Samenvatting

 

HEBBES, C. Slee

Het huis van Poeke en Piek Zandstra ziet er heel gewoon uit, en ook de huiskamer verraadt niets. Op hun spitse neuzen, dunne armen en benen en de rode en blauwe fladderjurken na, lijken het hele normale dames.
Noël ziet eruit als elke andere jongen van zijn leeftijd. Maar eigenlijk is hij heel bijzonder; hij kan namelijk erg goed verhalen verzinnen.
Op een dag wordt er in de stad een verhalenwedstrijd georganiseerd. Poeke en Piek willen dolgraag de grote beker winnen die de burgemeester heeft uitgeloofd. Daarom stelen ze Noëls verhaal, leveren het in en winnen de eerste prijs.
Niemand wil Noël geloven. Hoe kan een kind nou een verhaal verzinnen dat zo goed is? Noël laat het er niet bij zitten, en ontdekt al snel dat hij niet het enige slachtoffer van de prijsgrijperige fladderjurken is. Maar kan hij ze nog stoppen?

Leeftijd vanaf 8 jaar.

 

 

Conditie; Goed.

hardcover.

Samenvatting

 

Scoren met De Effies van Vivian den Hollander Veilig leren lezen voor leerlingen van de basisschool groep 4 - AVI M4

Veilig en goed leren lezen met de avonturen van de Effies van Vivian den Hollander. Speciaal voor leerlingen van de basisschool groep 4 (AVI M4). Herkenbare verhalen over voetbal die jongens en meisjes vanaf 6 jaar zullen aanspreken. Gekleurde tekeningen ondersteunen het verhaal en maken het lezen nog leuker!

Waar gaat Scoren met De Effies over?
Deze bind-up bevat drie AVI- avonturen van de Effies. In In de aanval komt het team van Bas een speler tekort en daarom krijgen ze versterking van Kim. Maar een meisje op voetbal, zal dat wel gaan? In Twee keer raak voetballen de Effies zo goed, dat ze kampioen worden. Om de week mag elke speler de beker mee naar huis nemen. Maar als Bas de beker meeneemt, gaat er iets mis. Hoe gaat hij dat oplossen? En in Kop of munt gaan de Effies lekker door het bos lopen. De wedstrijd is toch pas aan het eind van de dag. Ze klimmen, rennen en koppen erop los. Maar dan verdwaalt Bas... Zal hij nog op tijd komen voor de wedstrijd?

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

De leukste AVI-boeken over voetbal nu goedkoop gebundeld

Deze bind-up bevat drie succesvolle AVI-boeken vol avonturen van de voetbalvrienden van de Effies. In Vier tegen vier doen ze mee aan een voetbaltoernooi. Maar Bas raakt zijn tas kwijt en dreigt te laat te komen voor de aftrap. In De Effies gaan op kamp slapen de Effies in tenten op het veld. Maar voor het zover is, is er eerst een spannende speurtocht. Daarna doen ze wie het langst wakker blijft. Kunnen ze de volgende dag nog wel voetballen? En in De held van het veld is het feest bij de club. Er komt een beroemde keeper en iedereen mag penalty’s nemen. Kim is heel goed, maar Bas heeft zijn dag niet. Hij schiet al snel mis. Als hij boos van het veld af loopt, ontdekt hij iets…

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Trainer Broekie gaat op werkweek met school en daarom krijgen Koen en zijn teamgenoten twee invaltrainers. Daniël en Pablo leren de spelers van FC Top vette trucs en de volgende wedstrijd winnen ze met gemak. Maar door het succes van de trucjes en het pingelen, verliezen ze het samenspel uit het oog. Koen maakt zich zorgen over de wedstrijd tegen VV Bedum. Koen en zijn vrienden zullen samen sterk moeten zijn. Lukt het hun om trucs en team¬work te combineren?

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Diablo heeft iets ergs," vertelt Sammie. "Hij is doof. Daarom kan hij niet meer optreden. Hij moet snel geopereerd worden."
"Laat dat dan maar gauw doen," zegt Demi.
"Maar hij moet na de operatie rust houden. Dat lukt bij ons niet," zegt Sammie. ,,Na elk optreden trekken we weer verder. Dus nu moet Diablo misschien weg!"
Demi denkt eens diep na. Dan weet ze het. ,,Laat Diablo maar opereren. Wij weten wel een rustplek voor hem."
Tibbe en Selien kijken hun vriendin verbaasd aan. Wat is Demi van plan?

 

 

Conditie; Goed.

hardcover

amenvatting

James woont al jaren bij zijn vervelende tantes. Aan dit saaie leven komt een eind als hij van een oud mannetje een zakje toverkracht krijgt en dat laat vallen bij de kale perzikboom…

De reuzenperzik is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.

Wanneer James een zakje toverkracht bij de kale perzikboom laat vallen, groeit daar een reusachtige perzik aan die zo groot wordt als een huis! James kruipt door een tunnel de reuzenperzik binnen en ontmoet Ouwe-Groene-Sprinkhaan, juffrouw Spin, Lieveheersbeest en nog meer dieren. Ze worden goede vrienden en samen beleven ze de gekste avonturen.

 

 

Conditie; goed

paperback

Samenvatting

Een hele klus, een Wecycle boekje, inleveren is terugkrijgen. Verhaal over Sven en Julia over de verbouwing van het boswachtershuisje van hun ouders.

 

conditie; goed.

softcover

Dik Trom gaat op zoek naar een goudschat die tijdens de Tachtigjarige Oorlog was verstopt voor de Spaanse soldaten. Vanaf ca. 10 jaar.

 

Conditie; goed

hardcover

Samenvatting

Meester Kees heeft nog nooit voor de klas gestaan. De kinderen moeten hem nog een beetje leren hoe dat moet, meester zijn. En dat doen ze graag! Ze leren hem dat je best om kwart over negen je pauzeboterhammen op mag eten, als je maar op het bord schrijft dat het om een voedselproject gaat. En dat het heel handig is als ieder kind maar één rijtje sommen van de taak maakt, zodat niet iedereen hetzelfde werk zit te doen...

 

 

Conditie; goed

hardcover, Total uitgave.

Samenvatting

Ter ere van de 30ste verjaardag van Dikkie Dik hebben we de dertig mooiste Dikkie Dik-verhalen gebundeld in een superdik boek van maar liefst 192 bladzijden. De grote platen maken het boek zeer geschikt om voor te lezen. Maar het meest bijzondere aan dit jubileumboek is het omslag: niemand zal voorbijlopen aan het spectaculaire hologram, waarop we Dikkie Dik in en uit een hangmat zien klauteren.

 

 

Conditie; goed

hardcover

Samenvatting

Een bundeling van 5 Kleine Prinses prentenboeken:
Ik wil patat!
Ik wil groot zijn!
Ik wil niet naar het ziekenhuis!
Ik wil mijn tand
Ik wil niet naar bed!

 

 

Conditie; goed

hardcover.

Samenvatting

Al heel jong werd Astrid Lindgren verliefd op boeken en verhalen. Ze groeide op in de natuur en had een heerlijke en vrije jeugd. Ze speelde met haar broer en zusjes, ging op ontdekkingstocht in het bos en haalde kattenkwaad uit. Het personage Pippi Langkous is geïnspireerd op haar eigen ervaringen en herinnert ons aan het geluk van onze kindertijd. Astrids verhalen werden bekend over heel de wereld en brengen lezers ook nu nog dagelijks leesplezier.

 

 

Conditie; Goed.

hardcover

Samenvatting

De bomen staan in de vorm van een halve maan en vanaf de kleine vijver kun je zo de bloemenheuvel beklimmen. Koppeltjeduikelend rol je weer naar beneden. En wie niet kan koppeltjeduikelen, rent gewoon, kruipt, graaft of vliegt. Net als de Supervrienden. Bever, Eend, Kikker, Mier, Slak, Eekhoorn en Mol wonen op deze bijzondere plek in het Elzen-Eikenbos. Samen, als een echte familie. Als buren en als beste vrienden. In vijftien losse voorleesverhalen beleven de Supervrienden allerlei kleine avonturen. Ze zijn dol op feestjes, grappen en elkaar voor de gek houden. Soms maken ze ruzie, dagen ze elkaar uit of hebben ze verdriet. Wat ze ook doen, ze doen het samen.

 

 

 

Conditie; goed

hardcover.

Samenvatting

 

'De Zoete Zusjes zoeken een schat' is een vrolijk avonturenverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna (bekend van YouTube). Om voor te lezen vanaf 4 jaar, of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

In 'De Zoete Zusjes zoeken een schat', geschreven door Hanneke de Zoete, gaan Saar en Janna op avontuur om een schat te vinden. Een échte. Ze zien het helemaal zitten, want terwijl ze aan het zoeken zijn bedenken ze wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen. De uitvoering van dit boek is al een schat op zich: mooi gebonden, vrolijk geïllustreerd door Iris Boter en met glitters op het omslag. 

 

Conditie; Goed

hardcover.

Kijk naar mieren op stelten. Smul van een zakje warme wormen. Zing mee met een mus. Kietel een rat. Wandel met een ezel. Doe een dutje met de reuzenhaai. Maak een praatje met de buidelmol. Of boek een reisje met een koe. 

Een boek vol rare, lieve,enge en mooie dieren. Een boek vol vreemde, vrolijke en ware verhalen.

 

Omnibus M4 Tijd voor vrije tijd voor groep 4 bij Estafette. Lezen is niet alleen fictie. Daarom bevatten de omnibussen raadsels, gedichten, interviews, dialogen en recepten. Allemaal teksten die kinderen in hun dagelijkse omgeving kunnen tegenkomen. De omnibussen zijn geschreven rondom thema’s als vrije tijd, dieren, techniek, sport, reisavonturen, gevoel en andere tijden.Voor het lezen van een boek oefent jouw kind de afzonderlijke leesmoeilijkheden in het bijbehorende werkboek, welke apart te bestellen is. Daarna integreren ze hun leesvaardigheid met de teksten in het leesboek.

 

Conditie; Goed.

Hardcover.

Slapen moet, naar school gaan moet. En vrij zijn, doen wat je wilt, dat moet ook. Dat staat zelfs in een afspraak tussen veel landen. Kinderen hebben recht op vrije tijd. In je vrije tijd mag je kiezen. Wat wil je doen? Een dier verzorgen? Naar voetbal gaan of zingen of op het toneel staan? Spelen met andere kinderen? Tekenen of wandelen of zwemmen?

Er moet niks, Alles kan en mag.

 

Conditie; Goed

Hardcover.

Ben je wel eens in Atlantis geweest? Of in El Dorado? Vast niet, want dat zijn geheimzinnige gebieden. Ze staan niet in je atlas, en het reisburo heeft er geen foldertjes van. Zelfs de minister van Buitenlandse zaken kan je er nietws over vertellen. Hij weet niks over Atlantis. En ook niks over mysterieuze plaatsen zoals Avalon, Ys, Vinland en het oude Thule. Daarover lees je bijna nergens..... behalve in het boek wat je nu in je handen hebt!

 

 Conditie; goed

hardcover.

Samenvatting

Olle heeft pech! Zijn vader en moeder zijn op reis, dus hij is een hele maand bij tante Map. Daar is niemand met wie hij kan spelen. Olle verveelt zich vreselijk. Dit houdt hij nooit dertig dagen vol. En dan... is er opeens die jongen met die zwarte krullen. Die jongen zit vol plannen en durft echt alles. Zo worden de dagen bij tante Map wel heel spannend. Maar hoe kan Olle die jongen laten stoppen?

 

Leesboek E4 Beste vriend voor groep 4 bij Estafette. De leesboeken horen altijd bij een bepaald avi-niveau en bevatten de leesmoeilijkheden bij dat niveau. Voor het lezen van een boek oefent jouw kind de afzonderlijke leesmoeilijkheden in het bijbehorende werkboek, welke apart te bestellen is. Daarna integreren ze hun leesvaardigheid met de teksten in het leesboek. Een methode voor groep 4 t/m groep 8 met een aanpak voor risicolezers, voor methodevolgers en voor snelle lezers. De methode biedt ook nadrukkelijk leermaterialen voor leerlingen in groep 7 en 8. Niet alleen om de leesvaardigheid te onderhouden, maar ook om de leesontwikkeling en leesmotivatie voort te zetten. Estafette sluit aan op het nieuwe avi-systeem en gebruikt de nieuwe Cito-toets Technisch Lezen.
Kenmerken:
- lesstof verdeeld over 4 periodes van 8 weken, gevolgd door 1 of 2 weken zonder leesinstructie bestemd voor vrij lezen of leesbevordering
- groep 4/5: 3 basislessen en 1 toepassingsles, groep 5/6/7/8: 2 basislessen en 1 toepassingsles
- keuze uit convergente (heterogene) of gematigde divergente (homogene) differentiatie
- sluit aan bij de aanpak van Veilig leren lezen; ster, maan, zon
- toetssite waarop leesontwikkeling van leerling/groep wordt bijgehouden, advies over de meest geschikte aanpak wordt gegeven en hoe men het leesonderwijs het beste kan inrichten

 

Samenvatting

Lara en Jonas willen een supersnelle step. Ze bedenken iets nieuws: munt voor een stunt! Voor geld doen ze een topstunt aan huis. Steeds zien ze een vreemde man in de buurt. Waarom fietst hij zo keihard weg bij de huizen? Wat zit er in zijn zwarte rugzak? Hij moet wel een dief zijn. Met hun nieuwe steps doen Lara en Jonas de este stunr van hun leven. Ze ontdekken wie de man met de zwarte rugzak is...

 

Leesboek M4 Munt voor een stunt voor groep 4 bij Estafette. De leesboeken horen altijd bij een bepaald avi-niveau en bevatten de leesmoeilijkheden bij dat niveau. Voor het lezen van een boek oefent jouw kind de afzonderlijke leesmoeilijkheden in het bijbehorende werkboek, welke apart te bestellen is. Daarna integreren ze hun leesvaardigheid met de teksten in het leesboek. Een methode voor groep 4 t/m groep 8 met een aanpak voor risicolezers, voor methodevolgers en voor snelle lezers. De methode biedt ook nadrukkelijk leermaterialen voor leerlingen in groep 7 en 8. Niet alleen om de leesvaardigheid te onderhouden, maar ook om de leesontwikkeling en leesmotivatie voort te zetten. Estafette sluit aan op het nieuwe avi-systeem en gebruikt de nieuwe Cito-toets Technisch Lezen.
Kenmerken:
- lesstof verdeeld over 4 periodes van 8 weken, gevolgd door 1 of 2 weken zonder leesinstructie bestemd voor vrij lezen of leesbevordering
- groep 4/5: 3 basislessen en 1 toepassingsles, groep 5/6/7/8: 2 basislessen en 1 toepassingsles
- keuze uit convergente (heterogene) of gematigde divergente (homogene) differentiatie
- sluit aan bij de aanpak van Veilig leren lezen; ster, maan, zon
- toetssite waarop leesontwikkeling van leerling/groep wordt bijgehouden, advies over de meest geschikte aanpak wordt gegeven en hoe men het leesonderwijs het beste kan inrichten

 

 

Conditie; goed

hardcover

Samenvatting

Een nieuw waanzinnig en onzinnig boek van de auteurs van 'De waanzinnige boomhut' Hallo! Lees het meest ONVERANTWOORDE boek over het menselijk lichaam OOIT! Deze geïllustreerde waanzinnige gids leert je alles over: - de gekste - de harigste - de stoerste - de meest explosieve & - de smerigste onderdelen van je lichaam!

 

conditie; Goed.

hardcover.

Samenvatting

Een race naar het Einde van de Wereld. Een race die maar eens in een mensenleven wordt gehouden. En de prijs? Alles wat je hart maar wenst.

Shen en Sika willen dolgraag meedoen en de felbegeerde prijs winnen, maar de weg naar de overwinning is bezaaid met sneeuwtrollen, zeemonsters en een bende nogal hongerige yeti 's. Shen en Sika hebben echter iets dat alle andere deelnemers niet hebben. Nou ja, eigenlijk hebben ze zesenzestig dingen - mopshondjes om precies te zijn. Dat is een hondenslee met wel 264 pootjes...

- Het derde boek van het succesvolle duo Philip Reeve en Sarah McIntyre.
- Door de ruime bladspiegel en de tientallen prachtige illustraties is dit boek zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

 

 

Conditie; uitstekend.

leeftijd 8-10 jaar

 

 

Samenvatting

Pop-upboek inclusief een tijdbalk met belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Rome.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

In dit kloeke boek staan prachtige voorleesverhalen over Leentje en Beentje enhun vriendjes Bazige Bert, Rillende Rietje, Nieuwsgierige Aagje en Lange Henkie. Het is een feest om dit boek aan kleuters voor te lezen. De auteur Rindert Kromhout weet als geen ander bekende kleuterthema's in herkenbare en grappige verhalen tot leven te brengen. Zo zijn er verhalen over cadeautjes krijgen, bang zijn, de baas spelen, heimwee hebben, nieuwsgierig zijn. Illustrator Jan Jutte brengt de avonturen van Leentje en Beentje op onvergetelijke wijze in beeld.

 

 

Harcover

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

'Daar komt de ezelwagen, ver over berg en dal je hoeft ons niet te vragen wie daar in zitten zal.' Pipo de Clown, Mamaloe en hun kind Petra reizen al jaar en dag over de fijnste kronkelpaden van de wereld!  Daar hebben ze wonderlijke ontmoetingen.

Geïllustreerde editie

Hardcover

Conditie; goed.

 

Samenvatting

 

Kitty, wat zou het leuk zijn als wij toch eens een keer het Spiegelhuis in konden! 'k Weet zeker dat daar o! zo mooie dingen zijn! Laten we doen of we er op de een of andere manier binnen kunnen komen, Kitty. Laten we doen of het glas net zo zacht is geworden als gaas, zodat we erdoor kunnen, Jeetje, nu verandert het in een soort mist, niet te geloven!
 
'Uit: Achter de Spiegel. Lewis Carroll is het pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson. Hij werd geboren in 1832 en overleed in 1898. Precies honderd jaar na zijn sterfdag verschijnt Achter de Spiegel, het vervolg op De Avonturen van Alice in Wonderland. De avonturen van Alice in Achter de Spiegel spelen zich af in een omgeving die nog merkwaardiger is dan Wonderland. Ze wordt meegesleept in het grote Achter de Spiegelschaakspel en gaat dan op weg om koningin te worden.
 
 
 
Hardcover
Conditie; Omslag van de cover is licht verkleurd, verder is het boek zeer goed.

 

Productbeschrijving

 

De enige echte Alice met de originele tekeningen van John Tenniel en in de vertaling van Nicolaas Matsier.

Het Witte Konijn, de Maartse Haas, de Hoedenmaker en de glorieuze parade van al die Wonderlandbewonders - ze zijn niet alleen onze vrienden, maar een onderdeel van onze literaire erfenis geworden.
Nicolaas Matsier heeft van dit klassieke boek een prachtige vertaling gemaakt, die uitblinkt door speels taalgebruik en die de waarde van Lewis Carrolls meesterwerk meer dan eens bevestigt.

 

Hardcover

Conditie; Cover is heel licht verkleurd, Verder is het boek in zeer goede staat.

Samenvatting

 

‘Als het vrijdag is en volle maan, dan moet je oppassen. Dan is de wereld behekst. Wie in die nacht bij een vijver komt, die ziet de vijvervrouw. Zij komt stil naar boven, zonder dat er een rimpel in het water beweegt. Zij zegt niets en kijkt je met haar ijskoude ogen aan. Dan wenkt zij met haar witte hand en je gaat het water in of je wilt of niet. Er is niemand die je helpen kan. Het water sluit zich boven je hoofd en wat er dan met je gebeurt, dat weet geen sterveling.’ Zo leiden de eerste zinnen van het sprookje De vijvervrouw je een rijk binnen van koningen en koninginnen, van heksen en geesten, van kabouters en griezelige tovenaars.Dit boek bevat een selectie van vierentwintig van Bomans’ spannendste sprookjes. De mooie, sfeervolle illustraties en de heldere stijl z­ullen kinderen aanspreken; volwassenen zullen zich vermaken met de kenmerkende Bomans-humor die je tussen de regels door leest.

 

 

Hardcover

Conditie; Zeer Goed.

Samenvatting

In Ronja's geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder...
Een prachtig verhaal met mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen van Ilon Wikland.
Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel!

 

Hardcover

Conditie; Goed.

Samenvatting

Het gezin Melkerson heeft een bouwvallig huis gehuurdop Zeekraai, een klein eiland voor de kust van Zweden. En het leven op het eiland is heerlijk! Terwijl vader Melkerson met twee linkerhanden het huis probeertop te knappen, beleven zijn vier kinderen allerleiavonturen op het land en op het water. Ze vieren het midzomer nachts feest, gaan vissen op zee en krijgen een zeehondje om voor te zorgen. Maar dan dreigt het huis verkocht te gaan worden...Door de verschillende leeftijden van de kinderen Melkersson is Zeekraai is echt een boek voor het hele gezin.

 

 

Conditie: als nieuw.

Samenvatting

 

Wanneer Karlsson op een dag het leven van Erik komt binnenvliegen, verandert het leven van ‘het kleine broertje’ van de Eriksons. Zijn merkwaardige vriend woont in een huisje achter de schoorsteen op het dak en heeft een propellertje op zijn rug dat hij met een knopje boven zijn navel in werking kan stellen. Samen beleven ze allerlei avonturen, want niemand kan zo goed 'figureren', 'tirriteren' en poetsen bakken als Karlsson van het dak. Karlsson is een klein, rond, bijzonder eigenzinnig en egocentrisch mannetje, wiens wispelturige gedrag fel contrasteert met de brave, goedgelovige, vredelievende Erik. Maar wat een lastpak Karlsson ook mag zijn, Erik stelt hun vriendschap boven alles, zelfs al heeft hij vaak door dat hij door de lichtgeraakte Karlsson voor aap gezet wordt. Het lijkt hem allemaal niet te deren en hij gaat gewillig in op de meest vreemde eisen van zijn zelfverzekerde vriend, die dreigt met ‘anders doe ik niet meer mee’. Dat een boven Stockholm rondvliegend mannetje niet echt geloofwaardig overkomt, zal Erik wel geweten hebben. Zijn ouders maken zich zorgen, want ze denken dat hij eenzaam is en daarom een fantasievriendje heeft. Ook de lezer maakt zich deze bedenking wel eens. Maar een hondje als speelkameraad lost niets op. Wanneer de familie Erikson dan toch eindelijk kennismaakt met Karlsson, neemt hun leven een drastische wending. Hun dakbewoner is een opschepper, vaak humeurig en soms zelfs kwaadaardig. Maar hij zit ook vol rare ideeën en zorgt elke dag voor gekkigheid. Tussen hem en Erik – een personage waar elk kind zich graag mee zal willen identificeren - ontwikkelt zich een hechte vriendschap, ondanks alle emoties en teleurstellingen. Dit sfeervolle, mooi geïllustreerde boek bevat alle boeken van Astrid Lindgren over Karlsson: ‘Karlsson van het dak’, ‘Karlsson vliegt weer’ en ‘De beste Karlsson van de wereld’. Meesterlijk verteld en heerlijk rebels! Om voor te lezen vanaf vijf en zelf te lezen vanaf zeven jaar.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Timmerman Kers snijdt op een dag een houten harlekijn uit een mooi stuk hout. Maar tot zijn verbijstering blijkt de harlekijn te kunnen praten en lopen en maakt hij zijn vader het leven knap moeilijk met al zijn brutale streken. Dwaas, naïef en lichtgelovig, vol goede voornemens maar zwak bij de uitvoering ervan. Impulsief en verzot op alles wat verboden is raakt Pinokkio voortdurend verwikkeld in zonderlinge en komische avonturen. Uiteindelijk komt hij tot inkeer en als beloning tovert een fee hem om tot een fatsoenlijke, oppassende jongen van vlees en bloed. Een ideaal voorleesboek voor kinderen. Pinokkio gaat over het oeroude thema van de overgang van de naïeve kindertijd naar de betrekkelijke rijpheid van de adolescentie en is daardoor een universeel verhaal voor volwassenen geworden.

 

 

Conditie; Als nieuw.

Samenvatting

De geschiedenis van de luie, goedgelovige, wispelturige, onbetrouwbare, houten pop die van vlees en bloed wordt, houdt het unieke midden tussen sprookje en werkelijkheid, tussen fabel en sartire, en spreekt daarom zowel kinderen als volwassenen aan.

 

Conditie; Goed.

Iedere maand en ieder seizoen heeft een eigen bekoring. Mies Bouhuys schreef versjes voor alle gebeurtenissen, die het jaar kent. Versjes om het nieuwe jaar toe en het oude uit te zingen. Versjes ter gelegenheid van moederdag, het nieuwe schooljaar, het vlallen van de bladeren en de eerste sneeuw. Tineke Schinkel maakte er leuke tekeningenbij.

 

Conditie; Heel goed. 

Samenvatting

Nijntje is heel verdrietig als oma dood gaat. Ze zet bloemen op het graf omdat oma daar zo van hield.

 

Conditie: staat een naam in, verder is het goed.

Productbeschrijving

cd met muziek en stemmen uit de film. Een mooie maar ietwat arrogante prins wordt vervloekt door een tovenares als hij haar onderdak weigert. De prins moet als afschuwelijk beest verder leven.

 

Conditie; Goed. incl. cd.

Samenvatting

Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische FANTASIA? Zeemeerminnen, aardmannetjes, heksen en feeën ontmoeten... Maar ook reuzen, trollen en weerwolven... Of een ritje maken op de rug van een regenboogdraak? Zullen we samen naar FANTASIA gaan? Ga maar zitten en hou je goed vast! We vertrekken! Dit boek heeft maar liefst 8 'kras- en ruik'pagina's, van rozengeur tot zweetvoeten. Durf jij het aan om je neus in de sok van een trol te steken?

 

 

Conditi; Goed.

Samenvatting

In dit boek staan de beste feestjes bij elkaar: themafeesten (zoals een K3-feest, een crossmiddag voor jongens of een high tea voor meisjes), een 'feestje van vroeger', en speciaal voor kinderen die op of rond de feestdagen jarig zijn, kerst-, paas- of pietenkinderfeestjes. De feestjes zijn niet ingewikkeld én er gaan ook geen dagenlange voorbereidingen aan vooraf!

 

Conditie; Heeft een sticker in de binnenkant gezeten. 

Samenvatting

Roltrap naar de maan is een prentenboek met een CD met alle kinderliedjes van Klein Orkest, geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts en schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. Over een dromedaris die de dierentuin spuugzat is, een koning die bang is om dood te gaan, een vader die fantastisch kan liegen en een nijlpaard dat dik, lui en lelijk gelukkig ligt te zijn. 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

Prentenboeken om te zingen. 

Mies van Hout maakte twee liedjesprentenboeken: Daar buiten loopt een schaap voor de allerkleinsten en Op een grote paddenstoel voor de peuters. Bij verschijnen waren het al klassiekers: perfecte kraamcadeautjes, onmisbaar in iedere kinderkamer.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

Ik heb van jou gedroomd vannacht
auteur l Harmen van Straaten
Een avontuur tussen de sterren, dat eindigt met een dikke zoen!

 

 

 

Conditie; Goed.

Kabouterstad; verhaal over kabouters, geillustreed door Nans van Leeuwen.

 

Conditie. heeft een kleine sticker achterin gezeten,verder is het boek goed.

Samenvatting

De zon komt op boven het kasteel van Murendom. Terwijl Heer Hugo nog steeds op een oor ligt, gaat de jonge Jantje voor het eerst de zware poortdeuren in de slotmuur door. Jantje zal weldra een nieuwe wereld ontdekken, die even vreemd als spannend is: de wereld van de koene ridders.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Heksen vliegen op bezems, kunnen toveren en hebben een zwarte kraai of zwarte kat als huisdier... of zwarte kat als huisdier... De verhalen in dit boek gaan over sprookjes- en droomheksen, over heksen op school en in het park. Maar er is ook een verhaal over een grote broer die behekst wordt, door een knappe heks...

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Een heerlijke voorlees bundelboordevol verhalen en gedichtjes van de bekendste schrijvers en illustratoren van het Nederlandse taalgebied.Over belletje trekken en straf krijgen, over ruzie maken en kappertje spelen, over vieze woorden zeggen en in bomen klimmen.En natuurlijk over al die andere dingen die zo goed bedoeld waren, maar zo verkeerd uitpakten.Met bijdragen van Paul Biegel ,Annie M.G. Schmidt, Imme Dros, Hans Hagen, Driek van Wissen, Joke van Leeuwen,Marianne Busser en Ron Schröder, Jaap ter Haar, Ted van Lieshout en vele, vele anderen.

 

 

Conditie; goed.

Samenvatting

Zes bekende titels in een prachtige bundel! Leuke verhalen om lekker zelf te lezen! In Poes is weg gaat Daan 's avonds in het donkere, enge park op zoek naar zijn poes Ties. In Zondagmorgen en Zaterdagmorgen maken Katja en Jan er een puinhoop van. Tinus-in-de-war gaat over een opa en een poes die soms de kluts kwijt zijn. En Joep wil een konijn, maar dat mag niet van mama. Daarom neemt hij Een geheim konijn. In Geen schoenen voor Bram vindt Bram dat zijn oude sandalen nog best kunnen. Zijn moeder vindt van niet en Bram moet mee naar de winkel. Lees en geniet! Van AVI M3 tot AVI E4.

 

Conditie; Cover heeft hele kleine beschadigingen verder is het boek goed.

Er was eens... is het tweede deel van de nieuwe Douwe Egberts boekenserie Sprookjes op rijm.
In deze serie heeft Martine Bijl een aantal van de mooiste sprookjes opnieuw verteld en op rijm gezet. Hierdoor komen de bekende verhalen vol spanning, humor en betovering opnieuw tot leven. De sprookjes zijn voorzien van prachtige tekeningen door Noëlle Smit.

 

Conditie; Goed.

Er is brand bij dierendokter Daan. Help! Alle dieren zitten binnen, in hun hok. Ze moeten naar buiten! Iedereen helpt mee. Het lukt. Maar alle hokken zijn verbrand. Waar moeten de dieren naartoe? Brit heeft een idee....

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Bono en Skip laten de kleinste kinderen oostenrijk ontdekken in een spannend avontuur. Ze gaan samen skiën, ontmoeten Oostenrijkse vlooienvriendjes en horen schoten in de lucht. Zal Skip nog op tijd kunnen ontsnappen uit de skilift?
De jonge lezer wordt door Lotus en Merijn meegnomen, zij vertellen je hun reisverhalen. Ze leren skiën met hun skiklas en gaan naar de hoogste berg. Waarom gaat Lotus middenin de nacht naar buiten? En wie is toch dat meisje waar Merijn het steeds over heeft?
Oudere kinderen leren dat je op wintersport nog veel meer kunt doen dan alleen maar skiën en kunnen samen met vrienden de winterchipsrace spelen.


Bono en Skip in Oostenrijk is een avontuurlijk en leerzaam reisverhalenboek voor alle kinderen die Oostenrijk in de winter willen ontdekken. Het boek is geschreven voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Het boek bevat een spannend avontuur,reisverhalen, informatie over Oostenrijk en spelletjes.
Bono en Skip zijn twee vrolijke, reislustige vlooien. Ze wonen op het hoofd van Lola,een lieve trouwe hond. Lola reist samen met haar baasjes Lotus en Merijn de hele wereld over. Bono en Skip en Lotus en Merijn nemen je in dit boek mee op hun reis door Oostenrijk.
Bono en Skip laten de kleinste kinderen Oostenrijk ontdekken in een spannend avontuur.Ze gaan samen skiën, ontmoeten Oostenrijkse vlooienvriendjes en horen schoten in de lucht. Zal Skip nog op tijd kunnen ontsnappen uit de skilift?
De jonge lezer wordt door Lotus en Merijn meegenomen, zij vertellen je hun reisverhalen. Ze leren skiën met hun skiklas en gaan naar de hoogste berg. Waarom gaat Lotus middenin de nacht naar buiten? En wie is toch dat meisje waar Merijn het steeds over heeft?
Oudere kinderen leren dat je op wintersport nog veel meer kunt doen dan alleen
maar skiën en kunnen samen met vrienden de winterchipsrace spelen.
Veel leesplezier!
 
 
Conditie; Goed.

 

Ergens op zolder vindt Jan een koffer vol met jassen en jurken. Dat vertelt Jan aan An. An en Jan verkleden zich. An heeft een plan, bij mam in een la liggen spullen om je wangen en lippen te kleuren, zachtjes gaat An op weg en loopt stilletjes over de gang.....

 

Zelf lezen 6-8 jaar 

Conditie; Goed.

Samenvatting

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam...

 

 

Conditie; goed.

Productbeschrijving

Er zijn indringers op kasteel Hoensbroek!

De oom van Aleida heeft de helft van het kasteel ingepikt. De keuken is verboden terrein voor Aleida. Hoe moet ze nou aan eten komen? Aleida is woedend. Hoensbroek is toch alleen van haar vader? Maar als haar neef Otto het oude testament laat zien, begint Aleida te twijfelen.

Terwijl hun riddervaders blijven vechten om het kasteel, gaan Otto en Aleida zelf op zoek naar bewijs voor het testament. Maar ze zijn niet de enigen...

 

 

Conditie; Goed.

Babydieren

€ 3,50

Babydieren

€ 3,50

Productbeschrijving

Dit boek vol foto's van de allerschattigste jonkies ter wereld is verplichte kost voor iedereen die van dieren houdt.

In zeven hoofdstukken krijg je informatie over het jonge leven bij uiteenlopende soorten: van de dieren thuis en op de boerderij tot waterwezens en gevaarlijke wilde dieren.

Ontdek de verschillen tussen allerlei babydieren en de uitdagingen waarvoor ze staan vanaf het moment dat ze ter wereld komen. Kom erachter waarom sommige jongen volkomen hulpeloos worden geboren en andere al bijna meteen kunnen lopen of zwemmen.

Verbaas je over de kracht en de veerkracht waarmee verschillende diersoorten de moeilijkheden van het leven te lijf gaan.

Talrijke weetjes en prachtige kleurenfoto's brengen de wereld van het jonge dier tot leven.

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Voor dit boek draaiden Koos Meinderts en Annette Fienieg de rollen eens om: Annette Fienieg maakte kleurrijke, poëtische prenten, waardoor Koos Meinderts zich liet inspireren tot bijpassende gedichten. Over een zeemeermin op weg naar Kopenhagen, over een jongen die mooie meisjes spaart, over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria, die op haar soldaat wacht en over een moeder met
een dochter van glas:

Het regent zonlicht
op de wereld
op het meisje in het gras.
Hoor haar moeder
zingt een liedje
voor haar dochtertje van glas.


 

Conditie; Is goed. staan enkele namen op de voorste pagina geschreven.

 

 

Polleke gaat met Mimoen. Al twee jaar. Maar nu mag het niet meer van zijn ouders. Polleke wordt te groot en dus is het geen kinderspel meer. en Mimoen moet later met een Marokaans meisje trouwen.

Bij opa en oma leert ze bidden, ook al is ze niks van haar geloof. Bidden kan ze goed, vooral zals ze aan Momoen denkt.

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Godfried Bomans gaf insecten menselijke eigenschappen

Het boek beschrijft het verhaal van het jongetje Erik Pinksterblom dat via ‘de Wollewei’- het schilderij in zijn slaapkamer- terecht komt in een fantasiewereld. Een wereld waarin hij kan praten met insecten. Die insecten blijken (eigenaardige) eigenschappen te hebben die griezelig veel overeenkomsten hebben met die van de mens.

 

 

Conditie; als nieuw

In De Gloria

Mees Kees is geweldig. Al is hij nog maar stagiair, toch heeft mees Kees al aardig door hoe hij les moet geven! Bij dictee tapt hij moppen en bij invuloefeningen speelt hij galgje. En een tekenfilm kijken is natuurlijk óók tekenles...Om nog beter te worden moet mees Kees voor zijn opleiding ook andere klassen lesgeven, één dag per week. En dus heeft de klas van Tobias voortaan een invaljuf op maandag. De kinderen vinden dat maar niets. Dictee zonder moppen, ja kunst, zo kunnen zij het ook! En als zelfs Tom de nieuwe rekenmethode van deze juf niet begrijpt, zijn ze helemaal teleurgesteld. Want Tom schreef altijd alle sommen op het bord, zodat de rest ze kon overschrijven. Dat was nou net zo handig! Als mees Kees jarig is, bedenkt de klas een geniaal plan om hem te verrassen. Intussen is Tobias verliefd, maar hij laat het meisje van zijn dromen niets merken, want mees Kees gaf hem een goed advies: wees nooit te gretig! De tien minuten gesprekken komen eraan en Tobias maakt zich zorgen. Hij weet dat zijn moeder echt niet van plan is naar school te komen... Gelukkig is mees Kees niet alleen een geweldige meester, maar is hij ook geweldig in ‘extra ondersteuning’.

 

Conditie; Redelijk. 

Samenvatting

De papa van Zaar speelt op de bas. Hij is vaak op reis met zijn groep. Zaar krijgt een trom van papa. Dan kan ze ook muziek maken als hij er niet is. Maar Zaar mist papa en ze wil naar hem toe. Ze kan best alleen met de trein. Of toch niet?

 

Conditie: zeer goed

Samenvatting

'Waar is Tomtom' is het tweede deel in de serie 'Dierenhotel De Brokkenbak' van Vrouwke Klapwijk. Het hotel is klaar en de opening komt dichterbij. De ouders van Stijn worden geïnterviewd voor een stukje in de krant. Stijn vindt dat natuurlijk super interessant en zit er met zijn neus bovenop. Als het verhaal na een paar dagen in de krant staat, is Stijn heel erg trots. Maar dan ontdekt Veerle een opvallende advertentie. Er wordt een honk vermist, een echte rashond. Stijn en Veerle willen helpen zoeken. Als echte speurders gaan ze op onderzoek uit maar ze vinden niets. Totdat op een vrijdagavond ineens een telefoontje naar het dierenhotel komt...

 

 

Conditie: Als nieuw

Drie kleine, stoute varkentjes, die zitten in het bad, ze spetteren en spatteren en gooien alles nat.

 

Grappige versjes voor peuters en kleuters over alledaagse en ondeugende situaties.

 

Conditie; Goed.

 

Samenvatting

Vakantie is heerlijk! Lees maar wat de kinderen in dit boek allemaal voor leuke plannen hebben. Peter gaat fijn uit logeren. Maar hij pakt zo veel speelgoed in dat zijn onderbroekjes niet meer in de koffer passen... Jan reist met de trein helemaal naar het Dolfinarium! Joep gaat zelfs met het vliegtuig en Hein mag in zijn eigen tentje kamperen. En Esther is dolblij dat ze tussen al dat vreemde eten in het hotel gelukkig ook lekkere... frietjes ontdekt.

In dit zonnige voorleesboek is elke dag weer een feest. Jammer dat het niet altijd vakantie is!

 

Conditie; Hoekjes van de cover zijn heel licht beschadigd.

Samenvatting

Een vrolijke bundel vol voorleesverhalen. Varkentje Mondriaan gaat naar de dierentuin en naar school, en hij maakt een mooi olifantje van klei. Natuurlijk komen er nog meer bekende figuurtjes langs; zo bakt beer een appeltaart en haalt prinsje Alexander zijn teldiploma. Heerlijk om voor te lezen, thuis en op school!

Met kleurrijke illustraties van Dagmar Stam.

 

Conditie:  zeer goed.

Samenvatting

Pietje Puk is de vriend van alle kinderen. Ze houden van de grappige avonturen van de vrolijke postbode uit Keteldorp. Hij staat altijd voor anderen klaar en geeft hun goede raad. Maar daarbij haalt hij dolle streken uit. Telkens neemt hij ze in de maling. Zelfs zijn beste vrienden en vooral agent Langdraad. In Keteldorp ligt overal rommel. Op straat, tussen de bosjes, in het plantsoen, op het gras en in de sloten. Burgemeester Bazeman vraagt Pietje, wat aan die vervuiling moet worden gedaan. De postbode weet daar wel raad op. De burgemeester geeft Pietje op zijn beurt een goede raad om een roofoverval op het postkantoor te voorkomen. Keteldorp krijgt een grote schoonmaakbeurt. Het wordt zelfs het schoonste dorp van het hele land.

 

 

Conditie; Het boek is licht verkleurd.

Samenvatting

De bekende en vertouwde kinderserie over de avonturen van twee lieve eendjes uit de paleistuin.

Klik en Klak naar de stad.

Klik en Klak en de Zwaan.

 

Conditie; goed.

Productbeschrijving

Dikie Dik vindt het leuk om te gaan logeren. Overal waar hij gaat slapen neemt hij zijn oppasboek mee. Hier kan hij in laten schrijven wat ze samen beleefd hebben. Schrijf jij met hem mee?

 

 

Conditie: Goed.

Een boek met sprookjes;

 

De kleine zeemeermin- De tondeldoos- Aladin en de wonderlamp- De nieuwe kleren van de keizer- De tuin van het paradij- De vliegende koffer- Hans en Grietje- Ricket met de kluif-De toverfee- het meisje met de zwavelstokjes.

 

 

Het boek is in goede staat.

Een sprookjes boek met de verhalen:

Ezelsvel- Het lelijke eendje-Raponsje- Het tinnne soldaatje- Doornroosje- De varkenshoeder- De baron van Munchhausen- De wilde zwanen- Zeven in een klap- Sneewwitje.

 

 

Het boek is in goede staat. 

Samenvatting

Ilonka & Leonard de Vries, Voor de kinderkamer - mooie verhaaltjes, versjes en plaatjes uit Oma's jeugd
Met illustraties in zwart-wit

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Genoot u vroeger ook van verhalen over kabouters, elfen en sprekende dieren? Heerlijk toch, om samen met uw kind opnieuw weg te duiken in die fantasiewereld!

Dit gezellig dikke voorleesboek bevat vele grappige, boeiende en vertederende verhalen. De prachtige tekeningen sluiten nauw aan bij de vlotte tekst. Door het eenvoudige taalgebruik kunnen jonge kinderen met al wat leeservaring de verhalen ook zelf lezen.

Met een verhaaltje voor het slapengaan zal uw kind straks lekker slapen en heerlijk dromen.. over kabouters?

 

Het boek is in zeer goede staat. hardcover. 

 

Het is feest, want Lieselotje is jarig. Haar stoeltje is versierd, de postbode brengt kaarten, en ze krijgt een heleboel cadeautjes. De koning vindt dat best moeilijk. Hij zou ook graag jarig willen zijn. Maar dat kan natuurlijk niet. of wel soms/

 

Het boekje is in goede staat.

Zet de slagroom taart klaar en haal de slingers maar tevoorschijn, want dit boek is een groot feest! De tien populairste kinderboekenschrijvers van Nederland hebben er allemaal een sopeciaal feestverhaal voor geschreven. 
Vivian den Hollander, Paul van Loon, Tosca menten, Mirjam Oldenhave, Francine Oomen, Janneke Schotveld, Manon Sikkel, Carry Slee, Niki Smit en Jacqes Vriens. 

 

 

 

Het boekje is als nieuw. hardcover.

Voetbal leerboek. Lees, kijk en oefen zelf hoe je de baas wordt over de bal.

Samenvatting

Mathilde is op vakantie op een eiland. Daar bouwt ze een piratenhut in de duinen. Haar nieuwe vrienden Frank en Jelmer helpen mee. Opeens roept Frank: 'Kijk eens, een oude klomp!' Mathilde pakt de klomp op. Dan ziet ze opeens een papiertje in de klomp. Het is een kaart van een eiland. Er staat een vierkant op, met een 9 erbij. 'Wat is dat?' vragen Frank en Jelmer. 'Een schatkaart,' zegt Mathilde opgewonden. 'Het is een schatkaart!'

 

Het boekje is in zeer goede staat.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Het is winter in het bos waar Eelkes vader boswachter is. Dat lijkt wen stille tijd, maar er gebeurt een heleboel. De waterleiding bevriest zodat Eelkes moeder sneeuwballenkoffie oet maken. Eelke en zijn vader gaan achter kerstboomdieven aan.

 

Het boek is goed.

Een interactief boek met stickers. ontdek de wereld van de Beren

Dit boek is een leuke eerste klennismaking voor jonge biologen vol opdrachten en tientallen interesante feiten over Beren.

Samenvatting 

Klaasje is sloom, zo ontzettend sloom. Van de dokter moet hij gaan zwemmen. Dat helpt tegen de sloomheid. Klaaasje gaat zwemmen, nou ja drijven. Of is het dobberen? En dan gebeurt er iets vreemds.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

 

Samenvatting

Hou jij ook veel van paarden? Misschien ben je wel elke dag op de manege. En hangt je kamer vol met paardenposters. Paarden zijn er in soorten en maten. Van de kleinste falabella tot de grootste shire. Van ijslanders tot arabieren. En allemaal houden ze ervan geborsteld te worden. Maar welke borstel is ook al weer voor de manen? In dit boek lees je het antwoord. En je komt te weten wat het verschil is tussen een paard en een pony, hoe snel na de geboorte een veulen kan lopen, waarom je een hoefijzer met de opening naar boven op moet hangen (anders valt het geluk eruit).

 

Uitgave: Hema

Conditie; goed.

Samenvatting

Luna de eilandpony - Een vriendin voor het leven!

De achtjarige Elisa gaat elk jaar op vakantie naar haar oom en tante, die op een mooi eiland wonen. Maar dit jaar belooft de vakantie heel anders te verlopen dan verwacht! Het dappere meisje heeft namelijk een geheim. Elke dag gaat ze naar een weiland in de duinen, want daar graast Luna, Elisa's eilandpony en beste vriendin! Wanneer het meisje op een dag zoals gewoonlijk haar pony wil opzoeken, merkt ze iets vreselijks: Luna is verdwenen! Elisa weet zeker dat er iets ergs gebeurd is, dus twijfelt ze geen seconde. Ze moet Luna redden!

Voor avontuurlijke meisjes van 8 tot 11 jaar.

 

 

Conditie; Heeft wat kleine beschadigingen.

Productbeschrijving

Vanaf 7 jaar. Ken jij een pony met een speurneus? Waarschijnlijk niet. Toch gaat Anouk samen met Drop op onderzoek uit. Het safaripark krijgt namelijk te maken met een dierendief. Wanneer ook Anouks lievelingsgorilla verdwijnt en de politie niet de minste moeite doet om de zaak te onderzoeken, besluiten Anouk en haar vriendin Jella om zelf op dievenjacht te gaan. Natuurlijk zijn hun pony's ook van de partij.

 

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

Vanaf 7 jaar.
Ken jij een pony die twee mensen kan dragen? Waarschijnlijk niet. Drop kan het toch niet. Daarom wordt het de hoogste tijd dat Anouks vriendin Jella een eigen pony krijgt. Als geroepen staan er enkele vakantiegasten in de wei van de ponyclub: vier IJslandse pony's. En Anouk en Jella mogen ze verzorgen! Wanneer de pony's weer naar huis moeten is Jella ontroostbaar. Ze is helemaal verliefd geworden op de ijslander Draumur met zijn wilde, krullende manen…

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Tim en Lindsey gaan met hun voetbalclub Blauw-Wit op kamp. Ze slapen in grote tenten in het bos. Er wordt natuurlijk niet alleen gevoetbald, maar ook veel gelachen en gekeet. Dan wordt Samir ervan verdacht een portemonnee te hebben gestolen. En als de vrienden tijdens een bostraining verdwalen, komen ze uiteindelijk bij een afgelegen hotel. Aan een waslijn hangen oranje shirts. Van wie zouden die zijn? En wat doet die vreemde man bij het hotel?

 

Conditie; Redelijk; zit plakband aan de binnenkant. 

Samenvatting

Paulien logeert een paar dagenbij haar nichtje Roos, die een verzorgpony heeft. Zo vaak ze kunnen gaan ze naar Tobi toe. De pony is meestal heel lief, maar af en toe kan hij erg ondeugend zijn. Op een middag is Tobi ineens uit het weiland verdwenen! De meisjes schrikken erg.Is hij ontsnapt, of misschien meegenomen?Na een lange zoektocht vinden ze Tobi terug in de wei van de manege verderop. Maar volgens de stalhulp hoort Tobi daar. Hoe krijg en Paulien en Roos hem terug?

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Juul en Tim gaan naar de wei. 'kijk Tim,' wijst Juul.'zie je die big? is die niet lief' maar wat ziet Tim? loopt de big weg? Maar dat mag niet! oo, het is al te laat. pok! de big neemt een duik Juul ziet wit om haar neus. 'ik zoek die big wel op,' roept Tim. lukt het tim ... ?

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Aap en Beer gaan samen op pad. Ze komen rare dingen tegen. Een fles met een schat-kaart erin. Een hond zonder staart. Een kist met een oor. Een brief met niks erop. En een yak. Aan het eind van de reis zijn Aap en Beer aan zee. Aap maakt daar een hut voor Beer. En Beer zegt: 'Ik vond geen schat. Maar ik heb nu een vriend en dat is wel zo goed.'

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed.

'Pip!'roept Woezel. 'Er gaat een ster vallen.

 

Woezel voelt zich bibberig. en zijn builk doet pijn.

 

Het boekje is als nieuw.

Het is heerlijk aan het strand van Katwijk. Rinette en Jan gaan samen schatgraven. Ze laten een brief omhooglimmen langs hun vliegertouw en komen in contact met een garnalenvisser. Ze beklimmen de vuurtoren, maar als ze boven zijn laat Rinette iets naar benedfen vallen. Hoe loopt dat af?

 

Conditie; Goed.

Maud en Rik maken kennis met de postbode. Dat wil Rik later ook worden. Hij gaat vast oefenen en gooit stiekem brieven van thuis bij andere mensen in de bus. Dat vindt moeder natuurlijk niet goed. Als hij daarna de postbode mag helpen bij het bezorgen gaat er iets mis....

 

 

Conditie; Goed.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting;

Petra en Rik moeten naar de kapper. Allebei hebben ze er eigenlijk helemaal geen zin in. Hun haar zit nu net zo leuk en het is ook nog een eind fieten. Natuurlijk begrijoen dat ze toch moeten gaan. Maar dan gaat het regenen....

 

Het boekje is in goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra en Rik zijn hun konijntjes aan het voeren als er opeens wordt getoeterd. Het is oom Paul, die een heel bijzondere auto heeft gekocht. Samen met Piens en Riks moeder maken ze met z'n vijven een ritje in de auto. Eerst denken Petra en Rik dat zes zomaar wat rondrijden. Maar als ze oom Paul vragen waar ze naar toe gaan, antwoordt hij: ,, Naar de wilde dieren!"

 

Het boekje is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra Blok en Rik Dam zijn een paar dagen met vakantie aan het strand. Ze hebben er ontzettend plezier, want ze zoeken mooie schelpen, ze vliegeren of rennne zomaar wat. Toch is er iets wat niet mooi is. Op het strand ligt namelijk olie.....

 

Het boekje is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

In deze vier vrolijke verhalen gaan Pino en zijn vrienden uit Sesamstraat leuke dingen doen. Lekker vliegeren, het feestje van Elmo vieren en taart eten, dansen in de regen en het ijs op. Bij de grappige tekeningen staan korte gedichtjes.

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

 

Grover vertelt je alles wat je moet weten over dieren. Over de verzorging van je huisdier: een lief hondje, een pluizig poesje of een vrolijke vis!

 

Conditie; Goed.

Productbeschrijving

 

Ernie heeft vandaag zin om grappen te maken. Maar Bert is daar niet blij mee: hij wil een boek lezen. Hoe krijgt Ernie Bert weer aan het lachen?

 

Conditie; Goed. 

Een vrolijkverhaal met Elmo in de hoofdrol.

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

Het is herfst en hoog in de boom zien Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk een laatste tros tamme kastanjes hangen. Konden ze die maar plukken, om er lekker van te smullen! Tommie heeft een goed idee: met z'n allen een levende toren maken. Als dat maar goed afloopt!

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

De wereld wemelt van de woorden. Lees,kijk en tel mee met Tommie, Pino ,Bert , Ernie, Elmo en Ienemienie.

 

 

Verhalen van Kim-Lian van der Meij, Tooske Ragas en de schrijvers van Sesamstraat.

 

 

Het boek is in zeer goede staat. hardcover.

Geheimtaal; Verhalen van Claudia deBreij, Renate Verbaan en de schrijvers van Sesamstraat.

 

 

Het boek is in zeer goede staat. hardcover.

Samenvatting

 

Op een morgen zitten Bert, ERnie, Tommie, Pino en Elmo te ontbijten wanneer er een meisje bij hen langskomt. Doedoe heet ze en ze is op wereldreis. Ze wilde de mooiste dingen van de wereld zien, maar morgen gaat ze weer terug naar huis. Naar Boekoeroe. Dat vinden onze vrienden erg jammer en ze gaan op zoek naar het allermooiste van Sesamstraat. Dan wil Doedoe vast voor altijd bij hen blijven! Zal het hen lukken?

Het boek 'Het mooiste van Sesamstraat' is gebaseerd op de gelijknamige theatershow. De tekst is geschreven door Sjoerd Kuyper. Samen met de vrolijke illustraties van Annemarie Visser is 'Het mooiste van Sesamstraat' een heerlijk voorleesboek!

 

 

Het boek is in zeer goede staat. Lijkt nieuw en niet gelezen.

In dit "het beste bedtijdboek van Bert en Ernie'staan 11 vrolijke verhalen uit de overbekende televisieserie Sesamstraat.

 

 

Het boek is in goede staat. 

In dit boek stelt kleine Bert al zijn favoriete spelletjes voor. Bovendien kan hij ze ook allemaal tellen! Een bijzonder leuk boekje voor de allerkleinsten. Om voor te lezen en urenlang plezier aan te beleven.

Klaas kan Alles

€ 3,50

Klaas kan Alles

€ 3,50

Samenvatting

 

In dit populairwetenschappelijke boek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied!

Dit is Klaas! En Klaas kan alles, dat kun je wel zien! In dit populairwetenschappelijke boek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied! Dit natuurlijk wel met behulp van allemaal toffe gadgets. Maar niet alleen Klaas probeert alles uit. Ook de lezers kunnen allerlei interessante experimenten doen! Kan Klaas écht alles? Dat en nog veel meer lees je in dit boek! Klaas van Kruistum 

 

 

Het boek is in zeer goede staat

Samenvatting

Als Melleke op een avond een heks, Heikje onder haar bed vindt, denkt ze natuurlijk dat ze droomt. Een heks onder je bed, kom nou! Maar als Heikje begint te toveren, ontstaan er een heleboel gekke toestanden. Melleke weet niet meer wat ze er van moet denken. Tot Heikje haar gewoon op haar bezem meeneemt naar Heksenland.

 

Het boek is redelijk, er zit een sticker op de rug van de cover.

 

 

Op een warme zomeravond kijken vier bevertjes naar de zon die ondergaat.

Kleine bever zucht. 'Wat is er kleine Bever? Waarom zucht je?' ' Straks is het donker en ik ben bang voor de nacht.

 

Het boekje is in zeer goede staat. 

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er ander verzendkosten

( pakketpost)

Verhaaltjes, gedichtjes en ideetjes over verschillende aspecten van de seizoenen. Met gedetailleerde tekeningen in kleur en in grijs-wit. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

 

 

Conditie: Zeer goed. Staat een naam in.

Leuke verhaaltjes voor november en december.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

In dit fantastische boek lees je een driedimensionaal verhaal over de dieren van de boerderij! De verbeeldingswereld van het kind wordt op elke pagina geprikkeld met een spectaculaire pop-up voorstelling.

 

Het boek is als nieuw.

In dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken maken we kennis met Kikker en Eend, twee dikke vriendjes. Kikker en Eend wandelen en zwemmen samen. En soms doen ze samen spelletjes en hebben dan heel veel plezier. Als het gaat regenen, gaan ze snel naar huis en kruipen onder de warme dekens. Ze besluiten de dag met te zeggen dat ze altijd samen vriendjes zullen blijven. In dit fraai geïllustreerde prentenboekje is de tekst erg summier, een zinnetje per twee pagina's, maar voldoende om er een verhaal in te zien. Het gegeven vriendschap wordt goed uitgewerkt en straalt ook warmte en gezelligheid uit. Er zijn niet veel kleuren gebruikt en daardoor is het juist zo sprekend: de groene kikker met zijn rood-wit gestreepte zwembroek en de witte eend met zijn gele snavel en poten, zijn eenvoudig weergegeven evenals de overige details. Het boekje heeft een fijne rustige bladspiegel. Voor ouders en peuters een heel aantrekkelijk boekje om samen te kijken en te praten over dieren en vriendschap. Deel uit een serie kartonboekjes over Kikker en zijn vriendjes*. Vanaf ca. 2 jaar.

 

Het boek heeft wat kleine beschadigingen, er zit een sticker op de vorkant.

Samenvatting

Het waait ontzettend hard. Rosemond houdt haar paraplu stevig vast. Plotseling wordt ze opgetild, steeds hoger en hoger. Ze is heel bang en knijpt haar oogjes dicht. Als ze weerdurft te kijken, is er wel heel erg veel veranderd ... Een poëtisch boek over weer en wind.

 

Het boek is goed, staat een naam in.

Samenvatting

Sofie is dol op honden. Na lang aandringen mag ze van haar moeder bij een fokker een klein hondje uitzoeken. Als ze thuis komen, blijkt het geen gewoon hondje te zijn...

 

Het boek is in zeer goede staat.

 

 

Samenvatting

Joep heeft een nieuwe vriend. Die vriend heet Bram en hij woont op een boerderij. Als Joep bij Bram gaat spelen, mag hij meerijden op een grote tractor. Dat vindt Joep prachtig! Als Joep en Bram op de hooizolder spelen, schrikt Joep van iets griezeligs….Dan vindt hij het even niet leuk meer op de boerderij.
 
 

Het boek is goed, staat een naam in. 

Samenvatting

Ella, de Ella uit Ik wil die! en Het mooiste boek van de wereld, is bijna jarig. Nog zeven dagen. Ze weet wat ze gaat doen, wat ze wil eten, wie ze gaat vragen. Ella weet niet wat ze zal krijgen, dat is nog geheim. Ze weet wél waar het cadeau staat, op zolder. Dus daar mag ze even niet komen. Dat is niet gemakkelijk, maar Ella houdt vol.
Alleen heeft de zolder een dakraampje. En op een dag werkt er een timmerman op het dak. Een timmerman met een lange ladder, waarmee je heel hoog kunt en waardoor je heel ver kunt kijken...
Ella doet twee dingen die niet mogen: op de ladder klimmen en naar haar cadeau kijken. Ze wordt er gewoon ziek van, van wat ze heeft gedaan, en verheugt zich helemaal niet meer op haar verjaardag.
Hoe vertelt ze mama nu wat er is gebeurd?

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Eefje en haar broertje Mark zijn dol op dieren. Niet alleen op Ollie en Flap, hun knuffels, maar vooral op echte dieren! Dus komt het goed uit dat de hond van opa en oma kleintjes heeft gekregen. Mark en Eefje zijn dolgelukkig als ze zelf een hondje uit mogen kiezen. Boef wordt hun beste vriend! Zij helpt, als een echte speurhond, met zoeken naar de weggelopen hamster van de kinderen.
Eefje en Mark krijgen een konijn met heimwee te logeren, maar daar weten ze wel een oplossing voor... Ook gaan ze op kraambezoek bij de pasgeboren stekelbaarsjes van Joris. Zo komen ze steeds meer te weten over de dieren om zich heen.
VOOR KINDEREN DIE VAN DIEREN HOUDEN

 

 

Het boekje is in zeer goede staat.

Samenvatting

De Kinderen van De Grote Beer groep 1
Een Kringetje van tralala
De Grote Beer, zo heet de school van Jasper, Daan, Quilfort, Frank en Houda. Kim is net vier en zit nog niet zo lang in de groep van Juf Inge. Ze vindt school leuk, maar wel erg spannend. Ook Frank vindt het nog een beetje eng als het zijn beurt is om in de kring iets te vertellen, En hij durft nite te ' elastieken', als de groep naar gymnastiek gaat.
In de loop van het schooljaar komen er steeds nieuwe kleuters bij en gebeurt er van alles. De kinderen spelen een toneelstuk voor Sinterklaas, vieren een vrolijk carnavalsfeest en gaan in de lente naar de kinderboperderij. Als het zomer wordt, nemen Kim en haar vriendjes met juf Inge afscheid van de oudste kleuters.

 

 

Het boekje is in zeer goede staat.

 

Samenvatting

Daan is verliefd op Kim. Volgens Quilfort is Kim ook op Daan, maar is dat wel zo? Daan is niet de enige die vlinders in zijn buik heeft. De vijfde-groepers merken dat juf Judith ook verliefd is. Op meester Karel misschien? Ze doen erg hun best erachter te komen. Ze maken een krant, het Beerbericht, en ze willen het grote nieuws op de voorpagina!

 

Het boek is goed.

Door de straat trekt een optocht met alle kinderen uit Miekes groep. Ze zingen zo hard ze kunnen en zwaaien met hun Palmpaas.

 

Cover is licht beschadigd

Samenvatting

 

SABINE ROBERTSON
Er is er één jarig
Hieperdepiep...HOERA! Zeker voor kinderen is hun verjaardag een absoluut hoogtepunt waar ze heel lang naar uitkijken. Daarom is het zo leuk om ze een feestje te geven waar ze voor altijd met plezier aan terug zullen denken. Met dit boek gaat dat zeker lukken.
Alle feestjes in dit boek zijn origineel, snel en flitsend. Voor ouders gemakkelijk uitvoerbaar en de onderwerpen zijn precies wat kinderen van 4 tot 12 jaar leuk vinden. Elk feestje heeft een thema en beschrijft het maken van een uitnodiging, enkele spelletjes, een verhaaltje, een liedje en iets om te knutselen.
Voor de kleuters is er bijvoorbeeld een poppenfeestje of een muziekfeest, voor kinderen van 6 tot 9 is er een waterfeest of een paardenfeest en kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen een kookfeest of een soapfeest houden. En zo zijn er nog veel meer feestjes te vinden in dit boek. Dit kleurrijke en vrolijke boek is al een feest om door te kijken en er een eigen feestje uit te zoeken.

 
Het boek is goed, lijkt niet te zijn gebruikt.

 

 

Samenvatting

EVA EN JASMIEN  WILLEN GEEN TWEELING MEER ZIJN!

Eva en Jasmien zijn een tweeling en lijken als twee druppels water op elkaar. Maar iedereen verwart de twee zusjes, zelfs opa... En dat is niet altijd leuk! Jasmien heeft een idee: als ze Eva’s haar een klein stukje korter maakt, ziet iedereen meteen wie wie is! Maar dat gaat niet zo gemakkelijk als ze had gedacht...

 

De cover is wat beschadigd. 

 

Bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Stef en Tim willen graag een vliegtuig zien.
Ze gaan samen met papa en mama naar Schiphol.
Spannend... al die vliegtuigen!
Op een dag zien Stef en Tim wel zes koffers in papa's kamertje staan.
Wat betekent dat?
Papa vertelt een geheim.
Hij gaat belangrijk werk doen. In een ver land.
Nu gaan Stef en Tim zelf op reis met een vliegtuig.
Helemaal naar Tanzania!
Maar... wonen daar ook vriendjes?

 

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden andere versendkosten ( pakketpost)

Samenvatting

In Heksje Lilly redt de magische eenhoorns beleeft Lilly weer een geweldig avontuur. Lilly leest haar broertje voor uit een oud sprookjes boek, het gaat over elfen en eenhoorns. Wauw, denkt Lilly, het moet geweldig zijn om eens een echte eenhoorn te zien. Maar in het land van de elfen kom je niet zomaar. Zelfs niet met een speciaal toverboek. Lukt het Lilly om het elfenrijk te bereiken en zouden daar echt nog eenhoorns bestaan?

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Lilly heeft een toverboek. Daar kan ze echt mee toveren. Dat doet ze soms voor Leon, haar broertje. Vandaag doet hij een spook na. Hij wil Lilly bang maken. Maar Lilly moet alleen maar lachen. Leon is veel te lief om een spook te zijn. Weet je wat? Ze tovert een echt spook! Dat is pas schrikken…

 

Het boekje is goed.

Samenvatting

Een prachtige bloemlezing uit het werk van Annie M.G. Smidt, met verhalen en versjes en een overvloed aan plaatjes.

 

Het boek heeft geruikssporen en er staat een naam in.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Pocket boekje

Vijf boeken met avonturen van Jip en Janneke zijn er. Dit is er één van.
Annie M.G. Schmidt vertelt over het alledaagse- maar o zo avontuurlijke -leven van de kleuters Jip en Janneke zo direct, zo grappig en zo helder dat het jonge kinderen meteen aanspreekt en boeit. De prentjes van Fiep Westendorp sluiten daar wonderwel bij aan.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

Jip en Janneke zijn de aller- allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In dit eerste deel gaan ze schooltje spelen, stampen ze lekker in een grote regenplas en doen ze een wedstrijd wie de meeste pannenkoeken kan eten. Ze vinden een hondje dat geen baas heeft en mogen het houden. Een naam weten ze meteen: Takkie!
De directe, grappige toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo.

 

Conditie; Goed. 

Samenvatting

 

Jip en Janneke 2

Een boek over de avonturen van Jip en Janneke, met tekeningen van Fiep Westendorp

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Wiplala is een klein mannetje dat kan toveren. 'Tinkelen' noemt hij dat. Hij laat daarbij wel eens een steek vallen. Nela Della, Johannes en meneer Blom vinden dat wel een beetje lastig, maar uiteindelijk beleven ze er heel wat spannende en grappige avonturen door.

 

Het boek is goed.  Hardcover

Samenvatting

Ik woon niet in een stad en niet in een dorp. Ik woon niet in een straat en niet in een flat. Ik woon heel ver weg in een bos. Als de zon schijnt is het heel mooi en licht in het bos. Maar in de nacht, als de maan schijnt, kan het er heel eng zijn. Op een nacht was het heel stil. Ik lag in bed en sliep, tot... Voor mijn bed stond een leeuw. Ik schrok me een aap, want ik zag dat hij erg boos was. Het was zo eng, dat ik haast uit mijn bed viel van angst. Help, riep ik. Niks er van, zei de leeuw. Help jij je zelf maar. Hij kwam naar me toe en ik... ik... Lees maar wat ik deed, want net als Jaap uit dit boek ben ik nog niet bang voor een muis. Ik ben zo sterk als een leeuw!

 

De bldzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

Ragna kijkt uit het raam. Daar is Hekla, de vuurberg. Er komt rook uit de berg. 'Wees maar niet bang,' zegt oom Erik. 'Hekla is verder weg dan je denkt. Als er iets gebeurt, heb je tijd genoeg.' Ragna kijkt nog eens. Als er iets gebeurt. Maar wat kan er dan gebeuren?

 

AVI M5

Aanbevolen leeftijd 7 - 9 jaar

Het boekje heeft wat lijmresten op de cover, verder is het goed.

Het boekje is licht verkleurd, verder is het goed

Er staat een naam met tekst op de eerste bladzijde. De bladzijden zijn verkleurd.

Er staat op de eerste bladzijde een doorgekraste naam. 

Bladzijden zijn wat verkleurd.

Een boekje waar veel kinderen mee hebben leren lezen. Aanbevolen voor beginnende lezertjes.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Een leuk kinderboekje voor de beginnende lezertje. Menigeen heeft er mee leren lezen.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het een goed boekje.

Samenvatting

Tim is een bink, want hij is voor niets en niemand bang. Zelfs niet voor de harige hond van de buren. Maar is het wel fijn om de hele tijd een bink te zijn?

 

 

De cover van het boek heeft wat kleine beschadigingen, verder is het goed.

 

Samenvatting

"Is het waar dat de zon trollen doet barsten en in steen verandert?", vraagt kleine Trol. "Ja" antwoorden de andere trollen, en overal in de bossen liggen met mos begroeide stenen waarvan er veel op hun voorouders lijken.

 

Het boekje is goed. Cover heeft een andere kleur.

Samenvatting

Bas heeft straf en huilt een beetje. Dan ziet hij opeens een wart-wit varken naast zijn bed, zo rond als een ballon. Bas knipt zijn nachtlampje aan en meteen krijgt het dier lange inktblauwe zijde-achtige haren en een roze snuit. Vanaf dat moment gebeuren er de vreemdste dingen.

 

Het boekje is goed, bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te gelezen.

Samenvatting

Thomas is bijna acht jaar en hij is 'fuliefd'. Verliefd op Evelien, zijn nieuwe juf. Zal hij het haar vertellen, of moet hij het nog geheim houden? Ineens weet Thomas wat hij moet doen. Maar dan hoort hij dat Lonneke op hem is!
Met tekeningen van Philip Hopman.

 

Het boekje is iets verkleurd.

Samenvatting

 

De heks deed haar koffer dicht en keek om zich heen. Ze keek naar de kast vol potjes en flesjes, naar haar heksenketel, ze aaide over haar stoel. Toen zuchtte ze diep. Ze pakte de koffer van de tafel, haar bezem uit de hoek, en liep langzaam naar de deur Maar plotseling vloog de deur open en daar stonden de haas en de egel, met bloemen in hun hand. De egel wees naar de koffer. 'Je zou wachten!' riep hij. 'Dat had je beloofd!' 'Ja,' zei de heks. 'Maar..' 'We zijn gelukkig net op tijd,' zei de haas. 'Hier, deze bloemen zijn voor u.' De heks zette haar koffer en haar bezem neer en pakte de bloemen aan. 'Maar die kan ik toch niet meenemen?' De uil en de merel kwamen binnen, ook met bloemen. 'Alstublieft,' zei de uil. 'En dat u nog maar lang mag blijven.'

Een nieuwe serie sprankelende verhalen over de avonturen van de boze heks, de zorgzame haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten, en alle andere dieren in het bos. De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de boze heks vaak goede dingen met haar toverkunsten. Want is het niet handig dat ze zomaar een heerlijke appeltaart kan toveren, of een pan met erwtensoep...

 

 

Het boekje heeft gebruikssporen.

Samenvatting/ boektoppers

 

De heks deed haar koffer dicht en keek om zich heen. Ze keek naar de kast vol potjes en flesjes, naar haar heksenketel, ze aaide over haar stoel. Toen zuchtte ze diep. Ze pakte de koffer van de tafel, haar bezem uit de hoek, en liep langzaam naar de deur Maar plotseling vloog de deur open en daar stonden de haas en de egel, met bloemen in hun hand. De egel wees naar de koffer. 'Je zou wachten!' riep hij. 'Dat had je beloofd!' 'Ja,' zei de heks. 'Maar..' 'We zijn gelukkig net op tijd,' zei de haas. 'Hier, deze bloemen zijn voor u.' De heks zette haar koffer en haar bezem neer en pakte de bloemen aan. 'Maar die kan ik toch niet meenemen?' De uil en de merel kwamen binnen, ook met bloemen. 'Alstublieft,' zei de uil. 'En dat u nog maar lang mag blijven.'

Een nieuwe serie sprankelende verhalen over de avonturen van de boze heks, de zorgzame haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten, en alle andere dieren in het bos. De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de boze heks vaak goede dingen met haar toverkunsten. Want is het niet handig dat ze zomaar een heerlijke appeltaart kan toveren, of een pan met erwtensoep...

 

 

Het boekje is redelijk, heeft gebruikssporen.

 

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

Samenvatting

Vader en moeder gaan naar het Witte Heksennachtfeest. Jona, Griet en de kleine Dries blijven thuis. Alleen zonder oppas. Heerlijk vinden ze dat! Jona trekt zich ongestoord terug met het griezelboekje dat ze voor school moet lezen. Ze is bloeddol op griezelverhalen. Nog leuker wordt het als er een hevig onweer losbarst en de elektriciteit uitvalt. Griezellezen bij kaarslicht, er is niks heerlijker! Maar de pret wordt gruwelijk verstoord.
Het wordt een Witte-Heksennacht om nooit te vergeten!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boekje is verder goed, lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 8

Samenvatting

Jeroen weet waar het gestolen geld voor de schoolreis gebleven is. Maar hij durft het aan niemand te vertellen, want hij is bedreigd door de daders. Het kookcafé, waar de woensdagmiddag de lekkerste dingen gemaakt worden, verandert in een detectivebureau. Alle kinderen proberen erachter te komen wie de dief is. Jeroen werkt zich door zijn zwijgen, steeds verder in de nesten...

 

Het boekje heeft gebruikssporen. 

Tijdens een picknick op de Theems verliest Paddington zijn oude hoed. Er komt heel wat bij kijken voor hij die heeft teruggevonden.

 

Conditie; Heeft wat gebruikssporen.

Samenvatting

Een van de leukste dingen van beer zijn en bij de familie brown wonen was om in hun tuin te spelen. Maar tuinen zijn er niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. De tuin op Windsor Gardens nummer tweeéndertig houdt de hele familie bezig. Ook paddington draagt graag zijn pootje bij. Hij heeft dan wel geen groene vingers maar het feit dat zijn berenpootjes en marmelade nooit ver van elkaar zijn, leidt tot onverwachte resultaten tijdens de Nationale Tuinweek.

 

 

conditie; Goed.

Productbeschrijving

Na zijn reis naar Peru weet Paddington zich dagenlang uit rare situaties te houden. Maar hij maakt dit in Paddington is terug helemaal goed door al snel in allerlei problemen verzeild te raken. Hij hakt op de verkeerde plaats een gat in meneer Curry's keukenmuur. De kapper is niet erg tevreden over Paddingtons manier van haar knippen. Ook zijn poging tot balletdansen loopt op niets uit. Iedereen is het met mevrouw Alida eens als ze zegt dat Paddington maar het beste gewoon een beer kan zijn die van marmelade houdt...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Paddington gaat naar de tandarts. Ook krijgt hij een uitnodiging voor een bal.Maar waarom blijft hij zo aan zijn gastvrouw plakken ?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het was nooit Paddingtons bedoeling om de bruiloft van zijn vriend Harold bijna in de soep te laten lopen, maar de trouwring zat klem om zijn pootje. En het was ook echt een belangrijke golfwedstrijd over een broodje marmelade uitgleed. Paddington wilde zich ook helemaal niet als dokter voordoen, maar in het ziekenhuis stond hij ineens aan het bed van een patiënt. Dit soort dingen gebeurt gewoon als je Paddington heet!

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Simon de schoenmaker heeft het sltijd druk. Te druk, eigenlijk. Op een avond gaat hij water scheppen uit de waterput. Plotseling hoort hij een vreemd geluid. KROAK! In de diepe put zit een pad. Hij wil naar boven klimmen maar dat lukt net. Met de emmer kan Simon het dier redden. De pad verandert plotseling in een jonge tovenaar. Omdat Simon hem geholpen heeft, wil hij hen bedanken. De schoenmaer mag een wens doen. Dat doet Simon. Maar.... daarna gebeuren er opeens heel vreemde dingen.

 

AVI- niveau 8. 

Vanaf 8 jaar.

1ste jaargang april 2003

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen

Robbe is een heel bijzondere jongen. Dat za Karolien meteen toen hij naast haar in de bank belande. Wanneer de groep gaat voetballen, eist Robe zijn plaats in he telftal van de jongens op. Hij is immers de beste voetballer van de wereld, beweert hij. Wie in zijn ploeg speelt, wint altijd. Zo'n houding vinden Simon en zijn vrienden niet leuk. En als Robbe dan ook nog de ploeg van de meisjes naar de overwinning helpt, is Simon in alle staten. Bovendien zal hij vlug een reden vinden om Robbe verschrikkelijk te pesten. 

 

AVI-niveau 7

Vanaf 8 jaar.

1ste jaargang maart 2003

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Na vier jaar komt er eindelijk een a=einde aan de oorlog. De duitsers hebben hem verloren. Natuurlijk is iedereen blij, vooral omdat de bezetters nu het land zullen verlaten. Toch is Watd niet gelukkig. Enkele Duitse soldaten nemen Flore, zijn paard, mee. Het dier moet een kar vol spullen en soldaten trekken. Maar Flore wil niet. Hij briest en protesteert. Een Duitse soldaat slasat het paard en roept het lelijke woorden toe. Het is zo erg dat Ward er bang van wordt. Machteloos kijkt hij toe...

 

1ste.jaargang

AVI-niveau 5- vanaf 8 jaar.

het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Avontuur - Floris gaat bij tante Trien logeren, in een bejaardenpension. Het ene leedwezen is er nog krakkemikkiger dan het ander. Maar een van die leedwezens is wel een dief... Zou het Tante Roza zijn, die 's nachts over de gang doolt? Of de vergeetachtige meneer Fontein, die Floris steeds maar weer verstopt? Floris denkt net dat hij alle verdachten op zijn lijstje heeft, als hij op zolder een geheime doorgang vind....

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 7

kobe baalt van zijn babybroertje Lander. Eeerst dacht hij dat het leuk was, een broertje om mee te spelen. Maar dat valt vies tegen.

 

De bladzijden zijn verkleurd, maar het lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 7

Pepijn, Eefies grote broer, is hartstikke verliefd, en Eefie en Joost willen graag weten wat hij met zijn vriendinnetje uitspookt op zijn kamer. Vader Jan en moeder Els zijn met heel andere dingen bezig. De zoon van de burgemeester gaat trouwen. Dankzij Eefie wordt de bruiloft gevierd in De Korenwolf. Maar op de dag zelf is de kok ziek. Grote paniek en de hele familie moet de keuken in. Maar of het wel zo verstandig is om Pepijn mee te laten helpen?

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Bij meerde boeken gelden er andere portokosten( pakketpost)

Samenvatting; Boektoppers

Vincent en Femke wonen naast elkaar. Ze zijn elkaars beste vrienden en dat is heel hun leven al zo. Maar dan krijgen hun vaders ruzie. Ze gaan hele rare dingen doen. De vader van Vincent knipt de takken van de boom van de vader van Femke. De vader van Femke zet de stereo keihard. En wie hefft het meeste last van die treiterkoppen? Vincent en Femke.

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 9/ 8-10 jaar

Samenvatting

Als Olle naar school gaat neemt hij altijd zijn Beer mee. Onderweg leert hij hem de verkeersregels. Op een dag vindt juf Olle groot genoeg om zonder Beer naar school te gaan. Dat is voor beiden heel naar. Steeds gaat Beer Olle dan ook stilletjes achterna. Maar ongeluk na ongeluk overkomt hem. Door steeds te herhalen dat Beer nooit antwoordt als Olle hem iets vraagt, wordt hij duidelijk als 'Beer' gekwalificeerd. Door hem de rol van slachtoffer te geven wordt het emotionele van een ernstig ongeluk gereduceerd, want Beer wordt steeds weer heel gemaakt door dokter Mama, geassisteerd door Olle. Maar Beer is tevens veiligheid als Olle in moeilijkheden raakt, symbolisch zowel als letterlijk. In directe, hedendaagse taal brengt dit alles de eigen wereld van de kleuter op verantwoorde manier dichtbij.

 

Bladzijden zijn wat verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 7/ 6-8- jaar 

Samenvstting

Wilbur de walrus woont in een vuurtoren. Otje de otter is zijn beste vriend. Wanneer het eb is en de zee zich terugtrekt, zijn ze zes uur bezig om het water weer terug te halen. Als ze op zoek gaan naar de horizon en die niet kunnen bereiken tekent Otje hem heel slim gewoon op het strand.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 6/ 6-8 jaar

Hier woon ik

€ 2,50

Hier woon ik

€ 2,50

Productbeschrijving

hier woon ik is een bijzonder doe-en kijkboek vol kleurige tekeningen die zijn gemaakt door Saruni en zijn klasgenootjes. Saruni is Maasai en woont samen met zijn familie in het Maasai-gebied in het zuiden van Kenia, vlakbij de grens met Tanzania.
Tijdens een bijzondere week hebben alle kinderen van de Napolosa-basisschool samen met drie kunstenaars getekend en geschilderd. De kinderen hebben veel verteld over de heuvels waar de Maasai hun vee laten grazen, de school waar ze graag naartoe gaan, over het bos met bijzondere planten en bomen en over alle wilde dieren die daar wonen.
Dit boek is het eerste deel van een serie over kinderen in andere landen die op geheel eigen wijze over hun leven vertellen.

 

Zit een kras op de voorkant, verder is het boek goed.

Samenvatting

O wat wordt het een leuk feest in de duinpan waar Bolletje Bof woont. Ja, en weet je waarom? Nolletje Bof gaat trouwen met het lieve kaboutermeisje Pimpernel. De hele duinpan wordt versierd en de kaboutervrouwtjes bakken heerlijke bramentaarten en lekkere koekjes. Maar als het donker wordt, doet Kai de Kraai iets heel lelijks. Gelukkig maar, dat het tovervrouwtje helpt...

 

De bladzijden zijn verkleurd, er staan op de eerste bladzijden geschreven.

Samenvatting

Er is iets vreemds aan de hand. Iedereen is wat kwijt: kaarsen, een armband, een fopspeen, een vliegtuig. En de buurvrouw mist haar washandjes. Wie is de dief? Dat is een vraag voor Sam Schoffel, de meester-speurder. Geen zorgen, jongens, zegt Sam. Ik los deze zaak wel op. Maar even later is haar hoed ook weg.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boekje is niet gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Van een bieuwbouwwijk in Rotterdam naar een grachtenpand in Amsterdam. Elvira vindt het een hele overgang. Geen veldje, geen zandbak, geen klimrek, geen modderberg, maar wel een rondvaartboot onder je raam. Haar vriendje Ronnie waarschuwt haar. Rare menssen die Amsterdammers. En dat merkt Elvira. Zeker als ze met haar Feyenoord-shirt aan naar school gaat.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

( pakketpost)

 

Samenvatting

Josje leert van de dieren wat leven, liefde en dood is. Zij probeert, na de dood van Sander het varken en de soldaat met ze trouwt, haar verdriet te verstoppen in een kast. Maar Josje komt erachter dat verdriet zich niet laat verstoppenen er uiteindelijk uit moet. Door de steun van de dieren leert ze wat troost is en hoe je de dood kunt verwerken. Josje blijkt in verwachting van de soldaat, ze wordt moeder en leeft nog lang en gelukkig. Als uiteindelijk haar tijd is gekomen om te sterven, verlaat ze op sprookjesachtige wijze de wereld. Na het vertrek van Josje komt er opnieuw een zwaan aanzwemmen met een kindje op haar rug.

 

Junior Lijsters  AVI 7

Het boekje is als nieuw, is niet gelezen.

Samenvatting

Er loopt een witte olifant in het bos.

Heel langzaam, met zware stappen. Hij kijkt verdrietig. Er rolt een traan over zijn wang.

Dat is Tabo. Tabo is verdwaald. Hij zoekt zijn moeder, maar hij ziet haar nergens. Tabo is alleen. Hij voelt zich eenzaam.

 

Het boekje is goed.

Mijn eerste lijsters 1995 01

samenvatting

Pinkeltje is een ventje, zo klein als jouw pink.

Hij zoekt naar pinkeltjesland, waar zijn opa Grootpinkel op hem wacht. Gelukkig heeft pinkeltje veel vriendjes om hem te helpen. Samen beleven ze spannende avonturen.

 

Het boekje is redelijk, is iets beschadigd.

Samenvatting

"""De Van Gogh"", stamelt ze fluisterend, ""hij is weg. Gisteren hing hij er nog."" Met een ruk draait meneer Verstraete zich om. Ook de anderen kijken nu in dezelfde richting. Alle ogen zijn gericht op hetzelfde schilderij. Nou ja, schilderij! De lijst hangt er nog. Gert Verstraete logeert met zijn ouders en zijn vrienden Jan en Ton in het huis van oom Dik en tante Greet. Op een dag blijkt een originele tekening van de schilder Van Gogh gestolen te zijn. Natuurlijk moeten de drie vrienden daar meer van weten..."

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Humoristisch griezelverhaal voor de beginnende lezer.

Gijs wil graag een spannend boek lezen.
Een boek over vampiers. Maar dat mag niet van zijn broer. 'Veel te eng voor kleintjes.' Samen met Kees verzint Gijs een plan. Die avond krijgt zijn broer bezoek van twee vampiers...

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

Bregje wordt wakker van een krakend geluid. Naast haar op het kussen ligt een lief babykrokodilletje in een gebarsten ei. Niet te geloven! Bregje heeft een krokodillenei uitgebroed - alleen door het keihard te WILLEN.

Het was gelukt! Uit het ei was een babykrokodil gekropen. En dat was een leuker huisdier dan die stomme goudvis die Bregje voor haar verjaardag had gekregen. Maar een kleine krokodil wordt groter en groter. Wat moet je ermee doen als je ouders niet van huisdieren houden? En als je vader een schoenenwinkel heeft en dol is op krokodillenleer?
Gelukkig is oma er ook nog...

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

In de Leeuwenkuil is altijd avontuur. Daniel en Suzina weten er alles van. Hun geheime boomhut ligt midden in de Zoo. Daniel heeft een pechdag.Hij staat op de Dodenlijst van meester XZ. Spreekbeurt!En als hij thuiskomt ontdekt hij iets vreselijks: een inbraak in de Leeuwenkuil. Overal bloedrode spetters. Daniel en Suzina verdenken elke bezoeker, vooral de geheimzinnige Pelikaanman. Maar ook pestkop Bufo kan de dader zijn. Of de Kinderwagenman. Of... Intussen kijkt iedereen vol spanning uit naar de komst van de nieuwe olifant.

 

Het boek is goed.

Productbeschrijving

Als raoul weer eens laat thuiskomt, krijgt hij van zijn vader een rol drop in plaats van een donderpreek. LYC-DROP staat erop, met daaronder een afbeelding van een wolvenkop. de meester raad hem aan vaker tv12 te kijken, en waarom valt hem nu pas op dat de meeste mensen gele ogen hebben? Total boek.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Als Jimi zijn gitaar in de versterker plugt, komen de fans gillend uit hun graven tevoorschijn. Jimi is beslist het meest muzikale talent van de familie Rip. Dat komt goed van pas als moeder Rip onverwacht wordt onvoerd. De kidnappers eisen een koffer vol geld. Zo rijk zijn de Rips niet. Gelukkig heeft Jimi een hit geschreven. Goeie kans dat ze daarmee beroemd en stinkend rijk worden. Of toch niet? Total boek

 

Boek is goed.

Samenvatting

Foeksia beleeft altijd wel een gek avontuur. Of ze nu door het bos vliegt, naar de miniheksenschool gaat of stiekem naar haar mensen vriendje Tommie. Jammer genoeg pakken haar heksentrucs meestal anders uit dan Foeksia wil....

 

 

Samenvatting

Als Onnoval op een vollemaannacht gewond raakt, wordt hij ontvoerd door de griezelbus. Hij komt in een woonwagenkamp terecht waar vreemde figuren rondlopen. Zij noemen zichzelf Reizigers.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

NIET BIJTEN DOLFJE - Paul van Loon

Het is nacht en volle maan. Dolfje en Noura rennen en stoeien in het wolvenbos.'Ik zal je pakken,' gromt Noura. Ze springt pardoes bovenop haar vriendje. De twee weerwolfjes hebben vette pret. Ze merken niets van de vreemde slungel die hen volgt…..

 

 

Conditie: Goed.

Productbeschrijving

 

Samenvatting

Tot Dolfjes schrik is het waar: mevrouw Krijtjes is terug. Gelukkig is ze heel lief geworden in het OZDM, poeslief zelfs. Maar wie zijn die twee magere dames, die als drie druppels water op Krijtjes lijken? Gaan zij 's nachts uit roeien in het Weerwolvenbos? En waarom verdwijnt opeens iedereen? Eerst Leo, dan opa weerwolf, dan...

 

 

Productbeschrijving

Robert en zijn ouders komen in de vakantie met een klap in een kettingbotsing terecht. De schade lijkt mee te vallen en als ze thuiskomen, begint net de kermis. Robert gaat graag in de botsauto's, maar deze keer wordt hij tijdens het eerste ritje al misselijk. Een dag later vraagt zijn vriend Christian of hij meegaat in de botauto's. Als Robert twijfelt, maakt Christian hem uit voor watje. Robert wil zich niet laten kennen en stapt in. Dat had hij beter niet kunnen doen...

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Boekbeesten AVI 8-9

Samenvatting

Er was een tijd dat mensen niet veel meer van de wereld wisten dan wat ze om zich heen konden zien. Ze durfden ook niet verder te kijken, want dan kwam je aan het einde van de wereld. Wessel denkt daar anders over. Hij verlaat Dordrecht om wat van de wereld te zien en maakt spannende avonturen mee.

 

Het boek is goed, Lijkt niet te zijn gelezen.

BoekbeestenAVI pakket 8-9