om hun volle vermogen te gebruiken: "Door je innerlijke Ki-kracht creëer je een krachtig en energiek leven."

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat. paperback.

Kankerklas biedt houvast en herkenning voor iedereen die met kanker te maken heeft.

 

Het boek is in zeer goede staat. Paperback

Samenvatting

 

'Hartverscheurend.' - The Sunday Times Na een aantal jaar zoeken naar een baan die haar écht voldoening gaf, accepteerde Bronnie Ware zonder de juiste diploma's of ervaring een baan in de palliatieve zorg. Al snel bleek ze haar ware roeping gevonden te hebben. In de jaren dat ze stervenden begeleidde, veranderde haar leven compleet door alle inzichten en lessen die ze van hen leerde. Op internet schreef ze een blog over de openhartige uitlatingen van mensen in de laaste fase van hun leven: waar hebben ze spijt van, wat zouden ze nu anders aanpakken? Binnen een jaar was haar weblog meer dan drie miljoen keer bezocht, en besloot ze haar ervaringen te verwerken in dit boek. In prachtige, onvergetelijke hoofdstukken beschrijft Bronnie Ware de ongelooflijke visionaire helderheid van deze mensen aan het einde van hun levens, en hoe wij van hún wijsheid kunnen leren.

 

 

Het boek is als nieuw. paperback

Samenvatting

In Haar stille stem vertelt de vader van Carly over de blijdschap bij de geboorte van zijn tweelingdochters, over de zorgen als Carly niet leert kruipen zoals haar zusje, niet reageert op haar ouders en in haar eigen wereld verdwaald lijkt te zijn. Na een eindeloze weg langs specialisten wordt de diagnose gesteld: Carly is zwaar autistisch. Na 10 jaar zonder enige verbale communicatie, typt Carly plotseling op een laptop de woorden HELP TANDEN PIJN. Het is het beslissende moment waarin ze eindelijk haar innerlijke stem weet te bevrijden. Door heel hard werken kan Carly van woorden zinnen maken met een betekenis en een boodschap.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Waarom ziet hij niet dat zij ergens mee zit? Waarom wil ze het nou alweer met hem over hun relatie hebben? Waarom vraagt hij de weg niet gewoon voor haar? Bovenstaande vragen kent iedereen en ze typeren aloude verschillende tussen mannen en vrouwen. Zijn ze aangeboren, zijn ze aangeleerd? Veel interessanter is de vraag waarom mannen en vrouwen niets van elkaar begrijpen en hoe we daar verandering in kunnen brengen. Marianne Legato geeft daar in 'Waarom mannen niets onthouden en vrouwen niets vergeten dé verklaring voor. Het mannen- en vrouwenbrein verschilt niet alleen structureel, maar maakt bovendien verschillende stoffen aan, waardoor man en vrouw de wereld heel anders bekijken en problemen anders aanpakken. Een psychologische kloof tussen de beide geslachten die alleen te overbruggen is als mannen leren denken als vrouwen, en vrouwen als mannen. Marianne Legato geeft heldere tips en adviezen die je helpen om die omslag te maken. Leer denken als het andere geslacht en er gaat een wereld voor je open!

Taal Nederlands

Bindwijze Paperback

In de binnwenkant staat met pen geschreven, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

 

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer, en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.
Toch worden we wereldwijd steeds minder actief, steeds luier. Dit boek is een bevlogen pleidooi om weer 'gewoon' te gaan bewegen, om een half uurtje per dag uit die luie stoel te komen. Het beoefenen van topsport is echt niet nodig.
Laat je hersenen niet zitten beschrijft de beloning die je krijgt als je beweegt, maar ook de nadelige gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid als je ervoor blijft weglopen. We wisten al dat overgewicht en obesitas tot de grootste bedreigingen van de gezondheid behoren vanwege de risico's op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Maar de invloed op de hersenen is minder bekend: als kinderen bewegen stimuleert dat de delen van de hersenen die zorgen voor een optimale verstandelijke ontwikkeling en die bij het ouder worden het eerst achteruitgaan. Met recht kan worden geconcludeerd: bewegen is niet alleen van belang voor de slanke lijn, maar zeker ook voor de conditie van het brein

 

 

Het boek is als nieuw. Hardcover

Samenvatting

Mensen geven op verschillende manieren uiting aan hun liefde. Volgens Gary Chapman zijn er vijf 'talen' van liefde te onderscheiden.

We kunnen onze liefde laten blijken door
* het geven van het beste deel van onze tijd;
* bemoedigende woorden;
* cadeaus;
* hulpvaardigheid;
* lichamelijke aanraking.

Soms spreekt onze partner een taal die wij niet begrijpen. Een man heeft (bijvoorbeeld) wel behoefte aan bemoediging, maar zijn vrouw meent dat een lekkere maaltijd hem goed zal doen. Een vrouw hunkert wellicht naar tijd samen met haar man, maar hij denkt dat een bos bloemen haar zal opfleuren. Als de éne huwelijkspartner zich uitdrukt in een 'taal' die de ander niet verstaat, komt de liefde niet over.

Door dit boek kunt u de liefdestaal van uw partner leren spreken en verstaan.

 

Het boek heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

Peale, wereldberoemd geworden door onder meer zijn bestseller ‘De kracht van positief denken’ (a.i. 94-10-294-5), heeft in zijn leven duizenden mensen ontmoet en gesproken. Dit boek bevat een keuze uit zijn favoriete spreuken en citaten, onderverdeeld in hoofdstukken, die hij van een korte inleiding voorzag. Hij schrijft over geloof en gebed, relaties en gemeenschap, pijn en lijden, liefde en familie en talrijke onderwerpen meer. Naast de Bijbel komen veel bekende en onbekende mensen aan het woord, puntig, beheerst, aansprekend en inspirerend door hun weinige woorden, die getuigen van doorleefd bestaan. Een prachtig boekje, waarin men zichzelf kan herkennen.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Samenvatting

HELP IK WORDT MILJONAIR, J.Vriend

De verhalen in Help, ik wordt miljonair! Zijn openhartig en echt. Een echtpaar dat na de prijs jarenlang twee gebakjes per dag at (want nu kunnen we het betalen) en een man die zijn huwelijk ook met de miljoenenprijs niet kon redden; een oude vrijgezel die het maar het makkelijkste vond om al het geld gewoon weg te geven. Naast de portretten van hoofdprijswinnaars biedt het boek ook een kijkje achter de schermen van de postcodeloterij. Hoe werkt het daar, en hoe worden winnaars begeleid? Zo staan er in het boek ook tips voor miljonairs.

Leen geen geld uit.
Blijf werken
Maak een testament
Hou vast aan je oude patronen en gewoontes,enzovoort.

 

Het boek heeft een paar ezelsoortjes, het lijkt niet te zijn gelezen.

Ontdek het mysterie en u bereikt alles wat u wilt.

Voor diegenen, die zo weinig lezen dat ze er geeneens een hekel aan hebben.

 

Halverwege het boek zit een ezelsoor, het lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Waarom willen mensen minder als je hun meer biedt? Wat is het actieve element van commitment? Welk woord verbetert je overtuigingskracht? In welk geval geloven mensen alles wat ze lezen?

Maatschappelijk succes bereik je als veel mensen ingaan op je verzoeken of aanbevelingen. Overtuigingskracht is daarbij de motor. Er is veel onderzoek gedaan naar de psychologie van overreden en beïnvloeden. En wat blijkt? De resultaten zijn direct toepasbaar en maken iemand invloedrijker en beter in de omgang met andere mensen, op het werk of privé, in de dagelijkse praktijk van reclame, communicatie, politiek, beleid, marketing, strategie, management, hulpverlening of advisering.

Wie overtuigender wil worden en wil leren om mensen en processen beter te beïnvloeden, moet zowel de theorie als de voorbeelden van overredingsstrategieën kennen. Dit boek biedt beide. Hoe krijg je mensen zover dat ze "Ja!" zeggen op iets? Aan de hand van 50 verhalen ontvouwt dit boek de psychologie van het overreden.

Noah Goldstein en Robert Cialdini (bekend van zijn zeer gezaghebbende boek Invloed, waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht) zijn verbonden aan Arizona State University. Steve Martin is mede-directeur van het Britse bureau Influence at Work.

 

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

In dit originele en baanbrekende werk in de filosofie en de sociale theorie van de kennis worden de kaarten van de werkelijkheid grondig geschud en opnieuw gelegd door de meesterhand.
Achter dit werk gaan meer dan twintig jaar onderzoek en onderwijs schuil.
Arnold Cornelis is niet slechts een meester in het denken, maar ook in de communicatie. Zijn filosofie maakt de brokstukken van het wereldbeeld tot een geheel. Terwijl de wereld steeds complexer wordt streeft zijn theorie van de kennis het omgekeerde na, eenvoud als wijsgerige levenskunst van zelfherkenning. Ontwikkelingen in de afzonderlijke wetenschappen, in de technologie en in de sociale vragen van beleid worden verweven tot een nieuw denkmodel dat ons niet loslaat en fascineert door herkenbaarheid, bruikbaarheid en inzichtelijkheid.

Logica van het gevoel werd geselecteerd als 'Book of the Year' door de Systems Theory Cybernetics and Informatics in Baden-Baden (1990).

 

 

Het boek is goed.

Dit boek past geheel in de Franse traditie van het beschrijven van de mentaliteitsgeschiedenis en behandelt het gebruik van de reukzin ter verandering van de maatschappij. Dank zij de vooruitgang in wetenschap en techniek leert Frankrijk in de 19e eeuw de stank bestrijden en de oorzaken ervan ontdekken. De hygiëne doet zijn intrede. De afkeer van het afval van vorige generaties speelde een (nog niet goed onderzochte) rol in de afkeer van 'vroeger' en bij het uitbreken van de Franse Revolutie. De 'menigte' wordt als stankbron verdacht en mede daardoor doet de individualisering van het leven zijn intrede. Tenslotte wordt stank een klasse-verschijnsel, bestrijding ervan een soort samenlevingsopbouw. Als pendant van dit werk zou de lezer Süskind, P. Het parfum. De geschiedenis van een moordenaar. Voor de vakman is echter een nieuw terrein op unieke wijze blootgelegd. Uitstekend notenapparaat en bronnenoverzicht.

 

Cover en bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

 

Piet Vroon, Wolfsklem - De evolutie van het menselijk gedrag

Wie zijn wij en waar komen we vandaan? Hoe is de evolutie van het gedrag, van het bewustzijn en van het zelfbewustzijn in zijn werk gegaan? Op deze vragen gaat het boek in.

 

De cover en bladzijden zijn wat verkleurd.

 

Samenvatting

OP de vlucht coor het water is de kroniek van een unieke, tegelijk bizarre week in Gelderland. 

Uitgaven 'De gelderlander'

Het boek is redelijk 

Twee weken lang was Nederland in de ban van het gevecht tegen het water. 

 

Het boek is goed. Uitgave van de volkskarant en Kosmos-A&k Uitgevers.

Nooit eerder waren de nederlandse rivieren zo hoog.

 

Het boek is goed, sticker op de voorkant.

Samenvatting

In dit boekje vindt u een verzameling Friese wijsheden, voorzien van prachtige illustraties. Verzameld door Theo Dijkstra.
It aai wol wizer wêze as de hin. Het ei wil wijzer zijn dan de kip.
In faam en in jirpel kiest sels. Een meisje en een aardappel kies je zelf.
Dy't net donget, dy't net ponget. Wie niet bemest krijgt ook geen opbrengst.

Uitverkocht

1001 veilige remedies

€ 5,00
Uitverkocht

1001 veilige remedies

€ 5,00

Samenvatting

Een praktisch zelfhulpboek voor alledaagse gezondheidsklachten. Soms is een dokter onontbeerlijk, maar veel gezondheidsklachten kunnen gewoon thuis opgelost worden:
- Een beetje peper is een probaat middel om een niet te grote bloedende wonde te stelpen.
- Gemberthee heeft een kalmerend effect op de maag.
- Eucalyptusolie in een stoombad verhelpt verstopping van de neus.
Verder:
- Wat kan een eenvoudige yoghurtkuur doen?
- Hoe kan maïzena bij wel zeven verschillende klachten gebruikt worden?
- Tientallen aandoeningen komen aan bod: van allergieën en blaren tot hoofdpijn, de hik en zonnebrand.
- ...
Dit boek maakt de lezer bekend met vele gezondheidstrucjes die gemakkelijk zijn toe te passen. Alle beschreven remedies zijn door artsen goedgekeurd, om veilig gebruik te verzekeren.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

"Ik zal beginnen met mijn levensverhaal, als je mijn leven überhaupt een leven kan noemen. Een leven zonder hart is geen leven. Een leven zonder gevoel is zo goed als dood. Of ben ik nu weer te pessimistisch? Dat krijg ik altijd van mijn ouders te horen: Paul, wat ben je toch een doemdenker, een typisch kenmerk van hoogbegaafdheid! Doemdenker of niet, nadat je mijn verhaal gelezen hebt, mag je dat zelf beoordelen!"
Zo begint de hoogbegaafde Paul te vertellen over hoe hij als hoogbegaafde de wereld heeft ervaren en waar hij tegenaan gelopen is op de peuterschool, basisschool en thuis met zijn streberige ouders. Dit humoristische verhaal zal zeer herkenbaar zijn voor hoogbegaafde kinderen en hun begeleiders.
Hoogbegaafde mensen ervaren de wereld om hen heen anders dan de meeste mensen. Ze voelen zich dan ook vaker alleen en onbegrepen, waardoor ze sociaal-emotionele blokkades kunnen ervaren en zelfs probleemgedrag kunnen ontwikkelen. Vaak zijn de aanleidingen voor zulke blokkades in het geheel niet hoogdravend en zwaar, maar gelegen in dagelijkse misverstanden in de communicatie: men begrijpt elkaars bedoelingen en gevoeligheden niet.
Door hoogbegaafdheid in eerste instantie te benaderen als een communicatieprobleem met de omgeving en door je te verdiepen in de situaties waardoor blokkades ontstaan zijn heel veel van die blokkades weg te nemen. Door op een goede manier te communiceren met hoogbegaafde mensen én hun omgeving lukt het om tot de kern van blokkades te komen en deze op te ruimen en te voorkomen.
Bij La Luna gebruiken we deze benadering met veel succes. Dit boek is een neerslag van onze benadering en de ideeën erachter. Het is geen hoogdravende theoretische uiteenzetting, maar een verhelderende en praktische uitleg over hoe wij hoogbegaafdheid zien en hoe we mensen, die problemen ervaren, helpen. Het is een boek met veel humor, casussen, praktijksituaties en gespreksvoorbeelden waarmee kinderen, ouders en begeleiders aan de slag kunnen. Het boek is in eerste instantie geschreven voor kinderen en hun ouders en begeleiders, maar het is leerzaam voor eenieder die met hoogbegaafdheid te maken heeft.
 
 
Het boek is als nieuw. Niet gelezen.

 

Samenvatting

Philip McGraw is bekend van de bestsellers Leer te leven en Red je relatie! Hij treedt wekelijks op in de shows van Oprah Winfrey.
In zijn nieuwe boek daagt dr. Phil je uit om op zoek te gaan naar je 'ware ik', de persoon die je altijd had willen zijn, maar die je nooit durfde te worden. Leef voor jezelf leert je hoe je je ware ik kunt terugvinden. Het is één van de meest vooruitstrevende boeken over eigenwaarde en zelfbeeld, ooit geschreven.
Phil McGraw is dé absolute no-nonsensedeskundige op het gebied van menselijk gedrag, relaties en strategische levensplanning. Hij werkt al meer dan twintig jaar op dit gebied.

 

Produktinformatie:

Het boek is goed, heeft wat gebruikssporen 

Samenvatting

 

De dood van een ouder blijkt niet het einde van die band te hoeven zijn. Het is verrassend te ontdekken hoe later in het leven relaties, kinderen, werk en vriendschappen telkens weer een nieuw licht kunnen werpen op de band met de verloren ouder. De portretten in Verloren maar niet verdwenen laten zien hoe dit verlies in verschillende fasen van het leven steeds opnieuw betekenis krijgt en hoe de dood een bron kan zijn van meer zelfkennis.
De zoektocht van de mensen in dit boek is ook herkenbaar voor anderen. Velen van ons hebben immers ervaren hoe vroege ervaringen en oude gezinspatronen, jaren later nog steeds het leven kleuren. De levensverhalen in dit boek gaan over gevoelens van pijn, verlangen en kwetsbaarheid maar ook over herwonnen kracht en levenskunst, loyaliteit en de behoefte aan verbinding. Met Verloren maar niet verdwenen hebben Sonja Nijon en Yolant Vermeulen twaalf betekenisvolle miniaturen van verborgen levens geschetst, die een grote impact op de lezer zullen hebben.

 

 

 

Produktinformatie:

Boek is in zeer goede staat. Niet gelezen.

Samenvatting

 Geef het door

Claudia de Breij (net 40, dankuwel) vraagt zich af hoe dat moet: leven. De eerste jaren zeggen ouders, leraren en andere betweters wat je wel en niet moet doen. Je zit nog in de fase 'leven voor beginners'. Maar hoe moet het als je alles eenmaal zelf mag (en moet) uitvinden? Hoe ga je dan om met vragen over liefde, dood, vriendschap, seks, werk, kinderen? Niemand die zegt hoe het moet. En dat is fijn. Maar soms ook niet. Soms zou je willen dat iemand zei: 'Dit heb ik ook gehad. En toen heb ik het zus en zo opgelost.' Dat helpt.

Shit is goed

Met de les van wijlen René Gude, Denker des Vaderlands, in haar achterhoofd - 'Ga vooral te rade bij anderen' - ging Claudia de Breij op de koffie (en vaak een wijntje) bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al een keer hebben meegemaakt. Samen met haar geliefde Jessica van Geel sprak ze met Willeke Alberti, Hedy d'Ancona, Anne-Wil Blankers, Hanneke Groenteman, Nico ter Linden, Geert Mak, Erica Terpstra, Herman van Veen, Paul van Vliet en Hans Wiegel.

Het is geen wedstrijd

Behalve bij deze eminente wijsgeren haalde De Breij ook levenslessen bij familie, vrienden, Spinoza en haar pedicure. Het resultaat is een boek zoals alleen De Breij dat kan maken: hartstochtelijk, geestig, to the point en onontbeerlijk op het hobbelige pad dat 'leven voor gevorderden' heet.

 

 

Produktspecificatie:

Het boek is goed. Heeft een hele kleine beschadiging.

Samenvatting

Dé klassieker van de zelfhulpboeken. Een everseller.

Wat is de invloed van je familie op je leven? Hoe kie zen mensen een par tner?
En waarom kennen we onszelf zo slecht?
Eind jaren '80 schreven psychotherapeut Robin Skynner en zijn patiënt,
de komiek, John Cleese samen dit boek. Het bleek een schot in de roos,
de ze bestseller is nog steeds verrassend actueel en geeft inzicht in het belang van familierelaties. Maar je leer t ook meer over liefde, seks, het huwelijk, relaties en kinderen.

 

Produktinformatie:

Het boekje is wat verkleurd maar verder goed.

Samenvatting:

Hoewel Jung zichzelf kwalificeerde als een intelectueel-introvert type heeft hij in zijn lange leven talloze interviews gegeven. Zijn bezoekers herinneren zich hem als een vriendelijk, vaak humoristisch mens.We hebben hier een wetenschappelijk verantwoord, maar tevens zeer boeiend en prettig leesbaar werk in hande, dat een levendig beeld schetst van Jungs zeer omvattende in warm-menselijke persoonlijkheid.

Produktspecificatie:

Boek is in goede staat. Omslag is wat verkleurd.

Samenvatting

 

De basis voor goede relaties is zelfliefde en zelfacceptatie. Maar hoe helen wij onszelf?We beschouwen de liefde als het hoogste goed in ons leven. Desondanks hebben we er in de praktijk veel moeite mee. Met slechte relaties tot gevolg. Hoe komt dit toch?


Volgens John Welwood doordat we leven vanuit onze beschadigingen en niet vanuit onze volmaakte wezenskern. Daardoor gaan minderwaardigheid en gebrekkigheid overheersen, met alle complexen en frustraties van dien.

Vooral in persoonlijke relaties speelt ons dit parten. We verwachten dat de ander ons accepteert zoals we zijn, inclusief onze onvolmaaktheden. Maar zelf kunnen we onze duistere kanten en zelfhaat niet aanvaarden. Volgens Welwood moeten we ze wél onder ogen zien.

Om dat te leren geeft hij oefeningen en voorbeelden. Dan gaan we ervaren dat ons minderwaardigheidsgevoel slechts ingebeeld is en ten onrechte onze essentie overschaduwt. 'Liefde geven, liefde ontvangen' sluit aan op de groeiende belangstelling voor de relatie tussen westerse psychotherapie en oosterse wijsheid.

Produktspecificatie:

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Geactualiseerde editie 2007 – al meer dan 85.000 exemplaren verkocht!

Nederlanders kunnen zich geweldigopwinden over Amerikanen: ze zijnluidruchtig en oppervlakkig. Aan dejuistheid van deze uitgesproken opinie overonze grootste bondgenoot twijfelen we niet.Toch doen we Amerikanen graag na. Wekijken naar hun films, lezen hun boeken,luisteren naar hun muziek, eten fastfood,lopen in jeans en worden langzamerhand –net als zij – veel te dik!

Maar wat weten we nu echt overAmerikanen? Hoe voeden ze hun kinderenop? Hoe denken ze over misdaad, seks endrugs? Hoe hard werken ze? Hoe rijk of armis Amerika eigenlijk? Amerikanen denkenvooral aan zichzelf, wil het cliché. Maarwaarom zijn er dan in de hele wereld zo veelkerkhoven vol Amerikaanse soldaten? Enwaarom bestaat er nergens zo veelliefdadigheid als in de vs ? En hoeveel wetenwe van hun politieke systeem met al zijnglitter en glans? Slaat Amerika bij deverkiezingen van 2008 linksaf? Of wintrechts opnieuw? Het worden razendspannende verkiezingen.
 
Produktspecificatie:
Het boek is in goede staat