Samenvatting

Wat is er mooier dan de eigen vertrouwde omgeving? Onze eigen streek waarmee we ons zo verbonden voelen?
De Schoonheid van... is een veertiendelige serie met wonderschone fotografische reportages van landschappelijk en cultuurhistorisch interessante plaatsen van Nederland en Vlaanderen, ingedeeld per gewest of provincie.
Een korte inleiding geeft inzicht in de historie en het bijzondere karakter van het gebied, waarna de fraaie foto's de lezers langs de plaatsen voeren die voor de bewoners zo vertrouwd zijn, maar voor bezoekers vaak verrassend, karakteristiek en voor ook schoon zijn.

 

 

Conditie; Goed

De mooiste verhalen over, jeugdherinneringen aan, wandelingen in en legenden en volksverhalen uit Gelderland. 

 

 

Conditie; Zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Beschrijving

De uittocht.Evacuatie en terugkeer in Rivierenland.Bert van Eldert en Jos Steehouder.Wegener Uitgeverij Midden Nederland bv,1995.ISBN 9070644118.Ingenaaid boek, slappe kaft, 100 pagina's met talloze z/w foto's.Formaat: 17 X 24 X 1,0 cm.

 

 

Conditie; Goed.

Tielse herinneringen geschreven door Henk Manders met foto's van Nic Lathouwers.

 

Conditie; Goed.

Lees de bijzondere informatie over jouw streek. Over de oorsprong van straatnamen, de betekenis van monumenten. Over dijken en sluizen. Feesten en tradities. 

Een boek van Plus en Unox. 

Uitverkocht

De Betuwe belicht.

€ 5,00
Uitverkocht

De Betuwe belicht.

€ 5,00

Samenvatting

George Burggraaff en Wil de Jong beschrijven in dit boek - in woon en beeld - een groot deel van de Betuwe, van de grens met Zuid-Holland tot de lijn Opheusden/Dodewaard. Dat is zo ongeveer het gebied, dat al vanaf de late middeleeuwen de Neder-Betuwe wordi genoemd en dat in zijn verscheidenheid een grote verwantschap vertoont; niet alleen landschappelijk maar ook cultureel, historisch en zelfs staatkundig. Vooral de ligging tussen Holland, Brabant en Utrecht speelt een rol in de culturele en staatkundige geschiedenis van dit gebied. Maar de hoofdrol is weggelegd voor de drie rivieren de Waal, de Nederrijn/Lek en de kleine Linge. Want die hebben het land en het landschap gevormd.

 

Conditie; Goed.

Uitverkocht

Jolt Oostra rzn; Drachterster namen.

€ 3,50
Uitverkocht

Jolt Oostra rzn; Drachterster namen.

€ 3,50

Toponymie Drachten. Eeen boek met namen en plattegronden.

 

Conditie; Goed. Er stqaat wel een naam in geschreven.

Een verrassende tocht langs de gevels van Culemborg.

 

Conditie; Goed.

Door : Gemeente Neerijnen

info 125 pag. – in goede staat, hardcover Illustraties.(foto’s, kaarten en oude ansichten)

Uitgever : Gemeente Neerijnen

In goede staat

Samenvatting

 

Een literair fotoboek met zwart-wit foto's van plekken en gebouwen, die aan de grote rivieren liggen van Gelderland. De literaire impressies zijn korte stukjes en gedichten van bekende auteurs, zoals Bomans en Siebelink; De afbeeldingen zijn ingedeeld naar de streken de Veluwe, de Achterhoek & Liemers en Rivierenland (Betuwe). De steden Arnhem en Zutphen springen eruit. Op de omslag wordt de stuw van Driel afgebeeld.

 

 

 

Conditie; als nieuw.

Inhoud van het boek:127 pagina's, met zwart wit foto's  en enkele zwart wit kaartjes.

 

Het boek is in zeer goede staat. 

Uitverkocht

Peter Giessen; Retour de France.

€ 3,50
Uitverkocht

Peter Giessen; Retour de France.

€ 3,50

Samenvatting

 

Al decennialang is Frankrijk ons favoriete vakantieland. Rijden we nu met hoge snelheid over de autoroute naar het zuiden, vroeger was het de Route Nationale 7 die ons vanuit Parijs dwars door talloze steden en dorpen naar de Côte d’Azur leidde. Over deze route nostalgique trekt Volkskrant-correspondent Peter Giesen door Frankrijk, op zoek naar de ziel van het land. Onderweg naar het zuiden schrijft hij over het Parijs van Haussmann, de islam in de banlieues, de hofcultuur van Versailles, het belang van het katholicisme, alsook over de kunst, de auto-industrie, de crisis van het plattaland en de beroemde gastronomie. Over een land dat onder president Macron opnieuw probeert aanlsuiting te vinden bij de moderne tijd, om zich telkens weer te laven aan dat kleurrijke verleden. Retour de France is een hernieuwde kennismaking met een land waar volgens sommigen zelfs God een zomerhuis zou willen hebben.

 

 

Conditie ; Zeer goed.