Samenvatting

Lars Klinting
De kleine vogelgids
illustraties in kleur: Lars Klinting
Hierin staan de meest voorkomende vogels in ons land. Ook worden al hun bijzondere kenmerken beschreven.
 natuur , vogels

 

Conditie: Goed.

Samenvatting 

En praktische en inspirerende handleiding bij het ontwerpen en aanleggen van een tuin. Met veel kleurenfoto's, volledig in kleur uitgevoerde plattegronden en suggesties en alternatieven.

 

Met boek is goed, lijkt niet te zijn gebruikt.

 

Samenvatting Een geheel in kleur uitgevoerde praktische handleiding om van de tuin een echte leefruimte te maken. Met meer dan 250 foto's en tekeningen.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gebruikt.

Samenvatting

Het ontwerpen en inrichten van de tuin is een zaak van vallen en opstaan. Opeens loopt je vijver leeg of stoot je je hoofd aan de pergola; de rampen lijken niet te overzien.

In Tuinieren gaat niet over rozen laat Romke van de Kaa zien hoe het wel en niet moet en schroomt daarbij niet zijn eigen blunders te etaleren. Hij schrijft niet over kasteeltuinen of villatuinen, maar - met veel gevoel voor humor - over de tuin van iedereen en alledag. Van de Kaa leert de lezer om zijn fouten te lachen en laat hem ondertussen heel wat opsteken.

 

Het boek is als nieuw, lijkt niet te zijn gebruikt

De unieke samenwerking tussen 's werelds best verkochte groenauteur Rob Herwig en zijn dochter Modeste Herwig heeft geleid tot dit omvangrijke naslagwerk, dat niet mag ontbreken in de boekenkast van tuinliefhebbers. Het tuinieren zoals we dat tegenwoordig in tijdschriften en op de tv zien wordt vergeleken met het volgens de auteurs wezenlijke tuinieren, dat hen met de paplepel is ingegoten. 'Tuinieren volgens Herwig' dus. Dit eigenzinnige boek staat boordevol nuttige informatie: over planten en beplanting, het renoveren van een bestaande tuin of het aanleggen van een nieuwe over tuinstijlen, onderhoud, bestrating, onkruidbestrijding enz. enz. Citaten van opa A.J. Herwig, oud beeldmateriaal en honderden foto's maken Tuinieren volgens 3 generaties Herwig niet alleen tot een zeer praktisch maar ook een bijzonder sfeervol en inspirerend boek.\\

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Een uitstekende handleiding voor het ontwerpen, aanleggen en beplanten van verschillende waterelementen. Met duidelijke foto's en stap-voor-stap beschrijvingen voor aanleg en onderhoud van een vijver. Ook informatie over dierenleven en decoratieve extra's.

 

 

Het boek is goed.

Samenvatting

De handige indeling en de inspirerende kleurenfoto´s maken dit boek tot een `must´ voor eenieder die een waterpartij in zijn tuin wil aanleggen.

 

Het boek is goed.

Boerderijtuinen

€ 3,00

Boerderijtuinen

€ 3,00

Samenvatting

Inspirerende tuinideeën voor boerderijen en landelijke huizen. Een schitterend verzorgde uitgave boordevol inspirerende tuinideeën voor boerderijen- en landelijke tuinen. Van oudsher werden bij boerderijen en landhuizen moes- en kruidentuinen aangelegd. Later was er ook sprake van siertuinen. Tegenwoordig verliezen veel boerderijen hun oorspronkelijke funktie, waardoor er ruimte vrijkomt voor de aanleg van een nieuwe tuin. Een verzameling van deze meestal jonge tuinen is, inklusief de ontwerptekening in het boek opgenomen. Naast aandacht voor de indeling van een groot terrein op een praktische- maar toch bijzondere wijze, komt ondermeer de indeling van de afzonderlijke tuindelen aan bod en het inpassen van de tuin in het landschap.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

Het voorjaar is een bijzonder drukke tijd voor tuiniers, omdat zowel nieuwe als bestaande planten ineens uitbundig gaan groeien. Voorjaar in de tuin behandelt alle werkzaamheden die nu uitgevoerd moeten worden om de hele zomer van een prachtige tuin te kunnen genieten. Dit is ook dé tijd om nieuwe ideeën uit te voeren - haal inspiratie uit dit boek, zoals de aanleg van een rotstuin, het beplanten van een hangmand, het maken van een kruidenpad of het graven van een kleine vijver.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

 

Arjan Postma heeft in korte tijd de harten van natuurminnend Nederland veroverd. De freelance boswachter, bekend van De Wereld Draait Door, weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser. Boswachter Arjan tekent in Buiten! zijn mooiste verhalen op. Hij legt uit waarom hazen de Hells Angels uit de polder zijn. Hij laat zien dat die schattige koolmeesjes eigenlijk verschrikkelijke schuinsmarcheerders zijn. En hij vertelt het wonderlijke verhaal over de travestieten onder de kemphanen. Om met Arjan te spreken: niets menselijks is de dieren vreemd. Arjan Postma leert de lezer kijken door de ogen van een boswachter. Of je nou door de bossen loopt, over het strand of in je eigen achtertuin, je zult dingen ontdekken die vroeger verborgen bleven. Wie Buiten! leest wil nog maar één ding: er zelf op uit trekken!

 

 

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

Er staan veel wetenswaardigheden in dit boek die ik in de loop der tijd heb geleerd, maar het is ook een product van de gezamenlijke ervaring van veel fuchsiakwekers.

 

Het boek is goed.

Samenvatting

De wilde bloemen van Noordwest-Europa. Illustraties van Marjorie Blamey.

 

Het boek is wat verkleurd, staat een naam in, lijkt niet te zijn gelezen.