Samenvatting

 

Na met veel succes de mens achter `schaduwkoningin Annie M.G. Schmidt achterhaald te hebben, heeft Annejet van der Zijl zich nu gewaagd aan een zoektocht naar de historische waarheid achter de mythe Bernhard. Het resultaat is een verhaal van faustiaanse allure. Een astmatisch gepest jongetje met louter onvoldoendes voor sport, dat zich wist te transformeren tot het summum van mannelijkheid: een geallieerde oorlogsheld met een heel volk aan zijn voeten. Maar ook Bernhard betaalde wel degelijk een prijs voor de keuzes die hij maakte, en als er iets is wat dit boek duidelijk maakt, dan is het wel dat hij veel minder dan hij deed voorkomen de regisseur was van zijn eigen leven.
Bernhard is niet bepaald het stoere jongensboek waarmee hijzelf de geschiedenis in had willen gaan. Het is ook zeker niet het inktzwarte scenario dat zijn tegenstrevers van zijn leven maakten. Het is allemaal veel toevalliger, kleiner en vooral menselijker dan dat. En daarom, misschien wel voor het eerst, begrijpelijk.
 
 
 
Het boek is goed. hardcover

 

Uitverkocht

Samenvatting

Wie van adel is, wordt bij zijn geboorte opgezadeld met een wereld van tradities en mythen, waar buitenstaanders maar moeilijk in doordringen. In deze tijd zijn veel mensen opnieuw gefascineerd door het verschijnsel adel. Alleen al omdat deze bevolkingsgroep, die ooit onbetwist aan de top van de samenleving stond, nog steeds onevenredig veel geld en invloed bezit.
Ileen Montijn schrijft over de beeldvorming en de werkelijkheid daarachter, over de adellijke levenswijze en de ideeën die daarbij horen. Maar ook over de kritiek op adellijke voorrechten en pretenties die 250 jaar geleden opbloeide en nooit meer helemaal is verstomd.

 

 

Het boek is in zeer goede staat.

Uitverkocht

Samenvatting

 

De slagvelden rond het middeleeuwse stadje Ieper in West-Vlaanderen waren de meest beruchte van de Eerste Wereldoorlog. Zij staan symbool voor deze oorlog: de ­zinloze massale infanterieaanvallen, de gruwelen van de loopgraven, de stank van rottende lichamen, ­vermengd met de geur van bloed, gifgas, ongebluste kalk en geëx­plo­deerde artilleriegranaten. Ieper was cruciaal voor de geallieerde verdediging tegen de Duitse opmars naar Het Kanaal. In 1914 trokken de Britten met 250.000 man naar België om de Duitse aanval te weerstaan. De slagvelden van Ieper werden één grote lijkenfabriek waarbij honderdduizenden hun leven verloren voor slechts een paar meter terreinwinst.
In 1915 zetten de Duitsers hier voor het eerst gifgas in en hun gruwelijke vlammenwerpers. In 1917 verdronken tijdens de desastreuze slag van Passendale duizenden ­soldaten, tot aan hun middel strompelend door de moddervelden. Ten slotte heroverden in 1918 de geallieerden het gebied met behulp van de Amerikanen en was de Duitse overgave een feit.
Storm over Vlaanderen is de indrukwekkende geschie­denis van militaire strategieën en politieke intriges, maar bovenal van ellende, moed, nederlagen en overwinningen.
Winston Groom is historicus en schrijver.
 
 
Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

 

Uitverkocht

Het boek wat verkleurd.

Uitverkocht

Anne Frank: Het achterhuis.

€ 3,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Anne Frank: Het achterhuis.

€ 3,00

Samenvatting

In maart 1945 stierf Anne Frank op vijftienjarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Ruim twee jaar later verscheen Het Achterhuis. Het succes van dit boek heeft ongekende afmetingen aangenomen: inmiddels is het in meer dan 30 landen verschenen en zijn er meer dan zestien miljoen exemplaren van verkocht.
Op 12 april zal Het Achterhuis van Anne Frank voor het eerst als audioboek verschijnen. De audioboekversie zal acht cd's tellen, gebaseerd op de meest complete versie van het boek. Het dagboek wordt voorgelezen door actrice Carice van Houten. De actrice noemt het voorlezen van het boek 'erg aangrijpend'. Het voorlezen was een bijzondere ervaring en ze is erg blij dat ze juist met dit boek debuteert als verteller. Het audioboek wordt uitgebracht door uitgeverij De Kunst in samenwerking met uitgeverij Bert Bakker.

 

Het boek is in zeer goede staat, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

'Nooit eerder in de oorlogsgeschiedenis, schreef Stalin aan Churchill, `heeft zo n onderneming plaatsgevonden. Het was inderdaad verreweg de grootste vlootinvasie ooit vertoond. De deelnemers aan de invasie over Het Kanaal soldaten, zeelieden, piloten zullen het beeld nooit vergeten, net zo min als de verraste Duitse verdedigers aan de Normandische kust. De schaal van de onderneming en de nauwgezette planning waren zonder precedent, maar hoewel de bruggenhoofden relatief snel waren aangelegd, was de volgende fase van de strijd veel moeilijker dan verwacht. Het Normandische heggenlandschap was ideaal voor de verdediging, en de Duitsers, in het bijzonder de divisies van de Waffen-SS, vochten meedogenloos voor hun laatste kans. Aan de hand van nooit eerder gebruikt materiaal uit meer dan dertig archieven in zes landen laat Antony Beevor zien hoe de Britse, Canadese en Amerikaanse troepen verzeild raakten in gevechten waarvan de hevigheid die van het Oostfront evenaarde.

 

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ is het indrukwekkende levensverhaal van Rudolf Vrba, een Slowaakse Jood die uit Auschwitz ontsnapte en het leven van ten minste 200.000 Joden wist te redden.

Een minutieuze beschrijving van de verschrikkingen. In de morgen van 7 april 1944 klinkt alarm door vernietigingskamp Auschwitz. Het eerste teken dat twee gevangenen ontsnapt zijn. Samen met kampgenoot Alfred Wetzler slaagt Vrba erin als een van de vijf joodse gevangenen te ontsnappen. Vrba overleeft door zijn onvoorstelbare levenswil, zijn slimheid en soms door puur geluk. De bijna achteloze stijl waarin het boek geschreven is, maakt de beklemming ervan nog groter...

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

De weg naar Berlijn

De weg naar Berlijn. In 1943 kwam James Megellas bij de parachutisten van de 82e Luchtlandingsdivisie. Hij nam deel aan een aantal van de zwaarste veldslagen uit de oorlog. In januari 1944 landde Megellas op de stranden van Anzio, in september werd hij met de 82e divisie boven Nederland gedropt als onderdeel van Market Garden. Na maanden bloedige strijd in Nederland volgde de Slag om de Ardennen en daarna de langzame weg naar Berlijn. De weg naar Berlijn is meer dan alleen zijn persoonlijke memoire van de Tweede Wereldoorlog. In zijn verslag verweeft hij de verhalen van de andere parachutisten van het 504e Parachutisten Infanterie Regiment tot een bijzonder boek over de oorlog, over moed, strijd en menselijkheid.

 

 

Het boek is redelijk heeft wat gebruikssporen.

Serie boeken van Sir Winston Churchill. Dit twaalf delen omvattende werk beschrijft de woelige periode tussen twee wereldoorlogen. Het optimisme van de jaren twintig moet plaats maken voor de dreiging van de jaren dertig. Depressie, dictators in opkomst, de democratie op de tocht. Hitler, Mussolini, Stalin en Franco werpen hun schaduwen over de vrede.

Deel 01 Van oorlog tot oorlog 1919-1939

Deel 02 De schemeroorlog  september 1939- mei 1940

Deel 03 Frankrijks val Mei -augustus 1940

Deel 04 Engelands eenzame positie augustus- december 1940

Deel 05 Duitsland dringt op naar het oosten januari-juni 1941

Deel 06 Amerika in de oorlog  juni 1941-januari 1942

Deel 07 De japanse stormloop december 1941-juli 1942

Deel 08 Afrika teruggewonnen juni 1942- mei 1943

Deel 09 De As gebroken juni-november 1943

Deel 10 Van Theheran tot Rome November 1943-juni 1944

Deel 11 Het tij der Victorie juni-december 1944

Deel 12 Het ijzeren gordijn februari-juli 1945

 

De boeken zijn wat verkleurd door het liggen, verder in goede staat.

De prijs is voor de complete serie.

Samenvatting

Een van de mooiere delen uit deze serie.

 

Produktinformatie:

Het boek is wat verkleurd, het kaft is heel licht beschadigd.

Samenvatting

 

Dit is het verhaal van de familie Janssens. Over grenzen en generaties heen, krijg je een blik in hun overlevingsstrijd voor en tijdens WOII.
Hun kroniek begint bij grootvader Charles junior. Die krijgt voor WOI de kans om het vak van bakker en chocolatier te leren. Met veel passie en gedrevenheid start hij zijn eigen zaak. Samen met zijn vrouw Jeanne, krijgen ze een zoon Carl.
Carl treedt met veel goesting in de voetsporen van zijn vader. Met zijn vrouw Suzanne, probeert hij in woelige tijden een leven op te bouwen.
April, 1940. Een nieuwe oorlog breekt uit en dwarsboomt de mooie plannen van Carl en Suzanne. Vrijwillig trekken ze naar Duitsland en komen terecht bij de firma Stromeyer.
In september 1945 wordt hun eerste dochter, Mieke geboren.
Mieke is in de ban van de oorlogsbelevenissen van haar familie. Vele avonden luistert ze geboeid naar de verhalen die haar vader vertelt.
Maar gaandeweg, begint ze zich ook vragen te stellen.
Mieke Janssens werd geboren in september 1945 in Sint-Niklaas.
Tot haar grote spijt kan ze niet verder studeren en moet ze op de leeftijd van 15 gaan werken. Het was het begin van de drang naar ontwikkeling.
Daarom beslist ze om literatuur- en kunstgeschiedenis te studeren aan de Stedelijke Academie. Het schrijven is altijd aanwezig geweest. Eerst in de vorm van een dagboek, soms ook korte verhalen en uiteindelijk de oorlogsbelevenissen van haar ouders.

 

Produktspecificatie:

Het boek is als nieuw.