Samenvatting

Harper, Sophie, Kate en Becca hebben elkaar harder nodig dan ooit! Sophie komt op straat te staan en trekt in bij Sam, op wie ze heimelijk verliefd is. Kate gaat vrijwilligerswerk in Ethiopië doen. Ze heeft haar roeping gevonden, maar wordt tegengewerkt door een student.Becca is tot over haar oren verliefd op Stuart. Wanneer hun relatie strandt, is ze ten einde raad. En Harpers roman wil niet vlotten. Ze besluit zich in te schrijven aan de universiteit, maar stelt dat steeds uit¿ totdat het te laat is.

 

Paperback.

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

De 16-jarige Ellie ontvangt een mailtje dat duidelijk niet voor haar bedoeld is, en voor ze het weet raakt ze verwikkeld in een grappige correspondentie met een jongen die zijn mails ondertekent met G. Ellie weet niet dat hij de populaire jonge acteur Graham Larkin is. Graham wordt zo nieuwsgierig naar Ellie dat hij de opnames van zijn nieuwste film naar haar stad laat verplaatsen. Ellie moet niets hebben van de drukte rond de filmploeg en de acteur Graham, tot ze ontdekt wie hij werkelijk is.

 

Paperback.

Het boek is goed.

Samenvatting

De 17-jarige Taylor is van plan haar zomer aan het zwembad door te brengen, maar dan hoort ze dat haar vader nog maar enkele maanden te leven heeft. Hij wil de zomer met zijn gezin doorbrengen in hun huisje aan het meer, een plek waar ze in geen jaren zijn geweest. De plek ook waar Taylor vijf jaar geleden haar eerste vriendje en haar beste vriendin heeft achtergelaten met het idee nooit meer terug te keren. Nu krijgt ze ongewild een tweede kans met familie, met vrienden en in de liefde.

 

Hardcover.

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Voor alle fans van Idols en Dancing Queen Hoe gaat het er écht aan toe achter de schermen? Sarah is geen schoonheid. Ze woont in een dorp waar het leven niet bijster spannend is. Daarbij komt dat haar ouders het enorm druk hebben met hun werk en Sarah alleen zien staan als ze opvallend goed presteert. Sarah danst al zolang ze zich kan herinneren. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen: beroemd worden en zo snel mogelijk weg uit haar geboorteplaats. Tijdens een auditie voor een zomerkamp ontmoet ze Demi. Allebei zien ze dit kamp, speciaal voor jong musicaltalent, als hun grote kans. De auditie is bloedstollend. Sarah weet dat zij haar leven nu een andere wending kan geven. Ze is dan ook dolgelukkig als ze wordt aangenomen. Dat Demi ook is toegelaten, belooft het kamp onvergetelijk te maken. Zal het Sarah lukken door te breken en de `idol te worden die ze zo graag wil zijn? Auditie! is een spetterend verhaal over verliefdheid, vriendschap, competitie en jaloezie in de wereld van glitter & glamour. `Een sensationeel boek; goed opgebouwd en vol diepgang. Romantic Times E. Lockhart wist al op haar achtste dat ze schrijfster wilde worden. Eerder verschenen van haar de succesvolle jeugdromans De wonderbaarlijke dag dat ik alles kon horen en zien in de

 

 

Paperback.

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

'Lieverd, niet huilen,' had mijn vader een paar dagen eerder tegen mij gezegd toen ik huilend mijn koffer aan het pakken was. 'Vikram wacht heus op je. Jullie zullen ooit weer bij elkaar zijn. Het staat in de sterren geschreven. En tot die tijd is er nog altijd e-mail.'
De veertienjarige Shalini verhuist met haar ouders en jongere zusje van Bangalore, India, naar Los Angeles.

Voor het eerst is de familie helemaal op zichzelf aangewezen. In Bangalore woonden ze met zevenendertig andere familieleden en twaalf bedienden in één huis.

Shalini probeert zich aan te passen aan haar nieuwe omgeving, maar dat valt niet mee. Ze wordt gepest op school en heeft moeite nieuwe vrienden te maken. Haar moeder heeft heimwee en raakt in een depressie. Bovendien mist Shalini haar beste vriend, die ook haar verloofde is. Toen ze drie jaar oud was, werd ze beloofd aan Vikram, een zoon van een goede vriend van haar vader. Maar dan ontmoet ze in Amerika een jongen die haar hart op hol doet slaan...

Kavita Daswani schreef een exotische 13+-roman, die qua sfeer sterk doet denken aan het werk van Zadie Smith. De ring is een kleurrijke roman over grote en kleine familiedrama's, over verliefdheid, onzekerheid en nieuwe ervaringen en over het leven in een andere cultuur.

 

 

Paperback.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Een nieuw boek in de succesvolle serie Tobjob! Iris wil actrice worden. Ze zit al jaren op een theaterschool, samen met haar vriendin Arja en maatje Dez. De concurrentie is moordend! Wanneer ze een advertentie ziet waarin figuranten voor een film worden gevraagd, besluit Iris te reageren. Een spetterende serie over bijbaantjes, vrienden en versieren. Wie wil er nu geen baan in de filmwereld?

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

'Fee is fotomodel en 100% verliefd op Thijs, alleen durft ze hem dat niet te vertellen. Op een dag ontdekt ze dat álle meisjes op school verliefd zijn op haar grote liefde. Zelfs haar beste vriendin Laura heeft zoenplannen met Thijs. Tijd voor actie! Maar hoe laat je een jongen merken dat je hem leuk vindt?
Ondertussen mag Fee haar eerste modeshow lopen. Aan haar de eer om het pronkstuk van de avond te dragen: een bontjas van echt konijnenbont! Maar Fee is faliekant tegen bont en stapelgek op haar konijn. Zal Fee in de bontjas de catwalk op gaan? En lukt het Fee eindelijk om Thijs te vertellen dat ze stapelverliefd op hem is?

 

 

Harcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Onweerstaanbaar verliefd! Voor meiden die van shoppen, glamour & jongens houden. Lola is 100% verliefd op Job. Zeker nu ze zijn blote buik gezien heeft. Maar Job is vegetariër en draagt Greenpeace-truien, terwijl Lola gek is op hamburgers en hippe merkkleding. Bovendien vinden haar beste vriendinnen Job een sukkel. Lola probeert hem daarom uit haar hoofd te zetten. Maar dan wordt Job verliefd op het nieuwe meisje in haar klas. Mia ziet er geweldig uit en haar moeder werkt bij een glamourtijdschrift. Hoe kan Lola daar nou tegenop? Omdat ze Job niet zomaar kan vergeten, bedenkt Lola een plan om hem voor zich te winnen. Maar dat loopt totaal anders af dan ze gedacht had... Zal Job nu ooit nog verliefd op haar worden? En hoe zit het met haar vriendinnen? 

 

 

Harcover.

Er staat een naam in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Lot en Tara zijn elkaars beste vriendinnen, maar nu is Tara verhuisd naar Parijs. Daarom vertellen ze elkaar hun belevenissen per mail.Tara is een grote flirt, maar als ze verliefd wordt op de Franse Julien vergeet ze al haar versiertrucs. Lot wordt juist superverlegen van jongens, vooral van Max… 100% Love – Zomerkriebels bevat naast een heerlijk verhaal ook vele extra’s:
• Lovetestjes: welk vakantievriendje past het beste bij jou?
• Shoptips: wat is jouw perfecte zomeroutfit?
• 100% zoencursus: een spoedcursus zoenen bij tropische temperaturen.

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Bo gaat met haar moeder een jaar in New York wonen. Haar moeder werkt als fotograaf voor Amerikaanse modebladen. Bo is stikzenuwachtig voor haar eerste schooldag op Junior High School. Maar dankzij haar boek How To Be Popular wordt Bo in no-time vriendinnen met de populaire cheerleaders Abby en Chloe. En voor ze het weet heeft ze gezoend met Justin, de knapste jongen van haar school. Bo is onder de indruk van alle aandacht die ze door haar nieuwe vriendje krijgt, maar waarom krijgt ze steeds de kriebels als ze Luca ziet? En wat doet een beroemd Calvin Klein-model bij haar thuis onder de douche?

 

 

Hardcover.

Er staat een naam in, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Anna moet niks hebben van het glamourleventje van haar familie. Terwijl haar ouders denken dat ze lid is van een prestigieuze hockeyclub, zit Anna stiekem op voetbal... Leeftijd: 11+

Onweerstaanbaar verliefd! Voor meiden die van shoppen, glamour en zoenen houden Anna, of eigenlijk Anna-Claire Alexia van Aspen, is 100% verliefd op Jamie. Haar moeder shopt zich suf bij Chanel en Louis Vuitton. Anna's zus wil niets liever dan rijk en beroemd worden. Maar Anna zelf moet niks hebben van het glamourleventje van haar familie. Terwijl haar ouders denken dat Anna lid is van een chique hockeyclub, zit ze stiekem op voetbal. Anna's voetbalvriendinnen Chanella en Naomi weten niet dat Anna steenrijk is en ook haar grote liefde op het voetbalveld, Jamie, heeft geen idee... Sterker nog, ze maken vaak grappen over de verwende hockeymeisjes. Maar dan staat Anna als 'Rich Girl' op de cover van het tijdschrift Beau Monde! Zullen haar vriendinnen haar geheim ontdekken? En wat zal Jamie zeggen als hij ontdekt dat ze een Rich Girl is? Niki Smit is hoofdredacteur van de fashionwebsite Shopgirl.nl. Ze woont in Rotterdam en is dol op shoppen, dansen en kletsen met haar vriendinnen. 

 

Hardcover

Er staat een naam in geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Erik Verboven heeft een eigen detectivebureau opgericht. Samen met zijn twee vrienden, Nico Thijs en Robbie de Graaf, helpt hij de plaatselijke politie gevaarlijke en geheimzinnige klussen op te lossen. In hun hoofdkwartier, een oude caravan op het terrein van Eriks oom, bespreken de drie detectives hun actieplannen. Onverschrokkken nemen zij het op tegen de gemeenste boeven. Geen raadsel dat nog onopgelost blijft!

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Het is bijna zomervakantie, maar Sandy Burns heeft nog geen vakantieplannen gemaakt. Zijn moeder regelt dat Sandy bij zijn oom Porter in Florida kan logeren, omdat ze zelf voor een lange zakenreis naar Europa moet. Florida? Denkt Sandy. Dat is strand, zon en zee. Wat moet hij daar nu doen? Dat wordt de ergste vakantie die hij ooit heeft gehad. Eenmaal bij zijn oom, merkt Sandy dat de zee meer is dan alleen maar een grote plas water. Hij gaat mee op de vissersboot van oom Porter en ziet dolfijnen zwemmen. De andere vissers vinden die dolfijnen echter heel vervelend. Ze schieten er zelfs op...

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

 

Op zoek naar dolfijnen - Misty's baby

De Dolphin Dreamer is klaar voor vertrek wanneer er een e-mail binnenkomt van Dolphin Haven, een onderzoekscentrum voor dolfijnen. In het bericht staat dat drie dolfijnen binnenkort moeten bevallen: Evie, Misty en Bella. Jody's ouders besluiten op de bahama's te blijven om te helpen bij de geboorte van de jonkies. Al snel na de geboorte van haar jong komt Misty in de problemen. Dat komt vooral omdat zij nog erg jong is om moeder te worden. Jody is bang dat Misty's baby het niet zal overleven. Ze zou het allerliefst dag en nacht de wacht houden...

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Op zoek naar dolfijnen - Gevaar!

Jody baalt enorm. De Dolphin Dreamer gaat voor anker in Venezuela, op een plek waar bijna geen dolfijn te bekennen is. Maar dan krijgt ze een e-mail van Lauren Rozakis, met wie ze eerder tijdens de reis bevriend is geraakt. Lauren, die net als Jody gek is op dolfijnen, nodigt haar uit om een week op vakantie te komen naar de Canarische Eilanden. Daar ontdekt Jody dat de veerboten die met grote snelheid tussen de eilanden heen en weer varen, een groep grienden in gevaar brengen. Onder deze dolfijnensoort zijn al heel wat slachtoffers gevallen. Jody snapt niet dat er niemand in actie komt. Dan moet zij het maar doen

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling., Samen met haar ouders, haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur , spanning en... dolfijnen.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

De twaalfjarige Jody vaart samen met haar familie de wereld rond op zoek naar dolfijnen. Vanaf ca. 10 jaar.

Een jaar lang op zoek naar dolfijnen: voor Jody McGrath gaat haar liefste wens in vervulling. Samen met haar ouders, haar broertjes Sean en Jimmy en de rest van de bemanning vaart ze met het schip Dolphin Dreamer de wereld rond. Een reis vol avontuur, spanning en... dolfijnen.

Na hun vertrek vaart de Dolphin Dreamer langs de kust van Florida. Daar zijn meestal wel dolfijnen te zien, maar op de eerste dag is er nergens een te bekennen. Jody baalt, maar besluit om 's avonds toch weer op de uitkijk te gaan staan. Dan herinnert ze zich dat dolfijnen van muziek houden, vooral van fluitspel. Jody haalt haar blokfluit uit haar hut en begint te spelen. Opeens hoort ze een zacht, krakend geluid. Ze staat op en ziet een donker schaduw in het water...

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Op zoek naar dolfijnen - De schat

Jody en haar familie zijn op de Bahama's aangekomen. Daar ontmoeten ze Matt Anderson, die met zijn schip de Honey Bee tochten maakt naar gebieden waar veel dolfijnen leven. Jody verheugt zich erop voor het eerst gevlekte dolfijnen te zien. Misschien gaat ze samen met de anderen ook wel duiken naar een verborgen piratenschat op de bodem van de oceaan. Maar dan wordt de bemanning van de Honey Bee lastiggevallen door een groep luidruchtige vakantievierders. Hebben de herrieschoppers iets met de schat te maken?

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Jody en de rest van de bemanning van de Dolphin Dreamer zijn nog steeds op de Bahama's. Vlak voordat ze eindelijk vertrekken, ontmoeten ze Luisa Suarez. Zij werkt voor een organisatie die dolfijnen beschermt tegen stropers en jagers. Luisa woont in Jamaica en de familie McGrath besluit haar met de Dolphin Dreamer terug naar huis te brengen. Dan krijgt Luisa een nogal verontrustend telefoontje, dat ook de plannen van de familie McGrath in de war schopt. Voor ze het weet, is Jody met Luisa en haar moeder op zoek naar vier dolfijnen die gevangen worden gehouden.

 

Er staat voorin het boek een naam met stift geschreven, verder is het boek goed.

Samenvatting

Ik ben verliefd op een leraar. Wat moet ik nou?
Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert er iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

`Iedereen praatte over het feest van Noord. Mijn feest. 's Nachts droomde ik over chipszakken, DJ s en feestverlichting. Ik kon dit. Heel Noord zou trots op me zijn. En Max? Die zou me eindelijk zien staan. Daar had ik veel voor over. Misschien zelfs te veel.

Caro is boos en verdrietig als haar vriendin wordt aangevallen door een groepje uit Zuid. Ze ontploft als Zuid ook nog eens een feest geeft... op het terrein van Noord.
Caro wil wraak en ze geeft een beter feest. Met chips en drinken van Zuid, dat zal ze leren!
Maar als de Zuiders op haar feest verschijnen, gaat het fout. Hoe kan Caro voorkomen dat er opnieuw een slachtoffer valt?

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

We kwamen uit verschillende wijken, droegen verschillende kleding, kwamen op verschillende fietsen naar school en zaten nooit naast elkaar tijdens de pauzes. Maar toen ik Toine leerde kennen kon ik na een tijdje niet meer zien waarom we zo verschillend waren.
Tirza zet nooit een stap in Noord. Het is verboden terrein voor haar en haar vrienden uit Zuid. Maar als ze de graffitiwedstrijd wil winnen moet ze op cursus bij de beste muurkunstenaar die er is – ook al woont zij in Noord...
Al op de eerste dag gaat het fout. Noorders zijn haar vijanden, dat is duidelijk. Of is liefde sterker?

 

Hardcover.

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Tara zegt meteen `ja als Britt haar mee vraagt op vakantie. Lucas gaat ook mee en dat is reden genoeg!
Maar kan ze haar oude leventje vergeten? Ze draagt nog steeds het kettinkje van Dario, die haar dingen liet doen waarvoor ze zwaar gestraft is.
Tara wil veranderen, maar hoe doe je dat eigenlijk? Niet door geld te jatten. En al helemaal niet het geld van je nieuwe vrienden. Totdat het echt noodzakelijk is...
Lees ook: Vlucht van Elin.

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Gevoelige jeugdroman over vriendschap en anders zijn.

Donna is een buitenbeentje. Vanuit de hoge boom vlakbij haar huis houdt ze iedereen in de gaten. Ook haar oude vriend Stijn, die nu ineens met Jen omgaat. Is hij dan echt vergeten wat ze heeft gedaan?

Als Iris en Simion in haar leven komen, verandert er iets. Uitgerekend deze twee lijken haar wel te begrijpen. Maar kan ze de dingen van vroeger vergeten? Tijdens kamp komt Jen plotseling wel heel dichtbij. En dan gebeurt waar Donna zo bang voor is.

 

 

Hardcover.

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

Britt reist met vrienden door Frankrijk en Spanje met maar één doel: Dario vergeten. Maar hij blijft haar bellen, ook al is ze honderden kilometers ver weg. Het ergste is dat uitgerekend Tara nog altijd zijn kettinkje draagt. Alsof ze geen idee heeft hoe verliefd Britt op haar is!
Op een ochtend is Tara er ineens vandoor, met al haar spullen. Wanhopig probeert Britt de anderen over te halen om haar te zoeken. Maar hoe moeten ze haar ooit terugvinden in Spanje? Krijgt Britt ooit de kans haar grote geheim op te biechten aan Tara?
De trilogie BACKPACK is nu compleet!
Lees ook Vlucht van Elin en Tara vecht terug!

 

 

Hardcover.

Er staat voorin wat geschreven, verder is het boek in goede staat.

 

Samenvatting

Ik was al verliefd voordat ik hem kende. Dat moet haast wel, want toen ik hem voor het eerst zag, voelde het alsof ik hem gemist had.


Sam voelt zich niet thuis in haar dorp waar iedereen op iedereen let. Dus kleedt ze zich als jongen en knipt haar haren tot stekeltjes. Wie haar nu nog Samantha durft te noemen...


Sam is bij niemand zichzelf. Totdat ze de nieuwe buurjongen ontmoet. En dan is er ook nog de stille Elsa, die de hele zomer lang niet wil zwemmen. Sam raakt met beiden bevriend, maar daar krijgt ze al snel spijt van.


En wat moet Sam toch met al die niet-verstuurde brieven onder haar bed?

 

Hwet boek is in zeer goede staat

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Waarom wil Roosmarijn niet zeggen op wie ze verliefd is? En wat is er met mij aan de hand dat ik de vriendin van mijn broer sla? Gelukkig heb ik Floor, die mij altijd begrijpt. Maar hoe moet het verder met haar, nu ze steeds minder gaat eten?
Sofie voelt nog steeds kriebels in haar buik als ze aan haar vakantievriendje Menno denkt. Dat maakt haar onrustig. Ze heeft Tygo toch... of is ze niet meer zo verliefd op hem? Sofie komt erachter dat ze oneerlijk is, juist tegen de mensen van wie ze veel houdt. Gelukkig weet ze haar problemen op haar eigen overdonderende manier op te lossen.
Piercings & Parels is het tweede boek van Maren Stoffels, die op 17-jarige leeftijd succesvol debuteerde met Dreadlocks en Lippenstift.

 

Het boek is in zeer goede staat

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Waarom doet Floor zoveel moeite om mij tegen te houden? Ik ben toch geen type als zij? Zij kan vast veel betere vriendinnen krijgen. Ik ben een skater, zij een huppelkut. Ik ben de dreadlocks, zij de lippenstift.
Zeer tegen haar zin gaat Sofie met haar ouders mee op vakantie naar Frankrijk. Nu kan ze haar geheime vriend Tygo drie weken lang niet zien. Sofie voelt zich alleen en ellendig tussen de mooie meiden die daar rondlopen. Maar tot haar stomme verbazing heeft Floor, type fotomodel, ook nog hersens in haar hoofd en worden ze beste vriendinnen.
Na de vakantie mailt Sofie Floor over het pesten in haar nieuwe klas en de problemen met Tygo. Floor weet altijd raad. Maar kan Sofie Floor ook helpen met haar eetprobleem?

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Bindwijze Hardcover

 

Samenvatting

Op een regenachtige middag krijgt Elin zomaar een lift van de populairste jongen van de school. Het is het begin van een heftige, maar ingewikkelde verliefdheid. Als haar vriend na een ruzie een ongeluk krijgt, pakt Elin in paniek de trein naar haar tante in Frankrijk. Onderweg leert ze twee jongens en twee meiden kennen. Waarom is de een overdreven aardig en de ander juist agressief tegen haar? Tijdens de treinreis probeert ze het ongeluk te vergeten, maar het blijft door haar hoofd spoken. Durft ze ooit iemand te vertellen dat het haar schuld was?

 

Het boek is in zeer goede staat.

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

 

Tom Groot 17 – Superchill schoolreisje (maar écht…) is het 17e deel in de enorm populaire serie van Tom Groot, geschreven door Liz Pichon. Tom doet heel erg zijn best om uit de problemen te blijven, echt… Maar op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om DRIE(!) verdrietige gezichtjes op zijn rapport te krijgen. Als Tom er nog één verdrietig gezichtje bij krijgt, mag hij van meneer Fullerman niet mee op SCHOOLREIS! Kan het nog erger? Ja, die irritante Marcus maakt alles nog veel erger, om over Toms humeurige zus Delia maar niet te spreken. Misschien kan zijn beste vriend Dirk hem nog redden. Het zou al een stuk schelen als Haan de hond eens ophield met Toms huiswerk opeten! Tom Groot is een enorm populaire serie kinderboeken in de stijl van Het leven van een loser: een dagboek met de grappigste avonturen, geïllustreerd met lollige tekeningetjes. Tom is een dagdromer, een groot striptekenaar en een meester in het verzinnen van smoesjes.

 

 

Het boek is als nieuw.

Bindwijze Hardcover

Samenvatting

Vertrouwen in je paard is het vijfde boek over Emma, die met behulp van paardenbeeldjes naar een andere wereld kan reizen, de wereld van dat paard. Van haar laatste geld kan Emma een beeldje van een appaloosa kopen. Ze komt terecht op een boerderij in Hollywood. Hier worden stuntpaarden getraind en het is de bedoeling dat Emma meedoet in een film. Hiervoor moet ze zich in galop van een paard laten vallen! Voor het eerst wenst Emma dat ze niet aan dit avontuur was begonnen. Maar Miss Confetti, het paard, is zo geweldig dat Emma haar langzaam maar zeker durft te vertrouwen...

 

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Het boek is goed.

Uitverkocht

Samenvatting

Anthony van Kampen beschrijft in deze omnibus met veel verve het ware levensverhaal van Jan van Leeuwen, die als 15 jarige aanmonstert op de Rijnstroom, een verwaarloosde schuit. Jan werkt zich op tot stuurman en wordt uiteindelijk zelfs kapitein. maar die carrière verloopt niet gladjes. Orkanen, smokkelavonturen en oorlogsgeweld - niets blijft Ketelbinkie en zijn schepen bespaard.

 

 

De bladzijden zijn verkluerd, verder is het boek goed.

Samenvatting.

Het is vakantie en Piet reist met zijn vader en moeder per vliegtuig naar een Grieks eiland.

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen. 

 

Bij meerdere boeken gelden andere portokosten ( pakketpost)

De vijfrienjarige Martyn Big is gek op detectives. Hij zou er dograag een willen schrijven, maar liever nog zou hij een tijdje voor detective willen spelen. Daarvoor krijgt hij onverwacht alle gelegenheid als zijn alcoholische vader onder verdachte omstandigheden overlijdt.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Uitverkocht

Rom Molemaker: De eerste steen.

€ 3,50
Uitverkocht
Uitverkocht

Rom Molemaker: De eerste steen.

€ 3,50

Samenvatting

Als Marten voor de eerste keer een voetbalwedstrijd in het stadion bijwoont, is hij meteen verkocht. Hij koopt een seizoenskaart en samen met zijn vrienden gaat hij naar iedere thuiswedstrijd toe. Zijn ouders vinden het niets, maar Marten voelt zich helemaal opgenomen in de groep en hij wordt een rasechte supporter. Ondanks opmerkingen van zijn buurmeisje Dana, op wie Marten smoorverliefd is, raakt hij verzeild in supportersrellen. Het loopt uit op een drama.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

1943: de vader van Max Carver  horlogemaker, uitvinder en eeuwig optimistische dromer  besluit met zijn gezin naar een dorp aan de kust te verhuizen, naar een oud huis aan het strand dat ooit toebehoorde aan een beroemde chirurg, dokter Fleischmann. Maar het huis bevat vele eigen geheimen en verhalen en erachter ligt een naargeestige, ommuurde tuin met een poort waarboven een zespuntige ster troont. Als Max een kijkje gaat nemen in die tuin, krijgt hij de schrik van zijn leven.
Terwijl het gezin Carver zich installeert en probeert te wennen, sluiten Max en zijn zus Alicia al snel vriendschap met Roland. Door hem ontmoeten ze zijn grootvader, de vuurtorenwachter. Hij was 25 jaar geleden de enige overlevende van een schipbreuk met de Orpheus, een wrak dat daar voor de kust ligt. Bij een duik naar het schip ziet Max iets dat hem onaangenaam treft: aan de mast golft een halfvergane vlag met een afbeelding van dezelfde zespuntige ster die hij aantrof op de tuinpoort. Wanneer de drie vrienden Rolands grootvader onder druk zetten om meer te weten te komen, begint het huiveringwekkende verhaal van de Nevelprins zich in al zijn gruwelijkheid te openbaren.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te  zijn gelezen. 

Samenvatting

In juli 1942 vertrekken uit het doorgangskamp Westerbork de eerste transporten met joodse kinderen, vrouwen en mannen naar een onbekende bestemming in het oosten. De wanhopige achterblijvers hebben maar één zekerheid: ook zij zullen die lange reis moeten maken. In dat kamp vol hoop en wanhoop komen Auke, Frans en Klaas terecht. Opgepakt, nadat zij hun joodse vriend Aron op het Leeuwarder station hielpen vluchten. De commandant van de gevreesde Sicherheitsdienst stuurt ze voor een week naar Westerbork. De jongens komen tot de ontdekking, dat er in dat kamp afschuwelijke dingen gebeuren. Maar ze merken ook dat er bij de voor lijfsbehoud vechtende Joden in Westerbork mensen zijn die zich met lijdelijk verzet voor hun medemens opofferen.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

In 'veldslag op de heide' maken Auke, Frans en Klaas in de zomervakantie van 1941 een fietstocht door Nederland. Op de Veluwe kamperen ze in afgelegen heidegebied. Op de heide ontmoeten de 3 vrienden en een politieagent. Hij vertelt dat hij op zoek is naar een gevaarlijke zwerver, die Duitse telefoonlijnen heeft opgeblazen. De jongens begrijpen dat deze politieman een NSB'er is. Bij toeval ontdekken ze een door bosjes prachtig gecamoufleerde hut. Een dag later blijkt, dat de NSB-agent de hut ook ontdekt heeft. Hij waarschuwt zijn Duitse bazen. De Duitsers laten na een mislukte bestorming van de hut, geschut aanrukken en veroveren na een 'complete veldslag' het oude krot. De hutbewoner is ontkomen. Hij loopt 's nachts de 3 vrienden tegen het lijf. Ze brengen hem bij een oude broer, die ze eerder hebben ontmoet.

 

Aanbevolen leeftijd: 13 - 15 jaar

De cover heeft een kleine vouw verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De zeventienjarige Stach droomt ervan om koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Michiel wil tijdens de oorlogswinter van 1944-1945 niets liever dan iets betekenen in het verzet. Als hij daar eindelijk de kans voor krijgt, leert hij al snel dat de oorlog misschien spannend lijkt, maar vooral gruwelijk is. En dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen...

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen,

Samenvatting

 

Het Achterhuis

Een 13-jarig joods meisje schrijft in haar dagboek, dat ze Kitty noemt, zo'n 165 dagboekbrieven. Het dagboek begint iets eerder dan haar onderduiken met haar familie, dat op 9 juli 1942 begint. In de brieven worden alle kanten van het onderduiken belicht en zonder enkele schroom weergegeven. Alledaagse dingen zoals het eten, het slapen, de dagindeling, familierelaties worden besproken. Ook de gebeurtenissen in Amsterdam, in Nederland en de wereld worden van commentaar voorzien. Maar voor een groot deel is de schrijfster met zichzelf bezig, midden in de puberteit en dan in deze unieke omstandigheden.

 

 

Bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Opgejaagd

Dov Zalinski is alles kwijtgeraakt. Het enige wat hij nog heeft is de belofte van zijn moeder. Ze heeft beloofd hem uit het weeshuis in Warschau te halen, om samen naar Jeruzalem te gaan. Maar het is nu zeven jaar later en zijn moeder is nog steeds niet teruggekomen. Dov besluit alleen naar Jeruzalem te gaan. Misschien heeft zijn familie de kampen overleefd. Dov belandt dankzij een lid van het verboden joodse leger aan boord van een schip dat hem naar Palestina brengt. Emily Parkinson is de enige, verwende dochter van een Britse majoor. Ze woont in Jeruzalem en trekt zich niet veel aan van de spanningen. Totdat schepen vol joodse immigranten door een Britse blokkade proberen te breken. Emily is erbij als haar vader aan boord gaat van dit schip om de illegale immigranten terug te sturen. Ook Dov bevindt zich aan boord... Emily vindt dat haar vader goed werk doet, totdat ze Dov ontmoet. Dan gaat ze voor het eerst echt nadenken over de hopeloze situatie waarin de joden verkeren.

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was in de Biesbosch een verzxetsgroep actief, die onderduikers hielp door hen voor korte of lange tijd onder te brengen in het bijna niet toegankelijke natuurgebied.
De Biesbosch was daardoor tijdens de hele oorlog voor de Duiters een gevaarlijk gebied, waar zelfs hele patrouille verdwenen!
Dirk Kromvoort gaat, als de Duiters Nederland al een paar jaar bezet hebben, noodgedwongen terug naar het huis van zijn ouders in de Biesbosch.

 

 

De bladzijden zijn iets verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Meneer Koremans zoekt voor zijn jacht een mooie ligplaats aan het meer. Hielke en Sietse varen met hem in hun Kameleon het meer rond en komen bij het paviljoen een kruiser tegen van een vriend van meneer Koremans. Deze vriend, Caspers, heeft een dochter die gek is op waterskien. "Als ze ziet hoe hard de Kameleon kan varen, vraagt ze of de jongens haar niet willen trekken. Hielke en Sietse willen het wel eens proberen en het blijkt dat het uitstekend gaat. Het gaat zelfs zo goed dat de jongens zelf ook zin krijgen om te gaan waterskien.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Pietje Bell

€ 2,50

Pietje Bell

€ 2,50

Samenvatting

Chris van Abkoude, Pietje Bell
Om Pietje goed te kunnen waarderen, moet men gevoel hebben voor de frisse, opgewekte geest, vol humor, die het leven op de Rotterdamse kaden, de straten en de pleinen vervult, aldus de schrijver.

Op school is Pietje een goede leerling met helder verstand en Meester Ster is zijn beste vriend, al kan Pietje het niet laten op 1 april, wanneer bijna alles mag , de meester een kool te stoven.

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Pietje Bell's Goocheltoeren. Samen met de kinderen uit de buurt gaat Pietje Bell een circus beginnen. Pietje, Engel en Peentje zijn de circusbazen en verzorgen zelf ook voorstellingen. Ze verzamelen allerlei oude spullen om hun circus mee in te richten en loslopende dieren worden getraind om een kunstje te vertonen.

 

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

De bladzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

Een verhaal in een boek is meestal verzonnen. Maar niet altijd. Soms is het echt gebeurd. En een heel enkele keer is het zelfs nog gekker en spannender dan een verzonnen verhaal. Dat geldt zeker voor de avonturen van Jonathan, die met zijn vader ging zeilen op de Neeltje. In Piraat & zoon kun je lezen hoe een vakantiereisje langs de kust overgaat in een barre tocht dwars over de oceaan en hoe een aardige vader kan veranderen in een heuse piraat. Als Jonathan en zijn vader een veilige haven vinden in de baai van een eiland in de Caribische zee, is er zoveel gebeurd dat teruggaan onmogelijk is geworden. Hoe het verhaal uiteindelijk bij Paul Phoelich terecht is gekomen? In een fles natuurlijk, wat dacht je!

 

Het boek is als nieuw.

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

Samenvatting

 

'Wat een gemene dief!'
'Wie doet zoiets nou?'
De leerlingen van groep zeven reageren allemaal hevig verontwaardigd, als de meester vertelt dat alle statiegeldbonnetjes van de laatste twee weken zijn verdwenen. 'En ze moeten gestolen zijn,' zegt hij. 'Ik heb het net aan de andere juffen en meesters gevraagd, maar niemand heeft ze eruit gehaald.'

Fleur, Brigit, Dennis, Pascal en Nick zitten op basisschool Het Kompas. Ze kwamen in groep 6 voor een heleboel raadsels te staan. Nu in groep 7 komen ze in actie voor stichting HAAK. Ze hebben een geweldig plan: statiegeldbonnetjes verzamelen. Dat levert veel geld op. Maar dan blijken op een dag de bonnetjes verdwenen te zijn...

Dit boek is het tweede deel in de serie 'Het Kompas'.
Lees over andere avonturen van Dennis, Nick, Pacal, Fleur en Brigit in:

Vanaf 9 jaar
AVI 6

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een sticker op de binnenkant van de cover.

Samenvatting

Bij het voetbalveldje nemen ze afscheid van elkaar. Nick en Fleur lopen samen verder.
'Wat is er met Pascal?'
'Hoezo?' Nick kijkt Fleur niet-begrijpend aan.
'Dat vraag ik juist aan jou. Hij heeft de hele dag bijna niks gezegd. En als je hem iets vraagt, geeft hij bijna geen antwoord.'
'Maar wat zou er kunnen zijn?'
'Daar moeten we achter zien te komen.'

Groep 6 van basisschool het Kompas staat voor een heleboel raadsels: Wat is er met Pascal? Waarom is hun nieuwe juf bij hen komen werken? En dan geeft die juf ook nog een ingewikkeld raadsel op...

Dit boek is het eerste deel in de serie 'Het Kompas'.


AVI 6

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen, zit een sticker op de cover aan de binnen kant.

Samenvatting

Als Mark weer in zijn kamer komt, rinkelt de telefoon.-- Met Mark van Zetten. Hé Mark. Met Sven. Hoi. Wat gaaf. Waarom vertel je ons dat zelf niet? Waar heb jij het over? vraagt Mark verbaasd. Last van zenuwen of zo? Doe niet zo stom. Je weet echt wel wat ik bedoel. Doe niet zo geheimzinnig. Waar heb je het over? Over Laura natuurlijk. Mark krijgt een angstig voorgevoel. Wat is er met Laura? Vertel nou eindelijk eens wat er aan de hand is. Oké. Ik heb een mailtje gehad van Tim. Daarin schreef hij dat Laura en jij verliefd op elkaar zijn... --Mark is verhuisd en zit op een nieuwe school. Vanaf de eerste dag wordt hij getreiterd. Maar waarom? En door wie? Als er dan ook nog een mailtje over hem wordt rondgestuurd, weet Mark het zeker: hij blijft niet op deze school...!

AVI 6

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker op de binnenkant van de cover.

Productbeschrijving

David, Jan en Jopie zijn dikke vrienden. Ze zitten in groep 8 en hebben het erg druk.
Er wordt een nieuwe school gebouwd, en samen met de meester zoeken ze de spullen uit, die niet meegaan naar het nieuwe gebouw.
Als ze op zolder bezig zijn doen ze vreemde ontdekkingen.

Vanaf 9 jaar. AVI 7

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker aan de binnenkant van de cover. 

Samenvatting

De 12-jarige drieling Sam, Pip en Beer heeft geen moeder meer, maar wel een vader die erg met zichzelf in de knoop zit. Hij is een beroemd schrijver. In het Kinderboekenweekgeschenk 2003 worden hun wederwaardigheden verteld. Hun huis is een puinhoop en hun vader komt bijna niet meer van zijn kamer. De drieling beseft dat er iets moet veranderen. Een ontroerend verhaal over onzekerheid en gemis, met tekeningen van Philip Hopman.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Als je naar de brugklas gaat, verandert er een heleboel in je leven. Van stoere achtste-groeper word je brugpieper. Ineens heb je twaalf leraren in plaats van één. Eerst had je een rugzakje met alleen een
boterhamtrommeltje erin, nu moet je tien kilo boeken meesjouwen! En al dat huiswerk...
Er verandert niet alleen veel op school, maar ook in jezelf. Daar kan Rosa wel over meepraten. Haar vriendje Jonas zit nog in groep acht en om hem alvast een beetje voor te bereiden, e-mailt ze hem survivaltips.

Dit spannende boek gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Over lachen en over uitgelachen worden. Over na-apen en jezelf durven zijn. En verder staat het vol praktische tips voor iedereen die te maken heeft met lastige leraren, zware boekentassen, pukkeltjes, eerste liefdes en nog veel meer!

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

De geketende duivel
In de reeks 'Klappertanden'

In het weekend werkt Thomas als ober in het griezelrestaurant van zijn moeder. Maar met Bart, de vriend van zijn moeder, kan Thomas het niet zo goed vinden. Hij heeft zijn echte vader, die zeven jaar geleden verdween tijdens een vakantie, nooit goed gekend.
Dan verschijnt op een avond een vreemde man in het restaurant. Wie is hij en waarom is hij zo geïnteresseerd in Thomas?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Omschrijving

De leden van de club van 7 hebben een nieuw clubhuis nodig. Ze gaan op zoek naar een nieuwe plek en vinden.. een grot! Maar al snel blijkt dat de avontuurlijke vrienden niet de enigen zijn die van de verborgen grot gebruik maken. Het lijkt wel alsof er diep in de grot iets vreemds aan de hand is...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

samenvatting

Een onbekende man brengt Michiel in problemen met de politie. De club van 7 komt natuurlijk meteen in actie! Ze weten zeker dat de man slechte bedoelingen heevt en houden hem nauwlettend in de gaten. Maar wat is hij precies van plan? De Club van 7 zal niet rusten voor het mysterie is opgelost!

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

 

samenvatting

Als de leden van de Club van 7 hebben gezien hoe een huis volledig in vlammn is opgegaan, doen ze er alles aan om de bewoners te helpen. Twee dagen later zij Jeroen en Michiel getuige van de diefstal van een dure viool. Het lijkt vreemd, maar de Club van 7 denkt dat de twe zaken met elkaar te makken hebben.... 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

Jaren van eenzamheid op een onbewoond eiland, de dreigende wetenschap dat kannibalen het op hem gemint hebben, de wanhoop om ooit weer thuis te komen, hoe kon Robinson Crusoe dit overleven?

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

 

Onderdeel van de bestsellerserie Harry Potter.

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap.
Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren.
Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters.
En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

 

 

Bindwijze; Hardcover

Het boek is in zeer goede staat.

Samenvatting

 

Harry Potter en de Geheime Kamer

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Paperback.

Samenvatting

Karel-Jan de Win zat in het boekenvak. Hij was daarin iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken, toen hij door de Inspectie voor het middelbaar onderwijs als bibliothecaris werd gedropt op een middelbare-scholengemeenschap in de provincie. Deze keer mocht het geen mislukking worden. De bibliothecaris van een middelbare school moest volgens hem hem de leerlingen liefde voor boeken bijbrengen. Het mooiste beroep ter wereld! Hij liep zich het vuur uit de sloffen en bedacht al het mogelijke om bij de leerlingen een ware leeswoede te ontketenen. De rector zag dat heel anders. In de schoolbibliotheek mochten volgens hem uitsluitend studieboeken staan. Karel-Jan moest zal zijn verbeeldingskracht aanwenden. Om te beginnen verkleedde hij zich op de eerste schooldag als vampier...

 

Aanbevolen leeftijd 13 - 15 jaar

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Samen met zijn vader Hugo, zijn zus Marieke en zijn vriend Jochem gaat Pieter kamperen in de Belgische Ardennen. De tenten zijn al opgezet, maar dan gaat het mis. Hals over kop vertrekken ze vanaf hun camping naar India. Hier moeten ze alles op alles zetten in de strijd tegen een bende levensgevaarlijke terroristen. In de hoofdstad New Dehli kijken ze hun ogen uit. Terwijl ze uit handen van de bende proberen te blijven denkt Pieter na over een plan om de kinderen in India te helpen. Dan slaat het noodlot toe: Jochem verdwijnt.

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

 

Aan de bal
Lieneke Dijkzeul
Omslagillustratie: Martijn van der Linden

Rahmane groeit op in een klein dorp in Afrika. Zijn familie is arm en Rahmane helpt zijn vader op het land. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan voetballen met zijn vrienden. Ze hebben geen echte bal en bij gebrek aan schoenen voetballen ze op hun blote voeten, maar dat maakt het spel er voor Rahmane niet minder om.
Als er op een dag een scout langskomt en Rahmane selecteert om in de stad een opleiding tot professioneel voetballer te volgen, heeft hij het gevoel dat er een droom uitkomt - hij krijgt de mogelijkheid om aan een leven in armoede te ontsnappen en zijn familie een betere toekomst te bieden.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Eén van hen hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Met deze daad bewijst hij pas een echte ridder te zijn.

Vanaf ca. 10 jaar.

 

Het boek is zeer goed, lijkt niet te zijn gelezen. Zit een sticker Griffel der Griffels op.

Samenvatting

Frans van der Steg is de meester van de vijfde klas. Hij vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning.
Op een dag kan Frans niets verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En 's avonds, met een bliksemflits en een donderslag, komt die brief binnenwaaien!
Is het een grap van de kinderen?
Het boek dat ook werd verfilmd tot een spannende televisieserie.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Samenvatting

De nieuwe rolschaatsen van Milo hebben een eigen wil. Het zijn magische rolschaatsen, je kunt er zelfs mee reizen.

 

Nr. 1 uit de boekenbakkers/Emte serie.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Twan speelt vaak in de verlaten molen vlakbij zijn huis. Op een donkere nacht ziet hij er ineens een mysterieus licht flakkeren. Als hij er stiekem heen sluipt, blijkt het licht uit vroeger tijden te komen... In een flits wordt Twan eeuwen teruggeworpen. 

 

nr. 2 uit de boekendbakkers/Emte serie 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Uitverkocht

Omschrijving

Floris en Kai willen de beste voetballer ter wereld worden. Maar hoe doe je dat? Misschien kunnen ze dat aan de beste voetballer ter wereld vragen? Dus besluiten e jongens op zoek te gaan naar Lionel Messi.

 

Nr. 4 in de boekenbakkers/Emte 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Jolanda is vuilnisvrouw, ze heeft een hond, maar ze wil graag een kind. En de negenjarige Flor wil graag met iemand spelen. Flor en Jolanda worden vrienden en gaan samen op stap in Jolanda's rode bus. De reis duurt echter langer dan gepland. Ze raken steeds verder van huis en Jolanda doet raar. Flor vindt het eng. Wie kan haar helpen?

 

Nr.5 in de boekenbakkers/Emte serie2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Salina is ontevrenden. Haar vader is werkloos en drinkt te veel biertjes, haar moeder komt elke dag doodmoe van haar werk thuis. En dan is er ruzie. Ze beklaagt zich bij haar vriendin Evi en samen ontdekken ze een merkwaardige site: Oudersruilen.nl. Al snel wordt er een bijzonder pakket bezorgd: haar nieuwe ouders. Wil Salina die wel? En waar zijn haar echte ouders opeens gebleven?

 

Nr. 6 uit de boekenbakkers/Emte serie 2013

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Maisa weet al heel lang dat ze anders is dan de rest. Haar ogen zijn groen. Niet gewoon groen, maar knalgroen. Maisa blijkt een bijzondere gave te hebben.

 

 

Nr. 7 uit de serie boekenbakkers/Emte 2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

omschrijving

Zoekend naar oude spullen op de markt vindt de tweeling Eva en Renske een vreemd voorwerp. Wat een raar fototostel! De marktkoopman gedraagt zich ook vreemd en lijkt opeens verdwenen. Het toestel laat hij voor de meisjes achter. Als zij een foto van zichzelf maken, verdwijnen ze plotseling in een flits! De koopman volgt hen. Hij moet wel...

 

Nr. 8 uit de serie boekenbakkers/Emte 2013.

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Alles, maar dan ook alles, gaat kapot als Joost het in zijn handen krijgt. Hij hoeft maar ergens te kijken of het is stuk. Joost is onhandig geboren, iedereen weet dat.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 1 in de serie Boekenbakker/Emte.

Samenvatting

Bas en zijn vriend Paul zijn ziek. Nou ja, ziek... Toevallig ligt er die dag een brief op de mat: 'Er is een .... gepleegd. Jullie moeten het....Eropaf! En wel heel snel, want voor drie uur moeten ze weeer in hun bed liggen, dan komt hun moeder thuis. Wordt de ... opgelost? En van wie is die brief?!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar.

Het boekje is als nieuw.

nr.2. van de serie Boekenbakkers/Emte

Samenvatting

Lisa is met haar vader, haar moeder en haar zusje Sofie verhuisd naar een mooi, groot huis. Nog voordat de dozzen zijn uitgepakt, verschijnt er een keurig geklede mevrouw aan de deur: de directrice van de nieuwe school..

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 3 in de serie Boekenbakkers/emte

 

 

Samenvatting

In de stad waar JOrdin en Joyce wonen, staat een vila tussen de flats. Daar wonen meneer en mevrouw van Deun. Ze worden 'kinderhaters'genoemd!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr.4 in de serie boekenbakkers

Samenvatting

Op de middelbare school in Rotterdam maakt Marieke kennis met de joodse jongen Bram. Het is oorlog en de vader van Marieke is een NSB’er. Marieke heeft het heel moeilijk met de ideeën van haar ouders. Ze houdt haar vriendschap met Bram gemakshalve geheim. Hoe groter de beperkingen voor joden worden, hoe zelfbewuster Marieke de zijde van Bram kiest.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

Het boekje is als nieuw.

nr. 5 uit de serie Boekenbakkers/Emte.

Samenvatting

Als hun ouders omkomen bij een bomaanslag, gaan Eva en haar kleine zusje Britt bij oma Leon in het klooster wonen.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar

Het boekje is als nieuw. 

nr. 6 uit de serie Boekenbakkers/Emte 

Samenvatting

Lara kan het niet geloven: haar bedenksel, haar favoriete toetje heeft de prijsvraag gewonnen! Ze weet het zeker: ze zal nooit meer worden gepest en haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boekje is als nieuw

no. 7 uit de serie Boekenbakkers/Emte

Samenvatting

Fiasco is de naam,Flip Fiasco,aangenaam.
Ik ben de oprichter,eigenaar en directeur van het beste detectivebureau van het land. Wat zeg ik , van de hele wereld.

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Het leven van een Loser voor meisjes

Het leven van een Loser voor meisjes

Nikki's leven staat op INSTORTEN. Er is maar één uitweg: de talentenjacht winnen, zodat hottie Brandon onder de indruk is van Nikki en zij in zijn armen kan vallen. Maar MacKenzie doet ook mee en zij doet er alles aan om Nikki uit de spotlights te houden.
Dan duikt er een YouTube fi lmpje van Nikki op: pijnlijke ANTI-RECLAME! Nikki wil nu echt emigreren, maar besluit het enig mogelijke te doen: roekeloos haar zangtalent inzetten!
Kan Nikki winnen van het populairste meisje op school?

 

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Nikki beleeft de ene ramp na de andere. De populaire meiden noemen haar MUTS! Wanneer ze vlak voor het schoolfeest door aartsvijand MacKenzie voor gek wordt gezet, moet ze wel maatregelen nemen…

Nikki beleeft de ene ramp na de andere, en de populaire meiden noemen haar MUTS! Ze bungelt helemaal onder aan de populariteitsindex en elke dag op school is een nacht merrie, nee, een TRAUMA, nee, EEN MEGA-CATASTROFE!
Toch blijft Nikki dromen van een beter leven en een huwelijk met hottie Brandon. Wanneer ze vlak voor het grote schoolfeest door 'vriendinnen' voor gek wordt gezet, kan ze niet anders dan drastische maatregelen nemen...

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Mees en zijn tweelingzus Merel ontdekken een mysterieuze winkel. De etalage staat vol met wel honderd ouderwetse wekkers en andere klokken. Maar alle klokken staan stil. Op de winkeldeur hangt een vergeeld briefje.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 13 jaar.

Het boekje is nieuw.

nr. 8 uit de serie Boekenbakkers /Emte

Samenvatting:

Dus jij denkt alles over zebra's te weten? Ze hebben een mooie vacht, ze eten veel gras en... ze worden vaak opgegeten door leeuwen. Eigenlijk zijn ze een beetje oliedom. Maar een gevecht met een knorrige gladiator kan een zebra in een held veranderen. Dat overkomt Julius, die door Romeinse soldaten gevangengenomen wordt. Voor hij het weet staat hij oog in oog met de gemeenste gladiatoren in de gevaarlijkste arena te wereld:

Het Colosseum!

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Total uitgave.

Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets WEERGALOOS! Iedereen zal hij voorbijstreven. Maar simpel is dat niet. Zeker niet met aartsvijand Gina in de buurt. Niek HAAT Gina! Maar volgens zijn vrienden is het verschil tussen haat en liefde erg klein...

Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets WEERGALOOS! Iedereen zal hij voorbijstreven. Maar simpel is dat niet. Zeker niet met aartsvijand Gina in de buurt. Niek HAAT Gina! Maar volgens zijn vrienden is het verschil tussen haat en liefde erg klein...

Dan slaat het noodlot toe. Niek en Gina moeten SAMEN een werkstuk maken. Gina ziet haar perfecte cijferlijst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan Niek haar redden van een onvoldoende, of loopt alles anders dan gepland?

Dan slaat het noodlot toe. Niek en Gina moeten SAMEN een werkstuk maken. Gina ziet haar perfecte cijferlijst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan Niek haar redden van een onvoldoende, of loopt alles anders dan gepland?

 

Het boek is als nieuw.

 

Samenvatting

Niek de Groot weet dat hij is voorbestemd vooe iets groots,maar soms neemt zijn leven een andere wending.(total uitgave)

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine BRUGPIEPERS en volgroeid gespuis dat zich al scheert. op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg DAGBOEK.

 

Het boek is als nieuw.

Het is een Total uitgave

Samenvatting

 

Het tweede avontuur van Dummie de mummie!

Met een juichkreet sprong Dummie uit de auto, rende naar de piramide en begon te klimmen.
'Hé, mag dat wel?' riep Klaas. 'Dúmmie!'
Dummie draaide zich om, stak zijn handen in de lucht en schreeuwde het uit. 'Maashi! Ik ben er! Mijn land! Mijn land is er nog! Ik ben terug! Ghoera!' Als een dolleman sprong hij van de ene steen op de andere. 'Ghoera! Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni is terug!'

Dummie is dolblij. Na een spannende reis is hij terug in Egypte om samen met Goos en Klaas het graf van zijn vader, farao Achnetoet, te zoeken.
Vol goede moed gaan ze op pad. Maar Egypte is na vierduizend jaar helemaal veranderd en het graf van Achnetoet is nergens te vinden. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks en plotseling zijn Goos en Dummie in groot gevaar...

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boek goed.

Een Total uitgave.

Samenvatting

 

Het vijfde avontuur van Dummie de mummie!

Dummie gaat naar New York! Bart heeft daar een expositie kunnen regelen voor dit jonge schildertalent uit Egypte en Dummie moet natuurlijk naar de opening. Klaas vindt zo’n grote stad helemaal niks, maar deze kans kun je nu eenmaal niet laten lopen. Met Dummie in een gitaarkoffer reizen Klaas en Goos naar de Big Apple. Ze verkennen de stad, totdat Dummie in het park verzeild raakt bij de training van het honkbalteam van de jonge Cobra’s. Door te bewegen volgens een oude slangendans blijkt hij niet alleen hard te kunnen slaan, maar ook keihard te kunnen gooien. Hij leert zijn dans aan de jonge Cobra’s en iedereen wordt beter. Maar een van hun tegenstanders is furieus. Hoe kan hij de Cobra’s uitschakelen? Met een echte slang misschie

 

 

Het boek is goed.Total uitgave

Samenvatting

 

Het avontuur van Dummie de mummie!

 

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt En na twintig tellen ook! Wat doe je dan?

Goos pakte het pincet uit de verbandtrommel en zijn vader pakte het laatste strookje ermee vast. `Oke, daar gaan we, zei hij. `Misschien valt het mee.'
Toen tilde Klaas het laatste flapje op. Het viel niet mee. Ze schrokken zich zelfs het apezuur.
`Plofzak Drollemans, die krijgt later nooit verkering, fluisterde Klaas.
`Ontzettend, griezelde Goos.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Denk je dat het leuk is om een steen te hebben waarmee je kunt toveren? Denk je dat nou heus? Dan moet je dit boek maar eens lezen. Dat gaat namelijk over zo'n steen. (En over twee tweelingbroers, die rampen een verschrikkelijke tante en een enge dwerg.) Maar wees gewaarschuwd: als je het uit hebt, denk je heel anders over stenen. En dan neem je nooit meer iets aan van vreemde mensen. Nog geen zandkorrel. Echt niet

Dit boek is een Total uitgave. 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. Aanbevolen leeftijd 10 jaar

Samenvatting

Denk je dat het leuk is om een steen te hebben waarmee je kunt toveren? Denk je dat nou heus? Dan moet je dit boek maar eens lezen. Dat gaat namelijk over zo'n steen. (En over twee tweelingbroers, die rampen een verschrikkelijke tante en een enge dwerg.) Maar wees gewaarschuwd: als je het uit hebt, denk je heel anders over stenen. En dan neem je nooit meer iets aan van vreemde mensen. Nog geen zandkorrel. Echt niet

Dit boek is een Total uitgave. 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. Aanbevolen leeftijd 10 jaar

Productbeschrijving

 

Juffrouw Pots, Stel dat alles tegenzit. Dat je dom bent, lelijk of dyslectisch, of dat je twee briljante broers hebt of een skippybalbuik, of misschien wel alles tegelijk. Dan kun je beter de rest van je leven in winterslaap gaan..! Kaya en Simon hebben dat soort pech. Gelukkig zijn ze samen, en samen slapen ze hun tijd wel uit. Maar dan komt juffrouw Pots in hun klas. Plotseling is het afgelopen met de rust. Verder slapen kan pas weer als dat afgrijselijke mens weg is. Maar dat is nog een flinke klus. Want juffrouw Pots blijkt nog gemener te zijn dan ze eruit ziet. Ineens zitten Kaya en Simon diep in de problemen… Simon had de scheetzak in zijn hand toen juffrouw Pots bijna bij zijn tafel was. Hij keek vertwijfeld om zich heen op zoek naar een verstopplek, tilde ten einde raad zijn kont op en ging erop zitten. Een enorme wind knalde door het lokaal. Kaya sloot haar ogen. Wat kon Simon toch ontzettend, ongelooflijk dom doen. Juffrouw Pots verstarde. ‘En wie was dat?’ schreeuwde ze. ‘Nou? Wie? Wie liet er hier een vieze vuile scheet?’(Total versie)

 

Aanbevolen leeftijd vanaf 9 jaar 

De bldzijden zijn verkleurd

Productbeschrijving

 

Juffrouw Pots, Stel dat alles tegenzit. Dat je dom bent, lelijk of dyslectisch, of dat je twee briljante broers hebt of een skippybalbuik, of misschien wel alles tegelijk. Dan kun je beter de rest van je leven in winterslaap gaan..! Kaya en Simon hebben dat soort pech. Gelukkig zijn ze samen, en samen slapen ze hun tijd wel uit. Maar dan komt juffrouw Pots in hun klas. Plotseling is het afgelopen met de rust. Verder slapen kan pas weer als dat afgrijselijke mens weg is. Maar dat is nog een flinke klus. Want juffrouw Pots blijkt nog gemener te zijn dan ze eruit ziet. Ineens zitten Kaya en Simon diep in de problemen… Simon had de scheetzak in zijn hand toen juffrouw Pots bijna bij zijn tafel was. Hij keek vertwijfeld om zich heen op zoek naar een verstopplek, tilde ten einde raad zijn kont op en ging erop zitten. Een enorme wind knalde door het lokaal. Kaya sloot haar ogen. Wat kon Simon toch ontzettend, ongelooflijk dom doen. Juffrouw Pots verstarde. ‘En wie was dat?’ schreeuwde ze. ‘Nou? Wie? Wie liet er hier een vieze vuile scheet?’(Total versie)

 

Aanbevolen leeftijd vanaf 9 jaar 

De bldzijden zijn verkleurd

Samenvatting

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. 'Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem keilhalen! IK HAAT HEM!' gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels. Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Dit boek gaat over een Ramp. Een Zeer Ernstige Ramp van het Aller Ernstigste Soort. Dit boek gaat ook over radeloze ouders, twee dwaze buurmannen, een stotterende klasgenoot en een tot wanhoop gedreven schooljuffrouw. En over een rat. Dus denk maar niet dat het een vrolijk boek is. Het is juist een ernstig boek. Een Zeer Ernstig Boek.
Je bent gewaarschuwd.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 110 jaar

Bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Samenvatting

Juffrouw Van der Toorn stak haar handen in de lucht en ineens zat ze midden in een van haar buien. 'Ik zou wel van alles met Sam Veterklep willen doen! Insmeren met poep en veren! Ik ga hem keilhalen! IK HAAT HEM!' gilde ze. Ze bleef staan en keek met verwilderde ogen naar Nona en Niels. Die stonden hand in hand met hun rug tegen de muur en keken angstig terug.

Dit boek gaat over een Ramp. Een Zeer Ernstige Ramp van het Aller Ernstigste Soort. Dit boek gaat ook over radeloze ouders, twee dwaze buurmannen, een stotterende klasgenoot en een tot wanhoop gedreven schooljuffrouw. En over een rat. Dus denk maar niet dat het een vrolijk boek is. Het is juist een ernstig boek. Een Zeer Ernstig Boek.
Je bent gewaarschuwd.

 

Aanbevolen leeftijd 10 - 110 jaar

Bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen. 

Omschrijving

Samen met haar oma maakt Tin een tochtje op de pont over het IJ in Amsterdam. De kapitein van de pont wordt hartstikke verliefd op oma. 

 

Een junior lijster boekje.

De bladzijden zijn wat verkleurd verer is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Wat moet je doen als je moeder op een dag de keuken binnenstormt en roept: 'Ik word heks van beroep!'

Jessica hoeft daar niet lang over na te denken: ze gelooft absoluut niet in heksen. Ze hangt een bordje met 'Jessica Koldewij -- Heksenbestrijder' op haar deur en gaat aan de slag. Maar haar plan loopt hopeloos in de soep, terwijl haar moeder steeds meer klanten krijgt...

 

Een junior lijster boekje 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Als Tobbe bij zijn zieke oma op bezoek gaat, weet hij nog niet dat hij voorlopig niet meer thuis zal komen.
Wel ziet hij nu pas dat oma wat vreemd is, op zijn zachtst gezegd.
Liever had hij dat niet geweten.
Want hoewel hij alles behalve een held is, wordt hij uitverkozen om de strijd aan te gaan met de machtige Kwadelia in haar kasteel vol tovenaars.
Met moeite leert hij een paar trucs.
Die heeft hij ook hard nodig om de toversteen te behouden en de strijd tegen Kwadelia te overleven.

 

Een junior lijsters boekje.

De bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Sjanetje logeert bij mevrouw Bloem omdat haar moeder ziek is en haar vader op zee vaart. Ze mist haar ouders vaak. Gelukkig komt haar broer Erik op zondag altijd spelen. Hij is geestelijk gehandicapt. Andere mensen noemen hem soms achterlijk, maar Sjanetje vindt hem juist heel bijzonder!Sjanetje, het debuut van Thea Dubelaar, werd indertijd bekroond met een Zilveren Griffel. Een positief en hartverwarmend boek van een schrijfster met een unieke kijk op de dingen.

 

Een juniorlijster boekje.

De bladzijden zijn iets verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Het is paasvakantie en Mickey verveelt zich. Tot een vreemde advertentie in de krant haar aandacht trekt. Twee geleerde mannen vragen informatie over de verloren gegane schat van een oude adellijke familie. Samen met haar nieuwe vriendje Arnold gaat ze op onderzoek uit. Er bestaat toch geen leukere manier om de paasvakantie door te brengen dan met het zoeken naar een verloren schat?

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!! bij bestelling van meerdere boeken gelden er andere verzendkosten ( pakketpost)

De vader van Samantha- 'Sam'voor vrienden is de directeur van een kleine school in hetr dorp Holting. Te klein eigenlijk en daarom moot de school fuseren met een grote school in het dorp verderop.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, zitten twee kleine vouwtjes in, het lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!! bij bestelling van meerdere boeken gelden er andere verzendkosten( pakketpost)

Samenvatting

Verhalen van Henny Fortuin, Astrid Lindgren, Michael Morpurgo & Ron van Reen.
Henny Fortuin-Koepelkinderen
Astrid Lindgren-Een spookverhaal
Michael Morpurgo-Niemandskind
Ton van Reen-Een onverwacht oudejaarsfeest

 

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, verder is het goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Let op!! Bij meerdere boeken in een bestelling gelden er andere verzendkosten (pakketpost)

Samenvatting

Vlak na zijn geboorte, twaalf jaar geleden, is het tweelingbroertje van Dany overleden. En Dany vraagt zich af of hij nu de helft van een tweeling is of gewoon een eenling. In ieder geval voelt hij zich vaak alleen. Hij zou wel een echte vriend willen hebben. Met wie je een hut kan bouwen en geheimen kan delen. En dan verschijnt plotseling Bran in zijn leven, die met zijn grootvader bij hem in de straat is komen wonen. Ze worden dikke vrienden, maar er is iets geheimzinnigs aan Bran. En hij doet Dany aan iemand denken...

 

De bladzijden zijn verkleurd, het lijkt niet te zijn gelezen.

Let op!! bij meerdere boeken in een bestelling gelden er andere verzendkosten( pakketpost)

 

Samenvatting

Historische Lijster 1 (3 boekjes) 1e druk is een boek van Noordhoff Uitgevers B.V. uitgegeven bij Plantyn. ISBN 9789001556853

In het Italie van de 14e eeuw heerst de pest en er worden zondebokken gezocht.

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boek is niet gelezen.

Samenvatting

Plotseling liep er een man op het pad. Alsof hij uit de lucht was komen vallen. Hij droeg een versleten, rieten koffer en een donkerrode jas. 'Het is een individu', zegt,Jana tegen Casper. Ik hoop dat we hem nooit meer tegen komen.

 

Een junior lijster boekje

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed, lijkt niet e zijn gelezen.

Samenvatting


Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht.

Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar.

Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen.

"Ik wil dit niet," gromt Dolfje.

"Misschien gaat het vanzelf over," zegt Timmy.

"Ja jij hebt makkelijk praten," gromt Dolfje. "En als het niet overgaat? Wat dan?"Een junior lijsters boekje. AVI-7 

Bladzijden zijn wat verkleurd, verder is het boekje goed,lijkt niet te zijn gelezen.

 

Samenvatting

Als Leentje haar vaders auto langs de drukke weg geparkeerd ziet staan, is ze blij. Nu kan ze mooi met het meerijden. Maar even later schrikt ze heel erg. Haar vader kust een vrouw, die naast hem zit, en die vrouw is niet haar moeder.

 

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Uitgave i.h.k.v. Kinderboekenweek 1999.
De eigenaar van het snoepwinkeltje bij school discrimineert. Als Dorus, Murat, Katja en de andere kinderen in hun groep dat in de gaten krijgen, zijn ze woedend. Ze bedenken met zijn allen een actie, die inslaat als een bom! Ook over iets anders zijn de kinderen het gloeiend eens. Murat is heel goed in toneelspelen. En als er een leerling moet worden gekozen om mee te doen aan een grote voorstelling in de schouwburg, stemmen ze allemaal op hem. Murat wordt de gelukkige! Maar als de repetities beginnen, merkt Murat dat hij weinig redenen heeft om blij te zijn...

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boekje goed.

Samenvatting

 

Abdoul heeft helemaal geen zin om met Pleun mee te gaan naar de manege. Hij vindt dat paardengedoe maar stom, echt iets voor meiden. Maar als blijkt dat Bianca, de lievelingspony van Pleun, weg moet, bedenkt Abdoul een supergoed plan om haar te redden.

 

 

Een junior lijster boekje  AVI-6

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boekje lijkt niet te gelezen, verder is het goed.

Samenvatting

Peer en Pien Batist maken heerlijke dingen met prachtige namen. Bijdehandjes heten ze, en roomsmoezen en mazzeltoffees. Op een dag stapt de directeur van d egrootste snoepfabriek van het land hun winkel binne. Hij wil het eeuwenoude familierecept en biedt Peer en Pien heel veel geld.

 

Een junior lijster boekje.

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

Paula is voor niets en niemand bang. Ze wil later, net als haar vader, de beste sheriff van het Wilde Westen worden. Op een dag wordt de bank beroofd. Paula achtervolgt de dieven op haar paard. Helaas! Ze ontsnappen omdat Cloves weigert zonder suikerklontjes verder te lopen. De schurken zitten daarna ook niet stil. Ze stelen paarden en het geld voor een nieuwe schoolcomputer. En dan ontvoeren ze ook nog nicht Dientje! Gelukkig krijgt Paula hulp van haar vriend Sjonnie. Zullen ze de bandieten te pakken krijgen?

 

AVI E7Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Een junior lijster boekje.

De bladzijden zijn wat verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Elk jaar in augustus gaat er op Noordeiland iets mis. Als de nacht invalt en de papegaaiduikerjongen voor het eerst hun nesten op de rotskliffen verlaten om hun ouders te volgen naar de zee, komen ze per ongeluk midden in het dorp terecht. Op een dag besluit Willie om - tegen de wens van haar vader in - de jonge zeevogels te gaan redden. Het is voor haar een begin van een reisavontuur vol verrassende ontmoetingen en onthullingen, samen met de jonge papegaaiduiker Puff.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Productbeschrijving

Elk jaar in augustus gaat er op Noordeiland iets mis. Als de nacht invalt en de papegaaiduikerjongen voor het eerst hun nesten op de rotskliffen verlaten om hun ouders te volgen naar de zee, komen ze per ongeluk midden in het dorp terecht. Op een dag besluit Willie om - tegen de wens van haar vader in - de jonge zeevogels te gaan redden. Het is voor haar een begin van een reisavontuur vol verrassende ontmoetingen en onthullingen, samen met de jonge papegaaiduiker Puff.

 

Aanbevolen leeftijd 9 - 12 jaar

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

 

samenvatting

Betsy Israel is een geisoleerde, wanhopige tiener. Ze drinkt, gebruit drugs, hangt de beest uit bij popconcerten en brengt een groot deel van haar tijd door in slecht verlichte kelders met matrassen op de grond. Op zeventienjarige leeftijd vertrekt ze -zwanger- naar de universiteit.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen  13- 15 jaar

Samenvatting

Tansy probeert het grote geheim van haar moeder te ontdekken. Jade moet het echt wel goedmaken met Scott. Cleo probeert nog steeds zaken op een rijtje te krijgen. En Peggy heeft besloten dat ze gewoon een vriend moet hebebn! Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de meiden van 2c ook nog eens de kans om beroemd te worden.

 

Het boek is goed.

Aanbevolen leeftijd 13 - 16 jaar

Samenvatting

Twee Indische jongens zijn met hun moeder naar ons land gekomen. Rob heeft een moeilijk karakter en bedenkt steeds dingen die niet mogen. Zijn broer Rino wordt sterk door hem beïnvloed. Daar hun moeder de jongens niet kan opvoeden komen ze in een tehuis voor jongens terecht. Ook daar doet Rob veel verkeerde dingen en dreigt hij o.a. met een mes. Rino vindt dat leraren slechts diktators zijn, onder wiens toezicht je machteloos bent.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Doe normaal, Patty

Iedere vrijdagavond logeren Katja, Stefanie, Laura en Patty bij elkaar. Ze kletsen wat af, kijken naar films, doen spelletjes en duiken regelmatig de ijskast in.

Volgens een quiz uit een tijdschrift is Patty veel te saai en dus besluit Patty dat het hoog tijd wordt dat ze verandert. Ze koopt nieuwe kleren en ze gaat zich opeens ook heel anders gedragen. Maar de andere drie Droomvriendinnen hebben liever de oude Patty terug...

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Productbeschrijving

Hoe overleeft Tanja die brugklas vol kakkers? Ze heeft geen idee. Na een tijdje lijkt het allemaal best mee te vallen. En Mike is eigenlijk wel heel leuk. Maar Olivier de Klier, daar ergert ze zich wezenloos aan.

Olivier hoopt dat in de brugklas alles anders zal worden. Hij houdt van fantaseren, kijkt naar de meisjes en droomt speciaal over Daphne. Hij schrijft erover in zijn dagboek en hij praat erover met zijn nieuwe vriend Ravi. Maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen….

 

De bladzijden zijn wat verkleurd verder is het boek goed.

Vroege lijsters 12-14

Samenvatting

Om te bewijzen dat Donna en Lisa echt beste vriendinnen zijn, geven ze elkaar spannende opdrachten. Zoals: neem een piercing door je wenkbrauw. Of: neem verkering met Tonnie, de absolute sukkel van de klas. Als Lisa verkering aan Tonnie vraagt, wil ze het de volgende dag gewoon weer uitmaken. Makkelijke opdracht! Maar het loopt heel anders dan ze dacht...

 

Het boek heeft wat gebruikssporen

Vroege lijsters 12-14

Lucien hoort thuis in een circus. Zijn vader is directeur van Circus Cameo en heeft zijn hart verpand aan paarden. Lucien moet hogerijschoolrijder worden. Maar zelf heeft Lucien een andere droom.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen

Vroege lijsters 12-14 

Samenvatting

 

Weston is een Surinaamse jongen, die in Nederland de havo komt volgen. Op een feestje ontmoet hij Kofi, die uit Ghana stamt, maar na vijf jaar al aardig gewend is in Nederland. Het meisje Helmi is de derde hoofdrolspeler. Zij vindt in het huis van haar oma een kist met oude brieven en vraagt Kofi's hulp bij het ontcijferen ervan. Vanaf dat moment grijpt alles in elkaar.

De schrijfster neemt ons mee naar lang vervlogen tijden, waarin de Hollanders op de Goudkust slaven verscheepten naar Suriname. Ze vertelt over de uitbraken en de nederzettingen waar gevluchte slaven een leven trachtten op te bouwen. Te midden van alle narigheid en verdriet houden ze de herinneringen aan hun voorouders levend. En ze vertellen elkaar verhalen over Anansi de Spin. Die lopen als een rode draad door dit boek.


 
De bldzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te gelezen.
Junior lijsters 13-16

 

Samenvatting

 

'Opzij! Laat me eruit!' Het meisje raakte in paniek omdat ze besefte dat ze geen kans had om weg te komen. 'Gore hufter! Laat me gaan!' De man had de grootste moeite om haar van zich af te houden. Toch zag hij de kans om een priem van een plank te grissen. Toen hij de punt ervan op het meisje richtte, staakte ze haar verzet op slag. 'Nee... Nee, alstublieft...' hakkelde ze doodsbang. 'Er gebeurt je niets,' lispelde de man. 'Je hoeft alleen maar lief voor me te zijn, en geen lawaai te maken, vooral geen lawaai. Dat wil je toch wel?' Ze was niet in staat om een woord uit te brengen. Haar lichaam was verlamd en het kostte haar de grootste moeite om met haar hoofd te knikken.

Hot spot van Theo Hoogstraaten is een vervolg op zijn boek Blind date. Je hoeft dit boek niet gelezen te hebben om Hot spot te lezen. Beide boeken zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hot spot speelt zich drie weken na het vorige boek af. Meryem is in het eerste boek begluurd door een man terwijl zij met Stefan in de duinen was. Hij heeft haar even alleen gelaten om condooms te halen en toen hij terug kwam, vond hij Meryem zwaargewond. Ze was neergestoken. Kort hierna wordt de gluurder gevonden, dood. In Hot spot wordt de zoektocht naar de dader voortgezet.

 

 

De bladzijden zijn verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Jonge lijsters 13-16

Samenvatting.

Na zijn eindexamen besluit Tycho Zelling een jaar naar Amerika te gaan om te helpen in een internationaal kinderkamp. Op Schiphol ontmoet hij Oliveer Kjelsberg die hetzelfde van plan is.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Jonge lijsters 13-16

Productbeschrijving

 

Casper woont alleen met zijn moeder, zijn vader heeft hij nooit gekend. In zijn vrije tijd speelt hij het liefst piano. Wanneer hij wordt gekozen om pianist in een jeugdorkest te zijn, is hij dan ook superblij. Maar algauw wordt het goede nieuws overschaduwd door slecht nieuws: zijn moeder heeft kanker. Bang voor wat er met haar kan gebeuren gaat Casper op zoek naar zijn vader. Die blijkt dichterbij te zijn dan hij kon vermoeden...

Pijnstillers verscheen voor het eerst in 1997 en werd bekroond door de Nederlandse Kinderjury en de Jonge Jury. Carry Slee is een van de succesvolste schrijvers van kinder- en jeugdboeken in Nederland, met meer dan 4,5 miljoen verkochte boeken. Pijnstillers is het zevende boek van Carry Slee dat is verfilmd.

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

Jonge lijsters 13-16

Samenvatting:

Het is vakantie. Superdetective Kalle Blomkwist trekt veel op met Andreas en Eva-Lotta, maar eigenlijk verveelt hij zich een beetje. Het valt niet mee om speurder te zijn in een stil stadje. Hij droomt van Londen en Chicago. Daar is werk aan de winkel. Maar dan verschijnt oom elnar, een familielid van Eva-Lotta. Kalles speurneus ruikt lont. Wat moet oom Elnar met een zaklantaarn en waarom kijkt hij zo ingespannen in de krant? 

 

De bladzijden zijn verkleurd, verder is het boek goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Wiskunde? Hou op zeg! voor veel mensen is wiskunde een warboel van getallen, sommen en onbegrijpelijke berekeningen. Ook Robert moet er niets van hebben. Tot hij bezoek krijgt van een telduivel en 12 nachten lang met getallen aan het goochelen is. Wiskunde blijkt opeens niet meer moeilijk meer. Robert ontdekt dat wiskunde een spannend en grappig avontuur is. Zodra het telduiveltje met zijn toverstok zwaait, verdwijnt de angst voor getallen als sneeuw voor de zon. Ook voor de lezers van dit boek, of ze nu jong zijn of oud.

 

De bladzijden zijn licht verkleurd, het boek is niet gelezen.

 

 

Samenvatting

Eric is dolop spiegels. In de spiegel is namelijk een kamer waarin een aardige jongen woont, die precies op hem lijkt. Van deze jonegn heeft Eric geleerd hoe hij moet kijken als zijn zusjes hen plagen, of als zijn moeder heeft gemerkt dat hij iets heeft gedaan wat niet mag. Maar dan, op een dag, gebeurt er iets heel vreemds. Dan komt Eric aan de andere kant van de spiegel terecht....

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Junior lijsters 1997 01

Een boekje open over je favoriete auteurs- Tonke Dragt,

Eddy C Bertien, Lieneke Dijkzeul, Marian van der Heiden, Els pelgrom.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

de vroege lijsters 1998 06

Samenvatting

Merel zit in de val. Haar vader is aan het afrekenen in het bezine station waar haar broer werkt en ineens springt er een wildvreemde man naast haar in de auto, In een vloeiende beweging trekt hij het portier dicht, draait het contactsleuteltje om en rijdt weg. Merel is verlamd van schrik...

Samenvatting

Alexander, een 12-jarige wordt erg gepest op school. Om zijn plaaggeesten te ontvluchten, loopt hij op een dag de tuin van een verlaten tuin in en belandt in een doolhof. In het midden staat een klein theater met als coulissen allemaal deuren. Een voor een opent Alexander tijdens verschillende bezoeken de deuren. Ze bieden toegang tot een andere wereld, Eonia genaamd, waar hij veel avonturen beleeft en veel leert.  Gelukkig vindt hij aan het einde de moed om de streek die hij met zijn klasgenoten wil uithalen, recht te zetten en redt hij Eonia, dat door zijn toedoen bijna de mist ingaat.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te zijn gelezen.

de vroege lijsters 1998 04

Samenvatting

Hein is met zijn ouders en zijn zusje op vakantie in Indonesië. In het paleis van een sultan mag hij de kris van een oude paleiswachter bekijken. En bovendien laat deze hem ook nog, met de kris in zijn handen, een wens doen.

 

Bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet te ijn gelezen.

De vroege lijsters 1997 05

Samenvatting

Job moet naar de brugklas en dat ziet hij niet zitten. Hij houdt van zijn vrijheid en wil geen wiskunde, Engels en geschiedenis leren. Bovendien wil hij later boswachter worden en waarom zou je daarvoor studeren als je je hele leven al naast het bos woont? Job bouwt een hut waarin hij na de grote vakantie kan onderduiken. Hij zegt niets tegen zijn broertje 'professor Paul' en tegen zijn zusje Sterre, omdat ze geen geheimen kunnen bewaren. 
Dan leert Job Myrthe kennen. Myrthe is blind en logeert bij haar oma. Job neemt haar wel in vertrouwen. Ze vindt het een idioot plan. 'Je vriest dood,' roept ze, maar Job luistert niet. 
Op een dag laat hij Myrthe zijn hut 'zien'. Ze vinden een half opgerookte sigaret en uit de voorraad is een reep verdwenen…

 

De bladzijden zijn verkleurd, lijkt niet gelezen.

vroege lijsters 1997 04

Samenvatting

De vampier Luzabel vermomt zich als mens om een meisje te vangen voor haar zoon Landolino. Maar wanneer ze Anneke Tax ontvoert, gaat alles niet zoals zij het zich voorgesteld had.

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen leeftijd 12 - 18 jaar

De vroege lijsters 1997 02

Samenvatting

Jock keek naar buiten. Sterren zag hij niet, wel de duizenden lichten en lichtjes van de stad. Sommige knipoogden vriendelijk, andere staarden hem onverschillig aan. Als ogen.


Overal waar Jock Martijn kijkt, ziet hij steen en hoge gebouwen. Alle natuur is verdwenen. Hij verlangt naar regen, naar wouden, naar tijgers… maar die zijn er niet meer, op Aarde. Wél zijn overal beeldschermen, systemen die alles registreren, en huisrobots die voor je zorgen. Wanneer Jock vermoedt dat zijn eigen robot hem bespioneert, kan hij niemand meer vertrouwen.

Wat moet je doen als je je niet thuis voelt in een wereld waarin iedereen alles van je weet – misschien zelfs je gedachten?

 

 

De bladzijden zijn wat verkleurd.

Samenvatting

In het Rijk van Unauwen (bekend van De brief voor de koning) staat aan de westkust het kasteel van ridder Marwen, waar wonderlijke verhalen van worden verteld. Een kasteel met duizend ramen - maar voor één ervan moeten de luiken gesloten blijven. Het is een tovervenster. De eerste die erdoor naar buiten kijkt, zal zijn ziel aan de Duivel verliezen. En zelfs als de betovering verbroken zou worden, blijft het gevaarlijk. Het ziet uit over zee en als je de luiken opent, word je daar onweerstaanbaar door aangetrokken, om uit te varen naar onbekende verten - en nog verder, ondanks verraderlijke stromingen en ijzige kou...

 

De bladzijden zijn wat verkleurd, het boek lijkt niet te zijn gelzen.

Aanbevolen leeftijd 10 - 12 jaar

De vroege Lijsters 1997 01

Samenvatting

William heeft helemaal geen zin in die vakantie met zijn ouders in Wales. En ook niet in die Gwyn, die boerenpummel die toevallig in de buurt woont. Toch gaat William met Gwyn op stap. Want hij is wel nieuwsgierig naar diens geheime bezit, waar hij verder met niemand over mag praten. Maar als William eenmaal weet wat het geheim van Gwyn is, heeft hij het moeilijk met zijn zwijgplicht. Want wat die Gwyn allemaal van plan is, deugt van geen kanten...

 

Bladzijden zijn verkleurd, boek lijkt niet te zijn gelezen.

Aanbevolen leeftijd 11 - 14 jaar

De vroege lijsters 1995 02