Samenvatting

Het gezin Melkerson heeft een bouwvallig huis gehuurdop Zeekraai, een klein eiland voor de kust van Zweden. En het leven op het eiland is heerlijk! Terwijl vader Melkerson met twee linkerhanden het huis probeertop te knappen, beleven zijn vier kinderen allerleiavonturen op het land en op het water. Ze vieren het midzomer nachts feest, gaan vissen op zee en krijgen een zeehondje om voor te zorgen. Maar dan dreigt het huis verkocht te gaan worden...Door de verschillende leeftijden van de kinderen Melkersson is Zeekraai is echt een boek voor het hele gezin.

 

 

Conditie: als nieuw.

Samenvatting

 

Wanneer Karlsson op een dag het leven van Erik komt binnenvliegen, verandert het leven van ‘het kleine broertje’ van de Eriksons. Zijn merkwaardige vriend woont in een huisje achter de schoorsteen op het dak en heeft een propellertje op zijn rug dat hij met een knopje boven zijn navel in werking kan stellen. Samen beleven ze allerlei avonturen, want niemand kan zo goed 'figureren', 'tirriteren' en poetsen bakken als Karlsson van het dak. Karlsson is een klein, rond, bijzonder eigenzinnig en egocentrisch mannetje, wiens wispelturige gedrag fel contrasteert met de brave, goedgelovige, vredelievende Erik. Maar wat een lastpak Karlsson ook mag zijn, Erik stelt hun vriendschap boven alles, zelfs al heeft hij vaak door dat hij door de lichtgeraakte Karlsson voor aap gezet wordt. Het lijkt hem allemaal niet te deren en hij gaat gewillig in op de meest vreemde eisen van zijn zelfverzekerde vriend, die dreigt met ‘anders doe ik niet meer mee’. Dat een boven Stockholm rondvliegend mannetje niet echt geloofwaardig overkomt, zal Erik wel geweten hebben. Zijn ouders maken zich zorgen, want ze denken dat hij eenzaam is en daarom een fantasievriendje heeft. Ook de lezer maakt zich deze bedenking wel eens. Maar een hondje als speelkameraad lost niets op. Wanneer de familie Erikson dan toch eindelijk kennismaakt met Karlsson, neemt hun leven een drastische wending. Hun dakbewoner is een opschepper, vaak humeurig en soms zelfs kwaadaardig. Maar hij zit ook vol rare ideeën en zorgt elke dag voor gekkigheid. Tussen hem en Erik – een personage waar elk kind zich graag mee zal willen identificeren - ontwikkelt zich een hechte vriendschap, ondanks alle emoties en teleurstellingen. Dit sfeervolle, mooi geïllustreerde boek bevat alle boeken van Astrid Lindgren over Karlsson: ‘Karlsson van het dak’, ‘Karlsson vliegt weer’ en ‘De beste Karlsson van de wereld’. Meesterlijk verteld en heerlijk rebels! Om voor te lezen vanaf vijf en zelf te lezen vanaf zeven jaar.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Timmerman Kers snijdt op een dag een houten harlekijn uit een mooi stuk hout. Maar tot zijn verbijstering blijkt de harlekijn te kunnen praten en lopen en maakt hij zijn vader het leven knap moeilijk met al zijn brutale streken. Dwaas, naïef en lichtgelovig, vol goede voornemens maar zwak bij de uitvoering ervan. Impulsief en verzot op alles wat verboden is raakt Pinokkio voortdurend verwikkeld in zonderlinge en komische avonturen. Uiteindelijk komt hij tot inkeer en als beloning tovert een fee hem om tot een fatsoenlijke, oppassende jongen van vlees en bloed. Een ideaal voorleesboek voor kinderen. Pinokkio gaat over het oeroude thema van de overgang van de naïeve kindertijd naar de betrekkelijke rijpheid van de adolescentie en is daardoor een universeel verhaal voor volwassenen geworden.

 

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

De geschiedenis van de luie, goedgelovige, wispelturige, onbetrouwbare, houten pop die van vlees en bloed wordt, houdt het unieke midden tussen sprookje en werkelijkheid, tussen fabel en sartire, en spreekt daarom zowel kinderen als volwassenen aan.

 

Conditie; Goed.

Iedere maand en ieder seizoen heeft een eigen bekoring. Mies Bouhuys schreef versjes voor alle gebeurtenissen, die het jaar kent. Versjes om het nieuwe jaar toe en het oude uit te zingen. Versjes ter gelegenheid van moederdag, het nieuwe schooljaar, het vlallen van de bladeren en de eerste sneeuw. Tineke Schinkel maakte er leuke tekeningenbij.

 

Conditie; Heel goed. 

Samenvatting

Nijntje is heel verdrietig als oma dood gaat. Ze zet bloemen op het graf omdat oma daar zo van hield.

 

Conditie: staat een naam in, verder is het goed.

Productbeschrijving

cd met muziek en stemmen uit de film. Een mooie maar ietwat arrogante prins wordt vervloekt door een tovenares als hij haar onderdak weigert. De prins moet als afschuwelijk beest verder leven.

 

Conditie; Goed. incl. cd.

Samenvatting

Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische FANTASIA? Zeemeerminnen, aardmannetjes, heksen en feeën ontmoeten... Maar ook reuzen, trollen en weerwolven... Of een ritje maken op de rug van een regenboogdraak? Zullen we samen naar FANTASIA gaan? Ga maar zitten en hou je goed vast! We vertrekken! Dit boek heeft maar liefst 8 'kras- en ruik'pagina's, van rozengeur tot zweetvoeten. Durf jij het aan om je neus in de sok van een trol te steken?

 

 

Conditi; Goed.

Samenvatting

In dit boek staan de beste feestjes bij elkaar: themafeesten (zoals een K3-feest, een crossmiddag voor jongens of een high tea voor meisjes), een 'feestje van vroeger', en speciaal voor kinderen die op of rond de feestdagen jarig zijn, kerst-, paas- of pietenkinderfeestjes. De feestjes zijn niet ingewikkeld én er gaan ook geen dagenlange voorbereidingen aan vooraf!

 

Conditie; Heeft een sticker in de binnenkant gezeten. 

Samenvatting

Roltrap naar de maan is een prentenboek met een CD met alle kinderliedjes van Klein Orkest, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts en schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. Over een dromedaris die de dierentuin spuugzat is, een koning die bang is om dood te gaan, een vader die fantastisch kan liegen en een nijlpaard dat dik, lui en lelijk gelukkig ligt te zijn. 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

Prentenboeken om te zingen. 

Mies van Hout maakte twee liedjesprentenboeken: Daar buiten loopt een schaap voor de allerkleinsten en Op een grote paddenstoel voor de peuters. Bij verschijnen waren het al klassiekers: perfecte kraamcadeautjes, onmisbaar in iedere kinderkamer.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Ik heb van jou gedroomd vannacht
auteur l Harmen van Straaten
Een avontuur tussen de sterren, dat eindigt met een dikke zoen!

 

 

 

Conditie; Goed.

Kabouterstad; verhaal over kabouters, geillustreed door Nans van Leeuwen.

 

Conditie. heeft een kleine sticker achterin gezeten,verder is het boek goed.

Samenvatting

Wat gebeurt er als een kabouterdorpje plaats moet maken voor een nieuwe weg? Zullen de kabouters er in slagen een ander plekje te vinden waar ze kunnen wonen? En kunnen kabouters vriendjes worden met een rode kater? In één jaar kunnen er heel wat onverwachte dingen gebeuren met Pank en Stoit en de andere kabouters. Avonturen waarin ook tante Eef, de kater Dinges en de eend Spetter een belangrijke rol spelen. Voor iedere avond is er een verhaaltje over de kabouters en hun vriendjes.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

De zon komt op boven het kasteel van Murendom. Terwijl Heer Hugo nog steeds op een oor ligt, gaat de jonge Jantje voor het eerst de zware poortdeuren in de slotmuur door. Jantje zal weldra een nieuwe wereld ontdekken, die even vreemd als spannend is: de wereld van de koene ridders.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Heksen vliegen op bezems, kunnen toveren en hebben een zwarte kraai of zwarte kat als huisdier... of zwarte kat als huisdier... De verhalen in dit boek gaan over sprookjes- en droomheksen, over heksen op school en in het park. Maar er is ook een verhaal over een grote broer die behekst wordt, door een knappe heks...

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Een heerlijke voorlees bundelboordevol verhalen en gedichtjes van de bekendste schrijvers en illustratoren van het Nederlandse taalgebied.Over belletje trekken en straf krijgen, over ruzie maken en kappertje spelen, over vieze woorden zeggen en in bomen klimmen.En natuurlijk over al die andere dingen die zo goed bedoeld waren, maar zo verkeerd uitpakten.Met bijdragen van Paul Biegel ,Annie M.G. Schmidt, Imme Dros, Hans Hagen, Driek van Wissen, Joke van Leeuwen,Marianne Busser en Ron Schröder, Jaap ter Haar, Ted van Lieshout en vele, vele anderen.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Zes bekende titels in een prachtige bundel! Leuke verhalen om lekker zelf te lezen! In Poes is weg gaat Daan 's avonds in het donkere, enge park op zoek naar zijn poes Ties. In Zondagmorgen en Zaterdagmorgen maken Katja en Jan er een puinhoop van. Tinus-in-de-war gaat over een opa en een poes die soms de kluts kwijt zijn. En Joep wil een konijn, maar dat mag niet van mama. Daarom neemt hij Een geheim konijn. In Geen schoenen voor Bram vindt Bram dat zijn oude sandalen nog best kunnen. Zijn moeder vindt van niet en Bram moet mee naar de winkel. Lees en geniet! Van AVI M3 tot AVI E4.

 

Conditie; Cover heeft hele kleine beschadigingen verder is het boek goed.

Er was eens... is het tweede deel van de nieuwe Douwe Egberts boekenserie Sprookjes op rijm.
In deze serie heeft Martine Bijl een aantal van de mooiste sprookjes opnieuw verteld en op rijm gezet. Hierdoor komen de bekende verhalen vol spanning, humor en betovering opnieuw tot leven. De sprookjes zijn voorzien van prachtige tekeningen door Noëlle Smit.

 

Conditie; Goed.

Er is brand bij dierendokter Daan. Help! Alle dieren zitten binnen, in hun hok. Ze moeten naar buiten! Iedereen helpt mee. Het lukt. Maar alle hokken zijn verbrand. Waar moeten de dieren naartoe? Brit heeft een idee....

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Bono en Skip laten de kleinste kinderen oostenrijk ontdekken in een spannend avontuur. Ze gaan samen skiën, ontmoeten Oostenrijkse vlooienvriendjes en horen schoten in de lucht. Zal Skip nog op tijd kunnen ontsnappen uit de skilift?
De jonge lezer wordt door Lotus en Merijn meegnomen, zij vertellen je hun reisverhalen. Ze leren skiën met hun skiklas en gaan naar de hoogste berg. Waarom gaat Lotus middenin de nacht naar buiten? En wie is toch dat meisje waar Merijn het steeds over heeft?
Oudere kinderen leren dat je op wintersport nog veel meer kunt doen dan alleen maar skiën en kunnen samen met vrienden de winterchipsrace spelen.


Bono en Skip in Oostenrijk is een avontuurlijk en leerzaam reisverhalenboek voor alle kinderen die Oostenrijk in de winter willen ontdekken. Het boek is geschreven voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Het boek bevat een spannend avontuur,reisverhalen, informatie over Oostenrijk en spelletjes.
Bono en Skip zijn twee vrolijke, reislustige vlooien. Ze wonen op het hoofd van Lola,een lieve trouwe hond. Lola reist samen met haar baasjes Lotus en Merijn de hele wereld over. Bono en Skip en Lotus en Merijn nemen je in dit boek mee op hun reis door Oostenrijk.
Bono en Skip laten de kleinste kinderen Oostenrijk ontdekken in een spannend avontuur.Ze gaan samen skiën, ontmoeten Oostenrijkse vlooienvriendjes en horen schoten in de lucht. Zal Skip nog op tijd kunnen ontsnappen uit de skilift?
De jonge lezer wordt door Lotus en Merijn meegenomen, zij vertellen je hun reisverhalen. Ze leren skiën met hun skiklas en gaan naar de hoogste berg. Waarom gaat Lotus middenin de nacht naar buiten? En wie is toch dat meisje waar Merijn het steeds over heeft?
Oudere kinderen leren dat je op wintersport nog veel meer kunt doen dan alleen
maar skiën en kunnen samen met vrienden de winterchipsrace spelen.
Veel leesplezier!
 
 
Conditie; Goed.

 

Ergens op zolder vindt Jan een koffer vol met jassen en jurken. Dat vertelt Jan aan An. An en Jan verkleden zich. An heeft een plan, bij mam in een la liggen spullen om je wangen en lippen te kleuren, zachtjes gaat An op weg en loopt stilletjes over de gang.....

 

Zelf lezen 6-8 jaar 

Conditie; Goed.

Samenvatting

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam...

 

 

Conditie; goed.

Productbeschrijving

Er zijn indringers op kasteel Hoensbroek!

De oom van Aleida heeft de helft van het kasteel ingepikt. De keuken is verboden terrein voor Aleida. Hoe moet ze nou aan eten komen? Aleida is woedend. Hoensbroek is toch alleen van haar vader? Maar als haar neef Otto het oude testament laat zien, begint Aleida te twijfelen.

Terwijl hun riddervaders blijven vechten om het kasteel, gaan Otto en Aleida zelf op zoek naar bewijs voor het testament. Maar ze zijn niet de enigen...

 

 

Conditie; Goed.

Babydieren

€ 3,50

Babydieren

€ 3,50

Productbeschrijving

Dit boek vol foto's van de allerschattigste jonkies ter wereld is verplichte kost voor iedereen die van dieren houdt.

In zeven hoofdstukken krijg je informatie over het jonge leven bij uiteenlopende soorten: van de dieren thuis en op de boerderij tot waterwezens en gevaarlijke wilde dieren.

Ontdek de verschillen tussen allerlei babydieren en de uitdagingen waarvoor ze staan vanaf het moment dat ze ter wereld komen. Kom erachter waarom sommige jongen volkomen hulpeloos worden geboren en andere al bijna meteen kunnen lopen of zwemmen.

Verbaas je over de kracht en de veerkracht waarmee verschillende diersoorten de moeilijkheden van het leven te lijf gaan.

Talrijke weetjes en prachtige kleurenfoto's brengen de wereld van het jonge dier tot leven.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Voor dit boek draaiden Koos Meinderts en Annette Fienieg de rollen eens om: Annette Fienieg maakte kleurrijke, poëtische prenten, waardoor Koos Meinderts zich liet inspireren tot bijpassende gedichten. Over een zeemeermin op weg naar Kopenhagen, over een jongen die mooie meisjes spaart, over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria, die op haar soldaat wacht en over een moeder met
een dochter van glas:

Het regent zonlicht
op de wereld
op het meisje in het gras.
Hoor haar moeder
zingt een liedje
voor haar dochtertje van glas.


 

Conditie; Is goed. staan enkele namen op de voorste pagina geschreven.

 

 

Polleke gaat met Mimoen. Al twee jaar. Maar nu mag het niet meer van zijn ouders. Polleke wordt te groot en dus is het geen kinderspel meer. en Mimoen moet later met een Marokaans meisje trouwen.

Bij opa en oma leert ze bidden, ook al is ze niks van haar geloof. Bidden kan ze goed, vooral zals ze aan Momoen denkt.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Godfried Bomans gaf insecten menselijke eigenschappen

Het boek beschrijft het verhaal van het jongetje Erik Pinksterblom dat via ‘de Wollewei’- het schilderij in zijn slaapkamer- terecht komt in een fantasiewereld. Een wereld waarin hij kan praten met insecten. Die insecten blijken (eigenaardige) eigenschappen te hebben die griezelig veel overeenkomsten hebben met die van de mens.

 

 

Conditie; als nieuw

In De Gloria

Mees Kees is geweldig. Al is hij nog maar stagiair, toch heeft mees Kees al aardig door hoe hij les moet geven! Bij dictee tapt hij moppen en bij invuloefeningen speelt hij galgje. En een tekenfilm kijken is natuurlijk óók tekenles...Om nog beter te worden moet mees Kees voor zijn opleiding ook andere klassen lesgeven, één dag per week. En dus heeft de klas van Tobias voortaan een invaljuf op maandag. De kinderen vinden dat maar niets. Dictee zonder moppen, ja kunst, zo kunnen zij het ook! En als zelfs Tom de nieuwe rekenmethode van deze juf niet begrijpt, zijn ze helemaal teleurgesteld. Want Tom schreef altijd alle sommen op het bord, zodat de rest ze kon overschrijven. Dat was nou net zo handig! Als mees Kees jarig is, bedenkt de klas een geniaal plan om hem te verrassen. Intussen is Tobias verliefd, maar hij laat het meisje van zijn dromen niets merken, want mees Kees gaf hem een goed advies: wees nooit te gretig! De tien minuten gesprekken komen eraan en Tobias maakt zich zorgen. Hij weet dat zijn moeder echt niet van plan is naar school te komen... Gelukkig is mees Kees niet alleen een geweldige meester, maar is hij ook geweldig in ‘extra ondersteuning’.

 

Conditie; Redelijk. 

Samenvatting

De papa van Zaar speelt op de bas. Hij is vaak op reis met zijn groep. Zaar krijgt een trom van papa. Dan kan ze ook muziek maken als hij er niet is. Maar Zaar mist papa en ze wil naar hem toe. Ze kan best alleen met de trein. Of toch niet?

 

Conditie: zeer goed

Samenvatting

'Waar is Tomtom' is het tweede deel in de serie 'Dierenhotel De Brokkenbak' van Vrouwke Klapwijk. Het hotel is klaar en de opening komt dichterbij. De ouders van Stijn worden geïnterviewd voor een stukje in de krant. Stijn vindt dat natuurlijk super interessant en zit er met zijn neus bovenop. Als het verhaal na een paar dagen in de krant staat, is Stijn heel erg trots. Maar dan ontdekt Veerle een opvallende advertentie. Er wordt een honk vermist, een echte rashond. Stijn en Veerle willen helpen zoeken. Als echte speurders gaan ze op onderzoek uit maar ze vinden niets. Totdat op een vrijdagavond ineens een telefoontje naar het dierenhotel komt...

 

 

Conditie: Als nieuw

Drie kleine, stoute varkentjes, die zitten in het bad, ze spetteren en spatteren en gooien alles nat.

 

Grappige versjes voor peuters en kleuters over alledaagse en ondeugende situaties.

 

Conditie; Goed.

 

Samenvatting

Vakantie is heerlijk! Lees maar wat de kinderen in dit boek allemaal voor leuke plannen hebben. Peter gaat fijn uit logeren. Maar hij pakt zo veel speelgoed in dat zijn onderbroekjes niet meer in de koffer passen... Jan reist met de trein helemaal naar het Dolfinarium! Joep gaat zelfs met het vliegtuig en Hein mag in zijn eigen tentje kamperen. En Esther is dolblij dat ze tussen al dat vreemde eten in het hotel gelukkig ook lekkere... frietjes ontdekt.

In dit zonnige voorleesboek is elke dag weer een feest. Jammer dat het niet altijd vakantie is!

 

Conditie; Hoekjes van de cover zijn heel licht beschadigd.

Een leuk voorlees boekje.

 

Conditie; Een hele kleine beschading aan de cover. verder is het boekje goed.

Samenvatting

Een vrolijke bundel vol voorleesverhalen. Varkentje Mondriaan gaat naar de dierentuin en naar school, en hij maakt een mooi olifantje van klei. Natuurlijk komen er nog meer bekende figuurtjes langs; zo bakt beer een appeltaart en haalt prinsje Alexander zijn teldiploma. Heerlijk om voor te lezen, thuis en op school!

Met kleurrijke illustraties van Dagmar Stam.

 

Conditie:  zeer goed.

Samenvatting

Pietje Puk is de vriend van alle kinderen. Ze houden van de grappige avonturen van de vrolijke postbode uit Keteldorp. Hij staat altijd voor anderen klaar en geeft hun goede raad. Maar daarbij haalt hij dolle streken uit. Telkens neemt hij ze in de maling. Zelfs zijn beste vrienden en vooral agent Langdraad. In Keteldorp ligt overal rommel. Op straat, tussen de bosjes, in het plantsoen, op het gras en in de sloten. Burgemeester Bazeman vraagt Pietje, wat aan die vervuiling moet worden gedaan. De postbode weet daar wel raad op. De burgemeester geeft Pietje op zijn beurt een goede raad om een roofoverval op het postkantoor te voorkomen. Keteldorp krijgt een grote schoonmaakbeurt. Het wordt zelfs het schoonste dorp van het hele land.

 

 

Conditie; Het boek is licht verkleurd.

Samenvatting

De bekende en vertouwde kinderserie over de avonturen van twee lieve eendjes uit de paleistuin.

Klik en Klak naar de stad.

Klik en Klak en de Zwaan.

 

Conditie; goed.

Productbeschrijving

Dikie Dik vindt het leuk om te gaan logeren. Overal waar hij gaat slapen neemt hij zijn oppasboek mee. Hier kan hij in laten schrijven wat ze samen beleefd hebben. Schrijf jij met hem mee?

 

 

Conditie: Goed.

Een boek met sprookjes;

 

De kleine zeemeermin- De tondeldoos- Aladin en de wonderlamp- De nieuwe kleren van de keizer- De tuin van het paradij- De vliegende koffer- Hans en Grietje- Ricket met de kluif-De toverfee- het meisje met de zwavelstokjes.

 

 

Het boek is in goede staat.

Een sprookjes boek met de verhalen:

Ezelsvel- Het lelijke eendje-Raponsje- Het tinnne soldaatje- Doornroosje- De varkenshoeder- De baron van Munchhausen- De wilde zwanen- Zeven in een klap- Sneewwitje.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

Ilonka & Leonard de Vries, Voor de kinderkamer - mooie verhaaltjes, versjes en plaatjes uit Oma's jeugd
Met illustraties in zwart-wit

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Genoot u vroeger ook van verhalen over kabouters, elfen en sprekende dieren? Heerlijk toch, om samen met uw kind opnieuw weg te duiken in die fantasiewereld!

Dit gezellig dikke voorleesboek bevat vele grappige, boeiende en vertederende verhalen. De prachtige tekeningen sluiten nauw aan bij de vlotte tekst. Door het eenvoudige taalgebruik kunnen jonge kinderen met al wat leeservaring de verhalen ook zelf lezen.

Met een verhaaltje voor het slapengaan zal uw kind straks lekker slapen en heerlijk dromen.. over kabouters?

 

Het boek is in zeer goede staat. hardcover. 

 

Het is feest, want Lieselotje is jarig. Haar stoeltje is versierd, de postbode brengt kaarten, en ze krijgt een heleboel cadeautjes. De koning vindt dat best moeilijk. Hij zou ook graag jarig willen zijn. Maar dat kan natuurlijk niet. of wel soms/

 

Het boekje is in goede staat.

Zet de slagroom taart klaar en haal de slingers maar tevoorschijn, want dit boek is een groot feest! De tien populairste kinderboekenschrijvers van Nederland hebben er allemaal een sopeciaal feestverhaal voor geschreven. 
Vivian den Hollander, Paul van Loon, Tosca menten, Mirjam Oldenhave, Francine Oomen, Janneke Schotveld, Manon Sikkel, Carry Slee, Niki Smit en Jacqes Vriens. 

 

 

 

Het boekje is als nieuw. hardcover.

Voetbal leerboek. Lees, kijk en oefen zelf hoe je de baas wordt over de bal.

Samenvatting

Mathilde is op vakantie op een eiland. Daar bouwt ze een piratenhut in de duinen. Haar nieuwe vrienden Frank en Jelmer helpen mee. Opeens roept Frank: 'Kijk eens, een oude klomp!' Mathilde pakt de klomp op. Dan ziet ze opeens een papiertje in de klomp. Het is een kaart van een eiland. Er staat een vierkant op, met een 9 erbij. 'Wat is dat?' vragen Frank en Jelmer. 'Een schatkaart,' zegt Mathilde opgewonden. 'Het is een schatkaart!'

 

Het boekje is in zeer goede staat.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Het is winter in het bos waar Eelkes vader boswachter is. Dat lijkt wen stille tijd, maar er gebeurt een heleboel. De waterleiding bevriest zodat Eelkes moeder sneeuwballenkoffie oet maken. Eelke en zijn vader gaan achter kerstboomdieven aan.

 

Het boek is goed.

Een interactief boek met stickers. ontdek de wereld van de Beren

Dit boek is een leuke eerste klennismaking voor jonge biologen vol opdrachten en tientallen interesante feiten over Beren.

Samenvatting 

Klaasje is sloom, zo ontzettend sloom. Van de dokter moet hij gaan zwemmen. Dat helpt tegen de sloomheid. Klaaasje gaat zwemmen, nou ja drijven. Of is het dobberen? En dan gebeurt er iets vreemds.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

 

Samenvatting

Hou jij ook veel van paarden? Misschien ben je wel elke dag op de manege. En hangt je kamer vol met paardenposters. Paarden zijn er in soorten en maten. Van de kleinste falabella tot de grootste shire. Van ijslanders tot arabieren. En allemaal houden ze ervan geborsteld te worden. Maar welke borstel is ook al weer voor de manen? In dit boek lees je het antwoord. En je komt te weten wat het verschil is tussen een paard en een pony, hoe snel na de geboorte een veulen kan lopen, waarom je een hoefijzer met de opening naar boven op moet hangen (anders valt het geluk eruit).

 

Uitgave: Hema

Conditie; goed.

Samenvatting

Luna de eilandpony - Een vriendin voor het leven!

De achtjarige Elisa gaat elk jaar op vakantie naar haar oom en tante, die op een mooi eiland wonen. Maar dit jaar belooft de vakantie heel anders te verlopen dan verwacht! Het dappere meisje heeft namelijk een geheim. Elke dag gaat ze naar een weiland in de duinen, want daar graast Luna, Elisa's eilandpony en beste vriendin! Wanneer het meisje op een dag zoals gewoonlijk haar pony wil opzoeken, merkt ze iets vreselijks: Luna is verdwenen! Elisa weet zeker dat er iets ergs gebeurd is, dus twijfelt ze geen seconde. Ze moet Luna redden!

Voor avontuurlijke meisjes van 8 tot 11 jaar.

 

 

Conditie; Heeft wat kleine beschadigingen.

Productbeschrijving

Vanaf 7 jaar. Ken jij een pony met een speurneus? Waarschijnlijk niet. Toch gaat Anouk samen met Drop op onderzoek uit. Het safaripark krijgt namelijk te maken met een dierendief. Wanneer ook Anouks lievelingsgorilla verdwijnt en de politie niet de minste moeite doet om de zaak te onderzoeken, besluiten Anouk en haar vriendin Jella om zelf op dievenjacht te gaan. Natuurlijk zijn hun pony's ook van de partij.

 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

Vanaf 7 jaar.
Ken jij een pony die twee mensen kan dragen? Waarschijnlijk niet. Drop kan het toch niet. Daarom wordt het de hoogste tijd dat Anouks vriendin Jella een eigen pony krijgt. Als geroepen staan er enkele vakantiegasten in de wei van de ponyclub: vier IJslandse pony's. En Anouk en Jella mogen ze verzorgen! Wanneer de pony's weer naar huis moeten is Jella ontroostbaar. Ze is helemaal verliefd geworden op de ijslander Draumur met zijn wilde, krullende manen…

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Tim en Lindsey gaan met hun voetbalclub Blauw-Wit op kamp. Ze slapen in grote tenten in het bos. Er wordt natuurlijk niet alleen gevoetbald, maar ook veel gelachen en gekeet. Dan wordt Samir ervan verdacht een portemonnee te hebben gestolen. En als de vrienden tijdens een bostraining verdwalen, komen ze uiteindelijk bij een afgelegen hotel. Aan een waslijn hangen oranje shirts. Van wie zouden die zijn? En wat doet die vreemde man bij het hotel?

 

Conditie; Redelijk; zit plakband aan de binnenkant. 

Samenvatting

Paulien logeert een paar dagenbij haar nichtje Roos, die een verzorgpony heeft. Zo vaak ze kunnen gaan ze naar Tobi toe. De pony is meestal heel lief, maar af en toe kan hij erg ondeugend zijn. Op een middag is Tobi ineens uit het weiland verdwenen! De meisjes schrikken erg.Is hij ontsnapt, of misschien meegenomen?Na een lange zoektocht vinden ze Tobi terug in de wei van de manege verderop. Maar volgens de stalhulp hoort Tobi daar. Hoe krijg en Paulien en Roos hem terug?

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Juul en Tim gaan naar de wei. 'kijk Tim,' wijst Juul.'zie je die big? is die niet lief' maar wat ziet Tim? loopt de big weg? Maar dat mag niet! oo, het is al te laat. pok! de big neemt een duik Juul ziet wit om haar neus. 'ik zoek die big wel op,' roept Tim. lukt het tim ... ?

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Aap en Beer gaan samen op pad. Ze komen rare dingen tegen. Een fles met een schat-kaart erin. Een hond zonder staart. Een kist met een oor. Een brief met niks erop. En een yak. Aan het eind van de reis zijn Aap en Beer aan zee. Aap maakt daar een hut voor Beer. En Beer zegt: 'Ik vond geen schat. Maar ik heb nu een vriend en dat is wel zo goed.'

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed.

'Pip!'roept Woezel. 'Er gaat een ster vallen.

 

Woezel voelt zich bibberig. en zijn builk doet pijn.

 

Het boekje is als nieuw.

Het is heerlijk aan het strand van Katwijk. Rinette en Jan gaan samen schatgraven. Ze laten een brief omhooglimmen langs hun vliegertouw en komen in contact met een garnalenvisser. Ze beklimmen de vuurtoren, maar als ze boven zijn laat Rinette iets naar benedfen vallen. Hoe loopt dat af?

 

Conditie; Goed.

Maud en Rik maken kennis met de postbode. Dat wil Rik later ook worden. Hij gaat vast oefenen en gooit stiekem brieven van thuis bij andere mensen in de bus. Dat vindt moeder natuurlijk niet goed. Als hij daarna de postbode mag helpen bij het bezorgen gaat er iets mis....

 

 

Conditie; Goed.

Jopie Slim en Dikkie Bigmans zijn  al heel lang dikke vrienden. Dikkie Bigmans is een jongen die betoverd is, daarom ziet hij eruit als een varkentje. Hij kan niet alleen met mensen praten maar ook met dieren. Zij beleven samen leuke avonturen. 

Voor beginnende lezertjes.

 

 

Conditie;Redelijk

Een leuk boek voor beginnende lezertjes.Jopie Slim en Dikkie Bigmans zijn dikke vrienden.

 

Conditie: De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting;

Petra en Rik moeten naar de kapper. Allebei hebben ze er eigenlijk helemaal geen zin in. Hun haar zit nu net zo leuk en het is ook nog een eind fieten. Natuurlijk begrijoen dat ze toch moeten gaan. Maar dan gaat het regenen....

 

Het boekje is in goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra en Rik zijn hun konijntjes aan het voeren als er opeens wordt getoeterd. Het is oom Paul, die een heel bijzondere auto heeft gekocht. Samen met Piens en Riks moeder maken ze met z'n vijven een ritje in de auto. Eerst denken Petra en Rik dat zes zomaar wat rondrijden. Maar als ze oom Paul vragen waar ze naar toe gaan, antwoordt hij: ,, Naar de wilde dieren!"

 

Het boekje is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra Blok en Rik Dam zijn een paar dagen met vakantie aan het strand. Ze hebben er ontzettend plezier, want ze zoeken mooie schelpen, ze vliegeren of rennne zomaar wat. Toch is er iets wat niet mooi is. Op het strand ligt namelijk olie.....

 

Het boekje is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

In deze vier vrolijke verhalen gaan Pino en zijn vrienden uit Sesamstraat leuke dingen doen. Lekker vliegeren, het feestje van Elmo vieren en taart eten, dansen in de regen en het ijs op. Bij de grappige tekeningen staan korte gedichtjes.

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

 

Grover vertelt je alles wat je moet weten over dieren. Over de verzorging van je huisdier: een lief hondje, een pluizig poesje of een vrolijke vis!

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

 

Ernie heeft vandaag zin om grappen te maken. Maar Bert is daar niet blij mee: hij wil een boek lezen. Hoe krijgt Ernie Bert weer aan het lachen?

 

Conditie; Goed. 

Een vrolijkverhaal met Elmo in de hoofdrol.

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

Het is herfst en hoog in de boom zien Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk een laatste tros tamme kastanjes hangen. Konden ze die maar plukken, om er lekker van te smullen! Tommie heeft een goed idee: met z'n allen een levende toren maken. Als dat maar goed afloopt!

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

De wereld wemelt van de woorden. Lees,kijk en tel mee met Tommie, Pino ,Bert , Ernie, Elmo en Ienemienie.

 

 

Verhalen van Kim-Lian van der Meij, Tooske Ragas en de schrijvers van Sesamstraat.

 

 

Het boek is in zeer goede staat. hardcover.

Geheimtaal; Verhalen van Claudia deBreij, Renate Verbaan en de schrijvers van Sesamstraat.

 

 

Het boek is in zeer goede staat. hardcover.

Samenvatting

 

Op een morgen zitten Bert, ERnie, Tommie, Pino en Elmo te ontbijten wanneer er een meisje bij hen langskomt. Doedoe heet ze en ze is op wereldreis. Ze wilde de mooiste dingen van de wereld zien, maar morgen gaat ze weer terug naar huis. Naar Boekoeroe. Dat vinden onze vrienden erg jammer en ze gaan op zoek naar het allermooiste van Sesamstraat. Dan wil Doedoe vast voor altijd bij hen blijven! Zal het hen lukken?

Het boek 'Het mooiste van Sesamstraat' is gebaseerd op de gelijknamige theatershow. De tekst is geschreven door Sjoerd Kuyper. Samen met de vrolijke illustraties van Annemarie Visser is 'Het mooiste van Sesamstraat' een heerlijk voorleesboek!

 

 

Het boek is in zeer goede staat. Lijkt nieuw en niet gelezen.

In dit "het beste bedtijdboek van Bert en Ernie'staan 11 vrolijke verhalen uit de overbekende televisieserie Sesamstraat.

 

 

Het boek is in goede staat. 

In dit boek stelt kleine Bert al zijn favoriete spelletjes voor. Bovendien kan hij ze ook allemaal tellen! Een bijzonder leuk boekje voor de allerkleinsten. Om voor te lezen en urenlang plezier aan te beleven.

Klaas kan Alles

€ 3,50

Klaas kan Alles

€ 3,50

Samenvatting

 

In dit populairwetenschappelijke boek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied!

Dit is Klaas! En Klaas kan alles, dat kun je wel zien! In dit populairwetenschappelijke boek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied! Dit natuurlijk wel met behulp van allemaal toffe gadgets. Maar niet alleen Klaas probeert alles uit. Ook de lezers kunnen allerlei interessante experimenten doen! Kan Klaas écht alles? Dat en nog veel meer lees je in dit boek! Klaas van Kruistum 

 

 

Het boek is in zeer goede staat

Samenvatting

Als Melleke op een avond een heks, Heikje onder haar bed vindt, denkt ze natuurlijk dat ze droomt. Een heks onder je bed, kom nou! Maar als Heikje begint te toveren, ontstaan er een heleboel gekke toestanden. Melleke weet niet meer wat ze er van moet denken. Tot Heikje haar gewoon op haar bezem meeneemt naar Heksenland.

 

Het boek is redelijk, er zit een sticker op de rug van de cover.

 

 

Op een warme zomeravond kijken vier bevertjes naar de zon die ondergaat.

Kleine bever zucht. 'Wat is er kleine Bever? Waarom zucht je?' ' Straks is het donker en ik ben bang voor de nacht.

 

Het boekje is in zeer goede staat. 

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er ander verzendkosten

( pakketpost)

Verhaaltjes, gedichtjes en ideetjes over verschillende aspecten van de seizoenen. Met gedetailleerde tekeningen in kleur en in grijs-wit. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

 

 

Conditie: Zeer goed. Staat een naam in.

Leuke verhaaltjes voor november en december.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

In dit fantastische boek lees je een driedimensionaal verhaal over de dieren van de boerderij! De verbeeldingswereld van het kind wordt op elke pagina geprikkeld met een spectaculaire pop-up voorstelling.

 

Het boek is als nieuw.

In dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken maken we kennis met Kikker en Eend, twee dikke vriendjes. Kikker en Eend wandelen en zwemmen samen. En soms doen ze samen spelletjes en hebben dan heel veel plezier. Als het gaat regenen, gaan ze snel naar huis en kruipen onder de warme dekens. Ze besluiten de dag met te zeggen dat ze altijd samen vriendjes zullen blijven. In dit fraai geïllustreerde prentenboekje is de tekst erg summier, een zinnetje per twee pagina's, maar voldoende om er een verhaal in te zien. Het gegeven vriendschap wordt goed uitgewerkt en straalt ook warmte en gezelligheid uit. Er zijn niet veel kleuren gebruikt en daardoor is het juist zo sprekend: de groene kikker met zijn rood-wit gestreepte zwembroek en de witte eend met zijn gele snavel en poten, zijn eenvoudig weergegeven evenals de overige details. Het boekje heeft een fijne rustige bladspiegel. Voor ouders en peuters een heel aantrekkelijk boekje om samen te kijken en te praten over dieren en vriendschap. Deel uit een serie kartonboekjes over Kikker en zijn vriendjes*. Vanaf ca. 2 jaar.

 

Het boek heeft wat kleine beschadigingen, er zit een sticker op de vorkant.

Samenvatting

Het waait ontzettend hard. Rosemond houdt haar paraplu stevig vast. Plotseling wordt ze opgetild, steeds hoger en hoger. Ze is heel bang en knijpt haar oogjes dicht. Als ze weerdurft te kijken, is er wel heel erg veel veranderd ... Een poëtisch boek over weer en wind.

 

Het boek is goed, staat een naam in.

Samenvatting

Sofie is dol op honden. Na lang aandringen mag ze van haar moeder bij een fokker een klein hondje uitzoeken. Als ze thuis komen, blijkt het geen gewoon hondje te zijn...

 

Het boek is in zeer goede staat.

 

 

Samenvatting

Joep heeft een nieuwe vriend. Die vriend heet Bram en hij woont op een boerderij. Als Joep bij Bram gaat spelen, mag hij meerijden op een grote tractor. Dat vindt Joep prachtig! Als Joep en Bram op de hooizolder spelen, schrikt Joep van iets griezeligs….Dan vindt hij het even niet leuk meer op de boerderij.
 
 

Het boek is goed, staat een naam in. 

Samenvatting

Ella, de Ella uit Ik wil die! en Het mooiste boek van de wereld, is bijna jarig. Nog zeven dagen. Ze weet wat ze gaat doen, wat ze wil eten, wie ze gaat vragen. Ella weet niet wat ze zal krijgen, dat is nog geheim. Ze weet wél waar het cadeau staat, op zolder. Dus daar mag ze even niet komen. Dat is niet gemakkelijk, maar Ella houdt vol.
Alleen heeft de zolder een dakraampje. En op een dag werkt er een timmerman op het dak. Een timmerman met een lange ladder, waarmee je heel hoog kunt en waardoor je heel ver kunt kijken...
Ella doet twee dingen die niet mogen: op de ladder klimmen en naar haar cadeau kijken. Ze wordt er gewoon ziek van, van wat ze heeft gedaan, en verheugt zich helemaal niet meer op haar verjaardag.
Hoe vertelt ze mama nu wat er is gebeurd?

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Eefje en haar broertje Mark zijn dol op dieren. Niet alleen op Ollie en Flap, hun knuffels, maar vooral op echte dieren! Dus komt het goed uit dat de hond van opa en oma kleintjes heeft gekregen. Mark en Eefje zijn dolgelukkig als ze zelf een hondje uit mogen kiezen. Boef wordt hun beste vriend! Zij helpt, als een echte speurhond, met zoeken naar de weggelopen hamster van de kinderen.
Eefje en Mark krijgen een konijn met heimwee te logeren, maar daar weten ze wel een oplossing voor... Ook gaan ze op kraambezoek bij de pasgeboren stekelbaarsjes van Joris. Zo komen ze steeds meer te weten over de dieren om zich heen.
VOOR KINDEREN DIE VAN DIEREN HOUDEN

 

 

Het boekje is in zeer goede staat.

Samenvatting

De Kinderen van De Grote Beer groep 1
Een Kringetje van tralala
De Grote Beer, zo heet de school van Jasper, Daan, Quilfort, Frank en Houda. Kim is net vier en zit nog niet zo lang in de groep van Juf Inge. Ze vindt school leuk, maar wel erg spannend. Ook Frank vindt het nog een beetje eng als het zijn beurt is om in de kring iets te vertellen, En hij durft nite te ' elastieken', als de groep naar gymnastiek gaat.
In de loop van het schooljaar komen er steeds nieuwe kleuters bij en gebeurt er van alles. De kinderen spelen een toneelstuk voor Sinterklaas, vieren een vrolijk carnavalsfeest en gaan in de lente naar de kinderboperderij. Als het zomer wordt, nemen Kim en haar vriendjes met juf Inge afscheid van de oudste kleuters.

 

 

Het boekje is in zeer goede staat.

 

Samenvatting

Daan is verliefd op Kim. Volgens Quilfort is Kim ook op Daan, maar is dat wel zo? Daan is niet de enige die vlinders in zijn buik heeft. De vijfde-groepers merken dat juf Judith ook verliefd is. Op meester Karel misschien? Ze doen erg hun best erachter te komen. Ze maken een krant, het Beerbericht, en ze willen het grote nieuws op de voorpagina!

 

Het boek is goed.

Door de straat trekt een optocht met alle kinderen uit Miekes groep. Ze zingen zo hard ze kunnen en zwaaien met hun Palmpaas.

 

Cover is licht beschadigd

Samenvatting

 

SABINE ROBERTSON
Er is er één jarig
Hieperdepiep...HOERA! Zeker voor kinderen is hun verjaardag een absoluut hoogtepunt waar ze heel lang naar uitkijken. Daarom is het zo leuk om ze een feestje te geven waar ze voor altijd met plezier aan terug zullen denken. Met dit boek gaat dat zeker lukken.
Alle feestjes in dit boek zijn origineel, snel en flitsend. Voor ouders gemakkelijk uitvoerbaar en de onderwerpen zijn precies wat kinderen van 4 tot 12 jaar leuk vinden. Elk feestje heeft een thema en beschrijft het maken van een uitnodiging, enkele spelletjes, een verhaaltje, een liedje en iets om te knutselen.
Voor de kleuters is er bijvoorbeeld een poppenfeestje of een muziekfeest, voor kinderen van 6 tot 9 is er een waterfeest of een paardenfeest en kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen een kookfeest of een soapfeest houden. En zo zijn er nog veel meer feestjes te vinden in dit boek. Dit kleurrijke en vrolijke boek is al een feest om door te kijken en er een eigen feestje uit te zoeken.

 
Het boek is goed, lijkt niet te zijn gebruikt.

 

 

Samenvatting

EVA EN JASMIEN  WILLEN GEEN TWEELING MEER ZIJN!

Eva en Jasmien zijn een tweeling en lijken als twee druppels water op elkaar. Maar iedereen verwart de twee zusjes, zelfs opa... En dat is niet altijd leuk! Jasmien heeft een idee: als ze Eva’s haar een klein stukje korter maakt, ziet iedereen meteen wie wie is! Maar dat gaat niet zo gemakkelijk als ze had gedacht...

 

De cover is wat beschadigd. 

 

Bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Stef en Tim willen graag een vliegtuig zien.
Ze gaan samen met papa en mama naar Schiphol.
Spannend... al die vliegtuigen!
Op een dag zien Stef en Tim wel zes koffers in papa's kamertje staan.
Wat betekent dat?
Papa vertelt een geheim.
Hij gaat belangrijk werk doen. In een ver land.
Nu gaan Stef en Tim zelf op reis met een vliegtuig.
Helemaal naar Tanzania!
Maar... wonen daar ook vriendjes?

 

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden andere versendkosten ( pakketpost)

Samenvatting

In Heksje Lilly redt de magische eenhoorns beleeft Lilly weer een geweldig avontuur. Lilly leest haar broertje voor uit een oud sprookjes boek, het gaat over elfen en eenhoorns. Wauw, denkt Lilly, het moet geweldig zijn om eens een echte eenhoorn te zien. Maar in het land van de elfen kom je niet zomaar. Zelfs niet met een speciaal toverboek. Lukt het Lilly om het elfenrijk te bereiken en zouden daar echt nog eenhoorns bestaan?

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Lilly heeft een toverboek. Daar kan ze echt mee toveren. Dat doet ze soms voor Leon, haar broertje. Vandaag doet hij een spook na. Hij wil Lilly bang maken. Maar Lilly moet alleen maar lachen. Leon is veel te lief om een spook te zijn. Weet je wat? Ze tovert een echt spook! Dat is pas schrikken…

 

Het boekje is goed.

Samenvatting

 

Klassiek kinderboek wordt honderd jaar. Klassieke verzameling van de allerbekendste rijmpjes en versjes voor kinderen nu in jubileumeditie. Langstlopende titel van J.M. Meulenhoff: al een eeuw leverbaar.

 

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

Een prachtige bloemlezing uit het werk van Annie M.G. Smidt, met verhalen en versjes en een overvloed aan plaatjes.

 

Het boek heeft geruikssporen en er staat een naam in.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Pocket boekje

Vijf boeken met avonturen van Jip en Janneke zijn er. Dit is er één van.
Annie M.G. Schmidt vertelt over het alledaagse- maar o zo avontuurlijke -leven van de kleuters Jip en Janneke zo direct, zo grappig en zo helder dat het jonge kinderen meteen aanspreekt en boeit. De prentjes van Fiep Westendorp sluiten daar wonderwel bij aan.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

Jip en Janneke zijn de aller- allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In dit eerste deel gaan ze schooltje spelen, stampen ze lekker in een grote regenplas en doen ze een wedstrijd wie de meeste pannenkoeken kan eten. Ze vinden een hondje dat geen baas heeft en mogen het houden. Een naam weten ze meteen: Takkie!
De directe, grappige toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo.

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Jip en Janneke 2

Een boek over de avonturen van Jip en Janneke, met tekeningen van Fiep Westendorp

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Wiplala is een klein mannetje dat kan toveren. 'Tinkelen' noemt hij dat. Hij laat daarbij wel eens een steek vallen. Nela Della, Johannes en meneer Blom vinden dat wel een beetje lastig, maar uiteindelijk beleven ze er heel wat spannende en grappige avonturen door.

 

Het boek is goed.  Hardcover

Samenvatting

Ik woon niet in een stad en niet in een dorp. Ik woon niet in een straat en niet in een flat. Ik woon heel ver weg in een bos. Als de zon schijnt is het heel mooi en licht in het bos. Maar in de nacht, als de maan schijnt, kan het er heel eng zijn. Op een nacht was het heel stil. Ik lag in bed en sliep, tot... Voor mijn bed stond een leeuw. Ik schrok me een aap, want ik zag dat hij erg boos was. Het was zo eng, dat ik haast uit mijn bed viel van angst. Help, riep ik. Niks er van, zei de leeuw. Help jij je zelf maar. Hij kwam naar me toe en ik... ik... Lees maar wat ik deed, want net als Jaap uit dit boek ben ik nog niet bang voor een muis. Ik ben zo sterk als een leeuw!

 

De bldzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

Ragna kijkt uit het raam. Daar is Hekla, de vuurberg. Er komt rook uit de berg. 'Wees maar niet bang,' zegt oom Erik. 'Hekla is verder weg dan je denkt. Als er iets gebeurt, heb je tijd genoeg.' Ragna kijkt nog eens. Als er iets gebeurt. Maar wat kan er dan gebeuren?

 

AVI M5

Aanbevolen leeftijd 7 - 9 jaar

Het boekje heeft wat lijmresten op de cover, verder is het goed.

Het boekje is licht verkleurd, verder is het goed

Er staat een naam met tekst op de eerste bladzijde. De bladzijden zijn verkleurd.

Er staat op de eerste bladzijde een doorgekraste naam. 

Bladzijden zijn wat verkleurd.

Een boekje waar veel kinderen mee hebben leren lezen. Aanbevolen voor beginnende lezertjes.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Een leuk kinderboekje voor de beginnende lezertje. Menigeen heeft er mee leren lezen.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het een goed boekje.

Samenvatting

Tim is een bink, want hij is voor niets en niemand bang. Zelfs niet voor de harige hond van de buren. Maar is het wel fijn om de hele tijd een bink te zijn?

 

 

De cover van het boek heeft wat kleine beschadigingen, verder is het goed.

 

Samenvatting

"Is het waar dat de zon trollen doet barsten en in steen verandert?", vraagt kleine Trol. "Ja" antwoorden de andere trollen, en overal in de bossen liggen met mos begroeide stenen waarvan er veel op hun voorouders lijken.

 

Het boekje is goed. Cover heeft een andere kleur.

Samenvatting

Bas heeft straf en huilt een beetje. Dan ziet hij opeens een wart-wit varken naast zijn bed, zo rond als een ballon. Bas knipt zijn nachtlampje aan en meteen krijgt het dier lange inktblauwe zijde-achtige haren en een roze snuit. Vanaf dat moment gebeuren er de vreemdste dingen.

 

Het boekje is goed, bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te gelezen.

Samenvatting

Dit is het derde boek over Madelief. Het speelt op school, het heeft tenminste allemaal met school te maken. Er is een nieuwe meester. De kinderen vinden dat hij gek doet, ze noemen hem meester cowboy. Hij doet ook gek: de inspecteur, een deftige nmeneer, vindt het ook. Maar na een tijdje merken de kinderen dat het helemaal niet zo ek is, wat meester doet.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

Samenvatting

Thomas is bijna acht jaar en hij is 'fuliefd'. Verliefd op Evelien, zijn nieuwe juf. Zal hij het haar vertellen, of moet hij het nog geheim houden? Ineens weet Thomas wat hij moet doen. Maar dan hoort hij dat Lonneke op hem is!
Met tekeningen van Philip Hopman.

 

Het boekje is iets verkleurd.

Samenvatting

 

De heks deed haar koffer dicht en keek om zich heen. Ze keek naar de kast vol potjes en flesjes, naar haar heksenketel, ze aaide over haar stoel. Toen zuchtte ze diep. Ze pakte de koffer van de tafel, haar bezem uit de hoek, en liep langzaam naar de deur Maar plotseling vloog de deur open en daar stonden de haas en de egel, met bloemen in hun hand. De egel wees naar de koffer. 'Je zou wachten!' riep hij. 'Dat had je beloofd!' 'Ja,' zei de heks. 'Maar..' 'We zijn gelukkig net op tijd,' zei de haas. 'Hier, deze bloemen zijn voor u.' De heks zette haar koffer en haar bezem neer en pakte de bloemen aan. 'Maar die kan ik toch niet meenemen?' De uil en de merel kwamen binnen, ook met bloemen. 'Alstublieft,' zei de uil. 'En dat u nog maar lang mag blijven.'

Een nieuwe serie sprankelende verhalen over de avonturen van de boze heks, de zorgzame haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten, en alle andere dieren in het bos. De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de boze heks vaak goede dingen met haar toverkunsten. Want is het niet handig dat ze zomaar een heerlijke appeltaart kan toveren, of een pan met erwtensoep...

 

 

Het boekje heeft gebruikssporen.

Samenvatting/ boektoppers

 

De heks deed haar koffer dicht en keek om zich heen. Ze keek naar de kast vol potjes en flesjes, naar haar heksenketel, ze aaide over haar stoel. Toen zuchtte ze diep. Ze pakte de koffer van de tafel, haar bezem uit de hoek, en liep langzaam naar de deur Maar plotseling vloog de deur open en daar stonden de haas en de egel, met bloemen in hun hand. De egel wees naar de koffer. 'Je zou wachten!' riep hij. 'Dat had je beloofd!' 'Ja,' zei de heks. 'Maar..' 'We zijn gelukkig net op tijd,' zei de haas. 'Hier, deze bloemen zijn voor u.' De heks zette haar koffer en haar bezem neer en pakte de bloemen aan. 'Maar die kan ik toch niet meenemen?' De uil en de merel kwamen binnen, ook met bloemen. 'Alstublieft,' zei de uil. 'En dat u nog maar lang mag blijven.'

Een nieuwe serie sprankelende verhalen over de avonturen van de boze heks, de zorgzame haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten, en alle andere dieren in het bos. De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de boze heks vaak goede dingen met haar toverkunsten. Want is het niet handig dat ze zomaar een heerlijke appeltaart kan toveren, of een pan met erwtensoep...

 

 

Het boekje is redelijk, heeft gebruikssporen.

 

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

Samenvatting

Vader en moeder gaan naar het Witte Heksennachtfeest. Jona, Griet en de kleine Dries blijven thuis. Alleen zonder oppas. Heerlijk vinden ze dat! Jona trekt zich ongestoord terug met het griezelboekje dat ze voor school moet lezen. Ze is bloeddol op griezelverhalen. Nog leuker wordt het als er een hevig onweer losbarst en de elektriciteit uitvalt. Griezellezen bij kaarslicht, er is niks heerlijker! Maar de pret wordt gruwelijk verstoord.
Het wordt een Witte-Heksennacht om nooit te vergeten!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boekje is verder goed, lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 8

Samenvatting

Jeroen weet waar het gestolen geld voor de schoolreis gebleven is. Maar hij durft het aan niemand te vertellen, want hij is bedreigd door de daders. Het kookcafé, waar de woensdagmiddag de lekkerste dingen gemaakt worden, verandert in een detectivebureau. Alle kinderen proberen erachter te komen wie de dief is. Jeroen werkt zich door zijn zwijgen, steeds verder in de nesten...

 

Het boekje heeft gebruikssporen. 

Tijdens een picknick op de Theems verliest Paddington zijn oude hoed. Er komt heel wat bij kijken voor hij die heeft teruggevonden.

 

Conditie; Heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

Een van de leukste dingen van beer zijn en bij de familie brown wonen was om in hun tuin te spelen. Maar tuinen zijn er niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. De tuin op Windsor Gardens nummer tweeéndertig houdt de hele familie bezig. Ook paddington draagt graag zijn pootje bij. Hij heeft dan wel geen groene vingers maar het feit dat zijn berenpootjes en marmelade nooit ver van elkaar zijn, leidt tot onverwachte resultaten tijdens de Nationale Tuinweek.

 

 

conditie; Goed.

Productbeschrijving

Na zijn reis naar Peru weet Paddington zich dagenlang uit rare situaties te houden. Maar hij maakt dit in Paddington is terug helemaal goed door al snel in allerlei problemen verzeild te raken. Hij hakt op de verkeerde plaats een gat in meneer Curry's keukenmuur. De kapper is niet erg tevreden over Paddingtons manier van haar knippen. Ook zijn poging tot balletdansen loopt op niets uit. Iedereen is het met mevrouw Alida eens als ze zegt dat Paddington maar het beste gewoon een beer kan zijn die van marmelade houdt...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Paddington gaat naar de tandarts. Ook krijgt hij een uitnodiging voor een bal.Maar waarom blijft hij zo aan zijn gastvrouw plakken ?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het was nooit Paddingtons bedoeling om de bruiloft van zijn vriend Harold bijna in de soep te laten lopen, maar de trouwring zat klem om zijn pootje. En het was ook echt een belangrijke golfwedstrijd over een broodje marmelade uitgleed. Paddington wilde zich ook helemaal niet als dokter voordoen, maar in het ziekenhuis stond hij ineens aan het bed van een patiënt. Dit soort dingen gebeurt gewoon als je Paddington heet!

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.