Samenvatting

Anthony van Kampen beschrijft in deze omnibus met veel verve het ware levensverhaal van Jan van Leeuwen, die als 15 jarige aanmonstert op de Rijnstroom, een verwaarloosde schuit. Jan werkt zich op tot stuurman en wordt uiteindelijk zelfs kapitein. maar die carrière verloopt niet gladjes. Orkanen, smokkelavonturen en oorlogsgeweld - niets blijft Ketelbinkie en zijn schepen bespaard.

 

 

De bladzijden zijn verkluerd, verder is het boek goed.

Samenvatting.

Het is vakantie en Piet reist met zijn vader en moeder per vliegtuig naar een Grieks eiland.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen. 

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten ( pakketpost)

De vijfrienjarige Martyn Big is gek op detectives. Hij zou er dograag een willen schrijven, maar liever nog zou hij een tijdje voor detective willen spelen. Daarvoor krijgt hij onverwacht alle gelegenheid als zijn alcoholische vader onder verdachte omstandigheden overlijdt.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Als Marten voor de eerste keer een voetbalwedstrijd in het stadion bijwoont, is hij meteen verkocht. Hij koopt een seizoenskaart en samen met zijn vrienden gaat hij naar iedere thuiswedstrijd toe. Zijn ouders vinden het niets, maar Marten voelt zich helemaal opgenomen in de groep en hij wordt een rasechte supporter. Ondanks opmerkingen van zijn buurmeisje Dana, op wie Marten smoorverliefd is, raakt hij verzeild in supportersrellen. Het loopt uit op een drama.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

1943: de vader van Max Carver  horlogemaker, uitvinder en eeuwig optimistische dromer  besluit met zijn gezin naar een dorp aan de kust te verhuizen, naar een oud huis aan het strand dat ooit toebehoorde aan een beroemde chirurg, dokter Fleischmann. Maar het huis bevat vele eigen geheimen en verhalen en erachter ligt een naargeestige, ommuurde tuin met een poort waarboven een zespuntige ster troont. Als Max een kijkje gaat nemen in die tuin, krijgt hij de schrik van zijn leven.
Terwijl het gezin Carver zich installeert en probeert te wennen, sluiten Max en zijn zus Alicia al snel vriendschap met Roland. Door hem ontmoeten ze zijn grootvader, de vuurtorenwachter. Hij was 25 jaar geleden de enige overlevende van een schipbreuk met de Orpheus, een wrak dat daar voor de kust ligt. Bij een duik naar het schip ziet Max iets dat hem onaangenaam treft: aan de mast golft een halfvergane vlag met een afbeelding van dezelfde zespuntige ster die hij aantrof op de tuinpoort. Wanneer de drie vrienden Rolands grootvader onder druk zetten om meer te weten te komen, begint het huiveringwekkende verhaal van de Nevelprins zich in al zijn gruwelijkheid te openbaren.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te  zijn gelezen. 

:Deppner daverde de barak binnen, de bewoners sprongen in de houding. Plotseling was de zaal doortrokken van doodsangst. De blik van de machtige commandant viel op de sterloze borst van Auke, Frans en Klaas, die met knikkende knieen voor hun brits stonden.

 

Het boek is goed, licht verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

In juli 1942 vertrekken uit het doorgangskamp Westerbork de eerste transporten met joodse kinderen, vrouwen en mannen naar een onbekende bestemming in het oosten. De wanhopige achterblijvers hebben maar één zekerheid: ook zij zullen die lange reis moeten maken. In dat kamp vol hoop en wanhoop komen Auke, Frans en Klaas terecht. Opgepakt, nadat zij hun joodse vriend Aron op het Leeuwarder station hielpen vluchten. De commandant van de gevreesde Sicherheitsdienst stuurt ze voor een week naar Westerbork. De jongens komen tot de ontdekking, dat er in dat kamp afschuwelijke dingen gebeuren. Maar ze merken ook dat er bij de voor lijfsbehoud vechtende Joden in Westerbork mensen zijn die zich met lijdelijk verzet voor hun medemens opofferen.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Oorlog - Tal van spannende avonturen van de jeugdige hoofdrolspelers in de zomer van 1941. Het verhaal speelt in Gelderland.

Op het erf ondervragen Duitse militairen een gevangene. Goed verstopt in dicht struikgewas zijn de jongend er getuige van, dat de arrestant door de Duitsers wordt mishandeld. De murw geslagen man bekent, dat hij regelmatig voedsel naar een geheim zigeunerkamp in de bossen brengt. ook de route geeft hij prijs. De Duitsers besluiten de zigeuners de volgende morgen met een grote troepenmacht te overrompelen. Na een zware tocht weten de jongens het kamp 's nachts te vinden en de zigeuners te waarschuwen. De volgende morgen trekken hondereden  Duitse militairen het bos in.

 

 

Aanbevolen leeftijd: 13 - 15 jaar.

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

'Vanavond houd ik schoeninspectie in de barak van de 3 Jodenvriendjes. Ik vind natuurlijk wel een zandkorrel of stofje op hun schoenen. En dan trap ik ze zelf de strafbarak in. Morgen gaan ze dan met duizend Joden op transport.' SS-Sturmbannführer Erich Deppner, commandant van het joodse doorgangskamp Westerbork, bulderde van het lachen. Zijn manschappen juichten. De drie wat Deppner noemt 'Jodenvrienden' zijn Auke, Frans en Klaas die in de zomer van 1942 in Westerbork zijn opgesloten. Ze hebben zonder succes geprobeerd enkele joodse kampbewoners te helpen en dat maakte de commandant razend van woede. Daarom wil Deppner nu met de jongens afrekenen.

 

 

Aanbevolen leeftijd: 13 - 15 jaar

Het boek is als nieuw. Lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

In 'veldslag op de heide' maken Auke, Frans en Klaas in de zomervakantie van 1941 een fietstocht door Nederland. Op de Veluwe kamperen ze in afgelegen heidegebied. Op de heide ontmoeten de 3 vrienden en een politieagent. Hij vertelt dat hij op zoek is naar een gevaarlijke zwerver, die Duitse telefoonlijnen heeft opgeblazen. De jongens begrijpen dat deze politieman een NSB'er is. Bij toeval ontdekken ze een door bosjes prachtig gecamoufleerde hut. Een dag later blijkt, dat de NSB-agent de hut ook ontdekt heeft. Hij waarschuwt zijn Duitse bazen. De Duitsers laten na een mislukte bestorming van de hut, geschut aanrukken en veroveren na een 'complete veldslag' het oude krot. De hutbewoner is ontkomen. Hij loopt 's nachts de 3 vrienden tegen het lijf. Ze brengen hem bij een oude broer, die ze eerder hebben ontmoet.

 

Aanbevolen leeftijd: 13 - 15 jaar

De cover heeft een kleine vouw verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Michiel wil tijdens de oorlogswinter van 1944-1945 niets liever dan iets betekenen in het verzet. Als hij daar eindelijk de kans voor krijgt, leert hij al snel dat de oorlog misschien spannend lijkt, maar vooral gruwelijk is. En dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen...

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen,

Samenvatting

 

Het Achterhuis

Een 13-jarig joods meisje schrijft in haar dagboek, dat ze Kitty noemt, zo'n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan haar onderduiken met haar familie, dat op 9 juli 1942 begint. In de brieven worden alle kanten van het onderduiken belicht en zonder enkele schroom weergegeven. Alledaagse dingen zoals het eten, het slapen, de dagindeling, familierelaties worden besproken. Ook de gebeurtenissen in Amsterdam, in Nederland en de wereld worden van commentaar voorzien. Maar voor een groot deel is de schrijfster met zichzelf bezig, midden in de puberteit en dan in deze unieke omstandigheden.

 

 

Bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Opgejaagd

Dov Zalinski is alles kwijtgeraakt. Het enige wat hij nog heeft is de belofte van zijn moeder. Ze heeft beloofd hem uit het weeshuis in Warschau te halen, om samen naar Jeruzalem te gaan. Maar het is nu zeven jaar later en zijn moeder is nog steeds niet teruggekomen. Dov besluit alleen naar Jeruzalem te gaan. Misschien heeft zijn familie de kampen overleefd. Dov belandt dankzij een lid van het verboden joodse leger aan boord van een schip dat hem naar Palestina brengt. Emily Parkinson is de enige, verwende dochter van een Britse majoor. Ze woont in Jeruzalem en trekt zich niet veel aan van de spanningen. Totdat schepen vol joodse immigranten door een Britse blokkade proberen te breken. Emily is erbij als haar vader aan boord gaat van dit schip om de illegale immigranten terug te sturen. Ook Dov bevindt zich aan boord... Emily vindt dat haar vader goed werk doet, totdat ze Dov ontmoet. Dan gaat ze voor het eerst echt nadenken over de hopeloze situatie waarin de joden verkeren.

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was in de Biesbosch een verzxetsgroep actief, die onderduikers hielp door hen voor korte of lange tijd onder te brengen in het bijna niet toegankelijke natuurgebied.
De Biesbosch was daardoor tijdens de hele oorlog voor de Duiters een gevaarlijk gebied, waar zelfs hele patrouille verdwenen!
Dirk Kromvoort gaat, als de Duiters Nederland al een paar jaar bezet hebben, noodgedwongen terug naar het huis van zijn ouders in de Biesbosch.

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Meneer Koremans zoekt voor zijn jacht een mooie ligplaats aan het meer. Hielke en Sietse varen met hem in hun Kameleon het meer rond en komen bij het paviljoen een kruiser tegen van een vriend van meneer Koremans. Deze vriend, Caspers, heeft een dochter die gek is op waterskien. "Als ze ziet hoe hard de Kameleon kan varen, vraagt ze of de jongens haar niet willen trekken. Hielke en Sietse willen het wel eens proberen en het blijkt dat het uitstekend gaat. Het gaat zelfs zo goed dat de jongens zelf ook zin krijgen om te gaan waterskien.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Pietje Bell

€ 2,50

Pietje Bell

€ 2,50

Samenvatting

Chris van Abkoude, Pietje Bell
Om Pietje goed te kunnen waarderen, moet men gevoel hebben voor de frisse, opgewekte geest, vol humor, die het leven op de Rotterdamse kaden, de straten en de pleinen vervult, aldus de schrijver.

Op school is Pietje een goede leerling met helder verstand en Meester Ster is zijn beste vriend, al kan Pietje het niet laten op 1 april, wanneer bijna alles mag , de meester een kool te stoven.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Pietje Bell's Goocheltoeren. Samen met de kinderen uit de buurt gaat Pietje Bell een circus beginnen. Pietje, Engel en Peentje zijn de circusbazen en verzorgen zelf ook voorstellingen. Ze verzamelen allerlei oude spullen om hun circus mee in te richten en loslopende dieren worden getraind om een kunstje te vertonen.

 

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

De bladzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

Een verhaal in een boek is meestal verzonnen. Maar niet altijd. Soms is het echt gebeurd. En een heel enkele keer is het zelfs nog gekker en spannender dan een verzonnen verhaal. Dat geldt zeker voor de avonturen van Jonathan, die met zijn vader ging zeilen op de Neeltje. In Piraat & zoon kun je lezen hoe een vakantiereisje langs de kust overgaat in een barre tocht dwars over de oceaan en hoe een aardige vader kan veranderen in een heuse piraat. Als Jonathan en zijn vader een veilige haven vinden in de baai van een eiland in de Caribische zee, is er zoveel gebeurd dat teruggaan onmogelijk is geworden. Hoe het verhaal uiteindelijk bij Paul Phoelich terecht is gekomen? In een fles natuurlijk, wat dacht je!

 

Het boek is als nieuw.

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Samenvatting

 

'Wat een gemene dief!'
'Wie doet zoiets nou?'
De leerlingen van groep zeven reageren allemaal hevig verontwaardigd, als de meester vertelt dat alle statiegeldbonnetjes van de laatste twee weken zijn verdwenen. 'En ze moeten gestolen zijn,' zegt hij. 'Ik heb het net aan de andere juffen en meesters gevraagd, maar niemand heeft ze eruit gehaald.'

Fleur, Brigit, Dennis, Pascal en Nick zitten op basisschool Het Kompas. Ze kwamen in groep 6 voor een heleboel raadsels te staan. Nu in groep 7 komen ze in actie voor stichting HAAK. Ze hebben een geweldig plan: statiegeldbonnetjes verzamelen. Dat levert veel geld op. Maar dan blijken op een dag de bonnetjes verdwenen te zijn...

Dit boek is het tweede deel in de serie 'Het Kompas'.
Lees over andere avonturen van Dennis, Nick, Pacal, Fleur en Brigit in:

Vanaf 9 jaar
AVI 6

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een sticker op de binnenkant van de cover.

Samenvatting

Bij het voetbalveldje nemen ze afscheid van elkaar. Nick en Fleur lopen samen verder.
'Wat is er met Pascal?'
'Hoezo?' Nick kijkt Fleur niet-begrijpend aan.
'Dat vraag ik juist aan jou. Hij heeft de hele dag bijna niks gezegd. En als je hem iets vraagt, geeft hij bijna geen antwoord.'
'Maar wat zou er kunnen zijn?'
'Daar moeten we achter zien te komen.'

Groep 6 van basisschool het Kompas staat voor een heleboel raadsels: Wat is er met Pascal? Waarom is hun nieuwe juf bij hen komen werken? En dan geeft die juf ook nog een ingewikkeld raadsel op...

Dit boek is het eerste deel in de serie 'Het Kompas'.


AVI 6

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een sticker op de cover aan de binnen kant.

Samenvatting

Als Mark weer in zijn kamer komt, rinkelt de telefoon.-- Met Mark van Zetten. Hé Mark. Met Sven. Hoi. Wat gaaf. Waarom vertel je ons dat zelf niet? Waar heb jij het over? vraagt Mark verbaasd. Last van zenuwen of zo? Doe niet zo stom. Je weet echt wel wat ik bedoel. Doe niet zo geheimzinnig. Waar heb je het over? Over Laura natuurlijk. Mark krijgt een angstig voorgevoel. Wat is er met Laura? Vertel nou eindelijk eens wat er aan de hand is. Oké. Ik heb een mailtje gehad van Tim. Daarin schreef hij dat Laura en jij verliefd op elkaar zijn... --Mark is verhuisd en zit op een nieuwe school. Vanaf de eerste dag wordt hij getreiterd. Maar waarom? En door wie? Als er dan ook nog een mailtje over hem wordt rondgestuurd, weet Mark het zeker: hij blijft niet op deze school...!

AVI 6

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker op de binnenkant van de cover.

Productbeschrijving

David, Jan en Jopie zijn dikke vrienden. Ze zitten in groep 8 en hebben het erg druk.
Er wordt een nieuwe school gebouwd, en samen met de meester zoeken ze de spullen uit, die niet meegaan naar het nieuwe gebouw.
Als ze op zolder bezig zijn doen ze vreemde ontdekkingen.

Vanaf 9 jaar. AVI 7

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker aan de binnenkant van de cover. 

Samenvatting

De 12-jarige drieling Sam, Pip en Beer heeft geen moeder meer, maar wel een vader die erg met zichzelf in de knoop zit. Hij is een beroemd schrijver. In het Kinderboekenweekgeschenk 2003 worden hun wederwaardigheden verteld. Hun huis is een puinhoop en hun vader komt bijna niet meer van zijn kamer. De drieling beseft dat er iets moet veranderen. Een ontroerend verhaal over onzekerheid en gemis, met tekeningen van Philip Hopman.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Als je naar de brugklas gaat, verandert er een heleboel in je leven. Van stoere achtste-groeper word je brugpieper. Ineens heb je twaalf leraren in plaats van één. Eerst had je een rugzakje met alleen een
boterhamtrommeltje erin, nu moet je tien kilo boeken meesjouwen! En al dat huiswerk...
Er verandert niet alleen veel op school, maar ook in jezelf. Daar kan Rosa wel over meepraten. Haar vriendje Jonas zit nog in groep acht en om hem alvast een beetje voor te bereiden, e-mailt ze hem survivaltips.

Dit spannende boek gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Over lachen en over uitgelachen worden. Over na-apen en jezelf durven zijn. En verder staat het vol praktische tips voor iedereen die te maken heeft met lastige leraren, zware boekentassen, pukkeltjes, eerste liefdes en nog veel meer!

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De geketende duivel
In de reeks 'Klappertanden'

In het weekend werkt Thomas als ober in het griezelrestaurant van zijn moeder. Maar met Bart, de vriend van zijn moeder, kan Thomas het niet zo goed vinden. Hij heeft zijn echte vader, die zeven jaar geleden verdween tijdens een vakantie, nooit goed gekend.
Dan verschijnt op een avond een vreemde man in het restaurant. Wie is hij en waarom is hij zo geïnteresseerd in Thomas?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Omschrijving

De leden van de club van 7 hebben een nieuw clubhuis nodig. Ze gaan op zoek naar een nieuwe plek en vinden.. een grot! Maar al snel blijkt dat de avontuurlijke vrienden niet de enigen zijn die van de verborgen grot gebruik maken. Het lijkt wel alsof er diep in de grot iets vreemds aan de hand is...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

samenvatting

Een onbekende man brengt Michiel in problemen met de politie. De club van 7 komt natuurlijk meteen in actie! Ze weten zeker dat de man slechte bedoelingen heevt en houden hem nauwlettend in de gaten. Maar wat is hij precies van plan? De Club van 7 zal niet rusten voor het mysterie is opgelost!

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

 

samenvatting

Als de leden van de Club van 7 hebben gezien hoe een huis volledig in vlammn is opgegaan, doen ze er alles aan om de bewoners te helpen. Twee dagen later zij Jeroen en Michiel getuige van de diefstal van een dure viool. Het lijkt vreemd, maar de Club van 7 denkt dat de twe zaken met elkaar te makken hebben.... 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Jaren van eenzamheid op een onbewoond eiland, de dreigende wetenschap dat kannibalen het op hem gemint hebben, de wanhoop om ooit weer thuis te komen, hoe kon Robinson Crusoe dit overleven?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

 

Harry Potter en de Geheime Kamer

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Paperback.

Samenvatting

Karel-Jan de Win zat in het boekenvak. Hij was daarin iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken, toen hij door de Inspectie voor het middelbaar onderwijs als bibliothecaris werd gedropt op een middelbare-scholengemeenschap in de provincie. Deze keer mocht het geen mislukking worden. De bibliothecaris van een middelbare school moest volgens hem hem de leerlingen liefde voor boeken bijbrengen. Het mooiste beroep ter wereld! Hij liep zich het vuur uit de sloffen en bedacht al het mogelijke om bij de leerlingen een ware leeswoede te ontketenen. De rector zag dat heel anders. In de schoolbibliotheek mochten volgens hem uitsluitend studieboeken staan. Karel-Jan moest zal zijn verbeeldingskracht aanwenden. Om te beginnen verkleedde hij zich op de eerste schooldag als vampier...

 

Aanbevolen leeftijd 13 - 15 jaar

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Samen met zijn vader Hugo, zijn zus Marieke en zijn vriend Jochem gaat Pieter kamperen in de Belgische Ardennen. De tenten zijn al opgezet, maar dan gaat het mis. Hals over kop vertrekken ze vanaf hun camping naar India. Hier moeten ze alles op alles zetten in de strijd tegen een bende levensgevaarlijke terroristen. In de hoofdstad New Dehli kijken ze hun ogen uit. Terwijl ze uit handen van de bende proberen te blijven denkt Pieter na over een plan om de kinderen in India te helpen. Dan slaat het noodlot toe: Jochem verdwijnt.

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

 

Aan de bal
Lieneke Dijkzeul
Omslagillustratie: Martijn van der Linden

Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vrienden. Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar dat maakt het spel er voor Rahmane niet minder om.
Als er op een dag een scout langskomt en Rahmane selecteert om in de stad een opleiding tot professioneel voetballer te volgen, heeft hij het gevoel dat er een droom uitkomt - hij krijgt de mogelijkheid om aan een leven in armoede te ontsnappen en zijn familie een betere toekomst te bieden.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Eén van hen hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Met deze daad bewijst hij pas een echte ridder te zijn.

Vanaf ca. 10 jaar.

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker Griffel der Griffels op.

Samenvatting

Frans van der Steg is de meester van de vijfde klas. Hij vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning.
Op een dag kan Frans niets verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En 's avonds, met een bliksemflits en een donderslag, komt die brief binnenwaaien!
Is het een grap van de kinderen?
Het boek dat ook werd verfilmd tot een spannende televisieserie.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

De nieuwe rolschaatsen van Milo hebben een eigen wil. Het zijn magische rolschaatsen, je kunt er zelfs mee reizen.

 

Nr. 1 uit de boekenbakkers/Emte serie.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Twan speelt vaak in de verlaten molen vlakbij zijn huis. Op een donkere nacht ziet hij er ineens een mysterieus licht flakkeren. Als hij er stiekem heen sluipt, blijkt het licht uit vroeger tijden te komen... In een flits wordt Twan eeuwen teruggeworpen. 

 

nr. 2 uit de boekendbakkers/Emte serie 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Uitverkocht

Omschrijving

Floris en Kai willen de beste voetballer ter wereld worden. Maar hoe doe je dat? Misschien kunnen ze dat aan de beste voetballer ter wereld vragen? Dus besluiten e jongens op zoek te gaan naar Lionel Messi.

 

Nr. 4 in de boekenbakkers/Emte 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Jolanda is vuilnisvrouw, ze heeft een hond, maar ze wil graag een kind. En de negenjarige Flor wil graag met iemand spelen. Flor en Jolanda worden vrienden en gaan samen op stap in Jolanda's rode bus. De reis duurt echter langer dan gepland. Ze raken steeds verder van huis en Jolanda doet raar. Flor vindt het eng. Wie kan haar helpen?

 

Nr.5 in de boekenbakkers/Emte serie2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Salina is ontevrenden. Haar vader is werkloos en drinkt te veel biertjes, haar moeder komt elke dag doodmoe van haar werk thuis. En dan is er ruzie. Ze beklaagt zich bij haar vriendin Evi en samen ontdekken ze een merkwaardige site: Oudersruilen.nl. Al snel wordt er een bijzonder pakket bezorgd: haar nieuwe ouders. Wil Salina die wel? En waar zijn haar echte ouders opeens gebleven?

 

Nr. 6 uit de boekenbakkers/Emte serie 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Maisa weet al heel lang dat ze anders is dan de rest. Haar ogen zijn groen. Niet gewoon groen, maar knalgroen. Maisa blijkt een bijzondere gave te hebben.

 

 

Nr. 7 uit de serie boekenbakkers/Emte 2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

omschrijving

Zoekend naar oude spullen op de markt vindt de tweeling Eva en Renske een vreemd voorwerp. Wat een raar fototostel! De marktkoopman gedraagt zich ook vreemd en lijkt opeens verdwenen. Het toestel laat hij voor de meisjes achter. Als zij een foto van zichzelf maken, verdwijnen ze plotseling in een flits! De koopman volgt hen. Hij moet wel...

 

Nr. 8 uit de serie boekenbakkers/Emte 2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Alles, maar dan ook alles, gaat kapot als Joost het in zijn handen krijgt. Hij hoeft maar ergens te kijken of het is stuk. Joost is onhandig geboren, iedereen weet dat.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 1 in de serie Boekenbakker/Emte.

Samenvatting

Bas en zijn vriend Paul zijn ziek. Nou ja, ziek... Toevallig ligt er die dag een brief op de mat: 'Er is een .... gepleegd. Jullie moeten het....Eropaf! En wel heel snel, want voor drie uur moeten ze weeer in hun bed liggen, dan komt hun moeder thuis. Wordt de ... opgelost? En van wie is die brief?!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar.

Het boekje is als nieuw.

nr.2. van de serie Boekenbakkers/Emte

Samenvatting

Lisa is met haar vader, haar moeder en haar zusje Sofie verhuisd naar een mooi, groot huis. Nog voordat de dozzen zijn uitgepakt, verschijnt er een keurig geklede mevrouw aan de deur: de directrice van de nieuwe school..

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 3 in de serie Boekenbakkers/emte

 

 

Samenvatting

In de stad waar JOrdin en Joyce wonen, staat een vila tussen de flats. Daar wonen meneer en mevrouw van Deun. Ze worden 'kinderhaters'genoemd!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr.4 in de serie boekenbakkers

Samenvatting

Op de middelbare school in Rotterdam maakt Marieke kennis met de joodse jongen Bram. Het is oorlog en de vader van Marieke is een NSB’er. Marieke heeft het heel moeilijk met de ideeën van haar ouders. Ze houdt haar vriendschap met Bram gemakshalve geheim. Hoe groter de beperkingen voor joden worden, hoe zelfbewuster Marieke de zijde van Bram kiest.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 5 uit de serie Boekenbakkers/Emte.

Samenvatting

Als hun ouders omkomen bij een bomaanslag, gaan Eva en haar kleine zusje Britt bij oma Leon in het klooster wonen.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

Het boekje is als nieuw. 

nr. 6 uit de serie Boekenbakkers/Emte 

Samenvatting

Lara kan het niet geloven: haar bedenksel, haar favoriete toetje heeft de prijsvraag gewonnen! Ze weet het zeker: ze zal nooit meer worden gepest en haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw

no. 7 uit de serie Boekenbakkers/Emte

Samenvatting

Mees en zijn tweelingzus Merel ontdekken een mysterieuze winkel. De etalage staat vol met wel honderd ouderwetse wekkers en andere klokken. Maar alle klokken staan stil. Op de winkeldeur hangt een vergeeld briefje.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar.

Het boekje is nieuw.

nr. 8 uit de serie Boekenbakkers /Emte

Samenvatting

Niek de Groot weet dat hij is voorbestemd vooe iets groots,maar soms neemt zijn leven een andere wending.(total uitgave)

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine BRUGPIEPERS en volgroeid gespuis dat zich al scheert. op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg DAGBOEK.

 

Het boek is als nieuw.

Het is een Total uitgave

Samenvatting

 

Het tweede avontuur van Dummie de mummie!

Met een juichkreet sprong Dummie uit de auto, rende naar de piramide en begon te klimmen.
'Hé, mag dat wel?' riep Klaas. 'Dúmmie!'
Dummie draaide zich om, stak zijn handen in de lucht en schreeuwde het uit. 'Maashi! Ik ben er! Mijn land! Mijn land is er nog! Ik ben terug! Ghoera!' Als een dolleman sprong hij van de ene steen op de andere. 'Ghoera! Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni is terug!'

Dummie is dolblij. Na een spannende reis is hij terug in Egypte om samen met Goos en Klaas het graf van zijn vader, farao Achnetoet, te zoeken.
Vol goede moed gaan ze op pad. Maar Egypte is na vierduizend jaar helemaal veranderd en het graf van Achnetoet is nergens te vinden. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks en plotseling zijn Goos en Dummie in groot gevaar...

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Een Total uitgave.

Samenvatting

 

Het vijfde avontuur van Dummie de mummie!

Dummie gaat naar New York! Bart heeft daar een expositie kunnen regelen voor dit jonge schildertalent uit Egypte en Dummie moet natuurlijk naar de opening. Klaas vindt zo’n grote stad helemaal niks, maar deze kans kun je nu eenmaal niet laten lopen. Met Dummie in een gitaarkoffer reizen Klaas en Goos naar de Big Apple. Ze verkennen de stad, totdat Dummie in het park verzeild raakt bij de training van het honkbalteam van de jonge Cobra’s. Door te bewegen volgens een oude slangendans blijkt hij niet alleen hard te kunnen slaan, maar ook keihard te kunnen gooien. Hij leert zijn dans aan de jonge Cobra’s en iedereen wordt beter. Maar een van hun tegenstanders is furieus. Hoe kan hij de Cobra’s uitschakelen? Met een echte slang misschie

 

 

Het boek is goed.Total uitgave

Samenvatting

 

Het avontuur van Dummie de mummie!

 

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt En na twintig tellen ook! Wat doe je dan?

Goos pakte het pincet uit de verbandtrommel en zijn vader pakte het laatste strookje ermee vast. `Oke, daar gaan we, zei hij. `Misschien valt het mee.'
Toen tilde Klaas het laatste flapje op. Het viel niet mee. Ze schrokken zich zelfs het apezuur.
`Plofzak Drollemans, die krijgt later nooit verkering, fluisterde Klaas.
`Ontzettend, griezelde Goos.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Denk je dat het leuk is om een steen te hebben waarmee je kunt toveren? Denk je dat nou heus? Dan moet je dit boek maar eens lezen. Dat gaat namelijk over zo'n steen. (En over twee tweelingbroers, die rampen een verschrikkelijke tante en een enge dwerg.) Maar wees gewaarschuwd: als je het uit hebt, denk je heel anders over stenen. En dan neem je nooit meer iets aan van vreemde mensen. Nog geen zandkorrel. Echt niet

Dit boek is een Total uitgave. 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. Aanbevolen leeftijd 10 jaar

Samenvatting

Denk je dat het leuk is om een steen te hebben waarmee je kunt toveren? Denk je dat nou heus? Dan moet je dit boek maar eens lezen. Dat gaat namelijk over zo'n steen. (En over twee tweelingbroers, die rampen een verschrikkelijke tante en een enge dwerg.) Maar wees gewaarschuwd: als je het uit hebt, denk je heel anders over stenen. En dan neem je nooit meer iets aan van vreemde mensen. Nog geen zandkorrel. Echt niet

Dit boek is een Total uitgave. 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. Aanbevolen leeftijd 10 jaar

Productbeschrijving

 

Juffrouw Pots, Stel dat alles tegenzit. Dat je dom bent, lelijk of dyslectisch, of dat je twee briljante broers hebt of een skippybalbuik, of misschien wel alles tegelijk. Dan kun je beter de rest van je leven in winterslaap gaan..! Kaya en Simon hebben dat soort pech. Gelukkig zijn ze samen, en samen slapen ze hun tijd wel uit. Maar dan komt juffrouw Pots in hun klas. Plotseling is het afgelopen met de rust. Verder slapen kan pas weer als dat afgrijselijke mens weg is. Maar dat is nog een flinke klus. Want juffrouw Pots blijkt nog gemener te zijn dan ze eruit ziet. Ineens zitten Kaya en Simon diep in de problemen… Simon had de scheetzak in zijn hand toen juffrouw Pots bijna bij zijn tafel was. Hij keek vertwijfeld om zich heen op zoek naar een verstopplek, tilde ten einde raad zijn kont op en ging erop zitten. Een enorme wind knalde door het lokaal. Kaya sloot haar ogen. Wat kon Simon toch ontzettend, ongelooflijk dom doen. Juffrouw Pots verstarde. ‘En wie was dat?’ schreeuwde ze. ‘Nou? Wie? Wie liet er hier een vieze vuile scheet?’(Total versie)

 

Aanbevolen leeftijd vanaf 9 jaar 

De bldzijden zijn verkleurd

Productbeschrijving

 

Juffrouw Pots, Stel dat alles tegenzit. Dat je dom bent, lelijk of dyslectisch, of dat je twee briljante broers hebt of een skippybalbuik, of misschien wel alles tegelijk. Dan kun je beter de rest van je leven in winterslaap gaan..! Kaya en Simon hebben dat soort pech. Gelukkig zijn ze samen, en samen slapen ze hun tijd wel uit. Maar dan komt juffrouw Pots in hun klas. Plotseling is het afgelopen met de rust. Verder slapen kan pas weer als dat afgrijselijke mens weg is. Maar dat is nog een flinke klus. Want juffrouw Pots blijkt nog gemener te zijn dan ze eruit ziet. Ineens zitten Kaya en Simon diep in de problemen… Simon had de scheetzak in zijn hand toen juffrouw Pots bijna bij zijn tafel was. Hij keek vertwijfeld om zich heen op zoek naar een verstopplek, tilde ten einde raad zijn kont op en ging erop zitten. Een enorme wind knalde door het lokaal. Kaya sloot haar ogen. Wat kon Simon toch ontzettend, ongelooflijk dom doen. Juffrouw Pots verstarde. ‘En wie was dat?’ schreeuwde ze. ‘Nou? Wie? Wie liet er hier een vieze vuile scheet?’(Total versie)

 

Aanbevolen leeftijd vanaf 9 jaar 

De bldzijden zijn verkleurd

Samenvatting

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. 'Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem keilhalen! IK HAAT HEM!' gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels. Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Dit boek gaat over een Ramp. Een Zeer Ernstige Ramp van het Aller Ernstigste Soort. Dit boek gaat ook over radeloze ouders, twee dwaze buurmannen, een stotterende klasgenoot en een tot wanhoop gedreven schooljuffrouw. En over een rat. Dus denk maar niet dat het een vrolijk boek is. Het is juist een ernstig boek. Een Zeer Ernstig Boek.
Je bent gewaarschuwd.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 110 jaar

Bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. 'Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem keilhalen! IK HAAT HEM!' gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels. Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Dit boek gaat over een Ramp. Een Zeer Ernstige Ramp van het Aller Ernstigste Soort. Dit boek gaat ook over radeloze ouders, twee dwaze buurmannen, een stotterende klasgenoot en een tot wanhoop gedreven schooljuffrouw. En over een rat. Dus denk maar niet dat het een vrolijk boek is. Het is juist een ernstig boek. Een Zeer Ernstig Boek.
Je bent gewaarschuwd.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 110 jaar

Bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Omschrijving

Samen met haar oma maakt Tin een tochtje op de pont over het IJ in Amsterdam. De kapitein van de pont wordt hartstikke verliefd op oma. 

 

Een junior lijster boekje.

De bladzijden zijn wat verkleurd verer is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Wat moet je doen als je moeder op een dag de keuken binnenstormt en roept: 'Ik word heks van beroep!'

Jessica hoeft daar niet lang over na te denken: ze gelooft absoluut niet in heksen. Ze hangt een bordje met 'Jessica Koldewij -- Heksenbestrijder' op haar deur en gaat aan de slag. Maar haar plan loopt hopeloos in de soep, terwijl haar moeder steeds meer klanten krijgt...

 

Een junior lijster boekje 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Als Tobbe bij zijn zieke oma op bezoek gaat, weet hij nog niet dat hij voorlopig niet meer thuis zal komen.
Wel ziet hij nu pas dat oma wat vreemd is, op zijn zachtst gezegd.
Liever had hij dat niet geweten.
Want hoewel hij alles behalve een held is, wordt hij uitverkozen om de strijd aan te gaan met de machtige Kwadelia in haar kasteel vol tovenaars.
Met moeite leert hij een paar trucs.
Die heeft hij ook hard nodig om de toversteen te behouden en de strijd tegen Kwadelia te overleven.

 

Een junior lijsters boekje.

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Sjanetje logeert bij mevrouw Bloem omdat haar moeder ziek is en haar vader op zee vaart. Ze mist haar ouders vaak. Gelukkig komt haar broer Erik op zondag altijd spelen. Hij is geestelijk gehandicapt. Andere mensen noemen hem soms achterlijk, maar Sjanetje vindt hem juist heel bijzonder!Sjanetje, het debuut van Thea Dubelaar, werd indertijd bekroond met een Zilveren Griffel. Een positief en hartverwarmend boek van een schrijfster met een unieke kijk op de dingen.

 

Een juniorlijster boekje.

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het is paasvakantie en Mickey verveelt zich. Tot een vreemde advertentie in de krant haar aandacht trekt. Twee geleerde mannen vragen informatie over de verloren gegane schat van een oude adellijke familie. Samen met haar nieuwe vriendje Arnold gaat ze op onderzoek uit. Er bestaat toch geen leukere manier om de paasvakantie door te brengen dan met het zoeken naar een verloren schat?

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!! bij bestelling van meerdere boeken gelden er andere verzendkosten ( pakketpost)

De vader van Samantha- 'Sam'voor vrienden is de directeur van een kleine school in hetr dorp Holting. Te klein eigenlijk en daarom moot de school fuseren met een grote school in het dorp verderop.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, zitten twee kleine vouwtjes in, het lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!! bij bestelling van meerdere boeken gelden er andere verzendkosten( pakketpost)

Samenvatting

Verhalen van Henny Fortuin, Astrid Lindgren, Michael Morpurgo & Ron van Reen.
Henny Fortuin-Koepelkinderen
Astrid Lindgren-Een spookverhaal
Michael Morpurgo-Niemandskind
Ton van Reen-Een onverwacht oudejaarsfeest

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!! Bij meerdere boeken in een bestelling gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Vlak na zijn geboorte, twaalf jaar geleden, is het tweelingbroertje van Dany overleden. En Dany vraagt zich af of hij nu de helft van een tweeling is of gewoon een eenling. In ieder geval voelt hij zich vaak alleen. Hij zou wel een echte vriend willen hebben. Met wie je een hut kan bouwen en geheimen kan delen. En dan verschijnt plotseling Bran in zijn leven, die met zijn grootvader bij hem in de straat is komen wonen. Ze worden dikke vrienden, maar er is iets geheimzinnigs aan Bran. En hij doet Dany aan iemand denken...

 

De bladzijden zijn verkleurd, het lijkt niet te zijn gelezen.

Let op!! bij meerdere boeken in een bestelling gelden er andere verzendkosten( pakketpost)

 

Samenvatting

Historische Lijster 1 (3 boekjes) 1e druk is een boek van Noordhoff Uitgevers B.V. uitgegeven bij Plantyn. ISBN 9789001556853

In het Italie van de 14e eeuw heerst de pest en er worden zondebokken gezocht.

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boek is niet gelezen.

Samenvatting

Plotseling liep er een man op het pad. Alsof hij uit de lucht was komen vallen. Hij droeg een versleten, rieten koffer en een donkerrode jas. 'Het is een individu', zegt,Jana tegen Casper. Ik hoop dat we hem nooit meer tegen komen.

 

Een junior lijster boekje

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet e zijn gelezen.

Samenvatting


Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht.

Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar.

Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen.

"Ik wil dit niet," gromt Dolfje.

"Misschien gaat het vanzelf over," zegt Timmy.

"Ja jij hebt makkelijk praten," gromt Dolfje. "En als het niet overgaat? Wat dan?"Een junior lijsters boekje. AVI-7 

Bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed,lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Uitgave i.h.k.v. Kinderboekenweek 1999.
De eigenaar van het snoepwinkeltje bij school discrimineert. Als Dorus, Murat, Katja en de andere kinderen in hun groep dat in de gaten krijgen, zijn ze woedend. Ze bedenken met zijn allen een actie, die inslaat als een bom! Ook over iets anders zijn de kinderen het gloeiend eens. Murat is heel goed in toneelspelen. En als er een leerling moet worden gekozen om mee te doen aan een grote voorstelling in de schouwburg, stemmen ze allemaal op hem. Murat wordt de gelukkige! Maar als de repetities beginnen, merkt Murat dat hij weinig redenen heeft om blij te zijn...

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

 

Abdoul heeft helemaal geen zin om met Pleun mee te gaan naar de manege. Hij vindt dat paardengedoe maar stom, echt iets voor meiden. Maar als blijkt dat Bianca, de lievelingspony van Pleun, weg moet, bedenkt Abdoul een supergoed plan om haar te redden.

 

 

Een junior lijster boekje  AVI-6

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boekje lijkt niet te gelezen, verder is het goed.

Samenvatting

Peer en Pien Batist maken heerlijke dingen met prachtige namen. Bijdehandjes heten ze, en roomsmoezen en mazzeltoffees. Op een dag stapt de directeur van d egrootste snoepfabriek van het land hun winkel binne. Hij wil het eeuwenoude familierecept en biedt Peer en Pien heel veel geld.

 

Een junior lijster boekje.

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Paula is voor niets en niemand bang. Ze wil later, net als haar vader, de beste sheriff van het Wilde Westen worden. Op een dag wordt de bank beroofd. Paula achtervolgt de dieven op haar paard. Helaas! Ze ontsnappen omdat Cloves weigert zonder suikerklontjes verder te lopen. De schurken zitten daarna ook niet stil. Ze stelen paarden en het geld voor een nieuwe schoolcomputer. En dan ontvoeren ze ook nog nicht Dientje! Gelukkig krijgt Paula hulp van haar vriend Sjonnie. Zullen ze de bandieten te pakken krijgen?

 

AVI E7Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Een junior lijster boekje.

De bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Elk jaar in augustus gaat er op Noordeiland iets mis. Als de nacht invalt en de papegaaiduikerjongen voor het eerst hun nesten op de rotskliffen verlaten om hun ouders te volgen naar de zee, komen ze per ongeluk midden in het dorp terecht. Op een dag besluit Willie om - tegen de wens van haar vader in - de jonge zeevogels te gaan redden. Het is voor haar een begin van een reisavontuur vol verrassende ontmoetingen en onthullingen, samen met de jonge papegaaiduiker Puff.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Productbeschrijving

Elk jaar in augustus gaat er op Noordeiland iets mis. Als de nacht invalt en de papegaaiduikerjongen voor het eerst hun nesten op de rotskliffen verlaten om hun ouders te volgen naar de zee, komen ze per ongeluk midden in het dorp terecht. Op een dag besluit Willie om - tegen de wens van haar vader in - de jonge zeevogels te gaan redden. Het is voor haar een begin van een reisavontuur vol verrassende ontmoetingen en onthullingen, samen met de jonge papegaaiduiker Puff.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

samenvatting

Betsy Israel is een geisoleerde, wanhopige tiener. Ze drinkt, gebruit drugs, hangt de beest uit bij popconcerten en brengt een groot deel van haar tijd door in slecht verlichte kelders met matrassen op de grond. Op zeventienjarige leeftijd vertrekt ze -zwanger- naar de universiteit.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen  13- 15 jaar

Samenvatting

Tansy probeert het grote geheim van haar moeder te ontdekken. Jade moet het echt wel goedmaken met Scott. Cleo probeert nog steeds zaken op een rijtje te krijgen. En Peggy heeft besloten dat ze gewoon een vriend moet hebebn! Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de meiden van 2c ook nog eens de kans om beroemd te worden.

 

Het boek is goed.

Aanbevolen leeftijd 13 - 16 jaar

Samenvatting

Twee Indische jongens zijn met hun moeder naar ons land gekomen. Rob heeft een moeilijk karakter en bedenkt steeds dingen die niet mogen. Zijn broer Rino wordt sterk door hem beïnvloed. Daar hun moeder de jongens niet kan opvoeden komen ze in een tehuis voor jongens terecht. Ook daar doet Rob veel verkeerde dingen en dreigt hij o.a. met een mes. Rino vindt dat leraren slechts diktators zijn, onder wiens toezicht je machteloos bent.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Doe normaal, Patty

Iedere vrijdagavond logeren Katja, Stefanie, Laura en Patty bij elkaar. Ze kletsen wat af, kijken naar films, doen spelletjes en duiken regelmatig de ijskast in.

Volgens een quiz uit een tijdschrift is Patty veel te saai en dus besluit Patty dat het hoog tijd wordt dat ze verandert. Ze koopt nieuwe kleren en ze gaat zich opeens ook heel anders gedragen. Maar de andere drie Droomvriendinnen hebben liever de oude Patty terug...

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Hoe overleeft Tanja die brugklas vol kakkers? Ze heeft geen idee. Na een tijdje lijkt het allemaal best mee te vallen. En Mike is eigenlijk wel heel leuk. Maar Olivier de Klier, daar ergert ze zich wezenloos aan.

Olivier hoopt dat in de brugklas alles anders zal worden. Hij houdt van fantaseren, kijkt naar de meisjes en droomt speciaal over Daphne. Hij schrijft erover in zijn dagboek en hij praat erover met zijn nieuwe vriend Ravi. Maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen….

 

De bladzijden zijn wat verkleurd verder is het boek goed.

Vroege lijsters 12-14

Samenvatting

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de absolute sukkel van de klas. Als Lisa verkering aan Tonnie vraagt, wil ze het de volgende dag gewoon weer uitmaken. Makkelijke opdracht! Maar het loopt heel anders dan ze dacht...

 

Het boek heeft wat gebruikssporen

Vroege lijsters 12-14

Lucien hoort thuis in een circus. Zijn vader is directeur van Circus Cameo en heeft zijn hart verpand aan paarden. Lucien moet hogerijschoolrijder worden. Maar zelf heeft Lucien een andere droom.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen

Vroege lijsters 12-14 

Samenvatting

 

Weston is een Surinaamse jongen, die in Nederland de havo komt volgen. Op een feestje ontmoet hij Kofi, die uit Ghana stamt, maar na vijf jaar al aardig gewend is in Nederland. Het meisje Helmi is de derde hoofdrolspeler. Zij vindt in het huis van haar oma een kist met oude brieven en vraagt Kofi's hulp bij het ontcijferen ervan. Vanaf dat moment grijpt alles in elkaar.

De schrijfster neemt ons mee naar lang vervlogen tijden, waarin de Hollanders op de Goudkust slaven verscheepten naar Suriname. Ze vertelt over de uitbraken en de nederzettingen waar gevluchte slaven een leven trachtten op te bouwen. Te midden van alle narigheid en verdriet houden ze de herinneringen aan hun voorouders levend. En ze vertellen elkaar verhalen over Anansi de Spin. Die lopen als een rode draad door dit boek.


 
De bldzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te gelezen.
Junior lijsters 13-16

 

Samenvatting

 

'Opzij! Laat me eruit!' Het meisje raakte in paniek omdat ze besefte dat ze geen kans had om weg te komen. 'Gore hufter! Laat me gaan!' De man had de grootste moeite om haar van zich af te houden. Toch zag hij de kans om een priem van een plank te grissen. Toen hij de punt ervan op het meisje richtte, staakte ze haar verzet op slag. 'Nee... Nee, alstublieft...' hakkelde ze doodsbang. 'Er gebeurt je niets,' lispelde de man. 'Je hoeft alleen maar lief voor me te zijn, en geen lawaai te maken, vooral geen lawaai. Dat wil je toch wel?' Ze was niet in staat om een woord uit te brengen. Haar lichaam was verlamd en het kostte haar de grootste moeite om met haar hoofd te knikken.

Hot spot van Theo Hoogstraaten is een vervolg op zijn boek Blind date. Je hoeft dit boek niet gelezen te hebben om Hot spot te lezen. Beide boeken zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hot spot speelt zich drie weken na het vorige boek af. Meryem is in het eerste boek begluurd door een man terwijl zij met Stefan in de duinen was. Hij heeft haar even alleen gelaten om condooms te halen en toen hij terug kwam, vond hij Meryem zwaargewond. Ze was neergestoken. Kort hierna wordt de gluurder gevonden, dood. In Hot spot wordt de zoektocht naar de dader voortgezet.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Jonge lijsters 13-16

Samenvatting.

Na zijn eindexamen besluit Tycho Zelling een jaar naar Amerika te gaan om te helpen in een internationaal kinderkamp. Op Schiphol ontmoet hij Oliveer Kjelsberg die hetzelfde van plan is.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Jonge lijsters 13-16

Productbeschrijving

 

Casper woont alleen met zijn moeder, zijn vader heeft hij nooit gekend. In zijn vrije tijd speelt hij het liefst piano. Wanneer hij wordt gekozen om pianist in een jeugdorkest te zijn, is hij dan ook superblij. Maar algauw wordt het goede nieuws overschaduwd door slecht nieuws: zijn moeder heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren gaat Casper op zoek naar zijn vader. Die blijkt dichterbij te zijn dan hij kon vermoeden...

Pijnstillers verscheen voor het eerst in 1997 en werd bekroond door de Nederlandse Kinderjury en de Jonge Jury. Carry Slee is een van de succesvolste schrijvers van kinder- en jeugdboeken in Nederland, met meer dan 4,5 miljoen verkochte boeken. Pijnstillers is het zevende boek van Carry Slee dat is verfilmd.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Jonge lijsters 13-16

Samenvatting:

Het is vakantie. Superdetective Kalle Blomkwist trekt veel op met Andreas en Eva-Lotta, maar eigenlijk verveelt hij zich een beetje. Het valt niet mee om speurder te zijn in een stil stadje. Hij droomt van Londen en Chicago. Daar is werk aan de winkel. Maar dan verschijnt oom elnar, een familielid van Eva-Lotta. Kalles speurneus ruikt lont. Wat moet oom Elnar met een zaklantaarn en waarom kijkt hij zo ingespannen in de krant? 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Wiskunde? Hou op zeg! voor veel mensen is wiskunde een warboel van getallen, sommen en onbegrijpelijke berekeningen. Ook Robert moet er niets van hebben. Tot hij bezoek krijgt van een telduivel en 12 nachten lang met getallen aan het goochelen is. Wiskunde blijkt opeens niet meer moeilijk meer. Robert ontdekt dat wiskunde een spannend en grappig avontuur is. Zodra het telduiveltje met zijn toverstok zwaait, verdwijnt de angst voor getallen als sneeuw voor de zon. Ook voor de lezers van dit boek, of ze nu jong zijn of oud.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek is niet gelezen.

 

 

Samenvatting

Eric is dolop spiegels. In de spiegel is namelijk een kamer waarin een aardige jongen woont, die precies op hem lijkt. Van deze jonegn heeft Eric geleerd hoe hij moet kijken als zijn zusjes hen plagen, of als zijn moeder heeft gemerkt dat hij iets heeft gedaan wat niet mag. Maar dan, op een dag, gebeurt er iets heel vreemds. Dan komt Eric aan de andere kant van de spiegel terecht....

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Junior lijsters 1997 01

Een boekje open over je favoriete auteurs- Tonke Dragt,

Eddy C Bertien, Lieneke Dijkzeul, Marian van der Heiden, Els pelgrom.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

de vroege lijsters 1998 06

Samenvatting

Merel zit in de val. Haar vader is aan het afrekenen in het bezine station waar haar broer werkt en ineens springt er een wildvreemde man naast haar in de auto, In een vloeiende beweging trekt hij het portier dicht, draait het contactsleuteltje om en rijdt weg. Merel is verlamd van schrik...

Samenvatting

Alexander, een 12-jarige wordt erg gepest op school. Om zijn plaaggeesten te ontvluchten, loopt hij op een dag de tuin van een verlaten tuin in en belandt in een doolhof. In het midden staat een klein theater met als coulissen allemaal deuren. Een voor een opent Alexander tijdens verschillende bezoeken de deuren. Ze bieden toegang tot een andere wereld, Eonia genaamd, waar hij veel avonturen beleeft en veel leert.  Gelukkig vindt hij aan het einde de moed om de streek die hij met zijn klasgenoten wil uithalen, recht te zetten en redt hij Eonia, dat door zijn toedoen bijna de mist ingaat.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

de vroege lijsters 1998 04

Samenvatting

Hein is met zijn ouders en zijn zusje op vakantie in Indonesië. In het paleis van een sultan mag hij de kris van een oude paleiswachter bekijken. En bovendien laat deze hem ook nog, met de kris in zijn handen, een wens doen.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te ijn gelezen.

De vroege lijsters 1997 05

Samenvatting

Job moet naar de brugklas en dat ziet hij niet zitten. Hij houdt van zijn vrijheid en wil geen wiskunde, Engels en geschiedenis leren. Bovendien wil hij later boswachter worden en waarom zou je daarvoor studeren als je je hele leven al naast het bos woont? Job bouwt een hut waarin hij na de grote vakantie kan onderduiken. Hij zegt niets tegen zijn broertje 'professor Paul' en tegen zijn zusje Sterre, omdat ze geen geheimen kunnen bewaren. 
Dan leert Job Myrthe kennen. Myrthe is blind en logeert bij haar oma. Job neemt haar wel in vertrouwen. Ze vindt het een idioot plan. 'Je vriest dood,' roept ze, maar Job luistert niet. 
Op een dag laat hij Myrthe zijn hut 'zien'. Ze vinden een half opgerookte sigaret en uit de voorraad is een reep verdwenen…

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet gelezen.

vroege lijsters 1997 04

Samenvatting

De vampier Luzabel vermomt zich als mens om een meisje te vangen voor haar zoon Landolino. Maar wanneer ze Anneke Tax ontvoert, gaat alles niet zoals zij het zich voorgesteld had.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen leeftijd 12 - 18 jaar

De vroege lijsters 1997 02

Samenvatting

Jock keek naar buiten. Sterren zag hij niet, wel de duizenden lichten en lichtjes van de stad. Sommige knipoogden vriendelijk, andere staarden hem onverschillig aan. Als ogen.


Overal waar Jock Martijn kijkt, ziet hij steen en hoge gebouwen. Alle natuur is verdwenen. Hij verlangt naar regen, naar wouden, naar tijgers… maar die zijn er niet meer, op Aarde. Wél zijn overal beeldschermen, systemen die alles registreren, en huisrobots die voor je zorgen. Wanneer Jock vermoedt dat zijn eigen robot hem bespioneert, kan hij niemand meer vertrouwen.

Wat moet je doen als je je niet thuis voelt in een wereld waarin iedereen alles van je weet – misschien zelfs je gedachten?

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

In het Rijk van Unauwen (bekend van De brief voor de koning) staat aan de westkust het kasteel van ridder Marwen, waar wonderlijke verhalen van worden verteld. Een kasteel met duizend ramen - maar voor één ervan moeten de luiken gesloten blijven. Het is een tovervenster. De eerste die erdoor naar buiten kijkt, zal zijn ziel aan de Duivel verliezen. En zelfs als de betovering verbroken zou worden, blijft het gevaarlijk. Het ziet uit over zee en als je de luiken opent, word je daar onweerstaanbaar door aangetrokken, om uit te varen naar onbekende verten - en nog verder, ondanks verraderlijke stromingen en ijzige kou...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelzen.

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

De vroege Lijsters 1997 01

Samenvatting

William heeft helemaal geen zin in die vakantie met zijn ouders in Wales. En ook niet in die Gwyn, die boerenpummel die toevallig in de buurt woont. Toch gaat William met Gwyn op stap. Want hij is wel nieuwsgierig naar diens geheime bezit, waar hij verder met niemand over mag praten. Maar als William eenmaal weet wat het geheim van Gwyn is, heeft hij het moeilijk met zijn zwijgplicht. Want wat die Gwyn allemaal van plan is, deugt van geen kanten...

 

Bladzijden zijn verkleurd, boek lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen leeftijd 11 - 14 jaar

De vroege lijsters 1995 02

Samenvatting

Ze staan met z'n vijven op een perron in Frankrijk. En een ding weten ze zeker: dat vakantiekamp, daar gaan ze dus mooi niet naar toe. Al die stomme regels en gekke petjes, dat is niks voor hen. En nu hebben ze dus twee weken om precies te doen waar ze zin in hebben.Denken ze. Maar zo is het net. Want er trekt nog een reiziger langs de rivier, en algauw weten de kinderen meer dan goed voor hen is. Wie zit wie achterna? En wat zit er in de zwarte rugzak.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, boek lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen leeftijd 11 - 14 jaar

Samenvatting

Weerwolven, bestaan ze nu echt of is het een mythe? Komen ze nog steeds 's nachts tot leven bij volle maan? Zijn het overdag gewone mensen? Loeren ze echt op eenzame wandelaars of op mensen die hun hondje 's avonds uitlaten? Is hun honger echt zo groot? In de verhalen in dit boek kun je lezen hoe kinderen avonturen beleven met weerwolven of zelf in een weerwolf veranderen.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

AVI code AVI E7A

anbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

De vroege lijsters 1993 05

Samenvatting

De 12jarige Hari is als slaaf verkocht op de markt in Dorestad. Maar aan iedereen die het horen wil, vertelt hij dat hij eigenlijk de zoon van een grote koning is. Op een dag weet hij te ontsnappen. Samen met zijn vriend Dai en de wolfshond Lufre waagt hij een haast onmogelijke tocht door de halfduistere wereld van de middeleeuwen waar natuurkrachten en tovenarij vlak bij elkaar liggen.

 

Het boek is redelijk, bladzijden zijn wat verkleurd, het kaft is iets beschadigd.

De vroege lijsters 1993 04 

Aanbevolen leeftijd 13 - 15 jaar

Samenvatting

Mories is de held van de kinderen uit de buurt. Hij is glazenwasser en komt uit Frankrijk, maar hij woont al jaren in Nederland. Bij Mories is het altijd gezellig; er is van alles te beleven en al je problemen kun je bij hem kwijt.
Brigit, de oudste van de kinderen, komt erachter dat Mories een geheim heeft - een goed bewaard geheim dat wel eens heel erg zou kunnen zijn. Ze probeert uit te vinden wat het is, maar dat is niet zo makkelijk. Pas nadat ze met z'n allen in een gevaarlijk avontuur belanden ontdekken ze wat Mories zo lang en zo goed geheim heeft gehouden...

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Leeftijd vanaf 10 jaar

Der vroege lijsters 1993 05

Samenvatting

De feetsdagen in de winter kunnen heel gezellig zijn.
Maar veel kinderen wten niet dat in die donkerste dagen van het jaar de griezeligste dingen gebeuren....
Bereid je voor!

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

AVI code AVI E7

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Samenvatting

 

Als Roxane in groep zeven komt, zet de meester haar bij Willem en zijn beste vriend Jeffrey in het groepje. Na vijf minuten heeft Roxane al slaande ruzie met Jeffrey en dezelfde dag krijgt ze straf omdat ze zo brutaal is. Toch raken Willem en Roxane bevriend. Op een nacht brandt de school af. Willem denkt eerst: yes, de school is weg! Maar als hij de puinhopen ziet, vindt hij het verschrikkelijk. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. En dan ontdekt Willem dat Roxane is verdwenen...

 

 

Het boek is goed.

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Samenvatting

Er komen nieuwe gasten in De Korenwolf. De man vindt het hotel wel aardig, maar zijn vrouw en dochter willen er absoluut niet logeren. Het meisje is zo opgetut dat ze wel een barbie lijkt. Als ze Eefie in de gang tegenkomt, doet ze heel stom. Het kan de bende dan ook niks schelen als de barbie even later zit te huilen op de parkeerplaats. Tot haar ouders komen melden dat hun dochter verdwenen is...

 

 

Het boek is goed.

Bij meerdere boeken gelden er andere portokosten ( pakketpost)

Samenvatting

Onderdeel van de serie De bende van de Korenwolf.

Pepijn, Eefies grote broer, is hardstikke verliefd, en Eefie en Joost willen graag weten wat hij met zijn vriendinnetje uitspookt op zijn kamer. Vader Jan en moeder Els zijn met hele andere dingen bezig. De zoon van de burgemeester gaat trouwen.

Dankzij Eefie wordt de bruiloft gevierd in De Korenwolf. Maar op de trouwdag zelf is de kok ziek. Grote paniek en de hele familie moet de keuken in. Maar of het wel zo handig is om Pepijn mee te laten helpen? Die heeft zijn hoofd er niet helemaal bij, want zijn verkering is net uit...

 

Het boek is goed.

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar  AVI code AVI E6

Samenvatting

Carlijn baalt. Haar moeder wil niet meer met haar vader in één huis wonen en is verhuisd van Zeeland naar Den Haag. Carlijn is meegegaan. Wat moet ze anders? Haar vader heeft geen tijd voor haar, hij is dag en nacht bezig met z'n werk. Maar als haar ouders verwachten dat Carlijn het zo wel prima vindt, hebben ze het goed fout. Daarvoor mist ze haar oude huis, haar oude school en haar beste vriendin Noortje veel te veel. Carlijn besluit dat het zo niet langer kan. Ze gaat ervoor zorgen dat alles weer goed komt, dat alles weer wordt zoals het vroeger was...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, zit een sticker in de binnenkant.

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Samenvatting

 

Geef me de ruimte!
Thea Beckman

Marije is vijftien, als ze Brugge ontvlucht om aan haar verachte verloofde te ontkomen. Op haar gevaarlijke tocht naar het Zuiden ontmoet ze de jongen van haar leven, een zanger, met wie ze door het rumoerige Frankrijk trekt. Al jaren woedt daar de Honderdjarige oorlog met Engeland. Maar de tijden veranderen: tegenover schitterende ridders die van toernooien dromen, komen steeds meer boeren en stedelingen te staan, goed geoefend voetvolk, bekwame boogschutters. De steden gaan zichzelf beschermen, bewapenen hun burgers; een nieuwe onafhankelijkheid wordt geboren, een andere tijd breekt aan.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De jonge lijsters 1991 04

Aanbevolen leeftijd 13 - 15 jaar

Samenvatting

Amsterdam, 1934. Ciske Vrijmoedt is een jongen van de straat. Zijn ouders zijn gescheiden en zijn vader is op de grote vaart. Hij heeft de grootste ruzie met zijn drinkende moeder, die het niet zo nauw neemt met de normen en waarden van het opvoeden. De enige mensen waarop Ciske kan terugvallen zijn 'Tante' Jannie (de vriendin van zijn vader) en zijn leraar die hem probeert te helpen in een wereld vol onbegrip.

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De jonge lijsters 1991 01

Samenvatting

Jos is vijftiewn. Hij heeft al die vijftien jaar niet geweten wat er in zijn ouders omgaat en evenmin meer dan een flauw vermoeden gehad van de drijfveren bij hun doen en laten.

Nu ontmoet hij Marion, die al zeventien is, jat de mercedes van zijn vader en alles loopt dan grondig uit de hand.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De jongge lijsters 1991 05

Samenvatting

Onder de blote hemel is het eerste in de beroemde serie Tillermanboeken. Hierin wordt verteld hoe een overspannen mevrouw Tillerman haar vier kinderen in de steek liet, hoe die toen na een lange tocht bij hun oude nichtje Eunice aanklopten...en hoe ze het daar zo benauwd kregen dat ze er zo gauw mogelijk weer vandoor gingen.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het kaft is iets beschadigd.

De jonge lijsters 1994 04

Samenvatting

In Oeroeg vertelt Hella S. Haasse het aangrijpende verhaal van een vriendschap tussen een Nederlandse planterszoon en een zoon van een Indische ondergeschikte: Oeroeg. Geleidelijk aan groeien de twee jongens uit elkaar. Wanneer de Nederlandse jongen, de ik-figuur, na een studie in Delft terugkeert in het Indië dat nog net geen Indonesië is geworden, staan de twee zwaar bewapend tegenover elkaar. Oeroeg vertelt zijn jeugdvriend dat die niets meer in het land te zoeken heeft. De ik-figuur blijft met lege handen achter: 'Ik kende hem [alsJ een spiegelende oppervlakte. De diepte peilde ik nooit. Is het te laat?

 

Bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet gelezen.

De jinge lijsters 1992 02

Aanbevolen leeftijd 15 - 18 jaar

Samenvatting

Als het dorp moet plaatsmaken voor een stuwmeer, moeten de inwoners van het Franse bergdorp Saint Sylvestre hun huizen voorgoed verlaten. Deze historische gebeurtenis inspireerde An Rutgers van der Loeff tot het schijven van dit boek. Ze vertelt een spannend verhaal waarin de emoties hoog oplaaien, en de stuwdam letterlijk een barrière tussen de generaties opwerpt. Want veel jongeren vinden het helemaal niet zo erg om naar een nieuw, gemoderniseerd dorp te moeten verhuizen, al zullen ze dat nooit openlijk toegeven. Maar de ouderen weigeren hun huizen te verlaten. Eén van hen gaat zelfs helemaal naar Parijs om met de president te praten en komt gedesillusioneerd terug. De tragedie van Saint Sylvestre blijft door de jaren heen de lezers aangrijpen.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De jonge lijsters 1992 03

Aanbevolen leeftijd 12 - 15 jaar

Karel Eykman zei ooit zelf over dit boek;

'Het is het verhaal over drie kinderen die op een middelbare school met een schoolkrant aan de slag willen. Je hebt in die tijd allemaal vreselijke dingen uit te vechten; met jezelf, met je vrieden, met meisjes, met ouders, met leraren, en in elk gevecht zit iets van; als ik nou toegeef dan word ik mijn verdere leven behandeld als een ondermaatrs scholiertje.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De jonge lijsters 1992 04

Samenvatting

Frank de Jong voelt zich dikwijls alleen. Als zittenblijver in 3 havo bemoeit hij zich niet graag met de andere jongens uit zijn klas; hij vindt ze wel aardig, maar hij kent ze eigenlijk niet. Daar komt verandering in als ze een maand voor sinterklaas lootjes trekken om elkaar die dag een cadeautje te kunnen geven.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De jonge lijsters 1992 05

Aanbevolen leeftijd13 - 15 jaar
 

 

Samenvatting

De geslaagde zakenman Charles Enders moet in het pas zelfstandig geworden Angola een nieuwe markt veroveren. In Luanda wacht hem zijn tegenpool, King Velderman. Een gelukszoeker die fascinerend kan vertellen. Een man ook met een grote, levenvullende liefde. Avond aan avond hangt Enders aan zijn lippen. Als ze samen het verlopen wildpark Quissama bezoeken, komt het tropenleven van Velderman, temidden van wilde olifanten, tot een onverwachte apotheose.

 

De bladzijden zjn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1996 03

Samenvatting

 

De verteller in ZOEKEN NAAR EILEEN W. drijft een winkel in tweedehandsboeken in de Londense wijk Clapton en brengt zijn dagen door met het beschrijven van een zoektocht naar een zekere Eileen, een Iers meisje dat hij bij toeval heeft ontmoet maar dat plotseling van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Wie was zij? Wat heeft haar bewogen om van de ene op de andere dag te verdwijnen? En waarom wordt hij zo door haar geobsedeerd?
In Noord-Ierland overziet hij stukje bij beetje de intrigerende en complexe positie waarin Eileen zich heeft bevonden. Op basis van deze inzichten en de summiere gegevens die hij over haar verzameld heeft schrijft hij haar 'biografie' - een klassiek geconstrueerd liefdesverhaal rond een meisje dat langzaam bezwijkt onder de druk van de omstandigheden. Zijn speurtocht naar Eileen is tevens een tocht door zijn eigen verbeeldingswereld, en naar het einde toe zijn deze twee steeds minder van elkaar te scheiden.

 

De bladzijden zijn verklurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1996 04

Gedichten.

 

Bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

 

De grote liijsters 1996 06

Samenvatting

De jonge geschiedenisleraar Jacques Suasso Henriques is weliswaar van joodse afkomst, maar is zich van zijn joodse identiteit nooit echt bewust geweest. In het doorgangskamp Westerbork komt Suasso terecht bij de O.D. Deze uit joden bestaande ordedienst zorgt voor het samenstellen van de transporten, en heeft zich zo tot werktuig van de Duitsers gemaakt in de hoop het eigen bestaan zo lang mogelijk te rekken. Suasso speelt het gruwelijke spel mee, maar slaat op zijn baas in als deze een op transport gestelde rabbijn mishandelt.

 

De bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1995 05

Samenvatting

In Dubbelspel zijn de hoofrolspelers vier dominospelers in het Curaçaose dorpje Wakota. 

De rust die de mannen omgeeft is verraderlijk: wat niets meer dan een dominospel leek, blijkt plotseling een strijd van leven en dood. Want ze nemen hun problemen mee naar het dominotafeltje: aan het eind van de middag zijn hun gedachten over elkaar, over elkaars vrouwen, over de politiek en over de wereld openbaar.

 

De bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1995 04

Samenvatting

In een bergachtige streek in Frankrijk verdwijnt op klaarlichte dag de filmster Isabelle Amable. Opsporingsacties blijken vergeefs en worden spoedig gestaakt. Alleen de dorpsonderwijzer Bernard Buffon berust niet. Isabelle is ontvoerd door de lelijke en door iedereen gemeden Jeanne Bitor, die zich voorneemt de schoonheid van Isabelle te verwoesten door haar te laten verhongeren. Dan vindt er een toenadering tussen de beide vrouwen plaats. Of is die slechts schijn?

 

Bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet tre zijn gelezen.

De grote lijsters 1995 01

Samenvatting

 

Elsschots meesterlijke novelle Kaas is te lezen als een klassieke tragedie, al brengt de held (de kaasheld) het er levend vanaf'. Als bij een toneelstuk bevat het dan ook een lijst van 'elementen':Kaas. Kaasdroom. Kaasfilm. Kaasonderneming. Kaasdag. Kaascampagne. Kaasmijn. Kaaswereld. Kaasschip. Kaashandel. Kaasvak. Kaasroman. Kaaseters. Kaasmens. Kaasbol. Kaastrader. Kaastrust. Kaasdraak. Kaasellende. Kaastestament. Kaasfantasie. Kaasmuur. Kaaskwestie. Kaaswagen. Kaasbeproeving. Kaastoren. Kaaswond.G.A.F.P.A. General Antwerp Feeding Products Association. Kelder van't Blauwhoedenveem.Laarmans' kantoor met telefoon, bureau-ministre en schrijfmachine. Een tric-trac doos. Een mandvalies.Een grote kaaswinkel. Een kerkhof.Willem Elsschot (1882-1960), prozaschrijver en dichter, is een auteur die door iedere generatie lezers opnieuw wordt ontdekt en wiens werk steeds weer even levend en origineel blijkt, ook vele jaren na verschijning van de oorspronkelijke edities. Zijn Verzameld werk is al sinds 1957 in vele herdrukken verkrijgbaar. Hij werd onder meer onderscheiden met de Staatsprijs voor het proza en de Constantijn Huygensprijs.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

In De kleine blonde dood vertelt de ik-figuur over het kortstondige leven van zijn zoontje. Mickey, het kind van hem en Mieke, een vijftien jaar oudere lerares Engels, zal zijn zesde verjaardag niet halen. Daarnaast haalt de ik-figuur herinneringen op aan zijn eigen, door de oorlog geestelijk misvormde vader. De kleine blonde dood is een hartverscheurend verhaal over verlies, verdriet en machteloosheid. Een monument voor een kleine, gestorven jongen.


Na het verschijnen in 1985 van 'De kleine blonde dood' bleek Boudewijn Büchs roman onmiddellijk een groot succes. Sinds die tijd is het nooit uit druk geweest en is er de nodige aandacht aan besteed. Ook de verfilming van de roman in 1993 heeft bijgedragen aan het succes. Ter gelegenheid van het in februari 2003 te verschijnen 'vervolg' op 'De kleine blonde dood' ('Het geheim van Eberwein') heeft de auteur het boek opnieuw zorgvuldig doorgenomen en op een aantal plaatsen wijzigingen aangebracht.

Boudewijn Büch (1948-2002) is de auteur van o.a. 'Het Dolhuis' en 'Eilanden'

 

 

Bladzijden zijn bverkleurd door het liggen. Lijkt niet te zijn gelezen

DE grote lijsters 1995 02

En boekje met gedichten.

 

Bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1995 06

Samenvatting

Jurjen Siebeling brengt voor herstel van gezondheid enige tijd door op een sinds jaren een onbewoond landgoed.Hij zwerft door het lege vervallen huis en het verwilderde bos en komt diep onder de indruk van de sfeer, die in zekere zin gevaarlijk is.

 

De bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1996 01

 

Samenvatting 

Het boeiende en verrassende verhaal over een evenhartstochtelijke als kortstondige verhouding met een weduwe van het vrouwelijk geslacht. Spanning en humor vormen de belangrijkste elementen en wisselen elkaar trefzeker af.

 

Het boek is verkleurd door hr tliggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijsters 1996 02 

Samenvatting

Drie mannen onderweg. Wessel Matser bestudeert het leven. Simon Jorna fotografeert het leven. Otto Stein ondergaat het leven. Ondertussen gebeurt er het nodige. De onthechting en spanningen van expedities naar exotische plaatsen in Turkije, Senegal, Spanje en Mauritanië. De confrontatie met een gehavende natuur. De fatale val van een briljante dichter/bioloog. En ondertussen gebeurt er ook het nodige in het hoofd van Otto Stein. Die worstelt met een onuitwisbare oorlog. Manhaftig probeert hij de ondergang van het oude Rotterdam en het verlies van zijn vader ongedaan te maken. Maar de oorlog vecht terug.

 

De bladzijden zijn verkleurd door het liggen, lijkt niet te zijn gelezen.

De grote lijster 1996 05

Samenvatting

 

Ann Brashares is een van de succesvolste schrijvers van meidenboeken. Haar boeken zijn wereldwijd een groot succes en zijn inmiddels verfilmd onder de titel
The Sisterhood of the Traveling Pants. Ann Brashares schrijft op dit moment aan het vervolg op Echte vriendinnen.

Em, Britt en Ama zijn al hartsvriendinnen sinds hun achtste. Maar nu ze op het punt staan om naar High School te gaan, dreigt hun vriendschap te verwateren. Ook omdat ze alledrie andere plannen hebben voor de zomervakantie:

Ama heeft een hekel aan kamperen en is niet sportief. Toch komt ze in de wildernis terecht, waar ze een trektocht moet zien te volbrengen met flirtende leeftijdsgenoten, onbegaanbare paden, pijnlijke blaren en dat allemaal zonder haarproducten.
Britt heeft alles op alles gezet om deze zomer een cursus te kunnen volgen om model te worden. Door zich helemaal op de lessen storten, hoeft ze bovendien niet te zien hoe haar vriendinnen steeds meer hun eigen leven leiden, los van haar.
Em brengt haar zomer door in het vakantiehuisje van haar ouders aan het strand. Ze raakt bevriend met een groepje populaire meiden van haar nieuwe school. Ama en Britt passen niet in dit plaatje. Wanneer Em de aantrekkelijke Zach ontmoet, slaat de liefde toe. Maar dan staat Britt plotseling op de stoep…

Vanaf 11 jaar

 

 

Het boek is als nieuw. Lijkt niet gelezen.

Samenvatting

 

De kinderen van de binnentuin wonen in een klein straatje in een grote stad. Ze zijn met zijn zessen. Jan-Willem is de oudste (en dat is te merken!). Tim, Minke en Nina wonen elk in een ander huis, en Taco en Heleen zijn broer en zus. Meestal lijkt het wel of ze allemaal broertjes en zusjes van elkaar zijn: ze kunnen vreselijk ruzie maken, maar na de vakantie zijn ze altijd dolblij om elkaar weer te zien. Hun vaders en moeders zijn vrienden van heel vroeger, toen zelfs Jan-Willem nog niet bestond. Ze hebben van vijf tuinen één grote binnentuin gemaakt, met zandbakken en hutten, slingerpaadjes en vijvers, kippen- en konijnenhokken, honden en katten. Je kunt er mooi spelen, bijvoorbeeld riddergevechtje en verstoppertje. (Maar t is natuurlijk wel dom om jezelf in een vuilnisbak te verstoppen!) Bij de binnentuin, driehoog boven Minke, woont Peter. Hij is al heel oud, bijna twintig. Jammer genoeg is hij verslaafd aan drugs. Hij is best aardig, maar zijn zogenaamde vrienden zorgen voor veel narigheid. De kinderen bedenken een plan om Peter te helpen. Maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker aan de binnenkant op de cover.

Productbeschrijving

Ruben klapt het schrift dicht. 'ontdekschrift', leest Roos op de voorkant. 'Vanavond ontdekken we vast nog veel meer!' -zegt Ruben. 'Vanavond?' vraagt Roos. ' Ja vanavond, om half acht. Dan moeten we kijken bij het speeltuintje'. Roos en Ruben komen vaak in het speeltuintje. Op een dag vinden ze daar een envelop onder de wip. Er zit een briefje in, waarop acht getallen zijn geschreven. Wat zou dat betekenen? Roos en Ruben gaan op speurderspad.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker aan de biinenkant van de cover.

Productbeschrijving

Tjeerd en Peter werken in de vakantie op de camping van meneer De Jong. Ze komen in aanraking met een campinggast die vreemde dingen doet. Willem en Bauke, die ieder jaar op de Meinemahoeve komen kamperen, zijn er ook deze zomer weer. Gezamenlijk raken ze verwikkeld in een avontuur rond een geheimzinnig oud huis. De jongens zijn nieuwsgierig wat er zich in dat huis afspeelt en sluipen via een kapot raam het huis binnen. Langzaam lopen ze naar binnen en kijken om zich heen. Overal staan kooien! Maar dan wordt het gevaarlijk voor de jongens.

Vanaf 8 jaar.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker aan de binnenkant op de cover.

Samenvatting

Joris vindt een Romeinse speld in het Kasteelbos. De jongen, gek op alles wat met het oude Rome te maken heeft, is door het dolle heen. Zijn meester, Bert, besluit Joris en de andere kinderen van zijn klas een toneelstuk te laten opvoeren over een veldslag die Romeinen en Germanen ooit in het Kasteelbos hebben uitgevochten. Maar als de kinderen het stuk in het bos inoefenen, staat er opeens een echte oude Romein voor hun neus. Hij beweert dat de gevonden speld van hem is…
Een vlot kinderboek over een jongen die zijn droom werkelijkheid ziet worden.

 

Het boek heeft kleine beschadigingen aan de cover, er zit een sticker aan de binnenkant op de cover.

Samenvatting

Floortje en Cynthia fietsen langs een drukke weg. Plotseling wil een loslopende pony de weg oprennen, Floortje en Cynthia stappen af en lopen voorzichtig naar de pony toe. Gelukkig laat de pony zich pakken, maar waar is de eigenaar? En wat moeten ze nu met de pony? Floortje heeft een idee. Hij kan wel in hun garage staan tot zijn baas is opgespoord. Als de eigenaar die avond de pony komt ophalen, heeft hij een leuke verrassing voor Floortje...

 

Het boekje is goed, de bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

Een oom van Joyce van den Berg heeft zijn nichtje en haar vriendinnen uitgenodigd een week te komen logeren op zijn stoeterij. Als je gek bent op paardrijden, sla je zoiets natuurlijk niet af. Met Rozemarijn en Carolien en de tweeling Anouk en Brigit Wijstra gaat Joyce in de herfstvakantie naar stoeterij Van den Berg. Een dag van tevoren zijn de pony's van de meisjes al met een veewagen weggebracht. Als de vriendinnen op de stoeterij aankomen, zien ze dat er naast de hoofdgebouwen een oefenveld ligt. Op dit veld is een parcours met hindernissen uitgezet. Hoe lang zou het duren voordat de meisjes op hun pony's een sprong wagen?

 

Het boekje is goed, de bladzijden zijn licht verkleurd.

Samenvatting

Eindelijk is het zover. Vandaag gaat Simone samen met haar vader en moeder en zusje Eva op vakantie. En weet je wat zo leuk is? Dit keer mogen Simones vriendinnen Jolanda en Annemiek ook mee.

 

Het boek goed.