Samenvatting

 

Stijn vindt een oude foto en het logboek van zijn overgrootvader, die opa Berkelbonk werd genoemd. Hij was schipper op de Berkel en in zijn berkelzomp vervoerde hij vrachten van Duitsland naar Zutphen en terug. Wat is er die ene donkere nacht met opa gebeurd en waar is zijn schip gebleven? Stijn wil de zaak onderzoeken. Op zijn tocht ontmoet hij Friet. Met deze vriend beleeft hij grootse avonturen en samen doen ze een verrassende ontdekking… 'Dit boekje lag onderin de doos.' Stijn slaat het open. 'Hier staan vrachten van opa Berkelbonk in. Er staat rogge en graan en…' 'Heeft opa Berkelbonk jenever gesmokkeld?' vraagt Stijn. 'Opa heeft er nooit iets over willen zeggen.' De stem van Marja klinkt een beetje verdrietig. 'Spreken is zilver, zwijgen is goud', zei hij als we ernaar vroegen. 'Dus niemand weet of opa Berkelbonk in Zutphen is aangekomen?' vraagt Friet. Stijn knikt. 'Niemand weet waar het schip gebleven is. En opa is in de gevangenis terecht gekomen, waarom weet ook niemand.'

 

 

Conditie; Goed.

Samenvatting

 

DELTORA 3
Het Drakennest
Hoewel de Schaduwheer is verdreven uit Deltora, be loedt hij nog steeds het leven van de bewoners. Lang geleden heeft hij aan de randen van het koninkrijk de Vier Zusters verborgen. Vier bronnen van kwaad die het land vergiftigen en ervoor zorgen dat de inwoners van Deltor honger lijden. Als koning en dragger van de Gordel van Deltora besluit Jord om opnieuw de strijd met het kwaad aan te gaan. Zal het hem lukken de schuilplaatsen van de Zusters te vinden en hen voorgoed te vernietigen?
Jord wordt geplaagd door de ijzingwekkende fluisterstem van de Schaduwheer. Het Kristal waardoor de verdreven tiran vroeger met zijn spionnen sprak, gebruikt hij nu om Jord besluit het kristal te vernietigen door het in het vuur van de smidse te werpen. Tijdens het smelten ontdekt hij het bestaan van de Vier Zusters. Samen met Jasmine. Barda en een aantal soldaten gaat Jord op zoek naar de eerste Zuster, de Zuster van het Oosten, die verborgen is in het Drakennest. Onderweg ontmoeten ze oude vrienden en nieuwe bondgenoten. Maar wie is te vertrouwen in deze tijd van verraad en bedrog?
Emily Rodda
10 tot 14 jaar
Kluitman

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting; Mary leeft diep in het woid. Ze kent alleen haar ouders en heeft geen contact met andere mensen. De laatste tijd wordt ze steeds vaker achtervolgd door beelden die ze niet helemaal kan thuisbrengen. En steeds vaker heeft ze het gevoel dat ze niet alleen is in het woud. In de mist ziet ze een schim van een oude indiaanse vrouw.

 

Het boek is als nieuw.

Overzicht

 

De geheimzinnige branstichter van L. Vogel is een spannend boek voor de leeftijd vanaf 9 jaar.
Al verschillende keren is er in de industriewijk brand gesticht. De politie kan de dader maar niet vinden. Wie is toch de geheimzinnige brandstichter?
Ad en Jan proberen op hun manier het raadsel op te lossen. Daarbij zien ze soms de verkeerde mensen voor de dader aan. Maar ook worden ze zelf door 'de Kwaaie', een brommerige politieagent, als verdachten beschouwd.
Het zijn toch Ad en Jan die ervoor zorgen dat de dader gepakt wordt.
Maar voor het zover is, maken ze nog angstige ogenblikken mee.
AVI-7. 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Productbeschrijving

Kanousky is de zoon van een opperhoofd. Al heel jong raakt hij zijn beide ouders kwijt. Hij groei bij blanke mensen op totdat hij op een keer in de stad komt. Daar gebeurt iets met hem wat zijn leven totaal verandert. Het gevolg is dat veel van zijn blanke vrienden zijn vijanden worden en hem niet langer bij zich willen hebben. Kanousky wordt weggestuurd. Eenzaam, zonder vrienden, gaat hij een nieuwe toekomst tegemoet.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Guus Kuijer
Ik ben Polleke hoor!

Vijfde en laatste deel van de Polleke reeks.

Polleke wordt in dit laatste deel dertien jaar en ze houdt zich aardig staande dankzij haar nuchtere kijk op de wereld. Wanneer Pollekes opa doodgaat, gaat ze met haar vriendin Consuelo een borreltje drinken op zijn graf, want daar hield opa van. Ze moet Mimoen ook nog missen want hij is op vakantie naar Marokko. Als hij terugkomt geeft ze hem een gouden hartje. Gelukkig wil hij liever met haar trouwen dan met een Marokkaanse bruid. Ik ben Polleke hoor! verscheen in 2001 als het Kinderboekenweekgeschenk en werd in 2003 bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.

 

Bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

WHAM! Ineens landde ze in mijn kantoor: de onnavolgbare Patty Spring! Een televisieverslaggeefster met een speciale belangstelling voor bedreigde diersoorten en het behoud van de natuur. Met haar spitse verstand (maar misschien ook wel vanwege haar blonde velletje en haar prachtige blauwe ogen...) had ze me al snel zo gek om met haar en haar broer Dakota op reis te gaan naar het continent Australie.

 

Het boek is in goede staat. Een uitgave van Spar/Attent. Rose gedeelte op de afbeelding is bij dit boek groen.

Samenvatting

 

ALLEEN VOOR JONGENS
Joost is 11 jaar en er gebeurt van alles in zijn leven. Zijn vader gaat voor een half jaar naar Amerika, met zijn vrienden richt hij een club op om mysteries op te lossen en de kantine van zijn voetbalclub brandt af. Ondertussen verandert er ook van alles bij hem zelf: Joost wordt een puber! Over al die spannende dingen e-mailt hij met zijn vader en jij mag hun e-mailtjes lezen (voor dese ene keer!).
Natuurlijk is Joost niet de enige jongen die in de puberteit komt. Als jij ongeveer tussen de 10 en 13 jaar bent, kun je van dit boek veel leren. Wat staat jou allemaal te wachten? Wat gaat er gebeuren met je lichaam als je tiener wordt? Waarom lijken meisjes ineens veel anders dan een paar jaar geleden? Hoe komt het dat je relatie met je ouders, en eigenlijk je hele leven verandert? Waarom is die puberteit eigenlijk nodig en wat heeft de Here God hiermee te maken? Naast de e-mailtjes krijg je uitleg over de dingen die Joost bezighouden en die ook voor jou belangrijk zijn.
Leef mee met Joost, dan ben jij voorbereid op je puberteit.
Drs. Judith Janssen-van den Barg (1969) is afgestudeerd in de ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft gewerkt in de jeugdhulpverlening en is moeder van drie kinderen in de leeftijd 5-11 jaar.
 
 
Het boek in in goede staat.

 

Samenvatting

Waarom is liefde toch zo ingewikkeld? Dat is wat Rosa en haar vrienden zich afvragen. Wat voelt zij voor Jim? En Jim voor haar? Waarom is Neuz zo lang ziek? En wat spookt Rosa's moeder uit op het internet? Waarom maak je dingen kapot, als je ze heel wilt houden? Waarom komen er woorden uit je mond, die je niet wil zeggen? En waarom blijven de woorden die je wél wil zeggen, vaak steken in je keel? Een heleboel vragen en gelukkig ook veel antwoorden. Dit boek gaat over liefde en angst, over vertrouwen en onzekerheid, over vriendschap en verwachtingen. Voor iedereen die van iemand houdt. Met veel e-mails, msn en onmisbare survivaltips.

 

Het boek heeft kleine kleine beschadigingen, er zitten stickers aan de binnenkant geplakt.

Samenvatting

 

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft... en nu is de beurt aan Kate!

Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen - zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt.

Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt - donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt.

Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en... zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd.

Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch... Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid!

Alleen... wat als het haar niet lukt?

 

 

 

Conditie; Goed, lijkt niet gelezen.

Wouter Weijers gaat na de vakantie naar een nieuwe school. De school ligt aan de Wodanstraat, en daar woont een monster; een afschuwelijke hond, die blaft en gromt.

 

Conditie; Zeer goed.

Het is niet leuk meer in het dorp, nu zo veel inwoners zijn vertrokken. Maar als Mieke en Tom op een avond langs het bos fietsen, belanden ze in een mysterieus avontuur. 

 

 

 

Conditie; Goed.

Tijdens graafwerk voor uitbreiding van een zuiveringsinstalatie, vindst men oude gangen en gewelven. Susan en Jorit horen al snel dat het om de resten van een oud klooster gaat. Allerlei mensen schijnen er belangstelling voor te hebben. Waarom?

 

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

In zijn nieuwe baan als rechercheur krijgt de vader van Jelle de Boer te maken met een bende die beschermde dieren steelt. Vader de Boer heeft er geen idee van wie de daders of kopers zijn. snelle Jelle besluit zijn vader op zijn eigen manier te helpen. Tijdens een toernooi dat zijn club moet spelen, gaat Snelle Jelle op onderzoek uit. Vlak bij het terrein waar de wedstrijden gehouden worden, ligt namelijk het vogelpark Fauna en Flora, waar de dieven onlangs ook hebben toegeslagen. In het park ontmoeten Jelle en zijn vrienden ene meneer Bavink. Deze nodigt de jongens uit een kijkje te komen nemen in de privé dierentuin bij zijn villa.

 

 

Conditie; bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

Er staan nieuwe dingen te gebeuren in de vriendkring van 'Snelle' Jelle de Boer.
Jelles vriend Henry van Rijsingen komt weer in de stad wonen, omdat zijn vader een nieuwe baan heeft gekregen. Henry neemt echter ook zijn pasgeboren surfplank mee.

 

 

Conditie; De bladzijden zijn verkleurd.

Samenvatting

 

Wie beschermt ons tegen boeven en ander gespuis? Mega Mindy!
En met Pasen vieren de gelovigen... dat er een konijn aan de deur komt.

Gevatte ingevingen, grappige foutjes, bijdehante briefjes: op zijn populaire Facebook- en Instagrampagina's laat Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, de leukste kinderlogica uit de klaslokalen zien.
Leerkrachten sturen dagelijks pareltjes op, die ze vinden tijdens het uitpluizen van de werkboekjes en schriften.

In Meester Mark rekent het goed staan de beste plaatjes die hij de afgelopen jaren verzamelde. Een heleboel nieuwe, die net eerder werden gepubliceerd, en zijn favoriete 'gouwe ouwe' voorzien van snedig commentaar.
Juffen en meesters liggen vaak dubbel van het lachen bij het nakijken. En ook bij de gekste antwoorden besluiten ze soms: Dat verdient een dikke krul.

 

 

Conditie; goed.

Opgroeien in een grote familie betekent voor velen een geborgen nest, maar voor anderen wordt de vrijheid door strenge familieregels beknot. In veel landen is de familie vaak de enige steun in de dagelijkse strijd om te overleven.
Over vaders en moeders, ooms en tantes, broers en zusters - kortom over de geborgenheid van familie en de kracht van bloedbanden gaat het in de toekomst is van ons samen , een schitterende verzameling ontroerende, vrolijke en spannende verhalen van schrijvers uit verschillende landen, geïllustreerd met de mooie en kleurrijke tekeningen en schilderijen van Winny Ros.

 

 

Het boek is in goede staat.

G.van Nes-ulkens.

€ 2,50

G.van Nes-ulkens.

€ 2,50

Ingrid de dochter van Duikelaartje is blind Hoewel ze zich
thuis voelt op de grote hoeve van haar vader mist ze haar
blinde vriendinnetjes en daarom laten haar ouders haar naar
het "Heidehuis" gaan een tehuis voor blinde kinderen. Daar
leert ze "moeder Wia"- haar steun en toeverlaat - kennen en
Lucie, een meisje uit de achterbuurt, die haar beste
vriendin wordt. Als Lucie meegaat naar de Olmenhoeve en het
daar goed heeft blijkt haar blindheid van tijdelijke aard te
zijn. Samen met Lucie en haar twee broers gaat Ingrid naar
het door oorlog geteisterde Frankrijk Dan leert Ingrid dat
zij blind is en blijven zal en ze leert het te aanvaarden.
Ze beseft nu dat zij een eigen taak in dit leven heeft door
haar handicap.

 

 

Het boek heeft hele kleine beschadigingen aan de cover, de bladzijden zijn wat verkleurd. 

Samenvatting

Als je van planten, dieren en de natuur houdt, is deze gids echt iets voor jou. Hij zal je helpen om een heuse natuurkenner te worden. Je leert hoe je planten kunt herkennen en hoe je wilde dieren kunt vinden en observeren zonder ze te storen. Ook leer je de typische fauna en flora van de verschillende milieus kennen. Als je in de stad woont en de natuur ver weg lijkt, wees gerust: er is overal leven en dit boek helpt je om dat allemaal te ontdekken, zelfs in je eigen huis! De natuur verveelt nooit. Bij elk uitstapje val je van de ene verbazing in de andere. Je zult al snel zien dat de natuur een cadeau van onschatbare waarde is. Dankzij dit boek heb je de sleutel in handen om die mooie en kwetsbare natuur waar je zo van houdt, te respecteren en te beschermen.

 

 

Het boek is goed.

Productbeschrijving

Ideale gids voor kinderen die van planten, dieren en de natuur houden. Zelfs als je in de stad woont!

 

 

Het boek heeft wat kleine beschadigingen aan de hoeken van de cover. 

Productbeschrijving

 

De wereld van Poeh is een wereld van betovering. Het is een wereld waarin Winnie de Poeh, Christoffer Robin en hun vrienden allerlei avonturen beleven. Voor deze speciale en onverkorte uitgave zijn de boeken 'Winnie de Poeh'en'Het huis in het Poeh-hoekje' gebundeld en voorzien van acht pagina's tekeningen in kleur. E.H. Shepard, de tekenaar van Winnie de Poeh, voegde ze in 1958 aan de wereldberoemde zwart-wit tekeningen toe.

 

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

In haar columns in het blad ZeGGus vertelt Elly Zuiderveld over zichzelf en dingen om haar heen. Over liedjes, bidden, reizen, de gevangenis, over dakloos zijn of over de rommelmarkt: je kunt het zo gek niet bedenken of Elly schreef er een makkelijk leesbare column over.

 

 

Het boek is als nieuw.

Wout krijgt eindelijk zijn zin. Hij mag naar zee. Maar wat valt dat tegen. Wout is onhandig en helemaal niet geschikt voor het ruwe werk.

 

 

Het boek is goed. Hardcover. 

Samenvatting

 

De ouders van de zevenjarige Marijn zijn net gescheiden. Samen met zijn moeder verhuist hij naar een kleiner huis. Marijn begrijpt er niks van en is heel boos op zijn papa en mama. Ook vindt hij zijn nieuwe kamertje eng: er bewegen rare schaduwen op de muren en overal hoort hij water. Zijn moeder zegt dat hij gewoon moet gaan slapen. Ze doet de deur dicht en dan... verandert Marijns slaapkamer in de zee. Omdat zijn bed langzaam wegzinkt in de golven, springt Marijn in een verhuisdoos en begint aan een spannende zoektocht terug naar huis. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen en dieren, waaronder een haai, een dolfijn en een zeenimf. Wie is een vriend, wie is een vijand? De oplossing ligt in een donkere grot, waar een pratende schelp het antwoord weet op alle vragen. Zal Marijn de weg naar huis vinden? En wat heeft Hurrakan de stormgod ermee te maken?

 

 

 

Het boek is goed. 

Nederlandse spreekwoorden en zegszijzen voor de jeugd.

 

Het boek heeft lichte gebruikssporen. 

Samenvatting

Harper, Sophie, Kate en Becca hebben elkaar harder nodig dan ooit! Sophie komt op straat te staan en trekt in bij Sam, op wie ze heimelijk verliefd is. Kate gaat vrijwilligerswerk in Ethiopië doen. Ze heeft haar roeping gevonden, maar wordt tegengewerkt door een student.Becca is tot over haar oren verliefd op Stuart. Wanneer hun relatie strandt, is ze ten einde raad. En Harpers roman wil niet vlotten. Ze besluit zich in te schrijven aan de universiteit, maar stelt dat steeds uit¿ totdat het te laat is.

 

Paperback.

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

De 16-jarige Ellie ontvangt een mailtje dat duidelijk niet voor haar bedoeld is, en voor ze het weet raakt ze verwikkeld in een grappige correspondentie met een jongen die zijn mails ondertekent met G. Ellie weet niet dat hij de populaire jonge acteur Graham Larkin is. Graham wordt zo nieuwsgierig naar Ellie dat hij de opnames van zijn nieuwste film naar haar stad laat verplaatsen. Ellie moet niets hebben van de drukte rond de filmploeg en de acteur Graham, tot ze ontdekt wie hij werkelijk is.

 

Paperback.

Het boek is goed.

Samenvatting

De 17-jarige Taylor is van plan haar zomer aan het zwembad door te brengen, maar dan hoort ze dat haar vader nog maar enkele maanden te leven heeft. Hij wil de zomer met zijn gezin doorbrengen in hun huisje aan het meer, een plek waar ze in geen jaren zijn geweest. De plek ook waar Taylor vijf jaar geleden haar eerste vriendje en haar beste vriendin heeft achtergelaten met het idee nooit meer terug te keren. Nu krijgt ze ongewild een tweede kans met familie, met vrienden en in de liefde.

 

Hardcover.

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Voor alle fans van Idols en Dancing Queen Hoe gaat het er écht aan toe achter de schermen? Sarah is geen schoonheid. Ze woont in een dorp waar het leven niet bijster spannend is. Daarbij komt dat haar ouders het enorm druk hebben met hun werk en Sarah alleen zien staan als ze opvallend goed presteert. Sarah danst al zolang ze zich kan herinneren. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen: beroemd worden en zo snel mogelijk weg uit haar geboorteplaats. Tijdens een auditie voor een zomerkamp ontmoet ze Demi. Allebei zien ze dit kamp, speciaal voor jong musicaltalent, als hun grote kans. De auditie is bloedstollend. Sarah weet dat zij haar leven nu een andere wending kan geven. Ze is dan ook dolgelukkig als ze wordt aangenomen. Dat Demi ook is toegelaten, belooft het kamp onvergetelijk te maken. Zal het Sarah lukken door te breken en de `idol te worden die ze zo graag wil zijn? Auditie! is een spetterend verhaal over verliefdheid, vriendschap, competitie en jaloezie in de wereld van glitter & glamour. `Een sensationeel boek; goed opgebouwd en vol diepgang. Romantic Times E. Lockhart wist al op haar achtste dat ze schrijfster wilde worden. Eerder verschenen van haar de succesvolle jeugdromans De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de

 

 

Paperback.

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Lieverd, niet huilen,' had mijn vader een paar dagen eerder tegen mij gezegd toen ik huilend mijn koffer aan het pakken was. 'Vikram wacht heus op je. Jullie zullen ooit weer bij elkaar zijn. Het staat in de sterren geschreven. En tot die tijd is er nog altijd e-mail.'
De veertienjarige Shalini verhuist met haar ouders en jongere zusje van Bangalore, India, naar Los Angeles.

Voor het eerst is de familie helemaal op zichzelf aangewezen. In Bangalore woonden ze met zevenendertig andere familieleden en twaalf bedienden in één huis.

Shalini probeert zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving, maar dat valt niet mee. Ze wordt gepest op school en heeft moeite nieuwe vrienden te maken. Haar moeder heeft heimwee en raakt in een depressie. Bovendien mist Shalini haar beste vriend, die ook haar verloofde is. Toen ze drie jaar oud was, werd ze beloofd aan Vikram, een zoon van een goede vriend van haar vader. Maar dan ontmoet ze in Amerika een jongen die haar hart op hol doet slaan...

Kavita Daswani schreef een exotische 13+-roman, die qua sfeer sterk doet denken aan het werk van Zadie Smith. De ring is een kleurrijke roman over grote en kleine familiedrama's, over verliefdheid, onzekerheid en nieuwe ervaringen en over het leven in een andere cultuur.

 

 

Paperback.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Een nieuw boek in de succesvolle serie Tobjob! Iris wil actrice worden. Ze zit al jaren op een theaterschool, samen met haar vriendin Arja en maatje Dez. De concurrentie is moordend! Wanneer ze een advertentie ziet waarin figuranten voor een film worden gevraagd, besluit Iris te reageren. Een spetterende serie over bijbaantjes, vrienden en versieren. Wie wil er nu geen baan in de filmwereld?

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

'Fee is fotomodel en 100% verliefd op Thijs, alleen durft ze hem dat niet te vertellen. Op een dag ontdekt ze dat álle meisjes op school verliefd zijn op haar grote liefde. Zelfs haar beste vriendin Laura heeft zoenplannen met Thijs. Tijd voor actie! Maar hoe laat je een jongen merken dat je hem leuk vindt?
Ondertussen mag Fee haar eerste modeshow lopen. Aan haar de eer om het pronkstuk van de avond te dragen: een bontjas van echt konijnenbont! Maar Fee is faliekant tegen bont en stapelgek op haar konijn. Zal Fee in de bontjas de catwalk op gaan? En lukt het Fee eindelijk om Thijs te vertellen dat ze stapelverliefd op hem is?

 

 

Harcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Onweerstaanbaar verliefd! Voor meiden die van shoppen, glamour & jongens houden. Lola is 100% verliefd op Job. Zeker nu ze zijn blote buik gezien heeft. Maar Job is vegetariër en draagt Greenpeace-truien, terwijl Lola gek is op hamburgers en hippe merkkleding. Bovendien vinden haar beste vriendinnen Job een sukkel. Lola probeert hem daarom uit haar hoofd te zetten. Maar dan wordt Job verliefd op het nieuwe meisje in haar klas. Mia ziet er geweldig uit en haar moeder werkt bij een glamourtijdschrift. Hoe kan Lola daar nou tegenop? Omdat ze Job niet zomaar kan vergeten, bedenkt Lola een plan om hem voor zich te winnen. Maar dat loopt totaal anders af dan ze gedacht had... Zal Job nu ooit nog verliefd op haar worden? En hoe zit het met haar vriendinnen? 

 

 

Harcover.

Er staat een naam in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Lot en Tara zijn elkaars beste vriendinnen, maar nu is Tara verhuisd naar Parijs. Daarom vertellen ze elkaar hun belevenissen per mail.Tara is een grote flirt, maar als ze verliefd wordt op de Franse Julien vergeet ze al haar versiertrucs. Lot wordt juist superverlegen van jongens, vooral van Max… 100% Love – Zomerkriebels bevat naast een heerlijk verhaal ook vele extra’s:
• Lovetestjes: welk vakantievriendje past het beste bij jou?
• Shoptips: wat is jouw perfecte zomeroutfit?
• 100% zoencursus: een spoedcursus zoenen bij tropische temperaturen.

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Niki Smit; 100% Bo

€ 3,50

Niki Smit; 100% Bo

€ 3,50

Samenvatting

Bo gaat met haar moeder een jaar in New York wonen. Haar moeder werkt als fotograaf voor Amerikaanse modebladen. Bo is stikzenuwachtig voor haar eerste schooldag op Junior High School. Maar dankzij haar boek How To Be Popular wordt Bo in no-time vriendinnen met de populaire cheerleaders Abby en Chloe. En voor ze het weet heeft ze gezoend met Justin, de knapste jongen van haar school. Bo is onder de indruk van alle aandacht die ze door haar nieuwe vriendje krijgt, maar waarom krijgt ze steeds de kriebels als ze Luca ziet? En wat doet een beroemd Calvin Klein-model bij haar thuis onder de douche?

 

Het boek is in goede staat.

Hardcover.

Niki Smit; 100% Bo

€ 3,00

Niki Smit; 100% Bo

€ 3,00

Samenvatting

Bo gaat met haar moeder een jaar in New York wonen. Haar moeder werkt als fotograaf voor Amerikaanse modebladen. Bo is stikzenuwachtig voor haar eerste schooldag op Junior High School. Maar dankzij haar boek How To Be Popular wordt Bo in no-time vriendinnen met de populaire cheerleaders Abby en Chloe. En voor ze het weet heeft ze gezoend met Justin, de knapste jongen van haar school. Bo is onder de indruk van alle aandacht die ze door haar nieuwe vriendje krijgt, maar waarom krijgt ze steeds de kriebels als ze Luca ziet? En wat doet een beroemd Calvin Klein-model bij haar thuis onder de douche?

 

 

Hardcover.

Er staat een naam in, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Anna moet niks hebben van het glamourleventje van haar familie. Terwijl haar ouders denken dat ze lid is van een prestigieuze hockeyclub, zit Anna stiekem op voetbal... Leeftijd: 11+

Onweerstaanbaar verliefd! Voor meiden die van shoppen, glamour en zoenen houden Anna, of eigenlijk Anna-Claire Alexia van Aspen, is 100% verliefd op Jamie. Haar moeder shopt zich suf bij Chanel en Louis Vuitton. Anna's zus wil niets liever dan rijk en beroemd worden. Maar Anna zelf moet niks hebben van het glamourleventje van haar familie. Terwijl haar ouders denken dat Anna lid is van een chique hockeyclub, zit ze stiekem op voetbal. Anna's voetbalvriendinnen Chanella en Naomi weten niet dat Anna steenrijk is en ook haar grote liefde op het voetbalveld, Jamie, heeft geen idee... Sterker nog, ze maken vaak grappen over de verwende hockeymeisjes. Maar dan staat Anna als 'Rich Girl' op de cover van het tijdschrift Beau Monde! Zullen haar vriendinnen haar geheim ontdekken? En wat zal Jamie zeggen als hij ontdekt dat ze een Rich Girl is? Niki Smit is hoofdredacteur van de fashionwebsite Shopgirl.nl. Ze woont in Rotterdam en is dol op shoppen, dansen en kletsen met haar vriendinnen. 

 

 

Het boek is als nieuw.

Hardcover

 

Samenvatting

 

Anna moet niks hebben van het glamourleventje van haar familie. Terwijl haar ouders denken dat ze lid is van een prestigieuze hockeyclub, zit Anna stiekem op voetbal... Leeftijd: 11+

Onweerstaanbaar verliefd! Voor meiden die van shoppen, glamour en zoenen houden Anna, of eigenlijk Anna-Claire Alexia van Aspen, is 100% verliefd op Jamie. Haar moeder shopt zich suf bij Chanel en Louis Vuitton. Anna's zus wil niets liever dan rijk en beroemd worden. Maar Anna zelf moet niks hebben van het glamourleventje van haar familie. Terwijl haar ouders denken dat Anna lid is van een chique hockeyclub, zit ze stiekem op voetbal. Anna's voetbalvriendinnen Chanella en Naomi weten niet dat Anna steenrijk is en ook haar grote liefde op het voetbalveld, Jamie, heeft geen idee... Sterker nog, ze maken vaak grappen over de verwende hockeymeisjes. Maar dan staat Anna als 'Rich Girl' op de cover van het tijdschrift Beau Monde! Zullen haar vriendinnen haar geheim ontdekken? En wat zal Jamie zeggen als hij ontdekt dat ze een Rich Girl is? Niki Smit is hoofdredacteur van de fashionwebsite Shopgirl.nl. Ze woont in Rotterdam en is dol op shoppen, dansen en kletsen met haar vriendinnen. 

 

Hardcover

Er staat een naam in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Erik Verboven heeft een eigen detectivebureau opgericht. Samen met zijn twee vrienden, Nico Thijs en Robbie de Graaf, helpt hij de plaatselijke politie gevaarlijke en geheimzinnige klussen op te lossen. In hun hoofdkwartier, een oude caravan op het terrein van Eriks oom, bespreken de drie detectives hun actieplannen. Onverschrokkken nemen zij het op tegen de gemeenste boeven. Geen raadsel dat nog onopgelost blijft!

 

Het boek is in goede staat.

Mirja gaat met haar vader en moeder en zus naar Amerika verhuizen. In Amerika heeft ze het al snel reuze naar haar zin. Uit school gaat ze samen met Andy, haar neefje, varen langs de mooie kust van de Key-eilanden. Dolfi de slimme dolfijn van Andy, springt vrolijk voor hen uit.

De spannende avonturen met Dolfi deel 2.

 

Er steekt een klein stukje van de bladzijde aan de bovenkant eruit. verder is het boek is goed.

Samenvatting

 

Het is bijna zomervakantie, maar Sandy Burns heeft nog geen vakantieplannen gemaakt. Zijn moeder regelt dat Sandy bij zijn oom Porter in Florida kan logeren, omdat ze zelf voor een lange zakenreis naar Europa moet. Florida? Denkt Sandy. Dat is strand, zon en zee. Wat moet hij daar nu doen? Dat wordt de ergste vakantie die hij ooit heeft gehad. Eenmaal bij zijn oom, merkt Sandy dat de zee meer is dan alleen maar een grote plas water. Hij gaat mee op de vissersboot van oom Porter en ziet dolfijnen zwemmen. De andere vissers vinden die dolfijnen echter heel vervelend. Ze schieten er zelfs op...

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Op zoek naar dolfijnen - Misty's baby

De Dolphin Dreamer is klaar voor vertrek wanneer er een e-mail binnenkomt van Dolphin Haven, een onderzoekscentrum voor dolfijnen. In het bericht staat dat drie dolfijnen binnenkort moeten bevallen: Evie, Misty en Bella. Jody's ouders besluiten op de bahama's te blijven om te helpen bij de geboorte van de jonkies. Al snel na de geboorte van haar jong komt Misty in de problemen. Dat komt vooral omdat zij nog erg jong is om moeder te worden. Jody is bang dat Misty's baby het niet zal overleven. Ze zou het allerliefst dag en nacht de wacht houden...

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Op zoek naar dolfijnen - Gevaar!

Jody baalt enorm. De Dolphin Dreamer gaat voor anker in Venezuela, op een plek waar bijna geen dolfijn te bekennen is. Maar dan krijgt ze een e-mail van Lauren Rozakis, met wie ze eerder tijdens de reis bevriend is geraakt. Lauren, die net als Jody gek is op dolfijnen, nodigt haar uit om een week op vakantie te komen naar de Canarische Eilanden. Daar ontdekt Jody dat de veerboten die met grote snelheid tussen de eilanden heen en weer varen, een groep grienden in gevaar brengen. Onder deze dolfijnensoort zijn al heel wat slachtoffers gevallen. Jody snapt niet dat er niemand in actie komt. Dan moet zij het maar doen

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling., Samen met haar ouders, haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur , spanning en... dolfijnen.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De twaalfjarige Jody vaart samen met haar familie de wereld rond op zoek naar dolfijnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling. Samen met haar ouders, haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur, spanning en... dolfijnen.

Na hun vertrek vaart de Dolphin Dreamer langs de kust van Florida. Daar zijn meestal wel dolfijnen te zien, maar op de eerste dag is er nergens een te bekennen. Jody baalt, maar besluit om 's avonds toch weer op de uitkijk te gaan staan. Dan herinnert ze zich dat dolfijnen van muziek houden, vooral van fluitspel. Jody haalt haar blokfluit uit haar hut en begint te spelen. Opeens hoort ze een zacht, krakend geluid. Ze staat op en ziet een donker schaduw in het water...

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Op zoek naar dolfijnen - De schat

Jody en haar familie zijn op de Bahama's aangekomen. Daar ontmoeten ze Matt Anderson, die met zijn schip de Honey Bee tochten maakt naar gebieden waar veel dolfijnen leven. Jody verheugt zich erop voor het eerst gevlekte dolfijnen te zien. Misschien gaat ze samen met de anderen ook wel duiken naar een verborgen piratenschat op de bodem van de oceaan. Maar dan wordt de bemanning van de Honey Bee lastiggevallen door een groep luidruchtige vakantievierders. Hebben de herrieschoppers iets met de schat te maken?

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Jody en de rest van de bemanning van de Dolphin Dreamer zijn nog steeds op de Bahama's. Vlak voordat ze eindelijk vertrekken, ontmoeten ze Luisa Suarez. Zij werkt voor een organisatie die dolfijnen beschermt tegen stropers en jagers. Luisa woont in Jamaica en de familie McGrath besluit haar met de Dolphin Dreamer terug naar huis te brengen. Dan krijgt Luisa een nogal verontrustend telefoontje, dat ook de plannen van de familie McGrath in de war schopt. Voor ze het weet, is Jody met Luisa en haar moeder op zoek naar vier dolfijnen die gevangen worden gehouden.

 

Er staat voorin het boek een naam met stift geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou?
Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert er iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

`Iedereen praatte over het feest van Noord. Mijn feest. 's Nachts droomde ik over chipszakken, DJ s en feestverlichting. Ik kon dit. Heel Noord zou trots op me zijn. En Max? Die zou me eindelijk zien staan. Daar had ik veel voor over. Misschien zelfs te veel.

Caro is boos en verdrietig als haar vriendin wordt aangevallen door een groepje uit Zuid. Ze ontploft als Zuid ook nog eens een feest geeft... op het terrein van Noord.
Caro wil wraak en ze geeft een beter feest. Met chips en drinken van Zuid, dat zal ze leren!
Maar als de Zuiders op haar feest verschijnen, gaat het fout. Hoe kan Caro voorkomen dat er opnieuw een slachtoffer valt?

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

We kwamen uit verschillende wijken, droegen verschillende kleding, kwamen op verschillende fietsen naar school en zaten nooit naast elkaar tijdens de pauzes. Maar toen ik Toine leerde kennen kon ik na een tijdje niet meer zien waarom we zo verschillend waren.
Tirza zet nooit een stap in Noord. Het is verboden terrein voor haar en haar vrienden uit Zuid. Maar als ze de graffitiwedstrijd wil winnen moet ze op cursus bij de beste muurkunstenaar die er is – ook al woont zij in Noord...
Al op de eerste dag gaat het fout. Noorders zijn haar vijanden, dat is duidelijk. Of is liefde sterker?

 

Hardcover.

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Tara zegt meteen `ja als Britt haar mee vraagt op vakantie. Lucas gaat ook mee en dat is reden genoeg!
Maar kan ze haar oude leventje vergeten? Ze draagt nog steeds het kettinkje van Dario, die haar dingen liet doen waarvoor ze zwaar gestraft is.
Tara wil veranderen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Niet door geld te jatten. En al helemaal niet het geld van je nieuwe vrienden. Totdat het echt noodzakelijk is...
Lees ook: Vlucht van Elin.

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Gevoelige jeugdroman over vriendschap en anders zijn.

Donna is een buitenbeentje. Vanuit de hoge boom vlakbij haar huis houdt ze iedereen in de gaten. Ook haar oude vriend Stijn, die nu ineens met Jen omgaat. Is hij dan echt vergeten wat ze heeft gedaan?

Als Iris en Simion in haar leven komen, verandert er iets. Uitgerekend deze twee lijken haar wel te begrijpen. Maar kan ze de dingen van vroeger vergeten? Tijdens kamp komt Jen plotseling wel heel dichtbij. En dan gebeurt waar Donna zo bang voor is.

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Britt reist met vrienden door Frankrijk en Spanje met maar één doel: Dario vergeten. Maar hij blijft haar bellen, ook al is ze honderden kilometers ver weg. Het ergste is dat uitgerekend Tara nog altijd zijn kettinkje draagt. Alsof ze geen idee heeft hoe verliefd Britt op haar is!
Op een ochtend is Tara er ineens vandoor, met al haar spullen. Wanhopig probeert Britt de anderen over te halen om haar te zoeken. Maar hoe moeten ze haar ooit terugvinden in Spanje? Krijgt Britt ooit de kans haar grote geheim op te biechten aan Tara?
De trilogie BACKPACK is nu compleet!
Lees ook Vlucht van Elin en Tara vecht terug!

 

 

Hardcover.

Er staat voorin wat geschreven, verder is het boek in goede staat.

 

Samenvatting

Ik was al verliefd voordat ik hem kende. Dat moet haast wel, want toen ik hem voor het eerst zag, voelde het alsof ik hem gemist had.


Sam voelt zich niet thuis in haar dorp waar iedereen op iedereen let. Dus kleedt ze zich als jongen en knipt haar haren tot stekeltjes. Wie haar nu nog Samantha durft te noemen...


Sam is bij niemand zichzelf. Totdat ze de nieuwe buurjongen ontmoet. En dan is er ook nog de stille Elsa, die de hele zomer lang niet wil zwemmen. Sam raakt met beiden bevriend, maar daar krijgt ze al snel spijt van.


En wat moet Sam toch met al die niet-verstuurde brieven onder haar bed?

 

Hwet boek is in zeer goede staat

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Waarom wil Roosmarijn niet zeggen op wie ze verliefd is? En wat is er met mij aan de hand dat ik de vriendin van mijn broer sla? Gelukkig heb ik Floor, die mij altijd begrijpt. Maar hoe moet het verder met haar, nu ze steeds minder gaat eten?
Sofie voelt nog steeds kriebels in haar buik als ze aan haar vakantievriendje Menno denkt. Dat maakt haar onrustig. Ze heeft Tygo toch... of is ze niet meer zo verliefd op hem? Sofie komt erachter dat ze oneerlijk is, juist tegen de mensen van wie ze veel houdt. Gelukkig weet ze haar problemen op haar eigen overdonderende manier op te lossen.
Piercings & Parels is het tweede boek van Maren Stoffels, die op 17-jarige leeftijd succesvol debuteerde met Dreadlocks en Lippenstift.

 

Het boek is in zeer goede staat

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Waarom doet Floor zoveel moeite om mij tegen te houden? Ik ben toch geen type als zij? Zij kan vast veel betere vriendinnen krijgen. Ik ben een skater, zij een huppelkut. Ik ben de dreadlocks, zij de lippenstift.
Zeer tegen haar zin gaat Sofie met haar ouders mee op vakantie naar Frankrijk. Nu kan ze haar geheime vriend Tygo drie weken lang niet zien. Sofie voelt zich alleen en ellendig tussen de mooie meiden die daar rondlopen. Maar tot haar stomme verbazing heeft Floor, type fotomodel, ook nog hersens in haar hoofd en worden ze beste vriendinnen.
Na de vakantie mailt Sofie Floor over het pesten in haar nieuwe klas en de problemen met Tygo. Floor weet altijd raad. Maar kan Sofie Floor ook helpen met haar eetprobleem?

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Bindwijze Hardcover

 

Samenvatting

Op een regenachtige middag krijgt Elin zomaar een lift van de populairste jongen van de school. Het is het begin van een heftige, maar ingewikkelde verliefdheid. Als haar vriend na een ruzie een ongeluk krijgt, pakt Elin in paniek de trein naar haar tante in Frankrijk. Onderweg leert ze twee jongens en twee meiden kennen. Waarom is de een overdreven aardig en de ander juist agressief tegen haar? Tijdens de treinreis probeert ze het ongeluk te vergeten, maar het blijft door haar hoofd spoken. Durft ze ooit iemand te vertellen dat het haar schuld was?

 

Het boek is in zeer goede staat.

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

 

Tom Groot 17 – Superchill schoolreisje (maar écht…) is het 17e deel in de enorm populaire serie van Tom Groot, geschreven door Liz Pichon. Tom doet heel erg zijn best om uit de problemen te blijven, echt… Maar op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om DRIE(!) verdrietige gezichtjes op zijn rapport te krijgen. Als Tom er nog één verdrietig gezichtje bij krijgt, mag hij van meneer Fullerman niet mee op SCHOOLREIS! Kan het nog erger? Ja, die irritante Marcus maakt alles nog veel erger, om over Toms humeurige zus Delia maar niet te spreken. Misschien kan zijn beste vriend Dirk hem nog redden. Het zou al een stuk schelen als Haan de hond eens ophield met Toms huiswerk opeten! Tom Groot is een enorm populaire serie kinderboeken in de stijl van Het leven van een loser: een dagboek met de grappigste avonturen, geïllustreerd met lollige tekeningetjes. Tom is een dagdromer, een groot striptekenaar en een meester in het verzinnen van smoesjes.

 

 

Het boek is als nieuw.

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Vertrouwen in je paard is het vijfde boek over Emma, die met behulp van paardenbeeldjes naar een andere wereld kan reizen, de wereld van dat paard. Van haar laatste geld kan Emma een beeldje van een appaloosa kopen. Ze komt terecht op een boerderij in Hollywood. Hier worden stuntpaarden getraind en het is de bedoeling dat Emma meedoet in een film. Hiervoor moet ze zich in galop van een paard laten vallen! Voor het eerst wenst Emma dat ze niet aan dit avontuur was begonnen. Maar Miss Confetti, het paard, is zo geweldig dat Emma haar langzaam maar zeker durft te vertrouwen...

 

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Het boek is goed.

Samenvatting.

Het is vakantie en Piet reist met zijn vader en moeder per vliegtuig naar een Grieks eiland.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen. 

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten ( pakketpost)

De vijfrienjarige Martyn Big is gek op detectives. Hij zou er dograag een willen schrijven, maar liever nog zou hij een tijdje voor detective willen spelen. Daarvoor krijgt hij onverwacht alle gelegenheid als zijn alcoholische vader onder verdachte omstandigheden overlijdt.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

1943: de vader van Max Carver  horlogemaker, uitvinder en eeuwig optimistische dromer  besluit met zijn gezin naar een dorp aan de kust te verhuizen, naar een oud huis aan het strand dat ooit toebehoorde aan een beroemde chirurg, dokter Fleischmann. Maar het huis bevat vele eigen geheimen en verhalen en erachter ligt een naargeestige, ommuurde tuin met een poort waarboven een zespuntige ster troont. Als Max een kijkje gaat nemen in die tuin, krijgt hij de schrik van zijn leven.
Terwijl het gezin Carver zich installeert en probeert te wennen, sluiten Max en zijn zus Alicia al snel vriendschap met Roland. Door hem ontmoeten ze zijn grootvader, de vuurtorenwachter. Hij was 25 jaar geleden de enige overlevende van een schipbreuk met de Orpheus, een wrak dat daar voor de kust ligt. Bij een duik naar het schip ziet Max iets dat hem onaangenaam treft: aan de mast golft een halfvergane vlag met een afbeelding van dezelfde zespuntige ster die hij aantrof op de tuinpoort. Wanneer de drie vrienden Rolands grootvader onder druk zetten om meer te weten te komen, begint het huiveringwekkende verhaal van de Nevelprins zich in al zijn gruwelijkheid te openbaren.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te  zijn gelezen. 

Samenvatting

In juli 1942 vertrekken uit het doorgangskamp Westerbork de eerste transporten met joodse kinderen, vrouwen en mannen naar een onbekende bestemming in het oosten. De wanhopige achterblijvers hebben maar één zekerheid: ook zij zullen die lange reis moeten maken. In dat kamp vol hoop en wanhoop komen Auke, Frans en Klaas terecht. Opgepakt, nadat zij hun joodse vriend Aron op het Leeuwarder station hielpen vluchten. De commandant van de gevreesde Sicherheitsdienst stuurt ze voor een week naar Westerbork. De jongens komen tot de ontdekking, dat er in dat kamp afschuwelijke dingen gebeuren. Maar ze merken ook dat er bij de voor lijfsbehoud vechtende Joden in Westerbork mensen zijn die zich met lijdelijk verzet voor hun medemens opofferen.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

In 'veldslag op de heide' maken Auke, Frans en Klaas in de zomervakantie van 1941 een fietstocht door Nederland. Op de Veluwe kamperen ze in afgelegen heidegebied. Op de heide ontmoeten de 3 vrienden en een politieagent. Hij vertelt dat hij op zoek is naar een gevaarlijke zwerver, die Duitse telefoonlijnen heeft opgeblazen. De jongens begrijpen dat deze politieman een NSB'er is. Bij toeval ontdekken ze een door bosjes prachtig gecamoufleerde hut. Een dag later blijkt, dat de NSB-agent de hut ook ontdekt heeft. Hij waarschuwt zijn Duitse bazen. De Duitsers laten na een mislukte bestorming van de hut, geschut aanrukken en veroveren na een 'complete veldslag' het oude krot. De hutbewoner is ontkomen. Hij loopt 's nachts de 3 vrienden tegen het lijf. Ze brengen hem bij een oude broer, die ze eerder hebben ontmoet.

 

Aanbevolen leeftijd: 13 - 15 jaar

De cover heeft een kleine vouw verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De zeventienjarige Stach droomt ervan om koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Michiel wil tijdens de oorlogswinter van 1944-1945 niets liever dan iets betekenen in het verzet. Als hij daar eindelijk de kans voor krijgt, leert hij al snel dat de oorlog misschien spannend lijkt, maar vooral gruwelijk is. En dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen...

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen,

Samenvatting

 

Het Achterhuis

Een 13-jarig joods meisje schrijft in haar dagboek, dat ze Kitty noemt, zo'n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan haar onderduiken met haar familie, dat op 9 juli 1942 begint. In de brieven worden alle kanten van het onderduiken belicht en zonder enkele schroom weergegeven. Alledaagse dingen zoals het eten, het slapen, de dagindeling, familierelaties worden besproken. Ook de gebeurtenissen in Amsterdam, in Nederland en de wereld worden van commentaar voorzien. Maar voor een groot deel is de schrijfster met zichzelf bezig, midden in de puberteit en dan in deze unieke omstandigheden.

 

 

Bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Opgejaagd

Dov Zalinski is alles kwijtgeraakt. Het enige wat hij nog heeft is de belofte van zijn moeder. Ze heeft beloofd hem uit het weeshuis in Warschau te halen, om samen naar Jeruzalem te gaan. Maar het is nu zeven jaar later en zijn moeder is nog steeds niet teruggekomen. Dov besluit alleen naar Jeruzalem te gaan. Misschien heeft zijn familie de kampen overleefd. Dov belandt dankzij een lid van het verboden joodse leger aan boord van een schip dat hem naar Palestina brengt. Emily Parkinson is de enige, verwende dochter van een Britse majoor. Ze woont in Jeruzalem en trekt zich niet veel aan van de spanningen. Totdat schepen vol joodse immigranten door een Britse blokkade proberen te breken. Emily is erbij als haar vader aan boord gaat van dit schip om de illegale immigranten terug te sturen. Ook Dov bevindt zich aan boord... Emily vindt dat haar vader goed werk doet, totdat ze Dov ontmoet. Dan gaat ze voor het eerst echt nadenken over de hopeloze situatie waarin de joden verkeren.

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was in de Biesbosch een verzxetsgroep actief, die onderduikers hielp door hen voor korte of lange tijd onder te brengen in het bijna niet toegankelijke natuurgebied.
De Biesbosch was daardoor tijdens de hele oorlog voor de Duiters een gevaarlijk gebied, waar zelfs hele patrouille verdwenen!
Dirk Kromvoort gaat, als de Duiters Nederland al een paar jaar bezet hebben, noodgedwongen terug naar het huis van zijn ouders in de Biesbosch.

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Hielke en Sietse Klinkhamer, de schippers van de Kameleon, laten geen kans voorbijgaan om Gerben Zonderland eens flink bij de neus te nemen. Als de jongens twee benen van een etalagepop vinden, bedenken ze een grap waarmee ze hun vriend Gerben een kletsnat pak kunnen bezorgen.
Maar niet alleen Gerben tuint erin, ook Kees en Sjoerd, de postbode, worden het slachtoffer. Kees en Gerben laten het er niet bij zitten. Voor de tweeling zit er niet veel anders op dan smartegeld te betalen.
En alsof het nog niet genoeg is, heeft ook vader Klinkhamer nog een appeltje te schillen met zijn zoons.
Doordat de jongens met vette vingers aan een bestelformulier hebben gezeten, krijgt de smid zijn spullen niet op tijd geleverd. Hielke en Sietse willen op palingjacht om hun vader weer een beetje vrolijker te maken. Gelukkig heeft Louw een idee om op een makkelijke manier aan paling kunnen komen zonder te gaan vissen...

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Meneer Koremans zoekt voor zijn jacht een mooie ligplaats aan het meer. Hielke en Sietse varen met hem in hun Kameleon het meer rond en komen bij het paviljoen een kruiser tegen van een vriend van meneer Koremans. Deze vriend, Caspers, heeft een dochter die gek is op waterskien. "Als ze ziet hoe hard de Kameleon kan varen, vraagt ze of de jongens haar niet willen trekken. Hielke en Sietse willen het wel eens proberen en het blijkt dat het uitstekend gaat. Het gaat zelfs zo goed dat de jongens zelf ook zin krijgen om te gaan waterskien.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Pietje Bell

€ 2,50

Pietje Bell

€ 2,50

Samenvatting

Chris van Abkoude, Pietje Bell
Om Pietje goed te kunnen waarderen, moet men gevoel hebben voor de frisse, opgewekte geest, vol humor, die het leven op de Rotterdamse kaden, de straten en de pleinen vervult, aldus de schrijver.

Op school is Pietje een goede leerling met helder verstand en Meester Ster is zijn beste vriend, al kan Pietje het niet laten op 1 april, wanneer bijna alles mag , de meester een kool te stoven.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Pietje Bell's Goocheltoeren. Samen met de kinderen uit de buurt gaat Pietje Bell een circus beginnen. Pietje, Engel en Peentje zijn de circusbazen en verzorgen zelf ook voorstellingen. Ze verzamelen allerlei oude spullen om hun circus mee in te richten en loslopende dieren worden getraind om een kunstje te vertonen.

 

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

De bladzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

Een verhaal in een boek is meestal verzonnen. Maar niet altijd. Soms is het echt gebeurd. En een heel enkele keer is het zelfs nog gekker en spannender dan een verzonnen verhaal. Dat geldt zeker voor de avonturen van Jonathan, die met zijn vader ging zeilen op de Neeltje. In Piraat & zoon kun je lezen hoe een vakantiereisje langs de kust overgaat in een barre tocht dwars over de oceaan en hoe een aardige vader kan veranderen in een heuse piraat. Als Jonathan en zijn vader een veilige haven vinden in de baai van een eiland in de Caribische zee, is er zoveel gebeurd dat teruggaan onmogelijk is geworden. Hoe het verhaal uiteindelijk bij Paul Phoelich terecht is gekomen? In een fles natuurlijk, wat dacht je!

 

Het boek is als nieuw.

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Samenvatting

 

'Wat een gemene dief!'
'Wie doet zoiets nou?'
De leerlingen van groep zeven reageren allemaal hevig verontwaardigd, als de meester vertelt dat alle statiegeldbonnetjes van de laatste twee weken zijn verdwenen. 'En ze moeten gestolen zijn,' zegt hij. 'Ik heb het net aan de andere juffen en meesters gevraagd, maar niemand heeft ze eruit gehaald.'

Fleur, Brigit, Dennis, Pascal en Nick zitten op basisschool Het Kompas. Ze kwamen in groep 6 voor een heleboel raadsels te staan. Nu in groep 7 komen ze in actie voor stichting HAAK. Ze hebben een geweldig plan: statiegeldbonnetjes verzamelen. Dat levert veel geld op. Maar dan blijken op een dag de bonnetjes verdwenen te zijn...

Dit boek is het tweede deel in de serie 'Het Kompas'.
Lees over andere avonturen van Dennis, Nick, Pacal, Fleur en Brigit in:

Vanaf 9 jaar
AVI 6

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een sticker op de binnenkant van de cover.

Samenvatting

Bij het voetbalveldje nemen ze afscheid van elkaar. Nick en Fleur lopen samen verder.
'Wat is er met Pascal?'
'Hoezo?' Nick kijkt Fleur niet-begrijpend aan.
'Dat vraag ik juist aan jou. Hij heeft de hele dag bijna niks gezegd. En als je hem iets vraagt, geeft hij bijna geen antwoord.'
'Maar wat zou er kunnen zijn?'
'Daar moeten we achter zien te komen.'

Groep 6 van basisschool het Kompas staat voor een heleboel raadsels: Wat is er met Pascal? Waarom is hun nieuwe juf bij hen komen werken? En dan geeft die juf ook nog een ingewikkeld raadsel op...

Dit boek is het eerste deel in de serie 'Het Kompas'.


AVI 6

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een sticker op de cover aan de binnen kant.

Samenvatting

Als Mark weer in zijn kamer komt, rinkelt de telefoon.-- Met Mark van Zetten. Hé Mark. Met Sven. Hoi. Wat gaaf. Waarom vertel je ons dat zelf niet? Waar heb jij het over? vraagt Mark verbaasd. Last van zenuwen of zo? Doe niet zo stom. Je weet echt wel wat ik bedoel. Doe niet zo geheimzinnig. Waar heb je het over? Over Laura natuurlijk. Mark krijgt een angstig voorgevoel. Wat is er met Laura? Vertel nou eindelijk eens wat er aan de hand is. Oké. Ik heb een mailtje gehad van Tim. Daarin schreef hij dat Laura en jij verliefd op elkaar zijn... --Mark is verhuisd en zit op een nieuwe school. Vanaf de eerste dag wordt hij getreiterd. Maar waarom? En door wie? Als er dan ook nog een mailtje over hem wordt rondgestuurd, weet Mark het zeker: hij blijft niet op deze school...!

AVI 6

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker op de binnenkant van de cover.

Productbeschrijving

David, Jan en Jopie zijn dikke vrienden. Ze zitten in groep 8 en hebben het erg druk.
Er wordt een nieuwe school gebouwd, en samen met de meester zoeken ze de spullen uit, die niet meegaan naar het nieuwe gebouw.
Als ze op zolder bezig zijn doen ze vreemde ontdekkingen.

Vanaf 9 jaar. AVI 7

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker aan de binnenkant van de cover. 

Samenvatting

De 12-jarige drieling Sam, Pip en Beer heeft geen moeder meer, maar wel een vader die erg met zichzelf in de knoop zit. Hij is een beroemd schrijver. In het Kinderboekenweekgeschenk 2003 worden hun wederwaardigheden verteld. Hun huis is een puinhoop en hun vader komt bijna niet meer van zijn kamer. De drieling beseft dat er iets moet veranderen. Een ontroerend verhaal over onzekerheid en gemis, met tekeningen van Philip Hopman.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De filmeditie van Hoe overleef ik mezelf bevat een extra katern met achtergrondinfo en heel veel foto’s in kleur.
In Hoe overleef ik mezelf (5e deel uit de reeks) heeft Rosa heel wat te stellen met zichzelf, maar vooral ookk met haar moeder en stiefvader Apenbil. Ze is verhuisd naar Groningen en heeft alles wat bekend en vertrouwd is moeten achterlaten. Op haar nieuwe school vinden ze haar maar een arrogant kind en wordt ze uitgescholden voor Miss Piggy.
Rosa besluit dat ze zichzelf moet veranderen. Van buiten en van binnen.

 

 

Het boek is goed. paperback

Samenvatting

Hoe overleef ik mijn vakantie in Italië?
Je vakantie in Italië wordt nog leuker als je kunt verstaan wat die coole jongen of dat knappe meisje tegen je zegt…
Dat kan nu met dit taalgidsje. Alle uitdrukkingen die je nodig hebt om je helemaal zelfstandig te redden in Italië staan erin. Komt dat even goed uit!

Boordevol survivaltips voor een onvergetelijke vakantie!

 

 

Het boekje is goed. paperback

Samenvatting

Het is eindelijk zover, Neuz gaat op kamers. Maar het is niet zoals Rosa het zich voorgesteld had. Ten eerste: hij woont in een soort vuilnisbak. Ten tweede: ze heeft Neuz niet voor zich alleen. Ten derde: hij gaat helemaal los... Neuz wil uitvinden wie hij is. Nog steeds Rosa's vriendje, of die van iemand anders? Verkering hebben is niet makkelijk. Géén verkering hebben ook niet! Jonas, Esther, Noa, Sascha en zelfs Rosa s moeder kunnen daarover meepraten. Het is wat je er zelf van maakt, maar het kan even duren voor je daar achter bent! Dit boek gaat ja, alweer en nog steeds over de liefde. Want eigenlijk draait alles daar om: om liefde en vriendschap. Het gaat ook over oud verdriet en opnieuw beginnen, over vasthouden en loslaten. Voor iedereen die droomt en/of treurt over de liefde. Natuurlijk met veel e-mails, msn én survivaltips!

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Hoe overleef ik met/zonder jou?
Het is weer aan tussen Rosa en Neuz. Helaas hangen er donkere wolken in hun z(w)evende hemel.

Rosa's moeder is erg down na Alexanders dood en Rosa heeft haar handen vol aan het huishouden en aan haar broertje, Appie Garnaal.

Dankzij Neuz kan ze alles aan, denkt ze... maar nóg een verhuizing? Weg van Neuz? Alweer een andere school? En een wel héél behulpzame buurman?

Met veel survivaltips, e-mails en MSN! Voor iedereen met/zonder verkering, met/zonder depri-moeder en met/zonder masker.

 

 

Hwet boek heeft wat gebruikssporen, er staat een naam in geschreven.

Samenvatting

Hoe overleef ik een gebroken hart?
Rosa is nog lang niet uitgepuberd. Zij heeft nog steeds veel problemen met haar stiefvader. En dan moet ze ook nog mee op vakantie. Vijf weken zonder Neuz, haar vriendje. Hoe moet ze dat overleven?
In dit boek staan een heleboel handige tips over liefdesverdriet en puberproblemen, maar het gaat vooral over vriendschap. Voor iedereen die een heel, gebroken, geschaafd of gebarsten hart heeft. Met veel e-mails, brieven én ansichtkaarten!

 

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

Als je naar de brugklas gaat, verandert er een heleboel in je leven. Van stoere achtste-groeper word je brugpieper. Ineens heb je twaalf leraren in plaats van één. Eerst had je een rugzakje met alleen een
boterhamtrommeltje erin, nu moet je tien kilo boeken meesjouwen! En al dat huiswerk...
Er verandert niet alleen veel op school, maar ook in jezelf. Daar kan Rosa wel over meepraten. Haar vriendje Jonas zit nog in groep acht en om hem alvast een beetje voor te bereiden, e-mailt ze hem survivaltips.

Dit spannende boek gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Over lachen en over uitgelachen worden. Over na-apen en jezelf durven zijn. En verder staat het vol praktische tips voor iedereen die te maken heeft met lastige leraren, zware boekentassen, pukkeltjes, eerste liefdes en nog veel meer!

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De geketende duivel
In de reeks 'Klappertanden'

In het weekend werkt Thomas als ober in het griezelrestaurant van zijn moeder. Maar met Bart, de vriend van zijn moeder, kan Thomas het niet zo goed vinden. Hij heeft zijn echte vader, die zeven jaar geleden verdween tijdens een vakantie, nooit goed gekend.
Dan verschijnt op een avond een vreemde man in het restaurant. Wie is hij en waarom is hij zo geïnteresseerd in Thomas?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Omschrijving

De leden van de club van 7 hebben een nieuw clubhuis nodig. Ze gaan op zoek naar een nieuwe plek en vinden.. een grot! Maar al snel blijkt dat de avontuurlijke vrienden niet de enigen zijn die van de verborgen grot gebruik maken. Het lijkt wel alsof er diep in de grot iets vreemds aan de hand is...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

samenvatting

Een onbekende man brengt Michiel in problemen met de politie. De club van 7 komt natuurlijk meteen in actie! Ze weten zeker dat de man slechte bedoelingen heevt en houden hem nauwlettend in de gaten. Maar wat is hij precies van plan? De Club van 7 zal niet rusten voor het mysterie is opgelost!

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

 

samenvatting

Als de leden van de Club van 7 hebben gezien hoe een huis volledig in vlammn is opgegaan, doen ze er alles aan om de bewoners te helpen. Twee dagen later zij Jeroen en Michiel getuige van de diefstal van een dure viool. Het lijkt vreemd, maar de Club van 7 denkt dat de twe zaken met elkaar te makken hebben.... 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Jaren van eenzamheid op een onbewoond eiland, de dreigende wetenschap dat kannibalen het op hem gemint hebben, de wanhoop om ooit weer thuis te komen, hoe kon Robinson Crusoe dit overleven?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

 

Harry Potter en de Geheime Kamer

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Paperback.

Samenvatting

Karel-Jan de Win zat in het boekenvak. Hij was daarin iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken, toen hij door de Inspectie voor het middelbaar onderwijs als bibliothecaris werd gedropt op een middelbare-scholengemeenschap in de provincie. Deze keer mocht het geen mislukking worden. De bibliothecaris van een middelbare school moest volgens hem hem de leerlingen liefde voor boeken bijbrengen. Het mooiste beroep ter wereld! Hij liep zich het vuur uit de sloffen en bedacht al het mogelijke om bij de leerlingen een ware leeswoede te ontketenen. De rector zag dat heel anders. In de schoolbibliotheek mochten volgens hem uitsluitend studieboeken staan. Karel-Jan moest zal zijn verbeeldingskracht aanwenden. Om te beginnen verkleedde hij zich op de eerste schooldag als vampier...

 

Aanbevolen leeftijd 13 - 15 jaar

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Samen met zijn vader Hugo, zijn zus Marieke en zijn vriend Jochem gaat Pieter kamperen in de Belgische Ardennen. De tenten zijn al opgezet, maar dan gaat het mis. Hals over kop vertrekken ze vanaf hun camping naar India. Hier moeten ze alles op alles zetten in de strijd tegen een bende levensgevaarlijke terroristen. In de hoofdstad New Dehli kijken ze hun ogen uit. Terwijl ze uit handen van de bende proberen te blijven denkt Pieter na over een plan om de kinderen in India te helpen. Dan slaat het noodlot toe: Jochem verdwijnt.

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

 

Aan de bal
Lieneke Dijkzeul
Omslagillustratie: Martijn van der Linden

Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vrienden. Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar dat maakt het spel er voor Rahmane niet minder om.
Als er op een dag een scout langskomt en Rahmane selecteert om in de stad een opleiding tot professioneel voetballer te volgen, heeft hij het gevoel dat er een droom uitkomt - hij krijgt de mogelijkheid om aan een leven in armoede te ontsnappen en zijn familie een betere toekomst te bieden.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Eén van hen hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Met deze daad bewijst hij pas een echte ridder te zijn.

Vanaf ca. 10 jaar.

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker Griffel der Griffels op.

Samenvatting

Frans van der Steg is de meester van de vijfde klas. Hij vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning.
Op een dag kan Frans niets verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En 's avonds, met een bliksemflits en een donderslag, komt die brief binnenwaaien!
Is het een grap van de kinderen?
Het boek dat ook werd verfilmd tot een spannende televisieserie.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

De nieuwe rolschaatsen van Milo hebben een eigen wil. Het zijn magische rolschaatsen, je kunt er zelfs mee reizen.

 

Nr. 1 uit de boekenbakkers/Emte serie.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Twan speelt vaak in de verlaten molen vlakbij zijn huis. Op een donkere nacht ziet hij er ineens een mysterieus licht flakkeren. Als hij er stiekem heen sluipt, blijkt het licht uit vroeger tijden te komen... In een flits wordt Twan eeuwen teruggeworpen. 

 

nr. 2 uit de boekendbakkers/Emte serie 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Jolanda is vuilnisvrouw, ze heeft een hond, maar ze wil graag een kind. En de negenjarige Flor wil graag met iemand spelen. Flor en Jolanda worden vrienden en gaan samen op stap in Jolanda's rode bus. De reis duurt echter langer dan gepland. Ze raken steeds verder van huis en Jolanda doet raar. Flor vindt het eng. Wie kan haar helpen?

 

Nr.5 in de boekenbakkers/Emte serie2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Salina is ontevrenden. Haar vader is werkloos en drinkt te veel biertjes, haar moeder komt elke dag doodmoe van haar werk thuis. En dan is er ruzie. Ze beklaagt zich bij haar vriendin Evi en samen ontdekken ze een merkwaardige site: Oudersruilen.nl. Al snel wordt er een bijzonder pakket bezorgd: haar nieuwe ouders. Wil Salina die wel? En waar zijn haar echte ouders opeens gebleven?

 

Nr. 6 uit de boekenbakkers/Emte serie 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Maisa weet al heel lang dat ze anders is dan de rest. Haar ogen zijn groen. Niet gewoon groen, maar knalgroen. Maisa blijkt een bijzondere gave te hebben.

 

 

Nr. 7 uit de serie boekenbakkers/Emte 2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

omschrijving

Zoekend naar oude spullen op de markt vindt de tweeling Eva en Renske een vreemd voorwerp. Wat een raar fototostel! De marktkoopman gedraagt zich ook vreemd en lijkt opeens verdwenen. Het toestel laat hij voor de meisjes achter. Als zij een foto van zichzelf maken, verdwijnen ze plotseling in een flits! De koopman volgt hen. Hij moet wel...

 

Nr. 8 uit de serie boekenbakkers/Emte 2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Alles, maar dan ook alles, gaat kapot als Joost het in zijn handen krijgt. Hij hoeft maar ergens te kijken of het is stuk. Joost is onhandig geboren, iedereen weet dat.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 1 in de serie Boekenbakker/Emte.

Samenvatting

Bas en zijn vriend Paul zijn ziek. Nou ja, ziek... Toevallig ligt er die dag een brief op de mat: 'Er is een .... gepleegd. Jullie moeten het....Eropaf! En wel heel snel, want voor drie uur moeten ze weeer in hun bed liggen, dan komt hun moeder thuis. Wordt de ... opgelost? En van wie is die brief?!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar.

Het boekje is als nieuw.

nr.2. van de serie Boekenbakkers/Emte

Samenvatting

Lisa is met haar vader, haar moeder en haar zusje Sofie verhuisd naar een mooi, groot huis. Nog voordat de dozzen zijn uitgepakt, verschijnt er een keurig geklede mevrouw aan de deur: de directrice van de nieuwe school..

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 3 in de serie Boekenbakkers/emte

 

 

Samenvatting

In de stad waar JOrdin en Joyce wonen, staat een vila tussen de flats. Daar wonen meneer en mevrouw van Deun. Ze worden 'kinderhaters'genoemd!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr.4 in de serie boekenbakkers

Samenvatting

Op de middelbare school in Rotterdam maakt Marieke kennis met de joodse jongen Bram. Het is oorlog en de vader van Marieke is een NSB’er. Marieke heeft het heel moeilijk met de ideeën van haar ouders. Ze houdt haar vriendschap met Bram gemakshalve geheim. Hoe groter de beperkingen voor joden worden, hoe zelfbewuster Marieke de zijde van Bram kiest.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 5 uit de serie Boekenbakkers/Emte.

Samenvatting

Als hun ouders omkomen bij een bomaanslag, gaan Eva en haar kleine zusje Britt bij oma Leon in het klooster wonen.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

Het boekje is als nieuw. 

nr. 6 uit de serie Boekenbakkers/Emte 

Samenvatting

Lara kan het niet geloven: haar bedenksel, haar favoriete toetje heeft de prijsvraag gewonnen! Ze weet het zeker: ze zal nooit meer worden gepest en haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw

no. 7 uit de serie Boekenbakkers/Emte

Samenvatting

het enige wat Sjors en Harold nog leuker vinden dan flauwe grappen uithalen, is hun eigen strips maken. Samen bedenken ze de leukste superheld ooit; Kapitein Onderbroek. Elk probleem kan hij aan! Reuzehandig dus, zeker met de boosaardige dr. luier in de buurt.
Dit is een "total" uitgave in zwart wit.

Samenvatting

'Silvester en de brand in IJsselbroek' is het tweede deel in de humoristische graphic novel-serie van Willeke Brouwer. Silvester raakt steeds meer gewend aan het leven op het platteland. Hij heeft zelfs een eigen keet, maar die laat hij afbranden. En omdat het dorp 650 jaar bestaat komen de koning en de koningin op bezoek. Dat zorgt natuurlijk weer voor de nodige misverstanden en chaos. Als hij bij zijn vrienden in de stad logeert, wordt hij verliefd op Marieke. Vindt ze hem ook leuk? ‘Silvesters taalgebruik is grappig eigentijds en eigenwijs.’ – NBD Biblion ‘Geen bladzijde waarbij je niet in de lach schiet.’ – Nederlands Dagblad

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Silvester en de bizarre verhuizing' is het eerste deel in een graphic novel-serie met veel humor.

'Silvester en de bizarre verhuizing' is het eerste deel in een spiksplinternieuwe graphic novel-serie met veel humor. Silvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek. Maar Silvester denkt dat zijn ouders gek geworden zijn, hij wil echt niet weg uit de stad. Samen met zijn beste vrienden Mick en Elvis en bedenkt hij een plan om de verhuizing tegen te houden. Willeke Brouwer brengt in deze originele graphic novel de verschillen tussen kinderen in de stad en op het platteland aan het licht. Ze doet dat op zo'n grappige, authentieke manier dat waar je ook woont, je dit boek met veel plezier zult lezen. Willeke Brouwer is onder andere bekend van de illustraties in 'Supersem!', 'Elly en de Wiebelwagen' en haar dagelijkse cartoon in het 'Nederlands Dagblad'.

 

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Flip Fiasco heeft een eigen detectivebureau opgericht. Samen met zijn partner Fiks de ijsbeer probeert hij belangrijke zaken op te lossen. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

 

 

Het boek is als nieuw

Samenvatting

Fiasco is de naam,Flip Fiasco,aangenaam.
Ik ben de oprichter,eigenaar en directeur van het beste detectivebureau van het land. Wat zeg ik , van de hele wereld.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Het leven van een Loser voor meisjes

Het leven van een Loser voor meisjes

Nikki's leven staat op INSTORTEN. Er is maar één uitweg: de talentenjacht winnen, zodat hottie Brandon onder de indruk is van Nikki en zij in zijn armen kan vallen. Maar MacKenzie doet ook mee en zij doet er alles aan om Nikki uit de spotlights te houden.
Dan duikt er een YouTube fi lmpje van Nikki op: pijnlijke ANTI-RECLAME! Nikki wil nu echt emigreren, maar besluit het enig mogelijke te doen: roekeloos haar zangtalent inzetten!
Kan Nikki winnen van het populairste meisje op school?

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Nikki beleeft de ene ramp na de andere. De populaire meiden noemen haar MUTS! Wanneer ze vlak voor het schoolfeest door aartsvijand MacKenzie voor gek wordt gezet, moet ze wel maatregelen nemen…

Nikki beleeft de ene ramp na de andere, en de populaire meiden noemen haar MUTS! Ze bungelt helemaal onder aan de populariteitsindex en elke dag op school is een nacht merrie, nee, een TRAUMA, nee, EEN MEGA-CATASTROFE!
Toch blijft Nikki dromen van een beter leven en een huwelijk met hottie Brandon. Wanneer ze vlak voor het grote schoolfeest door 'vriendinnen' voor gek wordt gezet, kan ze niet anders dan drastische maatregelen nemen...

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Mees en zijn tweelingzus Merel ontdekken een mysterieuze winkel. De etalage staat vol met wel honderd ouderwetse wekkers en andere klokken. Maar alle klokken staan stil. Op de winkeldeur hangt een vergeeld briefje.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar.

Het boekje is nieuw.

nr. 8 uit de serie Boekenbakkers /Emte

Samenvatting

Dus jij denkt alles over Julius Zebra te weten?

Hij is KNAP. Hij is de kampioen van het Romeinse volk. En hij gaat met zijn makkers op vakantie...

Julius moet nog één taak van keizer Hadrianus uitvoeren voor hij zijn vrijheid terugkrijgt, en daarvoor moet hij afreizen naar het vreemde en verre Brittannia!

 

 

 

Conditie; Goed

Samenvatting:

Dus jij denkt alles over zebra's te weten? Ze hebben een mooie vacht, ze eten veel gras en... ze worden vaak opgegeten door leeuwen. Eigenlijk zijn ze een beetje oliedom. Maar een gevecht met een knorrige gladiator kan een zebra in een held veranderen. Dat overkomt Julius, die door Romeinse soldaten gevangengenomen wordt. Voor hij het weet staat hij oog in oog met de gemeenste gladiatoren in de gevaarlijkste arena te wereld:

Het Colosseum!

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Total uitgave.

Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets WEERGALOOS! Iedereen zal hij voorbijstreven. Maar simpel is dat niet. Zeker niet met aartsvijand Gina in de buurt. Niek HAAT Gina! Maar volgens zijn vrienden is het verschil tussen haat en liefde erg klein...

Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets WEERGALOOS! Iedereen zal hij voorbijstreven. Maar simpel is dat niet. Zeker niet met aartsvijand Gina in de buurt. Niek HAAT Gina! Maar volgens zijn vrienden is het verschil tussen haat en liefde erg klein...

Dan slaat het noodlot toe. Niek en Gina moeten SAMEN een werkstuk maken. Gina ziet haar perfecte cijferlijst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan Niek haar redden van een onvoldoende, of loopt alles anders dan gepland?

Dan slaat het noodlot toe. Niek en Gina moeten SAMEN een werkstuk maken. Gina ziet haar perfecte cijferlijst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan Niek haar redden van een onvoldoende, of loopt alles anders dan gepland?

 

Het boek is als nieuw.

 

Samenvatting

Niek de Groot weet dat hij is voorbestemd vooe iets groots,maar soms neemt zijn leven een andere wending.(total uitgave)

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Wat je ook doet, vraag Bram niet hoe zijn vakantie was, want als er íéts is waar hij niet over wil praten...
Na een waardeloze vakantie kijkt Bram eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere. DIEPTEPUNT is de dag dat Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten...Hoe overleeft Bram dit jaar ?

 

 

Conditie goed. Total uitgave