Samenvatting

The author of Bush At War presents an intimate account of the present state of national security decision-making, placing Bush's presidency in a historical context that discusses how his team at the White House, the Pentagon, CIA, and State Department have attempted to transform warfare; overcome security, intelligence, and policy failures; and change the strategy of Iraq's occupation

Hardcover, Engelstalig.

Conditie; goed, er staat wel een naam ingeschreven.

Samenvatting

DE TWEEDE WERELDOORLOG

Een schitterend fotoboek over de 2e wereldoorlog uit de vorig eeuw.

 

Conditie; Zeer goed.

Samenvatting

 

Friesland en de Tweede Wereldoorlog

Friesland en de Tweede Wereldoorlog. In dit boek is het beeld dat van de bezettingstijd geboden wordt anders, completer, dan dat in de meeste publicaties over deze dramatische jaren. Geen kroniek van oorlogs- en verzetshandelingen, maar een geschiedenis die inzicht verschaft in allerlei aspecten van het leven. De vraag naar de betekenis van de Duitse bezetting voor Friesland staat in het boek centraal. Het vertelt op welke wijze en hoe zeer het leven van alledag in Friesland veranderde in de jaren 1940-1945.

 

 

 

Conditie; Goed, staat wel een naam in geschreven.

Samenvatting

Richard Holmes bewerkte al deze interviews tot een boek en gebruikte ook materiaal dat nooit werd uitgezonden. De wereld in oorlog bevat unieke interviews met talloze grootheden uit de oorlog, zoals Albert Speer, Prins Bernhard, Admiraal Dönitz en prof. dr. Lou de Jong. Generaals, huisvrouwen, soldaten, burgers, spionnen, verzetsstrijders, holocaustoverlevenden – ze komen allemaal aan het woord. De wereld in oorlog is de beste en meestbekeken documentaireserie over de Tweede Wereldoorlog. Deze BBC-serie wordt al meer dan dertig jaar over de hele wereld uitgezonden en won talloze belangrijke prijzen, waaronder een Emmy Award. Het materiaal – vele honderden uren tapes – heeft meer dan drie decennia achter slot en grendel gelegen in het Imperial War Museum en werdpas onlangs vrijgegeven voor publicatie.

 

Conditie: Goed.

Samenvatting

 

Waargebeurd verhaal van de auteurs van De fotograaf van Auschwitz

Een strijdbaar Joods meisje verzamelt bewijsmateriaal voor het artsenproces in Neurenberg

Hedy Epstein is een meisje als vele anderen. Ze is veertien jaar oud en leeft een rustig leven met haar joodse familie in een klein Duits dorpje. Tot 10 november 1938, de ochtend na de Kristallnacht. Het lukt haar ouders om Hedy te laten ontsnappen: ze word op het Kindertransport naar Engeland gezet, net voor de ramp van de Tweede Wereldoorlog hen overweldigt.

Acht jaar later keert ze terug naar Duitsland, waar de processen tegen de nazi-misdadigers beginnen. Hedy gaat voor de Amerikaanse overheid werken: in de archieven moet ze bewijsmateriaal verzamelen voor het Artsenproces in Neurenberg. In dit proces worden 23 artsen beschuldigd van onmenselijke experimenten op gevangenen in de concentratiekampen. Naast het verzamelen van bewijsmateriaal zoekt ze in de archieven ook naar sporen van haar ouders, van wie ze voor het laatst wat heeft gehoord uit Auschwitz. Het wordt een zwaar proces, maar Hedy gaat de heftige strijd aan en besluit te blijven vechten zonder op te geven.

 

 

Conditie; Goed.

Dit boek geeft in facsimile tal van teksten en afbeeldingen, deels uit geïllustreerde tijdschriften en literatuur van dat jaar, teneinde zo de sfeer van 100 jaar geleden op te roepen. Zo gaat aldus de auteur, een wereld leven die ons enerzijds zeer vertrouwd is, en ons anderzijds toch weer vreemd blijft. Door de ordening van het materiaal ontstaat een caleidoscopisch beeld.

 

Conditie; het boek is in goede staat.

Samenvatting

 

Na met veel succes de mens achter `schaduwkoningin Annie M.G. Schmidt achterhaald te hebben, heeft Annejet van der Zijl zich nu gewaagd aan een zoektocht naar de historische waarheid achter de mythe Bernhard. Het resultaat is een verhaal van faustiaanse allure. Een astmatisch gepest jongetje met louter onvoldoendes voor sport, dat zich wist te transformeren tot het summum van mannelijkheid: een geallieerde oorlogsheld met een heel volk aan zijn voeten. Maar ook Bernhard betaalde wel degelijk een prijs voor de keuzes die hij maakte, en als er iets is wat dit boek duidelijk maakt, dan is het wel dat hij veel minder dan hij deed voorkomen de regisseur was van zijn eigen leven.
Bernhard is niet bepaald het stoere jongensboek waarmee hijzelf de geschiedenis in had willen gaan. Het is ook zeker niet het inktzwarte scenario dat zijn tegenstrevers van zijn leven maakten. Het is allemaal veel toevalliger, kleiner en vooral menselijker dan dat. En daarom, misschien wel voor het eerst, begrijpelijk.
 
 
 
Het boek is goed. hardcover

 

Samenvatting

‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ is het indrukwekkende levensverhaal van Rudolf Vrba, een Slowaakse Jood die uit Auschwitz ontsnapte en het leven van ten minste 200.000 Joden wist te redden.

Een minutieuze beschrijving van de verschrikkingen. In de morgen van 7 april 1944 klinkt alarm door vernietigingskamp Auschwitz. Het eerste teken dat twee gevangenen ontsnapt zijn. Samen met kampgenoot Alfred Wetzler slaagt Vrba erin als een van de vijf joodse gevangenen te ontsnappen. Vrba overleeft door zijn onvoorstelbare levenswil, zijn slimheid en soms door puur geluk. De bijna achteloze stijl waarin het boek geschreven is, maakt de beklemming ervan nog groter...

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

De weg naar Berlijn

De weg naar Berlijn. In 1943 kwam James Megellas bij de parachutisten van de 82e Luchtlandingsdivisie. Hij nam deel aan een aantal van de zwaarste veldslagen uit de oorlog. In januari 1944 landde Megellas op de stranden van Anzio, in september werd hij met de 82e divisie boven Nederland gedropt als onderdeel van Market Garden. Na maanden bloedige strijd in Nederland volgde de Slag om de Ardennen en daarna de langzame weg naar Berlijn. De weg naar Berlijn is meer dan alleen zijn persoonlijke memoire van de Tweede Wereldoorlog. In zijn verslag verweeft hij de verhalen van de andere parachutisten van het 504e Parachutisten Infanterie Regiment tot een bijzonder boek over de oorlog, over moed, strijd en menselijkheid.

 

 

Het boek is redelijk heeft wat gebruikssporen.

Serie boeken van Sir Winston Churchill. Dit twaalf delen omvattende werk beschrijft de woelige periode tussen twee wereldoorlogen. Het optimisme van de jaren twintig moet plaats maken voor de dreiging van de jaren dertig. Depressie, dictators in opkomst, de democratie op de tocht. Hitler, Mussolini, Stalin en Franco werpen hun schaduwen over de vrede.

Deel 01 Van oorlog tot oorlog 1919-1939

Deel 02 De schemeroorlog  september 1939- mei 1940

Deel 03 Frankrijks val Mei -augustus 1940

Deel 04 Engelands eenzame positie augustus- december 1940

Deel 05 Duitsland dringt op naar het oosten januari-juni 1941

Deel 06 Amerika in de oorlog  juni 1941-januari 1942

Deel 07 De japanse stormloop december 1941-juli 1942

Deel 08 Afrika teruggewonnen juni 1942- mei 1943

Deel 09 De As gebroken juni-november 1943

Deel 10 Van Theheran tot Rome November 1943-juni 1944

Deel 11 Het tij der Victorie juni-december 1944

Deel 12 Het ijzeren gordijn februari-juli 1945

 

De boeken zijn wat verkleurd door het liggen, verder in goede staat.

De prijs is voor de complete serie.

Samenvatting

Een van de mooiere delen uit deze serie.

 

Produktinformatie:

Het boek is wat verkleurd, het kaft is heel licht beschadigd.

Samenvatting

 

Dit is het verhaal van de familie Janssens. Over grenzen en generaties heen, krijg je een blik in hun overlevingsstrijd voor en tijdens WOII.
Hun kroniek begint bij grootvader Charles junior. Die krijgt voor WOI de kans om het vak van bakker en chocolatier te leren. Met veel passie en gedrevenheid start hij zijn eigen zaak. Samen met zijn vrouw Jeanne, krijgen ze een zoon Carl.
Carl treedt met veel goesting in de voetsporen van zijn vader. Met zijn vrouw Suzanne, probeert hij in woelige tijden een leven op te bouwen.
April, 1940. Een nieuwe oorlog breekt uit en dwarsboomt de mooie plannen van Carl en Suzanne. Vrijwillig trekken ze naar Duitsland en komen terecht bij de firma Stromeyer.
In september 1945 wordt hun eerste dochter, Mieke geboren.
Mieke is in de ban van de oorlogsbelevenissen van haar familie. Vele avonden luistert ze geboeid naar de verhalen die haar vader vertelt.
Maar gaandeweg, begint ze zich ook vragen te stellen.
Mieke Janssens werd geboren in september 1945 in Sint-Niklaas.
Tot haar grote spijt kan ze niet verder studeren en moet ze op de leeftijd van 15 gaan werken. Het was het begin van de drang naar ontwikkeling.
Daarom beslist ze om literatuur- en kunstgeschiedenis te studeren aan de Stedelijke Academie. Het schrijven is altijd aanwezig geweest. Eerst in de vorm van een dagboek, soms ook korte verhalen en uiteindelijk de oorlogsbelevenissen van haar ouders.

 

Produktspecificatie:

Het boek is als nieuw.