Samenvatting

 

In dit vervolg op de wereldwijde bestseller Seks met de koning legt Eleanor Herman de waarheid bloot over wat zich werkelijk afspeelt achter de gesloten deuren van het boudoir en de slaapkamer van de koningin. Een koningin mocht dan wel in een weelderig paleis leven, een luxueuze garderobe hebben en overladen worden met de duurste juwelen, vaak leidde ze een miserabel leven. Niet zelden was een koningin gedwongen te huwen met een vreemde van wie ze niet hield en die ze verafschuwde. Dus zochten ontelbare koninginnen soelaas en liefde bij de vele viriele mannen die aan het hof rondhingen, zoals militairen, politici en ja, zelfs kardinalen. Als zo’n verboden affaire werd ontdekt, dan kon de koningin van alles overkomen. Van schande (prinses Diana & James Hewitt) tot executie (Anne Boleyn op bevel van Hendrik vi ). Maar het kon ook dat de relatie oogluikend werd toegelaten, zoals bij Marie-Antoinette en haar Zweedse graaf Alex Fersen. Het lot van de koningin hing af van de politieke gevolgen van haar overspel. Seks met de koningin onthult een wereld vol passie en romantiek, maar ook geheime intriges en publieke schandalen.

 

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Honderd jaar geleden lag Nederland aan de voeten van de jonge koningin Wilhelmina. Queen Pretty Face noemden Amerikaanse kranten haar. Zij was de enig overgebleven vertegenwoordiger van het huis van Oranje en pas achttien jaar toen zij in 1898 de troon besteeg. Zij zou een halve eeuw koningin blijven.

De jonge koningin is het eerste deel van een tweedelige biografie over Wilhelmina. Het beschrijft de jeugd en de opvoeding van de jonge prinses, haar bewogen huwelijk met de Duitse hertog Hendrik en haar persoonlijke invloed op het regeringsbeleid tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. Met haar ministers kwam zij herhaaldelijk in conflict. Over deze hele periode viel de schaduw van de aartsrepublikein Troelstra, die in 1918 een mislukte greep naar de macht deed.

Veel nieuwe historische gegevens worden voor het eerst in deze biografie onthuld. Zo kon de auteur - na verkregen machtiging van koningin Beatrix - zonder enig voorbehoud gebruik maken van het persoonlijk archief van Wilhelmina en Hendrik. Het resultaat is een origineel, intiem, sprankelend en meeslepend geschreven portret van Wilhelmina en haar tijd.

Nooit eerder verscheen een zo indringende levensgeschiedenis van een Nederlandse vorstin.

 

Het boek is goed, lijkt niet te zijn gelezen.

Samenvatting

 

Ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april 2013.

 

Het boek is in goede staat.

Productbeschrijving

Marc van der Linden beschrijft de afgelopen 5 jaar van onze Koningin aan de hand van vijf uitgangspunten; Máxima als onze Koningin, moeder, stijlicoon, echtgenote en carrièrevrouw.

 

Het boek is goed. 

Samenvatting

 

Eten als een vorst. De leden van ons koningshuis moeten net als gewone mensen eten. Uit het uitgebreide archief van ANP Photo werden foto's gekozen van leden van het koningshuis die verband houden met eten. In dit fotokookboek wordt in tekst en beeld in verschillende thematische hoofdstukken stilgestaan bij de eetcultuur, de gewoonten en voorkeuren van de Oranjes. In huiselijke kring en op vakantie eten zij voor hun plezier. Tijdens gelegenheden als een huwelijk, een inhuldiging is het eten extra feestelijk maar wŽl officieel. Tijdens een staatsbanket voor buitenlandse gasten is eten en drinken werken voor het vaderland. Het staatshoofd heeft invloed op de samenstelling van het menu. Bij bezoeken aan het buitenland is daar geen sprake van. De Oranjes maken kennis met verrassende lokale specialiteiten en gebruiken. Op Koninginnedag en tijdens werkbezoeken in eigen land liggen de rituelen meer voor de hand. Per hoofdstuk zijn passende koninklijke recepten gekozen waarmee complete menu«s kunnen worden samengesteld. Maak thuis je eigen staatsbanket, een koninginnecroquetje of de favoriete taart van Koningin Beatrix.
Een boek voor liefhebbers van lekker eten, fotografie en De Oranjes.

 

Het boek is goed.

Omschrijving

Dit vorstelijke album biedt u een magistraal overzicht van het leven, het werk en de persoon van Koningin Beatrix. 

 

Het boek is goed.

De geschiedenis van ons vorstenhuis, met mooie zwart - wit foto's.

Het boek is licht verkleurd.

Het zeventwingtigste deel in de serie Juliana Regina. Met veel mooie zwart wit foto's. 

 

Het boek is redelijk 

Samenvatting

Samenvatting

 

Het aanzien van de 32 jaren van Juliana.

 

 

Samenvatting

1980, Gebonden, Fotoboek over de hoogtepunten uit de regeringsperiode van koningin Juliana. Verzorgde uitgave met vnl. zwart-wit foto's dat de gebeurtenissen tot en met de troonswisseling weergeeft. 

Omslag is iets beschadigd, bladzijden licht verkleurd

Samenvatting

Een boeiend boek van de Oranje-kenner bij uitstek over de bekendste familie van Nederland


In 'Koningin Beatrix: een instituut' bestudeert Fred Lammers de invloed van Koningin Beatrix op de Nederlandse politiek en samenleving. Koningin Beatrix is een persoon met zeer eigen denkbeelden die zich door niemand de wet laat lezen. Mede door de publiciteit rondom het koningshuis in Engeland waakt zij met straffe hand over het imago van de Oranjes. In dit stramien groeit Willem-Alexander, onze toekomstige koning, op. Hoewel hij steeds meer functies in het openbaar heeft lijkt hij nog niet opgewassen tegen de alleenheerschappij van zijn moeder. Ook hij loopt keurig in het gareel.
De betrouwbare bronnen van Oranje-kenner Fred J. Lammers, verschaffen hem altijd primeurs. Nog nooit eerder gepubliceerde foto's maken dit boek tot een waardevol document.

 

Het boek is goed.

Omschrijving

Voor velen die een willen lezen en zien hoe het huiselijke leven van onze koninklijke familie heeft afgespeelt is dit boek een onmisbaar en rijk bezit.

 

De cover is wat verkleurd.

Samenvatting

Meer dan 120 pagina's met zwart / wit foto's uit het leven van koningin Juliana.

 

Het boek is redelijk, alleen wat verkleurd.

Het boek is in goede staat.

Samenvatting

Droomboek voor de koning n.a.v. de troonswisseling in 2013.

Het boek is als nieuw.

Samenvatting

 

Stijlvol eerbetoon aan een betrokken vorstinEen team van specialisten, onder redactie van koningshuiskenner Han van Bree, belicht de vele verschillende kanten van Beatrix' persoonlijkheid en de manier waarop zij invulling heeft gegeven aan haar koningschap. Rode draad door het hele boek zijn Beatrix' pogingen om een afgeschermde privésfeer te combineren met een bijzondere, publieke functie.

Beatrix staat erom bekend dat ze een inhoudelijk koningschap voorstond: betrokken en goed geïnformeerd. Maar het is ook een representatief ambt en ook op dat aspect heeft Beatrix in de afgelopen dertig jaar duidelijk haar stempel gedrukt. In gezelschap stak Beatrix er, ondanks haar geringe postuur, altijd bovenuit.

Aan de hand van bijzondere foto's, uit archieven en van de beste persfotografen, ontstaat een boeiend en onthullend beeld van de manier waarop Beatrix vorm heeft gegeven aan het moderne koningschap.

 

Produktinformatie:

Het boek is in zeer goede staat.