Samenvatting 

Klaasje is sloom, zo ontzettend sloom. Van de dokter moet hij gaan zwemmen. Dat helpt tegen de sloomheid. Klaaasje gaat zwemmen, nou ja drijven. Of is het dobberen? En dan gebeurt er iets vreemds.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

 

Samenvatting

Juul en Tim gaan naar de wei. 'kijk Tim,' wijst Juul.'zie je die big? is die niet lief' maar wat ziet Tim? loopt de big weg? Maar dat mag niet! oo, het is al te laat. pok! de big neemt een duik Juul ziet wit om haar neus. 'ik zoek die big wel op,' roept Tim. lukt het tim ... ?

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Aap en Beer gaan samen op pad. Ze komen rare dingen tegen. Een fles met een schat-kaart erin. Een hond zonder staart. Een kist met een oor. Een brief met niks erop. En een yak. Aan het eind van de reis zijn Aap en Beer aan zee. Aap maakt daar een hut voor Beer. En Beer zegt: 'Ik vond geen schat. Maar ik heb nu een vriend en dat is wel zo goed.'

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed.

'Pip!'roept Woezel. 'Er gaat een ster vallen.

 

Woezel voelt zich bibberig. en zijn builk doet pijn.

 

Het boekje is als nieuw.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Bas en Karin hebben een kist gevonden. Ze proberen hem open te maken. Opeens staan er drie piraten voor hun neus. Ze lachen vals. Geef die sleutel maar aan ons!

 

Het boekje is goed.

 

 

Samenvatting: 

Petra en Rik zijn met hun eend Pien op schoolreisje in Madurodam. Natuurlijk heeft ook moeten beloven om zich netjes te gedragen. In het begin lukt dit nog wel, maar als ze tussen de varende bootjes een broodkorst ziet drijven, duikt ze eropaf! Even later maakt Pien zelfs een noodlanding op scgiphol, boven op een jumbo!

 

Het boekje s in goede stasat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra en Rik moeten naar de kapper. Allebei hebben ze er eigenlijk helemaal geen zin in. Hun haar zit nu net zo leuk en het is ook nog een eind fieten. Natuurlijk begrijoen dat ze toch moeten gaan. Maar dan gaat het regenen....

 

Het boekje is in goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra en Rik zijn hun konijntjes aan het voeren als er opeens wordt getoeterd. Het is oom Paul, die een heel bijzondere auto heeft gekocht. Samen met Piens en Riks moeder maken ze met z'n vijven een ritje in de auto. Eerst denken Petra en Rik dat zes zomaar wat rondrijden. Maar als ze oom Paul vragen waar ze naar toe gaan, antwoordt hij: ,, Naar de wilde dieren!"

 

Het boekje is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting;

Petra Blok en Rik Dam zijn een paar dagen met vakantie aan het strand. Ze hebben er ontzettend plezier, want ze zoeken mooie schelpen, ze vliegeren of rennne zomaar wat. Toch is er iets wat niet mooi is. Op het strand ligt namelijk olie.....

 

Het boekje is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting;

Samen met haar vriendin Brit gaat Sanne Koolwijk naar het park bij Sanne in de buurt. Hun honden Mika en Rex kunnen daar lekker rennen. Sanne heeft haar praathoedje meegenomen. Door het hoedje op te zetten, kan Sanne de taal van de dieren verstaan. Bij de kinderboerderij in het park zien ze een konijntje bij het hek zitten. Het konijntje zit daar helemaal alleen. Dan hoort Sanne van het konijntje dat zijn moeder en zijn broertjes en zusjes zijn meegenomen door een vreemde man. Flappie vraagt sanne of zij misschien kan helpen...

 

Het boekje is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Sanne Koolwijk is door gaar vriendin Brit uitgenodigd om samen met hond Rex bij Brit op de boerderij te komen logeren. Natuurlijk neemt sanne haar praathoedje mee. Dit hoedje is heel bijzonder, want als Sanne het opzet, kan zij de taal van de dieren verstaan. Op een boerderij is dat heel handig, omdat je zo van dieren kunt horen of zij het naar hun zin hebben! Tijdens de logeerpartij gaat een zwarte agenda, die Sanne bij toeval heeft gevonden, een belangrijke rol spelen. De agenda blijkt van iemand te zijn die vreemde dingen doet....

 

De rug van de cover is iets verkleurd, verder is het boekje in goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Sanne en Brit maken een tochtje op de fiets. Sanne krijgt honger en wil een broodje eten. Ze stappen af en gaan aan de kant van een beekje zitten. Sanne gaat lekker zitten eten, maar Brit heeft helemaal geen honger. Zij gaat een eindje rondlopen. Plotseling geeft ze een gil. Brit is per ongeluk in het water gestapt en staat met haar voeten in de beek. Sanne helpt brit uit het water. Opeens ziet Brit dat haar sportschoenen erg smerig zijn. NIet gewoon modderig, maar vettig smerig. Het lijkt wel olie. Dan komen er een paar eendjes aan. Die zitten ook onder de olie...

 

Het bboekje is in goede staat. Lijkt niet te zijn hgelezen.

Samenvatting

In Disney Pixar's Finding Dory worden de favoriete figuren uit de populaire Pixar-film Finding Nemo opnieuw met elkaar herenigd. De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? Dit fantastische stripalbum volgt het verhaal van de film.

 

Het boek is goed.

In dit boek stelt kleine Bert al zijn favoriete spelletjes voor. Bovendien kan hij ze ook allemaal tellen! Een bijzonder leuk boekje voor de allerkleinsten. Om voor te lezen en urenlang plezier aan te beleven.

Samenvatting

Op een ochtend wordt Lola wakker met een mond vol lieve woordjes. Lola wil haar lieve woordjes kwijt, maar niemand heeft tijd voor haar...

 

Een leuk klein boekje. het is in zeer goede staat.

My first English woordenboekje - meer dan 1000 Engelse woorden en hun betekenissen. Het boekje bevat ook een register Nederlands-Engels en beeldpagina's over kloktijden, dagen van de week, maanden van het jaar en getallen.

 

Het boekje is als nieuw

Samenvatting

 

In dit populairwetenschappelijke boek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied!

Dit is Klaas! En Klaas kan alles, dat kun je wel zien! In dit populairwetenschappelijke boek probeert Klaas de gekste beroepen uit voor één dag, gaat hij de meest onmogelijke missies aan en probeert hij een expert te verslaan op zijn eigen vakgebied! Dit natuurlijk wel met behulp van allemaal toffe gadgets. Maar niet alleen Klaas probeert alles uit. Ook de lezers kunnen allerlei interessante experimenten doen! Kan Klaas écht alles? Dat en nog veel meer lees je in dit boek! Klaas van Kruistum 

 

 

Het boek is in zeer goede staat

Samenvatting

Als Melleke op een avond een heks, Heikje onder haar bed vindt, denkt ze natuurlijk dat ze droomt. Een heks onder je bed, kom nou! Maar als Heikje begint te toveren, ontstaan er een heleboel gekke toestanden. Melleke weet niet meer wat ze er van moet denken. Tot Heikje haar gewoon op haar bezem meeneemt naar Heksenland.

 

Het boek is redelijk, er zit een sticker op de rug van de cover.

 

 

Samenvatting

Schrans en Frietje mogen dan een stuk rijker zijn dan Hans en Grietje, de problemen zijn gebleven en Kortjakjes gezondheid laat ook nog steeds te wensen over.

 

Sneeuwwitje moet nog steeds weerstand bieden aan haar nietsontziende stiefmoeder- en krijgt tot slot haar prins, al heeft die dan inmiddels geen koninklijk bloed meer.

 

Wim Meyles onderstreept de eeuwigjeudswaarde van sprookjes, misschien juist door ze in one hedendaagse maatschappij te verplaatsen. Uit zijn verhalen blijkt, dat Berend Botje, Repelsteeltje en Assepoester niet stuk te krijgen zijn, ondanks o.a. meilieuvervuiling en de psychiatrie.

 

Is boekje is als nieuw.

 

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er  andere verzendkosten.

(pakketpost)

Op een warme zomeravond kijken vier bevertjes naar de zon die ondergaat.

Kleine bever zucht. 'Wat is er kleine Bever? Waarom zucht je?' ' Straks is het donker en ik ben bang voor de nacht.

 

Het boekje is in zeer goede staat. 

Let op !!! bij meerdere boeken gelden er ander verzendkosten

( pakketpost)

Ben je al vier? Dan ga je naar de basisschool. Wil je weten of het daar leuk is? Lees dan dit boek. Groetjes van Jaap.

 

Het boekje is in zeer goede staat.

 

Let op!!! bij meerdere boeken gelden andere verzendkosten. (Pakketpost)

Leuke verhaaltjes voor november en december.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een schitterend voorleesboek met 366 verhalen en gedichtjes, één voor elke dag van het jaar.

 

Het boek is redelijk, De cover is wat verkleurd.

Samenvatting

In dit fantastische boek lees je een driedimensionaal verhaal over de dieren van de boerderij! De verbeeldingswereld van het kind wordt op elke pagina geprikkeld met een spectaculaire pop-up voorstelling.

 

Het boek is als nieuw.

In dit bijna vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken maken we kennis met Kikker en Eend, twee dikke vriendjes. Kikker en Eend wandelen en zwemmen samen. En soms doen ze samen spelletjes en hebben dan heel veel plezier. Als het gaat regenen, gaan ze snel naar huis en kruipen onder de warme dekens. Ze besluiten de dag met te zeggen dat ze altijd samen vriendjes zullen blijven. In dit fraai geïllustreerde prentenboekje is de tekst erg summier, een zinnetje per twee pagina's, maar voldoende om er een verhaal in te zien. Het gegeven vriendschap wordt goed uitgewerkt en straalt ook warmte en gezelligheid uit. Er zijn niet veel kleuren gebruikt en daardoor is het juist zo sprekend: de groene kikker met zijn rood-wit gestreepte zwembroek en de witte eend met zijn gele snavel en poten, zijn eenvoudig weergegeven evenals de overige details. Het boekje heeft een fijne rustige bladspiegel. Voor ouders en peuters een heel aantrekkelijk boekje om samen te kijken en te praten over dieren en vriendschap. Deel uit een serie kartonboekjes over Kikker en zijn vriendjes*. Vanaf ca. 2 jaar.

 

Het boek heeft wat kleine beschadigingen, er zit een sticker op de vorkant.

Samenvatting

Kikker voelt zich vreemd. Soms heeft hij het warm en dan weer koud.
En zijn hartje klopt van boem-boem, boem-boem.
Varkentje denkt dat hij kou heeft gevat.
Maar Haas weet wat er met Kikker aan de hand is.
'Je bent verliefd,' zegt hij.

 

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

Een nieuw verhaaltje in de vrolijke serie over Bobbi. Mama zegt: "Ik heb een nieuwtje. Er komt gauw een kindje bij."Bobbi zegt: "Echt waar, een baby? Dat is leuk!" roept hij dan blij.

 

Het boekje is als nieuw.

Samenvatting

Er zijn nu acht blokboekjes van Dikkie Dik, de rode kater uit Sesamstraat. Spaar ze allemaal! Ook in het oranje blokboekje staan weer acht verhaaltjes:

- Twee poezen op twee krukjes
- Piano
- De knikker
- Koppen met de bal
- Paraplu
- Zieke, oude poes
- Onweer
- Logeren

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Het waait ontzettend hard. Rosemond houdt haar paraplu stevig vast. Plotseling wordt ze opgetild, steeds hoger en hoger. Ze is heel bang en knijpt haar oogjes dicht. Als ze weerdurft te kijken, is er wel heel erg veel veranderd ... Een poëtisch boek over weer en wind.

 

Het boek is goed, staat een naam in.

Samenvatting

Sofie is dol op honden. Na lang aandringen mag ze van haar moeder bij een fokker een klein hondje uitzoeken. Als ze thuis komen, blijkt het geen gewoon hondje te zijn...

 

Het boek is in zeer goede staat.

 

 

Samenvatting

Joep heeft een nieuwe vriend. Die vriend heet Bram en hij woont op een boerderij. Als Joep bij Bram gaat spelen, mag hij meerijden op een grote tractor. Dat vindt Joep prachtig! Als Joep en Bram op de hooizolder spelen, schrikt Joep van iets griezeligs….Dan vindt hij het even niet leuk meer op de boerderij.
 
 

Het boek is goed, staat een naam in. 

Samenvatting

KLOP, KLOP! Simon loopt naar de deur 'Niet doen, zegt Saartie, maar Simon luistert niet. Hij legt zijn hand op de klink. Dan trekt hij de deur open. In de opening staat een grote gedaante. Hij draagt een mantel. Op zijn hoofd staat een hoge, puntige hoed. Een mijter 'Sinterklaas!' roept Simon. 'Kom gauw binnen, Sint.' Sinterklaas grijnst en kijkt naar Simon en Saartje. Met een klap sluit hij de deur"Ziezo, lekkere kindertjes, ik bedoel lieve kindertjes. Daar ben ik dan. Ik heb een smakelijke verassing voor mij, voor jullie, bedoel ik...

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De kinderen van De Grote Beer groep 4
Rekenen in het oerwoud
Kim is blij dat de vakantie voorbij is. Het werd langzamerhand behoorlijk saai en ze begon Lisa, Daan, Frank en Quilfort te missen. Ze komen in een spannende klas... die van meester Ad. Zijn lokaal staat vol met planten en aan de muren hangen posters van olifanten en tijers. Het lijkt wel een oerwoud!
De kinderen leren een hoop ineuwe dingen: tafels, hoofdletters en met een vulpen schrijven! Ook richten ze een geheime dierenreddersclub op. Ze vergaderen in een hut in de bosjes achter de school. De dierenredders vinden een zielige poes. Ze nemen hem mee naar school en hopen dat hij mag blijven. Vlak voor de zomervakantie gaan de vierdegroepers bij meester Ad eten. Ze vinden het wel een beetje eng. Is zijn huis echt zo vies als hij zelf zegt? En heeft hij nou een krokodil in de vijver en een spinnenverzameling, of niet?
 
 
Het boekje is goed, staat een naam in.

 

Samenvatting

De kinderen van De Grote Beer groep 3
Opgepast, ik lust een hele boekenkast
De kinderen van De Grote Beer gaan naar groep 3. Bij juf Koosje in de klas begint het echte werk: rekenen, schrijven en lezen! Dat vinden ze bijna allemaal leuk; er zitten echte leesbeesten in de klas. Met dierendg komen er ook beesten op school, maar geen echte... de kinderen mogen hun knuffels meenemen. De tijger van Lisa komt zelfs in een boom terecht. Bij het bezoek aan de bibliontheek vindt Daan eindelijk zijn favoriete boek: over vrachtwagens. Als de dagen langer worden, maakt juf met de kinderen een lentetafel en een toneelstuk over koning Winter en de lentefee. Kim en Frank zijn verliefd op elkaar, en jif wordt stevig geplaagd met haar nieuwe vriend. Na een spannende speurtocht nemen de kinderen ten slotte afscheid van groep 3.

 

Het boekje is goed, staat een naam op de eerste bladzijde.

Samenvatting

Iris en Michiel ontdekken de lente op hun eigen wijze. Vanaf ca. 8 jaar, voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Iris en Michiel zijn bijna jarig en vinden dat heel spannend. Ze maken uitnodigingen voor hun partijtje, studeren samen met opa Vink een speciaal verjaarstoneelstuk in en rijgen snoepkettingen om op school te trakteren.

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Door de straat trekt een optocht met alle kinderen uit Miekes groep. Ze zingen zo hard ze kunnen en zwaaien met hun Palmpaas.

 

Cover is licht beschadigd

Samenvatting

 

SABINE ROBERTSON
Er is er één jarig
Hieperdepiep...HOERA! Zeker voor kinderen is hun verjaardag een absoluut hoogtepunt waar ze heel lang naar uitkijken. Daarom is het zo leuk om ze een feestje te geven waar ze voor altijd met plezier aan terug zullen denken. Met dit boek gaat dat zeker lukken.
Alle feestjes in dit boek zijn origineel, snel en flitsend. Voor ouders gemakkelijk uitvoerbaar en de onderwerpen zijn precies wat kinderen van 4 tot 12 jaar leuk vinden. Elk feestje heeft een thema en beschrijft het maken van een uitnodiging, enkele spelletjes, een verhaaltje, een liedje en iets om te knutselen.
Voor de kleuters is er bijvoorbeeld een poppenfeestje of een muziekfeest, voor kinderen van 6 tot 9 is er een waterfeest of een paardenfeest en kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen een kookfeest of een soapfeest houden. En zo zijn er nog veel meer feestjes te vinden in dit boek. Dit kleurrijke en vrolijke boek is al een feest om door te kijken en er een eigen feestje uit te zoeken.

 
Het boek is goed, lijkt niet te zijn gebruikt.

 

 

Samenvatting

EVA EN JASMIEN  WILLEN GEEN TWEELING MEER ZIJN!

Eva en Jasmien zijn een tweeling en lijken als twee druppels water op elkaar. Maar iedereen verwart de twee zusjes, zelfs opa... En dat is niet altijd leuk! Jasmien heeft een idee: als ze Eva’s haar een klein stukje korter maakt, ziet iedereen meteen wie wie is! Maar dat gaat niet zo gemakkelijk als ze had gedacht...

 

De cover is wat beschadigd. 

 

Bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Stef en Tim willen graag een vliegtuig zien.
Ze gaan samen met papa en mama naar Schiphol.
Spannend... al die vliegtuigen!
Op een dag zien Stef en Tim wel zes koffers in papa's kamertje staan.
Wat betekent dat?
Papa vertelt een geheim.
Hij gaat belangrijk werk doen. In een ver land.
Nu gaan Stef en Tim zelf op reis met een vliegtuig.
Helemaal naar Tanzania!
Maar... wonen daar ook vriendjes?

 

 

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden andere versendkosten ( pakketpost)

Samenvatting

Lilly heeft een toverboek. Daar kan ze echt mee toveren. Dat doet ze soms voor Leon, haar broertje. Vandaag doet hij een spook na. Hij wil Lilly bang maken. Maar Lilly moet alleen maar lachen. Leon is veel te lief om een spook te zijn. Weet je wat? Ze tovert een echt spook! Dat is pas schrikken…

 

Het boekje is goed.

Samenvatting

Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. 

De prijs is voor alle 30 boeken.

 

Let op !!! de verzendkosten zijn  € 7.50 DHL service point

                                                                    € 8.75 aan huis

en geen € 4.50.

Samenvatting

Boek 1 uit de seriePinkeltje.

 

Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. Tijdens een storm raakt hij zijn huis kwijt. Hij slaapt een nacht in een ooievaarsnest en logeert een poosje onder de grond bij de mollenfamilie Graafpoot. Dan ontmoet hij Knabbel, een muis die met vier broers een hol deelt in het grote huis.
 
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd verder is het boek goed. 

 

Samenvatting

Boek 2 uit de serie Pinkeltje.

 

Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. Hij woont met vijf muizebroers en Snorrebaard, de kat, in het grote huis. Op een dag komt er nog een dier bij: Wiebelstaart, de hond. Pinkeltje en Wiebelstaart worden goede vriendjes. Als Pinkeltje in de boekentas van een van de kinderen kruipt, komt hij in de school terecht. En Wipstaart, de kraai, zet het mannetje boven op de boekenkast. Gelukkig komen de bromvliegen Pinkeltje te hulp. Ook op de boerderij beleeft Pinkeltje allerlei avonturen. Hij slaapt bij de kip Tante Witveer en ziet hoe haar kuikentjes geboren worden, hij maakt kennis met mevrouw Knorreman, het varken, en belandt zelfs in het nest van de familie Ooievaar. Wil je weten hoe hij vanuit het nest op de grond komt? Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 3 uit de serie Pinkeltje.

 

Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte baard en blauwe puntmuts. Samen met vijf muizebroers woont hij in een muizeholletje in het grote huis. Als Pinkeltje op een dag boven op het dak van het grote huis klimt, heeft hij een prachtig uitzicht over de omgeving. Vader Duif vindt het maar niks dat Pinkeltje daar zo hoog zit en wil hem naar beneden brengen, maar dat vindt het mannetje onzin. Daar krijgt hij spijt van als het begint te waaien. Het dakraam klapt dicht en Pinkeltje kan niet meer naar binnen. Dan gaat het ook nog onweren en regenen en Pinkeltje glijdt van het dak in de regenpijp en komt zo in het riool terecht. Gelukkig wordt hij door Grauwhaar, de waterrat, gered. En dan begint een gevaarlijke tocht. Hij vaart mee op een vrachtboot, vliegt door de lucht aan de pluizen van een paardebloem, belandt in de duinen en ziet van daaruit de zee. Maar hoe komt hij nu terug in het grote huis? Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 4 uit de serie Pinkeltje.

 

Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. Hij woont met vijf muizebroers in het grote huis. Op een dag vliegt hij op de rug van Wipstaart, de kraai, naar Artis in Amsterdam. Daar logeren ze in de kinderboerderij bij Wipstaarts neef. Pinkeltje wordt dikke maatjes met de dieren in de kinderboerderij, maar hij gaat ook op bezoek bij de apen en de beren. Hij ontmoet koning Leeuw en ziet hoe een meneer van Artis een kies trekt bij prinsesje Leeuw. Pinkeltje klimt op de rots in het pinguïn-bad, zit op de slurf van de olifant en maakt een praatje met mevrouw Giraffe. Hoe hij tenslotte weer in het grote huis terugkeert? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 5 uit de Pinkeltjes serie

 

Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte baard en blauwe puntmuts. Hij woont met vijf muizebroers in het grote huis van de vader, de moeder en drie kinderen. Samen met Snorrebaard, de kat, en Wiebelstaart, de hond, beleven ze allerlei avonturen. Zo klimt hij in een speelgoeddraaimolen, maar die draait zo hard dat Pinkeltje er misselijk van wordt. Hij kruipt in een radio om die eens van binnen te bekijken, maar... kan er niet meer uit. Als de moeder grote schoonmaak houdt, ontsnapt Pinkeltje ternauwernood aan een zoemende stofzuiger. En Wipstaart, die ondeugende kraai, laat hem plof! - in de slagroomtaart vallen. Pinkeltje verstopt zich in een speelgoedhond en krijgt hooglopende ruzie met Wiebelstaart. Hij komt in een oud vogelnest terecht en maakt een reisje in een opgerold kleed. Maar hij beleeft nog veel en veel meer. Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 6 uit de Pinkeltjes serie.

 

Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte baard en blauwe puntmuts. De kinderen in het grote huis zijn ziek en pinkeltje schrijft een brief aan Klaas vaak waarin hij hem vraagt de kinderen lekker te laten slapen. Die brief wil hij met een papieren vliegtuig naar het grote bos sturen. Maar... Pinkeltjes jas blijft aan het vliegtuig haken en zo vliegt Pinkeltje ook door de lucht! Het vliegtuig belandt in een boom, maar gelukkig blijft Pinkeltje ongedeerd. Op de rug van Zilverkeel, de leeuwerik, zet hij zijn reis voort. Hij logeert een tijdje in een mierenhoop en wordt daarna door Snelvoet, de haas, naar de duinen gebracht. En uiteindelijk brengt meneer Konijn Pinkeltje naar het hol van Klaas Vaak. Daar ontmoet hij Dromepret en Dromepuut, de helpers van de oude man, die zorgen voor prettige en nare dromen. Klaas Vaak geeft hem een droombril en wat Pinkeltje allemaal te zien krijgt als hij die opzet...? Lees zelf maar!
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Boek 7 uit de Pinkeltjes serie


Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met vijf muizebroers woont hij in het grote huis, maar op een dag gaat hij een kijkje nemen in een speelgoedwinkel. Daar stapt hij met Snuffelsnuit, de winkelmuis, in een speelgoedhelikopter. Samen vliegen ze weg en landen - midden in de nacht - op het vliegveld van Madurodam. Ze overnachten in een van de kleine huisjes en kijken de volgende morgen verbaasd uit het raam: ze zien allemaal benen... De bezoekers van Madurodam zijn gearriveerd! Pinkeltje speelt een poosje voor orgelman en etalagepop. Ook neemt hij het met Snuffelsnuit op tegen de vechtmuizen, aangevoerd door Vechtersbaas Nooitbang. Hoe dat allemaal afloopt? Lees zelf maar.
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Boek 8 uit de Pinkeltjes serie


Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte baard en blauwe puntmuts. Op een dag krijgt Pinkeltje een brief van Pinkelotje waarin ze vraagt of hij weer naar Pinkeltjesland wil komen. Dat wil Pinkeltje dolgraag, maar hij vindt het erg verdrietig dat hij afscheid moet nemen van Wiebelstaart, Snorrebaard en de muizen. Hij vertrekt in een papieren vliegtuigje dat getrokken wordt door acht meikevers. Als de lijm van het vliegtuigje loslaat, proberen de meikevers nog een noodlanding te maken, maar dat mislukt en Pinkeltje valt in een sok die aan een waslijn te drogen hangt. Gelukkig maar! En dan begint de lange avontuurlijke reis pas goed. Pinkeltje reist in een kist met eieren, achter op een ski, op de rug van een zwaluw en van een kameel en uiteindelijk brengt meneer Ooievaar hem naar de hoge berg, waarop Pinkeltjesland ligt. Daar ziet hij na jaren zijn Pinkelotje terug. En leven ze nog lang en gelukkig? Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 9 uit de Pinkeltjes serie.


Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Hij trouwt met het al even kleine Pinkelotje en gaat met haar in Pinkeltjesland wonen. Pinkeltje helpt allerlei dieren in Pinkeltjesland.Met de hulp van Draadspinner stopt Pinkeltje een gat in de vleugel van Muggemans. Hij helpt ook een duizendpoot die een zieke poot heeft. Een slak, meneer Huisjesdrager, rolt in het ijskoude water, waar hij door Pinkeltje uit gered moet worden. Als het winter in Pinkeltjesland is, valt er zoveel sneeuw dat heel Zilvertorendorp door een dikke deken bedekt wordt. Draadspinner brengt weer redding... Dan gaat Pinkeltje op zoek naar de gestolen flonkersteen van koning Pinkelpracht. Of het hem lukt de rovers te vangen en de steen aan de koning terug te geven? Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 10 uit de pinkeltjes serie


Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met Pinkelotje woont hij in Pinkeltjesland,maar op een dag krijgt hij heimwee naar meneer Dick Laan. Hij wil terug naar het grote huis waar hij heeft gewoond met Snorrebaard de kat,Wiebelstaart de hond en de vijfmuizebroers. Ze beginnen de lange reis naar Nederland in een luchtballon. Hoog boven de aarde ontmoeten ze Wolkewietje, een kleine wolkeman.Met hun luchtballon botsen Pinkeltje en Pinkelotje tegen een manestraal aan waardoor de ballon uit elkaar klapt. Wolkewietje tovert hen naar een groot bos, waar de elfenkoningin met haar volkje woont. Ook nemen Pinkeltje en Pinkelotje een kijkje in het kerstbomenbos en komen daar de kerstman tegen. Op de rug van twee grote postduiven vliegen ze naar de stad van meneer Dick Laan. Daar ziet Pinkeltje al zijn oude vrienden weer. Hoe ze terugkeren naar Pinkeltjesland? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 11 uit de Pinkeltjes serie


Wolkewietje is zo licht als een veertje en onzichtbaar voor de mensen. Hij woont op de Wolkenwei, maar haalt daar zoveel kattekwaad uit dat hij voor straf naar de aarde moet. Langs een dikke, zilveren manestraal laat hij zich naar beneden glijden. Hij gaat bij kabouter Kaboekeleboe en zijn drie broers in een oude beukeboom wonen. Omdat het bij de kabouters te vol wordt, verhuist Wolkewietje naar de tuin van dokter Vrolijk. Daar ontmoet hij Herder de hond, en Witsok de kat, en ook de vier kinderen van de dokter. Wolkewietje doet allerlei dingen waar niemand iets van begrijpt. Vaak helpt hij de mensen en dieren, maar soms doet hij iets dat hij beter had kunnen laten. Zoals die keer dat hij met dokter Vrolijks zaag speelde, of de neus van twee mannen rood verfde! Pauline, de dochter van dokter Vrolijk, kan op haar verjaardag Wolkewietje voor het eerst zien. Of is het een droom? Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed. 

Samenvatting

Boek 12 uit de Pinkeltjes serie.

 

Pauline is het dochtertje van dokter Vrolijk. Als ze in het gras onder een boom ligt te lezen, komt een roodborstje haar een brief brengen. Ze wordt door kabouter kaboekeleboe uitgenodigd om naar het grote dansfeest te komen. Daar ontmoet ze de elfenkoningin en ook Wolkewietje is van de partij. Pauline krijgt een prachtige parel, die nog steeds om haar hals hangt als ze de volgende morgen wakker wordt. Pauline mag een wens doen van Koning Kumulus en ze wenst dat ze met Wolkewietje heel klein – even klein als Pinkeltje zelf – en dan gaan ze samen op reis. In Pinkeltjesland sluit Pauline vriendschap met Pinkeltje en Pinkelotje. Op een dag laat een vliegtuig een grote doos boven Pinkeltjesland vallen. Daar zit speelgoed in: auto’s, brommers en fietsjes. De Pinkels willen meteen mee rijden, maar eerst krijgen ze verkeerslessen van Pauline. Blijft ze Pinkeltjesland of wordt Pauline weer groot en gaat ze naar haar vader en moeder terug? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 13 uit de Pinkeltjes serie.

 

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in Zilvertorendorp. Op een dag komen de koning en koningin bij Pinkeltje met de vraag of hij een parel wil zoeken voor de koningin. Pinkeltje ontwerpt een onderwaterpak en gaat op reis. Eerst met Langlijf, de slang, en daarna met een olifant. Hij vliegt met een apentransport naar Amsterdam en ontmoet in Artis veel oude vrienden. Vader Duif brengt hem naar zee. In zijn onderwaterpak springt Pinkeltje in het water en ontmoet kwallen, inktvissen en pareloesters. Dan hoort hij van een scheepswrak waarin kisten met edelstenen staan. Met de hulp van Knipknijper, de krab, en Zaagneus, de zaagvis, probeert Pinkeltje de kisten open te maken. Zou het hem lukken een parel te vinden? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 14 uit Pinkeltjes serie.

 

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in Zilvertorendorp. Het mannetje krijgt de opdracht om iets héél bijzonders voor koningin Pinkelschoon te zoeken. Pinkeltje hoopt op de maan iets voor de koningin te vinden en gaat met Pinkelotje in een raket naar de maan. Maar daar is niets bijzonders te vinden, zelfs geen maanmannetjes. Als het paar terugvliegt naar de aarde, moeten ze een noodlanding maken en komen in Het Grote Bos in Nederland terecht. Daar ontmoeten ze veel oude vrienden zoals Wiebelstaart, de hond, en Snorrebaard, de kat. Zal Pinkeltje in Nederland een heel bijzonder cadeau voor koningin Pinkelschoon kunnen vinden? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boek is verder goed.

Samenvatting

Boek 15 uit de Pinkeltjes serie.

 

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in Zilvertorendorp. Als het mannetje bij de koning op bezoek is, hoort hij dat Dick Laan algauw jarig is. Pinkeltje krijgt een fantastisch idee! De goudsmeden moeten een gouden pen voor Dick Laan maken en Pinkeltje zal hem gaan brengen. Met de raket van Professor Pinkelprof vliegt hij naar Nederland. Als de raket een noodlanding moet maken, belandt hij in de sloot. Met behulp van Groenpoot, de kikker, weet Pinkeltje uit de raket te ontsnappen, maar dan zakt de raket - met daarin nog de prachtige gouden pen - naar de bodem van de sloot. Zal het Pinkeltje toch nog lukken om de gouden pen naar Dick Laan te brengen? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 16 uit de Pinkeltjes serie.

 

Bij de aardmannetjes in het bos breekt paniek uit: de dikke boom waarin ze wonen wordt omgezaagd! Ze besluiten per boot naar hun eigen land, Sprookjesland, terug te gaan. Tijdens en storm vergaat het schip en de aardmannetjes spoelen aan in Afrika. Na een lange tocht, waarbij ze worden geholpen door allerlei dieren, komen ze in Sprookjesland aan. Dat blijkt dicht bij Pinkeltjesland te liggen, waar Pinkeltje met zijn vouw Pinkelotje woont. De aardmannetjes ontmoeten Pinkeltje en nemen hem mee naar koning Diamantus. Die tovert een spoorlijn naar Pinkeltjesland, zodat alle Pinkels op bezoek kunnen komen. Daar ontmoeten ze Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje in het écht! Hoe ze terugkomen in Pinkeltjesland? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 17 uit de Pinkeltjes serie.


Deze keer vertelt Pinkeltje een paar spannende avonturen over de dieren uit het grote huis, waar Pinkeltje een tijdje heeft gewoond en nog regelmatig op bezoek gaat. Over Snorrebaard, de kat, die een keer verdwaalt en weer wordt opgespoord via... de televisie!
En over de dappere hond Wiebelstaart die een drenkeling redt. Goudhuidje, de goudvis, trekt de wijde wereld in. Hij ontmoet stekelbaarzen en karpers, snoeken en kikkers, maar de reis die hij maakt is zo vreselijk dat hij alleen maar terugverlangt naar zijn eigen vertrouwde viskom. En Wipstaart, de kraai, krijgt een armband van Sinterklaas. Wat hij daarmee moet? Lees zelf maar!
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Boek 18 uit de serie pinkeltje.

 


Wolkewietje en Donderkop zijn wolkenmannetjes. Ze wonen op de Wolkenwei, hoog in de lucht, maar af en toe glijden ze langs een manenstraal naar de aarde. Ze zijn onzichtbaar voor mensen, maar dieren kunnen hen wel zien en met hen praten. Op aarde 'helpen' de wolkenmannetjes de kinderen van
dokter Vrolijk met douchen, tafeldekken en pannenkoeken bakken. En ze genieten van een circusvoorstelling die door de dieren op het vogeleiland in het bos gegeven wordt. De wolkenmannetjes zijn daar eregast. Als dokter Vrolijk met zijn vrouw op vakantie gaat, komt tante Amalia oppassen, tot grote ergenis van Bob, Rob en Pauline. Weer schieten de wolkenmannetjes te hulp: ze laten zulke geheimzinnige dingen gebeuren in het doktershuis, dat tante het niet langer uithoudt en het huis uitvlucht...
Blijven de kinderen alleen? Gaan de wolkenmannetjes terug naar de Wolkenwei?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 19 uit de serie Pinkeltje

 Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. Toen het in Pinkeltjesland op een dag ophield met regenen en alles verdroogde en verwelkte, toverde koning Diamantus heel Pinkeltjesland naar Sprookjesland. In Sprookjesland danst Pinkelotje, de vrouw van Pinkeltje, met de reus van Klein Duimpje. Maar dan gaan de Zeven-mijlslaarzen van de reus er met haar vandoor en valt ze in handen van een bende rovers die een kostbare diamant van koningin Pinkelschoon hebben gestolen. Pinkeltje kan zijn vrouw bevrijden en samen gaan ze naar de bergen. Ze logeren bij de alpenmarmotten, belanden in een vreselijke lawine en wonen een weekje boven op een kachel. Tenslotte vliegen Pinkeltje en Pinkelotje op de rug van meeuw pijlsnel weer naar huis. Zou koningin Pinkelschoon haar diamant nog terugkrijgen?

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 20 uit de serie Pinkeltje

 

Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. Hij woont in Pinkeltjesland. In Pinkeltjesland woonde ooit ook een goede tovenaar, Tirandu. Zijn zoon was een slechterik, die zijn eigen vader betoverde. Daarna werd de jongen een boze tovenaar en de schrik van heel Pinkeltjesland. Op een dag waagt Pinkeltje zich in het betoverde bos. Samen met Mierepiet en Torrelor lukt het hem het toverboek weg te halen uit het huis van de boze tovenaar. Nu kan Pinkeltje leren toveren. Als de zoon van de koning ontvoerd wordt, gaat Pinkeltje, gewapend met een toverzwaard, opnieuw naar het betoverde bos. Zal het hem lukken de boze tovenaar voorgoed te verslaan? En wat is het geheim van de raadselachtige toverkogel? 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 21  uit de Pinkeltjes serie.

 

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink.Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in Zilvertorendorp. De goede tovenaar Tirandu tovert voor het tweetal een autoraket.Daarmee gaan Pinkeltje en Pinkelotje op reis. Ze landen in het grote bos waar ze al hun vrienden terugzien.Op de rug van vader Duifvliegen ze naar het huis van dokter Vrolijk,waar Willem woont, een jongen die graag dieren pest... Wolkewietje – het wolkenmannetje – leert Willem een lesje.Hij tovert de jongen eerst om in een hond en daarna in een duif,een bromvlieg en een konijn. Loopt dat wel goed af? Zal Willem stoppen met dieren plagen en komen Pinkeltje en Pinkelotje veilig terug in Pinkeltjesland? 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 22 uit de Pinkeltjes serie.

 

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in Zilvertorendorp. In hun autoraket maakt het tweetal een reisje naar Nederland. Tijdens een wandeling door een besneeuwd bos belanden ze in de slee van de kerstman die op de terugweg is naar zijn huis op de Noordpool. Ze blijven een paar dagen bij de kerstman, ontmoeten een ijs-elf, en komen in het paleis van de ijsheks terecht. De heks neemt hen gevangen, maar gelukkig weten Pinkeltje en Pinkelotje te ontsnappen. Dan maken ze kennis met een aardige poolhond en zien hoe Eskimo’s een iglo bouwen. Maar ze zijn nog niet van de gemene ijsheks af... Hoe dat afloopt?

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 23 uit de pinkeltjes serie.

 

Net als Dick Laan geen verhalen meer weet te schrijven, komt Pinkeltje bij hem op visite. En terwijl Pinkeltje op de inktpot zit, vertelt hij over avonturen die hij lang geleden beleefd heeft. Nog voor hij met Pinkelotje getrouwd was... Zo werd hij eens gevangen genomen door de speelgoedindianen in het grote huis. En beleefde hij een spannend avontuur met Hupsakee, het opwindpoppetje. Als Pinkeltje de kapotte teddybeer van het meisje in het grote huis een beetje wil oplappen, moet hij zich plotseling verstoppen en kruipt hij in het gat in de buik van de beer.Maar dan gaat de moeder van het meisje de beer repareren en naait ze het gat met naald en draad dicht. Zou Pinkeltje er ooit nog uitkomen? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 24 uit de Pinkeltjes serie.


Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in zilvertorendorp. Uit de schatkamer van koning Pinkelpracht is het toverboek van tovernaar Tirandu verdwenen. Pinkeltje gaat samen met Speurneus, de oppasser van de koning, op speurtocht. Ze komen op het spoor van een man met een gestreepte muts op. Maar dan worden ze gevangen genomen. Gelukkig weten Pinkeltje en Speurneus te ontsnappen en wordt de dief ontmaskerd. Maar het toverboek blijkt bij de gemene kluizenaar Pinkelpoel in het bange bos te zijn. Pinkeltje moet zelfs een draak verslaan! Zou het Pinkeltje lukken het toverboek terug te vinden? Lees zelf maar!
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Boek 25 uit de serie Pinkeltje


Als Pinkeltje hoort dat er in Nederland een kindercircus naar hem is genoemd, wil hij dolgraag een voorstelling bijwonen. Hij vliegt - met zijn vrouw Pinkelotje - en zijn autoraket naar Nederland. Daar hoort hij dat het kindercircus naar Frankrijk is vertrokken. Maar het vliegtuig, met alle artiesten en hun begeleiders, moet een noodlanding maken in het Afrikaanse oerwoud. De beide Pinkels gaan meteen op zoek. Onderweg ontmoeten ze hun oude vrienden, de apen, de krokodillen, de slang en Koning Leeuw. Ze laten alle dieren beloven dat ze de kinderen geen kwaad zullen doen.
Na een voorstelling is het oerwoud worden twee circuskinderen ontvoerd naar een klein dorp. Pinkeltje zorg ervoor dat ze kunnen ontsnappen. Maar dan begint voor de twee kinderen een lange, spannende tocht. Zou het lukken hun circusvrienden terug te vinden? Lees zelf maar!

 

Uitverkocht

SamenvattingIn een land hier ver vandaan... bevat vijftig verhalen over plekken die de wereld zo bijzonder maken. Over oude en nieuwe wereldwonderen, zoals de piramide van Cheops en de Taj Mahal, maar ook over volkeren van toen en nu, zoals de Grieken en de Romeinen, de Maori's en de Aboriginals. Alex de Wolf wekt de verhalen van Arend van Dam tot leven in kleurrijke schilderijen. Sommige plekken lijken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze bestaan echt. Voor de nieuwsgierige lezer is achter in het boek een wereldkaart opgenomen, waarop alle plaatsen staan aangegeven die in de verhalen worden beschreven.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Boek 26 uit de serie Pinkeltje.

Pinkeltje – het mannetje dat niet groter is dan je pink – woont in Zilvertorendorp met zijn vrouw Pinkelotje.Op een dag wordt hij bij koning Pinkelpracht geroepen omdat de toverbeker gestolen is.De koning is erg aan de beker gehecht,en niet alleen omdat hij van goud is en bezet met kostbare edelstenen.De beker heeft toverkracht... Met Speurneus,de schatbewaarder van de koning,gaat Pinkeltje op zoek.De boeven die de beker gestolen hebben,varen met hun buit in een motorboot de Pinkelzee op.Van een oude visser hoort Pinkeltje dat iedere motorboot op een geheimzinnige manier verdwijnt. Pinkeltje redt een kleine zeemeermin van de dood.Hij leent een duikerpak en duikt de Pinkelzee in.Daar wordt hij gevangengenomen door zeeduivels,maar het zeemeerminnetje bevrijdt hem. Dan maakt het mannetje kennis met de ouders van de zeemeermin,koning Neptunus en koningin Parelglans. Zou Pinkeltje de gouden toverbeker terugvinden? Lees zelf maar!
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Boek 27 uit de serie Pinkeltje.

 

Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte gaard en blauwe pountmuts. Zilvertorendorp, het dorp waar Pinkeltje met Pinkelotje woont bestaat vijfhonderd jaar. Dat wordt natuurlijk een groot feest! Het hele dorp wordt opgeruimd en versierd. Tijdens het schoonmaken komt in de kerk een oud en vies schilderij te voorschijn dat niemand meer hebben wil. Pinkeltje neemt het mee naar huis. Met behulp van prins Pinkellief ontdekt Pinkeltje wie op het schilderij staat. Het is professor Steenklover, die lang geleden een fantastische ontdekking had gedaan. Hij vond een steen die in diamant kan veranderen. Maar de steen is zo gevaarlijk, dat professor Steenklover hem diep onder de grond heeft begraven. De boeven Gauwdief en Vingervlug kennen het verhaal over de steen ook, en zij proberen de plek te vinden waar de steen begraven ligt. Zullen Pinkeltje, Speurneus en prins Pinkllief de steen eerder vinden dan de boeven? Lees zelf maar!

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 28 uit de serie Pinkeltje.

 

Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte baard en blauwe puntmuts. Prins Pinkellief, de zoon van de koning van Pinkeltjesland, is ernstig ziek. Als de pinkeldokter ook niet meer weet hoe hij prins Pinkellief beter kan maken, belt de koning ten einde raad Pinkeltje op. Pinkeltje komt meteen en sluit naar Kluizelientje te gaan, de wijze kluizenares die in het Bange Bos woont. Als Pinkeltje na een griezelige tocht Kluizelientje heeft gevonden, vertelt zij hem dat prins Pinkellief alleen beter kan worden als hij Bibelebonse pap eet. Voor het recept van die pap moet Pinkeltje naar de Sahara, zegt Kluizelientje, waar de Bibelebonse Berg staat. Pinkeltje gaat dapper op weg en begint aan een lange, spannende reis. Komt Pinkeltje op tijd terug met het recept om prins Pinkellief te redden? Lees zelf maar!

 

De bladzijden zijn zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Boek 29 uit de serie Pinkeltje

 

Prins Pinkellief hoort op school praten over de stad URURU die na een vulkaanuitbarsting van de berg Vuurtop van de aardbodem verdwenen is. In die stad stond een gouden beeld met rode edelstenen als ogen. Volgens een legende lichtten die ogen vuurrood op als je had gelogen. In het boek De geschiedenis van de Vuurtop vindt Pinkellief een eeuwenoude brief waarin staat dat het gouden beeld URU nog bestaat, ergens diep onder de grond. De koning roept Pinkeltjes hulp in. Het mannetje weet de ingewikkelde tekeningen in de brief te ontcijferen en gaat met Speurneus op zoek. Maar ook een paar pinkelboeven maken jacht op het beeld. Na veel avonturen weet Pinkeltje het beeld te bemachtigen, maar het mist de vurige edelsteenogen... Pinkeltje brengt het beeld naar het paleis. Als het wordt opgepoetst, zien ze rare tekens op de rug staan. Pinkeltje ontcijfert die ook en daalt, met Speurneus en Pinkelotje, af in een diepe, geheimzinnige kloof. Zullen ze de vurige ogen terugvinden? Lees zelf maar!
 
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed.

 

Samenvatting

Boek 30 uit de serie Pinkeltje.

 

De beroemde geleerde Pinkel baron Krikhaar is al vier weken lang verdwenen. Daarom reizen Pinkeltje en zijn vrouw Pinkelotje met een luchtballon naar Dick Laan. Misschien kan hij hen helpen bij hun speurtocht. Maar de beide Pinkels weten niet dat er intussen in Pinkeltjesland de vreselijkste dingen gebeuren. Prinses Pinkelilly en Pinkeldame Akeleitje zijn gevangen genomen door twee mensenboeven. Als prins Pinkelbert en de poortbewaker dat in de gaten krijgen, verstoppen ze zich snel in de bagage van de boeven. Ze hopen dat ze de Pinkelvrouwen kunnen redden. Uiteindelijk komt Pinkeltje te weten waar Krikhaar is; hij zit in Nederland, opgesloten in het laboratorium van een professor. Dan ziet Pinkeltje tot zijn grote schrik dat er nóg vier Pinkels bij hem zijn. Wat kunnen Pinkeltje en Pinkelotje nu uitrichten tegen grote mensen? Zal het hun lukken de Pinkels te bevrijden? Lees zelf maar!
 
 
De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boek goed,

 

Samenvatting

Knusse voorleesverhalen voor een nacht vol zoete dromen.

Geniet uw kind van een verhaaltje wanneer het bedtijd is? Vindt u het leuk om uw kleine spruit te verwennen met een goedenachtverhaaltje? Dan is dit boek echt iets voor jullie! Het bundelt vele boeiende en fantasierijke verhaaltjes die nauw aansluiten bij wat uw kind allemaal beleeft. Een leuk verhaaltjesboek dat zorgt voor een magisch moment, 2 minuutjes voor het slapengaan! Zoete dromen gegarandeerd!

 

 

Het boek is als nieuw.

amenvatting

 

Onderdeel van de serie Lang geleden.

De Nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen, maar vaak zijn ze te moeilijk voor jonge kinderen. Het luisterboek Lang geleden… biedt vijftig toegankelijke verhalen over de Nederlandse geschiedenis. Verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.

Arend van Dam en Alex de Wolf vormen een bekend duo. Samen maakten ze diverse succesvolle boeken waarvoor Van Dam de teksten schreef en De Wolf de illustraties maakte. Lang geleden… werd in 2008 bekroond met een Zilveren Griffel. Lang geleden… wordt voorgelezen door Rik Hoogendoorn. Hoogendoorn verkreeg nationale bekendheid door zijn rol als Rik in het populaire televisieprogramma Sesamstraat.

De geschiedenis van Nederland in vijftig verhalen.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Pinkeltje is een mannetje niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn blauwe puntmuts en zijn witte baard. Met zijn vrouw Pinkelotje woont hij in Zilvertorendorp. In hun autoraket maakt het tweetal een reisje naar Nederland. Tijdens een wandeling door een besneeuwd bos belanden ze in de slee van de kerstman die op de terugweg is naar zijn huis op de Noordpool. Ze blijven een paar dagen bij de kerstman, ontmoeten een ijs-elf, en komen in het paleis van de ijsheks terecht. De heks neemt hen gevangen, maar gelukkig weten Pinkeltje en Pinkelotje te ontsnappen. Dan maken ze kennis met een aardige poolhond en zien hoe Eskimo’s een iglo bouwen. Maar ze zijn nog niet van de gemene ijsheks af... Hoe dat afloopt?

 

 

Cover en bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

eenvoud is de charme in gedichten van jonge kinderen. Dat blijkt weer uit de 'Droon'poezie die geselecteerd wered uit tienduizenden gedichten. Kinderen van 6 tot 12 jaar schrijven in ontwapende openheid.

 

Het boek is licht verkleurd.

Samenvatting

Otjes vader Tos is kok, maar soms gaat er nog wel eens wat mis met zijn kookkunsten en dan zit hij weer zonder werk. Gelukkig zijn Otje en haar vrienden er om hem te helpen.

 

Cover is verkleurd.

Samenvatting

Een prachtige bloemlezing uit het werk van Annie M.G. Smidt, met verhalen en versjes en een overvloed aan plaatjes.

 

Het boek heeft geruikssporen en er staat een naam in.

Vijf boeken met avonturen van Jip en Janneke zijn er. Dit is er één van.
Annie M.G. Schmidt vertelt over het alledaagse- maar o zo avontuurlijke -leven van de kleuters Jip en Janneke zo direct, zo grappig en zo helder dat het jonge kinderen meteen aanspreekt en boeit. De prentjes van Fiep Westendorp sluiten daar wonderwel bij aan.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

Jip en Janneke zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In dit deel rijden Jip en Janneke samen een rondje op de rug van een kameel, spelen ze treintje en gaan ze met de paraplu naar buiten als het stormt. En er gebeurt iets heel bijzonders met Siepie: ze krijgt jonge poesjes!
De directe, grappige en heldere toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo.

 

Bladzijden zijn wat verkleurd.

 

Samenvatting

Wiplala is een klein mannetje dat kan toveren. 'Tinkelen' noemt hij dat. Hij laat daarbij wel eens een steek vallen. Nela Della, Johannes en meneer Blom vinden dat wel een beetje lastig, maar uiteindelijk beleven ze er heel wat spannende en grappige avonturen door.

 

Het boekje is als nieuw. Hardcover

Samenvatting

Ik woon niet in een stad en niet in een dorp. Ik woon niet in een straat en niet in een flat. Ik woon heel ver weg in een bos. Als de zon schijnt is het heel mooi en licht in het bos. Maar in de nacht, als de maan schijnt, kan het er heel eng zijn. Op een nacht was het heel stil. Ik lag in bed en sliep, tot... Voor mijn bed stond een leeuw. Ik schrok me een aap, want ik zag dat hij erg boos was. Het was zo eng, dat ik haast uit mijn bed viel van angst. Help, riep ik. Niks er van, zei de leeuw. Help jij je zelf maar. Hij kwam naar me toe en ik... ik... Lees maar wat ik deed, want net als Jaap uit dit boek ben ik nog niet bang voor een muis. Ik ben zo sterk als een leeuw!

 

De bldzijden zijn iets verkleurd.

Samenvatting

De man en de vrouw gaan uit. Bonzo moet op het huis passen. Dat doet hij heel goed. Hij blaft hard, als er iemand komt. Ga weg, betekent dat. Maar Bonzo bedoelt eigenlijk: kom binnen. Een huis zonder mensen is niks, vindt Bonzo.

 

Het boekje heeft wat kleine beschadigingen.

Samenvatting

Ragna kijkt uit het raam. Daar is Hekla, de vuurberg. Er komt rook uit de berg. 'Wees maar niet bang,' zegt oom Erik. 'Hekla is verder weg dan je denkt. Als er iets gebeurt, heb je tijd genoeg.' Ragna kijkt nog eens. Als er iets gebeurt. Maar wat kan er dan gebeuren?

 

AVI M5

Aanbevolen leeftijd 7 - 9 jaar

Het boekje heeft wat lijmresten op de cover, verder is het goed.

De bladzijden zijn wat verkleurd. Verder is het boekje goed.

Er staat een naam met tekst op de eerste bladzijde. De bladzijden zijn verkleurd.

Er staat op de eerste bladzijde een doorgekraste naam. 

Bladzijden zijn wat verkleurd.

Een boekje waar veel kinderen mee hebben leren lezen. Aanbevolen voor beginnende lezertjes.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Een leuk kinderboekje voor de beginnende lezertje. Menigeen heeft er mee leren lezen.

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het een goed boekje.

Samenvatting

Tim is een bink, want hij is voor niets en niemand bang. Zelfs niet voor de harige hond van de buren. Maar is het wel fijn om de hele tijd een bink te zijn?

 

 

De cover van het boek heeft wat kleine beschadigingen, verder is het goed.

 

Samenvatting

"Is het waar dat de zon trollen doet barsten en in steen verandert?", vraagt kleine Trol. "Ja" antwoorden de andere trollen, en overal in de bossen liggen met mos begroeide stenen waarvan er veel op hun voorouders lijken.

 

Het boekje is goed. Cover heeft een andere kleur.

Samenvatting

Bas heeft straf en huilt een beetje. Dan ziet hij opeens een wart-wit varken naast zijn bed, zo rond als een ballon. Bas knipt zijn nachtlampje aan en meteen krijgt het dier lange inktblauwe zijde-achtige haren en een roze snuit. Vanaf dat moment gebeuren er de vreemdste dingen.

 

Het boekje is goed, bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te gelezen.

Samenvatting

Dit is het derde boek over Madelief. Het speelt op school, het heeft tenminste allemaal met school te maken. Er is een nieuwe meester. De kinderen vinden dat hij gek doet, ze noemen hem meester cowboy. Hij doet ook gek: de inspecteur, een deftige nmeneer, vindt het ook. Maar na een tijdje merken de kinderen dat het helemaal niet zo ek is, wat meester doet.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

Samenvatting

Thomas is bijna acht jaar en hij is 'fuliefd'. Verliefd op Evelien, zijn nieuwe juf. Zal hij het haar vertellen, of moet hij het nog geheim houden? Ineens weet Thomas wat hij moet doen. Maar dan hoort hij dat Lonneke op hem is!
Met tekeningen van Philip Hopman.

 

Het boekje is iets verkleurd.

Samenvatting

 

De heks deed haar koffer dicht en keek om zich heen. Ze keek naar de kast vol potjes en flesjes, naar haar heksenketel, ze aaide over haar stoel. Toen zuchtte ze diep. Ze pakte de koffer van de tafel, haar bezem uit de hoek, en liep langzaam naar de deur Maar plotseling vloog de deur open en daar stonden de haas en de egel, met bloemen in hun hand. De egel wees naar de koffer. 'Je zou wachten!' riep hij. 'Dat had je beloofd!' 'Ja,' zei de heks. 'Maar..' 'We zijn gelukkig net op tijd,' zei de haas. 'Hier, deze bloemen zijn voor u.' De heks zette haar koffer en haar bezem neer en pakte de bloemen aan. 'Maar die kan ik toch niet meenemen?' De uil en de merel kwamen binnen, ook met bloemen. 'Alstublieft,' zei de uil. 'En dat u nog maar lang mag blijven.'

Een nieuwe serie sprankelende verhalen over de avonturen van de boze heks, de zorgzame haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten, en alle andere dieren in het bos. De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de boze heks vaak goede dingen met haar toverkunsten. Want is het niet handig dat ze zomaar een heerlijke appeltaart kan toveren, of een pan met erwtensoep...

 

 

Het boekje heeft gebruikssporen.

Samenvatting/ boektoppers

 

De heks deed haar koffer dicht en keek om zich heen. Ze keek naar de kast vol potjes en flesjes, naar haar heksenketel, ze aaide over haar stoel. Toen zuchtte ze diep. Ze pakte de koffer van de tafel, haar bezem uit de hoek, en liep langzaam naar de deur Maar plotseling vloog de deur open en daar stonden de haas en de egel, met bloemen in hun hand. De egel wees naar de koffer. 'Je zou wachten!' riep hij. 'Dat had je beloofd!' 'Ja,' zei de heks. 'Maar..' 'We zijn gelukkig net op tijd,' zei de haas. 'Hier, deze bloemen zijn voor u.' De heks zette haar koffer en haar bezem neer en pakte de bloemen aan. 'Maar die kan ik toch niet meenemen?' De uil en de merel kwamen binnen, ook met bloemen. 'Alstublieft,' zei de uil. 'En dat u nog maar lang mag blijven.'

Een nieuwe serie sprankelende verhalen over de avonturen van de boze heks, de zorgzame haas, de eigenwijze egel en de uil die zo mooi kan dichten, en alle andere dieren in het bos. De dieren in het bos houden altijd rekening met de boze heks, want als ze boos is of uit haar humeur dan dreigt ze je in een snuitkever of een galwesp te veranderen, of ze tovert gewoon alle dieren het bos uit, en dat gaat wel wat ver! Maar eigenlijk doet de boze heks vaak goede dingen met haar toverkunsten. Want is het niet handig dat ze zomaar een heerlijke appeltaart kan toveren, of een pan met erwtensoep...

 

 

Het boekje is redelijk, heeft gebruikssporen.

 

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

Samenvatting

Vader en moeder gaan naar het Witte Heksennachtfeest. Jona, Griet en de kleine Dries blijven thuis. Alleen zonder oppas. Heerlijk vinden ze dat! Jona trekt zich ongestoord terug met het griezelboekje dat ze voor school moet lezen. Ze is bloeddol op griezelverhalen. Nog leuker wordt het als er een hevig onweer losbarst en de elektriciteit uitvalt. Griezellezen bij kaarslicht, er is niks heerlijker! Maar de pret wordt gruwelijk verstoord.
Het wordt een Witte-Heksennacht om nooit te vergeten!

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boekje is verder goed, lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 8

Samenvatting

Jeroen weet waar het gestolen geld voor de schoolreis gebleven is. Maar hij durft het aan niemand te vertellen, want hij is bedreigd door de daders. Het kookcafé, waar de woensdagmiddag de lekkerste dingen gemaakt worden, verandert in een detectivebureau. Alle kinderen proberen erachter te komen wie de dief is. Jeroen werkt zich door zijn zwijgen, steeds verder in de nesten...

 

Het boekje heeft gebruikssporen. 

Samenvatting

Bevat de verhalen: * Het grote besluit van Bolke de beer: Dorus Das vertelt niets over de verassing, niet aan Bolke niet aan Boltje, want anders zou het geen verassing meer zijn. Bolke krijgt steeds meer vrienden, allemaal kinderen die zijn boeken lezen. Ook die kinderen hebben een verassing voor Bolke, eigenlijk is het een plan. Maar het is wel een moeilijk plan. * Blokes zoon en Dorus Das naar Nederland: Bolke de beer is niet ziek maar hij is ook niet meer de Bolke van vroeger. Wat is er toch met hem aan de hand? Katja en Boltje zijn erg bezorgd. Hoe kunnen ze Bolke helpen? Dan heeft Boltje een plan. Hij gaat naar zijn verstandige vriend Dorus Das en ze praten heel lang over het plan van Boltje. Dan gaan ze op reis. Maar ze moeten zo ver weg...Dat is erg gevaarlijk! * De avontuurlijke reis van Bolkes zoom met Dorus Das.

 

Het boek is iets verkleurd, heeft een kleine beschadiging aan de cover. Het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Om de verjaardag van Paddington te vieren ,publiceert D.E EEN SPECIALE EDITIE VAN HET EERSTE BOEK VAN BEERTJE PADDINGTON
Het oorspronkelijke verhaal van de beer uit het donkerste Peru Leer lezen en schrijven met Paddington Ter gelegenheid van Paddinton 50 jaar Speciale Jubileumeditie In deze exclusieve uitgave staan de mooiste verhalen van het beertje dat alle harten in Nederland gestolen heeft. Met niet eerder gepubliceerde prachtige full colour tekeningen van de illustratrice Peggy Fortnum , is dit een boek om zelf te lezen en voor te lezen.
Inhoud :

1. Zorg a.u.b. goed voor deze beer

2. Een beer in bad

3. Paddington in de metro

4. Winkelgedoe

5. Paddington en de oude meester

6. Een bezoek aan het theater

Uitgegeven door Douwe Egberts om de verjaardag van 50 jaar Paddington in Nederland te vieren.

 

Het boek is als nieuw.

Productbeschrijving

Na zijn reis naar Peru weet Paddington zich dagenlang uit rare situaties te houden. Maar hij maakt dit in Paddington is terug helemaal goed door al snel in allerlei problemen verzeild te raken. Hij hakt op de verkeerde plaats een gat in meneer Curry's keukenmuur. De kapper is niet erg tevreden over Paddingtons manier van haar knippen. Ook zijn poging tot balletdansen loopt op niets uit. Iedereen is het met mevrouw Alida eens als ze zegt dat Paddington maar het beste gewoon een beer kan zijn die van marmelade houdt...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Paddington gaat naar de tandarts. Ook krijgt hij een uitnodiging voor een bal.Maar waarom blijft hij zo aan zijn gastvrouw plakken ?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het was nooit Paddingtons bedoeling om de bruiloft van zijn vriend Harold bijna in de soep te laten lopen, maar de trouwring zat klem om zijn pootje. En het was ook echt een belangrijke golfwedstrijd over een broodje marmelade uitgleed. Paddington wilde zich ook helemaal niet als dokter voordoen, maar in het ziekenhuis stond hij ineens aan het bed van een patiënt. Dit soort dingen gebeurt gewoon als je Paddington heet!

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Simon de schoenmaker heeft het sltijd druk. Te druk, eigenlijk. Op een avond gaat hij water scheppen uit de waterput. Plotseling hoort hij een vreemd geluid. KROAK! In de diepe put zit een pad. Hij wil naar boven klimmen maar dat lukt net. Met de emmer kan Simon het dier redden. De pad verandert plotseling in een jonge tovenaar. Omdat Simon hem geholpen heeft, wil hij hen bedanken. De schoenmaer mag een wens doen. Dat doet Simon. Maar.... daarna gebeuren er opeens heel vreemde dingen.

 

AVI- niveau 8. 

Vanaf 8 jaar.

1ste jaargang april 2003

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen

Robbe is een heel bijzondere jongen. Dat za Karolien meteen toen hij naast haar in de bank belande. Wanneer de groep gaat voetballen, eist Robe zijn plaats in he telftal van de jongens op. Hij is immers de beste voetballer van de wereld, beweert hij. Wie in zijn ploeg speelt, wint altijd. Zo'n houding vinden Simon en zijn vrienden niet leuk. En als Robbe dan ook nog de ploeg van de meisjes naar de overwinning helpt, is Simon in alle staten. Bovendien zal hij vlug een reden vinden om Robbe verschrikkelijk te pesten. 

 

AVI-niveau 7

Vanaf 8 jaar.

1ste jaargang maart 2003

Het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Na vier jaar komt er eindelijk een a=einde aan de oorlog. De duitsers hebben hem verloren. Natuurlijk is iedereen blij, vooral omdat de bezetters nu het land zullen verlaten. Toch is Watd niet gelukkig. Enkele Duitse soldaten nemen Flore, zijn paard, mee. Het dier moet een kar vol spullen en soldaten trekken. Maar Flore wil niet. Hij briest en protesteert. Een Duitse soldaat slasat het paard en roept het lelijke woorden toe. Het is zo erg dat Ward er bang van wordt. Machteloos kijkt hij toe...

 

1ste.jaargang

AVI-niveau 5- vanaf 8 jaar.

het boekje is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Avontuur - Floris gaat bij tante Trien logeren, in een bejaardenpension. Het ene leedwezen is er nog krakkemikkiger dan het ander. Maar een van die leedwezens is wel een dief... Zou het Tante Roza zijn, die 's nachts over de gang doolt? Of de vergeetachtige meneer Fontein, die Floris steeds maar weer verstopt? Floris denkt net dat hij alle verdachten op zijn lijstje heeft, als hij op zolder een geheime doorgang vind....

 

Bladzijden zijn licht verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 7

Samenvatting

Samenvatting 


Niemand had ooit de Rode Prinses gezien, want zij was opgegroeid binnen de muren van het Witte-Torenpaleis. Pas op haar twaalfde verjaardag kwam zij naar buiten om in een feestelijke rijtoer aan het volk te worden getoond. Het was een lange stoet met allemaal plechtige personen; pas aan het eind verscheen de rode koets waarin de twaalf-jarige met haar rode haren gezeten was. Het volk rekte de hals om haar eindelijk eindelijk te zièn, maar vóór de eerste glimp gebeurde er iets verschrikkelijks: woeste rovers sprongen te voorschijn en ontvoerden de prinses met koets en al in een wilde rit de stad uit, de wildernis in.
Vreselijk vreselijk! is het eerste wat iedereen denkt.
Maar dan beginnen sommigen zich af te vragen of het niet allemaal is gespééld, of de Rode Prinses wel echt bestáát -- niemand heeft haar immers ooit te zien gekregen?
En dat roodharige meisje in vieze kleren, dat moederziel alleen door de wildernis doolt, is dat een prinses? Elk meisje van twaalf met rode haren kan wel zeggen dat zij de Rode Prinses is. En dat brengt sommigen op een idee

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 9

kobe baalt van zijn babybroertje Lander. Eeerst dacht hij dat het leuk was, een broertje om mee te spelen. Maar dat valt vies tegen.

 

De bladzijden zijn verkleurd, maar het lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 7

Pepijn, Eefies grote broer, is hartstikke verliefd, en Eefie en Joost willen graag weten wat hij met zijn vriendinnetje uitspookt op zijn kamer. Vader Jan en moeder Els zijn met heel andere dingen bezig. De zoon van de burgemeester gaat trouwen. Dankzij Eefie wordt de bruiloft gevierd in De Korenwolf. Maar op de dag zelf is de kok ziek. Grote paniek en de hele familie moet de keuken in. Maar of het wel zo verstandig is om Pepijn mee te laten helpen?

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Bij meerde boeken gelden er andere portokosten( pakketpost)

Samenvatting; Boektoppers

Vincent en Femke wonen naast elkaar. Ze zijn elkaars beste vrienden en dat is heel hun leven al zo. Maar dan krijgen hun vaders ruzie. Ze gaan hele rare dingen doen. De vader van Vincent knipt de takken van de boom van de vader van Femke. De vader van Femke zet de stereo keihard. En wie hefft het meeste last van die treiterkoppen? Vincent en Femke.

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 9/ 8-10 jaar

Samenvatting

Als Olle naar school gaat neemt hij altijd zijn Beer mee. Onderweg leert hij hem de verkeersregels. Op een dag vindt juf Olle groot genoeg om zonder Beer naar school te gaan. Dat is voor beiden heel naar. Steeds gaat Beer Olle dan ook stilletjes achterna. Maar ongeluk na ongeluk overkomt hem. Door steeds te herhalen dat Beer nooit antwoordt als Olle hem iets vraagt, wordt hij duidelijk als 'Beer' gekwalificeerd. Door hem de rol van slachtoffer te geven wordt het emotionele van een ernstig ongeluk gereduceerd, want Beer wordt steeds weer heel gemaakt door dokter Mama, geassisteerd door Olle. Maar Beer is tevens veiligheid als Olle in moeilijkheden raakt, symbolisch zowel als letterlijk. In directe, hedendaagse taal brengt dit alles de eigen wereld van de kleuter op verantwoorde manier dichtbij.

 

Bladzijden zijn wat verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 7/ 6-8- jaar 

Samenvatting

Letje Latje heeft een spannend leven. Ze gaat voor het eerst naar school, raakt papa kwijt in het warenhuis en gaat logeren bij haar vriendje Ming.
Ze heeft ook een raar huisdier: Takkie de wandelende tak. Die laat ze gewoon over haar arm lopen. Hij bijt echt niet hoor!

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 6- 6-8 jaar

Samenvstting

Wilbur de walrus woont in een vuurtoren. Otje de otter is zijn beste vriend. Wanneer het eb is en de zee zich terugtrekt, zijn ze zes uur bezig om het water weer terug te halen. Als ze op zoek gaan naar de horizon en die niet kunnen bereiken tekent Otje hem heel slim gewoon op het strand.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 6/ 6-8 jaar

Tommie en Lotje willen altijd een verhaaltje voor het slapen gaan. Net als jij. Ze spelen in de  tuin met hun vriendjes. Net als jij. En ze lusten soms hun eten niet. Net als jij. En misschien plas jij ook wel eens in bed. Of maak jij ook geheime hut. Of doe je één van de andere leuke dingen die Tommie en Lotje doen.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boekje lijkt niet te zijn gelezen.

AVI 8 / 6-8 

Hier woon ik

€ 2,50

Hier woon ik

€ 2,50

Productbeschrijving

hier woon ik is een bijzonder doe-en kijkboek vol kleurige tekeningen die zijn gemaakt door Saruni en zijn klasgenootjes. Saruni is Maasai en woont samen met zijn familie in het Maasai-gebied in het zuiden van Kenia, vlakbij de grens met Tanzania.
Tijdens een bijzondere week hebben alle kinderen van de Napolosa-basisschool samen met drie kunstenaars getekend en geschilderd. De kinderen hebben veel verteld over de heuvels waar de Maasai hun vee laten grazen, de school waar ze graag naartoe gaan, over het bos met bijzondere planten en bomen en over alle wilde dieren die daar wonen.
Dit boek is het eerste deel van een serie over kinderen in andere landen die op geheel eigen wijze over hun leven vertellen.

 

Zit een kras op de voorkant, verder is het boek goed.

Samenvatting

O wat wordt het een leuk feest in de duinpan waar Bolletje Bof woont. Ja, en weet je waarom? Nolletje Bof gaat trouwen met het lieve kaboutermeisje Pimpernel. De hele duinpan wordt versierd en de kaboutervrouwtjes bakken heerlijke bramentaarten en lekkere koekjes. Maar als het donker wordt, doet Kai de Kraai iets heel lelijks. Gelukkig maar, dat het tovervrouwtje helpt...

 

De bladzijden zijn verkleurd, er staan op de eerste bladzijden geschreven.

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Samenvatting

Er is iets vreemds aan de hand. Iedereen is wat kwijt: kaarsen, een armband, een fopspeen, een vliegtuig. En de buurvrouw mist haar washandjes. Wie is de dief? Dat is een vraag voor Sam Schoffel, de meester-speurder. Geen zorgen, jongens, zegt Sam. Ik los deze zaak wel op. Maar even later is haar hoed ook weg.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boekje is niet gelezen.

 

Bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Van een bieuwbouwwijk in Rotterdam naar een grachtenpand in Amsterdam. Elvira vindt het een hele overgang. Geen veldje, geen zandbak, geen klimrek, geen modderberg, maar wel een rondvaartboot onder je raam. Haar vriendje Ronnie waarschuwt haar. Rare menssen die Amsterdammers. En dat merkt Elvira. Zeker als ze met haar Feyenoord-shirt aan naar school gaat.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Let op!!! bij meerdere boeken gelden er andere verzendkosten.

( pakketpost)

 

Samenvatting

Josje leert van de dieren wat leven, liefde en dood is. Zij probeert, na de dood van Sander het varken en de soldaat met ze trouwt, haar verdriet te verstoppen in een kast. Maar Josje komt erachter dat verdriet zich niet laat verstoppenen er uiteindelijk uit moet. Door de steun van de dieren leert ze wat troost is en hoe je de dood kunt verwerken. Josje blijkt in verwachting van de soldaat, ze wordt moeder en leeft nog lang en gelukkig. Als uiteindelijk haar tijd is gekomen om te sterven, verlaat ze op sprookjesachtige wijze de wereld. Na het vertrek van Josje komt er opnieuw een zwaan aanzwemmen met een kindje op haar rug.

 

Junior Lijsters  AVI 7

Het boekje is als nieuw, is niet gelezen.

Samenvatting

Er loopt een witte olifant in het bos.

Heel langzaam, met zware stappen. Hij kijkt verdrietig. Er rolt een traan over zijn wang.

Dat is Tabo. Tabo is verdwaald. Hij zoekt zijn moeder, maar hij ziet haar nergens. Tabo is alleen. Hij voelt zich eenzaam.

 

Het boekje is goed.

Mijn eerste lijsters 1995 01

samenvatting

Pinkeltje is een ventje, zo klein als jouw pink.

Hij zoekt naar pinkeltjesland, waar zijn opa Grootpinkel op hem wacht. Gelukkig heeft pinkeltje veel vriendjes om hem te helpen. Samen beleven ze spannende avonturen.

 

Het boekje is redelijk, is iets beschadigd.

Samenvatting

"""De Van Gogh"", stamelt ze fluisterend, ""hij is weg. Gisteren hing hij er nog."" Met een ruk draait meneer Verstraete zich om. Ook de anderen kijken nu in dezelfde richting. Alle ogen zijn gericht op hetzelfde schilderij. Nou ja, schilderij! De lijst hangt er nog. Gert Verstraete logeert met zijn ouders en zijn vrienden Jan en Ton in het huis van oom Dik en tante Greet. Op een dag blijkt een originele tekening van de schilder Van Gogh gestolen te zijn. Natuurlijk moeten de drie vrienden daar meer van weten..."

 

Het boek is goed.

Samenvatting

In de Leeuwenkuil is altijd avontuur. Daniel en Suzina weten er alles van. Hun geheime boomhut ligt midden in de Zoo. Daniel heeft een pechdag.Hij staat op de Dodenlijst van meester XZ. Spreekbeurt!En als hij thuiskomt ontdekt hij iets vreselijks: een inbraak in de Leeuwenkuil. Overal bloedrode spetters. Daniel en Suzina verdenken elke bezoeker, vooral de geheimzinnige Pelikaanman. Maar ook pestkop Bufo kan de dader zijn. Of de Kinderwagenman. Of... Intussen kijkt iedereen vol spanning uit naar de komst van de nieuwe olifant.

 

Het boek is goed.

Productbeschrijving

Als raoul weer eens laat thuiskomt, krijgt hij van zijn vader een rol drop in plaats van een donderpreek. LYC-DROP staat erop, met daaronder een afbeelding van een wolvenkop. de meester raad hem aan vaker tv12 te kijken, en waarom valt hem nu pas op dat de meeste mensen gele ogen hebben? Total boek.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Als Jimi zijn gitaar in de versterker plugt, komen de fans gillend uit hun graven tevoorschijn. Jimi is beslist het meest muzikale talent van de familie Rip. Dat komt goed van pas als moeder Rip onverwacht wordt onvoerd. De kidnappers eisen een koffer vol geld. Zo rijk zijn de Rips niet. Gelukkig heeft Jimi een hit geschreven. Goeie kans dat ze daarmee beroemd en stinkend rijk worden. Of toch niet? Total boek

 

Boek is goed.

Samenvatting

Foeksia beleeft altijd wel een gek avontuur. Of ze nu door het bos vliegt, naar de miniheksenschool gaat of stiekem naar haar mensen vriendje Tommie. Jammer genoeg pakken haar heksentrucs meestal anders uit dan Foeksia wil....

 

Het boek is goed.